Raportti 1

Raportin kirjoittanut alihankkija Rasha, ei suvun nimeä.

Raportin vastaanottaja Adresteia, Hornakorppi, Ruhtinatar Zarielin 7. leegion 13. luutnantti. Epäolennaiset faktat poistettu.

  • Saavuimme Chultiin kapteeni Rafuro Sammalhampaan laivalla nimeltä Aamunsarastus. Kohteemme oli Shilkun lahti, josta pääsisimme mahdollisimman helposti sisämaahan, kohti Omua. Rafuro on Harpunsoittajien palkkalistoilla, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Uusista kumppaneistani vain Lady Illan Viimeinen Salaisuus on myös Harpunsoittaja. Kelemvorin pappi Darmstadt Raskassaarna ja jousiampuja Dagan (koko nimi ei ole tiedossa) vaikuttaisi olevan mukana asiantuntijoiden ja ammattilaisten asemassa; Darmstadt tuntee epäkuoleman uhat ja Dagan vaikuttaisi olevan jonkinnäköinen metsästäjä, kenties jopa palkkatappaja. Darmstadt pitää mielellään messuja kaikille joita kiinnostaa, ja hänen sanoissaan on voimaa. Älä pelkää, olen yhä vakaasti meidän tallissamme.
  • Shilkussa meitä odotti rikinkatkuiset pilvet ja tulivuoren varjo. Älä ota tätä pahalla, mutta Shilkun tuoksu toi mieleen sinut! Nousimme maihin Shilkun rauniokaupungissa, jonka laava ja tuhka oli peittänyt alleen vuosia sitten. Siirryimme Darmstadtin johdolla raunioihin, jossa Dagan huomasi vihollisia, liskomiesten metsästysseurue. Saalistajista tuli saalita, kun väijytimme heidät. Antamanne ase toimi taistelussa erinomaisesti. Sinulta Valtiailta saadun kieltenymmärryshatun avulla koitimme kuulustella selviytyvää liskomiestä, mutta tuloksetta. He palvoivat jotain jumalaa, jonka aluksi uskoin olevan Tiamat, mutta lohikäärmeiden emo ei ollut heidän valtiaansa, enkä kokenut tarpeelliseksi tentata häntä aiheesta enempää.
  • Lähdimme kiipeämään vuorten yli kohti sademetsää, ja saimme helpon yöpymisen kiitos Lady Illan Viimeisen Salaisuuden loitsujen- hän osaa luoda jonkinlaisen näkymättömän yömajan, johon hän saa päättää sisääntulijat. En tiedä miten se reagoi kaukosiirtoon sen sisälle tosin. Yövyimme hänen majassaan (Leomundin jotain jotain- tabaxi puhuu paljon ja koitan kuunnella, mutta keskittyminen ei ikinä ole ollut vahvuuteni) toisen yön trooppisen myrskyn yllättäessä. Kun myrsky meni ylitsemme, jatkoimme sateessa matkustusta vuorten ylitse. Viidakon asukkaat tietävät varmasti saapumisestamme, sillä näimme parin aarakokra- lintuihmisiä vahtimassa meitä.
  • Löysimme luolan, jota aloimme tutkimaan toiveenamme löytää reitti läpi vuorien. Kyseessä oli peikon pesäluola, tai ainakin sielä sellainen asui. Kiitos teidän lahjojenne ja Darmstadtin tulitaikojen, peikko ei kestänyt kauaakaan. Luolasto liittyy jotenkin Varjomaailmaan ja Harmajaan, sillä sen sisältä löytyi varjoportti joka synnytti varjoja. Darmstadtin voimat ovat kuitenkin omiaan epäkuolleita vastaan. Hän tulee olemaan olennainen tekijä tehtäväni onnistumisessa. Löysimme kammion, jossa oli harmajan merkkejä sekä hauta-arkku, jossa oli hirviömäinen luuranko. Luurankohirviö voitettiin, mutta tämä ei jäänyt ainoaksi taistelussa tässä kammiossa. Yksityiskohdat tulee seuraavassa raportissa.

Teidän tietäen, että mikä on annettu voidaan ottaa pois,

Rasha

Sielusaldo: 3.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped