Kahlittu Maja 1: Matka Lumikruunuun

Boriksen in character-logia.
"Kalpeassa tornissa käymisen jälkeen alkoi tuntua hyvältä idealta pitää jonkinlaista kirjaa seikkailuistamme, kun kävi lopullisen selväksi että tämä ei todellakaan ollut mikään lyhyt vierailu Irriseniin.
Mietin ensin että mistä saan paperia mutta sitten muistin että minulla on vielä sen yhden tyypin loitsukirja mukana. Aloin kirjoittamaan takakannesta alkaen tyhjille sivuille, niitä riittää.
Mutta niin, asiaan.
Kalpeassa tornissa käynti oli pääasiallisesti voitokas, lukuun ottamatta sitä seikkaa että noidan oppipoika Radosek tappoi Brungin. Dror kosti hänen kuolemansa melko voitokkaasti, ja ripusti Radosekin ruumiin roikkumaan tornista ilotulitteilla koristeltuna. Sillä välin me muut tutkimme tornin vielä läpikotaisin ja löysimme keinon jolla sulkea se portaali joka sylki lunta ja jäätä Taldoriin. Saimme portaalin suljettua, mutta valitettavasti emme löytäneet Nadyan tytärtä Thoraa. Hän oli ilmeisesti kadonnut tornista kolme viikkoa sitten.
Lähdimme uudella koiravaljakollamme takaisin Waldsbyhyn, ja paluumatkallamme törmäsimme siihen aiemmin kohtaamaamme tyyppiin, Jairessiin. Kirjaimellisesti. Ajoimme vahingossa hänen päälleen. Hei, kuskin PITI nähdä pimeässä. Hmh. Vahinkoja sattuu, Jairessille ei käynyt kovinkaan pahasti. Pienen sananvaihdon jälkeen otimme hänet mukaamme Waldsbyhyn, koska hänellä ei tuntunut olevan muutakaan paikkaa mihin mennä.
Kylään takaisin päästyämme Dror suuntasi yötä myöten temppelin maille hautaamaan veljeään, ja osa porukasta meni tavernaan syömään. Minä menin suoraan Nadyan luo nukkumaan. Aamulla Dror ja Möykky saapuivat molemmat krapulaisina ja huonon näköisinä, mutta ehkäpä he olivat tehneet parhaansa kunnioittaakseen Brungin muistoa.
Keskustelimme hänen kanssaan vähän illalla - ja vielä enemmän aamulla - ja hän lupasi opastaa meidät Lumikruunuun. Koska emme löytäneet enempää johtolankoja hänen tyttärestään, ja Lumikruunuun meidän piti kuitenkin päästä, päätimme että se olisi paras määränpää tähän hätään. Nadya kertoi että hänen miehensä setä asuisi Elsprinin kylässä lähellä Lumikruunua, ja voisi opastaa meidät sinne. Pakkasimme siis itsemme ja varusteemme koiravaljakkoomme, Nadya pakkasi poikansa omaansa, ja lähdimme matkaan. Matkan sanottiin kestävän viikon.

Heti ensimmäisenä päivänä joukkoomme hyökkäsi kokonainen parvi variksia, samoin kuin aiemmin, ja niitä johti häijy noitavaris. Onneksi niistä ei ollut vastusta meille. Möykky söi noitavariksen. Antaa karh- KOIRAN syödä suruunsa. Möykky ja Jairess näyttävät ystävystyneen keskenään. Sehän on hyvä. Tukea ja turvaa.
Seuraavana päivänä päätimme leirityä metsäiselle alueelle, ja polttopuita etsiessämme löysimme metsästä pienen mökin, jossa asui uskomattoman kaunis nainen... Sylgja. Sylgja tarvitsi apuamme, koska hänen miehensä oli joutunut jonkin olennon hyökkäyksen kohteeksi, ehkä peikon? Tietenkin suostuimme välittömästi auttamaan! Sylgja johdatti meidät olennon pesälle, jossa paljastuikin että se ei ollut peikko, vaan ihmisiä hallitseva kasvi. Voitimme tämän viheliäisen olennon ja saimme Sylgjan miehen Finngarthin ehjänä takaisin - enemmän tai vähemmän. Mies oli saanut aika kovaa kyytiä mielensä kanssa, mutta vaikutti siltä että paranee itsestään. Kiitoksena siitä että autoimme häntä, Sylgja paransi Eloisea vaivanneen kirouksen. Nyt Eloise voi taas paremmin..! Se on hyvä. Hän pystyy taas pitämään paremmin huolen itsestään... Niin, se on hyvä. Ei tarvitse turvautua toisten apuun...
Öh, mmm, siis, kolmantena päivänä reittimme vei meidät aukeille aavoille, jossa kohtasimme eriskummallisen ilmiön. Löysimme maa-alueen jossa lumi oli täysin sulanut ja ruoho vehreää, ilmeisesti paikallisten druidien tekosia. Näimme täällä käyskentelemässä megaloceroksen - niin kuin Opas, mutta isompi - ja halusimme tehdä sen kanssa tuttavuutta, muta Jairessilla ja Drorilla olikin muuta mielessään, he halusivatkin syödä sen. Varmaan taistelusta aiheutuvan metelin takia paikalle sattui myös pari wargia. Onneksi näistäkin selvittiin. Eläimet nyljettiin ja megaloceros laitettiin lihoiksi. Hmph. Ei olisi ollut tarvetta, mutta en voi kieltää että se ei olisi maistunut hyvältä. Paremmalta kuin kuivaliha.
Neljäs päivä sujui muuten kommelluksitta, mutta illalla toinen Nadyan pojista, Orm, oli eksynyt eroon äidistään. Onneksi löysimme hänet melko pikaisesti. Ties mitä olisi voinut sattua jos poika olisi jäänyt yksin metsään...
Kuudentena päivänä kohtasimme matkallamme Desnan temppelin rauniot, joiden pihalla meitä kohtasi omituinen näky, kun siellä käyskenteli pappi joka ei tuntunut tajuavan että koko temppeli oli raunioina. No, pianhan hän paljastuikin epäkuolleeksi huecuvaksi, ja hänellä oli vielä seuraakin. Nämä kaksi olivatkin hiukan hankalampia vastustajia, mutta kukistimme lopulta heidätkin, ja tajusimme että raunioilla kummitteli. Valitettavasti meillä ei ollut resursseja saattaa henkiä haudan lepoon. Jätimme muille matkaajille varoituksia, ja löysimme mielenkiintoisen taikavyön joka pystyy muuttumaan moniksi eri aseiksi. Mielenkiintoista.
Seitsemäntenä päivänä pääsimme vihdoin Elsprinin kylään, tai niin luulimme. Kylän ulkopuolella törmäsimme nimittäin pari ikävän puoleista keijua, jotka olivat tappaneet miehen oman talonsa pihalle. Syöksyimme auttamaan, ja tuskaisen taistelun jälkeen nujersimme vihdoin keijut, ja kysyimme talon asukkailta mistä on kyse. Talon emäntä Maret kertoi meille että keijut olivat tulleet kylvämään tuhoa jonkun vanhan kaunan takia, ja ilmeisesti hänen vanhin poikansa Garen oli joutunut keijujen kaappaamaksi. Jätimme Nadyan pojat taloon turvaan, ja lähdimme etsimään Garenia..."

Päivämäärät

Erastuksen 5.-12. päivä 4713.

Kohdatut

Sylgja Huldranainen, joka jätti Boriksen ehdottelut huomiotta. Poisti Eloisen kirouksen.

Finngarth Sylgjan mies. Hieman heikossa hapessa, mutta palautuu todennäköisesti ennalleen.

megaloceros Julmasti murhittu.

Ulsgaardin papit Pahan papit rauniokylässä.

Faernip ja Tindlecrick Maalaistalon pihalla kimppuun käynyt keijukaksikko.

Borvald, Maret, Jory ja Katlina Truskin Pieni irriseniläismaajussiperhe. Ensin mainittu kuollut, toinen kertonut erikoisesta vanhimmasta pojastaan, ja kaksi viimeisintä piilottelevat Nadyan poikien kanssa sängyn alla.

Huhutut ja viitatut

Garen Maretin pahoille teille johdateltu faunipoika.

Loot

- yksi megaloceroksennahka ja kaksi worginnahkaa
- insidious bear trap
- scroll of hold person Matten, scroll of resist energy (cold) Matten, 100 gp:n arvoinen koristeellinen käärökotelo, bladed belt, ring of feather falling, kaksi tuliopaalia (250 gp kpl), 220 gp, 27 pp

Jos kääröt ja ringi säästetään ja kukaan ei ota arvotavaraa niin 418 gp/kaali kunhan vyö myydään, 1048 gp jos nallerauta myös!

Lisäkommentit

Oli aika hauskaa vaikka vähän menikin irstailuksi. Dror käyttelee vyötä kunnes jotain hurjempaa löytyy.\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped