E19

[Jaromir on käynyt pyhäkössä; L huutaa Jaromirille; J opettaa Botolle sitomisrituaalin puolikkaan koska “Liberty käski”]

Cold start.

Jaromir, jossain salin kaltaisessa, seinät yhteen kasvaneita puita, joku keijupaikka, pimeää. Ri Tam myös paikalla. J opettelee selvästi jotain rituaalia hienojen proppien kanssa; Ri Tam kehän toisella puolella. Kehästä nousee sumua; Ri Tam kävelee keskelle kehää ja huitaisee sumun pois.

Jaromir huomaa, että hänen taakseen on ilmestynyt vaalea nainen, iltapuvussa. Tämä sättii Jaromiria huonoksi. Jaromir yrittää uudestaan kovempaa, Ri Tam häviää näkyvistä hetkeksi, mutta sitten näkymä särkyy kuin peili ja Ri Tam ilmestyy takaisin. Theresa näyttää haukkuvan Jaromiria.

Jaromir tekee muurin; Isabel ilmestyy ja haukkuu Jaromiria. RT kävelee muurin läpi, Jaromir taittaa kuin lyötynä, vuotaa verta suustaan.

Re Fae on salin takaosassa, hymyilee.

-- leikkaus --

Edelleen pimeää, Jaromir tekee yksin rituaalia. Asettelee erimuotoisia peilinpalasia muotoon. Peileistä näkyy kuollut maailma, jonka yllä punainen aurinko.

-- leikkaus --

Re Fae seisoo jossain kirjastohuoneessa (tehty myös metsästä, tulikärpäsiä valaisimina jne). Hyllyillä on laatikoita, eri kokoisia ja näköisiä. Huoneen keskellä on jalusta, jossa yksi laatikko (Armagistos-laatikko!), Re Fae juttelee laatikon kanssa. RF kääntää äkkiä päätään. Leijuu maalauksen luokse, maalaus kuvastaa Mustaa Metsää. Metsän yllä maalauksessa onkin viilto, joka on Jaromirin peilin muotoinen. Viillosta näkyy silmiä; RF kavahtaa ja kaivaa toista boksia esiin jostain, mutta sitten joku puukottaa RF:ää selkään. Boksi aukeaa ja sieltä tulee välähdys.

Alkumusiikki.

Kohtaus 1.

Vidyaran basaari. Boto ja Vidyara puhuvat jostain. Zoomataan sinne, pyhäkön rajoille on tehty jotain - sinne on hankittu turvatoimia - shakaaleja, marttyyreja ja Eran tekemiä piikkilankaesteitä sekä kunnon checkpoint charlie. V selittää B:lle miten rituaali on kaksiosainen ja miten se toimii.
B: miksi se on kaksiosainen?
V: periaatteessa se on monimutkaista, mutta tämän luomakunnan rituaaleihin perustuvan osan tarkoituksena on sitoa olentojen luomakuntaan kuuluvat komponentit, ja minun osani tarkoitus on sitoa ne lakeja noudattamattomat osat.
B: okei. Eli tehtäväni on sitoa luomakunnassa olevat jutut?
V: ei, vaan esmes ekskrussa on myös luomakunnan ulkopuolisia juttuja. Jos sidottaisiin vain sisäpuoliset, ne voisivat paeta suoraan ulkopuolelle.
Ovelle on tullut Era.
E: anteeksi, en tahtonut häiritä.
V: sisään vaan. ei ollut tärkeää.
B tarjoaa Eralle tuolin, joka seisoo mieluummin.
E: tämä on hyvin vähäpätöinen juttu, mutta täytyy kertoa: olen kokenut hankalaksi nämä uudet turvatoimet.
B: et oo ainoa.
V: oletko nähnyt Libertyä? tarttis puhua, kun turvatoimien ei pitäisi ulottua basaariin mitenkään.
E: meni rheinstadtiin. Matsuaki-herra pyysi tuomaan viestin.
V: kerro.
E: porteilla kävi lähettiläs, ja häntä ei päästetty läpi.
V: kenen?
E: Gadu, Kabeer Ji:n lähettiläs
V: onko lähettiläs vielä täällä?
E: yritin tarjota kompensaatiota, mutta se meni pois vihaisena. Jätti sanan herraltaan. M pyysi välittämään sanan.
B: joka on?
E: on niin, että ilmeisesti KJ-herra on havainnut delegaation menevän suuren käärmeen luo.
V: delegaatio?
B: suuri käärme?
ikkunasta näkyy taen huojumassa.
E: ilmeisesti valon delegaatio. KJ-herra esitti toiveen, että mikäli merkittäviä liittosuhteita ollaan järjestämässä, niin hän esitti halunsa olla niissä mahdollisesti mukana.
V: ymmärrän.
E: en vastannut mitään, mutta meille ei ilmeisesti tullut mitään.
V pudistaa päätään. Oliko muuta?
E: lisäksi KJ halusi muistuttaa maankäräjistä, jotka on aikaistettu
B: mitkä?
E punastuu ja katsoo muualle
V kohauttaa harteitaan.
E: anteeksi. maankäräjät ovat maata ja lähialueita hallitsevan neljän neuvoston julkinen kokous, jossa päätetään koko aluetta koskevista asioista.
B: koskeeko meitä?
E: joo
B: ketkä 4?
E: (luettelee nimet)
B: Ananda kuulosti tutulta.
V näyttää tuskaiselta hetken aikaa
E: asioista kerrotaan tarkemmin tässä
V ottaa vastaan tarjotun käärön ja tarkistaa asialistan. E on epätietoinen, pitäisikö poistua. V silmäilee kääröä, joka onkin kirje KJ:ltä, jossa kerrotaan about se mitä Era kertoi, mutta tarkemmin ja nimiä mainiten. 5 tyyppiä, joista tuttuina niminä Matka Ziemja (jolla on joku seppä, kertoi SIT). Matsuaki oli kuulemma kiinnostunut tapaamaan Belet-ilin. Vanhoja liittolaisia siis. Lisäksi puhutaan maankäräjistä, joilla kuulemma Åbsidiaani esittää vaateen Vanhaan Rheinstadtiin, ja KK olisi Rheinstadin laillinen hallitsija. KJ kysyy, että onko vaateessa perää vai pelkkä hieno peliliike. Vaateen perusteita ei kerrota.
V: huolestuttavaa.
B: voiko käydä niin, että KK saa Rheinstadtin?
V: tuolla voidaan oikeuttaa hyökkäys meitä vastaan?
B: pelkkää riidanhaastamista?
V: valtiatar sanoi että Entropia olisi hyökkäämässä.
B: jännä tapa aloittaa sota.
V: jos haluavat tehdä sen oikeasti, niin tämä on ihan toimiva tapa. Käräjät toteaa, että KK saa Rheinstadtin, ja Å kavereineen hyökkää.
B: jos sanon että takkis on mun, niin saan ottaa sen?
V: jos saat maankäräjät toteamaan tämän
B: onkohan esli vielä auki.
V: voit pyytää Eraa tekemään lisää takkeja.
B: jos julistavat, niin käydäänkö sotaan? Mietin vaan, että kun on se enkelituttu. Pitäisikö se pelastaa jos alue luovutetaan, vai mitä.
V: valtiatar ei luovuta varmasti Rstadtia.
B: eli sota.
V: joo. Huolettaa myös tämä lähetystö.
B: ?
V: koska meitä ei ole kutsuttu. Viimeaikaisten juttujen valossa on toki mahdollista että TAEN ei luota NII:n motiiveihin. Näen tässä huolestuttavia mahdollisuuksia. Tässä on havaittavissa voimien kerääntymistä meitä vastaan.
B: Millä valtiatar sotii jos sota tulee? Meillä?
V: lähtökohtaisesti. Suoraan sanottuna en tiedä käyvätkö imperaattorit suoraan toisiaan vastaan. Luultavasti heillä on tärkeämpää tekemisät henkimailmassa, mutta jos ne valmistautuvat sotaan ja tekevät omia ihmeitään siitä saattaa tulla rumaa.
B: harmi kun saimme juuri paikat nätiksi
V: pitäisi varmaan uudelleensijoittaa basaari
B: tiedän yhden kylän E-Amerikassa...

Kohtaus II: Asbornin laivan kastajaiset.

Laivan kastajaistilaisuus. Laiva on telakalla valmiina veteen työnnettäväksi. Miehistö on valmiina, Serge ja kaverit. Laiva on viikinkilaivan mallinen, todella tummaa puuta, kilpiä kyljissä ja lohikäärmeen pää kokkakoristeena. Nopean näköinen. Sen erikoisuus on se, että sen mastona on vihan puu, joka kasvaa kannesta ja lävistää koko laivan juurillaan. Oksiin ripustetaan purjeet. Laiva säteilee vihaa (kun sitä huvittaa) ja se vaikuttaa muutenkin pahaenteiseltä ja vihaiselta. Purjeet on saatu lahjaksi purjehduksen vallalta. Lua Tuleki on lähettänyt hienoimmat värikkäät purjeensa! Vihan lintu ei ihan käänny kulttuurien yli, mutta kuitenkin on kovin vihainen. Synkkää pastellia ja sillai. Miehistö seisoo laivan vierellä vartiossa ja A pitää pienen puheen. Laivan nimeksi tulee Valkyria. Laiva kastetaan pullollisella vihan hedelmistä tehtyä viiniä ja työntää sen sitten vesille. Aplodeja. Shakaalit ulvovat, Felicia ja Grace ovat kanssa paikalla, Matthew, Hasfal, Helmut, Dietrich ja monta muuta eepparia.
A: tämä on laiva, jonka avulla lyömme vihollisemme ja vapautamme ihmiskunnan demonien, pimeyden ja muun pohjasakan ikeestä! // A pitää hienon puheen, missä puhuu vihan laivan tärkeydestä jollekin asialle, hohtava vihan majakka joka suojelee ihmiskuntaa sen pimeyden hetkellä. Kaikki tykkäävät puheesta. Laiva kelluu pinnalla, vargtorskit loiskii sen rinnalla. A esittelee laivaansa veljilleen. Matsuakilla on velvollisuuksia, joita menee suorittamaan.

B: Imeekö tämä puu nyt merivedestä ravintonsa? Onko tässä nyt järkeä?
A: No mistäs maailmanpuu imee ravintonsa? Viikinkimytologiassa on näitä puita kaikkialla.
L: Se maailmanpuu imee ravintonsa Helvetistä...
A: No en nyt halunnut puhua Helvetistä, vaan Gunnarista.
L: Jos vaan ostaisit sen siltä.
A: En rupea käymään kauppaa sen kanssa. Tarvitsen tähän kuulkaas teidän apuanne...
B: Olet kai tietoinen, että sota on tulossa kohta.
A: Sota pimeyttä vastaan?
B: Entropiaa vastaan kai...
L: Ihmiskunnan ja luomakunnan puolesta.
A: Niin. Katsokaas G tietää asioita, ja nämä kolme pimeyden imperaattoria... Voimme saada Gunnarista tietoja, ja kun KK on osoittautunut kyvykkääksi liittolaisiltaan, hänellä on tämä Abaddon...
L: Oikeastaan meidän varmaan kannattaisi liittoutua KK:n kanssa, sitten hänellä ei olisi liittolaisia. Mutta mites tämä Gunnar?
A: Minulla on tämä jokilaiva toisessa Rheinstadissa. Pyysin Gunnarin risteilylle, mutta kaappaamme Gunnarin pyhäkköön.
L: Ja sitten?
A: No Botohan on opetellut näitä rituaaleja. Voisimme kokeilla eristää hänet sillä.
L: Tämähän ei olisi ollut mahdollista, jos en olisi patistanut Botoa opettelemaan tätä rituaalia.
A: Toivon, että tämä eristäisi Gunnarin Paula Regosta, ja sitten tämä yhteys voisi hiipua vähitellen ja Gunnar olisi vapaa...
L: Mutta jos yhteys haipuu, niin Gunnar kuolee. Paitsi jos hänet ankkuroisi heti.

...

A: Gunnar voisi myös houkutella Paula Regon ansaan.
L: Vankiloiden vallan vangitseminen on varmaan vaikeaa. Voisimme kyllä kokeilla. Boto voi tehdä sen toisen puolen rituaalista.
B: En kyllä tunne tätä Paula Regoa. Onko hän kaunis?
A: Pitää kahleista ja kaikkea sellaista.
B: Mutta miten saamme sen Gunnarin mukaan?
A: Minulla on se laiva Rhein-joella, ja tuolla on se portti sinne. Sen kanssa ei ole ongelmaa. Olemme Pyhäkössä ennen kuin Gunnar huomaa mitään, ja voimme heti lyödä hänet eristyksiin. Paula Rego ei saa edes tietää mitään.
B: Testaammeko tätä rituaalia nyt Gunnariin vai Regoon.
A: Molempiin.
L: Se on hyvää harjoitusta.
A: Etkö nyt halua sitä Abaddonin lähettäjää rangaistua.
B: Eihän se nyt ollut vaarallista. Ja tässä on kovasti työtä...
A: Hyvä, lähdemmekö? Boto tekee rituaalin. Jos PR ilmestyy, niin Liberty on mukana vetämässä dunkkuun.
L: Ei kun vangitsemme! Sehän tässä on tärkeintä!
B: Teidän pitää jättää joku vihje, mihin olette vieneet Gunnarin.
B: Mutta ettekö te luule, että PR:n imperaattori välittää?
L: No sitten me vangitaan myös Merbeas Ankara!
B: Monta kertaa tämä rituaali pitää tehdä!
L: No voit pyytää Vidyaran auttamaan sen kanssa.
B: No ei tarvitse!
A: Tarkoituksena on toki saada KK kiinni lopulta. Voimme vaikka vaihtaa Paulan häneen. Mutta mennäänkö?
B: Joo!

Kohtaus 3, Gunnarin viettelys
Joen varsi, Saksa, sumuinen aamu. Gunnar on saanut kutsun ravintolalaiva Emmanuelleen Asbornilta ja nousee kyytiin laiturilta. Asiakkaat laivassa ovat oudon tutun näköisiä. (Serge heiluttaa kameraan.) Gunnar on kyyryssä ja hermostunut. Hymyilee Asbornille.
G: Huomenta.
A: Huomenta, hyväksyit kutsuni, pelkäsin jo ettet tulisi.
G: Luulin, että olit kuollut.
A: Miten niin?
G: Kuulin, että joku lähetti abaddonin kimppuusi.
L:n näköinen tarjoilija kataa kahvia.
A: Suosittelen tuulihattuja. Huhut kuolemastani ovat yhtä liioiteltuja kuin huhut huonosta maustani. Mutta olihan sen abaddonin kanssa melko tiukat paikat... Oletko ajatellut sitä, mistä viimeksi puhuimme?
Laiva lähtee liikkeelle. Sergen johtama hanuriorkesteri alkaa soittaa.
G: En tiedä, onko mikään muuttunut sitten viime näkemän. Mutta viimeksi aliarvioin sinut selkeästi.

A: Olen muuttunut, mutta entä sinä? Valon valtana olen miettinyt suhdettani ihmiskuntaan. Uskon edelleen, että se kannattaa pelastaa pimeydeltä.
Tarjoilija tuo aamiaista.
G: Mutta valon koodissa on kyse ihmiskunnan pelastamisesta, ei yksittäisten ihmisten.
A: Ihmiskunta alkaa yhdestä ihmisestä.
G: Et sinä minua halua pelastaa.
A: Miksi en haluaisi? Ihmisessä on merkittävää ihmisen potentiaali muuttua. Katso nyt sinuakin, olet orja emännällesi ja olet tehnyt kurjia asioita, mutta silti voit muuttua, kuten minäkin. Mutta ajattele enkeleitä tai demoneita, niiden kohtalo on päätetty. Demoni on sielultaan paha olento.
L: Haluatteko kahviinne helvettiä vai maitoa?
A: Maitoa. Mutta siis, sinäkin voit muuttua.

L: Se on totta. Minäkin pelastin joskus vanhan sotarikollisen.
G: ??

A: Tunnen hänet, hän on kuunnellut juttujani kauan....
L katoaa taka-alalle.
G: Asborn, mistä tässä on kyse?
A: Minä tarjoan sinulle mahdollisuutta päästää tästä kaikesta irti ja tulla mukaani. Tämä on viimeinen mahdollisuutesi.

G: Tarjositko Silviallekin viimeistä mahdollisuutta?

A: Se oli joko hän tai minä. Minä olin vahvempi siinä taistelussa. Hän meni kunniallisesti. Mutta sinä ja minä Gunnar, me emme ole nyt taistelussa. Tulet luokseni ystävänä, toisin kuin hän.
G: Jos tietäisit, mitä kaikkea olen tehnyt, et sanoisi noin.

A: Voin vain kuvitella, mutta jos nyt astut kanssani valoon, saatat vielä pelastaa sielusi helvetiltä.
G tähyää sumuiselle joelle.
G: En voi lähteä mukaasi Asborn.
Tarjoilija tuo laskua.
A: Minä otat sen piikkiini. Miten on Gunnar, rakastatko sinä häntä, sitä demonia ja käärmettä?
Gunnar näyttää nololta.

A: Gunnar ei!
G vastaa hiljaisuuden perästä: Olen pahoillani A, siksi en voi lähteä mukaasi.
A tuijottaa pöytää ja laskua: Hylkäät koko ihmiskunnan ja heidän pelastuksensa oman rakkautesi tähden.
G: En vain oman rakkauteni tähden.
Alakerrasta joku koputtaa lattiaa.
A: Jos kerran rakastat häntä, niin huuda häntä. Tästä et enää selviä.
A antaa merkin polkemalla jalkaa ja lattia Gunnarin alta putoaa.

Gunnar tipahtaa alas. B on tehnyt labyrintin piirtämällä kananverta lattialle ja sitten hiekkaa päälle. G tipahtaa labyrintin umpikujaan ja rituaali aktivoituu - hiekka kiipeää G:n taskuihin ja vaatteisiin. Ulospäin G näyttää seisovan paikalleen, G:n päässä hän juoksee hiekasta tehdyssä labyrintissa. Ansassa on. It was a tarp! G ei kutsunut Paula Regoa, joten Paula ei manifestoidu. Laiva siirtyy pyhäkköön ja tehdään joku juttu tai auctoritaksen laajennus, jolla Rego ei havaitse Gunnaria. Sen sijaan rannalla kytiksellä ollut Victor Willing hoksaa jotain ja soittaa kotiin.

Kohtaus 4: satamassa.
Tuulihattuja siivotaan. L ja A ovat kartan ääressä ja tökkivät sitä.
A: Kuuletko?

G: A, mitä tämä on?
A: Tämä on rituaali, joka estää sinua ottamasta yhteyttä emäntääsi.
G: Mikä tämän tarkoitus on?
A: Haluan, että kerrot minulle pimeyden KK:n ja voimien suunnitelmista.
G: No.
A: Kohtasimme todella abaddonin, muttta familiamme toimesta sen varjo tuhottiin. Mistä KK sai abaddonin?

G: Krystof tekee yhteyttä Syntymättömän kanssa, häneltä KK sai abaddonin.
A: Kuka tämä Syntymätön on?
G: En tiedä hänestä paljon. Syntymättömällä on jotakin liittolaisia helvetissä.
L: Ketkä? 

A: Niin, Minos ja kuka muu?
G: Mitä teet, jos en kerro.
A: Jos et kerro, houkuttelen Paula Regon samanlaiseen ansaan ja annan teidän mädäntyä ikuisesti vastakkaisella puolella hiekkaseinää.
G: Toinen helvetin kuningas, josta tiedän on Balam. Olen myös kuullut, että Syntymätön ja me olisimme olleet teoissa Entropian kanssa viime aikoina. Kaikki työskentelevät valon muutosta vastaan.

L: Eli he eivät ymmärrä, että se on jo myös pimeyden muutos. A, mitä aiot tehdä Gunnarilla, kun kaikki tieto on jo kaivettu ulos?

G: Mitä te tarkoitatte?

L: A, mitä jos kerroittaisiin hänelle, että hänen täytyy vain kutsua PR:ää, ja hän pääsee vapaaksi. Rituaalia voisi ehkä laskea siksi aikaa.
A L:lle: Mutta haluan KK:n.

A G:lle: Onko KK hankkinut uusia liittolaisia viime aikoina?
G: En tiedä muista ankkureista kuin siitä alkuperäisestä.

A L:lle: Luuletko, että voimme vaihtaa PR:n Karpakiin?
L: Anna minä hoidan.

A: Voiko B rituaalia edes madaltaa.

B: Tarvitsen ehkä uhriolennon.
A ja L palaa G:lle: Voidaan lähettää sinut kotiin, kunhan olemme valmistelleet rituaalin.
G: ok.
B alkaa valmistella purkua, teurastaa vargtorskin kartan päällä, kaivaa kalan suolia labyrintin mukaisesti ja lopuksi kaivaa kalalta silmät ja asettelee ne oikeisiin kulmiin.
A: onko valmista?
B: Joo.
A: G:ltä saattaa mennä vähän pidempään, kun se on rakastunut siihen.
G yrittää ottaa yhteyttä Paulaan, että varoittaa tulemasta paikalle. B silittelee kalansuomuja ja pitää rituaalia voimassa. G saa yhteyden ja saa varoitettua. Katsojille näkyy, miten G:n mielessä kaikuu Paulan ääni: haen sinut. mutta Rego ei tule välittömästi.
L: ei tainnu tulla hakemaan.
G: minä varoitin häntä
A: sepä ikävää. joudut ehkä odottamaan, kunnes hän hakee sinut.
A vie labyrintin laivaansa, ja antaa vihan myrkyttää Gunnarin rakkauden Paulaa kohtaan.

Kohtaus seuraava: Boto, Liberty ja Vidyara ovat matkalla hakemaan Armagistosta. (myöhemmin)
Puolan ja Valkovenäjän välillä olevan metsän Bialowieza (Euroopan suurin aarnimetsä jossa on edelleen biisoneita).
B: Niin miten me saamme sen nuken takaisin? Millä ehdoilla?
B: Mietin yhtä juttua mitä valtiatar sanoi. Hän sanoi että kohtaamme täällä sen joka aloittaa uuden ajan
V: tarkoittiko hän Armagistosta vai jotakuta muuta
L: ja jos me ei löydwetä ketään tai se kuolee?
V: emme varmaan pääse uuden ajan polulle
B: no ei tapeta ketään
V: *like*
L: joskus on tehtävä uhrauksia
B: ihmisuhrauksia
L: totta, siihen mennessä kun olemme takaisin saat tappaa ja murhata niin paljon kuin haluat
B: jos ei vielä tapeta ketään ja etsitään sitä uuden ajan polkua

Vidyara löytää polun. Se tuntuu pahaenteiseltä. Tuntuu että toisessa päässä on jotain vähän niinku pielessä. Boto ei tunne taikaa polulla mutta huomaa jossain puussa jäänteet paperinarusta jossa on ollut jotain kuvioita.
B: look!
V: niin, luulen että se on viime kerralta kun olin täällä. Älä huolehdi, se rituaali on kyllä käytetty. Polun toisessa päässä on kuitenkin jotain huolestuttavaa.
L: jää sitten kotiin jos pelottaa
V kävelee polulle. B tajuaa että kuollutta taikuutta hohkaava naru on eksytyskomponentti jossa on tiettyä jaromirmaisuutta.
B: liberty, olen huomannut että sinä vähän piikittelet Vidyaraa. Syytät meitä pelkuruudesta ja -
L: no tottakai V saa pelätä ja se on ihan ok, se pitää vaan tunnustaa. Sama kuin A:lla. Jos hän on vaihtamassa helvetin koodiin niin se täytyy tunnustaa. Laivallakin se puhui koko ajan helvetistä ja yrittää varmaan viestiä meille että haluaa vaihtaa koodia. Sama kuin homofoobikoilla, jotka tulevat kaapista ja naivat miehen. A on kaappihelvetisti!

Trees give way to Arch Trees (+5 level)
L: se kuuluu familiaan mutta sen täytyy vaan tunnustaa tämä. Onhan M:kin taivaan koodilla ja valtiatara rakastaa sitäkin.
B: täällä metsässä on aika aavemaista...

Maa alkaa upottaa. Woot is this? Vidyara pysähtyy ja L törmää siihen. V tökkii maata miekallaan.
V: maassa on jotain omituista, en muista...
B: se on suota
Vidyara kokeilee sumun peittämää maata. Alla ei ole maata. Samassa sumu pettää ja kööri putoaa. Samalla tuntuu kuinka ruumis menee pyhätön auktoritaksesta läpi.
V: Boto siivet!
Go, hemopapillon! Botosta tuntuu ettei se pysty, mutta pystyy kuitenkin. Muututtua tuntuu yllättäen siltä että muoto onkin kotoisa.
V: täällä on tapahtunut jotain pahaa, täällä ei pitäisi olla tällaista
Sumu on sakea, suunnistaminen on vaikeaa. Samalla korvissa alkaa tuntua painetta. Täällä on lausuttu voimasana ei kauaakaan sitten. Ainoa ääni on hemopapillonin säksätys.

Boto höristää aspektikorviaan ja kuulee tulen rätinää ja huminaa, sekä epämääräisiä huutoja kaukaa. Taistelun ääniä, taionnan ääntä.

B: täällä taistellaan
L: missä?
B: tuolla
L: sinne
V nyökkää
B: siellä on jotain isoa, siellä myös taiotaan.
L: joko mennään
B: ja sinua ei pelota
L: pelottaako sinua
V: joku on selkeästi hyökännyt mustan metsän kuninkaan pyhäkköön

Boto lentää lähemmäs mutta päätyykin kauemmas. Sumu eksyttää. Vidyara keskittyy ja hahmottaa kyvyllään paikan epämääräisen, epäeuklidisen struktuurin ja alkaa neuvoa Botolle suuntimia (iä iä iä!!). Kaukaisuudessa näkyy hetken aikaa pystysuora sininen, voimistuva ja sitten himmenevä valopalkki jonka jälkeen kuuluu huumaava WOOOM!
V: paikalliset vallat ovat Piirin jäseniä ja heillä on varmaankin pääsy kaikkeen luomakunnan magiaan
L:eteenpäin
V: joku on hykännyt heidän kotiinsa

Ohi humahtaa n. 4 metrinen demooni jonka silmiä ja ihoa repii lauma pikkuöttiäisiä. Demoni huutaa.

V: demoneita
L: onko piirillä luontaisia vihollisia
V: liittyy varmaan viimeaikaisiin tapahtumiin. Ei ole normaalia nähdä demoniarmeijoita näin lähellä maata.

+++leikkaus+++

Asborn juttelee Gunnarin kanssa. Aiheena KK, mitä KK on tehnyt aiemmin.

G: -- viimeksi kun heillä oli neuvottelu, he puhuivat siitä, että Syntymätön on lähettämässä Balamin jonnekin Limbon yläpuolelle ---

+++leikkaus takaisin+++

Lennetään lähemmäs taistelua. V spottaa kartanon jossa kävi viimeksi. Boto näkee siellä illuusion ja oikean kartanon muualla.
V: tuolla on se kartano
B: ei vaan tuolla
V: woot?
L: ne varmaan piilottavat oikean kartanon, mennään taistelun keskukseen
Suunnataan oikealle kartanolle. V tajuaa että kartanoa ympäröi ulkopuolinen Sphirokatei, alempi ja voimakas ei-tietoinen otus, josta on spekuloitu että sillä on samanlainen rakenne kuin Seinämällä. Otusta on levitetty kartanolta myös taistelun suuntaan. Not easily passable.
V: tähän on viritetty ulkopuolinen seinämäksi, mielenkiintoista. Onkohan piiri tehnyt sen
L: mielenkiintoista joo. Voitko manata sen pois.
V nappaa kiinni yhden ympäriinsä lentävistä opaspöllöistä meinaten pudota tätä tehdessään. Pöllön räpiköidessä V tekee sen siipiin ulkopuoliskielen merkkejä tussilla.
V: vie meidät kotiisi
Pöllö: huu!
V: Seuraa tuota pöllöä!

Kartano on joen vieressä mutta maata ei enää ole. Kartano nousee vedestä. Se vaikuttaa vaimennetun pahantahtoiselta. Kuistilla lojuu kahdeksanvuotiaan tytön ruumis jolla on mummon kasvot. Se on revitty palasiksi.
Taistelussa taiotaan ihmeillä ja taikuudella. Demonista magiaa näyttäisi olevan ja helvetillisiä ihmeitä. Myös Unen ja Kulkuteiden ihmeitä tapahtuu (things in my chancel).
L: voidaanko me vaan käydä hakemassa Armagistos ja mennä?
B: vai pitäisikö auttaa?
V: olisi varmaan hyvä tehdä jotain heidän hyväkseen. Voisimme katsoa onko täällä ketään.
L: joo mennään jo

Käytävällä lojuu ruumiita, yhteen oksaan on seivästynyt näkymätön salamurhaajademoni joka ei ole enää niin näkymätön.
B: näin niitä helvetissä!
Muukin näyttää tutulta, nimittäin ulkona hohkaava valopalkki.
V: Pelkään että tuo on Werhanc kuolematon, mikä tarkoittaa että Syntymätön on hyökännyt tänne.
L: eiköhän napata Armagistos ja lähdetä
V: mieluiten etsisin paikallisen ja...
L: jos jakaudutaan. Sinä voit etsiä paikallisia tuolta (osoittaa taisteluun), Boto voi osallistua taisteluun ja Minä käy hakemassa sen.
V: voi olla että hyökkäys liittyy Armagistokseen.
Käytävän päässä vilahtaa joku näkymätön juttu.
B: minä näin yhden niistä. Olkaa valmiita, ne ovat aika kovia. Yksi satutti Asbornia kelko kovasti. Tää on niin rankkaa!
L: jos niitä on paljon, tätä toimii paremmin. Joukossa vainoharha tiivistyy
B: näin yhden tuolla naulakon takana...

Naulakon takaa näkyy välähdys ja savua ja Vidyaran taakse ilmestyy jotakin. V vetää miekkansa ja torjuu iskun. Samassa otus tajuaa että tämä kaikki on salajuoni häntä vastaan ja lähtee etsimään oikeita syyllisiä. Vidyara jää taisteluasentoon yllättyneenä ja vilkaisee Libertya, joka näyttää siltä kuin yrittäisi muistaa tai tajuta jotain.

Sankarimme saapuvat cold startissa kuvattuun huoneeseen. Seinillä on edelleen rasioita. Armagistoksen laatikko on tyhjä ja pöydän vierellä on verijälki. Joku on tullut verta vuotaen pöydän viereen ja mennyt takaisin. V huomaa että isoon valoon on piirretty tulitomaatti (auringonpimennyksen korona). Tämä on se merkki jolla kutsutaan Myriadi.
DUUN DUUN DUUN! V on järkyttynyt.
B: mikä toi on
V: Myriadin kutsumerkki.
B: Mikä on Myriadi.
L: Myriadi?! Jos se on täällä on pakko löytää se.

V katsoo ympärilleen ja näkee pöytätaulun. Railo on paikallaan ja metsä on koholla. Sen viereen on piirretty seinämä ja taivaalle on tehty musta reikä josta tulevat moniniveliset kädet repivät keijukaisia palasiksi.
V: Myriadi on hyökännyt tänne syntymättömän armeijoden kanssa.
B: mikä on se nkoodi
L: ikuisen sodan koodi! Se on liitossa syntymättömän kanssa!
V: muista että Myriadi on ollut tässä mukana huomattavasti pidempään kuin nämä uudet...
L: tämä on ihan selvää, ei uudet koodit synny päivässä, tämä on savikuninkaan alkuperäinen suunnitelma BLARGBLARG
V: mitä teitkään Hermeen portilla
L: kyselin ketä sieltä kulki läpi. Mutta onko se A täällä.

Seuraavat verivanaa. Tulee taas voimavälähdys joka ei ole ihme mutta on jumalallista voimaa. Ikkunasta näkyy kultainen välähdys joka loistaa aikansa ja haihtuu. Heti perään tulee voimasana huumaavalla voimalla. Ikkunat räjähtävät sisään -hetki. L suojelee Botoa tottuneesti, Vidyara taas dashaa suojaan. Voimasana on paikallista tavaraa. Sumu alkaa tiivistyä metsäksi.
L: onko kukaan teistä muuten koskaan nähnyt leegiota
B: joka on se syntymätön?
V nyökkää
B: miten niin?
L: ajattelin vain jotain.
L pureskelee jotain isoa päässään.

Tullaan huoneeseen jossa jaromir teki aiemmin rituaaleja. Verivana johtaa suoraan peiliin. Siinä on ollut reitti.

L alkaa paasata: Se meni toiselle puolelle ja tuli takaisin muuttuneena. Myriadi on tehnyt sen kerran ja teki sen kunnolla. Myriadi on Leegio ja Syntymätön. Myriadi on mennyt ulkopuolelle. Kysyin portilla ketkä kaikki on tekemisissä ulkopuolen kanssa. Ne eivät voineet sanoa sitä suoraan, tai sitten se on tapahtunut hetki sitten.

V: niin, aristideellä taisi olla jotain outoja voimia, hänellä oli jokin voimakas olento käskyläisenään.
L: millainen
V: luulen L että olet aivan oikeassa
L: joo mutta mikä sillä oli
V: Insur Redemta vangitsi jonkinlaisen aktuaalin ja liitti leegion siihen.
L: Myriadi käy toisella puolella ja tulee takaisin Leegiona ja Syntymättömänä vitun hienoo voidaanko mennä jo kotiin!
B: onko tämä nyt se uuden ajan polku
B huomaa rituaalissa Jaromirin käsialan. Vaan kuka piirsi halon sinne.
V: osaatko korjata tämän rituaalin?
B: en tiedä olisiko Jaromir opettanut minulle niin merkittäviä salaisuuksia

Pyhäkkö tuntuu myös häipyvän. Sumusta erkaneva metsä on oikeaa metsää.
B: mennäänkö? Pitäisikö meidän ottaa jotain mukaan?
L: pitäisi!
V lähtee hakemaan sitä lamppua jossa on Myriadin symboli.
V yrittää katsoa mihin J on mennyt. Onnistuu, olisko se Ultior Savacesin tuhottu maailma? Ajan kanssa reitin avaaminen onnistuisi. V ottaa mukaan sen isomman peilin ja rituaalikamaa ja dumppaa ne Botolle. Lamppu seuraa perässä.
Talon vaimennettu pahantahtoisuus alkaa voimistua ja se alkaa karjua hajotessaan. Lopulta se hälvenee ja sankarimme löytävät itsensä metsästä. Maailma katosi, tosin V:sta tuntuu että pyhättö on vaan siirtymässä.
V ottaa miekkansa ja lyö Myriadin merkin kahtia.
L: mitä vittua!
V: L, tuolla merkillä kutsutaan paikalle Myriadi!
L: ..malauta!
B: miten se Jaromir-armagistoshomma meni?
V: hän on mennyt
L: mitä me edes sillä Armagistoksella tehdään?
Lampun sisällä on megatulikärpänen joka syttyy valoon miekaniskun myötä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped