Otteita Kruuninprinssi Darênthilin päiväkirjasta

274, kevät
Rainonin herttuakunta

Setäni Merenil on istunut valtaistuimen vieressä nyt jo yli kuukauden. Hän on ainakin perustanut yhden uuden kaupungin, erottanut Kuninkaallisen varainhoitajan, alkanut luoda uskontojen neuvostoa ja ilmeisesti laatinut lain, joka pakottaa kuulijat palkitsemaan kiertäviä muusikoita. Toki kaikki kuulemani teot ovat vasta tarinoiden ja huhujen muodossa, lukuunottamatta Atwallin kaupungistamista.

Olen pohtinut matkani aikana paljon setääni ja hänen tarkoitusperijään. Vaikka hän on aina ollut hieman epäluotettava ja jossain asioissa laiskuudessaan jopa epäpätevä, on hän aina ollut kuitenkin lojaali Merlockille. Kuitenkin hänen menneet tekonsa viestivät hyvin vahvoista mielipiteistä ja peloista, mitä tulee minuun itseeni Merlockin hallitsijana. Näinollen en pidä mahdottomana tilannetta, jossa hän olisi päättänyt jäädä käskynhaltijana odottamaan isäni paluuta.

Odotan mielenkiinnolla paluuta Vuorihoviin.

274, kevät
Myrnin ruhtinaskunta

Olemme aloittaneet viralliset neuvottelut porttikirjasta prinssi Larandin kanssa. Virkamiesten pitkälliset valmistelut kevensivät neuvotteluja huomattavasti. Tästä huolimatta oloni on varsin raskas. Lordi Sigur on tehnyt tiettäväksi aiheellisen pelkonsa portin vaikutuksesta Merlockin valtakuntaan. Vaikka hänen näkemyksensä ovatkin vailla hallitsijan omaavaa kokonaiskuvaa tai tietämystä tulevasta ei riski ole missään nimessä olematon.

Porttihankkeeseen liittyviä riskejä ei lainkaan vähennä Venariin kirkon sisäinen tiedon leviäminen. Kirjan luovuttamiseen liittyä henkilöitä on niin paljon, että on typerää kuvitella tiedon pysyvän salassa. Tämä tulee pitää mielessä Venariin kirkon kanssa toimiessa.

274, kevät
Myrnin ruhtinaskunta

Olen tänään ottanut raskain mielin vastaan uutisen isoisäni, Kuningas Morandin kuolemasta.

Jään kaipaamaan hänen vankkaa, tuimaa läsnäoloaan ja hänen valintojen muodossa antamia neuvojaan. Olen ollut hänen kanssaan tietyistä hallinnollisista ratkaisuista – kuten magian hallinnoinnista – eri mieltä jo pitkään, mutta arvostan hänen rautaista otettaan kuningaskunnasta. Vaikka tiesin tämän päivän koittavan pian, olisin suonut itselleni ja Merlockille vielä muutaman vuoden aikaa, ennen omaa valtaanastumistani ja siitä seuraavia vääjäämättömiä ongelmia. Neuvottelut Myrnissä ovat liian tärkeitä keskeytettäväksi, joten joudun pitkittämään paluutani – ja siten setäni valtakautta käskynhaltijana - pidempään, kuin on kenellekään hyväksi. Vaikka luotan Prinssi Mêreníliin Merlockille lojaalina miehenä, en ole täysin varma, että hän hyväksyy aikeitani valtaannousun suhteen ja on mahdollista, että hän tekee jotain estääkseen nämä suunnitelmat. Lisäksi pelkään, että hän on saanut haltuunsa Kuningas Morandin seuraajalleen määräämiä asiakirjoja, joita hän olisi voinut kernaasti olla näkemättä.

Tilanne Myrnissä on kaksijakoinen. Prinssi Larande on aikeilleni myötämielisempi, kuin uskalsin toivoa. Hän näkee tulevaisuudessa uuden imperiumin synnyn ja vaikka en varauksetta jaakaan hänen visiotaan, ymmärrän sen suuruuden ja innon, joka häneen on sen myötä tarttunut. Toisaalta Venariittien sisäiset valat ja juonittelu tekevät Portti-hankkeen salassapitämisen lähes mahdottomaksi. Salaisuuksistaan kuuluisa kultti ei ole sisäisesti ollenkaan niin salainen, kuin mitä toivoisimme. Pelkään, että hankkeesta kärsivät tahot sabotoivat sen, ennenkuin ensimmäistäkään porttia saadaan luotua.

Ja vaikka neuvottelut menisivätkin hyvin, ei ole mitenkään itsestään selvää, että pääsemme mantereelta hengissä takaisin kotiin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped