Kronikat
uusin Laittakaa alle, mille Society-hahmolle haluatte kampanjan neljännen kronikan, joka tulee leveleille 10-12. -JJape

66417-7 -Kala
48567-1 Kronikka nro 5. tälle sitten. -Filadeus
39485-5 Tälle myös 5. kronikka. -Tomahawk

Puolimatkan rajapyykki
Nyt kun ollaan kamppiksen puolivälissä, toivoisin pelaajilta jotain kommentointia kamppiksesta. Aiheena voi olla mikä tahansa mieleen tuleva, kuten oma hahmo, npc:t, kamppismekaniikat (köhkaravaaniköh), pelinjohtaminen, vihujen taktiikat, yleinen haaste, erikoisfeatit(leadership ja crafting), tunnelma jne.
Mainittakoon omana muutamana esimerkkinä kamppiksesta:
a) Kuten aluksi vähän epäilin, karavaanicombatit eivät olleet kovin vakuuttava minipeli/sivumekaniikka. Paska skaalaus, ja vähän tylsä.
b) Omasta mielestäni kamppiksessa on liikaa npc:tä, ja niistä annetaan liian vähän taustatietoa. Vaatisi jonkun kokeneemman GM:n varmaan, että osaisi/jaksaisi kehittää kaikille taustaa, hahmokehitystä, sivutehtäviä jne. Itselleni jäänyt tunne, että npc:t jääneet sivustakatsojiksi.
c) Leadership ja crafting monimutkaistavat taistelujen tasapainotusta, enkä ole täysin varma, oliko niiden salliminen fiksua. Toisaalta kamppis kyllä olettaa, että esim. kolmoskirjassa jollain on craftaus-skilleja, ja vikoissa kirjoissa joissain tappeluissa taas oletetaan, että osa (tai jopa kaikki) npc:t olisivat mukana. Näin ollen leadership on looginen olla mukana -JJape

Alla erilaisia keskuteluaiheita sääntöihin tai campaign-settingiin liittyen, kommentoikaa

Racet Oletuksena Core-only, mutta itämaiset rodut myös sallittuja (jos kovin eksoottinen, varmista GM:lta).

Bannit, nerffit ja classimuutkokset (katso sääntösivu) Kommentoikaa tänne, jos mielestänne jotain pitäisi muuttaa tai jotain voisi lisätä näille listoille.

NPC-relationshipit ja romanssit Kommentoikaa, kuinka (epä)oleellisen osan tästä seikkailusta tästä haluatte. Aloitan itse parilla pointilla.
- Ensinnäkin: Relationship =/= romance eli oletuksena korkea relationship vastaa nimenomaan ystävyys/kilpailusuhdetta tai veli/sisko (platoninen, veri tai adoptoitu) -suhdetta.
- Luultavasti pidän itse teidän NPC-relation scoreja yllä, sense motivella voi arvioida. Arvon/päätän myös alkuun välillä -1 - +2 teidän aloituscoreihinne.
- Seikkailun aikana löytyy myös muita NPC:tä, jos haluatte, voin myös näille kehittää relaatiojuttuja (niin roolipelillisiä kuin bonustraitteja).
- Lahjoilla ja loukkauksilla on oletettavasti jonkinlainen diminishing returns, ainakin jos yrittää pelkästään saman tyyppisiä lahjoja/loukkauksia.
- Katsotaan, kuinka keskeisiä näistä relationshipeista tulee, toiveiden mukaan. Ensisijaisesti teidän hahmonne ovat kuitenkin pääroolissa, ja relationshipit ja mahdolliset romanssit ovat sivummalla.
- Jos romansseja lähdette hakemaan, älkää odottako suurta ja tunteikasta eläytymistä NPC:ltä heidän romansseihinsa, ei ole GM:n taitojen rajoissa xD
- Kuten Player´s Guidessa sanotaan, hahmot ovat oletuksena biseksuaaleja. Jos jotain asiaan liittyvää haluat kehittää, muista kuitenkin ylempi pointti.

Karavaanicombatit Kommentoikaa, haluatteko nämä mukaan. Voi laittaa omia ehdotuksia, mennään alustavasti seuraavalla tavalla Player`s Guidesta poiketen:
Karavaanitappelu ja normitappelu yhtä aikaa. Karavaani tappelee omaa vihuaan (rivikuraa) vastaan samaaa aikaa, kun te taistelette luutnantteja (ja rivikuraa) vastaan. Teidän tappelunne aikana karavaani ei saa sankaripisteitä, mutta palatessanne tappeluun karavaani saa sankaribonarit tuplana (eli +2). Näitä statteja voidaan tarvittaessa säätää.
Paizolla puhutaan, että myöhemmät karavaanitappelut ovat turhan letaaleja. Pistetään tämän johdosta alustavasti karavaanille +1AC/2levua ja +1d6damage/4levua.

Haastetaso Tähän mennessä haastetaso on tuntunut sopivalta (korkealta), ja uskon sen sellaisena pysyvänkin, kun katselen seuraavia kirjoja. Saatavat leadership-apurit auttanevat aika paljon tilannetta. Mennään oletettasti by-the-book, mutta saatan seuraavia lisätä tarvittaessa
a) Soft-timer luolastoihin (lisäjoukkoja, joukot fiksummin positioitu, ambusheja)
b) Mookkimättöihin luutnantti mukaan, joka osaa jotain (jos ei valmiiksi ole).
c) Bosseille lisää rivikuraa (eivät saa aikaan mitään, mutta estävät tilannetta menemästä 7 vs. 1 piirritykseksi heti.)
d) Bossien "before combat" -osion järkevöittäminen (ei tuhlaa roundejaan turhiin actioneihin, jos porukka on jo naamalla).
Jotain näistä on jo käytetty, voi kommentoida eri vaihtoehtoja.

Leadership Otetaan jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista, todennäköisesti a (jos ei tule eriäviä mielipiteitä).
a) Leadership sallittu, käytetään ainoastaan kamppiksen npc:tä kohortteina, max. 2 combat kohorttia ja max. 2 crafter cohorttia.
b) Leadership on bannissa, mutta annan tarpeen mukaan yhden npc:n teidän partyn seuraksi (haastetaso näyttää kolmannessakin kirjassa paikoittain suht korkealta. Voi olla, että teillä on nyt tehokkaampi tiimi tosin).

Craftaus Craftaus on sallittu, kolmoskirjassa sille on varsin hyvin aikaakin. Voi ottaa ite tai käskeä leadershipilla kohorttia.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped