Keskustelua

Onko tuo Nordfalenin liitto se kauppaliitto? --V

Ei. Se on muutaman ruhtinaskunnan liitto. Siihen kuuluvat ainakin Türing, Fleisburg ja pari muuta. Tuo Kisdorf ei ole Türingissa.

Asetelmasta

Kommentin voi poistaa jos haluaa kun on luettu. Maailmasta: Tässä alkaa olla jo hieman makua ja väriä Warhammer-keltti-teutooni-fantasian hengessä ja olisi siisti lukea hieman enemmänkin tästä robinhood-pastissin maailmasta. -Navdi

Humm. En osaa sanoa onko FP09:n vielä vahvasti luonnospöydällä oleva yligenerisoitu ja yksityiskohdattomaksi suunniteltu astelma kovinkaan keltti-, teutoni- tai warhammer-henkinen. Uskoisin että hieman akkuraatimmalle pohjalle päästään kun otetaan näitä kaikkia yhdistävä keskiaikainen romantisoitu seikkailufantasia - jonka alle menevät myös vaikkapa tarinat bogatyrien uroteoista.
Kieltämättä voidaan kyllä mainita, että Warhammerin upea asetelma, ja varsinkin osa siihen suunnitellusta kampanjamateriaalista on värittänyt ajatuksia pelistä.
Tämä on siis minun käsitykseni, ei mikään totuus --V
PS. ... kommentit lienevät erittäin tervetulleita.

Joo. Ei mullakaan ollut mitään tarkoituksia ainakaan mitään kelttimeininkiä vetää mukaan. Warhammerista muistuttaa paikkojen saksan kielen tyyliset nimet. Onhan tämän seikkailun nimikin sinänsä väännös Something rotten in Kislevistä. Mutta kuten Vili sanoi, ei tämä setting ole vielä kovinkaan selkeä. Koko ajan tulee lisää matskua. Osa saatetaan tyrmätä, osaa saatetaan lähteä kehittämään eteenpäin. Saksan tyylinen ruhtinaskuntien alue, älykkäiden pahisrotujen poissaolo ja fantasian alhainen taso ovat tämän hetkisiä suuntaviivoja.

Robin Hood -> englanti -> keltit oli mun ajatuksenjuoksu. Toki myös Asterix-tyyppinen metsäsompailu toi mieleen keltit. Saksa on kyllä kieltämättä jännempi. ;) Tässä lisäinfoa maailmahiekkalaatikkoon odotellessa. -Navdi

Siihen aikaisempaan "Teutonic-order"- läppään liittyen. Mun ajatus vanhan/suuren metsän muutamasta paikasta alkaa vaikuttaa siltä, että voisin ottaa niille aika Rus-henkisiä nimiä. Sopiiko tälläinen itäänpäinkääntyminen sulle Sope? --V

Miksei. Nehän voi olla jotain vanhoja nimiä. Oisko vaikka niin, että nää saksan nimet on nykyisen valtakulttuurin nimiä, kun taas metsän paikkoja on "aina" kutsuttu jollain nimellä. Tästäkin viestistä varmaan huomaa kuinka vahvalla pohjalla meillä tuo setting on jo. Tarkoitatko Rus-henkisillä nimillä niitä Holmgårdia ja vastaavia viikinkinimiä vai jotain muuta?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped