Mekanismin wiki

Meranus / Mateon

Kaivosasema M47-E0N
"Mateon"

Tyyppi Mark 47 kaivosasema
Asukkaat 850; urbanisaatio 100 %
Johtaja Kapteeni Ruth Bengstein

Mateon on E0N:in energiantuotannon ydin: se louhii ja jalostaa deuteriumia, jolla sekä Meranuksen että Velanin energiatarpeet tyydytetään. Suuressa mittakaavassa asemalla on strateginen rooli Keisarikunnan tähtilaivaston polttoainehuollossa. Asema ei ole itsenäinen systeemi, vaan vaatii teknistä huoltoa Velanilta ja ruokatoimituksia Meranukselta. Asema on kuitenkin autonominen Keisarikunnan jäsen, ja kapteeni Bengstein on hyvin itsenäinen ja itsepäinen henkilö.

Aseman johtava henkilökunta on Keisarikunnassa koulutettua ja näkee itsensä ilman muuta osana Keisarikuntaa. Työvoimasta suurin osa on kotoisin Velanista, mutta varsinkin toisen polven työläiset pitävät Mateonia ensisijaisena kotinaan. Bengstein viittaa kintaalla aurinkokunnan maailmojen uskomuksille ja pyrkimyksille. Mateon on aseistettu.

Mateon säästyi örkkien hyökkäyksiltä ympäröivän asteroidivyöhykkeen ja örkkien hätäilyn ansiosta. Örkkien emäalusta vastaan käydyssä taistelussa Mateon siirrettiin asteroidivyöhykkeen ulkopuolelle, josta sen D-kiihdytin ampui kaksi osumaa emäalukseen. Paksun kalliokuorensa ansiosta asema ei kärsinyt lainkaan tuhoja. Sen sijaan ruokakuljetusten loppuminen johti kriisiin, jonka Ruth Bengstein taltutti ankaralla säännöstelyllä ja rettelöitsijöiden teloituksin.

Suuret systeeminsisäiset laivat ja puolustus

1 fregatti
1 kiinteä D-kiihdytin

Huhuja

  • Örkkisodan aikana asemalla harjoitettiin kannibalismia; Ruth Bengstein on kannibaalikultin ylipappi
  • Mateon on itse asiassa raskaasti aseistettu, itsenäinen taisteluplaneetta
  • Mateonilla on salaisia kontakteja kadonneeseen CCXLII Tähtilegioonaan Megatheriukseen

Pysytäänpäs loitol siit voimalast, tarvitisitte meinan Administraattumin viirennentoista Harmajan Sinetin siihen, ettäs tiärätte
- Ruth Bengstein, kaivosasema M47-E0N:n johtaja

Page last modified on 2009-09-04 11:45

Mekanismin wiki is powered by pmwiki engine running with lt960.