Pelijärjestelmä

Pelijärjestelmänä toimii Chaosiumin Basic Role-Playing (tuttu mm. Call of Cthulhusta ja Runequestista). Se on kevyt, yksinkertainen classiton ja levelitön prossaskillijärjestelmä, joka ajaa asian hyvin. Kampanjan on tarkoitus kuitenkin olla “tutkivampi”, eli millekään järin monimutkaisille taistelualipeleille ei ole tarvetta.

BRP sisältää paljon optional ruleja, joista ei käytetä juuri mitään, jotta järjestelmä pysyisi riittävän kevyenä, ainakaan näin alkuun. Katsotaan myöhemmässä vaiheessa uudestaan josko haluamme alkaa käyttämään esim. väsymys, sanity, hit locations tai powers -sääntöpaketteja.

Tällä sivulla on hieman summausta säännöistä ja maininnat poikkeuksista kirjan sääntöihin.

Hahmonluonti

Hahmot heräävät kryounesta siirtokunta-alus Daedaluksen ruumassa. Heidän viimeinen muistikuvansa on syväjäähän meno vuonna 2022 hyvin paljon meidän oikeaa maailmaamme muistuttavassa Amerikassa.

Step 1: Characteristics
STR, CON, POW, DEX, APP 3D6. INT ja SIZ 2D6+6. EDU ei ole käytössä. Strength (Voimakkuus), Constitution (Kunto), Power (Tahto), Dexterity (Ketteryys), Appearance (Olemus), Intelligence (Älykkyys) ja Size (Koko) ovat hahmon perusominaisuudet.

Step 2: Powers ja Step 3: Age
Hahmoilla ei ole yliluonnollisia kykyjä. Pelaaja päättää hahmon iän. Sillä ei ole pelimekaanista vaikutusta.

Step 4: Characteristics rolls ja Step 5: Derived Characteristics
Normaalisti. Ominaisuuksista johdetaan hahmon osumapisteet, vahinkomuutos ja prosenttiarvot joita käytetään erilaisissa haasteissa.

Step 6: Personality
Optional rule joka antaisi lisää skillipointteja persoonallisuuden suuntaumisen perusteella. Ei käytetä.

Step 7: Skills
Valitse ammatti. Sijoita ammattitaitoihin 250%. Tämän jälkeen sijoita INTx10 mihin tahansa taitoihin. Maksimi 75% yhteen taitoon. Ryhmän A ammatit ovat aluksen miehistöä ja ryhmän B ammatit ovat aluksen matkustajia.

Nämä ammatit (A) ovat suositeltavia: Computer Tech, Doctor, Engineer, Explorer, Mechanic, Pilot, Scientist, Soldier, Technician

Mutta myös nämä ammatit (B) ovat mahdollisia: Artist, Athlete, Clerk, Craftsman, Detective, Entertainer, Farmer, Journalist, Laborer, Lawyer, Politician, Priest, Scholar, Spy, Student, Teacher, Writer

Step 8: Distinctive Features
Taulukko, josta voi heitellä hahmolleen tunnistettavia piirteitä. Käyttö valinnaista.

Step 9: Profession
Ammatin mukaiset aloitusvarusteet. Kullakin hahmolla on haalarit, henkilökohtainen biomonitori ja yksi henkilökohtainen esine. A-ryhmän ammateilla on lisäksi com-linkit ja ammattinsa mukaiset työvälineet (he ovat Daedaluksen miehistöä). B-ryhmän ammateilla on lisäksi voittaneen arvan kanta ja tosite, joka takaa heille asunnon ja maa-alueen siirtokunta-aluksen päämääränä olevalta planeetalta Pegasus-galaksissa.

Step 10: Name
Jätetään se vaikein vaihe hahmonluontia viimeiseksi.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped