Sotureiden kirja

Miksi tällainen

Minua ottaa välissä päähän kuinka roolipelaajat pelaavat hahmoluokkia ihan väärin. Tämä opas on tarkoitettu sotureiden oikeinpelaamiseen (esim. hahmoluokka warrior Dungeons & Dragonsissa). Kun olet lukenut tämän oppaan, on sinulla kaikki valmiudet pelata soturia missä tahansa fantasia- tai keskiaikaroolipelissä.

Pakko hieman viilata pilkkua. Ko. hahmoluokka on D&D:ssä Fighter. Warrior on ei-herooinen versio samasta, eli tarkoitettu pääasiassa NPC:ille ja on joka suhteessa heikompi. :) -Navdi
Kosh. Miksiköhän siihen peliin on päässyt tuollainen vääryys? -sope
Ei hitsi - tätä sivua pitää käyttää, kun kirjoitan Miekka ja Magia - roolipelin, jossa Nordicin tekemän innoittajan mukaan, koskaan taisteluun ei voi osallistua kuin yksi osapuoli - koska muutoin se ei olisi kovin sankarillista --V

HUOM! Jos pelinjohtaja alkaa valittamaan pelaamisestasi, voit aina viitata tähän opukseen.

Millainen soturi on

Soturiksi pääseminen ei vaadi mihinkään järjestöön kuulumista. Riittää, että soturi toimii kuin soturi.

Soturin luonne

Soturi on luonteeltaan vahva, reilu, ylpeä (aiheesta), sisukas... Yleensäkin mikä tahansa positiivinen luonnetta kuvaava adjektiivi on helppo liittää sotureihin.

Soturi ei ole kiero eikä missään nimessä pelkuri. Mikään negatiivinen adjektiivi ei sovi soturin kuvaukseen.

Soturi puolustaa aina heikkoja ja on armoton vihollisilleen sekä niille, jotka ovat hänen läheistensä vihollisia. Petolliset ihmiset ja juonittelevat pelkurit eivät voi kuulua sotureiden ystäviin.

Soturin toimintatavat

Soturit toimivat kaikissa tilanteissa sotureille sopivalla toimintatavalla. Seuraavaksi muutama esimerkki soturien toiminnasta eri tilanteissa.

Leiriytyminen

Kuten arvata saattaa, soturit eivät leiriydy ihan millä tavalla tahansa. Soturien on oltava valmiina vainolaista varten jopa levätessään. Monissa peleissä leiriytyminen saatetaan ohittaa olankohautuksella, ja sitten jossain vaiheessa yötä seurue päästään yllättämään heidän nukkuessaan.

Väärin.

Soturi valitsee aina sellaisen leiripaikan, että:

  • sitä on helppo vartioida vainolaisten varalta
  • sitä on helppo puolustaa
  • soturit hoitavat vartioinnin muiden seurueen jäsenten levätessä
  • jos seurueessa ei ole kuin yksi soturi, voi hän vartioida muiden unta. Yön valvominen ei aiheuta soturille mitään haittoja
  • soturit leiriytyvät mielellään ulkoilmassa, sisätiloihin leiriytessä (esim. majatalo), soturit vartioivat kaikkia sisääntuloaukkoja
  • vartioivaa soturia on mahdoton yllättää

Sodankäynti

Soturit ovat sotimisessa reiluja, mutta armottomia. He eivät käy heikompien kimppuun (tämä joukko sisältää kaikki muut paitsi soturit) syyttä ja antavat viholliselle mahdollisuuden antautua. Mikäli vihollinen ei antaudu, soturi taistelee kunnes vihollinen on kukistettu.

Soturi taistelee miekoin, keihäin, kirvein ja jousin. Soturi ei käytä mitään raukkamaisia varsijousia tai piiritysvälineitä. Linnan piiritykseen riittää hyvin noin kymmenen soturin joukko. Mitään katapultteja tai piiritystorneja ei tarvita. Jos soturi haluaa tunkeutua piiritettyyn linnaan, kiipeää hän sinne muurin yli (köyden avulla tai tarvittaessa ilmankin)

Taikuus

Soturit eivät itse käytä taikuutta ja pysyvät mieluusti erillään lumotuista esineistäkin. Jos soturi ei saa tarpeeksi vahinkoa aikaan normaaliaseilla tai paljaalla nyrkillään, ei hän ole oikeutettu kutsumaan itseään soturiksi.

Soturi suhtautuu kunnioittavasti, mutta hieman epäillen seurueeseensa kuuluviin taikuuden käyttäjiin.

Vihollisten joukossa toimivia taikuuden käyttäjiä soturi halveksuu siinä missä muitakin pelkureita ja ketkuja. Soturi ei missään tapauksessa pelkää taikuutta. Hän korkeintaan hieman epäilee sen vaikutuksia.

Soturin kumppanit

Soturin kumppaneina voivat toimia toiset soturit sekä soturin mukana pyörivä seurue, johon kuuluu porukkaa, joita soturi suojelee. Soturilla voi olla myös eläintovereita, kuten hevonen ja koira. Soturin kumppanit (eläimet ja ihmiset) luottavat soturiin täysin kaikissa tilanteissa, koska he tietävät soturin suojelevan heitä ja kohtelevan heitä soturimaisen reilusti.

Huvittelu

Soturit eivät kuitenkaan ole mitään paladiineja, joten välillä he irroittelevat. Soturit huvittelevat viettämällä aikaa muiden sotureiden kanssa, jolloin he saattavat juoda alkoholia (simaa tai olutta). Alkoholijuomien ohella sotureille maistuu raikas tunturi- ja vuoristopurojen vesi. Viettäessään aikaa muiden sotureiden kanssa, kertovat soturit toisilleen taisteluista ja muista uroteoista. Soturit eivät koskaan kerskaile tai vähättele tekojaan. He kertovat asiat niin kuin ne ovat.

Soturit syövät ruokansa (yleensä riistaa, jonka he ovat itse metsästäneet) joko käsin tai puukon avulla. Juomansa he juovat kolpakosta, vihollisen kallosta tai kuksasta.

Soturit saattavat huvitella myös naisten kanssa. Soturin ei tarvitse turvautua huoriin, koska kukaan nainen ei voi välttyä soturin uskomattomalta karismalta. Soturit kunnioittavat naisia kaikin tavoin.

Soturit saattavat myös huvitella taistelujen välillä tekemällä raskaita töitä, kuten käymällä rankametsällä, patoamalla jokia tai rakentamalla jotain vahvaa ja kovaa kuten he itsekin ovat. Soturille nämä työt eivät ole koskaan ylivoimaisen raskaita.

Sanastoa

  • hiippailu=pelkurien suorittama epämääräinen toiminta; soturi liikkuu äänettömästi tarvittaessa, mutta ei hiippaile
  • sankari=termi, jota käytetään monesti sotureista
  • takaa-ajo=hyvä tapa käyttää aikaansa; sotureilla on aina vihollisia, joita ajaa takaa
  • turmio=kohtalo, joka koittaa soturien vihollisille
  • vainolainen=soturien vihollinen; raukka, joka hyökkää soturien maille esimerkiksi silloin, kun soturit ovat metsästämässä
  • veli=termi, jolla saman seurueen soturit voivat kutsua toisiaan; myös soturiveli käy hyvin

Loppusanat

Onneksi olkoon. Olet nyt lukenut soturin oppaan läpi, ja olet valmis pelaamaan soturia.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped