E16

Off-Screen: Shakaaliolennot matkalla portille vanhaan Rheinstadiin. Vidyaran pahasta olosta: V ankkuroinut jotain ulkopuolista, mutta ei kuitenkaan ulkopuolista. Jotenkin eri sakset ovat yhteydessä toisiinsa, joten V aistii ankkurinsa kautta muutkin sakset. V odotti, että osittain ulkopuolisen ankkurointi tuntuisi pahalta, mutta nyt kun kyseessä onkin paljon suurempi entiteetti tuntuu paljon pahalta. Yhteys ei kuitenkaan tunnu aktiivisen vihamieliseltä.

Coldstart: Matsuaki ja Vidyara kulkevat Veruach Hashemin opastamina pitkin Provectusta. VH tekee jotain ja kuljemme repeämän avulla jonnekin, mistä näkee Provectukseen muiden repeämien kautta. Eri paikoissa eri luonnonlait tuntuvat toimivan vähän eri tavoilla. Retkue saapuu kukkulan juurelle. Pilvitaivas on kaiken kattava ja painostava täällä. Torni näkyy nousemassa kukkulan takaa. Torni on valkeasta marmorista rakennettu ja klassisen kaunis, mutta muistuttaa enemmän puuta, jonka kaikki oksat ovat torneja. Lähestyttäessä V tajuaa tornin olevan jättiläismäinen Tie jonnekin. Taivaan Tornit ovat yleensäkin torneja Taivaaseen, mutta tämä ei varmastikaan johda Taivaaseen. Kukkulaa ylitettäessä käy ilmi, että kukkula ei olekaan kukkula vaan vastaavia sekalaisista osista koottuja olentoja kuin dianomoro ja antropsalidit. Kaikki toimii sulassa yhteistyössä kuin valtava koneisto. Kuljetaan ohi fraktaalista, jossa on suuri antropsalidi, jonka saksien tilalla on antropsalidi, jonka saksien tilalla on antropsalidi, jonka... Kukkulan huipulta nähdään, että koko laakso on telttakylää. Valtava mekaanin enkeli tekee jotain laaksossa.

Kohtaus 1: Vidyara, Matsuaki, Veruach Hashem katsomassa laaksoon.

VH: Olettekin jo tavanneet Yod Hashemin (mekaaninen enkeli). Hän on ottanut muutoksen vastaan syvimmin, kahdehdin häntä. Hän on YAYn ensisijainen työkalu suuressa muutostyössä.
V näkee, että YHn jokaisen maasta nousevan sulan päässä on mongoli ja näiden luokse tulee fraktaali-antropsalideita tekemään mongoleille jotain. V ei näe mitä.
V: Hyvin mielenkiintoista. Mitä prosessissa tarkalleen tapahtuu?
VH: YH muokkka halukkaat työkaluiksi. Heissä on hyödyllisiä osia, joita voimme käyttää suuressa työssä.
V nyökkää. Mongolit ovat jähmettyneinä ja niistä otetaan palasia. Palaset puretaan pienempiin osiin, jotka eivät enää näytä ihmiseltä. Samalle toisaalta tuodaan koneen osia, jotka asennetaan mongoleihin poistettujen palojen tilalle. VH kääntyy VMn puoleen.
VH: Olemme rakentaneet kaiken suuren työn mukaan. Kaiken pitäisi olla mahdollisimman suotuisaa ensimmäiselle kansalle kun he saapuvat.
V: Voisitko esitellä tornia ja kuviota hieman tarkemmin. Haluaisin tietää etukäteen miltä kaikki näyttää täällä Provectuksessa kun aika koittaa.
VH nyökkää ja lähtee kävelemään ilmaa pitkin. VM seuraavat, varovasti.
M: Torni on sangen vaikuttava. Sen on ilmeisesti tarkoitus toimia ensimmäisen kansan asuinsijana.
V: Ah tosiaan, veljeni ei ole kovin hyvin perillä tällaisista asioista. Ja myönnettäköön etten ole tullut selittäneeksi näitä hänelle. Veljeni, Torni on muiden Taivaan Tornien tavalla Tie, mutta hyvä VH, haluaisitko selittää tämän kaiken toimintaa Mlle. Tunnet sen toki paljon paremmin kuin minä.
VH: Aivan totta, Torni on Tie. Se on valmistettu, jotta kun kansat tulevat ja synnyttävät jälkeläiset niin ymmärrätte varmasti että he eivät voi jäädä tänne. Tällöin heillä on Tie valmiina kun Siemen alkaa itää ja Suuri Työ valmistua.
V huomaa, että Tie ei vielä johda mihinkään, vaan on suljettu. Tiellä on kuitenkin jokin suunnattoman voimakas olento, oletettavasti imperaattori (ei tunnu Taivaan voimalta vaan joltain tuntemattomalta). Imperaattorin säteilemä reality distortion field saa Tien, Tornin ja kaiken muunkin tuntumaan Hyvältä Idealta.
M nyökkää: Minne Tie varsinaisesti johtaa?
V huomaa, että voiman lisäksi että Torni on valtavan iso Tie, jolla on valtavan iso Voima, ja se johtaa suoraan Luomakunnan Seinämälle.
VH räpäyttää silmiään: M hyvä, en nyt aivan ymmärrä kysymystäsi?
V yskäisee: M ei ole kovin perehtynyt näihin asioihin.
VH: Aivan. Familianne on ilmeisesti lukuisa.
V nyökkää: Todellakin
VH: Se on hyvä.
M avaa suunsa, mutta V keskeyttää: M, voin selittää sinulle myöhemmin.
M nyökkää.
V: Luulen, että olemme nähneet Tornin kaikessa kauneudessaan. Olen tyytyväinen ja voimme palata takaisin.
VH: Aivan.
VH kääntyy Mn puoleen: Huomasitte varmasti, että kuvio jatkuu Tielle ja saa päätöksensä vasta kun kansat rakentavat sen loppuun.
M: Kyllä, se on... En osannut kuvitella että se olisi näin vaikuttava.
VH: ...Niin, minäkin olen yllättynyt siitä, että katsoessani teitä näen Valon Feeniksin voiman kovin toisenlaisena kuin olin olettanut. Sen jälkeen kun kuulimme ilmoituksenne tiesimme tietenkin kuinka meidän täytyy edetä. Mutta herranne ilmoitukset ovat vähentyneet emmekä voi olla varmoja millainen Ensimmäinen Kansa tarkalleen tulee olemaan. Olosuhteet olisivat kuitenkin suotuisammat, jos saisimme kuulle herraltanne uuden julistuksen.
M kumartaa loivasti: Viemme sanan siitä mitä olemme nähneet ja kuulleet täällä Puhujallemme ja Herrallemme, ja olen varma, että Puhujamme tuo sanan Herraltamme mukanaan kun tulee solmimaan viralliset suhteet.
VH: Voisin toki tulla vierailulle tutustumaan ensimmäiseen kansaan, jos uskotte että voin välttää Tuhoajan huomioin.
V: Tuhoajan katse ei kanna vanhaan Rheinstadiin ja meillä on Tie sinne, joten tämä on varmasti järjestettävissä. Veljemme ovat kuitenkin paraikaa hakemassa kansan luomiseen tarvittavia asioita Helvetistä, joten mitään näytettävää ei vielä ole.
VH: Ensimmäinen Kansa ei ole siis vielä syntynyt?
V: Ei
VH epäröi hetken: Sepä harmillista, mutta onpahan meille enemmän aikaa saada kaikki tääällä valmiiksi
V: Oletan, että se on herramme tarkoitus
VH: Olette Valon Feeniksin, Ensimmäisen Kansan tuojan palvelijat, kertokaa jos vielä toivotte jotakin?
V uskoo, että todellisuus repeämien muodostaman kuvion tarkoitus on pumpata Provectusta Tien kautta ulkopuolelle ja ulkopuolta Provectukseen.
M: Ei, olemme saaneet kaiken sen, mitä käynniltämme toivoimmekin
VH: Hyvä on. Toivon kuulevani Ilmoituksen mahdollisimman pian ja esitän vielä toiveen: Koska minä ja veljeni olemme ainoina pidättäytyneet Lahjasta, niin toivoisin, että ilmoitatte jos aiotte tulla tai lähettää joitakuita tähän maailmaan. En haluaisi, että kuvio tai sen rakentajat häiriintyvät. Ja että osaamme ottaa teidän vastaan kuten asiaan kuuluu.
M: Ah, aiheutuuko ongelmia, jos jätän muutaman seuraajani odottamaan loppuja kieltäytyneitä? Tiemme ei ole täysin turvallinen kuolevaisten kulkea.
VH: Tässä ei ole mitään ongelmaa, kunhan he pysyvät loitolla Kuviosta.

Kohtaus 2: Paluu

VH vie M:n ja V:n pois kuvion alueelta. Haetaan shakaaliolennot, mennään taistelukentälle. Shakaaliolennot jätetään siivoamaan taistelukenttä. Palataan portille, Matsuaki jättää Ensimmäisen ja muita shakaaleita odottamaan loppuja mongoleita.

En: Mrgh, kuinka monta niitä tulee?
M: En tiedä, SIT puhui muutamasta muusta asutuksesta. En tiedä tarkkaan kuinka monta niitä on tulossa.

Shakaalit näyttävät siltä, että ne suunnittelevat “ylimääräisten” mongolien syömistä. Matsuaki kieltää niitä tekemästä näin ja lupaa niille lisäruokaa myöhemmin. Mrgh.

Ja sitten Matsuaki menee ankkuroimaan enkelin sulan; Matsuaki katselee sulkaa Katseella. Matsuaki vetää lyhyen miekkansa, tekee sillä viillon käteensä ja valuttaa vertaan koko sulan matkalle. Veripisarat kimmeltävät voimaa imeytyessään sulkaan ja leviävät peittämään sen; sulka kutistuu miekan kokoiseksi ja Matsuaki käärii sen silkkiliinaan.

(Vidyara approves.)

Kohtaus 3.

M ja V astuvat ovesta ulos Ikuisen Tien kutojan kartanolla. Järkyttynyt hiljaisuus. Kävelevät pääovelle, jossa myyttiset eläimet vartioivat.
Myyttinen eläin: SIT saapui mongolikansainvaelluksen mukana. He jatkoivat suoraan Te-Apokai-e-Nurun alueelle. SIT näytti olevan haavoittunut ja vihainen.
M: Ilmoittakaa minulle jos SIT palaa. Mongoleja on tulossa läpi lisää jonkun ankkurini johdattamina. 
Myyttinen eläin nyökkää.

Kävellään eteenpäin hiljaisuudessa. Pyhäkössä M käskee jonkun vartijoista etsimään yhden SITin vanhoista vartijoista ja kysymään tältä, haluaako SIT jommankumman vangeista tai jotain muuta mukana tuotua. Jos, SIT lähettäköön sanan.
M V:lle: Mitä haluat tehdä saksiolennolle ja sen osille?
V: Lähetä näytteet basaarille, minulla on siellä laboratorio, jossa voin tutkia niitä.
M lähettää vartijat viemään näytteitä. Shakaaliolennot selittävät shakaaliolennoille antropsalideista taistelumielessä.
M V:lle: Sanoit selittäväsi myöhemmin minulle, minne heidän tiensä johtaa.
V: Tosiaankin, se johtaa luomakunnan rajalle, seinämän viereen.
M: Jälkeläiset tulevat lähtemään luomakunnasta? Entä nämä kansat joiden piti tulla jostain synnyttämään jälkeläiset?
V: Kiinnostava yksityiskohta tosiaan, kansoja on ilmeisesti enemmän kuin imperaattorimme ensimmäinen kansa. Sinänsä vaikuttaa ihan uskottavalta, että jokainen kansa voisi luoda yhden näistä jälkeläisistä ja jälkeläiset lähtevät pois. Tai sitten, jälkeläiset luovat oman uuden maailmansa ulkopuolelle.
M: Ai niin kuin Glasgow tai pyhkkömme.

V: Tärkeintä on miettiä, mikä on suuren suunnitelman tarkoitus. Siitä kuviosta, se on mahdollisesti jonkinlainen diffuusiopumppu, jolla sekoitetaan luomakuntaa ja ulkopuolta.

M: Sen on tarkoitus siirtää asioita Provectucsesta ulkopuolelle?

V: Mahdollista. Ehkä kaikki suunnitelman osalliset ovat imperaattoreita, jotka yrittävät luoda uuden koodin, joka yhdistää luomakuntaa ja ulkopuolta. Tämä liittyisi ehkä Insur Redemtan suunnitelmiin ja ennustuksiin. Toisaalta tämä voi olla ekskrusiaanien juoni korruptoida suuri joukko valon imperaattoreita niin, että valo ja ehkä pimeäkin putoaa luomakunnasta pois. 

M: Mutta saksiolennot?
V: Antropsalidit.
M: Antropsalidit siis, niissä oli jotain ulkopuolista, mutta ne olivat osa luomakuntaa.
V: Jossain määrin kyllä.
M: Eikös se anna ymmärtää, että ne eivät ole ekskrusiaaneja.
V:Eikö olisi mahdollista että joku on hybridioinut antropsalideja ja metatreponeja. Mielestäni tämä on ihan mahdollista molemmissa skenuissa. Ehkä ekskrutkin voisivat tehdä näin.
M: Mitäs tämä tarkoittaa meidän imperaattorimme kannalta?
V: Meidän imperaattori on ekan kansan luoja. Ja ollut tekemisissä Yehiyeh Asher Yehiyehin kanssa jo pitkään.
M: Entä mitä tämä kaikki tarkoittaa... Libertyn ja hänen suunnitelmansa kannalta? Sanoit aiemmin, ettet osaa sanoa. (M lähtee basaarille). Sanoit, että tarvitset lisää tietoa siitä, mikä imperaattorimme on? Muuttiko Provectuksessa käynti näkemystäsi?
V (pyhäkön ulkopuolella): Ei varsinaisesti suoraan vahvistanut ekskrusiaanihypoteesia, muttei myöskään heikentänyt sitä. On selvästi olemassa hyvin määrätietoinen imperaattorifaktio, joka ajaa ns. valon muutosta. Faktiolla on selvästi vahvoja linkkejä ulkopuoleen.
M: Entä jos oletamme, että imperaattorimme ei ole ekskru. Pitäisikö meidän mielestämme olla hänen suunnitelmansa kannalla vai sitä vastaan? Näiden tietojen valossa, joita meillä on.
V levittää käsiään ja pudistelee päätään: En tiedä. Olettaen, ettei tämä ole ekskrujuoni meillä ei varsinaisesti ole mitään omia intressejä tässä suunnitelmassa. Paitsi se on kieltämättä hyvin mielenkiintoinen näin puhtaasti metafyysiseltä kannalta.
M: Miksi jätit sen saksen kappaleen, jolla katkaisit sulan. Huomasin, että mursit siteesi siihen. 

V: Nämä antropsalidit ovat osa yhtä isompaa olentoa. Saatoin ankkuroida enemmän kuin oli tarkoitus. Ei vaikuttanut hyvältä idealta pitää ankkurointia voimassa. Valmistelut menivät pieleen, oletin ulkopuolisuutta.
M: MIksi ei vaikuttanut hyvältä idealta?

V: Vähintäänkin se jätti aivan liian suuren mystisen linkin avoimeksi Provectukseen.
M: Oletan että aiot tutkia saksiolentoa, jonka toimme. Toivoisin, että katsot voitko tehdä mitään haavoittuneelle shakaaliolennolle. 

V: Paneudun toki shakaaliolentojesi tilanteeseen mitä pikimmin. En usko, että antropsalideista löytyy uutta tietoa.

M: Edes siitä elossa olevasta?
V: No ehkä täytyy katsoa.
M: Entä Lorna? Olisiko hänen kanssaan mahdollista kommunikoida jotenkin? Mahdollisesti hän näkisi jotakin antropsalidissa?

V: Ei ole uusia ideoita Lornan kanssa kommunikoimisen suhteen?
M: Luuletko, että siitä on jotakin haittaa, jos Lornalle näyttää jonkun niistä saksista. Vain että näkisimme, miten L reagoi?

V: On mahdollista, että Lorna voisi pitää siitä. Varmaan näiden luomisprosessit ovat olleet samankaltaisia.
M: Jos saksiolennot yrittävät olla osa luomakuntaa, mutta ovat ulkopuolisen luomakunnan osista tekemiä ja sitten osin ulkopuolisia, niin onko Lorna imperaattorimme luomakunnan ulkopuolisista osista valmistama olento joka yrittää olla osa mitä?
V: no, jotain sellaista. Joka tapauksessa näyttää siltä että näiden valon muutoksen imperasattorien pyrkimyksiin sisältyy jonkinlainen ulkopuolen ja luomakunnan hybridien luominen.
M: nyök: hyvä on. Luuletko että parempi käyttää kuolleen olennon kappaletta vai sitä elävää?
V: ehkä enemmän sitä elävää. Ehkä ne kommunikoivat keskenään.
M: et ole huolissasi että saksiolento pystyisi kommunikoimaan takaisin Provectukseen ja siitä koituisi ongelmia
V pysähtyy miettimään: totta M, en tullut jostain syystä ajatelleeksi tuota itse. Tietysti sama riski sisältyy myös kuolleisiin saksiolentoihin. Tutkin tätä ennen kuin teemme mitään kokeita Lornan kanssa.
M: hyvä on. Kerro toki jos voin tehdä jotain. Ja jos päätät näyttää jotain Lornalle, näkisin itsekin mitä tapahtuu

Kohtaus 4: Annwn, tietäjän maailma

Asborn, Boto, Uorvoth ja H’tah pöllähtävät kivikaaren läpi tietäjän maailmaan, sellainen nummimaailma. U ja H ovat kovin yksinäisiä (edelleen ihmeen vallassa).

...ja samantien paikalle tulee tyyppi pääkallosauvan kanssa; kaksi tyyppiä itse asiassa. Pääkallosauvatyyppi on jotain etäistä sukua Daksheshille selvästi, mutta se on ruipelo ja keltainen. Sillä on päitä, kaksi kiinni ja yksi vyöllä hiuksista kiinni, kaikki ovat vanhoja ja kärttyisiä. Päällä värikäs poncho ja taikakaluja. Toinen leijuu ilmassa risti-istunnassa, nainen, syvän taivaansininen, pukeutunut valkoiseen kaapuun. Ei hiuksia, mutta isot (haltiakorvat), toisessa rivi korvakoruja. (Djinni siis!)

A tutisee, kun se on niin fiiliksissä Krysztof Karpakin turpaanvedosta, mutta huomaa demonit. Tietäjä tutkiskelee Ata ja Btä.
A: Tervehdys, olen Asborn Eerikin--
T: Hyss! Eikö sinulla ole käytöstapoja, anna vanhempien puhua ensin.
T kiertelee ympäri tutkien tulijoita mietteliäänä ja mutisee: Hmmm, kaksi valtaa. Kaksi demonia. (Asta) Riidanhaastaja. Merkillinen käsi. (Botosta). Tuo on joku hulivili, vesieläin, ei siipiä. Toinen on ihmismuotoinen. Taistelleet ekskrusiaania vastaan, toivat abaddonin porteilleni. Vaaransitte kasvimaani! Oletteko sen koiran lähettämiä?
A: Emm---
T: Se aina uhkaa kasvimaatani. Keitäs te olette?
A: Tiedätte varmaa--
T: Ei aavistustakaan
A: Olen Asborn Eerikinpoika--
T: Kerroit jo. Entäs tuo toinen.
B: Olen Boto.
<Selitystä U:sta ja H:sta>
A: Abaddon ei enää uhkaa pyhäkköänne.
T: Tiedän (osoittaa pääkallosauvaa, joka seisoo maassa.)
A: Saanko tiedustella, kuka on kumppaninne?
T: Ette. Hänellä ei ole nimeä, mutta minä kutsun häntä nimellä Shiqq.
S kumartaa.
A: Olette varmaan suuri tietäjä--
T: Totta kai olen. Sardiiniksiko luulitte?
A: Arvoisa tietäjä, olemme tulleet pitkän matkan ja pyydämme audienssia.
T: Miten pitkän?
A: No viimeksi tulimme Paimonin tasangoilta.
T: Huonoa maata. Siellä ei kasva mikään. (paitsi kipua? Sitä ne taitavat siellä kasvattaa...)
A: Mutta tulemme Maasta alun perin.
T: Maasta asti?
A: Kyllä...
B: Mutta tulimme tapaamaan teitä imperaattorimme vuoksi...
A: Niin hänen outo käytös---
B tuohtuneena: Ei kun hän pyysi!
A: Imperaattorimme NII, Valon Feeniks---
T: Valon Feeniksi! Savikuninkaan perillinen. Itserakas mahtailija. Mitäs tuolle kädellesi on tapahtunut?
A: Ulkopuoli söi sen.
T: Ei ulkopuoli syö käsiä. Olen käynyt siellä.
<jotain stooria "Luciferuksen" ja langeinneiden enkelten kanssa mättämisestä. pää meni>
B: Mutta jos saan jatkaa.
T: Saat.
B: Imperaattorimme pyysi tuomaan ihmisen aihion, ja U sanoi että tietäisitte, U on tosiaan nyt vähän yksinäinen.
T tekee ihmeen (ollaan ilmeisesti sen pyhäkössä); U herää.
Puhutaan Paimonin sieluahjosta. T sanoo tehneensä sen, mutta “se ei ole kyllä mestariteos”.
B: Monta sieluahjoa olet tehnyt, ovatko ne kaikki helvetissä?
T: Oletpas sinä utelias.
B: haluan vain tietää mitä niillä voi tehdä!
T: No tein tuonkin! (viittaa Shiqqiin) Tein sinutkin, enkös tehnyt?
S: Mestarini katsoi parhaaksi tehdä minusta tällaisen.
T: Mikäs sinä olit ennen, panda?
S: Olin koala.
<Jotain läppää koalakarhuista. A: Voiko niistä tehdä vaikka ulkopuolisia. T: Ne ovat valmiiksi ulkopuolisia, helppoa.>
B: Mutta tarvitsimme siis ihmisen aihion.
T: Ihmisen aihion? Mitä olette valmis maksamaan?
A: Höm, teillä ei ole varmaan tarvetta kullalle ja jalokiville, mutta olette kuulemma suuri kasvitieteilijä.
B: Minulla on rehevä maatilkku Maassa.
A: Pyhäkössä on indigoulpukoita Provectuksesta ja Vihan hedelmiä
<A antaa maistiaisiksi vihanhedelmien siemeniä, varoittaa että ovat tujuja. Tn mielestä ei hassumpia. A lupaa niitä maksuksi.>
T: Mitä se auttaa, jos ne ovat Maassa, tuhositte juuri reitin pois.
A: Täältä on varmaan muitakin reittejä?
T: Minulla on! Mutta mitäs nämä vihan hedelmät ovat?
S: Vihan valta kertoi teille kasvattavansa vihan hedelmiä pyhäkössään.
T: Aivan! Osaatteko muuten leipoa?
A: Kyllä, en ole koskaan yrittänyt, mutta varmaan...
T: Hyvä, tästä pitää varmaan keskustella teen äärellä. Tulkaas.

Kävelee ->

T: Onkos teillä muuten haulikkoa. Tuon djinnin nuija on hyödytön kasvimaatani vainoavia sardiineja vastaan
B: Sardiineja?
T: Niitä juuri!
B: Voisitte rakentaa linnunpelättimen...
A: tai laittaa vihan hedelmiä, voin näyttää miten ne toimivat.
T: Olettepas mukava nuorukainen!

A (S:lle): Koala, oikeasti?
S: Kyllä.
A: Mistä olette, kuinka kauan olette olleet djinni?
S: Nykyään sitä kutsutaan Uudeksi-Seelanniksi. Olen ollut hänen kanssaan siitä lähtien, kun hän erosi mestaristaan.
A: Mitä te teette täällä pääasiassa? Tietäjä on varmaan kiireinen mies. Pelotteletteko sardiineja?
S: Tehtäväni ovat yhtä moninaiset kuin suuren tietäjän pyrkimykset. Pääasiassa pidän huolen siitä, että kaikki sujuu täällä kuten pitää.
A: Ystävämme Era on kyllä kohtalotoverinne. Mutta käykö täällä paljon vieraita.
S: Vieraita käy harvoin ja vielä harvemmalle myönnetään audienssi.
B: Onko meille myönnetty?
S: Olette täällä edelleen, joten selvästikin.
B: Miksi meille?
S: Suuren tietäjä ajatuksenjuoksusta on vaikea pitää lukua. Olette selvästi jotain, joka kiinnostaa suurta tietäjää.
B: Sepä huojentavaa.
S: Asian voi ymmärtää niinkin.
Ohi kuljettaessa yksi puu räjähtää liekkeihin.
T: Taisin saada sen!
B: Anteeksi mitä?
T: Pirun sardiineja! Ne ovat tämän paikan vitsaus! Jos pääsette eroon niistä, saatte aihion.
B: Kertokaas, siellä mistä tulen, sardiinit ovat kaloja, merimiehet pyydystävät niit--
T: No sinäkin olet kala!
B: Hysst. Mutta ne eivät lennä---
T: Sinäkin lennät.
B: No niin, mutta.
T: Ne ovat suuri vitsaus.
A: Saanko keskustella vihanne kanssa näistä sardiineista?
T: Jaa, jännittävä idea. S, luotatko tuohon?
S: Hän on mielenkiintoisin henkilö, jonka olen tavannut pitkään aikaan.
T: Todellakin. Sinä et kyllä ole kovin mielenkiintoinen.
<A pyytää lupaa saada jutella Tn vihan kanssa, näyttää hyvin epäilevältä mutta antaa luvan. A näkee vihan kautta "pirun sardiinit", oikein sarvet päässä.>
Samalla U kirjoittaa salaa kronikkaa, H näyttää siltä että se syödään kohta.
B: Tässä ovat muuten oppaamme H, ja U, joka on suuri faninne.
T katselee U:ta hyvin epäilevästi.
T: Ethän ole kertonut Shaderaxista?
U: Iip, en ole!
B: En ole kuullutkaan paikasta.
T: Mutta mitä olinkaan sanomassa?
S: Suuri tietäjä oli kertomassa vieraille kuka on.
T: aivan! Entinen Suuri tietäjä oli ennen Insur Redemta, mutta hän kävi vanhaksi ja eläköityi, joten minä rupesin suureksi tietäjäksi.
B: Eikös IR ollut teidän imperaattori.
T: Niinhän se oli, mutta ei sillä niin ole väliä. Otin siltä loparit. Veljeni potkittiin ulos.
B: Veljenne?
T: niin, olikos se Ivrapatisha vai Caur Eom?
S: Veljenne oli CE.
T: Niin, minä olen siis I.

Tullaan pieneen somaan laaksoon. Mökki laakson toisella puolella, jyrkänteen reunalla. Taivas jyrkänteen takana on sininen, paitsi siinä on pystysuora raja, jonka toisella puolella se on vihertävä. Laaksossa on huonosti hoidettu kasvimaa, sumua ja vaeltavia haamuja.

T ylpeänä: Siinä on kasvimaani!
A: Hyvältä näyttää!
T: Älä nyt, tuolla on se koira kuopinut. Sehän lähetti teidät?
B: Ei kun valon feeniks.
T: Se on lintu eikä koira, eikö?
S: Suuri tietäjä on oikeassa.
T: Sinullahan oli joku pelätti...?
B: Kyllä...
T: Hyvä. Mennäänpäs nyt teelle.

Mökki on kotoisa mutta vähän ränsistynyt. Kukkapenkki on ihan ok. Mökiltä johtaa polku kartanonomaiselle talolle vähän kauempana, sen ikkunoissa näkyy tyyppejä. T istahtaa kuistille kiikkustuoliin.

T: Shiqq, teetä!
B: Öh, meillä on sellainen ruokavalio...
S: Monet ovat pitäneet siitä teestä niin etteivät ole juoneet mitään muuta sen jälkeen.
B: Meillä on familiassa paljon allergioita, meillä on omat juomat.
T: Shiqq tekee erinomaista teetä, se ihan laulaa vatsalaukussa.
B: Meidän pitää nyt kyllä kieltäytyä.

Kuistilta näkyy itse asiassa näkyy, että vihreä taivaalla onkin maailmanpuu, ja maa on kiinni siinä. Kuistilla on epämääräinen alkukantaisista rojuista rakennettu kaukoputki.

B: Kotinne on varsin kiintoisassa paikassa. Mitäs tuolla kaukoputkella näkyy?
T: Jos katsot tuonne -- et katso! -- tuolla näkyisi Helvetin 4. piiri, tuolla on muita maailmoja. En muista mitä ne ovat, se lukee jossain kirjoissani. Kirjoitin ylös.
S tuo teetä ja tarjoilee sitä kaikille.
A: Suuri tietäjä, pitikös meidän leipoa?
T: Kyllä tosiaan!
A: Minulla on kyllä vain siemeniä, pitäisi kasvattaa puu.
T: Kyllähän tuolla on tilaa kasvimaalla. Mutta odotas.
Tietäjä nousee ylös, raahustaa kuistin toiselle puolelle vaivalloisesti ja heittää sitten kevyen näköisesti H’tahin jyrkänteen reunan yli. Palaa raahustaen istumaan.
B: Anteeksi, miksi teitte noin?
T: Mitä?
S: Suuri tietäjä heitti H’tahin jyrkänteen yli.
T: En varmaan pitänyt hänen katseestaan. Mutta jatkakaas.
A, hämmentyneenä: Katsokaas, voisin tehdä tällaisen juoman, jonka juominen karkoittaa sardiinit. Siihen liittyy alani käyttöä, mutta sen juonti pitää sardiinit poissa.
T: Eihän tuossa ole mitään järkeä. Miten minun juomiseni voisi karkoittaa sardiinit? Haikaloja voi kyllä kuulemma karkoittaa valkosipulilla...
S: Joskus suuri tietäjäkin voi oppia uusia salaisuuksia.

Mennään etsimään kasvimaalta tilaa. T valitsee kivisimmän kohdan. Asborn laittaa siihen siemenen, kaataa teen siihen päälle, ja tekee vihan luomisen ihmeen kasvattaakseen puun nopeasti.

A: Voimme katsella sen kasvamista kuistilta.
Asborn kaataa tyhjään teekuppiin olutta. Sillä aikaa Boto on dumpannut teet jyrkänteen yli ja salaa katsellut muita maailmoja kaukoputken kautta.
B: Suuri tietäjä, tuossa teidän naapurissanne, siellä näyttää asuvan muitakin.
T: Se on minun vierastaloni. Minulla on vieraita. Älkää häiritkö, he haluavat olla rauhassa!
B: Jotain tunnettujakin?
T: Keitäs siellä onkaan?
S: Ei ketään, joka olisi tuttu teidän vieraillenne.
A: Mukavaa, että olette rakentaneet noin hienon kartanon heille.
S: Hekin maistoivat teetämme.
A: Olemme tosiaan pahoillamme, ettemme voineet nauttia siitä.
T: Mutta tämä ihmisen muotti? Mitä te sillä?
B: Imperaattorimme haluaa sen, hän kai haluaa rakentaa jonkinlaisen sieluahjon. Hän rakentaa omaa kansaansa.
T: Kansaansa...? Kuulostaa tutulta...
B: ai niin, olettteko kuulleet sellaisesta henkilöstä kuin Mesostices?
T: hätkähtää, erilailla kuin aiemmin: en! en ole! Mitä sinä kyselet? Kerro siitä aihioista.
B: Tämä voi liittyä siihen, etkö tietäisi jotain?
S: Suuri tietäjä on erehtymätön.
T: Ei tämä M voi siis liittyä. Kerro nyt siitä kansasta.
A: Minä olen sen ensimmäinen kai...
T: Ilmankos sinulla ei ole tuota kättä!
A: Mikä siinä on siis vikana?
T: Siinä on jo valmiiksi reikä josta pursuttaa asiaa sisään.
A: Niinkuin muuttaa joku toiseksi muuksi?
B: Mutta olethan sinäkin edelleen se sama koala?
S: Aivan yhtä paljon kuin te olette ihminen tai veljenne on se, mikä aikoinaan oli.
B: Kuten aikaisemmin kysyin, kaipaatteko koalamuotoanne?
T: Yritän kasvattaa hänelle eukalyptusta, mutta se ei kasva täällä.
S: En usko, että niitä voi verrata. En ikävöi vanhaa elämääni.
B: Sehän on tärkeintä
T: Mutta se ihmisen aihio.
A: onko sen valmistaminen vaikeaa?
T: onhan se vaikeampaa kuin jalokivien varastamien Taivaasta, valtaistuimilta. Jäin kiinni, iskivät taistelussa pääni irti. Mutta minulla on täällä kaikki työkalut, voin rakentaa sellaisen, jos hankkiudutte eroon sardiineista.
A: Kyllähän tämä onnistuu.
T: Selvä, meillä on sopimus. Shiqq järjestää teille huoneen.
B: Vierastalossa?
T: no ette te minunkaan mökissäni saa olla!
A: mutta vielä yksi kysymys. Mikä tämä Syntymätön on imperaattorejaan, tiedättekö hänet?
T: Kyllä, me teimme hänet.
A: Teitte!? Miksi te niin teitte?
T: Toinen oppilas ja minä, se toinen oli kyllä hyödytön. Opettajamme vahti. Teimme tästä demonista Leegiosta ymeran, jotta opettajamme idea manifestoituisi siihen. Se ei onnistunut, herätimme kyllä aktuaalin, joka yritti syödä Leegion. Löimme sen lopulta ja vangitsimme sen.
B: Liitittekö sen aktuaalin Leegioon?
T: Emme, se enemmän käyttää sitä, se on monimutkaista.
T: Kuitenkin tämä Leegio ja se toinen oppilas...
S: Caur Eom.
T: Caur Eom tappelivat ekskrusiaaneja vastaan. Tämän tappelun jälkeen luomakunta päätti ottaa nämä ideat vakavasti, ja sitten näistä kahdesta tuli imperaattoreita, Leegiosta tuli Syntymätön ja Caor Eomista tuli se toinen. Ne olivat aina vähän eri mieltä asioista.
A: Se toinen? YAY?
T: Niinniin, juuri se!
B: Ovatko ne vähän niinkuin valo ja pimeys?
T: Vähän niin kuin. Nämä kaksi vaan edustavat tulevia koodeja. Synt. haluaa vaan vetää kaikkia turpaan.
B: Mitäs YAY haluaa?
T: Se nyt ainakin sanoo haluavansa rauhaa.
B: Mutta halusin kysyä, olettekos te koskaan kuullut sellaisesta henkilöstä kuin Mesostices.
S:n kasvoilla värähtää hymy.
T: En minä tiedä! Eikun se taisi olla siellä taistelussa. Eikun en tiedä.
B: Missä taistelussa?
T: Sardiineja, ajakaa ne pois!
A: Katsokaa, ne eivät ole vihan puun luona. Mutta se taistelu? Se missä oli CE ja L?
T: Eeei.
A: Mutta katsotaan hetki vihan puuta. Jos annatte minun tehdä teihin pienen ihmeen, niin voitte sitten vihan puun hedelmien avulla pitää sardiinit poissa.
B: Mutta se taistelu, jossa oli CE ja L. Keitä muita siellä oli?
T: Siellä oli enkeleitä ja se oikea ajan herra, mikä se oli, Abbera... eikun Attaris Ebrot Appeka. Sehän siellä taisi kuolla.
B: Entropia nousi silloin valtaan?
T: Ei ei, se oli pöllinyt vallan jo aiemmin. Ettekö seuraa uutisia.
B: Eikun olemme niin nuoria...
S: Vieraat eivät ole selvästi yhtä sivistyneitä kuin te.
A: Sielläkö syntyi S ja YAY?
T: Joku niistä taisteluista, tehän sen sodan aloititte.
S: Savikuninkaalla oli tärkeä osa sen alkamisessa.
B: Te ette siis ollut mukana tässä taistelussa? Olikos se Mesostices joku enkeli?
T: Puhutaankos siitä aihiosta.
B: Puhutaan vaan.
A: Onkos se S sitten liitossa ekskrusiaaneja vastaan?
T: Ei kun se haluaa tappaa ne. YAY haluaa rauhaa niiden kanssa.
B: Taistelimme sitä Furcalorin muodon vienyttä ekskrusiaania vastaan.
T: Mmm. Teissä on jälkiä siitä
B: Tiesittekö tästä mitään?
T: Ekskrusiaanihan iski sen taustatukijani kuoliaaksi tässä ihan vasta. Ettekö ole kuulleet tästäkään?
A: Olihan tästä meillä uutisia...? Amaymon kuoli?
T: Olin silloin Amaymonin hovissa.
B: Oliko se sama ekskrusiaani?
T: Eri tyyppi.
A: Mesostices?
T: Eri tyyppejä kaikki. Kyllähän ne nyt erottaa!
B: Miten ekskrusiaani on päässyt Furcalorin nahkoihin?
T: Teeni on loppu, enkä halua lisää. Mites se leipominen?
A: Puu alkaa olla kasvanut.
T: Nyt on kyllä vähän myöhä. Leivotaan sitten aamulla.
A: Mites tämä sardiinien hoitaminen?
T: Mahdollisimman pian.
A: No jos saan tehdä pienen ihmeen?
T: Varovasti sitten...

A puristaa teekuppiin vähän vihan hedelmien mehua, tekee siitä ihmeellä mehua, joka tekee vahvaksi sardiineja vastaan. Asborn vie mehun mökille ja epäröi hetken, Tlle ei pitänyt tarjota mitään. Äkkiä Shiqq tarjoaa tarjotinta ja A katsoo kummallisesti.
A: Minä en todellakaan tiedä mitä sinusta pitäisi ajatella.
A laskee mehun tarjottimelle.
S: Vihan hedelmien mehua, suuri tietäjä.

T tutkii mehua epäilevästi. Lopulta ottaa ryypyn vyöllä olevalla päällä.
A: Mites sardiinit?
T: Ei näy näihin aikoihin normaalistikaan, mutta katsotaanpas aamulla! Nyt lienee aika vetäytyä nukkumaan.
S: Kunnioitetut vieraat voivat seurata minua.

Kartanolle; kartanossa on jopa huonenumerot, parissa ovessa on “do not disturb”.
A: Vieraanne ovat kovin yksityisen oloisia.
S: Suuri tietäjä puhui heille, ja nyt he meditoivat ymmärtääkseen hänen sanojaan.
B: Ovatko he siis hänen seuraajiaan?
S: Suurella tietäjällä on ollut monia seuraajia, mutta he eivät ole täällä enää.
A: Ovatko vieraat olleet täällä pitkään?
S: He ovat nauttineet suuren tietäjän teestä useana kymmenenä aamuna.
B: mainitsitte, etteivät seuraajat ole enää täällä?
S: Osa on lähtenyt maailma, osaa ei enää ole.
B: Onko heidätkin heitetty rotkoon?
S: Ei, se oli perin ainutlaatuista. Sanoitte, että H’tah oli oppaanne?
A: Kyllä.
S: Mutta se jouduitte myös väijytykseen, joten hän ei ollut kovin hyvä opas. Ovatko vihollisenne rikkaita ja vaikutusvaltaisia?
A: Kyllä. Heillä oli Abaddonin varjo, mutta tuhosimme sen.
S katsoo kiinnostuneena: Haluaisin kuulla tästä lisää myöhemmin. Maksoitteko oppaastanne paljon?
B: Meidät tavallaan sponsoroitiin tälle matkalle...
S: Tiedättekö kuka maksoi oppaastanne?
A: No ei nyt varsinaisesti....
S: Ymmärrän. Johdatan teidät nyt huoneisiinne.
Kolme huonetta löytyy.
S Asbornille: Tarjoiletteko mehuanne suurelle tietäjälle mehua huomennakin?
A: Kyllä. Katsos mehu toimii ihmeideni ylläpitäjänä, jos hän lopettaa sen juomisen, sardiinit palaavat.
B: Näettekö te sardiinit? En nähnyt niitä itse...
S: En kyseenalaistaisi suuren tietäjän sanaa.
A: Näin ne alani kautta itse.
S: Voinko kerätä hedelmät?
A: Kyllä, mutta toivoisin, että ette käytä puuta mihinkään muuhun.
S: Toimin näin. Kiitoksia.

Kohtaus 5. Maailmapolitiikkaa Asbornin ja Boton välillä.
B: A, voisinko jäädä luoksesi yömyssylle?
A: Toki, otatko juotavaa?
B: Mielelläni. Saako Uorvothkin jäädä?
A: Toki.
B: Mitä mieltä olet tästä, hän tietää kuka Mesostices on. Kerroinko sinulle kuka M on?
A: Et
B: Kävin puhumassa NIIn kanssa ennen lähtöä. Kysyin Vidyaran näystä ja NII sanoi kolmannen henkilön olleen M. Kukaan ei kuitenkaan tunnu tietävän hänestä mitään. Tietäjä kertoi Mn olleen taistelussa mukana kun he taistelivat exkrusiaaneja vastaan. Mutta jos Furcalor oli exkrusiaani ja NII on mahdollisesti exkrusiaani ja myös M olisi exkrusiaani ja he tekevät rauhantoimintaa YAYn kanssa.
A: Mikä on rauhan hinta?
B: Jos he tekevät rauhan toimintaa, onko mahdollista että he olisivat vapaaehtoisesti antautuneet exkrusioitaviksi. Lorna on jonkinlainen välimuoto, ehkä NII itsekin on jonkinlainen välimuoto
A: Lorna ei ole lopullinen muoto, hän ei ole meidän kansaamme
B: Lorna parka, niin erityinen ja omalaatuinen.
A: Pitää kysyä aamulla lisää. Mitä häön salaa Mstä? Voisiko M olla Ananda?
B: Neljännen ajan valtias? Miksi hänen nimensä on M?
A: Caur Eom on YAY, Leegio on Syntymätön
B: Miksi?
A: Jos olisin exkrusiaani haluaisin omani mahdollisimman korkealle.
B: Furcalor ei vaihtanut nimeään, eikä NII
A: Kyse onkin kuka on vaihtanut nimensä Furcaloriksi ja NIIksi
B: Mitä jos näin olisi? Olen ymmärtänyt että jotkut, köh Liberty köh, pyrkivät tekemään eroa NIIhin. Se on ahdistavaa, koska NII on ihana.
A: Ihana on, mutta epäröin. Olen täällä hänen tahdostaan, mutta kaikki on niin monimutkaista. JOs kyseessä on rauhanprosessi se voi olla hyvä asia. Jos kaikki on vedätystä, niin miten käy luomakunnan?
B: Että exkrusiaanit huijaavat NIItä ja tuhoavat luomakunnan?
A: Niin. Meidän täytyy saada tietää lisää Mstä.
B: Heti huomenna. Ja kuinka Fstä tuli exkrusiaani.
A: Millä köymme kauppaa?
B: hän vaikuttaa hullulta, hän unohtelee asioita. Jos joku perii maksua se on se palvelija
A: Pitäiskö meidän puhua hänen kanssaan?
B: Luulen, että on helpompaa saada Tietäjä lipsauttamaan jotain.
A: Yritetään ensin sitä. Voimme puhua Shiqqlle myöhemminkin.
B: Vetäydytäänkö yöpuulle
A: Ehkä se on parasta.

Kohtaus 6: BA heräävät aamulla ja huomaavat, että toinen vieraista on demoni. Punertava demoni, joka näyttää kalpealta eikä taida voida hyvin. Demoni on ovella kun A tulee huoneestaan, mutta Demoni säikähtää ja lyö ovensa kiinni.

A koputtaa Bn ovelle.
B könyää avaamaan oven kiukkuisena ja unisena.
A: On aika etsiä vastauksia
B: Saako täältä aamupalaa?
A: En usko. Millä huijaamme tiemme ohi teestä?
B: Uorvoth voi esittää laulun?
A: Ehkä.
A koputtaa Un ovelle.
A: Onko runo valmis?
U: On..
B: Loistavaa, olemme päättäneet esittävämme sen aamiaisella, siten emme joudu syömään mitään.
U: Esittää...?
B: Haluatko olutta?
U: Kyllä, herra.
B: Koska olevt viimeksi syönyt?
U: Annwn:ssa, ennen hyökkäystä.

BAU menee koputtamaan Tietäjän ovelle, Shiqq avaa.
B: Huomenta, nukkuuko suuri tietäjä vielä?
S: ST nukkuu (osoittaa ovelle)
A: Voimmeko auttaa pöydän kattamisesta?
S: Puhuitte jotain leipomisesta?
A: Aivan, kerään hedelmiä.
S: Vierastalossa on keittiö, näytän teille.
...
A on hämmentynyt, ei osaa oikeasti leipoa, eikä halua säikäyttää Ttä aspektilla.
S: Ymmärtääkseni piirakanteossa on perinteistä ensimmäiseksi poistaa hedelmistä kuoret...
Shiqq neuvoo Asbornille kuinka tehdään piirakka. Samalla:
S: Muistatte eilisillalla puheet suuren mestarin opettajasta.
A: Kyllä (tämän kokoisia hedelmiä tähän?)
B: Insur Redemta?
S: Ja tiedätte mitä hän kehitti?
B: Se itsenäistymisrituaali?
S hymyilee.
B: Ja T oli IR:n valta?
S: Satutteko tietämään mitä Insur Redemtalle tapahtui?
A: Eikö hänenstä tullut ihminen ja pyhäkön osa... (onko tämä vaahto nyt hyvä?)
S: (vähän vielä) Tietänette mitä tapahtuu valloille, joiden imperaattori tuhoutuu?
B: He tuhoutuvat
S: Paitsi jos...
B: He ovat itsenäisiä.
S: Mutta vallat tarvitsevat palan imperaattoria.
(jotain siitä, että “imperaattori joko on tai ei ole olemassa, ei ole välimuotoja”)
B: Mitä yritätte sanoa?
S: En yritä sanoa mitään. Teemme piirakkaa, kuten lupasitte eilen.
(jatketaan piirakantekoa juttelun ohessa)
B: Miten sitten tässä suuren tietäjän tapauksessa? He itsenäistyivät ennen imperaattorinsa kuolemaa?
S: Hän ja hänen veljensä olivat ensimmäiset.
A: Ja heistä tuli imperaattoreita myöhemmin?
S: Kuten suuri tietäjä sanoi eilen.
S: Oletteko tavanneet muita itsenäistyneitä aikaisemmin?
A: Olen kuullut eräästä nukkejen vallasta.
S: Nukkejen valllasta?
B: Onko heitä paljon muitakin?
S: Heitä on muutamia, en valitettavasti tunne muita. Mietin vaan, mikä pitää itsenäiset vallat hengissä.
B: Heillä on imperaattorin palanen?
S: Kuten sanoin, imperaattori joko on tai ei ole olemassa, ei ole välimuotoja.
B: Miten he sitten säilyvät elossa?
S: Sanoitte tavanneenne tämä Savan? Kantoiko hän jotain mukanaan?
A: Hän kulki yksin.
B: Mitä tarkoitat? Voiko heillä olla jokin keinosydän tai jotain?
S: Mielenkiintoinen ajatus.
B: Tietäisikö suuri tietäjä tästä, kannattaisiko kysyä?
S: Hän varmaan pitää sen omana tietonaan.
B: Kuten senkin kuka on Mesostices?
S: Ei, ei samalla tavalla.
B: Tiedättekö kuka on M?
S: En valitettavasti, se oli edeltäjäni aikana.
Mökistä kuuluu huuto: SHIQQ!

Myöhemmin, aamiainen odottaa vain piirakkaa; mennään siis! Tietäjä mussuttaa kahteen päähän ruokaa. Shiqq tarjoilee vihan mehua tietäjälle.

T: Ei ole näkynyt sardiineja, ehkä mehu toimii! Mutta S kertoi, että teillä on esitys.
B: Tosiaan! Uorvoth kirjoitti runon taistelustamme KK:ta ja abaddonia vastaan. Uorvoth on oikein hyvä! Haluaisitteko kuulla sen?

Uorvoth änkyttää runoa. Hommasta ei tule mitään.
A: Annahan minä autan... Kilkat satapäisin laumoin vyöryivät......

T: Tuohan oli oikein erinomaista. Muistuu mieleen kun olin itse taistelemassa Abaddonia vastaan
A: Silloin kun menetit pääsi
T: Aivan oikein. Se tappoi kaikki seuraajani
A: Valitettavaa, mekin menetimme koko seurueemme ja oppaammekin lopuksi
B: Kiitoksia siitä
T: Mistä?
A: Ei mistään
B: Ennen Abaddonia taiselimme exkrusiaania vastaan. Pohdimme miten Furcalorista tuli exkrusiaani
T: En tunne tätä nimenomaista tapausta, mutta asiahan on tietysti niin että F ei ollut exkrusiaani, vaan esxkrusiaani otti Fn muodon.
A: Voitteko arvata?
T: Voin tehdä valistuneen arvauksen
B: Tehkää toki
T: Kokemukseni mukaan kun exkrusiaanit saavat imperaattoreita hengiltä he keräävät raadot ja tekevät niillä... mitä hyvänsä, mutta yksi asia, jonka he tekevät on he laittavat paloja yhteen ja tekevät tästä jotain joka sitten ottaa imperaattorin hahmon tai minkä tahansa muun hahmon. Yleensä sellaisen, joka on jo kuollut. Olisi kiusallista tavata imperaattori jonka hahmon on ottanut.
B: Eli jos F olisi kuollut joissain olosuhteissa niin hänet iolisi sitten korvattu tällaisella
T: Niinhän minä sanoin
A: Kun imperaattori kuolee, niin hänen valtojensahan pitäisi myös kuolla.
T: Niin yleensä, tai tulevat aivan hulluiksi. Ja se on sellaista hulluutta ettette uskoisi. Niitten kanssa ei pysty kommunikoimaan ja näkevät mitä sattuu.
B: Olette olleet tällaisen kanssa tekemisissä
T: Useammankin kerran. Olen tainnut tappaakin Imperaattorin ja ottaa seuraajaksi hullun vallan ja parantanut tämän
B: Kenet?
T: ette te häntä tunne
A: Entä miten Amudan ja Sonnla ja muut Furcalorin vallat, miten he selvisivät tulematta hulluiksi?
T: Hulluus tulee siitä, kun voima revitään irti. Jos exkrusiaani ottaa imperaattorin paikan ne voivat antaa valtojen pitää voimansa ja järkensä. Tätä ne Miimikot tekevät.
B: Tunnistaisitteko miimikon?
T: Totta kai.
B: Muuten, satutteko tuntemaan Mesosticeksen?
T: Eikö se ole se exkrusiaani, joka tekee niitä miimikkoja? Emmekö me puhuneet tästä?
B ja A, järkyttyneinä: Emme
A: Entä tämä taistelu, jossa M oli mukana Taivaassa?
T: Mikä taistelu? Tosiaan, sardiineja ei ole näkynyt.
B: Ja erinomaista piirakkaa.
T: Hyvää piirakkaa. Tosin olisitte voineet koittaa toista reseptiä, Shiqq tekee aina tällaista
A: Se on veljemme Vidyaran resepti, hän on samasta kulttuuripiiristä kuin Shiqq.
B: Vai M on exkrusiaani. Ilmankos en tuntenyt hänen nimeään
T: Exkrusiaanit eivät kuuluttele nimiään, paitse se yksi joka saa voimaa nimensä julistamisesta. Sitä ei kannata kuunnella.
A: Emme uskalla kysyä hänen nimeään.
T: Mistä kuulitte Mstä?
A: Kuuleehan sitä kaikenlaista luomakunnasta
T: Onko hän tullut takaisin?
A: Onko häne mennyt jonnekin?
T: Mitenkäs siitä ahjosta
B: Voisiko sillä muuttaa exkrusiaanin takaisin imperaattoriksi?
T: Miksei... tarvittaisiin vahva focus, jos käyttäisitte kolmanneksen maailmanpuusta...
B: Tunnetteko Mesosticeksen, tekee miimikkoja?
T: Emmekö me puhuneet tästä? Sitä paitsi, ei hän enää ole niissä hommissa
B: Mitä hän tekee?
T: Haluatteko nähdä työhuoneeni?

Mennään talon taakse ja päästään huoneeseen, jossa on työkaluja ja metafyysisiä kilkuttimia.

T: Aloitin tässä jo aihion tekemistä

T näyttää Han Solo -karboniittia, josta on HS irrotettu. Siluetista näkee, että tämä on An mukaan tehty ja Alla ei ole toista kättä.

A: Se on minä? Miksi?
T: Halusitte ihmisen aihion, otin lähimmän mallin
B: Entä jos on 2 kättä
T: se voi olla ongelma... no varmasti keksitte jotain
A: Voisitte varmasti rakentaa sen toisenkin käden. Tämä on orpoa, Vidyara sanoi korjaavansa tämän, mutta ei ole ehtinyt
T: Minä korjaan sen illalla
B: Minullakin on kirous
T valpastuu, puolustautuu
B: Tarkoitan, minussa on kirous. Tarkoitan, en pysty palaamaan oikeaan muotooni
T: Luulin, että se on tarkoituksellista
B: Ei
T: Teidät on tehty siten
B: Tarkoittaako se, että NII on jatkanut kirousta
T: Hän otti sinut kuten olit, ja teki sinusta vallan. Jos et pystynyt, et pysty nytkään. Kysyt häneltä, hän voi varmasti tehdä jotain asialle.
B: Kiitos, tämä on hyvin tärkeää minulle
T: Hassu kloppi. Mennäänpäs aamiaiselle.

T johdattaa kaikki sisäkautta aamiaiselle. Avaa luukun, mistä tullaan keittiöön. T kävelee pari askelta, ja muut tunkevat juuri päätään luukusta ulos kun
T: POIS LUUKUSTA!

BAU kiertävät ulkokautta, mutta B huomasi jotain erittäin maagista ja voimakasta keittiön hyllyllä. Hyllyllä oli purkkeja.

B: A, tuolla keittiössö on jotain todella isoja. Siellä purkkien seassa on jotain mikä säteilee magiaa.
A: Olisiko se...?
T: Eipäs kuiskutella siellä!
A: Anteeksi, tulemme ihan kohta.

T on laittamassa uutta aamiaista.

A: Meillä on vain puolikasta piirakka
T: Muistan joskus syöneeni tällaista
A: Jos B on tehty siten, ettei pysty palaamaan muotoonsa. Niin entä jos hän itsenäistyisi?
T: Voihan sellaista, minäkin olen tehnyt niin. Kuten sanoin, otin lopputilin. Silloinen veljenikin tuli mukaan
B: Jos entinen veljenne ryhtyi imperaattoriksi, niin miksette te?
T: Se on ärsyttävää puuhaa. Hän oli aina niin... kiihkomielinen. Minä en jaksa kiinnittyä asioihin sillä intensiteetilla, koska opin asiat niin paljon nopeammin
A: Liian helppoa
T: Ärsyttävää sitoa itsensä luomakuntaan. Haluan tehdä muutakin, kuten kasvimaata, tai metsästää. Shiqq! Onko tänään näkynyt metsästettävää?
S: Ei ole.
T: Olisin vienyt teidät metsästämään.
T katsoo A:ta ja B:tä arvioivasti.
T: Njäh.

B: Tulimme tänne Locus Nerbiroksen kautta. Ung Ai opasti meitä
T: UA kävi kysymässä kerran neuvoa, mutta kirosin hänet siten, ettei hän pysty puhumaan minusta mitään. Kertoi minusta juoruja kerran! Hävytön.
B: Oivallista!
A: Onko hän vieraananne?
T: Ung Ai?
A: Ei kun tämän sisar?
T: Miksi kysytte?
A: Luulin nähneeni hänet, laiha kavveri
T: Ei hän asu täällä
B: Mutta olin kysymässä Hoahoctrosta, onko häntä näkynyt?
T: Ehkä, mutta se ei ole tärkeää
B: Oletteko kuulleet Mstä, exkrusiaanista?
T: Minulla oli kerran vieras, joka kyseli koko ajan samaa asiaa... hän muistutti sinua
A: Minä kysyin itsenäistymisestä, auttaisiko se veljeäni
T: Eikö se rituaali ole tuhottu, eikö sota alkanut siitä, minun rituaalini pistivät paskaksi
B: Oletteko tavanneet imperaattorianne itsenäistymisenne jälkeen
T: Olin hänen seurassaan pitkään, nyt hän on kuollut
B: Vallat usein kuolevat, kun Imperaattori kuolee
T: Niin tekevät, tai tulevat hulluksi
A: Mitä se rituaali impertaattoreilta vie muuta kuin valtoja
T: Sitähän se vie. Kuuluu järjestykseen, kuten enkelit sanovat. Pitää olla imperaattoreita ja valtoja. Siitähän niitä jälkeläisiäkin tulee
A: Mitä ne jälkeläiset ovat, seuraava aika on niiden?
T: Niinkö sanotaan
A: Niin. Keitä he ovat?
T: sitä pitää kysyä YAYlta
B: Tässä piirakassa on liian vähän suolaa, voinko hakea sitä?
T: Hae vain.
B: täältä keittiöstä?
T: ET MENE KEITTIÖÖN; SHIQQ HAKEE!!!!
B: Mutta...
T: SHIQQ HAKEE!

Shiqq hakee suolaa.
T: Vatsani onkin tavallista täydempi näin aamiaisen jälkeen.
B: Johtunee piirakasta
T: Totta. Mutta voisimme juoda teetä
A: En tiedä jaksammeko teetä, mutta olutta jaksaa aina

A kaataa kaikille olutta
B: Jos tarvitsette apua ahjon kanssa me autamme
T: parempi kun ette koske mihinkään
B: Jos tarvitsette mitään, kertokaa
T: Totta, luulen, että mahla on lopussa. Tarvitaan puun mahlaa. Maailmanpuun mahlaa
B: Me voidaan hakea
A: Selevä
B: Miten sitä kerätään
T: Minulla on tuolla välineistö
B: Tarvitaanko siihen purkkeja
T: Kyllä
A: Onko maailmanpuu vihainen?
T: Ei, mutta käärmeet ovat. Paitsi se yksi, jonka tunnen.
A: Onko se vaarallista
T: Onhan se, erittäin.
A: Pidämme sanamme.
B: Käynkö hakemassa tuolta keittiöstä purkin?
S: Ehkä on parempi, jos minä haen purkin
B: Reipas palvelija
A: niin on

Shiqq lähtee hakemaan purkin; jättää keittiön oven auki (tietäjä on selkä oveen päin). Shiqq siirtelee purkkeja, joku tietty purkki näkyy hetken aikaa oviaukossa. Purkissa on pieni itämainen nainen vangittuna, se hakkaa purkin reunaa ja katsoo suoraan ABhen apua äänettöästi huutaen. Shiqq tuo lopulta jonkin tyhjän purkin ja laittaa oven kiinni.

T: Hyvä menkääs sitten, minä menen kasvimaalle.
B: Voimmeko jättää U:n tänne, hän on suuri fanisi. Hän on hyvä kaikenlaisessa.
T: Laitan hänet kitkemään.
B (U:lle): ÄLÄ JUO MITÄÄN.

Boto ja Asborn lentävät keräämään mahlaamaan Shiqq mukanaan. Shiqq esittelee samalla puussa näkyviä maailmoja.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped