(:toc:)

Lhazaarin ruhtinaskunnat

Heti alkajaisiksi on hyvä ohjata uteliaat käymään Eberron wikissä, jossa voi tyydyttää tiedonjanoaan tarkemmin useammilla Eberroniin liittyvillä kysymyksillä. Tälle sivulle kootaan olennaisimpia tiedon jyväsiä, koskien pääasiassa Lhazaarin ruhtinaskuntia.

Maantieto

Lhazaarin ruhtinaskunnat koostuvat yksittäisistä suurista saarista. Blaa blaa tässä kartta.

Historia

Lhazaarin ruhtinaskunnat saivat alkunsa, kun naistutkija nimeltä Lhazaar saapui Rhiavaarista, valtiosta Sarlonan mantereelta, tuoden mukanaan ensimmäiset ihmisuudisasukkaat jopa 3000 vuotta sitten. On teorisoitu, että nämä uudisasukkaat olivat epähaluttuja rikollisia Sarlonasta, lähetetty maanpakoon kauas pois sivilisaatiosta.

Kun Galifar I astui valtaan, oli Lhazaarin ruhtinaskunnat olleet olemassa jo tuhannen vuotta. Ruhtinaskuntien asukkaat olivat keränneet mainetta ryöstelijöinä ja merirosvoina. Saaristo jäi pitkään huomioimatta, kunnes vuonna 28 YK Galifar I lähetti laivastonsa taistelemaan Lhazaarin meriruhtinaita vastaan. Vuosikymmenen ajan kestänyt uuvuttava sota johti lopulta Galifarin voittoon, taaten turvallisuuden Khorvairen mantereen vesillä. Lhazaarin ruhtinaskunnat liitettiin Galifarin kuningaskuntaan, mutta pidettiin autonomisina.

Galifarin vallan alla Lhazaarin ruhtinaskuntien pääelinkeino, merirosvoilu, oli tukahdutettu. Pakon alla meriruhtinaat joutuivat panostamaan kaupankäyntiin ja tutkimusmatkailuihin, jotka vielä tänäkin päivänä ovat eräitä historian uskaliaimpia ja rohkeimpia retkiä. Noin 800 vuotta tätä jatkui, kunnes Viimeisen Sodan kipinä syttyi.

Etäiset Lhazaarin ruhtinaskunnat pidättäytyivät neutraaleina osapuolina sodassa, ja jatkoivat jo totuttua kaupankäyntiä ja tutkimusmatkojen tekoa. Kuitenkin jo vuosikymmeniä kestänyt sota herätti meriruhtinaiden keskuudessa kysymyksen, mitä Mrorin holvien kääpiötkin olivat kysyneet itseltään. Heidän sitoumus kuningaskuntaa kohtaan oli nimenomaan Galifarin kuningaskuntaa kohtaan, ja nyt valtion jakauduttua useampiin valtioihin eivät niin meriruhtinaat kuin Mrorin holvien kääpiötkään kokeneet velvoitetta seurata heille muinoin asetettuja ehtoja ja sääntöjä.

Ei aikaakaan kunnes yksi toisensa jälkeen meriruhtinaat palasivat ammoisiin tapoihinsa, merirosvoiluun. Alkuunsa he taistelivat toisiaan vastaan vallan ja maineen perässä, kunnes totuus löi heitä ällikällä. Sodan uuvuttama ja heikentämä Khorvaire oli heidän aarrearkkunsa, täynnä väsyneitä sotilaita ja mittaamattomia aarteita odottamassa uutta omistajaansa. Näin alkoivat taas hyökkäykset mantereen rannikkokaupungeille.

Kun sota oli loppumaisillaan, kykeni meriruhtinas Rygar ir'Wynarnin pitämään ruhtinaskuntia yhdessä kyllin pitkään saadakseen ruhtinaskunnille samat oikeudet kuin muille valtioille annettiin Throneholdin sopimuksessa. Kuitenkin nykyään virallisena valtiona he joutuivat laskemaan pääkallolippunsa ja jatkamaan kaupankäynnin ja tutkimusmatkailun elämää. Muutamat kapinalliset meriruhtinaat kuitenkin jatkavat rötöstelyään merillä siinä missä toiset odottavat uutta muutoksen kipinää.

Meriruhtinaat

Lisää tietoa tulossa (copypastetan tätä).

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped