Professori Petros Lorrimor
Vastikään edesmennyt Professori Lorrimor tunsi laajalti ihmisiä pitkän ja monimuotoisen uransa ja tutkimusmatkojensa varrelta; myös pelaajahahmot ovat heidän joukossaan. Lorrimorin hautajaiset pidettiin eräänä synkkänä syysiltana Absalomin vuotta 4711 pienessä Ravengron kylässä Ustalavissa, jonka asukkaana Lorrimor oli viettänyt elämänsä viimeiset viisitoista vuotta.

Kendra Lorrimor
Professorin kuvankaunis goottitytär.

Neuvosmies Hearthmount
Heartmound, Hearthmount, Hartmund, kukaan ei tunnu olevan yhtä mieltä kaupungin mahdollisesti vaikutusvaltaisimman miehen nimen kirjoitusasusta. Osasyynä tähän lienee se, että lordi pysyttelee melko paljon omissa oloissaan, kuten Ravengrossa on muutenkin tapana. Kyläiläisten keskinäinen - ja etenkin ulkopuolisiin kohdistuva - kyräily on sääntö eikä poikkeus.

Isä Grimburrow
Ravengron Pharasman temppelin pappi. Iäkäs, tuiman oloinen miekkonen, jolla on kuitenkin terävä ja utelias mieli.

Lora Räätälintytär
Edesmenneen Grigorin pienoisen ihastuksen kohde, jonka sydän kuitenkin tuntuu sykkivän pappiskokelas Bertille.

Bert
Isä Grimburrown alaisuudessa työskentelevä pappiskokelas, jonka haaveissa siintää seikkailijan ura.

Vesorianna
Harrowstonen vankilanjohtajan edesmennyt vaimo, jonka uskotaan kummittelevan vankilan raunioissa.

Töhrijä
Sukupolvi sitten Ustalavissa vaikuttanut sarjamurhaaja, jonka modus operandi oli kirjoittaa tulevan uhrinsa nimi verellä paikkaan, josta uhri sen löytäisi. Riivasi vastikään Ravengron asukkaista kyläjuoppo Gibsiä, apulaisvouti Brantia, rahanlainaamon vartijaa Rogaria ja seikkailija Chlwchiä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped