Hahmot ovat pitäjän rikkaimman miehen lapsen, sisaruksia. Perhe asuu kartanossa ja sillä on paljon palveluskuntaa.

Wallinin talo on Honkaniemen kylän komein ja varakkain. Sillä on kaksi hevosta, 15 lehmää ja yksi sonni, kolme vasikkaa, 27 lammasta ja karitsaa sekä kolme sikaa. Niiden arvo on yhteensä 723 taaleria. Eläinten lisäksi tilan arvo koostuu kaksikerroksisesta kiinteistöstä, jossa kylän ainoa savupiippu ja lasi-ikkunat, käyttöesineistä sekä raha-varoista.

Tilaan kuuluvat asuinrakennus, pihapiirissä sauna, aitta, navetta, puuvaja ja kaksi latoa sekä 16 ja 8 aarin pellot ja lato niistä suuremmalla.

Albinilla on kontakteja rannikon kauppiaisiin ja hän toimittaa sisämaahan tuontitavaraa: kahvia, teetä, tupakkaa, suolaa,silkkiä ja muita hienoja kankaita...

Pelikooste 1

SIVUHAHMOT

Palvelusväki

Rengit

Pietari (päärenki) (28) Pietari tuli taloon 12-vuotiaana renkipoikana huutolaislapsena. Onnettoman laihasta pojaklopista kasvoi riuska työmies, joka ajan mittaan nousi päävastuuseen rengeistä. Pietari on ylpeä asemastaan ja hänelle on kunnia-asia pitää nuorempansa kurissa ja nuhteessa. Hän on Albinin uskottu tilan hoitoon liittyvissä asioissa ja toiminut vara-isäntänä tämän poissaollessa kun pojat olivat nuorempia. Hänen sanaansa pojatkin uskovat.

Aaron (20) Alkujaan laiskanpulskea Aaron löysi uutta puhtia työhönsä Ainon tultua taloon. Aina kun aikaa liikenee hän rakentaa mökkiä ja pari säästää yhteistä elämää varten. Muutto oman katon alle alkaa olla mahdollista jo seuraavan vuoden puolella.

Juha (16) Juha ei aina malttaisi keskittyä töihin ja aina tilaisuuden tullen livahtaa kylille tapaamaan muita nuoria. Hän on saanut jo pari selkäsaunaa Pietarilta ja hänen käytöksessään onkin tapahtunut ryhdistäytymistä. Yrittää kovasti tehdä vaikutusta Marleenaan mutta tyttö ei paljoa hintelästä Juhasta huoli.

Piiat

Raakel (pääpiika, Hertan seuraaja) (24) Marttosen talon kolmanneksi vanhin tytär otti pääpiian paikan Hertan kuoltua, kun ei ollut onnistunut miestä löytämään. Raakel on ehdottoman täsmällinen ja nopea toimissaan, mutta vakavaluonteinen eikä oikein ymmärrä leikinlaskua. Raakel on uskonnollinen ja toisinaan huolestunut Jaakon sielun puolesta. Hän ei ole vielä arvannut puhutella Eerika-rouvaa mutta varmasti hänen täytyy se lähitulevaisuudessa tehdä.

Marleena (17) Iloluontoinen Marleena haaveilee vielä lähtevänsä jonnekin etelään töihin, Turkuun, ehkä jopa Tukholmaan. Marleena on kova puhumaan ja keimailee mielellään pojille, mutta on pitänyt aina maineestaan huolta.

Aino (15) Aino on vähäpuheinen, näppäräsorminen ja työteliäs – sekä korviaan myöten rakastunut Aaroniin. Parin aikeena on rakentaa mökki tilan maille ja avioitua kun Aaron saa mökin rakennettua. Tulevat mäkitupalaiset saavat Wallinin perheeltä kaiken tuen.

Sofia (17), kateissa lauantaista saakka

Kylän väkeä

Kirkkoherra Joosua, 34

Agneta, 28

Kaaleppi, 35 Isokokoinen, tynnyrimäinen, kaljuuntuva. Lapiomaiset kourat, liikkuu hitaasti. Antaa vajaan vaikutelman mutta yllättää keskustellessa.

Maaria, ehkä 60

Mauri, noin 60

Helena Luukkainen, 14 Tavallisen näköinen tyttö, ei terävin veitsi laatikossa, isoin avu on suuri perintö. Albinin yksi vaihtoehto Vilhon morsiameksi.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped