Skenaarioiden välissä pelihahmo voi käyttää aikansa erilaisiin hyödyllisiin tehtäviin, jotka eivät suoranaisesti liity Tähdenetsijöiden toimintaan. Nämä kirjataan viimeisimmän skenaarion kronikkaan. Yleensä hahmo voi tehdä vain yhden vaihtoehdon kerrallaan.

Day Job (Päivätyö)

Hahmo käyttää aikansa siviiliammatissaan ansaitakseen lisää rahaa. Hahmo voi käyttää Profession-skilliä jossa hänellä on koulutusta (ja vain Profession-skilliä) ja saa kaksi kertaa heiton tuloksen creditteinä. Pysyvät bonukset hahmoluokasta, varusteista yms. vaikuttavat tulokseen, mutta väliaikaiset bonukset eivät.

Crafting (Varusteiden valmistus)

Hahmo voi kättää osaamiaan skillejä (paitsi Profession-skilliä) varusteiden valmistukseen (tarkempi kuvaus Starfinder Core Rulebook sivu 235 ja Starfinder Society Roleplaying Guild Guide sivu 45). Itse valmistetut varusteet maksavat saman verran kuin sarjatuotetut, mutta ne ovat kestävämpiä ja niitä on helpompi korjata.

Muu homma

Jotkut boonit antavat mahdollisuuden käyttää joutoaikaa myös muilla tavoin. Tämä selostetaan kyseisen boonin kuvauksessa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped