Jakso 9

Deleted scene:
Asborn palaa Jaromirin asunnolle käytyään leikkaamassa vähän lisää hiuksia U:lta kryptasta. A näkee peilin sirpaleet lattialla ja haistaa palaneen käryä, joka on peräisin rituaalikulhosta, jossa oli U:n hiuksia. J istuu seinää vasten ikkunalla, kasvoilla vähän verta ja haava ohimollaan.
A : Mitä täällä tapahtui? Missä kaikki ovat? Onko Entropia hyökännyt?
J: (voihkii hieman) Rituaali on ohi. Emme tarvitse hiuksia enää.
A : (katsoo epäuskoisena) Missä L ja V ovat? Ovatko he kunnossa? Oletko sinä kunnossa?
J: Meillä oli hieman erimielisyyksiä. L ja V lähtivät, yritin pyytää heitä jäämään ja tarjota vieraanvaraisuttani.
A : Olin poissa vain 15 minuuttia. Meidän piti mennä näyttämään yhtenäisyyttämme Kaber Jin juhliin ja kostaa U:n surmaajalle. Tämäkö on se tuloksena?
J: Ehkä sinun pitäisi mennä etsimän V. Olen yllättynyt että hän pääsi ulos ovesta. Hän lähti kai pyhäkköön ja saattaa tarvita apua.
A : Entä Iqbal Nasri?
J: L rikkoi kehän. Jätä hiukset minulle, katson jos voin uudistaa rituaalin. Pystyt varmaankin seuraamaan tekemääsi ihmettä nyt.
A : Koston toteutus oli sinun ja V:n idea. Toivottavasti pystytte saattamaan sen loppuun.
J: En jättäisi sitä väliin mistään hinnasta.
A : No minä menen etsimään V:n. (A menee)

End deleted scene ---
Gold start:
Kuva Rheinstadtin hienostoalueesta, leveitä katuja, suuria pihoja, jotka ovat olleet vuosia tyhjillään. Aamunsarastuksessa sivuisampaa kujaa juoksee hämärässä hahmo hengästyneenä ja vilkuillen peläten jotakin takanaan. Kompastuu roska-astiaan. Jordanialaisen näköiset kasvot näkyvät kun hahmo katsahtaa taakseen. (Tunnistettavissa Nasriksi.) Hahmolla on yllään kalifaattien ajan ylhäinen asu, mutta hän näyttää reissussa rähjääntyneeltä. Taustalla kuuluu riipivää impressionistista jousimusiikkia, joka muodostaa ahdistavan harmonian, joka horjuu kakofonian partaalla. Voi nähdä miestä seuraavan varjon, joka soittaa musiikkia.
Nasri pinkaisee jälleen juoksuun. Juostuja kamera-ajoja, ns. Jyrki-kuvaa. Kulman taakse juostuaan näkee suihkulähdesillan, jonka takana näkyy mäki ja sen takana loistaa valkea linna. Sillan toisessa päässä odottaa kaksi hahmoa. Nasri on järkyttynyt, mutta yrittää ryhdistäytyä, lähtee kävelemään kohti pelokkaan arvokkaasti.
Hahmot ovat M ja A.
A : Tervetuloa NIIn, valon feeniksin…
IN: (vihaisena) MINÄ OLEN… Minä olen IN, Kabeer Jin….vihreän kauppahuoneen lainoppinut (A jatkaa taustalla litaniaa.) Tulin kertomaan että surkea salamurhayrityksenne on epäonnistunut.
Mn kasvot lähikuvassa. Hän on ymmällään, minkä jälkeen tietoisesti pyyhkii ilmeen kasvoiltaan.
Alkumusiikki---
1.Kohtaus
A : Hiljaa kuolevainen, olet N II n valtakunnassa ja puhut vain kun sinua puhutellaan.
M: (vilkaisee A:ta ja toteaa IN:lle) Mistä salamurhayrityksestä puhut?
(ahdistava korvienvälimusiikki kuuluu)
IN: Te rikoitte herrani suvereniteettia ja iskitte magialla… minua vastaan, Colopatironin edustajaa vastaan.
M katsoo katseella, kuva sumenee, A ja M loistavat normaaleissa väreissä, IN räiskyy vastikään tehtyjä ihmeit siten, että siitä voi tulkita paranoiaa ja vihaa ja kohtaloa ja itsetuhoa.
A (ehättää ennen lainkuuliaista M:ää): Olet juonillasi tuhonnut yhden familiamme valloista, ja se on rikos joka pyyhkii hirveydessään pois kaiken muun. Uskollisten lain nimissä suoritamme oikeutetun kostomme.
IN ottaa vapisevin käsin olalle ripustettavasta salkusta paperin.
IN: Tässä on kuilun vapaa-alueen sodan julistus. Me emme tunnusta N II:n suvereniteettia nuollessanne enkeleiden sandaaleja ja nöyristellessänne pimeyden alla. Te valon koirat suojelette ekskrusiaaneja! (Vapisee raivosta.) Omin käsin minä allekirjoitin Masuunin heimon kuolemantuomion tässä sodassa. (Osoittaa A:lle salkustaan ottaman hedelmän.) Halveksuntana alaasi kohtaan murskaan tämän vihan hedelmän! (Vihan pöllähdys vuotaa valtoihin hieman kiukkua.)
A ottaa hetkeksi kaiken vihan IN:ltä napsauttamalla sormiaan.
A : Herrasi Entropia on lahjoittanut sinulle melkoiset rekvisiitat tätä pikku farssia varten. Toivottavasti näyttelijänlahjat
M: Herrasi Kabeer Ji lähetti sinut siis tänne julistamaan sodan imperaattoriamme vastaan?
IN saa jälleen vihasta voimaa, ottaa hihastaan pitkän veitsen ja lähtee lähestymään A:ta. Silloin J ampuu IN:ää jalkaan takaapäin. Kuuluu laukaus, IN kompuroi maahan A:n ja M:n jalkoihin. J nojaa dramaattisesti kauempana kadulla seinään, revolveri savuaa.
A astuu IN:n sormien päälle ja ottaa veitsen. Katselee itämaissta, helvettiteemaista, varsin myrkytettyä veistä.
A : Hyi kuinka väkivaltaista, ota sinä M tämä. Se kuuluu enemmän sinun alaasi.
M ottaa veitsen ja pölläyttää sen olemattomaksi raikkaaseen amuuilmaan.
A heittää INlle Jaromir-läppää tyyliin aiheesta, että sinun on nyt järkevää tulla mukaamme.
A : Viekää hänet rakennukseen X ja kahlitkaa seinään.
Leikkaus.— 2.Kohtaus
IN pitelee korviaan, musiikki soi taas.
M: Voisitko ystävällisesti selittää mistä tässä on kyse?
A : Asia on kuten kerroimme. Tulimme ruumiinvalvojaisissa tulimme tulokseen, että uskollisten lain nimissä meidän on kostettava IN:lle U:n surma.
M: Ja te varmasti sovitte asiasta etukäteen Kabeer Jin kanssa, kuten kuuluu…
A : Päätimme että koston on oltava nopea, emmekä lähde tekemään tätä diplomaattisia teitä pitkin samalla kun Entropian palvelija riehuu vapaana. Päätimme että tämä sopii NII n tyyliin. On vain selitettävä Kabeer Jille jälkikäteen.
J: Pahoitteluun ei ole syitä, uskollisuuden laki menee joka tapauksessa muiden sääntöjen edelle. Olisi loukkaus valtiatartamme kohtaan, jos asettaisimme kostomme riieppuvaiseksi jostakusta toisesta. Hän on vain… tuskin ihminen, voimme selvittää tarkemmin, jos haluat. Hän ei ole Kaber Jin ankkuri. En näe mitä syitä hänellä on pahastua teostamme.
M: En usko että hänellä on syytä pahastua yksittäisen lainoppineen menetyksestä.
J: Mitä hän ei tiedä, ei vahingoita häntä.
A : Ai emme kerro hänelle?
J: Se asettaisi hänet kiusalliseen tilanteeseen, kun yksi alamaisistaan loukkaa meitä vastaan.
M: Ettekä ole loukanneet Kabeer Jin suojauksia?
J: Riittää jo Kabeer Jistä. Hän ei ole sekaantunut tähän mihinkään. Jos sinulla on todellinen valituksen aihe, niin ole hyvä!
M myöntyy.
IN (huutaa): Minä olen cammoraani, te ette voi kohdella minua näin!
M: En kykene näkemään, miten vakiintuneiden tapojen ja muiden suvereniteetin loukkaaminen edistää valtiattaremme käskyä hankkia liittolaisia ja pitää suunnitelmamme tuhoajaa vastaan salaisena.
J: Näkökantasi on aina ollut kapea.
M: Teitä ei kuitenkaan nähtävästikään kiinnosta, joten huolehditte seurauksista varmasti parhain päin. J, kun olet huolehtinut muista akuuteista asioista, voisin vaihtaa kanssasi sanasen Kabeer Jin lahjasta. Luulen keksineeni, mitä antamisen arvoista meillä on.
J. Hyvä on.
M kääntyy ja poistuu paikalta
A : M, (M ei ole huomaavinaan), meillä valloilla on ylpeytemme, emmekä voi suostua mihin tahansa.
M: Kyllä, mutta selkeästi sinä et täysin ymmärrä asiaa. (M poistuu.)
A katsoo J:n: Eiköhän panna töpinäksi. Mitä seuraavaksi?
J: Hän väitti järjestäneensä kansasi tuhon ja jos hän on todella kammoraani, voimme saada hänestä hyödyllistä tietoa salaiseen sotaamme, joten voimme haluta kuulustella häntä. Haluatko osallistua vai jätätkö asian minun huolekseni?
A : Pidetään hänet täällä, mutta muistetaan nyt kuitenkin että seuraamme Valon koodia.
J kohottaa kulmakarvaansa kysyvästi.
A : Toivon, että ymmärrät mitä tarkoitan.
J: Sekoitat nyt luomakunnan ikiaikaisen koodiston ihmisten käsitykseen hyvästä ja pahasta
A : Piemyden voimilla ei ole mitään ongelmia sekoittaa näitä käsityksiä ja toivoisin että voimme sanoutua irti moisesta. En halua, että sorrumme hirmutekoihin. Voimme kuulustella häntä---
J: Ei edes suuremman hyvän tähden? Kerro A, millaisiin tekoihin voimme ryhtyä?
A : Jos ryhdymme hirmutekoihin joudumme pitämään Neuvoston kokouksen.
J: Odotan edelleen hirmutekojen määritelmää.
A : Jos muistelet aikaa enne vallaksi tuloasi, löydät varmasti nämä eettiset säännöt joita tarkoitan. En toki sano, että meidän tarvitsee olla helläkätinen. On syytä varmistaa ettei hän ole toteuttanut uhkaustaan.
J: Se on varmasti velvollisuutesi.
A poistuu.
J siirtyy INn luokse: Ennen kuin aloitamme, haluan tehdä selväksi, että tämä kuulustelu ei ole osa rangaistustasi siitä mitä olet tehnyt. Kosto seuraa myöhemmin.

(offscreen: Jaromir kuulustelee Iqbalia ja hieman kiduhtaa tätä fyysisesti. Käy ilmi että Iqbal on ihminen. Hän on kirjoittanut määräyksen jolla heimo tuhotaan, ja vaikka hänellä ei ole valtuuksia tuhota sitä hän on kova jätkä jonka käskyjä kuunnellaan. J ilmoittaa A:lle että määräys on annettu mutta ei välttämättä kannata mennä vetämään demoniarmeijaa turpaan. A vastaa ettei tee mitään sellaista, mutta aikoo estää tuhon vaikutusvallallaan jos voi. Iqbal sai käskyn tehdä tekonsa Maasta käsin, ja on käyttänyt joitakin tyyppejä vapaa-alueella käskyläisinään. Jaromir saa tietoonsa nimet ja teot aika tarkkaan. Iqbal antaa myös nimen jolta sai käskyn. Suhteestaan Udayaliin hän kertoo, että Udayalin tultua K: palvelukseen Gammora havaitsi että hänessä on jotain outoa ja sai käskyn hankkiutua hänen ystäväkseen. Ilmeisesti tunne ei ollut täysin valheellinen, mutta ei myöskään syvä.)

Kohtaus 3: Jaromir menee puhumaan Matsuakille
Matsuaki meditoi ensimmäistä kertaa puutarhassaan. Puutarha on pieni sammalmätäs joka seisoo hiekka-alueen keskellä. Puutarhassa on jaloille pystytetty paviljonki sekä kirsikkapuu, jonka oksilla roikkuvat Shangri-La:n sielut joiden seassa heiluu paperisia o-mamoreja. J seisoskelee askeleen verran M:n portin ulkopuolella josta astinkivet paviljongille alkavat. M huomaa J:n ja tulee itse astinkiviä pitkin J:n luokse. M huomaa että J on kalpea ja synkän oloinen. Kylki näyttää sangen kivuliaalta vaikka kasvoissa ei jälkiä olekaan.
M (kylmäkiskoisesti): tosiaankin lahjasta. nähdäkseni ainoa asia joka familiallame on - joka ei ole alojemme, sinun rituaalisi tai Vidyaran kykyjen tuote - on historiamme. Me voimme kirjoittaa Ziguratissa olleen Savikuninkaan historian lahjaksi ja jatkaa sitä. se olisi varmastoa ti lahja jota Kabeer-Ji:n kaltainen oppinut arvostaa.
J: se on kielämättä hyvä lahja. Sääli ettei Nia ole tällä.
M: hän olisi kieltämättä oikea henkilö kirjoittamaan historian.
J: Muistatko Zigguratin tekstit?
M: rituaalin lukemiseen tar vittiin enemmän taitoa asiasta kuin minulla on, mutta mielestäni muun tekstin suhteen.
J: rohkenisin kuitenkin sanoa että minulla on meistä kahdesta enemmän tarinankerronnan lahjoja, enemmän mielikuvitusta. Olen kuitenkin nähnyt sinun harjoittavan kalligrafiaa. Tulisiko meidän istua täällä kahdestaan niin että minä sanelen ja sinä kirjoitat ne kauniilla käsialallasi.
M: olen samaa mieltä siitä että sinulla on meistä enemmän tarinankerronnallisia lahjoja. Teen kuitenkin mielelläni varsinaisen kirjoitustyön.
J: koska haluat aloittaa?
M: tiedät varmasti itse kuinka kauan sinulta menee itse sisällön tuottamiseen…
J: aikaa on rajatusti joten KJ joutunee tyytymään mieleni välittömään tuotokseen.
M: … mutta kirjoitustyö tulee viemään suuren osan juhlia edeltävästä ajasta.
J: tulet siis olemaan sidottu työhön juhliin asti. Miten haluat M, haluatko minut viereesi sanelemaan, vai kelpuutatko minulta raa’an käsikirjoituksen?
M on juuri sanomassa miten aikoo homman tehdä kun joku ottaa häneen yhteyttä.
ErA : Matsuaki-san
M: Era?
E: pyhäkön laidalla on jälleen vieras. Olen pahoillani, onko teillä jotakin tärkeää meneillään? En usko että hän on välitön uhka pyhätön turvallisuudelle, hän ui joessa. Mies, ulkonäöstä päätellen, ilmeisesti ihminen. Nuorehko, en tiedä…
M: minä huolehdin asiasta.
M: Lahjan arvon mukaista olisi käyttää kaikki mahdollinen aika sen tekemiseen, mutta en usko tämän olevan mahdollista, joten pelkään että KJ joutuu tyytymään raakatekstin pohjalta tehtyyn kirjaan.
J: meidän on siis parempi ryhtyä toimeen. Olen asunnollani jos tarvitsette minua.
M: ennen kuin menet, ilmeisesti L ja :kin olivat mukana tässä ”kostossa”.
J: huoh. Puhuin asiasta ensiksi V:n kanssa ja hän jakoi näkemykseni. Pyysin L:n mukaan opettaakseni hänelle vallalle sopivaa käytöstä. Aioimme vain etsiä hänet käsiimme. Katakombeissa A li suorittamassa ruumiinvalvojaisia, kun menin noutamaan U:n hiuksia. Jouduin kertomaan hänelle sunnitelmasta, ja hän tahtoi tulla mukaan. Aion toki tuoda koston neuvoston käsiteltäväksi. En vain odottanut että hän saapuisi suoraan pyhättömme porteille ja näin nopeasti. - - Lähetän sinulle vedoksen heti, kun se on valmis.

Kohtaus 4: Uimari
Matsuaki saapuu jokirantaan. Pyhäkköä kohti yrittää uida mies, joka välillä häviää pitkäksikin aikaa aaltoihin; hän vaikuttaa taitavalta. M käyttää katsetta. Mies vaikuttaisi taistelevan normaalisti tunkeilijat poissa pitävää virtausta vastaan varsin tehokkaasti; hän ei ole tavallinen ihminen, vaikka ulkoisesti siltä näyttääkin. M tulkitsee hänen jollain tavalla maagisesti muuttaneen muotoaan.
Äkkiä tunkeilija läpäisee esteen ja nousee rantaan.
M: Kuolevainen, kuka olet ja mikä on asiasi täällä?
Mies nostaa aalloista mukaansa hatun ja merimieskassin. B: Olen Boto. Seuraan sellaista käskyä tulla tänne, tai minut kutsuttiin tänne.
M: Kuka kutsui?
B: Hän kutsui itseään Valon feeniksiksi, tyhjyyden kulkijaksi, maailmansärkijäksi… muun muassa. Tiedätkö, olenko tullut oikeaan paikkaan?
M: Miten tämän kutsun sait?
B: Olin Hampurissa – olen siin merimies, laivamme oli satamassa. Otettiin siinä vähän huikkaa, yleensä en menetä tietoisuuttani kovin helposti, mutta sain sellaisen, niin kuin näyn. Pestauduin jokilaivaan ja huomasin, ettei Rheinstadt ole ihan niin vakaa, kuin miltä näytti – seurasin sitten tätä jokea ja tulin tänne.
Kerrostalojen pihoille ja parvekkeille alkaa kerääntyä ihmisiä.
B kaivaa laukustaan kartan vanhasta RheinstadistA : Hmm. Luulin olleeni tällä rannalla, mutta… Olenko siis tullut nyt tähän? Siinä toisessa kaupungissa rantaviiva menisi suunnilleen näin… Niin, niin tää valon feeniks, hän tota sano, että jos mä etsin hänet käsiinsä, hällä on mulle joku tehtävä, tai joku semmonen.
M: Tuo ei kuitenkaan ole todellinen olomuotosi. Mikä on?
B: On tämä aivan yhtä todellinen kuin jokin toinenkin.
M: Tarkoitat siis, että kykysi muuttaa muotoasi on omasi?
B: …niin kai sitten.
M: Onko joku muu muuttanut muotoasi?
B: Voi hyvä tavaton, miksi nyt niin? Tai tietysti… ei, ei, en usko.
M: Mutta pystyt itse halutessasi muuttamaan muotoasi?
B: Voi olla, mitä sinä siitä tiedät? Ai, anteeksi, olen varmasti epäkohtelias. Te lienette japanilainen, hyvä herra?
M huokaa ja kumartaa kohteliaasti: Olen MS, Väkivallan vapaaherra, Nabrassal II:n (litania) uskollinen palvelija.
B paiskaa kättä: Hauska tutustua. Boto, merimies vaan. (Kun M ei tartu käteen, astuu askelen taaksepäin ja kumartaa.)
M soittaa Libertylle.
L: Mitä? Mä en nyt jaksais…
M: Onko valtiatar antanut ymmärtää, että pyhäkköön olisi tulossa kuolevainen?
L: Ai paska! Joo, etsijä… mikäli hän selviää perille, hänet pitää viedä valtiattarelle.
M: Hyvä on. (B:lle) Olet saapunut etsimääsi paikkaan.
L: Matsuaki! Näytä sille paikkoja, mä käyn juttelemassa valtiattaren kanssa.
M: Selvä.
M lähtee johdattamaan B:tä kiertotietä nähtävyyksien kautta katedraalille, kävellen hitaasti ja esitellen merkittäviä paikkoja. Leikkaus selitykseen komeista kerrostaloista.

Kohtaus 5: Asbornin yksinäiset seikkailut (taas)
Asborn on pukeutunut parhaimpiinsa ja suuntaa jälleen Kuilun vapaa-alueelle. Hän kohtaa jälleen portinvartijan.
V: Millä asialla olet?
A : Etkö sinä tiedä kuka minä olen?
V: EN.
A : Olen Asborn Enpoika, Masun heimon yliherra. Väistä!
V: Asemaa ei ole vielä tunnustettu.
A : Kaikki rituaalit on tehty, jäljellä on enää pelkkiä muodollisuuksia. Väistä!
V: Ei käy! Herra haluaa nähdä sinut.
A : …hyvä on.
Leikkaus KJ:n palatsiin; hienot marmoriportaat. Vartijademoni johdattaa Asbornia.
V: Asborn saapui… herrani. (Sohaisee suuntaa keihäällään.)
A kävelee kohti KJ: tä, kasvot leviten hymyyn: Tervehdys, KJ.
KJ, myös hymyillen: AE, istu toki alas. Voinko tarjota jotain?
AE: Ei, olen virallisella asialla. Katsos, olemme saaneet U:n ruumiinvalvojaiset pidettyä ja ajattelin, että olisi aika tehdä ensimmäinen vierailuni Masun heimon yliherrana, että he pääsisivät epätietoisuudesta.
KJ: Valmistakaa heimon päällikkö ja shamaani yliherran nimitystä varten ja valmistelkaa meille kuljetus paikalle.
PalvelijA : Kyllä, herra.
Leikkaus. KJ ja A saapuvat kuuden mustan liekehtivän ratsun vetämillä komeilla avovaunuilla Masun-heimon maille. KJ:lla on mukanaan kaiverruksin koristeltu puulaatikko. Kameran kiertäessä näemme, että kuilun topologia on täältä katsoen erikoinen: palatsi näyttää leijuvan taivaalla. Masun-heimo asuu luolissa loputtomassa labyrintissä. Matkaajat astuvat ulos vaunuista palvelijoiden avustamina. Vastassa on asennossa seisova kunniavartio ja violetti matto johtaa sisään isoimman kiveen louhitun rakennuksen suuaukosta.
Heimo on kokoontunut suureen saliin. Edessä seisoo mies koristeellisessa kypärässä ja hienommissa vaatteissa, ja toinen hyvin kotikutoisissa rääsyissä luukoruineen. Heimo ei näytä varsin kidutetulta, mutta hyvin alkukantaiselta, ja se vaikuttaa täysin eristetyltä muusta ympäristöstä. KJ ja A ratsastavat sisään luolajakeilla (?!). Eteen on varattu kaksi istuinta, joille KJ ja A, istuvat, ja heimopäällikkö aloittaa puheen heimon omalla kielellä. Puhe on suunnattu moraalin kohottamiseksi: Kuinka heimon voima kasvaa, kun heikon petturiherran tilalle nyt saadaan voimakas, hieno uusi yliherra. Shamaani uhraa ruokaeläimen yliherran kunniaksi – henget liikkuvat.
KJ nousee seisomaan ja viittaa Asbornia polvistumaan eteensä. A tottelee, salaa hammasta purren. Paikalla on todistajia muista heimoista, sekä lainoppinut kirjaamassa tapahtumat. Yksi heimon jäsenistä ottaa valokuvia vanhalla jalkakameralla.
KJ: Minä, KJ, Kahleiden herra, Kuilun vapaa-alueen Suurruhtinas ja Colopatiron Vapauttajan uskollinen, kolmas palvelija, nimitän sinut, AE:n, Vihan vallan, Nabrassal II:n (nönnönnöö) palvelijan, Masunin heimon, X:n heimosta Y:n kautta polveutuvan, yliherraksi. Täten otat vastuullesi heimosi suojelun ja vastaat heidän teoistaan Kuilun vapaa-alueella ja muualla Helvetissä. Kuten he vuodattavat vertaan sinun edestäsi, tulee sinunkin vuodattaa vertasi heidän edestään.
(Puheen aikana shamaani on ottanut puurasiasta lyhyen miekan, jolla päällikkö viiltää ranteitaan. Veri ei valu, vaan tuntuu imeytyvän miekkaan. Hän tarjoaa sitä A:lle, joka tekee saman, ja antaa miekan lopulta KJ:lle.)
KJ: Ota siis heimosi miekka, joka on merkkinä asemastasi ja tulee liekehtimään heimosi voimalla.
Kun A tarttuu miekkaan, sen terä leimahtaa liekkiin (jonka koko aproksimoi heimon kokoa ja merkittävyyttä suhteessa muihin alueen heimoihin). Yläpuolella kiertelevät esi-isien henget, jotka kirkuvat oudossa harmoniassa.
Heimo hurraa.
Leikkaus.
Paluumatkalla vaunuissa KJ toteaA : Muodollisuuksista on nyt huolehdittu. Olet jatkossa vapaa käymään heimosi luona jos koet sen tarpeelliseksi. Jos heimo tavalla tai toisella heikkenee tai vahvistuu merkittävästi, miekkasi liekit kertovat sen.
A : Onko kaikki muodollisuudet sijaiseni voimaansaattamiseksi hoidettu?
KJ: Kaikesta tarpeellisesta on huolehdittu. Valitsemallasi sijaisella on toivomasi valtuudet. Miten noin muuten, oletteko kotiutuneet hyvin? Onko ollut mitään yllätyksiä?
A : Yllätykset kuuluvat imperaattorimme luonteeseen, mutta olemme pärjänneet.
KJ: Olen iloinen, että mitään läpäisemättömiä esteitä ei ole tullut vastaan. Ah – olin unohtaa, haluat varmaan huolehtia tästä itse? (Ojentaa kirjekuoren, jossa on heimon tuhokäsky.)
A (lukee): …selvä on, kiitoksia tiedosta. En tunne vielä kovin hyvin vapaa-alueiden byrokratiaa, mutta voitteko huolehtia, ettei käskyä panna toimeen?
KJ: Käskyn toimeenpano odottaa sinun hyväksyntääsi.
A : Hylkään sen ensi sijassa.
KJ: Valitsemasi sijaishallitsija pystyy varmaan auttamaan sinua byrokraattisissa koukeroissa.
A : Kiitos, etsin hänet palatsista.
Astuvat ulos vaunusta.
KJ: Näemme varmasti ylihuomenna juhlissa.
A : Näemme juhlissa.

Kohtaus 6: M & B
Taatelitarha yhden kerrostaloista katolla.
M: Tässä on rakennuksia, joissa pyhäkön ihmiset asuvat.
B: Pääseeks nää takaisin sinne toiseen Rheinstadiin, vai mitä nää täällä tekee?
M: Entropia, Neljän neuvoston johtaja ja Maan hallitsija, on kieltänyt ihmisten siirtämisen vanhan ja uuden Rheinstadin välillä.
B: Onko nää niinku kaksi erillistä kaupunkia?
M: Kyllä. UR sijaitsee Maassa ja sieltä on yhteys tänne, mutta nyt emme ole Maassa vaan Maan ja Helvetin välillä.
B: Ohhoh, sangen erikoista. Tällaisesta en ole aiemmin kuullut.
M: Ihmiset ovat vapaita liikkumaan VR:n alueella.
B: Ja tekö sitten… ette ole ihminen?
M on hetken mietteliäs ja vastaa sitten: Olen valta imperaattorini palveluksessa. Tämä antaa minulle kyseenalaistamattoman voiman alani yli. Minua ei voitane enää luokitella kuolevaiseksi ihmiseksi.
B: …mielenkiintoista. (On selvästi vaikuttunut.)
M: Ihmiset saavat ruokansa pääosin näistä puutarhoista; he kasvattavat vihanneksia, hedelmiä…
B tekee muistiinpanoja pieneen vihkoon.
M osoittaa valtojen henkilökohtaiset paikat ja kertoo niistä vähän: …ja tuolla näkyy minun puutarhani, ja tuossa vuorenseinämässä on Vidyaran luolan suuaukko, ja Liberty rakentaa omaa labyrinttiään…
(M on, ensimmäisen kerran nimet mainitessaan, kertonut sisarustensa alat.)
B näyttää hieman huolestuneeltA : Saarenne näyttää kovin… miten sen sanoisi, aavikoituneelta.
M: Hiekka on valtiattarellemme luontaisin elementti. Rheinstad ei koskaan ole ollut merenrantakaupunki; sen luonnonmukaiset vesivarat ovat aina olleet rajoittuneet.
B hikoilee.
Liberty soittaA : M!
M: L
L: Tuo vieras katedraalille.
M: Teen niin.
M vie B:n vierastalon läpi katedraalille.
B: Millainen hän on? Muistan vain, että näkyni oli valoisa ja täynnä jonkinlaista… seesteistä rauhaa.
M: Vihamiehiään kohtaan N II on armoton, mutta liittolaisiaan ja valtojaan kohtaan hän on lämminhenkinen ja inhimillinen. Paljon enemmän kuin edeltäjänsä.
B: Mm. Hän oli hyvin kaunis. Ja jollakin tapaa lempeä, todellakin.
M: Niin hän on.
B: Odotan hänen tapaamistaan.
M: Kuten varmasti hänkin sinun tapaamistasi, kun hän on sinut tänne kutsunut.
M ja B nousevat katedraalin portaat. L on vastassa pääsisäänkäynnillä.
B suutelee L:n kättä, nostaa hattuaan ja kumartaa.
L: Sinua odotetaan jo.
L ohjaa B:n kulkemaan edellään ja kuiskaa M:lle, vetäen tämän perässä: Millainen hän on?
M: Hän on ihminen, mutta joko hän on muodonmuuttaja tai joku muu on muuttanut hänen muotoaan.
L: Ei, ei, ei… mutta veljenä?
M katsoo L:ää hetken aikaa ja toteaA : Luulen, että hän on ennen kaikkea… mukava.
Kuva siirtyy sivulle; B kävelee valtavaa, jumalalliseen valoon. Lattialla on kivinen koroke, jolla on savisia munankuoria; kuorien keskellä on hahmo. B jättää merimiessäkkinsä kunnioittavasti maahan ja kävelee rohkeasti lähemmäs. M ja L pysähtyvät selvästi kauemmas. Valosta astuu mahtava, vaikuttava imperaattori. B kumartaa nöyrästi ja koskettaa hattuaan. N II pysyy kolmen askelen päässä.
N II: Tervetuloa, Boto Pororoka. Minä olen N II, plaa plaa jne. Sinä löysit tänne kun kutsuin sinua, ja olet osoittanut olevasi sen aseman arvoinen, jota sinulle olen säästänyt. (Katsoo M:a ja L:ä) Katsokaa; hän tulee olemaan veljenne ja minun Etsijäni. Se osa, mikä minulla nyt on, ei ole sinun. Menkää te tulevan keisarin luo ja viekää se hänelle, niin voin korottaa hänet Etsijäksi ja veljeksenne. (Hymyilee laupiaasti.)
M kumartaa. B kumartaa myös. M näyttää siltä, että haluaisi kysyä jotain, mutta L kiskoo hänet pois. B jää seisomaan ihmeissään N II:n laupiaan olemuksen äärelle, kunnes L tulee hakemaan hänetkin mukaansa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped