Kolmas

Hahmo


Luokka: seuralainen, Sivuhahmo
Esiintynyt: Savikuninkaan nousu, Toinen tuotantokausi
Imperaattori: Savikuningas?

Shakaaliolento, Jaromirin seuralainen

Kuvaus

Kolmas on shakaaliolento: Ihmisenmuotoinen, shakaalipäinen hirviö, jolla on pitkät sormet ja varpaat, hyvin terävät kynnet ja asuna pelkkä lannevaate, jos sitäkään. Kolmas kantaa yleensä sapeleita, jotka kolhiintuneista teristään huolimatta leikkaavat aivan riittävän hyvin.

Persoonallisuus

Kuten shakaaliolennot yleensä, Kolmas on verenhimoinen ja äkkipikainen, mutta omalla tavallaan kunniantuntoinen. Kolmas pitää musiikista ja rehdeistä voimankoitoksista. Hän lienee keskimääräistä shakaaliolentoa älykkäämpi, muttei kovin huumorintajuinen.

Tausta

Kolmannen lauma metsästi pyhäkössä sen Vanhana aikana Savikuningasta palvellen. Kolmas itse oli "Heimonsa kolmanneksi taitavin ulvoja", siis kolmanneksi kunnioitetuin. Kun vanhan pyhäkön jäänteet alkoivat tihkua läpi uuteen versioon, Kolmas laumoineen ilmestyi myös paikalle. Hän johti metsästysjoukkoa, joka yllätti Jaromirin kuljettamassa oppilaidensa ruumiita haudattaviksi. Shakaaliolennot olivat valmiita taistelemaan ja tappamaan, mutta Jaromirin onnistui kättään kohottamatta osoittaa ei ainoastaan, että hän oli yksi uusista valloista vaan myös suunnaton ylivertaisuutensa. Shakaalit päätyivät kumartamaan hänen edesssään ja Jaromir määräsi Kolmannen mukaansa hautaamaan kuolleita. Siitä lähtien Kolmas on kulkenut hänen mukanaan, enimmäkseen vartioiden Jaromirin ollessa keskittynyt muuhun mutta myös tappaen hänen puolestaan.

Kun Matsuaki ja Vantshelva? tulivat etsimään Jaromiria ja jälkimmäinen kaivoi silmän tämän päästä, Kolmas ryhtyi taisteluun ja olisi menehtynyt, jollei Matsuaki olennon suoraselkäisestä rohkeudesta vaikuttuneena olisi päättänyt säästää tämän henkeä. Siitä lähtien Kolmas on hiljaa mielessään alkanut epäillä Jaromirin kykyjä, vaikka pysyykin yhä tämän rinnalla.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped