E13

Coldstart.

Vidyaran laiva, Tyhjyyden kukka. Sisällä on messinkistä ja pyöriviä rattaita, venttiilejä ja vipuja. Tutkimuskammiossa on pöydällä purkki, jossa on imperaattorien jäänteitä. Ruumiit näyttävät olevan haihtumassa. V tutkii ilmiötä. Hän koskettaa ruumista kädellään, kuva zoomaa alaruumiiseen, joka on hiekkaa, ja valuva hiekka näyttää nyt putoavan ihmisenmuotoisen hiekkapatsaan käsistä. Hiekka putoaa hiekkadioraaman päälle: Ihmisiä kävelemässä paratiisissa. Ihminen, jonka kädestä hiekka putoaa, on Boto, ja se, jonka päälle se tippuu, on Vidyara; ihmisiä johtaa hiekka-Asborn. Kaikkialla loistaa Nabrassal II:n valo.

Kuva siirtyy kauemmas: Näemme (oikean) Matsuakin, joka tarkastelee tätä näkyä - labyrintin sisällä.

Labyrintin kiemurtelevat, vaihtelevat käytävät johtavat kaikki keskuskammioon, jonka pohjalla on keskeneräinen mosaiikki; hiekkanäky muuttuu mosaiikiksi.

Vielä kauempana, häkissään, Lorna tuijottaa intensiivisesti labyrinttia.

Kohtaus 1.

Matsuaki esittelee pyhäkössä shakaalijoukkojaan Siniselle Ikuiselle Taivaalle. Shakaaliolennot on jaettu kolmeen kastiin; ne kaikki näyttävät kuitenkin edelleen pohjimmiltaan shakaaliolennoilta. Laihat ja jänteikkäät ovat tiedustelijoita, rotevammat ja lihaksikkaammat taistelijoita (sekä jousiampujia että keihäs- ja veitsimiehiä) ja kolmas ryhmä ei-vielä-aikuisia shakaaleja huoltojoukoissa.

M esittelee, SIT katselee. M kertoo aikovansa vielä kysyä V:ltä, voisiko joukoille opettaa tai niille antaa välineitä ulottuvuusrepeämien korjaamiseen.

SIT: He näyttävät osaavan käsitellä jousiamme hyvin!
M nyökkää: Erot heidän omiin alkuperäisiin jousiinsa eivät lopulta olleet käytön kannalta merkittäviä, joten he oppivat asian nopeasti.
SIT: Oletko kuullut veljestäsi? Milloin hän on tulossa?
M: Hän on matkalla Helvetistä takaisin. Hänen pitäisi saapua näinä päivinä.
SIT: Hyvä, olen jo innokas lähtemään. Meidän täytyy käydä tiedustelemassa tarkasti, että osaamme sitten järjestää koko suuren armeijan paremmin hyökkäystä varten. Ketä aiot ottaa mukaan?
M: Kun kyseessä on lähinnä tiedustelutehtävä, niin pienen joukon shakaaliolentoja, että he voivat tottua paikkaan ja selittää muille, millaista siellä on; mutta tiedustelua varten lähinnä itseni, ja veljeni Vidyara on myös lähdössä mukaan.
SIT: Haluavatko muut veljesi liittyä joukkoon?
M: Ymmärtääkseni heillä kaikilla on tehtävää toisilla.
SIT näyttää yrmeältä, kuten aina.
SIT: Sen lisäksi, että tiedustelemme maastoa ja vihollista, haluaisin lisätä erään ylimääräisen tavoitteen: Meillä oli reitti Provectuksesta maahan, mutta se suljettiin. Haluaisin käydä tarkastamassa sen toiselta puolelta ja kysyä veljeltäsi, onko se avattavissa uudelleen.
M: Käymme siis tarkistamassa reitin tilanteen. Lupasin myös Ulagulle hakea hänen perheensä Provectuksesta, ajattelin hoitaa sen samalla.
SIT: Mikäli se ei vie liikaa aikaa.
M: Tarpeen tullen voin hoitaa sen erikseen, en usko sen tuottavan ongelmia.

Ja juuri tällöin Vidyara saapuu: kuuluu ukkosenjylyn kaltainen ääni ja alus liukuu sivuttain esiin ilmasta. Sen ympärillä on sinertävä kehä energiapurkauksia, jotka vähitellen haihtuvat, kun alus laskeutuu leijumaan basaarin yläpuolelle. Basaarin kauppiaat ja asiakkaat - demonit, Rheinstadin ihmissiirtokuntien jäsenet ja cachorrolaiset - jäävät tuijottamaan ylöspäin. Alus lipuu satamaan, luukku aukeaa ja Vidyara astelee ulos.

Matsuaki ja SIT kävelevät häntä vastaan.

Basaarista rientää myös suuri määrä väkeä, jolla on asiaa Vidyaralle kauppasopimuksista ja paikan käytännön asioista, mutta hänet ympäröinyt joukko hajaantuu M:n edessä.

M: Tervehdys, V, tervetuloa takaisin.
V: Tervehdys.
SIT: Murh.
M: Olin juuri esittelemässä shakaaliolentojoukkojani SIT:lle. Onko sinulla paljonkin tehtävää täällä, ennen kuin lähdemme Provectukseen?
V: Minun pitää vähintäänkin puhua L:n ja J:n kanssa ennen kuin lähdemme, mutta tulin juuri yhdeltä sotaretkeltä, mikset lähtisi saman tien toiselle?
SIT: Ensimmäinen tehtävämme on tiedustelu.
M: Kyllä, ja kaksi pienempää asiaa: Sit haluaa katsoa reittiä Provectukseen, ja minulla on lupaukseni Ulagulle täytettävänä.
V: Koska joukkonne ovat valmiit?
SIT: Välittömästi! Olemme odottaneet tätä päivää siitä saakka, kun tiet suljettiin.
V: Tiedätkö, missä L ja J ovat?
M: L on Maassa, J samoin, mutta hänellä on jotakin kesken siellä.
V: Minun on parasta lähteä etsimään heitä. Voimme marssia Provectukseen, kun palaan.
SIT: Murh. (Nyökkää.) Kutsukaa minut, kun olette valmiit.
SIT lähtee ratsastamaan takaisin omaan pyhäkköönsä.

M: Kuinka Eligoksen luona meni? Ilmeisesti saitte kaiken hoidettua, ja B ja A lähtivät jatkamaan asioitaan?
V: ...tavallaan kyllä. ... Halusitko tietää jotakin erityistä?
M: Oli jotakin epätietoisuutta, mitä tapahtuu Sonllalle ja hänen alalleen, sekä näiden ekskrusiaanien jäänteistä...
V: Sonlla on kuollut, Asborn salli Eligoksen ottaa molemmat alat. Otin jäänteet mukaani, ne ovat aluksessa.
M: Hyvä on. No, jos ei ole mitään, mikä koskettaisi familiaamme merkittävästi, kysyn tarkemmat yksityiskohdat Asbornilta.
V: Jos haluat nähdä sen ekskrusiaanin ruumiin, voin näyttää sen sinulle, ennen kuin se haihtuu tyhjyyteen.
M: Toki. En tiedä, kuinka paljon... no, toki.

V vie Matsuakin alukseensa, ahtaita käytäviä pitkin kammioon, jossa eriskummallisen näköisessä purkissa ulottuvuusvisvassa kelluu ekskrusiaanin ruumis.

Matsuaki saa kummallisen dé ja vù -fiiliksen.

M: ...mikä se on? Se näyttää osin enkeliltä ja osin... joltain muulta.
V: Se on miimikkoekskrusiaanin ruumis, joka on tehty kuolleista imperaattoreista; käsittääkseni tuo enkeli on Abheel-Haderayat, ja tuo toinen Furcalor.
M: ...ja loput?
V: Voit varmasti tehdä mielenkiintoisia havaintoja sen ulkomuodosta, en ole ihan varma, mitä se tarkoittaa.
M: ...vai niin. Löysikö Boto etsimänsä?
V osoittaa hiekkaa: Luulen niin.
Jostain syystä Matsuaki ei koe asiaa lainkaan huolestuttavaksi.
M: Hyvä on. Toivoin itse asiassa voivani vaihtaa kanssasi muutaman sanan familiamme tilanteesta, mutta se ei ole aivan akuuttia, joten jos haluat ensin etsiä L:n ja J:n...
V: No, jos sinulla ei ole tärkeämpää tekemistä, niin kävele kanssani portille.

Kävelevät.

M: Päädyin sanaharkkaan Libertyn kanssa. Hän on vakuuttunut siitä, että valtiattaremme on ulkopuolinen tai ekskrusiaani, ja että asialle pitää välittömästi tehdä jotain. Haluaisin kysyä sinun mielipidettäsi asiasta.
V: Matsuaki, kiinnititkö sinä huomiota tuohon ekskrusiaaniruumiiseen juuri hetki sitten?
M: Kyllä.
V katsoo Matsuakia hyvin pitkään.
M odottaa, aikooko Vidyara sanoa jotain, mutta sanoo ennen pitkää: ...ilmeisesti asiassa on mielestäsi enemmän merkitystä kuin minä näen siinä?
V huokaa syvään: Niin, huomasit varmaan, että se hiekka vaikuttaa hyvin, hyvin tutulta.
M: Kyllä. Se vaikuttaa tutulta. Näitkö, mitä Boto otti talteen?
V: Boto otti talteen tätä samaa hiekkaa.
M: Ottiko hän jotain muuta?
V: Ei nähdäkseni.
M: Saitko ruumiista jotain selville? Voiko sellaisesta saada jotain selville?
V: No en kauheasti sen enempää, kuin mitä näkyy suoraan päälle. Se ei ole tämän keskustelun kannalta oleellista.
M: Hyvä on. Entä imperaattorimme sitten?

V: Niin, en tiedä. Hyvin pitkälti kaikki... jos tilannetta tarkastelee ilman ennakkokäsityksiä, niin nähdäkseni ainut, ainut teoria, joka on konsistentti kaikkien esilletulleiden seikkojen kanssa on, että imperaattorimme on ekskrusiaanimiimikko.
M: Nimenomaan ekskrusiaani, ei vain ulkopuolinen?
V: On toki mahdollista, että on muitakin ulkopuolisia, jotka naamioituvat imperaattoriksi - ja huomattakoon, että todisteet ovat pitkälti vain aihetodisteita.
M: No mutta pidätkö sinä asiaa niin pitkälle todistettuna, että sille täytyy tehdä jotain?
V: Hmm. (Miettii pitkään.) Tiesitkö... kertoiko Boto muuten sinulle, mitä imperaattori kertoi hänelle?
M: Että Boton tehtävä oli tuoda Furcalorista jotain tuttua, ja että valtiatar kertoi olleensa unessa, jossa Furcalor oli, ja että kolmas heidän seurassaan ollut henkilö oli hänen lapsuudenystävänsä.
V: Niin, Mesostices, joka käsityksemme mukaan on myös ekskrusiaani.
M: Pidät tätä todistettuna?
V: Ei se tietenkään ole todistettua... mutta vastatakseni kysymykseesi, Matsuaki, olen vähintäänkin varma siitä, että jotain poikkeuksellisen eriskummallista on tekeillä.
M: Tilanne on hyvin pitkälle vastaava kuin Savikuninkaan aikana. J oli vakuuttunut, että SK aikoo syödä kaikkien ihmisten sielut, ja tämä on estettävä hinnalla millä hyvänsä. Nia oli hänen puolellaan, T vaipui koomaan hyvin pian sen jälkeen, kun meidät muut luotiin, joten hän ei ollut mukana, ja C ei halunnut ottaa kantaa. En halua, että tilanne toistuu, mutta L on vakuuttunut, että jotain on tehtävä nyt. Hänellä ei ole todisteita, mutta hän ei vaikuta niitä myöskään kaipaavan.
V: Minä sen sijaan haluaisin tietää ensin, mistä tässä kaikessa on kyse - mutta kaikki todisteet viittaavat mainitsemaani suuntaan.
M: Et pidä sitä niin varmana, että jotain pitäisi tehdä nyt?
V: Sanotaanko, että hän itse on odottamattoman avoin tästä asiasta, mikä saa minut epäilemään - varmuuteni on vain n. 80 %.
M: Jos L haluaa sinun tekevän jotain nyt, mitä sanot?
V: Riippuu siitä, mitä hän ehdottaa. Minulla on se käsitys, että vaikka L ei pitäisi valtiatarta ekskrusiaanina, hän silti haluaisi tehdä tämän suunnitelmille jotain.
M: Hyvä on. Pyytäisin sinulta palvelusta. Voitko luvata minulle, että jos ja kun asiasta selviää jotain enemmän, kerrot minulle, mitä saat selville, etkä ryhdy peruuttamattomiin toimiin keskustelematta asiasta kanssani. Vastineeksi - no, vastineeksi Jaromirille samasta lupasin, etten kerro hänen epäilyistään imperaattorille ja pidän mieleni avoimena sille vaihtoehdolle, että ne ovat totta, mutta voin mielelläni keskustella muistakin...
V nyökkää: Sovitaan näin.
M nyökkää: Hyvä, kiitoksia.

Kohtaus 2: Liberty on shortseissa ja kesä-t-paidassa (siniharmaata lentokonekamoa) turistikoneessa matkalla Malesiaan (Yehiyeh Asher Yehiyehin pyhätön portille). L on rauhallinen ja torkahtelee. Mietteliäs ja suunnitteleva herätessään.
[leikkaus]
L kyselee malesialaisen näköisiltä ihmisiltä saarista.
L: Miten pääsen saarelle?
Kauppias: Miksi kukaan haluaisi sinne?
L: Miksei?
K: Paljon tiheämpää kasvillisuutta kuin muualla. Ei turisteja.
L: Sinne haluan, vietkö jos maksan
K: Vien
K vie Ln saaren rannalle. Rannalta saarella oleva vuori näyttää paljon suuremmalta kuin kauempaa. L selaa Lonely Planetin turistiopasta, joka mainitsee saaren jossa on asutusta ja tosi kummallista väkeä, sinne ei kannata mennä eivät ole vieraanvaraisia. Opas on vuodelta 2006. L tarttuu macheteen ja lähtee tarpomaan. Katseella L näkee vuoren huipulta loistetta.
[leikkaus]
L kiipeää vuorta ylös ja kävelee hupuille. Aukealla on suuret kalliot joiden välistä menee polku sinne missä vuorta ei enää pitäisi olla. Polun edessä on 3m kultainen koristeltu miekka, jolla on siivet ja joka liekehtii ja pitää ääntä. Miekan molemmilla puolilla kaksi enkeliä keihäiden kanssa. Miekka on myös enkeli, mutta erilainen enkeli. L kävelee arvokkaasti enkelien eteen. E1 ja E2, rauhan enkeleitä.
E1, E2 ristivät keihäät eteen.
E1&E2: Oi maan valta, tie on suljettu
L: Tervehdys teillekin, minne tämä polku johtaa
E1&E2: Oi maan valta, tie on suljettu
L: Minne tie johtaa?
Eet: Kiellettyyn paikkaan
L: Kuka teidät asetti
Eet: Beraquel
L: Eli tästä ei pääse minnekään
Eet: Tie on suljettu
L: Onko se kaikilta suljettu
Eet: Vain Bn arvosta voi tietä kulkea
L: Ok. Mikä on nopein reitti polkua toiseen suuntaan, se kun haarautuu tuossa...
Eet: Käänny oikealla niin löydät tietn
L: Kiitoksia
L iskee silmää E1lle niin että E2 ja M huomaavat. L poistuu pois näkyvistä ja alkaa tehdä akuuttia paranoiaa kaikille kaikkia muita vastaan fataalein lopputuloksin (D7). Enkelit tuntevat jumalaisen voiman.
E2: Oi veljeni, tunsitko tuon--
E1 lyö E2n pään irti. M loimahtaa ja lyö E1n maahan. E1 kärsii. E1 yrittää halkaista Mn keihäällään ja säkenöi rauhan valoa, joka sytyttää maastopalon. M voittaa E1n. M alkaa pyöriä ja kasvaa kokoa ja liekehtii enemmän. M kääntyy polulle päin ja loimottaa siihen suuntaan. L tuntee voimaa ja sitten alkaa tulla valoa ja sitten tulee valtava voima aalto, kaikki menee valkeaksi ja L pamahtaa maahan. L nousee ylös, miekan suunnasta hohtaa edelleen niin kriaksta valoa ettei sinne voi katsoa. Voima on maallista, ei taivaallista, mutta sitä on paljon. M on jossain kuusessa, valon keskeltä kuuluu ääni, joka voisi olla asgardilaisen jumalan mahtava ääni.
Ä: Uuden ajan airueen palvelija. Tuotko ilosanomaa tehtävän täyttymisestä ja kolmannen ajan lopusta? Onko sota viimein alkanut?
L nousee maasta ja katsoo valon suuntaan, mutta näkee vain valoa.
L: En vielä. Aika ei ole vielä koittanut. Olen LN, paranoian kreivitär ja [insert litania] palveliaj. Kuka sinä olet?
Ä: Puhun jälkeiläisistä ensimmäisen, YAYn puolesta.
L: Olen tullut tapaamaan jälkeläisistä ensimmäistä. Keitä ovat nämä jälkeläiset?
Ä: Jälkeläiset vievät suuren työtn loppuun, he ovat äärettömän välikappale autuaasti ja seitsemästi siunattuja
L: Onko heitä monta?
Ä: Jälkeläiset tulevat!
L: Mistä?
Ä: Jumalan käsi, Yad Hashem, on synnyttänyt uuden siemenen. Milloin valon feeniks täyttää tehtävänsä ja polttaa kolmannen ajan mukanaan. Odotamme Valon ratkaisua, jotta uusia aika voi koittaa.
L: Valon feeniksin palvelijat ovat olleet taisteluissa kokoamassa liittolaisia. Olemme taistelleet ulkopuolisia vastaan. Ovatko ulkopuoliset myös jälkeläisten vihollisia? Mitä ulkopuolisille tapahtuu suuren työn jälkeen?
Ä: Jälkeläiset tuovat rauhan. Lopullinen sota yrittää estää sen.
L: Ja lopullisella sodalla tarkoitetaan sitä konfliktia, joka on imperaattorit vastaan exkrusiaanit?
Ä: Lopullinen sota on ainoa meidän vihollisemme.
L: Ketkä taistelevat tässä lopullisessa sodassa?
Ä: Uuden ajan airueen palvelija, en ymmärrä kysymyksiäsi.
L: Olen pahoillani, olen vain palvelija. Onko YAYlla omia valtoja, palvelijoita?
Ä: YAYlla on ilo pitää niitä, jotka puolustavat jälkeläisiä heidän saapuessaan.
L: Onko hänellä tällä hetkellä valtoja palvelijoinaan? Onko näillä palvelijoilla nimeä, jotta voisin tehdä heidän kanssaan yhteistyötä tavoitteemme eteen. Olemmehan vain kaikki pieniä palvelijoita, jotka toteuttavat imperaattorimme tahtoa.
Ä: Neljän neuvosto on sulkenut tämän tien ja kun kolmas aika ei ole päättynyt niin aika ei ole vielä rikkoa sitä. Kolmannen ajan lapset eivät ole tunnustaneet loppuaan. Menneen ajan herra takertuu valtaansa. Valon feeniks tuo neljännen ajan vaikka menneen ajan herra sen yrittää peittää
L: Missä näin on kirjoitettu?
Ä: Se on Cnephin sana ja Cnephin sana on YAY. Valon feeniks, jolle on annettu on voima jota menneen ajan herra ei voi estää. Missä on valon feeniksin ratkaisu? Missä on ensimmäinen, jotta siemen voi alkaa kasvaa? Jälkeläiset odottavat että voivat saapua.
L: Vain Valon Feeniks tietää milloin on oikea aika eikä ole paljastanut vielä suunnitelmiaan. Kun aika koittaa kaikki maanpiirissä tulevat näkemään kun VF levittää siipensä luomakunnan ylle. Kolmas aika ei ole vielä päättynyt. Tulin tänne selvittämään mikä YAY on VFlle. Nyt näen, että hän on liittolainen.
Ä: Niin on oikein ja armollista. VF levittää siipensä luomakunnan ylle ja tuo ensimmäisen.
L: Smile and Nod.
L: Kiitän sanoistasi YAY. Talletan ne sydämeeni ja kerron ilosanomaa perheelleni.
Ä: VFn jumalallista loistetta ei voi pimentää.
L: Näin on oleva.
Valo hiipuu. Jäljellä on 2 karrelle palanutta enkeliä ja Miekka joka ei enää liekehdi, loista tai laula. L poistuu paikalta vauhdilla. Aluskasvillisuus palaa.

(retcon: Jossain välissä ennen loppua:
L: Miks sä kysyt milloin kolmas aika loppuu, kun palvelijas kävi jo huutamassa, että se on loppunut?
Ä: Jälkeläiseten ensimmäinen julisti jäkeläisten tulon ja neljännen ajan saapumisen niin kuin VF uuden ajan airut on ilmoittanut. )

Kohtaus 3: Vidyara ja Jaromir tapaavat hyvässä klubissa lontoossa. Herrasmiesklubi, jossa poltetaan sikareja. Siellä istuvat nahkanojatuoleissa kirjastossa. Hyllyillä on okkultista kirjallisuutta. Ja täytetty leijona. Herrasmieseikkailijoiden klubi. Sijaitsee sivulontoossa, jonne mennään syrjäkujalla. J ei näytä sopivan klubille.
V: J, istu alas.
J tilaa tarjoilijalta mahdollisimman eksoottista viiniä. Koko pullon.
J: V, haluatko jotain muuta?
V: Ei kiitos.
J tilaa vielä sarvikuonopihviä tmv semilaitonta, mutta jännittävää. Mustahuulisarvikuonoa.
V: Oletteko päässyt Ln kanssa yhteisymmärrykseen jostain suunnitelmasta?
J: Kaikki mitä tiedän Ln suunnitelmasta on se, että meidän kahden tulisi laatia se. M välitti tiedon, että L ei suhtaudu minuun suopeasti, joten en ole puhunut hänelle. Minulle jäi itselleni samanlainen vaikutelma kun yritin soittaa hänelle.
V: L vaikutti saamani viestin perusteella melko kiihtyneeltä.
J: On hyvää viiniä. En oikein tiedä miten tämä kannattaisi ottaa puheeksi, tulin luvanneeksi Llle, että keskustelen asiasta tuohtumatta ja mainitsematta menneisyydestä muuta kuin, että kenties tiedät että vanha mestarini Armagistos on imperaattoreihin kohdistuvien rituaalien suuri asiantuntija. Aion pitää lupaukseni. Olen yrittänyt päästä lähteelle eli Myriadiin. Odotan yhteydenottoa
V: Olin käsittänyt, että My oli tuhoutunut.
J: Ei niin. Miten paljon tiedät Insur Redemtan legendasta?
V: Olen lukenut joitain hänen kirjoituksiaan.
J: Hän itse ei varmaankaan mainitsisi Myriadia, mutta tiedätkö siitä jotain?
V: En. Paitsi, että he olivat liittolaisia
J: Jep. Myriadi ilmestyi luomakuntaan kun IR palasi tänne. Siitä lähtien My on toiminut valon liittolaisena ja saanut epäilyttävää mainetta metodeistaan. Tarkoitus pyhittää keinot oli ainakin osan hänen valloistaan modus operandi. Tämä ei ole varmaa tietoa, mutta päättelyni perusteella My tuntuisi olevan johonkin suureen liikkeeseen liittyvä taustatekijä, joka ei aseta itseään tulilinjalle, mutta aiheuttaa kaaosta. Anteeksi, että olen kryptinen. Ajattelin, että My olisi myös ulkopuolelta tullut tai ulkopuolinen tai ehkä jopa exkrusiaani, mutta tämä on vain aavistus. Entä sinä?
V: Taistelimme Furcaloriksi naamioitunutt miimikkoa vastaan ja tuhosimme sen.
J: Aiva, olette tuhonneet exkrusiaanin, mikä sopii suunnitelmiimme. Teitkö muistiinpanoja tai voitko kertoa miten se tapahtui, jotta olemme jatkossa viisaampia?
V: Taistelu ei mennyt elegantisti, mutta toin ruumiin, joka tosin on palaamassa olemattomiin. Ruumis itsessään on hyvin mielenkiintoinen, miimikko oli naamioitunut ainakin Abheel Haderajatin ja Furcalorin osiin. Ruumiissa oli kolmaskin osa, joka muistutti NIItä.
J: Niin?
V: Miimikot rakennetaan kuolleista imperaattoreista, miimikko kietoutuu näihin palasiin ja piiloutuu näin-
J: Voisimmeko käyttää ruumista jonkinlaiseen sympaattiseen magiaan, jos sillä on yhteys NIIhin. Tai sinun täytyy keksi tapa pitää se täällä
V: Toistaiseksi en ole onnistunut. Minulla on joitain ajatuksia kokeiltavaksi vielä. Tosiaan, yksi osa tästä miimikon ruumiista näytti vuotavan hiekkaa ja hiekka oli hyvin selkeästi samanlaista kuin se, joka on liitoksissa NIIhin. Ja Boto...
J: Kuulin Bstä Mltä
V: Mielenkiintoista. En tiedä miten pitäisi suhtautua, kaikki viittaa NIIn olevan miimikko, mutta...
J: Voisimme lähettää Bn kysymään häneltä.
V: Se voisi jopa toimia
J: B on varmasti puhuttavissa siihen
L saapuu paikalle haisten viidakolta ja räjähtäneiltä enkeleiltä. Vaatteet ovat savuavaa viidakkokamoa. Alkavat liukua herrasmiesklubikamoksi. L katsoo ympärilleen ja istuutuu alas.
J: Miten kannattaisi edetä? Aion jatkaa omaa projektiani Myriadin kanssa.
V: Hei L, sinulla on ollut jännää.
L: Sana se tuokin on. Kävin Pulau Mingaun saarella, minne Beraquel oli laittanut kaksi normi enkeliä ja yhden miekan näköisen enkelin vartioimaan YAYn pyhäkön porttia. Poistin nämä enkelit, mikä oli YAYn mielestä lähes kolmannen ajan päätös. Tai hän ajatteli, että kun ne poistetaan neljäs aika alkaa. YAY puhui jälkeläisistä... Aikalinja näyttää siltä, että NII tekee jotain joka päättää kolmannen ajan ja aloittaa neljännen. Sitten jälkeläiset tulevat.
J: Se kuulostaa siltä, mistä NII on puhunut. Uudesta ihmiskunnasta.
L: Onko neljäs aika mahdollinen vai onko se taivasten valtakunta kuten raamatussa.
V: Ei oikeastaan, kolme aikaa on ollut ja maailma on muuttunut aikojen vaihtuessa.
J: Oletko tavannut ketään toiselta ajalta?
V: Olen käynyt djinnien kaupungissa [insert name] ja heidän hallitsijansa on toisen ajan valta.
J: Millainen hän oli? Tapasitko hänet?
V: Itseasiassa... No, en itse tavannut häntä. Mutta tiedän että on edelleen toiselta ajalta peräisin olevia olentoja. Käsittääkseni suurin osa mahtavimmista enkeleista ja langenneista enkeleistä on ollut olemassa jo ennen ensimmäisen ajan alkua.
J: L, nähdäkseni aikojen muutos on jotain mikä historia määrittelee jälkikäteen
L: Meillä on mahdolllisuus päättää koska neljäs aika alkaa
J: Tänään?
L: siihen liittyy sarja imperaattoreita, jotka ovat olleet kosketuksissa ulkopuolisen kanssa ja ovat muuttuneet. Imperaattorin ja ulkopuolisen kohdatessa syntyy jotakin, vrt Insur Redemta ja Myriadi
J: ovat jälkeläisiä? Minkä jälkeläisiä?
L: En tiedä
J: IRllä on oppilaita, voihan olla Myriadin jälkeäisiä
L: Luulisin, että enemmän perillisiä kuin jälkeläisiä. Myriadista väitetään, että se syntyi infosta eli on jonkun perillinen. Onko 4. aika hyvä? Voiko kukaan Valon koodia noudattava katsoa sitä vakavalla naamalla?
J: Onko kolmas aika hyvä?
V: Neljäs aika on Anandan omistuksessa, voit etsiä hänet ja kysyä häneltä. Tai neljännen ajan vallalta.
L: Neljäs aika on säädetty alkamaan ja joku sen aloittaa. VF nyt vaan päätyi ulkopuolella ja kärsi siitä niin paljon, että vääristyi. Ajatelkaa Bizarroa.
V: Et usko, että jälkeläisetjin olisivat exkrusiaaneja?
L: Varmasti ovat. Nyt VF yrittää tuoda neljännen ajan, mutta siitä ei tule normaali.
V: Jos NII on exkrusiaani, niin se yrittää esittää täyttävänsä tehtävänsä. Toisaalta, hän ei ole huolestunut että häntä epäiltäisiin exkrusiaaniksi
L: Naamioituu ulkopuolisn ja luomakunnan hybridiksi. Tai alkuperäinen tarkoitus on vääristynyt, koska tapa jolla uutta ihmiskuntaa rakennetaan on väärä.
V: Mitä haluat tehdä tälle?
L: Vangita NIIn labyrinttiin
V: Mitä siellä on?
L: Asioita
V: Asioita?
L: Asioita. Se on vielä keskeneräinen. Ajattelin, että te teette rituaalin, jolla NII pidetään siellä. Pidätte sen siellä, jotta se ei voi vaikuttaa mihinkään.
J: Jos VF aloittaa neljännen ajan ja VF on staasissa jääkö maailma staasiin
V: Ehkä
L: JOku voi tulla labyrinttiin ja selvittää
J: Kaikki seikkailijat tulevat sinne. Eikö olisi yksinkertaisempaa tappaa NII ja voisi syntyä uusi VF.
V: Emme ymmärrä tilannetta tarpeeksi
J: Samoin, haluan löytää sellaiset, jotka ovat olleet tekemisissä asian kanssa. V, voisit puhua vanhan mestarini kanssa.
V: Hyvä on. Entä ovatko IRn oppilaat vielä olemassa?
J: Vasulakshmi inhimillisellä oli lahko, joka tuhoutui, mutta eivät välttämättä kaikki. Osa lähti temppelistä ennen tuhoa tai sen aikana.
V: Tiedätkö keitä selviytyjät ovat.
J: En vielä. Mutta oppilaat Ivrapatisha ja Caur Eom voisivat olla.
L: Lua Tuleki mainitsi Ivrapatishan tietäjänä... Mitä tiedämme mashoista? Millaista se on?
V: Ne ovat tulleet villivaltiaiden mukana luomakuntaan
L: Miten se ulkopuolinen näkyy? Voisimme paloitella yhden ja katsoa miten se toimii
V: Ulkopuolisten kanssa on kuin fysiikan lait olisivat sosiaalinen konstruktio, siinä ei ole paljoa pysyvää.
J: Fysiikan lait ovat joka tapauksessa meilekin sopimuksenvaraisia, enemmän olisin huolissani psyykkisestä romahduksesta
L: Kuka tietää ketä kaikkia on ulkopuolelle mennyt ja takaisin? Pitääkö tästä kukaan kirjaa?
V: Jos puhuisit vallin hengelle niin ehkä saisit jotain vastauksia. Hermeen portti on yksi seitsemästä.
L: Mitä tapahtuisi jos menisimme julistamaan että neljäs aika on alkanut?
J: V tietää varmaan paremmin näistä...
V: Käsitykseni mukaan ihmiset syntyivät kolmannen ajan alussa
J: Eli jos joku uskoo tähän niin voisi ajatella että kolmas aika on ihmisten aika ja niillä ei ole osaa neljännellä.
L: Valo ja pimeys tuhoutuisivat?
V: No Helvetti ja Taivas on olemassa vaikka ensimmäinen aika loppui niiden sodan loppuun
J: Koska villit tuli?
V: En ole varma, ovat vähän kummallisia mutta luulen että toisen ajan aikana
L: Mitä käytetyille koodeile tehdään jos valo ja pimeys pyyhitän neljännellä? Jos valtiatar järjestää valon voittoa jossa tuhotaan ihmiset ja kaikki mikä siihen ei sovi.
J: On kuitenkin eri asia mitä valtiatar tahtoo ja mitä neljäs aika todella on. Olen pahoillani mutta koen tään keskustelun vähän abstraktina. En oikein pysty irrottautumaan ihmiskunnana ajatuksesta... Aion seuraavaksi mennä neuvottelemaan pimeyden kanssa. Tiedämme että valo on puolellamme tai sitten hiljaa, he haluavat säilyttää ihmiskunnan, ja olemme oleet tekemisissä helvetin kanssa, mutta jos valo olisi voittamassa niin mitä pimeys aikoo?
...
V: Menin lupaamaan Matsuakille että menen sotaretkelle Provectukseen. Se on se sota SITn kanssa.
L: Entä Boto ja Asborn?
V: Boto on vankkumattomasti uskollinen valtiattarelle,
J: Jos tämä korkealentoinen metafysiikka lentää minun pääni ylitse niin Asbornin yli se menee varmasti
L: Hyvä, otan An henkivartijakseni kun menen portille
V: AB eivät palanneet vielä. Kunhan palaan Provectuksesta voimme mennä puhumaan entisen mestarisi kanssa
J: En ole varma asetatko nämä asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen.

...jolloin Libertylle soitetaan [god save the queen]. Tuntematon numero.

Haudan takainen naisen ääni: Halusitte puhua kanssani?
L: Myriadista, tai Aristideesta. Onko hän tavoitettavissa?
C: Voitte puhua minun kanssani.

L kirjoittaa jaromirin viinillä pöydän pintaan: Chihuacoatl!
J: Järjestä meille tapaaminen, jos pystyt.

L: Kaksi asiaa. Jaromir haluaa tavata sinut.
C: toinen?
L: Minulla on kysymys herranne Myriadin alkuperästä.
C: Ja mitä sanottavaa teillä oli Armagistoksesta.
L: Voin kertoa hänen viimeisimmistä vaiheistaan.
C: Me tiedämme hänen viimeisistä vaiheistaan.
L: Ehkä voimme vertailla käsitystämme viimeisimmistä. Armagistos pullahti tietoisuuteemme, kun pyhäkkömme pullahti hetkellisesti ulkopuolelle. Onko teidän tietonne tämän jälkeiset?
C: ...Voimmeko tavata?
L: Nimetkää aika ja paikka.
C: Jos olette Maassa, voin tulla sinne.
L: Kahden tunnin päästä [täällä herrasmiesseikkailijaklubilla.]
C: Saavun sinne.

L: Se oli C. Se tulee tänne kahden tunnin päästä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped