Jätinnyrkki, jossa Mokmurian jättien armeijaa kokoaa

Rova 6. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Galenmir jättikenraali ja eliitti kivijätit syöksyivät kimppuun! Engan pieni sali ei mahdollistanut strategisia manoovereja, vaan kova löi kovaa vastaan. Galenmirin hengenvaarallinen piikki oli surmata Hukan kun Lehti ja Rufus syöksyivät häthätää apuun. Katkera taisto oli päättyä Viattomien voittoon, kun jo seuraava kirkuva lauma ogreja syöksyi mukaan nahkurinsalistaan. Vihollisen terä oli kuitenkin syöty kivijättikenraalin tiputtua ja taisto päättyi voittoon - vaikka ankarien vammojen painaessa. Huomattava määrä parantavaa magiaa myöhemmin, joukko oli kursittu kasaan. Mutta vastaaviin löylytyksiin ei ollut enää varaa!

Nahkurin katkeran hajuiset kammioit eivät paljastaneet aarteita. Päätettiin muuttaa etenemissuuntaa, kenties kivijätit olivat jo vieneet varoituksen syvempiin kammioihin. Palattiin pohjoiseen, sivukäytävään josta löydettiin kivijättien luontoa ja sen hahmoja palvova kivinen pyhäkkö. Sen takaseinään sulautuneena Rufuksen tarkoin silmin paikannettiin surullinen kivijätti rouva. Kun piiloutuminen oli epäonnistunut, tämä astui esiin. "Minä olen Conna, ketkä kulkevat näissä poikani kiroamissa saleissa?". Paljastui, että konna ja edesmennyt mutta kappelissa edelleen vaikuttava Vandarrec, olivat saaneet pojakseen lyhyen lännän kivijätin, joka aikuisuudessaan paljastui todelliseksi pettymykseksi. Luonnonmagiaan sijaan tämä opiskeli halveksuttua j luonnotonta kirjamagiaa, mikä oli puhdasta hulluutta kivijättien kommuuneissa. Pieni keinoja kaihtamaton Mokmurian ajettiin heimosta yksinäisyyteen. Tämä palasi vuosikymmeniä myöhemmin, nyt kirjamagian suurena taitajana ja äärimmäisen katkerana heimolleen häväistyksestä. Jostain pohjoisilta vuorilta, tämä oli löytänyt muinaisen herran joka oli tarjonnut magian inspiraation sekä runsaat lahjukset, joilla Mokmurianin oli rakentava Variasian murskaavan armeijan. Ja ensimmäiset rekryt olivat tämän oma heimo. Keskustelu eteni Hiekkasärkän wanhasta valosta ryöstettyyn peruskiveen, Conna kertoi Mokmurianin tilanneen vastaavia kiviä nostettavaksi useista kohteista siellä missä meri on syönyt maan lännessä. Kukin kivi tuotiin Connalle ja kahdessa jo toimitetussa, ei ollut Mokmurianin kaipaamaa Petturin merkkiä, muistoa jonka vain kivi voisi kantaa näihin päiviin. Hiekkasärkän kivi luovutettiin Connalle, Rufuksen ja Valerien tarkan luonneanalyysin jälkeen - Nualian ja Orik Vancaskerkinin petos oli kirkkaana muistissa!

Conna lupasi kertoa, mistä Mokmurianin voisi löytää ja miten kukistaa. Mutta ensin hän pyysi ja vaati että luottamuksen syntymiseksi Mokmurianin luottomies, alhainen mäkijätti Lokansir olisi surmattava, mutta hänen uskolliset kivijättinsä säästää läheisessä Thassiloniaa henkivästä suljetusta julmuuden salista. Lokansir oli se joka merkitsi Mokmurianin armeijan jäsenet sekä itsensä riimuilla ja vastasi usein myös pyövelin tehtävästä kun riimuilla merkittyjä uhrattiin muinaselle herralle keskuskuopan äärellä. Tehtävä otettiin vastaan, mutta Shalelu ja Kasadei jätettiin taustalle valvomaan että ikäviä yllätyksiä ei masinoitu Viattomien selän takana (Nualia ja Orik!).

Lokansiria etsittiin sihedron riimutetuttujen kiviovien takaa, muinaisesta salista joka oli muutettu armeijan käytössä riimun polttomerkitsemiseen lihaan sekä uhrattavien viimeiseen valmisteluun. Toimessa oli Lokansir ja uskolliset julmat kivjätit, uhreina viisi hädin tuskin elossa olevaa ja ajeltua surkean näköistä kääpiötä. Ilman korulauseita Vittomat ryntäsivät päin nuijia. Lokinsir murjoi Rufusta rajusti, kun kivijätit levittäytyivät käyttäen kantamaansa ja kääpiöillä koristettuja telineitä etuinaan. Yllätys oli suuri kun tappavaa voimaa käyttävä Zledurk ja Rufus usutettiin Lokansirin kimppuun, muiden taktikoidessa kivijättejä pehmennetyullä iskuilla tajuttomuuten. Hukka tukahdutti toisen vastarinnan pehmeästi, Zledurk päätti Lokansirin tarpeettoman verisesti ja Rufuksen yllätystyrmäys tiputti viimeisenkin kivijätin, Valerien toimiessa voimakkaana inspiraationa.

Kivijättien vaarattoman tajuttomuuden varmistuttua, onnettomat kääpiöt vapautettiin. Jurgen Kivikilpi ja neljä kumppania, olivat ainoat selviytyjät karavaanista Kopparbergetistä, kaukaa Linnorm herrojen mailta. Kupari ja arvometalli lasti oli menetetty ennen saapumista Rätselporiin.. ja siitä oli alkanut viikkojen tuska, häpäisy ja kidutus näiden hullujen mulkeroiden vankina. Kääpiöt vannoivat kostoa, heitä ruokittiin ja lääkittiin hiukan, sekä muutamia aseita ja panssareita luvoutettiin myös viime aikaista kerätyistä sotatarvikkeista, mutta kääpiöotä pyydettiin odottamaan tämän ainakin yöaikaan yksityisen salin kätköissä.. kun Viattomat jatkoivat kuulemaan Hiekkasärkän peruskiven tarinaa..

NPC:t

 • Atga - Skald nainen, Storval rappujen kuninkaan muusa. Jää taikuuden taitaja, nyt irto pää puhutettavaksi..
 • Barl Luunmurskaaja - Kivijätti, joka ajoi Kreeg ogret Rannickiin! Necromaseri, joka pakeni muinaisten herrojen katon aukon kautta.. mainitsi isännäkseen Mokmurianin
 • Cesten Orlandi - Konnanselänlautan Turtles Parlor tavernan isäntä, pisnesmies
 • Conna the Wise - Musertunut, mutta ei murtunut Kavarvatti kivjätti heimon vanhin, kunnes luopio poika Mokmurian palasi ja murhasi isänsä ja otti heimonsa ensimmäiseksi osaksi rakennettava muinaisen herran armeijaa.
 • Das Korvut - Äreä seppä Hiekkasärkästä, jonka pojan kohtalon ratkeaminen palautti miehen uskon elämään. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Gavin Deverin - aatelissuvun ritari ja vakiinnuttuaan Hiekkasärkkään panimomestari. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Hevonen - Konnunselänlautan Haukan heimoinen shoanti, tarkka tallinsa hevosista ja normaalisti tarkka myös sanomisistaan..
 • Isvig ja Jaansk - tylsistyneet jääjätit Jorgenfistin pihamaalla, odottamassa heimonsa marssia. Lahjus tai Varisian palo toisi mammonaa.
 • Jurgen Kivikilpi & neljä parratonta kääpiötä - Surkeat selviytyjät Lopparbergetin kupari karavaanista. Julmasti Lokansirin vankina, valmisteltuna uhrattavaksi muinaiselle herralle.
 • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
 • Kipinä - suur'karhu, ilmeisesti Mokmurianin leiriin hylkäämä lemmikki. Ruoalla ystävälliseksi lahjottu.
 • Lamatar Boyden - Mustasulkien vakaa komentaja, joka tuntui kuitenkin kadonneen sopivasti hetkenä kun ogren valtasivat Fort Rannickin. Myrianan mukaan mies raahattiin ogrejen matkaan pohjoiseen. Myriannan julman surun kiron murruttua, recarnoitiin sammakkomieheksi ja uudeksi Whitewillon vartijaksi.
 • Lord-mayor Grobaras - Magnimari pyylevä pormestari, hedonisti ja wahvasti omaan tulkintaansa luottava ylimys
 • Lyrie Akenja - Thassiloania expertti, kenties kerran Nualian palkollinen, mutta nyt erityisesti Rufuksen uskottu nainen. Kuoli Storvalin thassilonian aikaisilla rapuilla harpyjen nuolisateeseen.
 • Maelin Shreed - Konnunselänlautan jo iäkäs mutta aina tunnollinen pormestari ja Erastilin pyhitetty
 • Mokmurian - kivijätti armeijan ehdoton komentaja, lyhyenläntä olento joka opiskeli magian kirjoista luonnollisen lahjan sijaan
 • Musta Magga - Ikiaikainen lonkerohirviö, Lamashthun siunattu joka uinui Storval syvänteessä. Nyt jossain Savijärven huomattavasti pienemmissä altaissa.. loukkaantuneena ja katkerana Konnunselänlautan nöyryytyksestä
 • Myriana - Komentaja Lamatarin mielitietty, nymphi valtiatar Valkopajukon-suolla. Revitty kappaleiksi, Lamatarin silmien edessä ogrejen raahatessa miehen mukaansa. Suon kirouksen lähde ja Lamatarin jäänteiden palautuksen jälkeen suinasi Lamatarin uuteen elämään sekä Valerian inspiraation ikuiseksi kohteeksi, kunnes katosi tyhjyyteen vapaana.
 • Shalelu Andosana - Hiekkasärkän korpien haltia puolustaja. Lähti mukaan Fort Rannickin takaisinvaltaukseen, isäpuoli Jakardros taka-ajatuksenaan
 • Stoffel - kivijätti rappioon ajautuneesta Jormunsir heimosta. Vanki ja lopulta taitava opas Rautahuipuille
 • Teraktinus - Jättien partion johtaja, joka lähestyy Hiekkasärkkää raidaus ja mystinen objekti mielessään. Kaatuessaan Storvalin rapuilla, paljastui että objekti oli vain ikiwanha kivi Hiekkasärkän oletetusta luhistuneesta majakasta Wanhasta Valosta..
 • Titus Scarnetti - Hiekkasärkän aatelinen, bisnesmies varsinkin saha-alalla. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Valanni Krinst - Lord-mayor Grobaraksen liiankin etevä oikea käsi. Liikuttaja ja toteuttaja

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ds35UJxAXMaV_ObMdbcV3O65mETraRoMIGpKp64o6J4/edit#gid=1777022411

Holdings

 • Kaijitsu manor and three servants for a year (500gp paid)
 • Shadowmist and three standard horses at Arvensoar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped