Jakso 8

Coldstart: Valtava halli isossa kivisessä rakennuksessa. Kamera tulee ovesta sisään; rivi albiinodemoneita istuu taikapiireissä välittämässä ”radioviestejä”. Kameran yli liikkuu varjo:

Liberty ryömii seinänvierustaa. Hän on maalannut kasvonsa, vetää perässään kelaa ja asentaa räjähteitä. Jälkeen jää rivi hitaasti vilkkuvia ruskeanpunaisia valoja.

Kaksi vartijaa juttelee keskenään ja heidän takanaan kattorakeinteissa ryömii hahmo, jonka jälkeen jää vilkkuva valo.

L kiipeää likaisessa sadetakissa viemäriaukkoon ja tulee ulos torin laidalta, rakennuksen ulkopuolella. Torilla seisoskelee resuisia ja väsyneitä ihmisiä, jotka näyttävät hämmentyneiltä. L (ihmisille): Me pystymme siihen. L painaa kädessään olevaa kytkintä ja rakennuksen katto romahtaa kumean jylyn saattelemana.

Alkumusiikki.

Kohtaus 1: Lädnä Asborn, Vidyasra, Sonlla. Paikkana kahvilan terassi Glasgowssa. Ihmisten siirto alkanut, mutta Glasgowssa on ollut räjähdys.

Maa järähtää ja kaukaisuudessa kuuluu räjähdys. S tuijottaa Vtä ja Ata.
V: Niin...
S leväyttää leveän hymyn ja heittää lkätensä ilmaan.
S: Aivan! Nyt kun olemme liitossa keskenämme... Minua epäilemättä tarvitaan, niin haluatteko lähteä mukaani tarkastelemaan tilannetta? Varmistamaan, että kukaan ostamistanne ihmisistä eiu ole vaurioitunut.
Asborn: Kyllä.
S: On valitettavaa... ilmeisesti herrkä koneistomme on kärsinyt vayurioita ja tämä aiheuttaa viivästyksen siirtoihin.
Asborn: SWiirrot ovat jo myöhässä.
S; Tarvitsemme työkykyisiä miehiä ja naisia korjaamaan koneistoa.
Asborn: Mikä rakennus tuhoutui?
S: Vistyintä kerskus. Joudumme korvaamaan viestintälinjat juoksijoilla, kunnes saamme tilanteen korjattua.
Lähetti tulee ja kuiskaa Slle, että viimeisin hyökkäys kohdisytui demonin nukkumapaikkaan.
Asborn: Vaikuttaab siltä, että väkenne on halutonta jäämään?
S: Mitä tarkoitat.
Asborn: Minusta tuntuu, että teillä on ongelmia väkenne kanssa, enkä tiedä miten he suhtautuvsat siirron viivästyttämiseen.
S: Meillä on pitkällinen kokemus henkilöstöhallinnosta. Tässä on kyseessä ulkoinen provokaatio. Tiedättekö asiasta jotain?
Asborn: Olemme erittäin pahoillamme. Uksomme, että häiriötekijä on meidän tulomme. asukkaat ovat saaneet otiv o meidän tulostamme.
S: Tunnustatte yllyttäneenne kapinaan?
Asborn: Emme tietenkään. Trakoitan, että läsnäolomme takia asukkailla on taas toivoa.
S: ehkä läsnäolomme pitäisi pooistaa
Asborn: Voitte toki jäädä tänne
S: ihmisten kanssa. saamme koneen Vn opetuksilla toimimaan joskus.
A vinkkaa Vlle.
V nostaa kätensä otsalleen ja hieroo sitä.
V: Teemme oparhaamme tämän asian su8hteen
S: Tiedän. Olemme perillä.
Demonien lepotila on ollut hyperkokoinen termiittikeko vesitornin päällä. Keossa on asunuyt näklkä demoneita. Puolet keosta on romahtanut ja toinen puoli palaa dedelleen. Ilmassa haisee palanut. Ihmisiä ei ole nähtävissä lähimailla.
Asborn: melkoinen hävitys. Osuma on ollut vakava, rtorni on melkein raunioina.
S: 132 kuollutta
Asborn: Montako oli ihmisiä? Jos saan kysyä?
S mulakisee Ata.
S: Pitäydyn siinä mitä sanoin aiemmin. Olemme tehneet sopimuksen. Ihmiseyt siirretään pyhäkköön, mutta ei niin kauan kuin hävitys meidän maillamme jatkuu. Minun väkeni turvallisuus ja hyvinvointi on vaarabntunut. Jos kyseessä on todellakin teidän läsnäolobnne aiheuttama häiriö, on vain jkohtuullista että autatte vahinkojen korjaamisessa.
Asborn: Millaista apua tarkoitatte? Tarkoituksemme ei ole aiheuttaa vahinkoa Glasgowlle.
S: JUos otyteemme ihmisistä o alkanut herpaantua en tiedä kui9nka pitkään pystyn hillitsemään demoneita, jotka obat menettäneet sukuaan. A, vaikka olet hyvin sopusuhtainen yksilö, niin diplomaattiset taitosi kaipaavat hiomista. Voinko lainata Vtä, joka voi9sui puhua ihmisille ja rauhoittaa heitä. Kertoa heille että he tulevat siirtymään pyhättöömme.
V: Työni Amudanin kanssa vie paljon aikaa
S: Voitte yhdessä puhua ihmisille, Am on läheinen heidän kanssaan.
V nyökkää, vaikkei näytäkään siltä.
S: A? Tietysti jos uskotta voivanne parantaa tilannetta...
Asborn: Oldette varmasti oikeassa, V on parempi tehtäbään,
S: Mikäli nämä levottomuudet jatkuvat, en kertakaikkiaan voi luopua yhdestäkään ihmisestä,
Asborn: Olen samaa mieltä, levottomuuksian on loputtava. Mutta t
ämä ei ole pelkästään meidän syytämme--
V: A tarkoittaa, että meidän on välittömästi ryhdyttävä toimiin tilANTEEN korjaamiseksi.
Asborn: Kyllä.

Kohtaus 2, M etsii L:ä

M hipsii rajan yli helsvetin puolelle demonoi ohi kuin lpakko (Batsuaki!). Ihmisiä on vielä tössä romahtaneen kaupungintalon luona mutta ei paljoa, ja demonivartioita on pirusti. M tulee paikalle tetsaten talon katon reunalle, nostaa jalkansa katon eunuksen päälle ja katsoo hävitystä. Hän etii kateellaan merkkejä valtojen väliintulosta ja kaivaa hihastaan lasisen silmän ja siveltimen. Hän alkaa piirtää silmään näkemisen kirjoitusmerkkiä, mutta llättäen kukaan ei keskeytä. Hieman yllättyneenä vetää merkin hätiköiden loppuun ja katsoo kohti rauniota. Rakennuksen sisäänkäynin luona näkyy pieni hehku ja polku sisälle. Tarkemmin katsoen raunioissa lyllertää myös harmaa demoni joka rituaalin läpi katsottuna hehkuu mustaa tyhjää hehkua. M lähtee seuraamaan polkua, mutta se näyttää siltä että joku on kulkenut raunioissa, ei ehjässä rakennuksessa. M seuraa polkua raunioista sivukujalle ja näkee siellä seinään rautapiikeillä naulatun ihmisruumiin. Ohi lyllertää demooni, kun kamera palaa siihen missä M oli, hän ei ole enää siinä.
M ei tykkää ihmisten nalitsemisesta, ne ovat henkilökohtainen loukkaus. Kysyessän alaltaan M näkee itse naulaamisen mutta itse tekijä on redusoiunut pois kuvasta. Valta. Liberty? Tyyppi on naulattu seinään räjähdyksen jälkeen. M seuraa polkua joka jo hmmenee, mutta samassa kohdassa missä L seisoi on kovempi hehku. Paikalla ei näytä olevan mitään muuta, joten M jatkaa eteenpäin.

Kohtaus 3: Asborn ja ihmiset

Savikaupunki, paikalla on Eran tekemä hiekan värinen telttakylä. Era on kehottanut ihmisiä pysymään teltoissa mahdollisimman paljon. Asborn tulee paikalle, Eran tuomat palvelijat jakavat ruokaa (hienosti laitettua ruokaa hienoilta tarjottimilta). Ihmiset näyttävät surkealta, sakaaliolennot kiertelevät leiriä.

Asborn katselee telttakylän meininkiä.

Asborn: Täällä ollaan työn touhussa?
E kumartaA: Hyvää päivää, herra.
Asborn: ovatko ihmiset löytäneet paikkansa?
E: pyhäkköön on saapunut 95?? ihmistä. Pelkään, että jos heitä tulee lisää, joudun tekemään joitain muutoksia arkkitehtuuriin
Asborn: minkälaisista muutoksista puhut?
E: pyhäkön tulee noudattaa nabrassalin visiota. en tiedä miten ihmiset sopivat tähän
Asborn: valtiatar on sanonut, että ihmiset kuuluvat tänne
E: tarkoitatko, että restauroisin savikaupungin? paljon ihmisiä on tulossa?
Asborn: kymmenkertainen määrä
E: hyvä tavaton. luuletko, että voisimme majoittaa heitä hiekkamyrskyyn
Asborn: emme kai me nyt laittaa hiekkamyrskyyn? he tarvitsevat tuulen kasvoilleen ja vihreää ruohoa
E: ei pyhäkössä koskaan ole ollut ruohoa. ei sillä että kritisoisin matsuakin muutoksia
Asborn: entäs meri?
E: valtiaamme on hiekan herra, aavikko on hänen merensä
puhutaan katakombeista savikaupungin alla
E: onko teillä pidemmän ajan suunnitelmia
Asborn: joudumme toistaiseksi pitämään heidät täällä
E: haluaisitko, että vien osan heistä ylös viihyttämään teitä?
Asborn: en todellakaan
E: Jaromir vie tosiaan osan heistä ylös
Asborn: mitä! pitää puhua tästä hänen kanssa. mutta ihmiset tarvitsevat tekemistä
E: ehkä sembei-san voisi kouluttaa heistä kunniavartion. voin myös luoda heille kirjoja, mutten muista kovin montaa kirjaa
Asborn: entäs peltotyöt, se on kunnon työtä
E katselee ympäriinsä, hiekka-aavikolle
Asborn: tiedän mitä ajattelet. mutta ehkä voisimme tehdä itse pyhäkköön peltoa?
E: ehkä sata, kaksisataa ihmistä mahtuisi...
E: osa heistä on kysellyt, mikä tämä paikka on. luulen, että voisit puhua heille. heillä on omia kiinnostuksia, joita he voisivat toteuttaa. luulen että kovin moni nykyGlasgowssa ei tee peltotöitä.
Asborn: totta. mutta enhän heitä voi toimistoonkaan laittaa. jotain tekemistä pitää keksi. laita nyt vaikka se pelto tuonne ja tuonne
E: selvä, teen pellon
E: löysimme muuten heidän joukostaan yhden ei-ihmisen soluttautumasta. ja osalla ihmisistä näyttää olevan terveydellisiä ongelmia

Yhdellä alueella on sairaita ihmisiä, osa paareilla ja voihkii tuskasta. Era ei ole parantanut ihmisiä kauheasti.

-Leikkaus-

Asborn nousee zigguratin portaille pitämään puhetta. Kerääntyneet ihmiset näyttävät vähän pelokkaille.

Asborn: Olen Asborn Eerikinpoika, terve mieheen. Olette NII:n pyhäkössä, hän on pelastanut teidät helvetin ikeestä. Olemme siirtäneet teidät tänne, ja rakennamme teille tänne kaupungin. Mutta tulkaa kertomaan, mitä osaatte, niin voitte auttaa siinä, sillä siitä tulee teidän kaupunkinne.

Nainen purskahtaa itkuun, ja juoksee halaamaan Asbornia. ”olette herran mies, herra on meidät pelastanut jne.” Asborn tyynnyttää naisen ihmeellä.

Asborn: Tuo tuolla on minun telttani (sininen teltta ilmestyy). Kaikki te, jotka koette itsenne vahvaksi, tulkaa luokseni, ja rakennamme kaupungin. Niistä, jotka ovat heikkoja, tulemme pitämään huolta.

Asborn: Tämä tässä on Era, voitte myös puhua hänelle ja hänen palvelijoilleen.

Osa joukosta kerääntyy huutamaan hurraata Asbornille, muut näyttävät vähän vielä epävarmoilta tai pelokkailta. Asborn kävelee teltalle, ottaa kynän käteen ja huokaisee.

Kohtaus 4: Vidyara

Vidyara on selvittelemässä Amudanin kanssa jotain. V sopi Sonllan kanssa jostain yhteistyöstä. V ja Asborn ovat olleet hiljaisessa yhteisymmärryksessä siitä, että mahdollisesta Librtyn osuudesta ei puhuta. V meni Amudanin luo.'

Matsuaki on seurannut polkua, joka heikkenee, mutta välillä leimahtaa. Uusi näkymä: M katsoo rakennuksen takaa, näkyy heikko jälki joka johtaa lyhyeen, varsin pyylevään intialaiseen mieheen, jolla iso parta ja maalauksia. Ukko kävelee ja jättää polkua. Kävelee joen rantaan, tarkkailee jotain. Jäljittää varmaan Libertya. Jossain vaiheessa mies kuuntelee jotain ja sitten menee kukallapuhumisasentoon. Zoomaus ankkurista (Arindam Bhattacharya) Amudaniin ja Vidyaraan, jotka ovat koneistotornissa. Amudan puhuu ankkurilleen. Kysyy missä on, ankkuri vastaa olevansa lähellä. Kuvassa räjähtää, kuva siirtyy Amudaniin ja Vidyaraan.
Amu: ”ankkurini saa kohta tunkeilijan kiinni. sen joka aiheuttaa kaiken kauhistuksen.”
V: ”olet varma että se on tunkeilija?”
Amu: ”kyllä. uskon etta se on tullut teidän pyhäköstänne
V: olisi eriskummallista. mikä luulet sen olevan?
Amu: sen täytyy olla... joko valta, ankkuri tai jokin olento ulkopuolelta. mutta teillähän ei ollut muita valtoja mukana kuin omat?
V: itse asiassa, siellä oli jotain muitakin valtoja.
Amu: ihanx tosi
V: Sava, itsenäinen, oli jäänyt pyhäkköön Rheinstadt -insidentin jäljiltä.
Amu: pakko tavata, en oo koskaan tavannut sellaista. Sanoin ankkurilleni, ettei tapa tunkeilijaa suorilta.
Amudan esittelee V:lle samanlaista orreeriota kuin V:llä, mutta vaan yksinkertaisempaa. A pyytää kertomaan Savasta, V sanoo uskovansa että S on paennut pyhäköstä. Pyhäkköön on myös hyökätty, oletettiin että olisi tuhoutuneet kaikki, mutta saattaa olla käynyt toisin. A kääntyy takaisin systeeminsä puoleen. Kiittää kehuista, kertoo kehitelleensä voimanlähdettä ohjeiden pohjalta, tarjoutuu esittelemään. Voimanlähde on pyhäkössä. V menee varautuneena, mutta kiinnostuneena.

Kohtaus 5: Libertyn suunnitelmat

L on tähän mennessä suunnitellut ja toteuttanut kaksi räjähdystä ja rakentanut suojapaikan joukoilleen lähelle oman pyhäkön rajaa.

L tulee juosten piiloutuneen joukkonsa luokse. L: Sain haavoitettua sitä, muttei kuollu, mikä kertoo jotain. Lähetään kikeen.
Terroristi 1: Eikö meidän pitäisi taistella?
L: On suunniteltava seuraavaa iskua!
T2: Ei varmaankaan täällä?
L; Ei, se kuolee.
(Lähtevät.)
T1: Mikä on seuraava kohde?
L: Tapetaan ne pesä kerrallaan! Beta-joukkue on asemissa, haetaan ne ja mennään.
T1&2: Selvä!
Leikkaus: Demonipesä, mehiläispesätyyppinen, kaunademonien paikka.
Liekinheitinjoukot hyökkäävät. Amudanin ankkuri hyppää paikalle, mutta samaan aikaan L:n vetämät joukot perääntyvät nopeasti ja räjähdys ravistelee kaupungin toista laitaa. Terroristit pakenevat voittoisina.

Kohtaus 6: Asborn ja Jaromir Jaromirin talolla. A tulee ja koputtaa oveen. Kukaan ei avaa. A kokeilee onko ovi auki. Sisältä kuuluu naurua. Ovi on auki. A avaa oven ja astuu sisään. Alakerrassa ei ole ketään. A asettuu tuoliin odottamaan. Yläkerrassa aukeaa ovi. Sisältä kuuluu puhetta. Kolmas marssii alakertaan ja jää tuijottamaan Ata kohteliaasti. A tuijottaa takaisin.
; Tulin tapaamaan isäntääsi. Voiutko käydä sanomassa, että olen täällä.
3.: Hön on kiireinen
Asborn: Niin minäkin.
3.: Räyh.
3.: kääntää selkänsä Alle heilauttaen häntäänsä ja palaa yläkertaan. Hetken kuluttua J tulee alasti portaiden yläpäähän.
J: No?
Asborn: Halusin varmistaa, että ottamasi ihmiset ovat kunnossa.
J: Niin hyvssö kunnossa kun voivat olla.
Asborn: Tämä riittää. Ethän aio huonointaa heidän kuntoaan?
J: Ajattelin surmata heuidön kammottavalla tavalla ja uhrata heidän ruumiinsa NIIlle. Halutko tulla ylös vbai menetkö ulos?
Asborn: En tule ylös. Kun olet valmis mitä aiot tehdä heille?
J: Telttakylöön?
Asborn: Sinne. Vai pidtkö heidät haaremina?
J: Jos kaipaat heitä voin toki palauttaa heidt
Asborn: OIlisin kiitollinen
J: ...Selvä.
A lähtiessään: Oletko kuullut Libertystä hänen lähdettyään?
J: Miksi minä kuulisiin mitään hnestä?
Asborn: Olettaisin, että hn puhuisi sinulle.
J: En ole kuullut mitän.
Asborn: Sääli. En tiedä kuinka kauan kestää kunnes kaikkui hajoaa käsiin. Sonlla käyttää Ln terroristiiskuja meitä vastaan ja pelkään että jos emme saa rauhoitettua tilannetta suunnitelmamme valuvat tyhjkiin.
J kärsimättömänö: Palatutan ihmisesi sinulle ja sinun pitäisi tehd jotain heidän hyväkseen.
Asborn: Olen koko päivn suunnitellut heidän majoitustaan ja muita tarpeitaan Eran kanssa. En aio jättää heitä nsinne istumaan ja hiomaan kirveitään. Entä sinä?
J: Älä kiinny heihin liiaksi, aiothan pääsää heidät menemään kun pääsemme takaisin luomakuntaan.
Asborn: Edn toki. Minä en ole se, jolla on läheiset suhteet joihinkin heistä. Mutta en aio pitää heitä täällä.
J: Hyvä.
Asborn: DEn pidättele sinua pidempään.
J: Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen.,
Asborn: Ilop on minun puolellani
J: Minua lohduttaa, että seuraat näin tarkasti jokaista askeltani. En aio tappa näit ihmisiä.
Asborn: Et voi tietää kuinka paljon tuo minua huojentaa.

Kohtaus 7: Ganuhar kertoo palvelijalle haluavansa puhua neuvostolle. Asborn on ohjeistamassa ihmisjoukkoa Eran kanssa. Ohjeistuksen kohteens on ohran viljely. Palvelija saapuu paikalle ja kertoo, että Ganuhar tahtoisi neuvoston puheille.
Asborn: Neuvostolla on kiire, mutta puheenjohtajana otan lähettilään vastaan.
Palvelija käy kertomassa näin Glle. A lähtee kävelemään Gn luokse.
Asborn: Olen pahoillani, neuvosto ion kiireinen ja hajallan, mutta minä voin kuunnella huolesi.
G: Hermeen portti lähestyy. Tahtoisin neuvotella lupaamanne avun yksityiskohdista. Haluaisin kuulla, mitä päätitte kun olin lähtenyt.
Asborn: Meillä on sopimus Sonllan kanssa, mutta olemme olleet tyytymättömiä Helve.. Sonllan tapaan pitää kiinni omasta sopimuksestaan. Uskoisin, että hyvin pian voimme neuvotella tarkemmin.
G: Voitteko tarkentaa mitä hyvin pian tarkoittaa?
Asborn: Kun sonlla ei pidä sopimustaan.
G: Voitte siis neuvotella nyt?
Asborn: Kyllä. Seuraavan kerran kun neuvosto kokoontuu päätämme asiasta.
G: En ole asiantuntia matkanteossa ulkopuolella, mutta olemme käsittääkseni lähestyneet hyvää vauhtia.
Asborn: Kyllä olemme, mutta jos ihmiset eivät ala liikkua tulee vauhtimme hidastumaan.
G: Olen pahoillani suoruudestani, mutta minun on vaadittava että minulla on jonkinlainen yhteisymmärrys toimistamme ennen kuin saavumme portille.
Asborn: Tietenkin. Haluatte siis vastauksemme ennemmin kuin myöhemmin. Kahden pyhätön sisäisen auringinkierron kuluttua tapaamme tässä samassa paikassa ja kerromme mitä olemme saaneet aikaan.
G: Ja kerrotte silloijn autatteko yhteydenoton lisäksi herrani vapauttamisessa?
Asborn: Kyllä.
G: Siispä odotan kaksi auringoinkiertoa.
G lähtee, mutta katsoo vielä taakseen: Olette muuttunut. Muistin, että olitte toimissanne aiemmin suorempi.
Asborn: Kaikki oli helpompaa ennen.
G lähtee tyytmättömän näköisenä pois.

Kohtaus 8: L gets Duncan

L: nyt tehdään tuhoa, me otetaan toi alas tuolta (Raum). Mutta sitä ennen tarvitsen vasemman käden, ja sitä mennään hakemaan.
Joukkueila on jännät nimet, kuten pyhän Andrewin marttyyrit.
Leikkaus: Duncan tekee paperitöitä raunioituneessa Mäkärissä. Ronaldilla on sarvet mutta näyttää kamalalta ihan omana itsenäänkin. Demonivartiat saavat yhtäkkiä liekkarista. Paska runous palaa ja jotkut kirjoittavat tuhkalla viimeisiä kuolinhaikujaan marttyyuriyhmn rynnätessä sisään. Pöytiä kaadetaan n. kymmenen nuoren helvetticamoon pukeutuneen idelistin kaivaessa Duncanin pytänsä raunioista.
L: saat sovittaa syntisi, nyt lähgdet mukaan vaopauttamaan tota tornista
Lhulluutta
D: tajuatko kuinka paljon ihmisiä on kuollut tekojesi tähden
L:paskat, nyt me mennän dinne ja pelastetaan ne, vaikka kuollaan ehkä ite. Jä sä tulet mukaan. Vittu mä vihaan sua ton selkärangattomuutesi takia
L viirtää käteensä haavan ja läimäsee kätensä voimalla D:n kasvoihin niin että verta menee suuhun. ”Tervetuloa marttyyrien prikaatiin”
D vajoaa polvilleen kouristellen ja L vajoaa mukana hampaitaan kiristellen. Duncanin silmissä on nujerrettu katse. L nousee ja katsoo ympärilleen mäkkärin kansalaisia. D nousee ylös hitaasti ja surkeasti, ottaa joltain tyypiltä rynkyn ja roikottaa.
Tyyppi X: meidän pitää mennä
L: lets go, briiffatkaa noi

Kohtaus 9: The plot thickens

Kuvassa McKenzie on juoksemassa paniikissa eteenpäin, kääntyessään kulmassa hänen päänsä naksahtaa taaksepäin ja hän kaatuu kuolleena maahan. Arindam astuu hänen ylleen, heittää päälle tuhkaa ja mies nousee haamuna ylös.
A: Kertoisitko minne johtajasi on seuraavaksi hyökkäämässä
McK: Monta yhmää blaa blaa, hyökkää sinne blaa blaa

Leikkaus Amudaniin joka kuuntelee. Ei näytä tätä vaan jatkaa
Am: mietin sitä kaavailemaasi voimansiirtomekanismia ja sen pitäisi amplifioida ydintä sangen massiivisesti.
Kaksikko on pyhäkössä kävelemässä pitkin linnan käytäviä. Hinoja kivisiä skottitorneja on.

Leikkaus: AB siirtyy ruumiin vierestä, Matsuaki lähtee juoksemaan kohti tornia, ottaa kukan hihastaan. Soittaa Asbornille, joka on reunalla mennäkseen juttelemaan Sonllan kanssa.
M: ei nyt mee hyvin. Libertya seurannut ankkuri sai kiinni yhden LIbertyn tyypeistä. M briiffaa A:n Libertyn suunnitelmista ja kaikista pikkuryhmistä. Lisäksi Libertyn joukoissa on petturi, M on suuntaamassa sinne. A katkaisee kukkapuhelun kysyttyään Vidyarasta, kaivaa Vidyaran kukan.

Leikkaus Vidyaraan, Amudan on sanonut asioita, laajakulmapanorointi näyttää, miten alueen reunoilla on demoneja. Amudan pysähtyy, katsoo Vidyaraa, joka facepalmaa ja vastaa Amudanille. Sananvaihtoa ja sitten V astuu taaksepäin ja tekee suuren rituaaliliikkeen, värimössö ilmestyy kuvan ylälaitaan. Vidyara on ottamassa jotain värimössöstä, mutta mitään ei tapahdu ja Vidyara laskee kätensä.

Leikkaus: Liberty vetää marttyyreilleen hyvästelytuokiota. Kukka soi.

Asborn: Ne tietää et sä oot tulossa, L.
L: Tiedän. Mikset sä oo vyöryttämässä?
Asborn: En ole ehtinyt. En saa yhteyttä Vidyaraan. L: Ne tietää, että oon tulossa, mutta ei mitä voin tehdä.
Asborn: Minäkin olen tulossa.
L: Hyvä. Yritän säästää sulle jämät.

L viimeistelee hyvästelyt ja on valmiina lähtöön.

Kohtaus 10: Sonlla saapuu portille kahden mustan paksun hyllyvän demonin kanssa. Asborn ja Ganuhar odottavat Sää. S tulee epämielyttävän lähelle Ata.
S: Te olette pettäneet sopimuksemme
Asborn: Melkoisia syy7töksiä
S: On sinullakin otsaa. Ensin lähetät yhden omistasi aiheuttamaan tuhoa joukkojeni keskuudessa ja sitten tuot viholliseni poalvelijan pilkkaamaan minua. Mitä minä olen tehnyt?
Asborn: Et tarpeeksi. Meillä oli sopimus. Te lupasitte meille ihmiset.
S: A rakas, sinä lähetit yhden familiastasi tuhoamaan joukkojani. Olisin antanut ihmiset sinulle, mutta olet jatkuvasti kyseenalaistanyut integriteettini. jA NYT aiot kavaltaa minut!
Asborn: Lähetin Ln valvovaan, että sopimuksesta pidetään kiinni. olemme melkein perillä, mutta vain murtoosa ihmisestä on meillä
S: Minä luotin teihin!
Asborn: Minä en.
S: Huomaan sen. Konflikti välillämme näin lähellä luomakiuntaa voisi olla tuhoisa meille molemmille. Kun saimme vahvistuksen hyökkääjien henkilöllisyydestä otimme haltuumme pilottinne. Hän ohjaa meidt maahan. Mikäli vedätte kaikki joukkopnne pois alueeltamme vapautamme hänet luomakunnassa vahingoittumattomana enkä myöskään anna käskyä surmata kaikkia niitä ihmisiä jotka voisivat olla uhka.
Asborn: Tarjouksenne on varteenotettava. Ikävä kyllä olen sopinut tässä hieman muuta Gn kanssa. Se, että otitte yhden meistä on meille liikaa.
S soittaa Amlle: Tuhotkaa kaikki ihmiset, jotka voisivat olla uhka. Varmistakaa pilotin olinpaikka.
A yrittää tarttua S:ään. S väistää. Eeppinen mättö alkaa.

Kohtaus 11

L nappaa D:t raiveleistA: Tästä eteenpäin pystyt aiheuttamaan ympäristössä vainoharhaisuutta. Voit käyttää sitä vain kerran. Älä mokaa. Se toimii näin.
Lähistön demoonit paranoidiutuvat. Joukot ovat juoksemassa mäkeä ylös mutta vastassa on Arindam.
Arindam: hyökkäyksenne muualle on tojuttu ja pilottinne on vankinamme. Hänen henkensä riippuu toimistanne.
L tajuaa että hänen joukoissaan on ollut petturi.
L: niin, jos te tapatte Vidyaran, tekään ette pääse pois.
Arindam: olemme jo tarpeeksi lähellä, voimme kutsua avun
V: olisitte tehneet sen jo, ettekä edes tiedä kuinka lähellä olemme

GRAAA! Räiskintää

Slomo: L lähtee ryntäämään läpi, M tulee takaa jotta ”nooo”. Takana torni alkaa sotua ja Glasgown rajalla näkyy kuinka siellä ensin pamahtaa ja kaupungin läpi menee halkeama A:n läimästessä Sonllan maahan. Yksi kettingeistä katkeaa ja lähtee piiskaamaan maata, ihmiset lentää ja kirkuu. Ganuhar jahtaa demoneja pimeään koloon mutta huomaakin siellä kuinka painajaisten olennot hylkyvät päälle. Sonlla vie taistelun piikille ja yrittää halkoa piikissä olevan taivaan joukkojen enkelin tornin kaatuessa. Miekka osuu ja enkku murenee. Sonlla on tappamaisillaan Raumin kun Asborn laittaa haamukätensä tielle ja estää tämän. Enkeli hajoaa kultapölyki ja liikkeelle lähtee kirkuva aalto joka leviää joka suuntaan ja repii taivaan halki. Repeämän takana näkyvät koko taivaan kannen kattavat sisäkkäiset intialaiset pyörät jotka hehkuvat, ja niihin kietoutuneena on suuri käärme. Kauhukseen A tuntee sen: kyseessä on maailmanpuun juuria jäytävä Nithogr Ahmija, suuri kärmes.
Loppumusiikki, näytetään kuinka torni kaatuu majesteetillisesti maahan. Kaupunki on kaaoksessa demonien repiessä ihmisiä ja toisiaan. Marttyyrien prikaati taistelee epäoivoissaan kaduilla, hirveitä cameoita. Ruumiita kaduilla ja blaa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped