Osa 0: Johdanto

You wired me awake
And hit me with a hand of broken nails
You tied my lead and pulled my chain
To watch my blood begin to boil

Asianosaisille,

Teidän tehtävänne on matkustaa Garyyn, Indianassa Amerikan Yhdysvalloissa, ja perustaa sinne Klaanin ja Huoneen Tremere kappeli teille osoitettavaan paikkaan. Teidän käyttöönne luovutetaan hankkeen vaatimat rahalliset resurssit ja näiden lisäksi Klaanille ja Huoneelle uskollinen renki, jonka ylläpito on teidän vastuullanne. Tarkemmat ohjeet käytännön asioiden hoitamisesta saatte ko. rengiltä saavuttuanne Garyyn. Matkajärjestelynne ja muut muuttoonne liittyvät käytännön asiat on jo hoidettu. Garyssä kappelin vanhimmaksi teistä nimetty kaltainen toimii lähimpänä esimiehenänne, ja hän puolestaan raportoi ja vastaa klaaninvanhin Bartholomew Whitakerille, joka toimii kappelin valvojana.

Seuraa lyhyt kuvaus Garystä ja alueen vallitsevasta poliittisesta tilanteesta.

Gary on pieni, köyhä ja ränsistynyt amerikkalainen kaupunki, jonka suuruuden ajat ovat kaukana takana. Sen pääelinkeino oli 70-luvulle saakka terästeollisuus. Terästeollisuuden romahtamisen ja tuotannon siirtymisen ulkomaille jälkeen tehtaat jäivät tyhjilleen ja tuhannet jäivät työttömiksi. Ne, joilla oli siihen varaa muuttivat muualle. Useimmilla ei ollut. Työttömyys ja köyhyys aiheuttivat sosiaalista ahdinkoa ja toivat mukanaan lieveilmiöitä, kuten rikollisuutta, huume- ja alkoholiongelmia, ja kodittumuutta. Kilometrien mittainen kaistale, jolla hylätyt tehtaat sijaitsevat on ruostunut ja myrkyllinen joutomaa. Garyn asunnoista lähes puolet ovat tyhjillään ja loput ovat ränsistyneitä ja hoitamattomia.

Kaltaisten maailmassa Gary on aina ollut mahtavan Chicagon, Amerikan asukasluvultaan kolmanneksi suurimman kaupungin varjossa. Chicagon Ruhtinaan Lodinin ja Garyn Ruhtinaan Modiuksen valtataistelu saavutti kliimaksinsa 70-luvulla. Lodin veti pidemmän korren, ja Modius menetti lähes kaiken. Kuten kaupunkinsa Gary, Modius on vain kalpea varjo siitä, mitä hän on oli vielä reilu kaksikymmentä vuotta sitten. Chicagon Lodin mieltää Garyn omaan valtapiiriinsä kuuluvaksi, mutta Garyn kaltaiset pitävät kuitenkin tiukasti kiinni itsenäisyydestään. Gary on heidän kotinsa, eivätkä he suostu alistumaan Lodinin hirmuhallinnon ikeeseen.

Chicagossa on lähes kolme miljoonaa asukasta, Kun mukaan lasketaan lähikunnat ja lähiöt, asukasluku kipuaa lähes seitsemään miljoonaan. Chicagon kaltaisia on joidenkin arvioiden mukaan lähes kaksisataa. Kaltaisten ylikansoituksen takia Lodin on pitänyt voimassa kieltoa syleillä jälkeläisiä jo viidentoista vuoden ajan. Garyn Ruhtinas Modiuksella ei moista kieltoa valtapiirissään ole, josta on seurannut varsin erikoinen ilmiö: chicagolaiset kaltaiset, jotka haluavat jälkeläisen joko syleilevät salaa ja pitävät jälkeläisensä piilossa Lodinilta, tai käyvät syleilemässä jälkeläisen Modiuksen luvalla Garyssä. Kun tulee aika tunnustaa kaltainen, tekijä esittelee hänet ensin Modiukselle, ja vasta myöhemmin, kun aika on sopiva, Lodinille ja Chicagon seurapiireille. Tämä epävirallinen käytäntö on jo pitkään aiheuttanut kahnausta Lodinin ja Modiuksen välillä, ja monet spekuloivat, että on vain ajan kysymys, ennen kuin Lodin murskaa Modiuksen kokonaan ja tekee Garystä virallisesti osan Chicagon valtapiiriä.

Mitä Garyn ja Chicagon valtakunnissa sitten tulevaisuudessa tapahtuukaan, teidän tehtävänne on kappelin perustamisen lisäksi toistaiseksi ainoastaan tarkkailu. Tulette saamaan lisäohjeita myöhempänä ajankohtana mikäli tehtävänne niin vaatii.

Wienissä viidentenätoista päivänä joulukuuta Armon Vuonna yhdeksäntoistasataa ja yhdeksänkymmentäyksi.

Klaanin ja Huoneen Tremere nimissä,

Lodovico Agostini, Klaaninvanhin

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped