Noidan torni kaatuu!

  • Karavaanari Silas Grubb saapui Belhaimiin aamusta, auringon ensisäteiden valaistessa kylän katuja. Hänen mukanaan saapuivat myös Braoin Felstrapper, Moedinger, Rahim Nur ja Sonny House, Yanmassista palkatut vartijat. Ennen kuin he ehtivät saada palkkaansa hyvästä työstä, saapuu seriffi paikalle ja pidättää Silaksen- hän on etsintäkuulutettu salakuljettaja! Seriffi lähtee viemään miestä hirtettäväksi Opparaan, ja rahattomat vartijat jäävät tyhjän päälle. Saatuaan huoneet paikallisesta tavernasta, jäävät he miettimään pullojen ääreen tulevaa. Tämä kuitenkin saa odottaa, kun maa tärähtää ja järkyttävä pauke kuuluu ulkoa. Rahim paukkaa ulos ovesta, ja näkee tomupilven nousevan kylän laidalta. Pian sana alkaa kiertämään: Noidan torni on kaatunut!
  • Saavuttuaan raunioille, näkevät hekin tuhon: Vanha torni on romahtanut, jättäen vain pienen osan pystyyn. Joukko kyläläisiä pyörii raunioiden äärellä, ja paikalla on myös varaseriffit. Raunioiden seasta on löytynyt myös jotain hyvin outoa- kaksi koboldin ruumista. Varaseriffit pyörivät avuttoman näköisinä, potkien kiviä ja riidellen siitä mitä tehdä. He marssivat läheiselle kartanolle, josta he koettavat hakea apua paikalliselta velholta, Hunclaylta. Rahim ja Braoin jäävät etsimään muita mahdollisia uhrejä kiven seasta, kun taas Moedinger ja Sonny seuraavat varaseriffejä. Hunclayn ovella on yllätys- kolmas koboldi, tämä kärventynyt. Varaseriffit koputtavat ovelle, mutta eivät saa vastausta. Hetkeä myöhemmin miehet palaavat kohti tornia. Sonny ei ole tyytyväinen herrojen työhön, ja etsii talon takaovea, mutta sellaista ei löydy. Kun hän palaa muiden luokse, saapuu tornille myös Belhaimin paronitar Origena. Varaseriffit koettavat selittää tälle mitä on tapahtunut, mutta paronitarta ei ole tyytyväinen tilanteeseen. Paronitar huomaa uudet naamat kaupungissa, ja kysyy keitä he ovat. Tarmokkaan vastauksen jälkeen paronitar tarjoaa heille työtä: tutkikaa rauniot, etsikää syy miksi koboldeja on kaupungissa ja raportoikaa takaisin. Sankarit suostuvat.
  • Tutkittuaan maan päälliset rauniot, päättävät he jatkaa alempien osioiden tutkintaa seuraavana päivänä. Illalla he suunnitelevat mitä he mahdollisesti tarvitsevat tutkinnassa. Aamusella he hakevat sorkkaraudan, alkemistintulta ja hieman ruokaa, ja suuntaavat kohti tornia. Moedinger käyttää taikojansa auttaakseen majatalonpitäjää, ja saa hyvästä työksi palkkiona taikajuoman. He saapuvat yhdessä rauniolle, ja aloittavat tutkimuksen. Usean salaoven jälkeen he löytävät tiensä alas katakombeihin. Ensimmäisestä huoneesta he löytävät heti ongelmia- parin myrkyllisiä jättiläishyönteisiä! Nämä pedot eivät kuitenkaan kestä kauaa heitä vastaan. Huoneesta löytyy myös pari mithral-tikaria oudoilla kaiverruksilla.
  • Katakombit paljastuvat vanhaksi vankilasysteemiksi, mutta sellit ovat nyt tyhjillään. Salaoven takaa löytyy kuitenkin synkkä salaisuus- kaikki sellit eivät ole tyhjiä. Unohdetussa siivessä on useita luurankoja, käpertyneinä selleihinsä. Erään oven kalteri-ikkunaan ponnahtaa nälkiintyneet kasvot, joka anovat ruokaa ja juotavaa. Braoin päättää avata oven, ja samalla mies kalterian takana hajoaa kuin sumu tuuleen, valittaen kauheaa nälkäänsä. Samalla hetkellä tämä nälkä leviää seikkailijoihin. Vatsat kouristellen he astuvat huoneeseen, ja kuvajainen katoaa. Hetken levähdyksen jälkeen he jatkavat matkaansa. Vankisellistä löytyy ovi ja kapea käytävä, jonka päässä on vipu ja ukkospilveä muistuttava olio, elementaali. He päättävät jättää sen rauhaan, vielä. Sen sijaan he jatkavat matkaa eteenpäin, ja löytävät kidutuskammion. Tässä karussa kammiossa he näkevät kidutusvälineiden lisäksi symbolin- kukko kahden keihään yläpuolella ja sanaparin: "Kipu puhdistaa mielen, tuska tuo esiin totuuden." Ennen kuin he ehtivät pidemmälle, kuuluu huoneessa ääni: "Istu toki tuoliini, kraah"
  • Esiin ilmestyy kattoparrulla istuva korppi, joka koetti loitsulla komentaa Braoinia istumaan piikkituoliin. Epäonnistuessaan lintu koettaa neuvotella- hän kertoo mitenkä huoneen salaovi löytyy, ja vastapalveluksena heidän pitää vain vuodattaa hieman verta huoneessa. Tämä ei kiinnosta ketään- varsinkin sen jälkeen, kun Braoin löytää salaoven itse. Ovi ei kuitenkaan aukea, ja korppi ilkkuu heille- ilman häntä, ette ikinä saa salasanaa tietoonne. Braoin vilkaisee seinälle, ja toistaa sanaparin symbolin alapuolella. Ovi aukeaa- ja samalla korppi Harzogoparas käy rääkyen tämän päälle. Korpin muoto valuu pois ja sen todellinen olemus paljastuu. Pikkupiru käy raivokkaasti Braoinin päälle, mutta kääpiö halkaisee olennon yhdellä iskulla.
  • Pitkä käytävä johdattaa heidät happoaltaalle, jonka yli kulkee kapea pitkospuu. Varmajalkainen Sonny johdattaa joukkoa, kunnes pitkospuu loppuu, mutta happoallas ei. Epäilemättä vipu salaisessa käytävässä elementaalin luona avaa tien. He palaavat, ja astuessaan takaisin elementaalin huoneeseen ääni kaikuu käytävässä, vaatien salasanaa. Braoin toistaa lauseen, mutta elementaali käy aggressiiviseksi. Sonny tajuaa kuullensa aaveen hokevan lausetta "Hyvä Paroni Sallii Sen!" ja toistaa sen. Elementaali katoaa, ja vipu vääntyy pohjaan. Loput sillasta on noussut esiin! Happoallas ylitetään, ja seuraavan pitkän käytävän ja ovien jälkeen saapuvat he kammioon, jossa on vipu ja raskas rautaovi- sekä outo rautainen laatikko. Heidän vedettyä vivusta, laatikko herää eloon ja muuttuu metalliseksi ihmiskoneeksi- ja vaatii suvun symbolia. Onneksi Sonny oli kaivertanut sen mukaansa kidutuskammiosta, ja se esitetään koneelle. Rataspalvelija väistää, ja ovi on auki heille.
  • Oven takaa löytyy aarrekammio, jossa oleva ghuuli tapetaan. Aarrekammion aarteet ovat kalterien takana, mutta ovet saadaan auki oudoilla kaiverruksilla varustetuilla tikareilla. Aarteet päätetään jakaa myöhemmin. Kammiosta löytyy myös tie eteenpäin- tuore kaivettu käytävä. Matkalla Braoin astuu ansaan, ja saa tippukivestä päähänsä. Tunneli johtaa luolaan, josta puolet on romahtanut. Kivikasan alta pilkottaa myöskin ruumis- valkohapsinen mies punaisissa kaavuissa. Hunclay, Belhaimin velho, on kuollut. Sonnyn mielestä tämä romahtuminen on alkanut täältä- tätä päätelmää vahvistaa koboldipioneerien ruumiit kivien alla. Täältä johtava tunneli tutkitaan- ja sen päästä löytyy luola. Luolassa heidät yllätetään, ja koboldit käyvät heidän päällensä. Kolme keihäsmiestä syöksyy eteenpäin johtajan virittäessä jousensa. Moedingerin loitsu sammuttaa yhden koboldin mielen, ja Rahim ja Braoin kylmentävät kaksi lisää. Johtaja ajetaan nurkkaan, ja rääkyvä koboldi antautuu. Sesserak-niminen koboldi myöntää osallisuutensa tornin sortumiseen, mutta sysää vastuun klaanipäällikön niskaan. Koboldi päätetään viedä Paronittaren eteen, kertomaan tunnustuksensa.
  • Origenan kartanolla koboldi selittää Paronittarelle mitä tapahtui, ja otus ajetaan metsään koirat perässään. Origena on huolissaan, mutta kiitollinen. Palkka maksetaan, mutta samalla tulee myös uusi työtarjous: Etsikää Veri-Valan heimoluola ja ajakaa syöpäläiset pois mailtamme!

Sesserak

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped