2020-11-19

13.9.1997, lauantai jatkuu.

Hayley jatkaa vasemman kätensä tarkastamista ja desinfiointia.

Olemme pysäyttäneet jotain tosi isoa. Mutta kaupunki on täynnä protomateriaa… Se varmaan reagoi siihen jotenkin.

Kehittelemme selityksen karanteenista ja tuntemattomasta taudista. Vedessä on ainetta/viruksia/bakteereja, jotka aiheuttavat luultavasti ainakin hallusinaatioita.

  • Leviää veden välityksellä, pisaratartuntana, kosketuksesta.
  • Se havaitaan tunnistusaineella.
  • Aiheuttaa vaihtelevia oireita tai ei oireita, suurin osa väestä vaikuttaa oireettomalta.
  • Jos on oireita, ilmoittakaa terveydenhuoltohenkilöstölle.
  • Vakavaoireiset terveysasemalle tarkkailtavaksi.
  • Vesijohtovesi (juotava, suihku, eläimille annettava) pitää keittää. Vessan saa vetää.
  • Billy Ray mahdollisesti kärsi tästä.
  • Kaupunginraadin jäsenet mahdollisesti kuolivat siihen.

Klo 14. Martha saa puhelinsoiton Olympialta. Hän on matkalla sinne useiden muiden ihmisten kanssa. Tapaamme terveysasemalla.

Hayley hoitaa Readyn puremahaavan päivystyksessä. Lisäksi vesikauhutehosterokotus. Martha saa pillerinsä.

Paikalle tulee auto ja sieltä tulee ulos koko Taurus-tiimi. Trevor, Timothy, Thomas, Tanya. He jutustelevat.

Myöhemmin tulee Orion-tiimi: Olympia, Oscar, Oswald.

Meillä ei ole ketään luotettavaa henkilöä, jonka luokse voisimme tuppautua kokoustamaan. Hayley ehdottaa jotain muuta paikkaa. Ajamme sitten Hurricane Creekin ja Hurricane Laken paikkeille, missä Hayley nukkui.

Olympia kertoo, että Taurus on täällä auttamassa Phenomen X:n kanssa. Varsinkin sen videoinnin kanssa. Nauha pitäisi saada pois. Myös aiempi nauha motellipalosta, joka saattaa olla lähtenyt jo kaupungista… Ready tietää, että Carincola on ollut tähän asti kyynistynyt roskauutisten toimittaja, joka ei itse usko mihinkään, vaan tuottaa roskaa, koska sille on kysyntää. Mutta valot nähdessään hän oli tosin innostunut. Hän on saattanut lähettää nauhan Kaliforniaan.

Suuri ongelma, että kaupungintalon jupakka oli julkinen. Jotain seuraamuksia tulee.

Olympia kertoo, että seriffi vaikuttaa oudolta ja apaattiselta.

Martha haluaa käydä ladolla. Ready kertoo, että järven lähellä on epäilyttävä lato. Ladon omistajat muuttivat pois juuri ennen tapahtumien alkua. Valot laskeutuivat sinne päin. Olympia on ladon tarkistamisen kannalla.

Oswald jää paikalle valokuvaamaan ja dokumentoimaan. Hän voi majoittua leirintälueella teltassa. Dowerin farmilla ehkä?

Oscarilla on mukana radiolähetin. Tietyllä taajuudella voimme lähettää viestejä, jotka on koodattu numeroiksi. Kömpelö viestintätapa, mutta ryhmä kuuntelee.

Olympia kysyy, onko meillä valokuvia niistä toisista hallituksen tyypeistä. Ei ole. Saattaa olla eräs tunnettu taho… Heidän autonsa rekisterinumeroa ei ole olemassa.

Olympia lähettää Taurus-tiimin tehtävälleen.

Oscar antaa meille dokumentteja. Onko Ready kuullut Majestic Twelvestä? KYllä vain. Se on luultavasti puppua. Roswell ei ole pelkkää legendaa; sinne putosi maan ulkopuolinen alus 1947. Sieltä löytyi ruumiita. EBE1, extraterrestrial biological entity 1. Majestic 12 tutki niitä?

Aiemmin Delta Green ja Majestic 12 olivat sama. Työnjako: Majestic 12 tutki lentäviä uhkia ja Delta Green maan pinnalla olevia uhkia. Nykyään toistensa kilpailijoita… Majestic 12 haluaa hyödyntää vierasta teknologiaa

Majestic 12 on saattanut käyttää tätä kaupunkia kokeena.

Toinen dokumentti: Eisenhower report Majestic 12:n perustamisesta. Presidenttiä informoitiin siitä.

Lähdemme hommiin.

Ensin valmistamme selityksen vedenottamolle. Vettä ei missään tapauksessa saa ohjata altaasta jokeen, jotta se ei saastu. Vielä parempi, jos sen saa mekaanisesti estettyä kunnolla. Vesilaitoksen johtaja pelästyy kunnolla.

Charlie pyytää vielä ottamaan yhteyttä jätevesilatokseen ja tekemään parhaansa siellä, että jokeen pääsee mahdollisimman vähän kontaminaatiota. Johtaja rupeaa kovasti selittelemään, että hän ei oikein voi, joku Anastasia Kushma oikeusministeriöstä (asuu keskustassa, Merlen korttelissa) nimitti puhdistuslaitokselle uuden tyypin nimeltä Michelle Brun. Nicholas Kelly (hurjan näköinen tyyppi, samaa porukkaa).

Ready haluaa nyt tarkistaa ladon. Hayley epäilee vieläkin vähän, mutta okei. Martha haluaa varustautua kunnolla. No sittenhän varustaudumme. Hayley voi heittää käsikranaatteja.

Hayley antaa Marthalle stimulantteja. Lähdemme liikkeelle maasturilla ja Hayleyn lääkintäpakulla.

Ready soittaa kiinteistövälittäjälle. Kertoo, että Keanseyn lato kiinnostaisi ja pyytää osoitetta. Tyyppi selittää, että lato on nyt myyntikiellossa, koska armeijalla on jotain tekemistä siellä. Mutta kai se muutaman kuukauden päästä vapautuisi. Ready lupaa soittaa myöhemmin ja saa osoitteen.

Kun käännymme Hurricane Creek Roadille, näemme kaksi mustaa helikopteria pörräilemässä. Ne tutkivat aluetta, liikkuvat hitaahkosti. Ehkä ne seuraavat meitä? Luultavasti ei…

Ladolle johtava tie on kuoppainen. Lato on suuri, viljalato? Ready on sitä mieltä, että se näyttää juuri oikealta. Sen edessä on tyhjää tilaa. Ihmisiä ja autoja ei näy. Helikopterien ääni kuuluu, mutta ei näy. Lato näyttää hylätyltä, mutta siistiltä.

Hayley suihkuttelee tunnistusainetta. Ei suurempia pitäisuuksia, mutta joku läiskä löytyy.

Kierrämme rakennuksen. Ison ladon ovet, eivät näytä olevan lukossa, ei muita ovia. Talon päädyssä on ylisille johtava luukku, sinne voi heittää heinää. Ei tikkaita. Marthan mielestä lautojen välissä on jotain tummaa tiivistettä. Hayley on vähän sitä mieltä, että kannattaisi mennä ylisiltä.

Hayleyn pakun katolta löytyy alumiinitikkaat. Martha kiipeää niitä pitkin ylös ja avaa luukun. Ready tähtää kiväärillä. Sieltä ei tule mitään ulos, mutta vähän valoa näkyy. Martha kuulee jotain satunnaista kopsetta. Hän kurkistaa sisään. Ylisillä ei ole mitään, ei edes heinää. Pölyä on. Tikkaat alas näyttää olevan. Kun lattia loppuu puolessa välissä, sieltä tulee valon kajoa. Vaihtaa väriä ja liikkuu.

Hayley virittää 9 räjähdettä ladon ympärille, valmiina räjäyttämään koko sisällön. Charlie vahtii ladon ovea. Ready vahtii heinäluukkua. Martha etenee hyyyyvin hitaasti mutta aiheuttaa hieman ääntä. Kolina on kuin puukenkä kiillotetulla lattialla. Yksi askel välillä. Tai kaksi. Valo on aika vaikuttava. Kuin kymmeniä värikkäitä telkkariohjelmia. Muutama kuminen kumaus. Sitten ehkä rauhallisia askelia? Kolina vähenee?

Martha pääsee reunalle. Hänellä on outo tunne. Puoliksi kuviteltua rytmiä tai värähtelyä ilmassa? Valaistuja kirkkaita metallipöytiä, joissa on kaaria, reikiä… joissain on lakanoita, mutta ei ihmisiä tai eläimiä. Dominoiva valkoinen valo on perusvalaistus. Pöytien ympärillä on erilaisia instrumentteja hyvin siististi aseteltuna. Käyriä piikkejä, sahoja, skalpelleja, vaikka mitä.

Keskellä salia on lieriö, jossa on hyvin värikkäitä hologrammeja. Lähetyksiä? Sisäelimiä, instrumentteja, instrumentteja pitävä harmaankalpea siro käsi. Välillä on kuvia eläinten leikkauksista. Ihmisiä myös: Billy Ray Spivey, Jane Allen, lenkkeilijä, tuntemattomia, Martha itse! Martha sekoaa hiljaisesti. Hän näkee myös oman leikkauksensa.

Ja hän näkee olentoja, jotka aiheuttavat kävelyääniä. Lapsen kokoisia, hentoja, kalpeanharmaita, suuret mustat ja sileät silmät. Hyvin tyypillisiä harmaita alieneita. Niitä näyttää olevan viisi, touhuavat jotain. Säätävät laitteita jotenkin orgaanisella käyttöliittymällä. Takaseinä on kokonaan tätä orgaanista. Nurkassa on lieriöitä, luonnottoman metallisia. Isossa läpinäkyvässä lieriössä kelluu n. 8-vuotias poika, joka on vahingoittunut. Vielä yksi hyvin iso läpinäkyvä säiliö. Homogeenistä massaa, joka näyttää hyvin samalta kuin se, joka hyökkäsi Shanin kimppuun.

Olennot ovat elegantteja ja ovat näköjään keskittyneet lapseen. Valmistautuvat johonkin.

Martha lähtee hyyyyyyvin hitaasti takaisin. Hän onnistuu pysymään hiljaa!

Ready odottaa tikkaiden alapuolella. Hayley on valmiina räjähteiden kanssa. Helikopterien äänet kuuluvat lähempää.

Martha sanoo, että nyt räjäytetään lato. Hän menee ajamaan Hayleyn pakua.

Hayley varmistaa räjähteet ja alkaa virittämään.

Ready ja Charlie juoksevat maasturiin ja lähtevät liikkeelle.

Helikopterit ovat nyt Charlien auton edessä, hyvin alhaalla. Sieltä ammutaan varoituslaukaus. Kovaäänisestä kuuluu: ”Pysähtykää!” Eivät pysähdy. Sitten helikopteri ampuu autoa, tulee vakavia vaurioita.

Hayley juoksee kauemmas ladosta ja painaa laukaisinta. Lato räjähtää tuusan nuuskaksi ja kuuluu hirvittävä pamaus. Hayley näkee sieltä nousevan kolme suurta hahmoa, jotka vaihtavat väriä jatkuvasti. Munan muotoiset päät, niiden ympärillä tummaa lihaista massaa, ruumiissa orgaanisia reikiä, oudot siivet. Kaksi on kärsinyt räjähdyksestä, nousu kieppuu ja luhistuvat maahan. Kolmas jatkaa nousemista. Hayley yrittää heittää sitä kranaatilla, mutta ei osu.

Martha nousee autosta, ottaa raskaan kiväärinsä ja ampuu olentoa. Se ei värähdäkään.

Charlie pysäyttää auton ja käskee Readyn paeta.

Kuulutusta kuuluu: ”Pysähtykää! Teille ei tehdä mitään. Pysähtykää oman turvallisuutenne tähden.”

Hayley ja Martha näkevät, että se näyttää juurikin sellaiselta ufolta kuin joita aiemmin nähtiin.

Hayley ottaa kranaatin mutta toteaa, että olento on liian kaukana. Hän heittää kranaatin latoon varmuuden vuoksi. Martha yrittää vielä ampua olentoa, ei vaikutusta.

-2 san.

Toinen helikopteri tulee Marthan ja Hayleyn autoa päin. Laskeutuu, ulos tulee 5 tyyppiä, sotilaallisissa varusteissa, ei tuntomerkkejä. Kolme osoittelee meitä kivääreillä. Yhdellä miehellä on ilkeä hymy ja ainakin 3 kultaista hammasta, hänellä on pistooli. Yksi nainen, hänellä on pistooli myös.

Martha laskee kiväärin ja kävelee määrätietoisesti kultahampaan luo. Hän käskee heitä nousemaan takaisin ilmaan ja ampumaan tuon kansallista turvallisuutta uhkaavan asian tuolla taivaalla.

Mies vastaa, että hän on majuri. ”Huomaan, että olette aika *vihreitä*.” Hän on aika rento. Nainen on aika valpas. Muut ovat todella jännittyneitä ja hermostuneita.

Hayley poistaa hitaasti ja varovasti kranaattinsa ja käsiaseensa. Kaksi tyyppiä vahtii silmä kovana. Hayley ehdottaa, että jos Marthakin laskisi kiväärin.

Martha on laskevinaan tyyppejä ja toteaa, että jaha, 12 apinaa tuli komentelemaan. Kultahammas nauraa, nainen on vähän hermostunut ja muut todella hermona.

Hayley haluaa pitää suihkepullonsa.

Näämme ladossa pieniä kappaleita alieneista. Ladosta löytyy joitain kirkkaita magentaläiskiä. Suuren tankin ympäriltä löytyy suurin keskittymä. Alieneiden jäännöksissä ei ole.

Osa kiväärityypeistä on ihan hermona, että mitä ihmettä.

Hayley ja Martha muistavat, että Adams oli nähnyt helikopterin ampuvan.

Majuri sanoo, että mitä jos unohdetaan koko tämä tapaus. Käskee vielä

Majuri käskee meidn häipyä. Käskee jonkun tyypin lastaamaan aseemme autoon. Näin tapahtuu.

Lähdemme pois. Saavutamme maasturin.

Toinen helikopteri on yrittänyt seurata Charlieta ja Readya. He pääsivät piiloon, eikä se ammu. Ready mumisee, että kojootti, apua, auta! Ready näkee valtavan mustan pyramidin, joka on sekä hyvin lähellä että hyvin kaukana ja josta virtaa musta joki. Maa on musta, taivas on musta. Kojoottia ei näy. Hän hukkuu kiehuvaan kuumaan pikiseen virtaan. Hän on kärsinyt siinä tunteja, viikkoja, kuukausia? Hän on nähnyt vieläkin suurempia alieneita. Hän on ollut vieraalla planeetalla. Hän menettää tajunsa.

Lopulta helikopteri luovuttaa.

Martha kutsuu radiopuhelimella. Charlie vastaa ja tulee autolle.

Lähdemme etsimään Readya metsästä.

Kuulemme räjähdyksen ja näemme tulipatsaan, kun majuri räjäyttää ladon vieläkin perusteellisemmin.

Tunnin kuluttua löydämme Readyn sopertelemasta mustista pyramideista ja siitä, että hän palaa, vaikka hänellä on kylmä.

Marthan vatsaan sattuu ikävästi ja syvästi uudella tavalla.

Oswald soittaa Marthalle. Martha kertoo, että Ready pitää

Hayley lähtee viemään Readya Memphisiin sairaalaan.

Martha menee Dowerin farmille, jossa Oswald majoittuu. Hän kertoo, että tuhosimme ladon, ja että tusinaporukkaatuli paikalle. Yksi olento pääsi lentämään pois. Se oli varmaan sellainen valoilmiö.

Martha selittää, että Ready oli katanoninen ja hänet piti kantaa autoon. Hayley lähti viemään häntä Memphisiin.

Martha suihkuttaa itseään tunnistusaineella. Hänkään ei enää ole magenta!

Marthan vatsaan sattuu hirveästi. Mitä jos alien-tikit ovat poistuneet?

Charlie vie Marthan terveysasemalle. Se on täynnä. Muillakin on paljon oireita. Myös sairaanhoitajilla. Charlietakin yksittää.

Martha soittaa Hayleylle ja kertoo tilanteen sairaalassa ja että hänellä on aika hirveä olo. Hayley sitten soittaa Emersonille ja pyytää järjestelemään Marthan nopeasti hoitoon.

Martha valuu verta takapuolesta. Hän kertoo hoitajalle, joka on myös kipeä… Martha pääsee jonon ensimmäiseksi ja tähystykseen. Ei löydy mitään? Ultraäänellä lääkäri toteaa, että Marthan suolisto on hyvin hauraassa tilassa eikä välttämättä selviä.

Muilla ihmisillä on lähinnä flunssaoireita, yksivät verta, keuhkot täyttyvät vedellä.

Martha pyyttää Charlielta puhelimen ja soittaa perusteellisen snyybelpuhelun puolisolleen.

Charlie menee siivouskomeroon ja soittaa Derringerille. Hän kertoo, että Waynesboroon tarvitaan nyt paljon lisää lääkäreitä. Charlie lähtee hakemaan ihmisiä farmeilta sairaalaan.

Autossa Hayley huomaa, että Ready kehittää kamalan keuhkotaudin. Hayley tunkee Readyn täyteen lääkkeitä ja ajaa loppumatkan ylinopeutta.

Marthan tilanne on hyvin huono. Hän päätyy hätäleikkaukseen Atlantaan.

Waynesboro on nyt lääketieteellisen kriisin sotatoimialue. Kansalliskaarti, sotilaita. Tuntematon, nopeasti leviävä sairaus. Erilaisia oireita, suurin osa vaikuttaa flunssalta.

Emerson leikkaa Marthan.

Sunnuntai 14.9.

Readyn kunto huononee ja huononee, kunnes hän lopulta menehtyy.

Martha on leikkauksessa hyvin pitkään. Hän selviää, mutta hänen suolistonsa on tuhoutunut. Hän toipuu kuukausia.

Waynesboron asukkaista 90% kuolee.

Uutisissa hantavirus, joka onnistuttiin eristämään Waynesboroon. Täysin yllättävä ja tuntematon. Virus on vaikuttanut hermostoonkin ja aiheuttanut kaikkea.

Frank Carincola on yksi selvinneistä. Hän on sitä mieltä, että se on hallituksen suunnittelma bioase. Se on aika mauton ja aika iso osa salaliittohörhöistäkin paheksuu.

Marthasta tulee uskonnollinen fanaatikko. Hän kokii ihmepelastumisen ja vannoo nyt Jeesuksen nimeen.

Readyn hautajaiset ovat Arizonassa. Paikalla on koko reservaatti ja puoli Phoenixia. Saucerwatchista joitakuita.

Derringer ilmoittaa, että Janen keho muuttui jotenkin ja hän kuoli.

Atlanta, Georgia. Ulysses on siellä töissä, keskusteli Emersonin kanssa. Waynesboron tragedian takia kaikki protomateria pitää tuhota. Atlantassa olevat kudokset eivät ole tuhoutuneet. Ulysses ei halua tuhota sitä! He saavat aikaan ison riidan.

Ruskeatukkainen nainen tulee juttelemaan tuntemattomasta jutusta. Anastasia Kushma oikeusministeriöstä. Hän tietää, että Uly on tutkinut sitä ja kehittänyt tunnistusaineen. Hän kosiskelee Ulyn liittymään heihin! Näytteet, jotka Emerson aikoo tuhota, saadaan meidän käyttöön. Ja palkka kymmenkertaistetaan. Tutkimusrahoitus saadaan. He haluavat kehittää uuskudoksesta turvallisemman version.

Uly kysyy, että mihin pannaan nimi.

Tervetuloa projekti Danceriin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped