(:toc:)

Hahmonluonti

Pelaajahahmot luodaan peruskirjan oletussysteemillä. Kun olet keksinyt mieleisesi konseptin, laita siitä "Hahmokonsepteja"-osioon vastaamalla taustakysymyksiin ja kirjoittamalla päälle yhden kappaleen yleismuotoinen kuvaus. Tämän perusteella katsotaan, että tiimistä tulee monipuolinen eikä kahdella pelaajalla ole liian samanlaisia hahmoja. Numeronmurskaus hoidetaan sitten kun konseptit taustoineen ovat selvillä.

Kriteereinä hahmokonsepteille ovat seuraavat:

  • Hahmo asuu tällä hetkellä Extropiassa.
  • Hahmo ei ole sidoksissa mihinkään Extropialaiseen faktioon enempää kuin normaali kokopäivätyö velvoittaa.
  • Hahmo tuntee Andrei Tosovskyn jostain, ja mikä tärkeintä, Andrei Tosovsky tuntee hahmon. Ideoita voi hakea sivuhahmoista.
  • Hahmo ei ole laiton Extropiassa. Tämä vaatisikin jo sitten melkoisen paljon, sillä esimerkiksi AGIt ja upliftit kuuluvat normaaliin katukuvaan.
  • Palomuuri, mikä Palomuuri? Hahmojen i-Networking ja i-rep ovat alussa nolla.

Taustan määrittäminen

Hahmon pelimekaanisen rakentamisen lisäksi pitäisi hahmoilla olla jonkinlainen tausta. Jokaiseen kysymykseen tulisi vastata yhdestä viiteen lauseella.

  • Mitä hahmo on tehnyt ennen päätymistään Extropiaan? Habitaatin Cole-kupla on kolmisenkymmentä vuotta vanha, joten harva sen asukas on syntynyt siellä.
  • Millä hahmo elättää itsensä? Extropiassa yleisimmät työllisyyden muodot ovat yksittäinen freelancer, muutaman hengen alihankkijatiimi ja mikro- tai hyperkorpin itsenäinen toimija.
  • Millaiset mielenkiinnon kohteet hahmolla on? Miljoonien asukkaiden Extropia majoittaa valtavan määrän alakulttuureja, ja löyhät lait mahdollistavat hyvinkin dekadentit ja marginaaliset harrastukset.
  • Miksi ja mistä Andrei Tosovsky tuntee hahmon?
  • Jos hahmolla on pitkäaikaisia, läheisiä kontakteja, mistä he tuntevat ja miksi juuri he ovat niin läheisiä? Keskimääräisen extropialaisen tuttavapiiri käsittää useita satoja henkilöitä, ja kirjaa näistä kontakteista pitävät Muusat. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että henkilön ainoaksi läheiseksi ystäväksi onkin muodostunut juuri aina läsnä oleva Muusa.

Hahmokonsepteja

Filosofinen AGI, joka on erityisen kiinnostunut ihmisen biologisesta alkuperästä. Kuinka jokin niin monimutkainen otus on pystynyt syntymään? Kuinka se on pystynyt päätymään pisteeseen, jossa se haluaa luopua tästä? AGI on varsin filosofinen, muistuttaa kovasti myös jupiterilaisia hänen "flattimyönteisyydestään". Osoittaa myös vivahteita uskonnollisuudesta, ja pohtii myös uskontojenkin syntyperää ja tarkoitusta. Filosoginen AI. Ihanaa, eikö? -Deus

Menestyvä opportunistinen kauppias, joka lupaavia juttuja ja myy eteenpäin sille, joka niitä tarvitsee. Tekee erilaisia hämärähommia (vakoilua ja pimeän tavaran kauppaa) sivubisneksenä. (Sellanen kaupparuhtinas-vakoilija-arkkityyppi ehkä.) -Dronir

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped