Iolanthen opetukset

eli mitä jokainen normaali ylimys tietää ja osaa

(huom! kaipaa päivitystä - kertoo edelleen vanhasta)

Jokainen uusi ylimys koulutetaan nimittämisen jälkeen ylimykseyden perusasioihin. Tähän kuuluu metafysiikan lyhyt oppimäärä, Lex Fidelitatis ja ylhäisten etiketti, imperaattorin tulkinta koodista, sekä tiettyjä perustaitoja.

Kolmannen ajan (jota Taivas kutsuu Kivun ajaksi) rauhan jaksona vastanimitetyt ylimykset lähetettiin usein Iolanthen, kevään vallan, luo oppimaan ja kasvamaan, ennen kuin heitä pidettiin täysivaltaisina ylimyksinä. Sen jälkeen kuin Petach Tiqva, myötätunnon enkeli, surmasi Iolanthen, ei ole ollut ketään jota olisi pidetty vastuuseen sopivana, mutta hänen opetuksensa ovat pysyneet ja ne ovat pohjana sille, mitä kussakin pyhäkössä vastanimitetyille opetetaan.

Vain jos imperaattori on poikkeuksellisen kyvytön tai sekaisin, eikä hänellä ole muuta (opetuskykyistä) familiaa opettamassa häntä, uusi ylimys voi olla tietämätön näistä asioista. Tämä voi olla erillinen hahmon haitta, mutta ei oletusarvo.

Tulkinta koodista

Taidot

Kaikilla ylimyksillä on peruskäsitys siitä, kuinka aspektia, mahtia ja yhteyttä sekä tiettyjä riittejä (alla) käytetään ja mitkä ovat niiden rajat, sekä ymmärrys siitä kuinka omat kyvyt eroavat muiden ylimysten, imperaattorien, ja alempien olentojen kyvyistä.

Katse

Aspekti 0:n ihme, jolla näkee olennon tai esineen olemuksen. Tällä siis tunnistaa onko jokin ylimys, ankkuri, imperaattori, ulkopuolinen, tms. Jumalallista voimaa sisältävää katsottaessa näkee myös häivähdyksen voiman luonteesta: ylimyksen tapauksessa aavistuksen alasta. Kun voimaa sisältävät näkee kirkkaammin, mitättömät asiat näkee samalla heikommin, epäselvemmin.

Katse läpäisee naamioitumisen stateista riippumatta, ellei naamioitujalla ole lahjaa virheetön naamioituminen.

Naamioituminen

Aspekti 2:n ihme, jolla ylimys ottaa hahmon, joka sopii ympäristöön, mutta kuvaa ylimyksen oikeaa muotoa edelleen mahdollisimman hyvin (mm. säilyttää idean siitä, että olento on mahtava). Tämä tehdään tyypillisesti siksi, että ei haluta herättää tarpeetonta huomiota alempien olentojen keskuudessa - muita mahtiolentoja tällä ei hämätä, ellei satu olemaan virheetöntä naamioitumista, ja korkeampi sielu kuin katseen käyttäjällä aspekti. Naamioituva ylimys ei valitse itse muotoaan. Kyseessä on kuitenkin todellinen muodonmuutos, eikä vain illuusio, eli esimerkiksi kalaksi muuttunut voi hengittää veden alla, ja jos saa siivet, osaa niitä myös käyttää.

Kutsuriitti

Riitti jolla kutsutaan toista valtaa käyttämällä tämän alaa välittämään viestit. Käytännössä tämä on telepaattinen yhteys kutsujan ja kutsutun välillä: mukana olevat kuulevat toistensa "äänet" kuin he puhuisivat kasvotusten. Vain riittiin osallistuvat kuulevat viestit, ulospäin näyttää kuin ylimys vain tuijottaisi hiljaisena tyhjyyteen. Kutsu kantaa minne tahansa, jopa toiseen maailmaan, jos paikoilla on metafyysinen yhteys jota kautta ala voi viestin viedä.

Riittiin tarvitaan

  1. kontakti kutsuttavan vallan alaan, joko alan kukalla, tai todella läsnäolevalla alan ilmentymällä (eli soitettaessa vaikkapa Ilon vallalle pitää olla itse iloinen tai lähellä jotakuta joka on).
  2. sielu 0:n ihme, joka tehdään samalla kun kukalle (kohteen, tai omalle jos alan ilmentymän kautta) tehdään jotakin, mikä kiinnittää alan huomion. Tämä on useimmiten kohtelias ele (nostetaan taivaankannen kukka kohti taivasta), mutta voi periaatteessa myös olla loukkaus (tallotaan edellämainittu kukka jalkoihin).
  3. jos kutsuja tai kutsuttu haluaa liittää muita puheluun, hän voi antaa heille kutsussa käytetyn kukan tai kohteen tapauksessa omastaan palan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped