E15

Coldstart.

Pimeä iltataivas, jossa näkyy tähtiä. Tunnnelma on painostava, kamera käännähtää, kaksi kirkkaampaa tähteä; ne ovat silmiä, jotka tuijottavat (se on Entropia D:)!

Trooppinen saari, vuoren huippu, ryhmä enkeleitä, mustiin pukeutunut nuoren pojan näköinen tyyppi, kaksi ogremaista olentoa. Tutkivat hiiltyneitä enkeleitä. Paikalla myös uusi palava miekka -enkeli, tukkii tietä YAYn pyhäkköön. Kuva zoomaa palavaan miekkaan...

...ja vaihtuu Valon feeniksiksi, Rheinstad. Rauniot, metallihäkki, jonka sisällä nainen (Lorna). Nainen tuijottaa intensiivisesti jonnekin kaukaisuuteen --> uuden Rheinstadin puoellla, vanha museo vanhasta Rheinstadista, josta on reitti Provectukseen; kamera siirtyy mosaikkiin, joka oli tie Provectukseen, mutta mosaiikki näyttää väärin kootulta...

Alkumusiikki

Kohtaus 1: Vidyara ja Jaromir herrasmiesklubi Greystrokessa. Tapaamassa Cihuacoatlia. V ja J paikalla.

Nautitaan jälkiruokaa. Paikalle saapuu nuori ja kalpea brittisotilas (mallia moderni). VJ huomaa, että sotilas on kuollut ja possessoitu. Katseella nähdään, että sotilaassa on Valta. Sotilas pysähtyy pöydän ääreen ja katselee epäillen Vtä.
J: Eikö oikeasti näitä Lontoon mellakoita voi laskea taisteluiksi? Eikö huumesota ole sotaa? Tässä on veljeni V.
V huokaa syvään.
Cihuacoatl: Olen täällä ainoastaan, koska juuri te (J) pyysitte tapaamista.
C katsoo Vtä.
J: Olin täällä veljeni kanssa lounaalla, kun otitte yhteyttä. JOs hänen läsnäolonsa vaivaa teitä olen varma että hän herrasmiehenä voi poistua.
C istuu.
C: Haluan tehdä tämän asian selväksi. Familiani sanoutuu irti Aristideen toimista edellisen familian aikana. Lisäksi herrani on vakaasti sitä mieltä, että Savikuninkaan suunnitelma oli täysin mahdoton hyväksyä. Riippuu veljenne suhtautumisesta voinko puhua hänen läsnäollessaan.
V: Suhtautumisesta mihin?
J: Hän haluaa tietää millä kannalla olet imperaattorimme nykyisten suunnitelmien suhteen.
V: Sanoudun täysin irti kaikista Savikuninkaan suunnitelmista ja suhtautumiseni imperaattorimme nykyiseen linjaan mukailee pitkälti veljeäni.
C on silleen ”grunt, olkoon sitten”.
J: Kantanne on toki näin jälkikäteen viisas, mutta tämä ei tee lainkaan selväksi miksi aikanaan toimitte tai ette toimineet vakaumuksenne mukaisesti.
C katsoo Jtä tuimasti.
J: Selvästi teillä on jonkinlainen käsity minun suhtautumisestani ja jäin ihmettelemään miksei minulla ole käsitystä teidän suhtautumisestanne.
C suuttuu ja sylkäisee lattialle.
C: Aristides oli johtajamme ja hän johti meitä kauan hyvin. Lopuksi hän antoi henkilökohtaisten tavoitteidensa sotkea asiamme.
C: Teillä oli tietoa Armagistoksesta?
J: Pitää paikkansa
C: Haluan korostaa, että mikäli entinen veljeni on edelleen elossa, sen estäminen ettei hän joudu valon perversion käsiin on mitä tärkeintä.
J: Hän solvaa imperaattoriamme
V: Ah
C: Luultavasti ns. Valon feeniks on niistä pahin, muttei ainoa.
J: Tämä on aihe, josta kuulemme mieluusti lisää. Mikäli teillä on tietoa tästä ja oman herranne yhteydestä näihin mahdollisiin hybrideihin, tai miten heitä pitäisikään kutsua, olen iloinen että sallitte veljeni olla läsnä sillä hänen käsissään on tieto veljenne nykyisestä olinpaikasta ja tilanteesta.
C: Sovimmeko siis, että kerrotte An sijainnin jos selvitän herramme näkökannan ja suhtautumisen tähän ns. valon muutokseen?
V: Tämä on hyväksyttävää.
C: Sitä ennen onko teillä jotain todisteita An elossa olosta?
J: Ei minkäänlaisia, meillä on vain erittäin lennokas tarina alkaen hänen vaiheistaan helvetissä ja päätyen hänen nykyiseen olinpaikkaansa. Tosin mieleeni ei tule todistetta, jota voisitte pitää luotettavana.
C: Hän ei ole teillä?
V: Tietyssä mielessä hän on meillä. Olemme järjestäneet hänet turvalliseen paikkaan sillä sovin hänen kanssaan, että pyrin toimittamaan hänet takaisin Myriadin luokse. Myriad tosin on ollut viimeaikoina hankalasti tavoitettava.
C miettii ja ilmeisesti tajuaa jotain.
C: Onko mahdollista varmistaa täältä turvallisesta paikasta.
V: Ah, niin tietenkin.
J: Voisitte tiedustella asiaa hänen vanhoilta kollegoiltaan, tosin mikäli veljeni tekemä sopimus on niin hyvä kuin mihin uskon hänen pystyvän, pidän kyseenalaisena suostuvatko he puolestaan antamaan tietoja sen perusteella että sanotte puhuneene Vn kanssa.
C: Tämä riittää. Hetkinen.
C on hiljaa, oletettavasti puhuu ankkurilleen.
J: Ehkä voisitte hyvän tahdon osoituksena ennen kuin menemme asiaan kertoa meille miksi veljemme oli kuoltava?
C: Puhuttu Udayalina esiintyneenä kaupunkien vallasta?
J: Ellette ole tappaneet muitakin veljiäni?
C: Pidimme häntä silmällä, kunnes paluunne luomakuntaan ja julistuksenne maan käräjillä muutti valtapoliittista tilannetta ja teki vvälttämättömäksi siivota kenttää. Hänen tutkimuksensa ja julistuksenne teki selväksi että NII on jatkamassa isänsä suunnitelmaa.
J: Miksi U, joka oli nuori ja kokematon?
C: Jostain on aloitettava
J: Olen nyt hieman hämmentynyt, sillä kuvittelisin että perheenne pelaa monimutkaista peliä ja teillä voi olla syitä siirtoihinne, mutta kuvittelisin että kokematon ja tunnettu uhka olisi parempi kuin täysin satunnainen?
C: Aiommeko keskustella taktisten valintojemme paremmuudesta vai mennä asiaan?
J: Haluan ymmärtää herranne motiiveja ja sitä kautta taktiset valintanne ovat mielenkiinnon kohde.
C: Voin kertoa herramme niistä kannoista, joista lupasin kertoa.
J: Tehkääpä se.
C: SKn suunnitelma oli jatkoa Insur Redemtan, jonka tulitte myöhemmin tuntemaan Vashulaksmina, suunnitelmalle.
J: Yritätte siis sanoa, että kyse on jonkinlaisesta vastavoimasta eikä liittolaisesta?
C: Tuossa ensimmäisessä liitossa, jossa oli mukana muitakin, suunnitelmana oli vain tuoda rauha ja uusi järjestys luomakuntaan. Tämä oli IRn unelma. Sen keinot täsmentyivät aikojen myötä. SKn tulkinta tästä oli ihmiskunnan uudelleen luominen ja tämän uuden ihmiskunnan piti olla se askel IRn unelmaan. Herrani Myriadi tuli oppimaan tämän tulkinnan vääryyden ja teidän valtiattarenne julistukset valon perversiosta joksikin uudeksi on jatkoa SKn suunnitelmalle.
J: Se mitä en ymmärrä on: Jos SKn tiedottomuus johtui liittolaisten hyökkäyksestä pyhättöön miksi platinataulu oli ehjä kun minusta tuli valta? Oliko Myriadi mukana hyökkäyksessä?
C: Ei, nykyisten tietojeni mukaan se oli Abheel Haderayat.
J: Hyvä on, jatkakaa. Keskeytän taas kohta.
C: Herrani on ilmaissut vakaan aikeensa puuttua asiaan mikäli tätä valon perversiota viedään pidemmälle.
J: Millainen olis herranne mieluisa tapa tuoda rauha maailmaan? Mikä teidän näkökulmastanne on väärin tässä suunnitelmassa?
C: Mikä siinä on väärin!? Kaikki! Se on kierouma luomakunnan järjestyksestä. Se on harhautuneen imperaattorin hubrista, jolla hän yrittää muuttaa koko luomakunnan oman näköisekseen. Sillä puututaan jokaisen imperaattorin ytimeen, koska imperaattorin määrittävät tämän maailman ja sen määrityksen perversoiminen.... jne.
V: Haluaisitteko kertoa mitä kaikkea tiedätte tästä valon perversiosta? Ketkä imperaattorit ovat siinä mukana ja mitkä ovat heidän tavoitteensa? Käsittääkseni nykyinen suunnitelma ei ole sama kuin SKn suunnitelma.
C: Siinä missä se edelleen sisältää ihmiskunnan muuttamisen se on sama ja samalla väärä.
J: Tämä siis perustuu status quon muuttamiseen, joka ei ole imperaattorinne työtä.
C vaahtoaa lisää, kuinka kyse ei ole pelkästään muutoksesta...
J: Ajatus siitä, että luomakunnassa olisi rauha vaatii Valon ja Pimeyden suhteen muutosta.
C: Puhumme rauhasta luomakunnan ja ulkopuolen välillä.
V: Tiedättekö miten YAYn julistus jälkeläisitä liittyy tähän? Samoin helvetissä on tämä mystinen taho nimeltään Syntymätön.
C: Onko hän julistanut jotain?
V: Ei
C: Sen valossa mitä YAY on julistanut näyttää hän olevan osa Valon perversiota omalta puoleltaan, eri suunnasta. YAY on seurausta siitä, että NII on jo muuttanut luomakuntaa ja tehnyt olevaksi sen perversion, joka synnytti jälkeläiset.
J: Ymmärrän
V: Haluaisitko täsmentää?
C näyttää turhautuneelta
J: Paluumme luomakuntaan oli niin merkittävä tapahtuma, että se synnytti uuden imperaattorin, joka kuvastaa NIIn haluamaa luomakuntaa. Tai NIIn kuoriutuminen tai SKn kuolema. Imperaattoreita syntyy koko ajan.
C: Nimenomaan. He syntyvät edustamaan osaa maailmasta, ja tämä on osa jota ei tulisi olla.
V: Pystyttekö kertomaan jälkeläisistä jotain muuta kuin YAYn julistukset aiheesta?
C: Minä olen jo kertonut tarpeeksi!
C nousee ylös.
J: Mikään mitä kerrotte meille ei ole oikeasti uutta. Se mitä me omassa työssämme tarvitsemme on tieto aiotteko... En odota että kertoisitte meille suunnitelmanne, mutta sanoitte että olette valmiita toimiin mikäli asiat etenevät.
C murahtaa myöntävästi
J: Pitää paikkansa, että minä ja veljeni tässä suhtaudumme skeptisesti NIIn suunnitelmiin. Haluamme säilyttää ihmiskunnan valon periaatteille uskollisena suunnilleen siinä muodossa jossa se tällä hetkellä on olemassa. Joten onko jotain sellaista informaatiota... olette vastailleet kysymyksiimme vaatimatta kovinkaan paljon ylimääräistä meiltä. Kerromme veljestänne, mutta onko jotain mitä voimme tehdä teidän tai yhteisen päämäärämme hyväksi?
C aloittaa, J keskeyttää.
J: Suhteessa kadonneeseen veljeenne ja omaan historiaani hänen kanssaan... Hänen osansa rituaalissa, jonka oli määrä tapahtua ja kuinka olette kokeneet edistäneenne asiaa surmaamalla pikkuveljemme varsin epäkohteliaalla tavalla olette puuttuneet aika paljon familiamme asioihin. Ette niinkään imperaattorimme asioihin vaan meidän vähäpätöisten puolikuolevaisten elämään. Haluatteko meiltä jotain tai haluaako herranne?
C: Jos--
J: Miksi tämä mikrotason puuhastelu jos kyseessä on näin suuret asiat?
C: Jos pystytte todella estämään tämän perversion toteutumista niin me voimme auttaa teitä siinä.
J: Tai suunnata meidät jonnekin muualle?
C: Mutta historian valossa se ei näytä todennäköiseltä.
J: Minusta tuntuu, että meidän pyrkimyksemme onnistui paljon paremmin kuin imperaattorien. Ottaen huomioon, että SKn suunnitelma ei toteutunut ja rituaalia ei luotu päätösekeen.
V: Olen veljeni kanssa samaa mieltä. Lisäksi minusta tuntuu, että Myriadi ei ole tavoitteidensa tasalla mitä tulee NIIn suunnitelman estämiseen. Olen pahoillani, että puhun näin suoraan, mutta tämä keskustelu ei ole vakuuttanut minua teidän pätevyydestänne. Arvostamme tilannepäivitystä Myriadin toimista. Lupaan puhua Alle mahdollisimman pian ja mikäli han haluaa palata Myriadin luoksen järjestän tämän.
J: Mikäli teihin saa yhteyden.
C: Jos A on piirin hallussa luulen, että he eivät luovu hänestä.
V: Katsotaan mitä tapahtuu kun puhun heille. Joka tapauksessa teen parhaani edistääkseni An paluuta luoksenne.
C: Kenellä hän on?
J: Hän on Mustan Metsän hovissa.
C nyökkää ja nousee.
V: Tietysti arvostaisimme, jos voisitte kertoa meille jotain konkreettisempaa jostain joka auttaisi meitä estämään NIIn suunnitelmia.
C: Tällä hetkellä YAY on valon perversiossa suurempi uhka. Voitte estää NIIllä ei tule olemaan suurempaa yhteistyötä hänen kanssaan.
J: Meidän molempien imperaattoreista kiertää paljon huhuja suhteessa ulopuoleen. Vashulaksmi tuli alunperin ulkopuolelta ja jotkut väittävät että Myriadi olisi samanlaista perua. Kuten tiedätte oma imperaattorini oli poissa pitkän aikaa. Olemme veljeni kanssa miettineet tapoja hyödyntää tätä toimissamme. Jos teillä on salaista tietoa ulkopuolisia vastaan toimimisesta arvostaisimme jos voitte kertoa meille.
C: Siinä missä imperaattorit ovat sidottuja luomakuntaan hallitessaan jotain sen määritelmää ulkopuoliset ovat sidottuja toisiin ulkopuolisiin. Teidän tulisi saada käsiinne ulkopuolinen, joka on sidoksissa siihen osaan minkä ajattelette NIIssä olevan ulkopuolista. Mutta tällaisen olennon fyysiseen olemukseen käsiksi pääseminen ei ole varmaankaan yksinkertaista.
C astuu pari askelta.
C: Ketkä familiastanne ovat teidän kannallanne?
J: Olemme kaikki niin inhimillistä perua, että meillä on tapana vaihtaa mielipidettämme usein. On vaikea sanoa ketkä ovat mitäkin mieltä milläkin hetkellä.
V: Sisaremme Liberty on ehdottomasti meidän kannallamme, kuten myös hyvin pitkälle Asborn. Matsuakia sitoo hänen erinäiset käsityksensä ja Boto on epävarma.
J: Entäs teidän familianne?
C kävelee pois.

Kohtaus 2: Provectus here we come. Sininen Ikuinen Taivas, Matsuaki, Vidyara, ryhmä shakaaleja Ikuisen Tien Kutojan talon edessä. SIT on tuonut mukanaan Ogatain ja 6 soturia ja holtiton määrä ratsuja (M:lle ja V:lle). SIT näyttää yrmyltä, mutta muut mongolit ovat innoissaan lähdöstä.
SIT tervehtii: Toin teillekin hevoset. En ollut varma, ymmärrättekö ottaa omat.
V hyppää hevosen selkään, M samoin.
Kaikki ratsastavat ITK:n pääsaliin.
V: Seuratkaa minua, älkääkä ratsastako sivuun polulta.
Ratsastavat Matsuakin Provectus-muiston läpi. This is slightly awkward. Vähän kerrassaan aro muuttuu aidommaksi ja idyllin keskelle ilmestyy repeämiä ja palanutta tasankoa. Saapuvat Provectukseen.
SIT vetää syvään henkeä ja melkein hymyilee.
SIT käskee Ogatain ja pari muuta tiedusteleaan ja ratsastaa sitten lähelle yhtä repeämistä. M:sta vaikuttaa, että repeämät ovat erilaisia, jotenkin vääremmän oloisia kuin viimeksi.
SIT heittää kiven repeämään; sen lentorata taittuu, mutta sen kummempaa ei tapahdu. SIT sukii partaansa ja kysyy: Masha, mitä osaat kertoa näistä?
V ratsastaa lähemmäksi ja toteaa: Nämä ovat eräiden saksiolentojen tekemisiä, ne leikkaavat todellisuuteen repeämiä ja yhdistävät paloja erilaisilla tavoilla. Tulemme varmaan näkemään niitä täällä myöhemmin. Joka tapauksessa mitä näiden korjaamiseen tulee, saksiolennot pystyisivät siihen. Olen miettinyt myös vaihtoehtoisia tapoja, mutta siitä ei välttämättä tule siistiä jälkeä. Myös joku valta, jolla on sopiva ala, varmasti pystyisi siihen. Mutta nämä näyttävät pahemmilta kuin viimeksi. (Vilkaisee jotain laitetta.) Todellisuuden integriteetti on heikompi kuin viimeksi.
M: Sakaaliolennoille ei voi opettaa tapaa korjata näitä?
V: Ehkä, mutta se vaatii työtä pyhäkössä. Mitään kaunista jälkeä siitä tuskin tulee, mutta se voisi auttaa integriteettiongelmaan ja estää paheneminen.
SIT: Ne pitää korjata yksitellen?
V: Joku imperaattori voisi ehkä tehdä jotain laaja-alaisempaa.
SIT: Huomataanko se, jos otamme yhden saksiolennon vangiksi?
M: En tiedä, että huomattaisiin...
V: Minulla on sellainen mielikuva, että ne ovat laumaeläimiä, mutta sitä voi yrittää.
SIT: Paras mennä tutkimaan reittiä ensin.
Joukko ratsastaa alkuperäistä Rheinstadt-Provectus -reittiä kohti, ratsastusmontaasi.
V huomaa matkalla, että repeämät tuntuvat joissain kohtaa muodostavan jonkinlaisen kaavan, ne eivät ole satunnaisia.
Saapuvat perille. Koko matkalla ei tavata ketään; jossain vaiheessa sakaalit tulevat kertomaan, että horisontissa on jotain liikettä, mutta ei muuta. Portin paikka ei näytä mitenkään erikoiselta. V näkee, että paikalla on tie, mutta se on suljettu toiselta puolelta.
SIT tekee jotain, minkä ajattelee avaavan portin, mutta se ei toimi. SIT on pettynyt ja murahtaa: Masha, osaatko avata sen?
V: Portti näyttää olevan suljettu toiselta puolelta. Missä sen toinen pää on?
SIT: Uudessa Rheinstadtissa.
V: Tässä päässä asialle ei ole tehtävissä mitään.
SIT: Eikö sitä voi pakottaa auki?
V: Se on mahdollisuus, mutta se vaatisi suhteellisen merkittävää voimankäyttöä.
SIT on tyytymätön.
SIT: Se ei ole siis kiinni täältä, joten ainut, mitä pitää tehdä on pyyhkiä koirat toiselta puolen.
M: Mutta reitin avaaminen tältä puolen ei liene turvallista tai suotavaa.
SIT: Ei juuri nyt.
Juuri silloin yksi sakaaleista kiljaisee. Keskelle joukkiota on ilmestynyt (tyhjästä?) nelimetrinen, ryömivä olento, jolla on ihmislapsen kasvot ja ihonväriset hämähäkin jalat. Sen takaraivosta ja selästä kasvaa luupiikkejä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped