Matka alkaa

(:toc:)

Prologi

Voitettuaan Suolasuon epäkuolleet, seikkailijat toivat Ameikolle kirjeen menneisyydestä. Kirjeen innoittamana Ameiko kertoi Titokselle olevansa varma siitä, että tässä olisi uuden seikkailun alku.

Takaisin Suolasuolle

Lepäiltyään seuraavaan päivään, seikkailijat päättävät palata takaisin suolle. Halla on hieman epävarman oloinen mutta Titos suostuttelee hänet mukaan. Myös Walthus on kuntoutunut palaamaan suolleen, seikkailijat pyytävät hänet oppaaksi kahdelle viimeiselle ruksille, jotka hiisien karttaan oli merkitty. Seikkalijat toimittavat edellisellä kerralla löydetyn, hieman rikkinäisen miekan Das Korvutille korjattavaksi, Titos tilaa toiseen miekkaan huotran.

Matka suolle käy vaivattomasti, Walthus antaa kaikille suokengät jalkaan, mitkä hieman nopeuttavat kulkemista suon poikki. Ensimmäinen ruksi on hieman poltettu, lahoava ja suohon uponnut laiva, nimeltään Kaijitsun Tähti. Ihmetellen miten laiva on päätynyt suolle seikkailijat tutkivat laivan Walthuksen piirtäessä sitä. Matka jatkuu seuraavalle ruksille, seikkailijat kiertävät suonoita Meguksen mökin ja saapuvat toisen tuhoutuneen laivan hylylle, tämä on nimeltään Kaijitsun Kukka. Seikkailijoiden ihmetellessä nimeä, suosta nousee kolme luurankosoturia, jotka voitetaan kuitenkin ilman suurempia ongelmia.

Seikkailijat palaavat suolta takaisin Hiekkasärkkään, paitsi Nazrak joka ratsastaa kotiinsa kohtaamaan kasvattiäitinsä vihan peltotöiden välttelyn vuoksi. Kuitenkin hänen rahalahjoituksensa tekee vaikutuksen ja töistä luistaminen on anteeksiannettu. Kaksi muuta seikkailijaa saavat kuulla Ameikolta ja Shalelulta suunnitelmasta koota karavaani kasaan ja lähteä kulkemaan kohti Tyrskyvallia. Tarkoitus olisi seuraavana päivänä kokoontua keskustelemaan matkasta ja valmisteluista.

Karavaani lähtee

Seuraavana päivänä Ruosteisessa Lohikäärmeessä on koolla iso joukko Ameikon ystäviä: Halla, Titos, Nazrak, Sandru, Shalelu sekä Koya, jotka kaikki ovat lähdössä karavaanin matkaan kohti Tyrskyvallia. Sandru kertoo karavaanistaan tosiasioita, kooten yhteen työporukkaa jonka avulla matka Tyrskyvalliin onnistuu. Seikkailijoista Nazrak ja Halla ottavat vartijan roolin kun taas Titos pääsee kauppamieheksi, jos vaikka hieman voittoa tehtäisiin matkalla olevissa kylissä. Jokainen suuntaan omiin valmisteluihin tämän jälkeen.

Titos ja Halla pakkaavat tavaransa ja Nazrak kirjoittaa perheelleen kirjeen, jossa kertoo lähtevänsä karavaanin matkassa kohti pohjoista. Yöllä Halla kampeaa suuren kiven Lasipajan takaiselle pienelle kalliolle ja aamusta julistaa oman saagansa alkaneeksi tästä hetkestä, tarkoituksenaan palata kirjoittamaan se tähän kiveen jonain päivänä. Hiekkasärkkäläiset ovat kummissaan, samoin Nazrak ja Titos mutta Ameiko selvästi ymmärtää skaldin julistuksen syyn. Tämän jälkeen karavaani aloittaa matkansa ja hujauksessa Hiekkasärkkä jää taakse.

Matka kohti Tyrskyvallia

Tie Tyrskyvalliin kulkee useiden pienempien ja suurempien kylien lävitse. Ensimmäisenä näistä on Galduria, jota ennen kuitenkin karavaanin taidot punnitaan taistelussa hiisiä vastaan. Galduriassa karavaani käy lähinnä kauppaa, Halla testaa paikillisen majatalon siman vahvuutta. Hukankorvassa myös Ameiko päätyy majatalon puolelle maistelemaan väkijuomia, juoden vahvasti yli kestokykynsä. Titos ja Nazrak joutuvat pieneen kärhämään paikallisten pukarien kanssa, tilanne kuitenkin ratkeaa kun Nazrak voittaa porukan johtajan ratsastuskilvassa. Nazrak antaa pukarin säilyttää kunniansa, kohdellen miestä kohteliaasti.

Hukankorvasta tie johtaa karavaanin Roderickin Notkoon, jossa Titos koittaa päästä eroon Hukankorvan turkiksista. Illalla Ameiko on aloittaa majatalossa tappelun aatelismiehen yrittäessä lääppiä häntä. Halla ja Titos lähtevät riemuun mukaan ja pian koko majtalo on heitä vastassa. Koyan toiveesta Sandru ja Nazrak kantavat tappelevat naiset ulos majatalosta, Koyan pyydellessä anteeksi. Titos saattaa Koyan ulos herrasmiesmäisesti.

Riddelportin karavaani ohittaa, Sandrulla on pahoja kokemuksia kaupungista. Myös Roderickin Notkon tappelu ei rohkaise heitä kokeilemaan onneaan Riddleportissa. Matka jatkuu kohti Tyrskyvallia. Kolmantena päivänä Notkosta lähtemisen jälkeen Sandru, Nazrak sekä Titos päätyvät miekkailukilpaan iltanuotiolla. Nazrak häviää entiselle opettajalleen, jonka kuitenkin Titos voittaa. Titoksen onnistuu voittaa Nazrak kun yht'äkkiä Halla soittaa hälytyksen. Ylämaiden barbaarit hyökkäävät!

Hallan varoitus vei barbaareilta yllätyksen edun, taistelu kääntyy karavaanin puolutuksesta nopeasti heidän voitokseen. Barbaareilta kerätään aarteet talteen ja yö sujuu rauhassa loppuun. Viimeiset mailit ovat edessä ennen Tyrskyvallia.

Epilogi: Ameikon kohtalo

Tien Tyrskyvalliin on kasvanut umpeen, vanhaa tietä ei ole ollut kukaan hoitamassa Tyrskyvallin mysteerisen tuhon jälkeen. Sandru ohjaa karavaanin tien sivuun ja kaikki valmistautuvat lähtöön kun yht'äkkiä Ameiko lyyhistyy tielle tajuttomana. Nopeasti hänet nostetaan ennustajan vaunuun, jossa Koya hänet tutkii. Tyttöparka on tajuton, hieman kuumeisen oloinen eikä mikään tunnu tuovan häntä takaisin tajuisin. Titoksen tarjoama parannusjuoma lopettaa tärinän ja hikoilun mutta Ameiko pysyy tajuttomana.

Halla sai tästä tarpeekseen, hän kerää varusteensa kasaan ja aloittaa marssin kohti Tyrskyvallia. Hän epäilee kirjeessä mainittujen "Kaijitsujen vihollisten" olevan Ameikon tilan takana ja hän ei aio antaa näille armoa. Titos ja Nazrak lähtevät Hallan perään, Tyrskyvallin linna häämöttää edessä, uhkaavana ja salaperäisenä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped