Toinen sessio, 19.1.2006

Luutnantti Korbek käskee ryhmän lomille lomps. Neljän kuukauden alokasaika on loppumassa ja kommunikaatio ulkomaailmaan vapautetaan. Sankareillemme jaetaan vähennetty päiväraha, ja osoittautuu että vuorokauden loma rajoittuu kahdeksaan tuntiin.

  • Korpraali Frak ottaa jatkossa 5. kivääriryhmän haltuunsa.
  • Korpraali Mosel
  • Korpraali Hecklor

Lomakaudelle keskittyy paljon perseilyä. Valdekin ja Kathen lyhyt lemmenhetki johtaa miltei lomiltapaluun myöhästymiseen. Paluuyönä koko porukka kokee pahalaatuisen liskojen yön, villejä unia. Hieman poikkeuksellisesti kaikkien unet keskittyvät Acheronin raunioille, tankkien ja basiliskien raatojen keskelle. Aamulla Qusum kusee lattialle ja aamiainen jää väliin.

3. Komppanian lähtöpuheen pitää Majuri Raub. Mukana on myös komissaarin saatesanat. Uudet käskyt ovat lastautua Palantinen Kunniaan ja aloittaa matka kohti sotaharjoitusta Acheronilla. Lähtö avaruuteen suo melko hulppeat näkymät Palantinelle. Muiden pällistellessä valoilmiöitä paikkaamme puuttuvat kamat muiden räkänokkien varusteista.

Acheronin ilmasto on huomattavasti parempi kuin Necromundan. Painovoimakin on fysikaalisten anomalioiden (yllättävää miten identtinen painovoima sitä vallitseekaan planeetoilla ja kuissa halki Imperiumin) aiheuttamana suunnilleen sama. Maasto on harmaan sävyistä (tuhkaa, pölyä, kivimurskaa ja sukupolvien takaisen örkkien invaasion jälkeisiä hitaasti ruostuneita ajoneuvojen rankoja) ja taivas odotetusti musta.

Sijoitumme puolustuslinnakkeeseen, joka sisältää ehkä kymmenen komppaniaa PDF:n joukkoja. Kaikki ovat kaivautuneet sotaharjoitusta varten. Korpr. Frak osoittautuu hieman hapuilevaksi ryhmänjohtajaksi. 4. komppaniamme saa osakseen tunnusteluhyökkäykset vihollisen asemiin.

(Sivuhuomio: Komppanian harjoitussuunnitelma on edetä harjoituksenomaisesti PDF:n asemiin raunioituneessa kaupungissa samalla harjoitellen etenemistä tankkien suojassa. Koska kyseessä on sotaharjoitus, luonnollisesti jokaisen miehen las-kivääri on lukittu harmittomalle harjoitustulelle vahinkojen välttämiseksi.)

Tilanne äityy nopeasti sangen huonoksi. Qusumiin osuu kahdesti ja Malev aloittaa toimet ampumalla Alonsia. Pulttiase ja Karel jäävät miltei tykistöosumaan. Raskasta epäsuoraa tulta osuu kaikkialle ympäristöön ja perääntyminen suoritetaan vähemmän taktisesti. Seiteriin osuu ja tajunta lähtee. Ltn Korbek on kaatunut, mukanaan avain laskiväärien tainnutuslukkoihin.

Kuolleita: Geert, Qusum, Kathe.

Löydämme aiemmin kaivetut vallihaudat ja muutaman bunkkerin. Malev saa käsiinsä laspistoolin. Myös radio löytyy, tosin signaali on pelkkää outoa häiriötä. Korbek lähtee etenemään vallihautoja pitkin seuraavaan bunkkeriin. Emme näe häntä enää koskaan. Radiosta saadaan ilmoitus lähestyvästä tankkiplatuunasta, joka saattaa olla epätietoinen sotaharjoitusten vihamielisestä kohteesta. Ensimmäisestä keskityksestä eloonjääneet kaatuvat yksi kerrallaan, kuka mihinkin luotiin tai säteeseen.

Seiterin palatessa järkiinsä taivaalta sataa pudotuskelloja. Adeptus Astartes on saapunut paikalle. Kenttäsairaalassa Maleville asennetaan uusi teknomekaaninen käsi. Yöllä tapahtuu kummia, Majuri Raum kävelee sisään kenttäsairaalaan ja teloittaa tuntemattoman vartijan. Raum katoaa jälkeäkään jättämättä. Seiter pakenee hospitsista lääkehuuruissa ja varastaa sotilaspoliisitakin, piiloutuen kenttäkappeliin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped