End of Semester Special 2011

Osa 1. Liberty Nelson & futismatsi

Stadion, puolen tunnin kävelymatkan päässä pyhäköstä. Henkilökuntaa on tuotu paikalle busseilla. Liberty on pistänyt pystyyn radioaseman, josta lähetetään peliselostuksen varjolla propagandaa raunioiden selviytyjille.

Liberty seisoo järjestyksenvalvojan näköisenä vaihtoaition vieressä juttelemassa toimitsijoille, juniorimatsi Rheinstadtin palloseura vs. FC Feeniks käynnissä. RPS:ää valmentaa Dominic, FCF:ää Hackley-niminen marttyyri. Kaiuttimista kaikaa hehkutus FCF:n junnujen kärkihyökkääjän kikkailusta.

Ottelu päättyy Feenikseille 5-2.

Aikuisten joukkueet ovat venyttelemässä, kun paikalle marssii täydellistä tasatahtia mongolijoukkue, joille valmentaja huutaa sotilaallisia käskyjä. Liberty huomaa, että tämä muodon täydellisyys ei oikein voi olla mundaania. Katsetta käyttäessään L näkee joukkueessa olevan jotain kummallista. SIT kävelee ohi tyytyväisesti myhäillen Matsuaki seurassaan.

L: Onko tuohon joukkueeseen tehty ihmeitä?
SIT: He ovat ankkurini, valiojoukkue.
L muuttaa ilmettään harkitusti järkytyksestä myötähäpeään: SIT, tuota pidetään hyvin häpeällisenä! On tarkoitus, että joukkueet ovat pelkkiä ihmisiä...
SIT: He ovat ihmisiä!
L: ...jotka pärjäävät ilman, että heidän valtansa tukevat heitä! Eivätkö he muka pärjäisi muuten?
SIT vilkaisee Matsuakia: Mutta teidän opastajanne antoi listan aineista, joita ei saa käyttää. Tässä ei ole käytetty mitään kiellettyjä aineita.
L: Koska mundaanissa maailmassa ei ole ankkureita!
SIT: Miksi se minun häpeäni olisi?
L: Se vie voitolta kunnian!
SIT: Matsuaki-san, eikö ole tarkoitus, että joukkueet pelaavat parhaimmillaan?
L: Tämä ei ole puhdasta!
SIT: He ovat minun jatkeeni.
L: Ihmiset! Ihmiset on kutsuttu! Me voimme kyllä pelata keskenämme jalkapalloa koska tahansa...
SIT: Pelatkaamme sitten!
L: ...hyvä on. Mutta annetaan ihmisten pelata ensin.
L pudistelee päätään näyttäen nolostuneelta SIT:n puolesta.
M: Olin ymmärtänyt, että tarkoitus oli todella pyhäköissä asuvien tavallisten ihmisten, jotka eivät ole osa pyhäkköjä tai osa familiaa, otella, toisaalla nämä entiset Glasgowlaiset ja toisaalla nämä entiset Rheinstadilaiset
SIT: Olen kyllä varma, että myös minun kansani kutsuttiin.
L ja SIT väittelevät, SIT jankkaa roolistaan kansansa jumalana ja heistä erottamattomana jatkeenaan, L hiiltyy ja selittää omaa kantaansa tuohtuneesti.
SIT (Matsuakille, kylmästi): Haluaako sisaresi sanoa, että minä olen kielletty aine?
L: Et sinä ole, mutta sinä olet ankkuroimalla antanut heille epäreilun edun.
SIT: Te voitte tehdä omasta joukkueestanne.
L: He pärjäävät ilmankin! Se on epäreilua, blaa blaa, äärimmäisen häpeällistä, meille molemmille jne. Tuoht!
M: Se, mitä sisareni ymmärtääkseni yrittää sanoa, on, että pelaajat on jaettu erilaisiin luokkiin, pääasiassa sen perusteella, mihin he ovat kykeneviä. Emme laita aikuisia pelaamaan nuorten lasten kanssa, koska siinä ei olisi mitään mieltä. Kyseessä on nähdäkseni hyvinkin samanlainen tilanne. Sisareni tarkoitti kutsua mongolikansan jäseniä jotka eivät ole ankkureita, koska ankkurit ovat lähtökohtaisesti parempia kuin normaalit ihmiset; kenellekään ei liene epäselvää, että ankkuri voittaisi.
SIT: Tähän luokkaan siis haluatte valiojoukon niistä, jotka eivät ole valiojoukkoa?
M: Sinällään ei välttämättä ole mahdotonta ankkureidenkin otella keskenään. Kukaan meistä ei ymmärtänyt, että ilmiselvästi valiojoukkosi on ankkureitasi.
L (vähän rentoutuneempana, mutta hampaidensa välistä): Kiitos, kaunopuheinen veljeni, joka puhuu... soturien... kieltä.
SIT (edelleen loukkaantuneena): Hyvä on, pelatkoon Belgunotin klaani sitten ainoastaan tässä ylemmässä luokassa. Minulla ei ole lähettää alempaan ketään.
SIT kääntyy ja kävelee pois.
Mongolien valmentaja tulee kysymään Matsuakilta, pelaako ylempi luokka alemman jälkeen.
M: Ylemmän luokan ottelu on illan viimeinen. Luokat ovat pelanneet käänteisessä järjestyksessä.
L: ...pelaavat huomenna.
Valmentaja: Huomenna? Hyvä on. (Kumartaa ja kääntyy pois.)
Vidyara kävelee paikalle pitkästyneen näköisenä, nyökkää sisaruksilleen.
V: Jaa, tämä on se sinun palloilutapahtumasi.
L: Jonka SIT pilati juuri! Se pensaassa kasvanut keskiaikainen moukka toi joukkueellisen ankkureitaan!
M: Liberty, minä pyydän...
L: Tarkennan vuosisataa.
V: Minäkin kyllä kuvittelin että marttyyrisi voisivat pelata mongoleita vastaan, mutta toisaalta en kuunnellut kovin tarkasti...
L: He voivat rikkoa toistensa luita huomenna, kun täällä ei ole sivullisia... ja kun tällaista selostusta ei tarvitse lähettää tuonne raunioissa asuville.
M: ...luulin, että et halua pyhäkköömme lisää ihmisiä.
L vilkaisee ympärilleen, koska hyvä sissi tarkkailee ympäristöään: KJ:n pyhäkössä huomasin, että meidän pyhäkössämme on asiat edes jossain määrin hyvin, toisin kuin Rheinstadtin ihmisillä. Mongolit kyykyttävät heitä surutta, ja lisäksi raunioissa elää ihmsiä, jotka elävät vielä sotaa. Heidät pitäisi saada osaksi järjestelmää. Pyhäköstä voisi tulla parempi paikka, jos meillä olisi enemmän, mitä tarjota ihmisille.
M: Tämän osan ymmärsin. Minulle tuli vain yllätyksenä, että olet ottamassa uusia ihmisiä...
L: Mehän olemme lähettämässä heidät kuitenkin maahan. Eikö niin? Tästä täytyy puhua pyhäkössä myöhemmin, kun Jar...

Juuri silloin sanat peittyvät yleisön mylvinnän alle, kun joukkueet marssivat kentälle.

L (huutaa): Mutta juuri nyt on tärkeintä saada ihmiset yhteyteen toistensa kanssa! Se, että marttyyrit pelaavat rugbyä, voi olla valtojen gladiaattoritaistelu tai mikä hyvänsä...

Mylvintä laantuu puheensorinaksi, kun mongolijoukkue lähtee kentältä muiden saapuessa.

Dominic tulee puhumaan valloille.
D: Anteeksi, neiti. Onko tämä ottelu tapahtumassa?
L: Tapahtuu,FCF ja RPS pelaavat ottelunsa. Mongoleista löytyi kiellettyjä... lisäaineita. Tai siis, sääntöteknisten tarkistusten takia ne pelaavat marttyyreja vastaan huomenna (tämä kuulutetaan samalla). Nämä ihmiset eivät todella pärjää noille mongooleille, huomenna marttyyrit näyttävät mistä kana pissii.
D: Hyvä, harkitsimme jo vetäytymistä... Herralla ei ole uutta joukkuetta?
L: Ei, hän haluaa pelauttaa tätä joukkuetta, joten hankin niille sopivan vastuksen. (Duncanille:) Hanki minulle joukkue ja vaihtopenkki jostain...

Ottelu alkaa.

Tulos: FCF häviää 1-4! Ulvontaa! Valmentajan haastattelussa haetaan selitystä!

Kohtaus n+3: Hermeen portilla

Luola pyhäkössä, josta reitti hermeen portille - reitti auki, kaikki hyvin. Kabeer Ji paikalla oman saattueensa kanssa, roudaavat enkeliä. On saattue, jossa pääasiana kultainen kantovaunu, jota kantaa palvelijat. Ei ole iso sotavaunu, mälsää. Vartijoita ja velhoja suojelee kantolaitetta. Matsuaki johdattaa seurueen luolalle, luolaa vartioidaan. KJ kulkee edellä M:n kanssa, saattue tulee perässä. KJ selittää: säilöimme tämän enkelin uneen, jota näkee henkilö tämän kantotuolin sisällä. Tämä oli ainoa keino varmistaa, että paikka joka ei enää sijaitse luomakunnassa, voidaan siirtää. M ymmärtää, että M:n ei tarvitse ymmärtää. M nyökkää.
M: Luotan siihen, että teillä on paras käsitys siitä, miten siirto voidaan tehdä.
KJ: teemme parhaamme.
Luolassa on ensin pimeää, sitten kun silmät tottuu, huomaa että pimeydessä on tähtiä kaikkialla ympärille ja kävellään polulla, joka on tehty tähtipölystä. Polku kiemurtelee kaukaisuuteen, missä on erilaista- taivas on sinertävämpää. Matka täältä sinne on pitkä, mutta KJ tekee matkan lahjalla lyhyeksi. Polun päässä näkyy äkkiä valo ja astutaan ulos Hermeen portille. Hermeen portille tullaan aukosta, ikäänkuin luolasta, ja luola on kuin ylöstuleva ramppi marmorilaatoilla päällystetylle torille. Tori on pyöreä ja leijuu tyhjyydessä niin, että joka puolella ympärillä näkyy sinertävä energiakenttä, joka aaltoilee ja salamoi. Tori on vain osa rakennelmaa - keskellä on tori, jolta lähtee säteittäin käytäviä ja sen ympärillä on pyöriviä kehiä. Tori on hyvin kaunis, valkoista marmoria, patsaita, amfeja, mutta ei asuintaloja vaan loputonta kaunista puistoa ja julkista aluetta. Kasvillisuus on kuihtunutta ja kuollutta, ja taistelun jälkiä. Portilla on vastaanottokomitea: Ahita Saroshin obsidiaanipanssareihiin pukeutuneita isoja demoneja ja ihmisiä - tuhat soturia, AS:n henkilökohtainen vartiokaarti. Eturivi nostaa infernaaliset torvet, joista kuuluu kidutettujen ihmisten valitusta. Dire vuvuzelas. Joukkio astuu sivuille ja kääntyy muodostamaan kunniakujan, josta lappaa palvelijoita ja kaikkea ja keskellä on yli kolmimetrinen, demonisen näköinen tyyppi valtavassa viitassa ja yönmustassa haarniskassa ja norsunluusta ja kullasta tehty naamari kaameiden kasvojensa peittona. Orja kuuluttaa: AS, helvetin herttua, 11 legioonan kenraali ja toivottaa tervetulleeksi portille. Tuodaan orjia tuoliksi ja AS istuu niiden päälle. KJ:lla ei ole piikkejä tai helvetillistä estetiikkaa. Kumartaa.
KJ: tervehdys, sotaherra, helvetin herttua! Olemme tulleet kuten sopimuksessa sanottiin. Tuomme teille nämä vaatimattomat lahjat merkkinä sopimuksemme täyttämisestä. Paikalle juoksee orjia, joilla on kantokorentoja ja tuovat lahjuksia. AS katselee ei-tyytyväisen näköisenä. Naamion ilme ei muutu. Pikkulahjat ovat esimakua varsinaisesta lahjasta, joka annetaan yksityisesti.
AS: tervehdys teillekin, KJ, kahleiden herra. KJ astuu vähän syrjään, antaa M:lle tilaa. AS moikkaa myös M:a.
M: ja tervehdys teille, helvetin herttua.
AS: hienoa, että olette saapuneet vihdoin. Neuvonantajani järjestää teidän läpikulkunne yksityiskohdat. Nyt, nauttikaamme virvokkeita yksityisyyden merkeissä. Orjalauman seasta tulee väkeä, jotka tarjoilee lukemattomia erilaisia asioita. On normijuomia, ihmisen verta ja mautonta helvetin juomamuotia. M ottaa jotain tavallista. KJ ottaa pikarin, jossa on jotain epämääräistä. Nostaa maljaa.
KJ: olen kiitollinen, että otatte meidät vastaan, vaikka sukujen väleissä on vähän ongelmia.
AS: Todellakin. Mutta luomakuntaa pitää puolustaa ja siinä teen yhteistyötä vaikka kenen kanssa. Vilkaisee M:a. M nyökkää ja on samaa mieltä sanomatta sitä ääneen.
M: Luomakunnan puolustaminen on kaikkien jäsenten ylin tehtävä. Enkeliä roudataan oikeaan paikkaan. AS ei jaksa olla kiinnostunut sosiaalisesta läpästä. Nauttii orjien verta ja kun näkee, että KJ on valmis, niin heittää pikarin jonnekin. Nousee ylös.
AS: KJ, luulen että on aika lähettää tuhon enkeli matkalleen. Tuletteko mukaani, kun hoidamme asian. KJ katsoo M:aa.
KJ: olen kiitollinen palveluksestanne. Nähdään toiste.
AS: arvon väkivallan herra, orjani viihdyttävät sinua sillä välin kun hoidamme asiat. Jatkaa matkaa, orjat väistää. AS:n neuvonantaja jää vielä hetkeksi hoodeille, tulee tervehtimään Matsuakia. Katsoo vähän nenävarttaan. Näyttää vähän Buffy-demonilta, piikikkäät piirteet ilman piikkejä, pitkä leuka ja nenä, pienet sarvet. Nahkapanssari, vyöllä hyvin koristeltu massiivinen miekka.
N: Olen Ninurta, sotasaaliin ja urotekojen valta. AS:n neuvonantaja Hermeen portilla.
M: esittelee itsensä pitkästi.
N: Naapureina tarttis olla hyvissä väleissä, mutta ette kyllä oo tervetulleita.
M: samaa mieltä.
Ninurtan miekassa on jotain erikoista. N marssii pois ja jäljelle jää tanssityttöjä, muusikoita, tarjoilijoita, orjia, kiertävä sirkus jne jotka huolehtii M:sta. Taustalla jotain sotilaita, jotka vartioi. M ei lähde haahuilemaan, istuu alas ja nyökkää esiintyjille hyväksyvästi. Seuraa ihmisiä ettei AS listi niitä ja L suutu. Esitetään näytelmä AS:n suurista urotöitä, jos vieras ei toivo erikseen mitään. Poliittisesti korrekti näytelmä dissaa ulkopuolisia. Taivaan enkelit esitetään kädettöminä pönöttäjinä. Orjapiiskuri tulee kysymään tarvitaanko muuta viihdettä kun esitellyt jutut ei kelpaa. M viittaa teatteriesitykseen. M: mitä herranne on käskenyt valmistella, riittää hyvin.

	Ei ole pelkkiä bulkkisotilaita. Mulkoilevat Matsuakia koko ajan, supisevat ja dissaavat. Kun M sanoo tyytyvänsä esitettyyn, yksi joukosta, petomaisen näköinen sorkkainen ja sarvinen demooni tulee ja sanoo: Eikö arvon vieraalle kelpaa herramme tarjoomukset?

M: päinvastoin. Se, mitä herranne on katsonut hyväksi orjillaan harjoituttaa on varmaan se, mitä ne tekee ja esittää parhaiten ja siten herrallenne kunniaksi. Minulla ei ole halua yrittää nolata herraanne vaatimalla jotain sellaista, mihin hän ei olisi varautunut.
Demoon (lesoaa ja esittää): ihan kuin osaisit. (lähtee mutisten ja jupisten pois.) Tollaiset ulkopuolisten huorat ei osaa kunnioittaa kunnon helvetin viihdykettä. (muut kaartilaiset naureskelee ja reagoi jupinaan.)
M kääntyy katsomaan demoonia. Selkeästi kaikki herranne palvelijat eivät ole yhtä hyvin koulutettuja. Mutta jos oma viihdykkeesi on sinulle niin paljon tärkeämpää, mitä sitten haluaisit nähdä?
Demoon kääntyy takaisin. Minulla on sinulle erinomaista viihdykettä! Orja, tänne! Sitten demoni on ankean tylsä, ottaa ihmisorjan ja vetää vyöstä veitsen. Ottaa orjaa tukasta ja viiltää kurkun auki. D: olet kuulemma väkivallan herra. eikö tämä ole sinulle mieluisampaa viihdettä? Seuraava orja!
M yrittää saada ilmeeseensä häivähdyksen surua. M: koet siis sen, että koulutettu soturi tahraa kunniansa teurastamalla itseensä verrattuna puolustuskyvyttömiä olentoja on osoitus hänen kyvykkyydestään ja sopivaa ajanvietettä?
D: ajanvietettä kyllä, tässähän viihdytän
M: you fail at life.
D: no miten voisi viihdyttää? olen kuullut että te ylimykset olette mahtavia taistelijoita, mutta en usko.
M: todellinen soturi tunnetaan siitä, että hänen ei koskaan tarvitse vetään miekkaansa.
D virnistää, ei mee läpi siihen ja sen kavereihin. D: ylimyksen mielestä paras on se joka istuu himassa eikä taistele? (kaverit nauraa)
M jatkaa stoalaisella linjalla.
D: hänen mielestään herramme saavutukset ovat halveksittavia ja alempiarvoisia hänen omiinsa verrattuna!
M jatkaa edelleen puheäänellä, mutta boostaa aspektilla. M: ei suinkaan. Kuten sanoin, todellisen soturin taidon tunnistaa siitä, että hänen ei koskaan tarvitse vetää miekkaansa. Mutta ymmärrän hyvin, että tämä voi olla sinunkaltaisellesi vaikea käsite. Siksi annan sinulle tilaisuuden parantaa taitojasi. Voit käyttää alaani seuraavan kerran vasta sitten, kun olet pelastanut sata viatonta sielua Valon koodin perinteiden mukaisesti. (demoonista poistuu kyky käyttää/tehdä väkivaltaa.)

	Demooniin tehdään ihme. Demooni ei ihan usko, nauraa ja ottaa seuraavan orjan. Tulee orjan kanssa Matsuakin viereen, mutta ei pysty vahingoittamaan orjaa. Päästää orjan irti, katsoo asettaan. 

M: ja kuten huomaat, minun ei tarvinnut edes nousta maasta. Demooni näyttää järkyttyneeltä. Katsoo kavereihinsa.
D: tuo koira on kajonnut minuun!!1 Demoni ryhtyy mesoamaan jotain loukkauksista, yrittää lyödä mutta ei pysty. Frenditkin huomaa ja alkaa tulla lähemmäs.
M toteaa riittävän kuuluvalla äänellä: tarpeen tullen puolustan itseäni kaikilta minuun kohdistuvilta hyökkäykseltä. Harkitkaa.
Yksi (hämähäkki) hidastaa, mutta yksi yrittää tempaista. M väistää taidokkaasti. Demoni huidoskelee turhaan ja M laskee kätensä miekalle. M: tahdot sitten jatkaa vissiin.
Demonit yrittää päälle, M vetää miekan esiin ja ottaa asennon. M sivaltaa nuijan halki. Demoni ei usko, joten M tökkää sitä sydämeen. Demoni ottaa vahinkoa, mutta isku ei riitä. M huitaisee pään pois, mutta sekään ei riitä. M ottaa tukevamman otteen, karjaisee kiain ja halkaisee sen sivusuunnassa pökkelöiksi. Ensimmäinen isku leikkaa demonista kuolemattomuuden ja toisella tappaa sen. Demoni näyttää kuihtuvan ensimmäisen iskun voimasta ja kova kuori kuihtuu. Toisella iskulla demonin palaset tipahtavat maahan selvästi elottomina. Pässi on juossut jo pakoon, hämähäkki näyttää järkyttyneeltä ja peruuttaa. M pyyhkäisee miekanteränsä puhtaaksi, panee miekan tuppeen ja istuu alas samalle paikalleen. Matsuakia ei huvita tapella tänään, mutta jos joku ehdottomasti haluaa, niin täältä pesee.

	Kuva näyttää, miten bileet jatkuu taas, kunnes jossain vaiheessa Ninurta tulee takaisin. N kävelee koppavana takaisin, pysähtyy pienen matkan päähän ja kaikki hiljenee. 

N: ymmärsin, että täällä oli välikohtaus.
M: kyllä.
N: esitän vieraalle pahoittelut. Palvelijat tuovat kahden muun sankarin päät tarjottimella. N vilkaisee Matsuakia ja poistuu.

kohtaus seuraava: The Adventures of Young Vidyara!

V on hakemassa Balbecin, Djinnien kaupungin, kirjastosta salaista tietoa, joka on kätketty kirjaston uumeniin. Balbecin hallitsija on kuningatar Oresha. Vllä on mukanaan, Aisha, aloitteleva tutkija, jonka V pelasti aavikkorosvoilta. VA on karavaanin mukana saapumassa kaupunkiin. Huhujen mukaan kaupungin loputtomassa kirjastossa on kielletty opus, Insur Redemptan Manuskripti. Manuskripti kertoo synkkiä salaisuuksia maailmankaikkeuden luonteesta, joita ei ole tarkoitettu kuolevaisten tietoon. Torilla, jonka laidalla kirjasto sijaitsee, VA kaupittelee varojaan, joiden varjolla on liittynyt karavaaniin. Kaupan on intialaisten jumalien patsaita, fakiirien mattoja ja norsunluuta. Kuva näyttää kun V kauppaa patsaita djinnille ja sanoo lopuksi:
V: Voit lähettää palvelijasi hakemaan niitä.
V viittoo An syrjemmälle, suuren laatikon viereen.
V: Kuten sanoin, kirjasto on tuossa palatsissa. Myin juuri nämä patsaat palatsin kolmannelle varasenesalkille. Hänen palvelijansa tulevat kohta hakemaan ne ja samalla me pääsemme palatsiin!
Miten?
V katsoo hetken Ata, ja nostaa sitten arkun kantta.
Pitääkö meidän molempien mahtua tuonne?
V nyökkää hitaasti. A punastuu.

Leikkaus.

V raottaa arkun kantta ja kurkistaa aarrehuoneeseen. Käytävästä kuuluu loittonevia askelia.
Palvelija: 3VS tulee kohta tarkistamaan tilanteen, käydään kaljalla odottaessa.
VA ehtii pois huoneesta ennen 3VSn saapumista. Kuullessaan 3VSn askeleet VA piiloutuu kaappiin. Kaapin raosta näkyy 3VS, joka kävelee arkulle ja avaa sen.
3VS: Miksi täällä on näin vähän norsunluuta?
Palvelija: Se oli täynnä kun toimme tänne.
3VS: Mutta täällä on naisen sillkihuivi! Palatsiin on päässyt tunkeilija! Etsikää heidät!!
Vartijat juoksevat paikalle ja availevat kaappeja. VAta edeltävän kaapin kohdalla kaapista löytyy tutkimusmatkailijan näköinen, univormuun pukeutunut mies.
Vartija: Tunkeutuja! Ulos kaapista!
Tunkeutuja: Heti kun saan vedettyä miekkani esiin.
Tunkeutuja astuu ulos ja vetää sapelinsa.
Tunnen hänet! Hän on seikkailija Nick Dash! Hänet on etsintäkuulutettu kolmen kuningaskunnan alueella! Huhujen mukaan hän on liikkunut näillä main viime kuukausien ajan. Meidän on autettava häntä!
Taustalta kuuluu miekkojen kalsketta. ND sivaltaa yhden vartijan kurkun auki, mutta toinen viiltää hänen hihansa paljastaen hauiksen. Vartijoita on kuitenkin vielä yhdeksän ja he ahdistavat NDn seinää vasten. A vetää hätääntyneenä henkeä. V hyökkää kaapista ulos vetäen oman miekkansa ja A alkaa heitellä vaatteita vartijoiden jalkoihin V n syöksyessä NDn avuksi. Eeppisessä taistelussa V ja ND voittavat vartijat, mutta ND saa haavan poskeensa. Yksi vartija yrittää käydä An kimppuun, mutta V lävistää vartijan viime hetkellä An potkaistessa tätä jalkojen väliin.
Vartija: Meidän on haettava kuninkaallinen kaarti.
Tämä on mahdollisuutemme, paetaan.
ND: Tänne päin, kiireesti.
VAND pakenee palatsin käytäville.
Luulen, että karistimme heidät.
ND sytyttää tulitikun ja laittaa valon seinästä roikkuvaan lyhtyyn. VAND huomaa olevansa kirjaston sivusiivessä. Seinillä on kirjoja ja sherry nurkkaus. Vn vaatteet ovat tyylikkäästi repeytyneet. A pyyhkii pölyä olkapäiltään. ND kättelee Vtä kaksin käsin.
ND: Urheaa tulla avukseni tällä tavoin. Olen ND. Ja kukahan on viehättävä seuralaisenne?
Olen A, ja tässä on V, suuri seikkailija.
V tunnetaan intialaisena prinssinä, joka kiertää lähi-itää ja etsii mystisiä asioita.
ND ei tunnista Vtä: Hyvä tavata.
V: Aivan, A kertoi minulle teistä aiemmin. Olette kuulemma seikkailija? Mitä teette täällä?
ND: Olen enemmänkin aarteen etsijä. No, jos haluatte tietää etsin-
Oi, kertokaa. Olen kuullut niin paljon seikkailuistanne, että haluaisin teidän kertovan niistä.
ND: Vaikutatte kunnon mieheltä, voin kertoa teille. Olen etsimässä erästä käsikirjoitusta. Olen kuullut kätketystä aarteesta, jonka sijainnin kirjoitus paljastaa.
Mitä kirjoitusta etsitte?
ND: Etsin kuuluisan aseseppä Halushan päiväkirjoja. Hänen kerrotaan suurimpana työnään takoneen miekan, joka on kadonnut.
V: Olen kuullut miekasta. Minäkin etsin käsikirjoitusta. Ette varmaan ole kuullut siitä, mutta se tunnetaan nimellä IRM.
NDn kasvoilla värähtää jotain.
ND: Tosiaanko, mistä se kertoo?
A katsoo Vtä ihailevasti.
V: Sillä on arvoa vain tällaiselle oppineelle, mutta sanotaan että siinä kerrotaan syvällisiä totuuksia maailmankaikkeudesta.
ND: Mitä syvällisiä totuuksia maailmankaikkeuteen voisi kätkeytyä. Ette näytä olevan täältäpäin?
V: Olen Chantrapian kuningaskunnan prinssi. Tekään ette näytä poaikalliselta?
ND: Olin osa sotilasyksikköä, mutta eksyin vuorilla ja polku toi minut tänne. Tämä on kuitenkin hyvin kiehtova maailma.
Valo on kirkastunut ja valaisee koko tilan. V huomaa kaksi suojelijademonipatsasta, jotka vartioivat ovea. V tunnistaa oven kielletyn kirjaston oveksi. VND katsovat ovea ja toisiaan. Ikkunasta näkyy sisäpihalle ja sen takana palatsin kupoleita ja muita siipiä. Keskellä sisäopihaa 3VS puhuu vartijoille. Joukko efreetivartijoita tulee paikalle ja lähtee etsimään sankareita.
A hortoilee kohti patsaita: Olen lukenut näistä, ja näiden historiasta.
V: Ei, älä koske niihin!
V syöksyy ja taklaa An pois tippuvan hilparin alta. Hilpari leikkaa suikalaan An hameen helmaa. ND silmäille patsaita ja otta olkapäältään köysnipun.
ND: Mitä sanotte jos kiipeäisimme palatsin ulkoseinää?
V on kaivanut taskustaan monimutkaisen työkalun ja katsoo NDtä.
V: Ovessa on varmasti monia muitakin ansoja, joten se lienee turvallisempaa.
Sisäpihan luikuisat pylväät suojaavat sankareitamme vartijoiden katseilta ja tarjoavat tukea kiipeämiseen.
ND: V ystäväni, mitä olet oppinut maailmankaikkeudesta?
V: Sanoitte, että maailmankaikkeus on yksinkertainen paikka. Näin ei kuitenkaan ole. Sanotaan, että maailmankaikkeus on puu, jonka juuret ovat helvetissä ja oksat ulottuvat taivaaseen.
ND: Ette kai usko moisia taruja?
V: Vanhat legendat ovat usein sekavia, mutta näin väitetään.
A referoi kirjoituksia, joissa käytetään samaa puu vertausta.
V: Tietänette, että tämä paikka ei ole maassa.
ND auttaa An parveketasanteelle.
ND: Olin huomaavinani jotain sellaista. Ah, aurinko laskee.
V: Pääsemme pimeyden turvin helpommin kirjastoon.
V purkaa ansaa ikkunasta yökalullaan.
ND: Pystyttekö palaamaan maahan?
V: Kyllä, suurin osa reiteistä on vartijoitujha, mutta pääsen kyllä takaisin. Voin näyttää teille tien.
ND: Kuka niitä vartijoi? Ei varmaan mitään, mistä sapelini ei selviäisi. Vartija!
Juuri kun V on avaamassa ikkunaa kulkee ohi vartija, joka pysähtyy katselemaan ulos ikkunasta. Sankarimme roikkuvat köydessä ikkunan vieressä. An ote kuitenkin lipeää, mutta sankarimme tarttuvat Ahan vartijan huomaamatta mitään. Kirjaston kattotasanteella on valtavia kirjahyllyjä, jotka kurottavat kohti kupolikattoa. Sanrimme kipuavat ikkunasta kupolia kiertävälle parvelle.
ND: Salaisemmat kirjoitukset vóvat varmasti vielä sisemmällä.
V: Kuulemani mukaan salaisimmat kirjoitukset ovan maanalaisissa holveissa.
Mutta mehän olemme katolla.
ND: On vain yksi kierreportaikko, joka sinne johtaa... nöäin olen kuullut.
V osoittaa kierreportaikkoa, jota vartioi kaksi efreetiä. V vilkaisee vihjailevasti ND köyttä. ND tekee köyteen solmun ja heittää toisen köyden pään Vlle. Suunnitelmana on An houkutella vartijat ikkunalla ja VNDn kompastuttaa heidät ulos. A punastuu näin vaarallisesta tehtävästä.
Tuo kuulostaa hirvittävän vaaralliselta, mutta myös jännittävältä.
ND: Meidän seurassamme ette ole missään vaarassa.
V näyttää vakuuttavalta.
ND virittäessään köyttä: Millaiset olennot vartioivat niitä reittejä?
V: Tämän maailman vartijat ovat kuningatar Oreshan uskollisia sotureita.
ND: Olen kuullut hänestä. Hän tietää muista maailmoista.
V: Sanotaan, että hän on hyvin voimakas, vahvempi kuin muut henget (genies).
ND: Sen takia palatsiin murtautuminen onkin sellainen haaste.
Edellinen yrittäjä koki hirvittävän kuoleman.
Kuva näyttää kuinka VND siirtyy efereetin eteen. A poimii hyllystä kirjan ja siteeraa tunnetun paikallisen djinni-runoilijan herjarunoa, jossa pilkataan efereettejä. Efreetit ryntäävät kohti Ata vetäen liekehtivät sapelit esiin. A säpsähtää ja juoksee suunnitelman mukaan ikkunaa kohti. Viime hetkellä A kääntyy sivulle ja VND vetää köyden tiukalle kaataen efreetit ikkunasta yhdeksän kerrosta alas sisäpihalle. V päästää köydestä irit.
V: Nopeasti sisempään holviin, tämä huomataan varmasti.
VAND juoksee alas kierreportaita. Lopulta seinöt muuttuvat kivisiksi ja pohjalta löytyy valtava kansi, johon on piirretty kuvioita ja jolla on patsaita.
ND: Hyvät toveri, haluat selvittää universumin salaisuudet, mutta miten päädyit tälle polulle.
V: Voisi oikeastaan sanoa, että se johtuu isästäni. Hän kertoi minulle tarinoita maailmasta ja sen mysteereitä. Hän antoi ymmärtää, että tiesi monia salaisuuksia.
ND: Kuka isänne oli? Tai ehkä minun pitäisi kysyä mikä hän oli?
V pysähtyy hetkeksi ja katsoo NDtä yllättyneenä. ND juoksee vielä pari askelta ja kääntyy katsomaan Vta suoraan silmiin. A törmää Vn selkään ja jää huohottamaan Vtä vasten. Pudotessaan ikkunasta toinen efreeti tarttui An hartioilla olleeseen shaaliin ja vei sen mennessään.
V: Oletteko sittenkin kuullut minusta tai isästäni, sillä huhut väittävät ettei isäni ollut täysin ihminen vaan jokin mystinen olento.
ND: Demoni tai efreeti?
V: Ei, vaan--
Kierreportaiden vierelle lehahtaa pieniä liekehtiviä demoneita. NDV vetävät miekkansa, mutta demoneilla on vain yksi heikkous ja ne ovat haavoittumattomia miekoille.
Näillä oli vain yksi heikkous, mutta mikä se oli...
V haavoittuu olkapäähän ja vaihtaa miekan toiseen käteen.
Jasmiini!
A kaivaa esiin hajuvesipullon, josta pirskottaa käytävälle. Ympäriinsä leviää jasmiinin tuoksu, ja demoni pakenevat kauhuissaan.
V: Nopeasti alas!
V, olet haavoittunut.
A repäisee kaistaleen hameestaan ja sitoo Vn haavan.
ND: Nopeasti, kohta vartijoita tulee lisää.
VAND pääsee portaiden loppupäähän, jossa on patsaita lattiaan piirretyn kuvion päällä. Kuvassa on maailma, ja patsaat esittävät neoassyrialaisia jumalia.
Tässä ovat kaikki suuret jumalat, jotka pitävät maailmaa kasassa.
ND: Mitkä jumalat?
Allah, Allah, Allah, ..., Allah, Ishtar, Allah.
Huoneessa ei ole ovia, mutta patsaita voi siirtää kiskoilla.
ND: Tämä vaikuttaa arvoitukselta.
Kierroportaikko vetäytyy syrjään jättäen vain kuilun, jonka valo korventaa väärän ratkaisun esittäjät.
V: Miten kiero ansa!
Meillä on auringon nousuun aikaa ratkaista tämä!
ND: Ei hätää, V on jo syvällä mietinnöissään ja ratkaisee arvoituksen pikimmiten.
V: Onneksemme olen lukenut Baghdadin kirjastossa Nönnönnöön salatut jumaltarut
Olen kuullut niistä!
ND: Mistä ne kertovat?
V: Kirjassa kerrotaan salatut tarut näistä jumalista, ja kun katson näit merkkejä kuvaavat ne tätä tarinaa.
Sehän harhaoppia!
V: Minkä takia vain harvat ja valitut tuntevat sen, ja se on täydellinen avain tähän lukkoon.
V ohjeistaa ja AND liikuttelee patsaita. An hameenhelma tarttuu patsaan ja lattian väliin ja kaistale repeytyy irti. Alta paljastuvat armeija tyyppiset housut.
ND: Olit kertomassa isästäsi?
V: Väitetään, että todellisuudessa isäni olisi tullut kaikkeuden ulkopuolelta.
Miten se on mahdollista.
ND kääntyy tarkkailemaan kivipaatta.
V: En tiedä, osaltaan siksi haluan lukea IRMn. Siinä kerrotaan missöä menevät maailman rajat ja mitä sen ulkopuolella on.
ND: Miten maailman ulkopuolella voisi olla mitään?
Monet jumaltarut ottavat kantaa asiaan.
ND: Mutta eivätkö ne maalaa ulkopuolisen pahana voimana?
Sen takia on enkeleitä, jotka suojelevat meitä.
ND: Ovatko enkelitkin todellisia.
V kääntää esiin kivipaaden, jossa on enkelin kuva.
Tässä on alkuperäinen enkeli, joista osa sitten lankesi ja heistä tuli djinnejä ja efreetejä.
V: Suurin osa taruista sanoo, että langeneista enkeleistä tuli paholaisia. Jumaltarut kertovat kuitenkin, että jumalolennot tulevat usein jostain ulkopuoleleta, eikä vain A
Kyllä--
V saa arvoituksen valmiiksi ja huone väräthtää. Hetken on epäselvää on ratkaisu oikein, mutta sitten katosta tulee valonsäde, joka osuu aurinkoon kuviossa. Aurinko siirtyy syrjään paljastaen portaat alas.
V: Ah, sisempi holvi!
ND laskeutuu lyhdyn kanssa. V saattaa An alas. Holvissa on yksi kivinen pöytä, jolla on auki oleva kirja. Vieressä on kaksi muuta kääröä. ND kävelee nopeasti pöydälle, vilkaisee kääröjä ja nappa oikean puoleisen.
ND: Ah, Halushan päiväkirjat! Sanotaan, että hän takoi tuhat miekkaa tuhannelle soturille. Tuhannes ja yhdettä miekkaa ei ole koskaan käytetty ja sen voi vetää huotrastaan vain joku, jossa henkilöityy soturin olemus ja kunnia.
ND sulloo käärön takkinsa sisään. V katselee suurta kirjaa, joka IRM. Kirja on auki sivulla, jossa on kuva IRstä marssimassa ulkopuolelle ja kohtaamassa olentoja siellä. V näkee kuvan ja tajuaa heti tämän olevan etsimänsä. Kaukaa ylhäältä kuuluu meteliä. V kaivaessa esiin fotokromaattista tallenninta ND astuu tielle.
V: ND, minun täytyy tallentaa relevantit osat.
ND: Tämä on ollut hasukaa, mutta en voi antaa sinun tehdä tätä.
Miski!
ND: Pidän sinusta, mutta näitä salaisuuksia ei ole tarkoitettu kuolevaisten käsiin, ei varsinkaan sellaisen, joka on masha.
dun dun duu.
Mitä tuo tarkoittaa?!
V katsoo NDtä tuimasti.
ND: Haluatko kertoa hänelle, vai kerronko minä?
V: Kuten sanoin isäni oli maailman ulkopuolelta ja niitä joiden sukulinjaan kuuluu ulkopuolisia kutsutaan mashoiksi. Sanotaan, että ulkopuoleleta tulee kammottavia olentoja, jotka pyrkivät tuhoamaan maailman ja viemään sen olemuksen tyhjyyten, mutta minä en kuulu heihin.
A nböyttää epävarmalta ja astuu takksepoäin
V: ND, olen elmäni työ selvittää mistä on kyse ja miten maailmankaikkeus toimii. Et voi kieltää tät minulta nyt.
ND: Ymmärrä, tällaisista salaisuuksista kuolevaisten käsissä ei seuraa mitään hyvää. Lopulta yrittäisit päästä ulkopuolelle, ja se olisi tuhon alku.
ND, mistä tiedät tämän kaiken?
ND: Olen vannonut puolustavani luomakuntaa kaikkia ulkopuolisia uhkia vastaan!
V näyttää yllättyneeltä. A yllättyy, astuu askeleen taaksepäin tönäisten kirjaa ja kammio tärisee. Katto alkaa pudota ja lattiaan aukeaa railo, johon A putoaa. A saa reunasta kiinni ja jää roikkumaan suuren tyhjyyden, jossa näkyy valoa toisista maailmoista, yläpuolelle. ND näyttää pelästyneeltä. A huuttaa kauhusta. A katsoo pudotusta.
Voi luoja, tarinat toisista maailmoista on totta!
Tulee uusi järistys ja pöytä halkeaa. An ote lipeää, mutta hän tarttuu toiseen kääröön vetäen sen mukanaan tyhjyyteen. V katsoo kirjaa, Ata, NDtä.
V: ND, olet väärässä. Minä en tule koskaan uhkaamaan tätä luomakuntaa!
V hnyppää An perään. Kameran ulkopuolelta tulee Vn alus VAn rinnalla. V acvaa luukuun ja vetää VAn sisään alukseen. ND huutaa jotain kammiossa, mutta mitään ei kuulu. V sulkee luukun perässään.
Pelastuimme.
Kamera näyttää jalkoja, kun aluksen miehistö katselee VAta. Fade out.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped