Maija

Briiffi, peli 14

Töissä Makkarassa

Saatuaan uuden työpaikan Minni diilasi oman paikkansa Makkarassa Maijalle. Jado on hoitanut Maijan perehdytyksen, koska toinen vakkarityöntekijäpeikko Saana ei ole joko ollut paikalla tai pitänyt etäisyyttä eikä osoittanut kiinnostusta Maijaa kohtaan. Iltojen kuluessa Jado ja Maija ovat ehtineet tutustua taas paremmin. Maija kyselee Jadolta usein väkiasioista oppiakseen ymmärtämään itseään paremmin, ja luottaa myös täysin Jadon asiantuntemukseen. Eräänä pitkäksi venyneenä iltana kassanlaskuharjoitusten parissa Jado ja Maija päätyivät suutelemaan - saattoi olla virhe, mistäs sitä tietää. Sen jälkeen Maija on ollut vähän vaikeana Jadon nähdessään. Maija on huomannut ajattelevansa sitäkin, että ehkä peikoille se ei ole mitenkään erityistä, tai ehkä Jado olisi halunnut jotain enemmän, vai onko millään mitään merkitystä ylipäätään... Asia pitäisi varmaan selvittää.

Äiti

Äiti erosi Petestä joitakin viikkoja sitten. Se oli todella kova paikka, vaikka äiti yrittääkin peitellä pahinta oloaan Maijalta. Maijalla on vähän ristiriitaiset tunteet: äiti oli selvästi välillä tosi onnellinen Peten kanssa. Pete on yrittänyt ottaa yhteyttä, mutta Kata ei ole vastannut mihinkään. Lopulta Pete otti yhteyttä Maijaan ja pyysi, voisiko tämä mitenkään järjestää äitinsä jonnekin, missä Pete voisi tavata hänet ja pyytää anteeksi. Hetken mietittyään Maija suostui, koska äiti on opettanut hänellekin, ettei asioita pitäisi jättää kesken, vaan kaikesta pitää voida puhua. Niinpä Maija on sopinut äidin kanssa tapaamisen, jonka paikasta on kertonut myös Petelle.

Miten Peten kanssa käykään, Maija haluaisi kertoa äidille, miten tärkeä tämä hänelle on ja miten paljon tämä on vaikuttanut hänen elämäänsä ja siihen, millainen ihminen hänestä on tullut. Äiti on Maijalle varmaan kaikkein tärkein ihminen, ja Maija on jo aikuinen, joten hän voi tukea äitiä kun tällä on vaikeaa.

Numenien kevätopinnot

Kevään mittaan yliopistolla on ollut paljon mielenkiintoisia kursseja, joita on porukalla käyty. Erityisesti muutamissa lukupiireissä, joista osa Teresan johdolla, numenlaiset ovat loistaneet ja keränneet hyviä arvosanoja. Alina ei ole ollut mukana tietenkän sairaalaan joutumisensa jälkeen, ja Minnillä on ollut vähän hankaluuksi aina ehtiä uusien töiden lomassa mukaan. Samalla Miana on saanut hyvää tahtia suoritettua puuttuvat opintonsa ja näillä näkymin Mianan pitäisi valmistua kevään päätteeksi.

Rituaali

Jado, Milla ja Elina ovat järjestämässä rituaalia, jonka tarkoitus on jollakin tavalla vaikuttaa kaupunkia ympäröiviin maagisiin kehiin ja saada ne särkymään, jotta energia virtaisi jälleen vapaana. Kaikkia on pyydetty mukaan. Rituaali tapahtuu Vanhankaupunginkoskella. Rituaalin johtajat ovat luvanneet ohjeistaa osallistujia.

Alina pääsee sairaalasta

Alina pääsee lauantaina sairaalasta. Numenit ja Cessi on käyneet katsomassa häntä, mutta lääkäri on kieltänyt kaiken vakavasta puhumisen. Luultavasti Alina haluaa nyt tietää kaiken mahdollisen. Hänet olisi hyvä saada mukaan rituaaliin - mutta toisaalta, kuinka olla rasittamatta häntä liikaa...?

Vesi

Kävikö Maija kuuntelemassa vettä? Nopeasti se ei aukene. Vesi puhuu vilkkaasti ja lakkaamatta, kirkkaalla ja korkealla äänellä tai ärjyen kuten koskessa. Maija voi erottaa häilähdyksiä tuntemuksista, vapaudesta tai vankeudesta, puhtaudesta ja likaisuudesta.

Loppukohtaus

Numenit: esittely Hannekselle (vapaavalintainen paikka) Numenit ovat Hanneksen viimeisen kirjeen pyynnön mukaan keränneet virtuaalista arkistoa Minnin johdolla. Lauantai-iltana ovat jäljellä vielä viimeiset: kukin puhuu kameralle tai nauhalle ja kertoo kuka on, mitä on tehnyt, mitä Hannes on hänelle opettanut ja miltä hänen tulevaisuutensa näyttää. Jokainen nauhoittaa toisensa esittelyn. Kun kaikki on sanottu - videolle ja toisilleen - kohtaus päättyy. Kohtauksen päättävä pelaaja on sovittu etukäteen.

Aikataulu:

klo 13 Meilahden sairaalalla Alinaa vastassa Hanneksen arkiston täyttäminen klo 18 Katan (ja Peten) tapaaminen (vapaavalintainen paikka, mutta ilmoita etukäteen Peten pelaajalle, 040 5604141!) klo 19 rituaali Vanhankaupunginkoskella klo 22 loppukohtaus

Briiffi, peli 13

Isä

Kun vedet vielä loppuvuodesta olivat sulia, Seve vei Maijan järvelle katsomaan Maijan isää. Seve teki joitakin rituaaleja, joita Maija ei ymmärtänyt, mutta Seve selitti niiden tarkoituksena olevan väen kutsuminen. Kun paikalla oli ulkopuolinen, väki voisi pysytellä poissa. Maijasta tuntui ikävältä ajatella olevansa ulkopuolinen isälleen, mutta kun se - isä? olento? - lopulta ilmaantui istumaan kivelle jonkin matkan päähän rannasta, Maija ei enää ihmetellyt. Se ei ollut ihminen: sillä oli pyrstö ja pitkä, vihertävä tukka. Hämärsi jo, eikä Maija nähnyt kovin hyvin, mutta kasvoissa oli kyllä isää. He katsoivat hetken toisiaan, Maija kahlasi rantaveteen ja kasteli kengät, mutta hänestä tuntui että hän haluaisi lähemmäs. Vesi ei ollut kylmää, Maijan puolesta se olisi saanut nousta korkeammallekin, mutta Seve piti häntä kädestä kiinni ja puhui palaamaan rannalle. Isä katsoi Maijaa surullisesti ja loiskahti kiveltään järven syvyyksiin, sanaakaan sanomatta. Seve lohdutteli Maijaa: aina väki ei puhu. Maija jäi miettimään asiaa moneksi kuukaudeksi, kunnes kyllästyi märehtimään asioita, joista ei itse mitään ymmärrä ja joista äitikään ei halua puhua.

Maija soitti Jadolle vähän arasti ja sanonut, että haluaisi jutella. Oikeastaan Maija haluaisi jutella Seven ja Jadon kanssa, tai Seven avustuksella Jadon kanssa - kummatkin ymmärtävät näistä asioista enemmän kuin Maija. Hän haluaisi kysellä isästään. Maija ei ymmärrä mitä kaikkea asiaan liittyy ja miten se vaikuttaa häneen, ja hän on arvellut Jadon ymmärtävän. Niinpä sovittiin tapaaminen Makkaraan, Jado, Maija ja Seve. Maija on myös miettinyt sitä, mitä hänellä ja Jadolla oli ennen kuin Maija lähti vaihtoon. Onko siitä mitään jäljellä?

Rituaali kaupungille

Miana on saanut Maijan puhuttua rituaaliin, joka on tarkoitus tehdä kaupungin väen kunniaksi, sitä kutsumaan. Rituaalia vetää ainakin Jado, joten Maija luottaa siihen että puuha on fiksua. Rituaalin tarkoituksena on yhdistää porukkaa yhdeksi joukoksi kaupungin silmissä. Se on kuulemma tärkeää kevättä silmällä pitäen. Jado on pyytänyt kaikkia osallistujia valmistelemaan jotakin millä osoittaa kunnioitusta kaupunkia kohtaan, on se sitten jokin lahja kaupungille, kertomus jostakin tärkeästä muistosta tai muuta. On sovittu että rituaali alkaa klo 15.00 Ruoholahden metroasemalla, joten on hyvä olla paikalla hieman ennen sitä.

Aikataulu:

Klo 15 rituaali kaupungin väelle, Ruoholahden metroasema Klo 17 Makkaraan juttelemaan Seven ja Jadon kanssa isästä

Briiffi, peli 12

Jado

Maija ei ole ollut pitkään aikaan yhteydessä Jadoon. Uutisten mukaan tämä on ollut sekaantuneena kaikkiin vähän ikävämpiinkin juttuihin. Ja onhan Maijalla nykyinenkin romanssi... Mutta Maija haluaa tavata Jadon, vaihtaa kuulumisia ja kuulostella miltä tilanne vaikuttaa.

Kummit

Maija on lupautunut tapaamaan kaikki kolme kummiaan, Laurin, Seven ja Sepin, heti lauantaina. Erityisesti Seve kiinnostaa häntä, äiti on kertonut niin paljon kaikenlaista hörhö-Sevestä - kaikella ystävyydellä tietysti.

Numenit

Maijalla on ollut ikävä numen-ryhmää, Alinaa, Mianaa, Tildaa ja muita. Uusiakin jäseniä on, sellaisia joita Maija ei vielä tunne. Jotakin heillä on taas tekeillä, ja Maija toivoo pääsevänsä mukaan.

Äiti

Äidin tapaaminen on tietysti hienointa kotiin tulossa! Maija ja Kata ovat toki nähneet, Maija asuu äidin luona nyt kunnes Maija löytää asunnon, mutta Maija on tavannut aika paljon kavereitaankin. Siksi juttutuokio äidin kanssa tulee hyvin tarpeeseen. Miten äidin suhde Marhan kanssa kariutui? Entä miten he päätyivät yhteen Jan-Peter Skogin kanssa uudelleen? Miten isovanhemmat ovat suhtautuneet? Miten ura kansanedustajana sujuu?

Vesi

Maija rakastaa vettä. Hän harrastaa uimista ja tykkää kävellä rannoilla. Hänestä vesi ei ole koskaan uhkaavaa tai pelottavaa, vaan hyvin kiehtovaa. Pehmeää ja lämmintä. Hassua ajatella että isä hukkui. Miten kukaan voi hukkua veteen, kun vesi tahtoo vain hyvää? Ehkä Seve-kummi ymmärtäisi mitä Maija ajattelee vedestä. Muut eivät oikein ole pysyneet mukana, naureskelleet vain.

Lähtötilanne

Maija oli perjantai-iltana tapaamassa kavereitaan, ilta venyi ja viimeinen bussi äidin luo Itä-Helsinkiin meni. Maija ei halunnut käyttää rahaa taksiin vaan soitti kummisedälleen Sepille, joka asuu Alppilassa, ja pyysi yöpaikkaa. Hän olikin tervetullut Sepin sohvalle. Sepi on tosi mukava ja herttainen, mutta aivan kuin Maija ja Sepi olisivat samanapaiset magneetit: jollain tavalla he hylkivät toisiaan. Sepi jätti Maijalle vara-avaimensa lähtiessään jonnekin aamulla. Maija kävi hakemassa aamupalaa ja alkoi valmistautua tapaamaan äitinsä.

Kun Maija ja äiti ovat ehtineet Rautatieaseman kohdalle, Maija tajuaa unohtaneensa lompakkonsa Sepin asuntoon. He lähtevät yhdessä hakemaan sitä, Maijalla on yhä avain.

Aikataulu:

  • 12.30 Alppilassa Sepin kämpällä, Viipurinkatu 25 A 30, saat avaimen ja voit jättää lompakon
  • 12.45 Tapaa Katan Varsapuiston ratikkapysäkillä
  • 14 Numeneiden tapaaminen (sopikaa paikka)
  • 16 Kummien tapaaminen (sopikaa paikka)

Puhelinnumerot:

Kata (Laura Kalli): 050 5875410 Sepi (Risto Paalanen) 040-5250540 Lauri (Jori Virtanen) 050-5817042 Seve (Johanna Verhiö) 0408653941 Alina (Emi Maeda) 0445774761 Miana (Nina Talvela) 050-5366 516 Tilda (Senja Kuure) 0505312854 Jado (Pekka Hänninen) 040 867 94 77

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped