Taldorin mahtavan keisarikunnan rajat ylsivät aikoinaan Arcadianmereltä Kelelshin keisarikuntaan, Padishahiin. Aroden itse kulki Taldorin kansalaisten parissa ja hänen kirkkonsa mahti hohti kultaisesta Opparan kaupaungista. Muinaiset Taldorin Tutkimusarmeijat valtasivat jalansijoja keisarikunnalle ympäri Golarionia, ja sen mahtavat falangit marssivat tuhansia maileja Hohtavan ristiretken aikana lyödäkseen Kuiskausten Tyrannin maahan ja vangitsivat tämän Hirttohuipulle. Nyt.... Taldor on pelkkä vääristynyt muisto vanhoista kunnian ajoista. Mennyttä on siirtomaant ja territoriot sekä nykyajan suurvaltojen kunnioitus, jotka ovat varmoja että Taldor jatkaa hiljaista rappiotaan unohdukseen seuraavan vuosisadan. Sota Qadiran kanssa on yhä ratkaisematon, ja rajakiistat ovat valmiita syttymään sodan liekkeihin. Mutta on Taldorissa vielä suuruuttakin; kiviperustat joista kultapäällysteet on rapisseet pois. Vanhojen sukujen pojat ja tyttäret kuulevat muutoksen tuulet- mutta onko kuiskaukset tuulessa enteitä uudesta noususta vai vanhan hohtonsa menettäneen keisarikunnan kuolonkorinaa?

 • Hallinto
  Taldorin tämänhetkinen monarkki on Suurprinssi Stavian III, Taldorin keisari, Andoranin doge, Galtin suojelija, Cheliaxin ikuinen monarkki ja Arodenin primarkki. Suurprinssi on rappiolla oleva halltsija, joka viettää enemmän aikaa juhlien, jättäen hallinnon byrokraateille. Suurprinssistä seuraavana on laaja aatelisten kirjo- herttuaita, varakuninkaita, maistereita, ylikonsuleita jne. Keisarillisten kirjanpitäjien työnä on pitää kirjaa aatelistosta ja arvojärjestyksestä eri tittelien välillä. Aatelisto harvoin vaivaa mieltään hallintoasioilla, vaan kuluttavat aikansa historian ja taikuuden tutkimiseen ja muinaisesineiden keräilyyn sekä tietysti juhlintaan Suurprinssin kanssa. Tästä seuraavana on senaattoriluokka, jotka pitävät huolta että korkealta tulevat käskyt toteutetaan kansan parissa.
 • Ritarit
  Ritareja on Taldorissa hyvin paljon- ritarius ja sen aatteet ovat ihanne Taldorissa. Erilaisia ritarikuntia ja järjestöjä ympäri Taldoria- osa taistelee oikeuden, totuuden ja Taldorilaisen elämäntavan puolesta, osa oman nimensä ylentämiseksi. Ritariksi pääseminen on pitkä prosessi perinteiselle kansalaiselle, mutta monet kykenevät taistelijat ryhtyvätkin seikkailijoiksi- nopea tapa päästä rikkauksiin ja sitä kautta ritarin arvonimeä lähemmäksi.
 • Uskonto
  Taldorin suurimmat uskonnot ovat Abadar, Cayden Caylen ja Shelyn. Arodenin kirkkoja ja pyhäkköjä löytyy yhä ympäri maata, unohdettuna ja raunioituneena. Sarenraen uskolla on erityisasema Taldorissa- se on kielletty, sillä Sarenraen palvojien uskotaan olevan vain Qadiran käsikassaroita. Tämä ei kuitenkaan hidasta aamunkukan palvelijoita. Salaiset seurakunnat tapaavat piilotuvissa, palvoakseen jumalatartaan turvassa Taldorin lain kouralta.
 • Druidit
  Muinaisina aikoina Taldor oli metsien peittämä. Mutta kun entisaikojen keisarit alkoivat rakentamaan imperiumiaan, tarvittiin puuta laivoihin ja kaupunkien rakentamiseen. Mustapuu oli ensisijaista tässä työssä- se oli vahvaa ja muokattavaa, ja siitä saatava terva oli ensiluokkaista laivojen ja kaupunkien kattojen tilkitsemiseen. Nyt, Taldor on suurten ruohotasankojen maa- vain yksi suuri metsä on enään jäljellä. Verduranin metsä on valtava aarniometsä, jonka koskemattomuutta suojelee Villimetsän Loossi, muinainen druidien järjestö. Druidit antavat harventaa metsää ja sen arvokasta mustapuuta vain vähän kerrallaan, ja metsureina toimivat sillon Wispilin kylän maahiset. Druideilla on ainutlaatuinen koskemattomuuden asema Taldorissa.

Naapurivaltiot

 • Qadira
  Qadiran satraappikunta on vain pieni osa Keleshin suurta keisarikuntaa, mutta Sisämeren alueella se on mahtava valtio. Mausteita, kankaita ja jalokivia virtaa aavikolta Sisämeren markkinoille. Kylmä sota Taldorin kanssa on yhä käynnissä, ja uskonnollinen dilemma on käynnissä- Sarenraen rauhallisemmat palvojat vastustavat Qadiran sotaisaa politiikkaa, kun taasen militantti Aamunkukan Kultti tukee sotaa.
 • Andoran
  Vapaiden maa. Demokratian kotimaa, jossa kansalaisten valitsema neuvosto hoitaa hallinnon. Andoranin suurin rikkaus on laajat metsäalueet, jota kuskataan veneenveistämöille ja ulkomaisille markkinoille. Salaa rahoittaa terroristeja ja vapaataistelijoita muissa valtioissa, ja sen kaapparilaivat metsästävät orjakauppioita Sisämerellä.
 • Galt
  Ikuisen vallankumouksen maa. Ennen Arodenin kuolemaa Galt oli runoilijoiden, filosofien ja vapaa-ajattelijoiden maa. Kun Cheliax kääntyi palvomaan Asmodeusta, kansa nousi aatelistoa vastaan. Verinen vallankumous johti toiseen, ja 30 vuoden jälkeen ei Galtissa ole vieläkään rauhaa saatika hallintoa. Maata "hallitsee" Vallankumousneuvosto, joka lähinnä teloittaa ihmisiä. Harmaat Puutarhurit- niminen salainen poliisi hoitaa tämän työn tappavalla tehokkuudella.
 • Viiden Kuninkaan Vuoristo
  Kääpiöiden valtakunta. Kerran yhteinen valtakunta, nyt hajonnut viiden monarkin hallitsemaksi kaupunkiliittoumaksi. Vuorien sisään louhituissa kaupungeissa kääpiöt kaivavat jalometalleja uskomattomissa määrin myytäväksi naapurivaltioille. Osa valtakunnista on menetetty örkeille ja lohikäärme Daralathyxlille, Kuudennelle kuninkaalle.
 • Absalom
  Kaupunkivaltio maailman keskustassa. Kortoksen saaren suuri kaupunki, jossa kaikki on mahdollista. Tiennäyttäjien järjestön päämaja. Rotujen ja uskontojen sulatusuuni, jota monet Sisämeren valtiot havittelevat omaksensa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped