Vesper Valendar

gillman witch (seducer) 3/oracle 2
CE medium humanoid (aquatic)
Player Rei


Init +4 (+2 Dex, +2 trait)
Senses Perception -1


AC 14, touch 14, flat-footed 10; (+ armor, +4 Cha)
hp 39 (3d6+2d8+10; Toughness +5)
Fort +5, Ref +5, Will +5; +2 vs. enchantments not by aboleth
Special Defenses enduring bloom (1/day if wielder is at 0 or below, casts clw)


Speed 30 ft., swim 30 ft.
Melee dagger +3 (1d4+1/19-20 x2) or
enduring bloom +4 (1d8+1/x2)
Ranged
Special Attacks


Witch spells known (CL 3rd, concentration +7; * = patron bonus spell)
2nd (2/day) - aboleth's lung, blindness/deafness, glitterdust, hold person
1st (4/day) - beguiling gift, delusional pride, ill omen, infernal healing, interrogation, lock gaze, mage armor, ray of enfeeblement, shadow trap, unnatural lust*
0 (all known) - daze, detect magic, grasp, read magic
Patron Infernal Contract (Enchantment)
Other Things echo 1/day; bless 1/day


Oracle spells known (CL 2nd, concentration +6; * = mystery bonus spell)
1st (4/day) - Egorian diplomacy, identify*, protection from good
0 - create water, mending, purify food and drink, stabilize, scrivener's chant
Mystery Lore


Str 12, Dex 14, Con 14, Int 10, Wis 9, Cha 18
Base Atk +3; CMB +3; CMD 15
Feats Extra Hex (Evil Eye), Extra Revelation (Sidestep Secret), Toughness
Hexes Charm^ (DC 15/17), Evil Eye^ (DC 14), Misfortune (DC 14), Seduction (DC 14/16)
Revelations Lore Keeper, Sidestep Secret
Skills (FCB +3) Bluff +13 (5), Diplomacy +8 (1), Intimidate +11 (4), Knowledge (arcana, planes) +11 (2x 4), Knowledge (nature) +10 (2), Spellcraft +6 (3), Use Magic Device +10 (3)
Traits Erratic Malefactor, Fast Talker, Whisperwood Orienteer (+1 Know (nature))
Languages Aboleth, Common
SQ amphibious, curse (covetous), enchantment resistance, fey charm, mystery (lore), otherworldly allure, water dependent, witch's familiar (sea krait)


On person dagger (1 lb.), courtier's outfit with jewelry (6 lbs.), spell component pouch (2 lbs.), 2x alchemist's fire, scroll of mage armor, wand of shocking grasp (14 charges)
In backpack
Wealth 1178 gp
Encumbrance 9 lbs. without backpack, lbs. with backpack ( lb. light/ lb. medium/ lb. heavy)

Vesper Valendar on nimi, joka kuulostaa lähes koomisen keksityltä. Vesperin ilme esittelyn yhteydessä kertoo, että hän tietää sinun tietävän tämän ja haastaa sinua tekemään asialle jotain.

Vaikka hän väittää olevansa Cheliaxin ihmiskansalainen syntymästä saakka ja osaa tarvittaessa selitellä ties mitä perhetaustastaan, todellisuudessa tuolloin toisenniminen Vesper nousi merestä pintamaailmaan vasta teini-ikäisenä kyllästyttyään vetehisyhteiskunnan erakkokäytökseen. Vesper halusi huomiota, voimaa ja korkean aseman - ja keinon saada niitä. Hän tyytyi ensi alkuun katuelämään, hurmaten luontaisella charmillaan aika ajoin heikentyneen harkintakyvyn hallitsemia ja varastellen näiltä mitä vain irtosi. Samalla hän syventyi Cheliaxin kansan elämänfilosofiaan ja sai lopulta selville, että paikallisilla ihmisillä oli joskus tapana tehdä sopimuksia paholaisten kanssa... yleensä vähäisemmistä asioista, mutta joskus jopa sieluistaan, mikäli tarve voimalle oli suuri tai muuta kaupattavaa ei ollut.

Todettuaan kuuluvansa molempiin näistä kategorioista (ainakin hänen omasta mielestään) Vesper hankki käsiinsä perustason rituaalikirjallisuutta ja karkean rituaalin kautta käytännössä julisti sielunsa olevan kaupan voimaa vastaan - kenelle tahansa. Hän ei vieläkään ole täysin varma, mikä taho tähän tarjoukseen lopulta tarttui, mutta voimaa siitä kyllä seurasi. Voimaa, jota Vesper käyttää sadistisesti ja häpeilemättä. Hän ei mielellään joudu taisteluun ja mieluummin taikuuden avulla pakenee yhteenotoista kuin riskeeraa nahkansa, mutta katsoo kyllä mielellään vierestä, jos muut päättävät rusikoida hänen loitsujensa kohteita. Paljon mieluummin hän käyttää taitojaan - niin luontaisia kuin taikuuden kautta tulleita - viettelemiseen, huijaamiseen ja yleiseen sosiaaliseen kiipimiseen. Tilanteen sitä vaatiessa Vesper osaa olla äärimmäisen hurmaava ja siloittelee karismallaan ja valehtelutaidoillaan tilanteen kuin tilanteen - mutta kaiken takana on aina pyrkimys omaan etuun eikä hän epäröi pistää metaforallista puukkoa jonkun selkään, mikäli hän siitä hyötyy enemmän kuin puukottamatta jättämisestä. Kirjaimelliset puukot voi jättää muille: käsien likaaminen ei kiinnosta, ellei tilanne ole epätoivoinen.

Vesper ei pidä vetehisyyttään esillä, vaan piilottaa kiduksensa korkeiden kaulusten ja huivien taakse ja selittää päivittäisen kylpemistarpeensa henkilökohtaisella hygienialla. Tämä menee läpi pitkälti nuoren miehen överin pukeutumistyylin siivin. Kyseinen tyyli olisi varmasti vielä paljon överimpi, jos Vesperillä olisi enemmän käteistä. Hän suosii kiiltäviä, läikehtiviä kankaita ja pitää paksuista, korpinsulan lailla siniseen taittavista hiuksistaan käsittämättömän hyvää huolta. Ottaen huomioon sukujuuret ei myöskään ole hirveän yllättävää, että Vesper on harteikas ja kehotyypiltään uimarimainen. Perinteiseen vetehistapaan silmät ovat häikäisevän purppuranväriset ja hiusraja naurettavan azlantilainen. Ihmisen esittämisen kannalta nuorellamiehellä on käynyt tuuri ihonsävyn kanssa: vihertävän tai sinertävän sijaan hän on kalanvatsamaisen kalpea (eli ei herätä Cheliaxissa juuri mitään huomiota) ja hänen ihonsa on oudon läpikuultava sekä etenkin kostealla kelillä tai märkänä hieman limaisen näköinen.

Vaikka Vesper päättikin lähteä oman kansansa keskuudesta ihmisten joukkoon ja soluttautuu mielellään heidän keskuuteensa, hänellä on kuitenkin vetehisten muinainen tuntemus siitä, että hän on luontaisesti ympärillään olevia parempi - vaikka hän niukin naukin muistaa, että polveutuu Azlantin imperiumista, siitä muistuttaminen saa varmasti turhamaisen pojan pörhistelemään höyheniään riemusta. Maailma on Vesperille tikapuut ja muut humanoidit vain pienoja, joita pitkin kiivetä. Rahasta, voimasta ja asemasta hän on kuitenkin valmis tekemään yhteistyötä muiden kanssa. Hän inhoaa palvelemista ja muiden alapuolella olemista, hilliten inhonsa vain vaivoin ja suunnitellen mielellään kostoa niille, jotka ovat häntä päätyneet komentelemaan tai pompottelemaan. Sopimuksia voi tehdä ja kauppaa voi käydä, mutta niissä on aina päästävä edullisempaan asemaan ja korjattava lopuksi voitto. Kaiken takana on aina lopulta vain Vesper itse ja hänen oma tavoitteensa päästä olemaan kukkona tunkiolla. Jonkun alla työskenteleminen saa Vesperin aistimaan, että kenties hän ei olekaan luomakunnan absoluuttinen kruunu, ja sehän ei hänen pirtaansa sovi. Jotenkin on päästävä todistamaan, että hän on ketä tahansa parempi.

Vesper ei ole järkevin mahdollinen toimija eikä hän todellakaan tunne omia rajojaan: maaginen voima on kihahtanut nuorukaiselle pahasti hattuun ja hän on vakuuttunut kyvystään valehdella, liehitellä tai uhkailla tiensä mistä tahansa läpi. Sen verran hän tietää ulottuvuuksien ja niiden asukkaiden luonteesta, että hän tietää sielunsa olevan iäksi menetettu jonnekin aivan muualle kuin Luutarhaan, mikäli henki lähtee. Hän tietää myös, että mitä enemmän voimaa ja valtaa hän saavuttaa elämässä, sitä paremmat hänen mahdollisuutensa ovat kuoleman jälkeen päästä korkeaan asemaan siellä, mihin hän sitten joutuukin. Jos hänelle tarjotaan mahdollisuutta luikerrella sopimuksesta irti, hän todellakin alkaa selvittää sen realistisuutta, mutta ei ole valmis tekemään mitään, mikä riskeeraisi tuoreiden taikavoimien menetyksen. Tärkeintä hänelle on jatkaa kiipeämistä niin elämässä kuin kuolemassa, vaikka jälkimmäistä hän ei todellakaan ole kiinnostunut vielä aloittamaan.

Kukapa ei mieluummin hallitsisi alisessa kuin palvelisi ylisessä?

Lucille

sea krait familiar (arcane amplifier)
CE tiny magical beast


Senses Perception +9


AC 15, touch 13, flat-footed 11; (+ armor, +3 Dex, +2 natural)
hp 19 (3 HD)
Fort +1, Ref +5, Will +1; imp. evasion
Special Defenses


Speed 20 ft., climb 20 ft., swim 20 ft.
Melee bite +4 (1d2-2+poison)
Special Attacks poison Fort DC 9; 1/round for 6 rounds; 1d2 Con; cure 1 save


Str 4, Dex 17, Con 8, Int 7, Wis 13, Cha 2
Base Atk +0; CMB +1; CMD 8 (can't be tripped)
Feats Weapon Finesse
Skills Bluff -3, Climb +11, Diplomacy -3, Intimidate -3, Knowledge (planes) -1, Perception +9, Stealth +15, Swim +11, Use Magic Device -3
SQ echo, empathic link, improved evasion, share spells

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped