Nelivärinen maailma

Supersankareita. Jumalten kaltaisia olentoja, joilla on kykyjä, jotka ylittävät tavallisten ihmisten käsityskyvyn, tai poikkeuksellisia ihmisiä, joiden saavutukset ovat vertaansa vailla. Myyttien sankarit, kuten Gilgamesh, Cuchulain, Väinämöinen, Herkules ja Akilles. Kirjallisuuden sankarit, kuten The Shadow, Doc Savage, Sherlock Holmes. Sarjakuvien ikonit, kuten Teräsmies, Batman ja Hämähäkkimies. Tämän nimenomaisen pelin puitteissa viimeksimainitut ovat olennaisimpia.

Millainen olisi maailma, jossa naamioihin ja trikoisiin pukeutuneita sankareita on ollut olemassa aina 1930-luvulta asti? Tämän kampanja vastaus: melko samanlainen kuin Oikea Maailma, mutta supersankarein varustettuna. Superihmiset eivät ole merkittävästi muuttaneet ihmiskunnan historiaa saavutuksillaan. Superälykkäiden tiedemiesten keksinnöt eivät ole mainittavasti vaikuttaneet teknologian tasoon. Käytyjen sotien lopputulokset eivät ole muuttuneet supersankareiden osallistumisen takia, sillä siinä missä supersankarit auttoivat Liittoutuneiden sotaponnistuksia Toisessa maailmansodassa, oli toisia sankareita (tai konnia), jotka vastustivat heitä.

Toki, supervoimaisten olentojen olemassaololla on ollut _joitain_ vaikutuksia ihmiskunnan historiaan, kulttuuriin, tieteeseen ja politiikkaan, mutta nämä vaikutukset eivät ole läheskään samaa luokkaa, kuin esimerkiksi White Wolfin Aberrant-roolipelissä tai Marshal Law -sarjakuvassa kuvatut laajamittaiset yhteiskunnalliset muutokset ja sankarikulttien synnyt. Tarkoitus ei myöskään ole pyrkiä sarjakuvan Watchmen tavoin kuvaamaan maailmaa, joka olisi mahdollisimman "realistinen". Niin kutsuttu nelivärisupersankarisarjakuva on värikäs, mielikuvituksellinen, eskapistinen fantasia, jossa matkustetaan ajassa ja avaruudessa, kohdataan superroistoja, joilla on katalat maailmanvalloitussunnitelmat ja suoritetaan sankaritekoja, jotka uhmaavat järkeä ja käsityskykyä. Supersankarisarjakuvan historiassa tämä ajanjakso sijoittui 1950-70 -luvuille, niin kutsuttuun sarjakuvan hopea-aikaan. Hopea-aika ei kuitenkaan käsitteenä ole varsinaisesti sidottu 50-70 -luvuille. Monet melko uudetkin sarjat, kuten Grant Morrisonin uusi JLA, sekä Geoff Johnssin JSA ovat maailmankuvaltaan hyvinkin kaukana 80-luvun nihilistisistä supersankaritulkinnoista ja huomattavan samansukuisia hopea-ajan parhaiden sarjojen kanssa.

Voittamattoman maailmassa supersankariryhmä Liberty Squadron taisteli liittoutuneiden puolella toisessa maailmansodassa, Supernaut, supersankareista ensimmäinen on vapaan maailman suojelija ja maailman tunnetuimman supersankariryhmän Oikeuden Vartijoiden jäsen, ja rikollisten kauhu Yöhiipijä toimii New Yorkin synkeänä suojelijana. Maailman tunnetuin pop-ikoni on Divine Grace, supersankaritar, jonka väitetään olevan Afroditen inkarnaatio. Maailman halutuin poikamies on Alexander Quincy, multimiljonääri, nero, tiedemies, playboy ja olympiatason atleetti.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped