Veriset kirjaimet

They're whispering his name
through this disappearing land
But hidden in his coat
is a red right hand
- Nick Cave: Red Right Hand

Kampanjan kuudes pelikerta, johon osallistuivat kolme pelaajista. Hahmot ovat:

  • Harriet, spesialisti (Helmi)
  • Asrael, haltia (Samuli)
  • Chlwch, taistelija (Mattias)
  • Grace, taistelija (Helmi)

Tarina

Lorrimorin talon vierashuoneeseen majoittunut Harriet herää professorin työhuoneen suunnalta tulevaan kolinaan. Edesmennyt professori on noussut kuolleista ja on tullut noutamaan kirjojaan. Harriet käy taisteluun, mutta epäkuolleen sivallus saa Harrietin perääntymään. Hän pakenee yläkertaan ja linnoittautuu sinne Kendran ja palvelija Pollyn kanssa.

Kylillä havahdutaan hautasmaan suunnalta marssiviin epäkuolleisiin. Seuraa paniikkia, sekasortoa ja säntäilyä sinne sun tänne. Lorrimor-zombie ja muut epäkuolleet saadaan lopulta taltutettua, mutta yhden kaatuneen hinnalla Harrietin joutuessa kalmojen murhaamaksi.

Hyökkäyksen aikana Lorrimorin talon oveen on ilmaantunut yksi verinen kirjain lisää. Kirjaimet tavaavat nyt järjestyksessä VESO. Seuraava päivä kuluu polttohaudaten kuolleista nousseita. Kyläläiset vaativat toimia, ja kuin sattuman kaupalla kylään on juuri saapunut yksi kuuluisista Canterwallin Rajavartioista, jonka Neuvosmies Hearthmount välittömästi nimittää voudiksi.

Chlwch selvittää, että kuolleista nousi kymmenen kyläläistä, joiden nimien alkukirjaimista neljän on kirjoitettu talojen seiniin. Chlwch askartelee paperista kuolleista nousseiden nimiä vastaavat laput ja yrittää selvittää mitä kirjaimista voisi syntyä.

Tapahtuu murha. Uhri on kevytkenkäisenä tunnettu rouva. Viimeisin rouvan seurassa tavattu henkilö on haltia Asrael, jota kyläläiset välittömästi alkavat syyttää veriteosta. Uhrin verellä on kirjoitettu R-kirjain. Grace, uusi vouti vie Asraelin putkaan turvaan kyläläisten raivolta samalla kun Chlwch jatkaa johtolankojen selvittelyä. Isä Grimburrown nuori apupappi muistelee nähneensä nimen, joka alkaa VESOR Harrowstonen vankilapalossa menehtyneiden muistomerkissä. Chlwch säntää tutkimaan, mutta päättää hetken mielijohteesta poiketa vilkaisemassa josko joitain päiviä aiemmin kadonnut Gibs olisi palannut mökilleen.

Mökissä on hiljaista. Ovelta johtavat sisätiloihin veriset jalanjäljet...

Yhtäkkiä pimeydestä hyökkää kirvestä heiluttava Gibs mielipuolisen raivon vallassa. Chlwch ja Gibs vaihtavat tiuhaan iskuja, mutta kumpikaan ei onnistu saamaan aikaiseksi taistelun ratkaisevaa osumaa. Lopulta Chlwchin sotaveteraanin refleksit vievät voiton ja Gibs kaatuu maahan kolkattuna tajuttomaksi. Chlwch käärii miekkosen pakettiin ja kärrää tämän kottikärryillä Ravengroon putkaan, siellä odottavien Gracen ja Asraelin suureksi hämmästykseksi. Myöhemmin Gibsin ullakolta löytyy verisin kirjaimin kymmeniä kertoja kirjoitettuna nimi Vesorianna ja murhatun pojan ruumis. Vesorianna on toiseksi ylin nimi Harrowstonen muistomerkissä. Hän oli vankilanjohtajan vaimo, joka myös menehtyi palossa.

Grace ja Chlwch suuntaavat takaisin Gibsin mökille etsimään todistusaineistoa, jättäen Asraelin lukitsemattomaan selliin Gibsin sellin vieressä. Apulaisvouti Brant tulee paikalle ja ihmettelee miten kyläjuoppo Gibs on päätynyt selliin ja missä hän on ollut viimeiset pari-kolme päivää. Hyvin oudosti käyttäytyvä Gibs onnistuu huijaamaan Brantin tulemaan sellinsä viereen, jossa vaiheessa Gibs tarttuu Brantia rivelistä, kiskaisee hänen päänsä vasten kaltereita ja alkaa huutaa. Asrael, joka haltiana on kosketuksissa kahteen maailmaan näkee, kuinka Gibsin sieraimista leijailee savua, joka tunkeutuu Brantin suusta sisään. Hyökkäys on ohi sekunneissa. Gibs putoaa maahan kuin marionetti, jonka langat on leikattu ja myös Brant kaatuu maahan tajuttomana. Asrael ei jää äimistelemään, vaan raahaa Brantin vuorostaan vapaana olevaan selliin. Kyseessä oli selvästi riivaus, mutta selviteltävää olisi silti vielä paljon.

Purku

Pelisessiossa oli tunnelmaa ja meininkiä! Zombeja, murhamysteeri, aaveita ja kirvesmurhaaja. Kuusi pelisessiota kampanjaa ja ollaan käytetty vasta noin 5% kuusi kertaa 50-sivuisen seikkailupolun materiaalista (ts. vajaa kolmannes ekasta kirjasta). Tästä riittää vielä pitkäksi aikaa. -Navdi

Tämä oli minusta (yhdessä ensimmäisen pelikerran kanssa) tunnelmallisin ja jännittävin sessio tähän asti. -Mattias

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped