Jokull Grachius Cilo

Male Human (Chelaxian) Bard 3 CR 2
LG Medium Humanoid (Human)
Init +1; Senses Perception +4


DEFENSE


AC 14, touch 11, flat-footed 13:(+3 armor, +1 Dex)
hp 22 (3d8+6)
Fort +4, Ref +4, Will +3


OFFENSE


Spd 30 ft.
Melee Dagger +4 (1d4+2/19-20/x2) and
:Longsword +4 (1d8+3/19-20/x2) and
:Unarmed Strike +4 (1d3+2/20/x2) and
:Whip +4 (1d3+2/20/x2)
Ranged Crossbow, Light +1 (1d8/19-20/x2)
Special Attacks Bardic Performance (standard action) (10 rounds/da, Bardic Performance: Countersong, Bardic Performance: Distraction, Bardic Performance: Fascinate (DC 13), Bardic Performance: Inspire Competence +2, Bardic Performance: Inspire Courage +1
Bard Spells Known (CL 3, +4 melee touch, +3 ranged touch):
1 (4/day) Cure Light Wounds (DC 13), Disguise Self, Ventriloquism (DC 13), Vanish
0 (at will) Dancing Lights, Prestidigitation (DC 12), Mending, Message, Read Magic, Sift


STATISTICS


Str 15, Dex 12, Con 14, Int 14, Wis 10, Cha 14
Base Atk +2; CMB +4 (+6 Disarming +6 Tripping); CMD 15 (17 vs. Disarm 17 vs. Trip)
Feats Bard Weapon Proficiencies, Combat Expertise +/-1, Improved Disarm, Improved Trip
Traits Looking for Work: Diplomacy, Resilient
Skills Acrobatics +4, Appraise +6, Bluff +8, Climb +5, Craft: Clothing +4, Diplomacy +9, Disable Device -1, Disguise +8, Escape Artist +4, Fly +0, Handle Animal +3, Heal +1, Intimidate +6, Knowledge: History +7, Knowledge: Local +7, Knowledge: Nobility +7, Linguistics +6, Perception +4, Perform: Act +8, Perform: Dance +6, Profession: Merchant +4, Sense Motive +4, Sleight of Hand +4, Spellcraft +6, Stealth +4, Survival +1, Swim +1, Use Magic Device +7
Languages Chelaxian, Common, Skald, Varisian, Hallit
SQ Bardic Knowledge +1 (Ex), Versatile Acting +8 (Ex), Well Versed (Ex)
Combat Gear Bolts, Crossbow (20), Crossbow, Light, Dagger, Longsword, Studded Leather, Whip; Other Gear Backpack (empty), Bright yellow gems (6), Explorer's outfit, Pouch, belt (1 @ 3.2 lbs), Whistle, Signal
---- SPECIAL ABILITIES


Bardic Knowledge +1 (Ex) Add + 1 to all knowledge skill checks.
Bardic Performance (standard action) (10 rounds/day) Your performances can create magical effects.
Bardic Performance: Countersong (Su) Counter magical effects that depend on sound.
Bardic Performance: Distraction (Su) Counter magical effects that depend on sight.
Bardic Performance: Fascinate (DC 13) (Su) One or more creatures becomes fascinated with you.
Bardic Performance: Inspire Competence +2 (Su) +2 competence bonus for one ally on a skill check.
Bardic Performance: Inspire Courage +1 (Su) Morale bonus on some saving throws, attack and damage rolls.
Combat Expertise +/-1 Bonus to AC in exchange for an equal penalty to attack.
Improved Disarm Disarm at +2, without an attack of opportunity.
Improved Trip You Trip at +2 and don't cause an attack of opportunity.
Versatile Acting +8 (Ex) You may substitute the final value of your Perform: Act skill for Bluff or Disguise checks
Well Versed (Ex) +4 save vs. bardic performance, sonic, and language-dependant effects.
----

Päiväkirja

Adventure: Date (game world): 4708/07/02; Date (real world): 2010/12/26 XP Reward: 0 XP; Net Cash:

Cha ei suostu luopumaan työpaikastaan Silkkihuivissa. En halua edes ajatella, mitä hän joutuu kokemaan Calistrian temppelin seinien sisäpuolella. Riddleportista on päästävä pois pian, mutta minne voisin mennä? Chelaxiaan? Korvosaan? En tunne ketään kaupunkini ulkopuolelta.


Adventure: Date (game world): 4708/07/15; Date (real world): 2010/12/30 XP Reward: 0 XP; Net Cash:

Tarjosin vaatturin ja kauppiaan palveluitani riddleportilaiselle kasinoyrittäjälle Saul Vancaskerkinille. Kun hän kuuli kokemuksestani vaatealalla työtehtävä irtosi saman tien. Minut esiteltiin kahdelle isokokoiselle ulfenilaiselle soturille. Seth ja Jarger olivat tulleet Korvosasta selvittämään kadonneiden turkiskuljetusten kohtaloa ja Saul lupasi pitää minulle työpaikkaa valmiina, jos auttaisin hänen vieraitaan.

Majoituin odottelemaan lähtöä Sethin ja Jargerin kanssa vajaan Kultaisen Goblinin pihamaalle. Rankka sade piti meitä sisällä koko päivän. Kun kuuntelin Sethin epäilyjä turkiskuljetusten häviämisistä, päätin lähteä kaupungille etsimään lisää seikkailijoita auttamaan retkellämme.


Adventure: Date (game world): 4708/07/15; Date (real world): 2010/12/30 XP Reward: 0 XP; Net Cash:

Tapasin Metukassa kolme seikkailijaa, jotka suostuivat lähtemään kanssani pohjoiseen. Karbos on vahvan näköinen aropoika, Ulwarilla on eksoottiset piirteet ja hän on hyvä mies. Sherana... nainen vaikuttaa tyypilliseltä laitapuolen kulkijalta, joka säälimättä käyttää hyväkseen kaikkia ympärillään olevia. Hänen siro ulkonäkönsä antaa kuitenkin paljon anteeksi. Toivottavasti Sheranan kanssa kehittyisi jotain säpinää, haluan unohtaa Chan. Ja Riddleportin ja Silkkihuivin. Erityisesti Chan.


Devouted follower of Cayden Cailean
Jokull is a follower of Cayden Cailean.

Adventure: Date (game world): 4708/07/16; Date (real world): 2010/12/30 XP Reward: 0 XP; Net Cash: -1 SP

Ratsastin koko päivän Sheranan kanssa. Hänen ulkoinen olemuksensa on todella miellyttävä. Saavuttuamme Velashu Uplands Inniin varasimme huoneita pareittain ja Sherana tulee minun kanssani samaan huoneeseen!


Adventure: Date (game world): 4708/07/17; Date (real world): 2010/12/30 XP Reward: 0 XP; Net Cash:

Yö Sheranan kanssa jäi siihen, että juttelimme eri vuoteissa puolisen tuntia ja nukuimme erillämme. Aamulla näin kuitenkin vilauksen naisesta ilman meikkiä ja hän taitaakin olla vain puoliksi ihminen. No, se ei haittaa ollenkaan! Olen ollut ajattelematta Chata jo pidempiä ajanjaksoja.


Adventure: Date (game world): 4708/07/17; Date (real world): 2010/12/30 XP Reward: 0 XP; Net Cash:

Päiväkirja täyttyy nyt sievää pikkunaista koskevista merkinnöistä, mutta ei sen väliä. Kyllä tässä mustetta ja rivejä riittää. Tänään sain sattumalta tilaisuuden poimia Sheranalle villiruusun, jonka hän painoi poveensa.

Pian tämän kohtauksen jälkeen goblinit ampuivat meitä jousipyssyillä, jouduin heittäytymään maahan suojautuessani nuolilta. Surmasin miekallani kuitenkin yhden pirulaisen.

Karbosin puinen lekanvarsi hiiltyi lyömäpäästä pahasti, mutta onnistuin korjaamaan sen tarinallani.


Adventure: Date (game world): 4708/07/18; Date (real world): 2010/12/30 XP Reward: 0 XP; Net Cash:

Sherana on puolihaltia ja nyt sen tietävät takuuvarmasti myös Ulwar ja Karbos. Pienen kapakkatappelun jälkeen lähdimme telttailemaan Mieranin metsän suuntaan. Ankeassa sirkusteltassa vietetyn kylmän yön jälkeen Sherana ei onnistunut enää peittelemään meiltä alkuperäänsä.

Iltapäivällä saimme tarkastella naista hyvän tovin mieleenpainuvista kuvakulmista kun hän kiipeili hiidenkivien päällä, jes!


PELI 0 osa 2

Adventure: Date (game world): 4708/07/18; Date (real world): 2011/01/24 XP Reward: 0 XP; Net Cash: 41 GP

Jaoimme rahat neljään ja lähdimme paaseilta länteen. Karbos törmäsi vastaan juoksevaan puolituiseen. Puolituinen kyseli jostain Rätselporilaisesta kauppiaasta, jota en tunnistanut, jonka jälkeen hän esitteli itsensä nimellä Oliin.

Oliin houkutteli kimppuumme haavoittuneen karhun.


Adventure: Date (game world): 4708/07/20; Date (real world): 2011/01/24 XP Reward: 2000 XP; Net Cash:

Löysimme Mieranin metsästä aikoja sitten hylätyn majatalon. Hökkelin lattian läpi kasvoi heinää ja sammalta, näiden seasta löysimme valtavan määrän kultarahoja! Kohtaaminen muiden metsässä liikkujien kanssa sujui huonosti, mutta kunnon Ulwarin kanssa saimme pelastettua heistä yhden, haltianaisen nimeltä Nerashi Silvanmede. Ehkä kohtaamme hänet joskus uudelleen.

Metsästä löytyi myös lähde, jonka hengen kanssa Sherana neuvotteli meille puuttuvan reliikin. Palattuamme Velashu Uplands Inniin teimme tilit selväksi kaikkien kanssa ja palasimme Rätselporiin.

En ole koskaan nähnyt niin paljon rahaa ja arvoesineitä! Aion hoitaa Rätselporissa erään erittäin tärkeän asian heti kun ehdimme sinne, ehkä jo ensi yönä. (Valitettavasti, valitettavasti asian voi hoitaa yöllä... Cha, olen siellä pian!)


Adventure: Date (game world): 4708/07/21; Date (real world): 2011/02/23 XP Reward: 0 XP; Net Cash: -1 GP

Saavuimme yöllä sateiseen Riddleportiin ja välttämättömät velvollisuudet suoritettuani suuntasin askeleeni suoraan kohti Calistran temppeliä. Mietin matkalla, mitä siellä tekisin, miten pääsisin Chan luokse ja mitä tekisimme, kun kävelisimme sieltä yhdessä ulos.

Caylen Caldean ja Desna hymyilivät minulle yhdessä, koska päästyäni temppelille sain kuulla, että kuvaustani vastaava neito oli vapaana. Uhrasin kultarahan sivualttarilla pitäen huolta, että pappi näki kolikon materiaalin. Kultarahan voimin saisimme olla Chan kanssa rauhassa kahdestaan ainakin pari tuntia, joskin sitä tuskin tarvittaisiin.

Tai niin ainakin uskoin. Mieleeni ei ollut tullut epäilystäkään siitä, että Cha ei lähtisi kanssani. Näytin hänelle 40 kultarahaa, jotka olin saanut jaettuamme saaliin seikkailijatovereideni kanssa, ja kuusi kallista jalokiveä, joiden kanssa voisimme aloittaa uuden elämän missä tahansa, vaikka Egorianissa Cheliaxissa jossa minulla on kaukaisia sukulaisia.

Cha ei suostunut. Hän vakuutti minulle olevansa tyytyväinen paikallaan, eikä ollut lainkaan vaikuttunut helposta vuodesta, kahdesta tai kolmesta, jotka voisi elää minun kanssani, matkustellen ja nauttien elämästä. Hän halusi pitää huolta itsestään.

Olimme puhuneet hiljaa istuen Chan vuoteella puolisen tuntia ja ilmeisesti yksityisyys oli vain näennäistä, sillä pappi avasi oven ja tiedusteli tilannetta. Vakuutimme yhdessä että kaikki oli hyvin. Pappi palasi pian tieflingnaisen kanssa, joka kyseli jotain miehisyydestäni ja häkellyin niin, että annoin heidän tarttua minuun ja raahata ulos. He viskasivat minut lammikkoon ja sanoivat ettei Calistra tarvitse kauniita tarinoita vaan uljaita tekoja ja käskivät minun pysyä poissa. Cha ei tullut perääni.

Hoipertelin kaduilla, selvitellen ajatuksiani, etsien särkyneen sydämeni palasia Rätselporin kurjilta kaduilta. Aamulla tapasin Ulwarin ja hänen piti kertoa yksinkertaisin sanoin itsestään, ennenkuin muistin koko miehen. Toissapäiväiset seikkailut tuntuivat kaukaisilta. Elämä oli muuttunut muutenkin harmaaksi. Mitä nyt?


PELI 1

Adventure: Date (game world): 4708/08/01; Date (real world): 2011/02/24 XP Reward: 0 XP; Net Cash: 156 GP

Vancaskerkin sai meidät mukaansa Kultaisen Goblinin kasinohankkeeseen. Tietysti olemme alimman tason likaisen työn tekijöitä, mutta työpaikka se on tämäkin. Jotenkin en oikein osaa palata tässä tilanteessa veljeni kaupalle: kaikki elämässäni tuntuu nyt olevan sekaisin.

Avajaisissa tuli pientä hässäkkää ja pelastimme, ainakin omien havaintojemme perusteella, Vancaskerkinin äässin isommilta ongelmilta. Kiitoksena avustamme Vancaskerkin nosti meidät kasinon kehittämisryhmään. Pirut ja kaupanteko sieluilla saa luvan loppua saman tien. Valehtelisin, jos väittäisin etten olisi hiukkaakaan innostunut uudesta tehtävästä. Kultaisen goblinin konseptin kehittäminen palvelee sekä sisäistä luovuudentarvettani ja samalla saan tilaisuuden tehdä jotain järkevää: tarjota Rätselporille jotain muutakin kuin piruja, raakaa riskinottoa ja vähäpukeisia naisia. Hmm... no, ainakin jotain muuta kuin piruja.

Niin ja lisäksi saamme tästä rahaa. Todella paljon rahaa. Vancaskerkin ei maksa paljoa palkkaa mutta näyttäisi siltä että edut ovat kymmenkertaiset. Karbos kävi (en tiedä miten juuri hän pantiinkin asialle) myymässä kasinon lattioilta kerätyt löytytavarat ja jaettuamme summan sain omaan kukkarooni kertaheitolla enemmän kultaa kuin koko perheeni tienaa kahdessa vuodessa!


Adventure: Date (game world): 4708/08/04; Date (real world): 2011/04/17 XP Reward: 0 XP; Net Cash: -100 GP

Olen viimeisten päivien aikana kiertänyt sukulaisilla. Haluan, että materiaalinen hyvä, jonka Caylen Caldean on minulle viime aikoina suonut, voisi auttaa myös lähipiiriäni.

Annoin isälle 50 kultapalaa, jotka toivon että hän käyttäisi itseensä ja äitiin. Heillä on ollut vähän aikaa nauttia elämästä tavalla, jota tiedän että heidän setänsä ja serkkunsa ovat nauttineet Egorianissa. Kerroin isälle ja äidille kaiken matkastamme Mieranin metsään ja Kultaisesta goblinista.

Lähimmälle veljelleni Bärnildille annoin 20 kultapalaa, koska hän oli kerran lainannut minulle 12 kultapalaa. Oikeasti Bärnild oli lainannut vain 7 kultapalaa, mutta sain hänet uskomaan, että summa oli 12 ja hyväksymään takaisinmaksun korkojen kanssa. Veljeni on kautta elämämme antanut minulle paljon enemmänkin, sekä materiaalisella että henkisellä tasolla, mutta tuntien hänet en saa tässä vaiheessa häntä ottamaan vastaan suurempaa lahjaa. Kerroin hänelle kaiken Vancaskerkinista, uudesta työstäni ja Mieranin metsän seikkailuista.

Betille annoin 5 kultapalaa ja kaikille muksuille yhden kultapalan. Hän ei kysellyt enempää ja erosimme hyvinä ystävinä, niinkuin aina.

Samon oli käymässä enomme luona Westcrownissa. Palaan asiaan hänen kanssaan myöhemmin.

Gärtenille annoin 5 kultapalaa. Hän ei meinannut ottaa rahaa vastaan ja oli pahoillaan, että teen olen suostunut Vancaskerkinin kätyriksi. Kerroin, että rahat ovat peräisin Mieranin metsästä ja lupasin jättää Vancaskerkinin bisnekset taakseni niin pian kuin mahdollista.

Vanhin veljeni Leos otti nauraen rahani vastaan ja loukkasi minua. Ei se haittaa, sellainen hän on ollut aina. Melitine mulkoisi miestään ja kiitti lahjastani kohteliaasti.


PELI 2

Adventure: Date (game world): 4708/08/15; Date (real world): 2011/05/28 XP Reward: 0 XP; Net Cash: 351 GP

Kultaisen Goblinin kasino avattiin uudelleen, tällä kertaa olimme mukana suunnittelussa ja toteutuksessa alusta saakka. Avajaisiltana oli vain pientä mukilointia ja rahaa tulee kuin roskaa.

Aiemmin samalla viikolla selvitimme ensimmäisen kasinohyökkäysten taustoja. Jokin on pahasti vialla: saimme haltuumme hyökkäyksen mobilisoineen Jules Creedin irtileikatun pääkopan. Katsotaan, mitä lanttu laulaa Caylen Caldean papeille.

Karbos oli kuulemma käynyt Calistran temppelissä ja vielä leuhkii että seura miellytti ja vuoteet olivat pehmeät. No, Cha on tehnyt päätöksensä ja työskentelee siellä - toivon kuitenkin että Karbos ei olisi ollut hänen kanssaan. Pelkään kysyä asiaa, niin kauan kuin en tiedä enempää pystyn pysymään nahoissani.


Adventure: Date (game world): 4708/08/16; Date (real world): 2011/05/28 XP Reward: 0 XP; Net Cash: -45 GP

Kävin ostamassa kunnon vaatteet: valkoinen paita ja vaaleanpunainen huivi etelänmaalaista silkkiä, mustat erittäin pehmeät nahkahousut ja ruskea-punaraidallinen pitkä takki sekä paksu vyö ja korkeakorkoiset kengät, valmistettu jonkin suomukkaan eläimen nahasta. Asuun kuuluu myös korkea peruukki, mutta se on ehkä vähän liikaa. Kiinnitin Mieranin metsästä löytämämme kuusi keltaista jalokiveä takkiin - tällä kelpaisi mennä vaikka kuninkaan hoviin!

Samalla ostin myös erittäin kalliin vaatekerran joka sopii matkustamiseen. Mukavat, pitkävartiset saappaat, nahkaiset, kestävät housut, paljon taskuja sisältävät paita ja takki ja leveälierinen hattu sekä vahvistetut hanskat. Helppo pitää puhtaana, korjattavissa ja kaikki kestävää materiaalia.

Eräs soitinkauppias esitteli takahuoneessa minulle valikoimansa parhaimmistoa: kokeilin upeaa luusta ja metallista valmistettua huilua ja pienikokoista, ohutrunkoista viulua. Kauppias vakuutteli että tämä viulu kestää kovaakin matkustamista, en tosin osaa sitä soittaa mutta ainahan sitä voi opetella. Katsotaan nyt minkä instrumentin valitsisin, joku olisi oltava, sen verran polttelee musiikkiharrastus.

Vippasin pikkurahoja kerjäläisille ja Caylen Caldean almulippaaseen sekä vein Bärnildin ulos syömään. Kivaa olla rikas!


PELI 3

Adventure: Date (game world): 4708/08/11; Date (real world): 2011/06/07 XP Reward: 3000 XP; Net Cash: -200 GP

Suurkasinoitsija Clegg Zincher kävi Goblinissa. Pari päivää aiemmin Bärnild oli saanut suuren tarjouksen läpi hänen kasinolleen - verhoilujen uusintaa ja koko henkilökunnan työasujen uudistaminen. Liekö sattumaa, toivottavasti. Zincher tuskin osaa yhdistää minua ja Bärnildiä ja onkohan sillä niin väliä vaikka yhdistäisikin.

Ennen kuin hän ehti kysyä lainasin Bärnildille rahaa, jotta pääsee projektissaan alkuun.


Adventure: Date (game world): 4708/08/13; Date (real world): 2011/06/07 XP Reward: 0 XP; Net Cash: 15 GP

Bärnildin projekti on lähtenyt hyvin käyntiin ja kiitokseksi tuestani hän osti minulle hevosen. Ruskea tamma on nimeltään Himanen. Hankin sille hyvän tallipaikan ja siitä lähtien olen käyttänyt kaiken vapaa-aikani aamuisin ja iltaisin Himasen kouluttamiseen.

Samon, toinen veljeni on auttanut minua. Tarvitsisin kyllä apua hiukan enemmänkin, Himanen on kovapäinen otus. Ehkä Ulwar voisi auttaa? Karbos taatusti osaisi, mutta en halua olla hänen kanssaan tekemisissään yhtään enempää kuin on kasinon puolesta välttämätöntä.

Kasinolla on pari viikkoa ollut Samaritha-niminen naikkonen, joka on varsin miellyttävää seuraa. Olemme jääneet usein juttelemaan kahdestaan, kun muut ovat jo nousseet pöydästä. Sheranalla on selkeästi jotain aivan muuta mielessään kuin meikäläinen tai muut kasinon työntekijät. Olen päättänyt, että toistaiseksi Himanen on ainoa vakavasti otettava naisseurani, ainakin niin kauan kuin pysyttelemme Rätselporissa. Täällä on liikaa liikkuvia osia, maaseudulla ei olisi niin paljoa muistoja, kateutta ja kyräilyä.


Adventure: Date (game world): 4708/08/14; Date (real world): 2011/06/08 XP Reward: 0 XP; Net Cash:

Himanen ei olekaan mikään turha seikkailijanalku vaan osaa jo ratsastamiseen tarvittavat niksit: luoksetulo, seuraaminen ja paikalleen jääminen onnistuvat. Karbos ei yllätyksekseni ollutkaan hevosmiehiä, olin ennakkoluuloissani kuvitellut että kaikki barbaarit olisivat. Mutta hyvä näin, sillä sain Ulwarin kaveriksi ja hänellä tuntuu olevan luontainen taipumus olla hyvissä väleissä kaikkien elollisten olentojen kanssa.

Ostin Himaselle paremman satulan ja laukut. Ulwarin ja Samonin avulla olen treenannut taistelua hevosen selästä. Kiitos kaverit avusta!


PELI 4

Adventure: Date (game world): 4708/08/20; Date (real world): 2011/06/17 XP Reward: 0 XP; Net Cash: 1520 GP

Kävimme Isä Padrickin pelastusasemalla. Surkea paikka. Sääliksi käy niitä epäonnisia, jotka joutuvat turvautumaan hänen apuunsa. Joku piripää yritti lentää kanssani korkean talon katolta. Om nom nom nom om nom. Niille seuduille ei ole enää asiaa.

Jäi paikasta yksi positiivinenkin muisto, kun jouduin puhumalla järjestelmään asioita ja Sheranan kanssa herkistely sattui sopivaksi tekosyyksi. Tiedäthän, jotta voi esiintyä vakuuttavasti, pitää uskoa asiaansa. Tällä kertaa bluffaamisen harjoittaminen ei tuottanut suuria vaikeuksia!

Monta päivää myöhemmin heräsin Sheranan vierestä pimeästä huoneesta. Olimme kahleissa. Oikeasta jalastani puuttui kaksi varvasta. Kun selvisimme kiduttajan kynsistä, maksoimme kalavelat isännällemme ja Sheranalla oli kaikesta päätellen runsaasti vanhojakin kaunoja rottakuningasta kohtaan.

Rottien viemäristä löysimme järkyttävän määrän taikaesineitä, joista suurimman osan kiikutimme Wittgensteinerin osto- ja myyntiliikkeeseen. Tienasimme 1500 kultapalaa per nuppi. Olen sanaton.

Nappasin aarrepinosta loitsukirjan. Aion lahjoittaa sen Samarithalle. Toivon, että hän kertoisi minulle opiskeluistaan. Tiedän, että pystyn itsekin taikomaan, mutta en ymmärrä mistä voimani tulevat. Samaritha osaisi näyttää minulle, miten magian maailma toimii. Hän näyttää viihtyvän seurassani muutenkin, tämän kautta meillä on virallinen syy viettää aikaa kahden kesken.


Taustatarina

Bärnild Flaminius Cilo (veli) Bet Flaminia Cilo (sisko) Samon Grachius Cilo (veli) Gärten Grachia Cilo (sisko) Leos Flaminius Cilo (veli) Märta Flaminius Fimbria (äiti) Marciral Grachius Cilo (isä) Cha Carmelizzia (ystävä)

Jokull oppi vaatturin ammatin vanhemmiltaan, mutta kuusilapsisen perheen nuorimmaisena hän ei voi jäädä kotiinsa, koska vanhemmat sisarukset ovat jo ottaneet vanhempien pienen liikkeen hallintaansa. Jokulin ideat vaatteiden laadun parantamisesta ja asiakaskunnan laajentamisesta Riddleportin paremmin toimeen tulevien suuntaan eivät ole tehneet Jokullista suosittua perheen parissa - viime aikoihin saakka Jokull on kuitenkin saanut tehdä hanttihommia nuorimman veljensä Bärnildin apuna. Perheen sukunimi Cilo tarkoittaa suuria huulia.

Marciral ja Märta viettävät hiljaisia eläkepäiviä vaatturiliikkeen yläkerrassa. He ovat molemmat toisen polven riddleportilaisia chelaxialaisia, joiden isovanhemmat muuttivat Riddleportiin kun kaupungin poliittinen tilanne suosi Chelaxiaa. Sittemmin chelaxialaiset eivät ole olleet kovin suosittuja ja jo Marciralin ja Märtan syntymän aikaan chelaxialaiset perheet alkoivat antaa lapsilleen ulfenilaisia nimiä, sillä ulkomuotonsa puolesta chelaxialaiset menevät helposti kaupunkilaistuneina pohjoisen barbaareina. Chelaxialaiset juuret ovat muokanneet Jokullista yritteliään, organisoituneen ja itseensä luottavan selviytyjän. Ooppera ja näytelmät ovat olleet harvojen, vielä Riddleportissa asuvien chelaxialaisten perheiden piirissä suosittuja harrastuksia. Koska Riddleportissa ei ole teatteria, harrastus on pysynyt kotipiirissä, mutta Jokull havaittu taitavaksi esiintyjäksi. Sisaruksista Gärten-sisko ja Jokull ovat huomanneet pystyvänsä luomaan pienen joukon maagisia efektejä, jotka ilmenevät yleensä näytelmän, laulun tai tunteikkaan kertomuksen aikana.

Cha on Jokullin lapsuudenystävä, joka asuu perheineen (vanhemmat ja kolme sisarusta) lähellä vaatturiliikettä. Jokull on rakastunut Chaan, mutta ei saa tältä vastakaikua, mutta he ovat edelleen hyviä ystäviä. Jokull sai kaksi kuukautta sitten tietää, että Cha työskentelee Calistran temppelissä. Cha on kertonut, että hän on valinnut työpaikkansa vapaaehtoisesti, mutta Jokull ei ole saanut puhuttua Chaata lopettamaan temppelityötä.

Tieto Chan tekemisistä, vastarakkauden puute ja ongelmat Jokullin oman perheen liiketoiminnan kanssa ovat saaneet Jokullin etsimään keinoa lähteä pois Riddleportista. Etenkin muistot Chasta saavat Jokullin joskus sairaaksi, kun hän ajattelee mitä Calistran temppelissä tapahtuu. Parasta olisi jättää koko Riddleport taakse, ainakin joksikin aikaa.

Jokull on tarjonnut vaatturin taitojaan ja kauppiaan terävää silmäänsä eri tahojen palvelukseen, mutta toistaiseksi ei ole onnistanut.


HIMANEN


Himanen is going to be a valiant follower of Caylen Caldean

Female Light Horse CR 1
NN Large Animal
Init +2; Senses Low-Light Vision, Scent; Perception +6


DEFENSE


AC 11, touch 11, flat-footed 9:(+2 Dex, -1 size)
hp 15 (2d8+6)
Fort +6, Ref +5, Will +1


OFFENSE


Spd 50 ft.
Melee Hooves x2 (Horse) -2 x2 (1d4+1/20/x2) and
:Unarmed Strike +3 (1d4+3/20/x2)
Space 10 ft.; Reach 5 ft.


STATISTICS


Str 16, Dex 14, Con 17, Int 2, Wis 13, Cha 7
Base Atk +1; CMB +5; CMD 17 (21 vs. Trip)
Feats Endurance, Run
Tricks Come [Trick], Heel [Trick], Riding [Trick], Stay [Trick]
Skills Fly +0, Perception +6, Stealth -2
Languages
SQ Riding [Trick], Scale, merchant's
Other Gear Animal Harness, Artisan's tools: Craft: Clothing, Bedroll, Courtier's outfit, Feed (per day) (2), Rations, trail (per day), Saddle (Military), Saddlebags (9 @ 40 lbs), Scale, merchant's, Soap (per lb), Whetstone


SPECIAL ABILITIES


Endurance +4 to a variety of skill checks. Sleep in L/M armor with no fatigue.
Low-Light Vision See twice as far as a human in low light, distinguishing color and detail.
Riding [Trick] The animal has been trained to bear a rider.
Run You run faster than normal.
Scale, merchant's +2 Appraise for things valued by weight, including anything made of precious metals.
Scent (Ex) Detect opponents within 15+ feet by sense of smell.

Riddleport

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped