Kassenin kartta

(:num:)(:toc:)

Seitsemän Hopeaa

Trelvana Silvirin ja tämän tyttären Alisan pitämä majatalo Seitsemän Hopeaa on suosittu niin matkustavaisten kuin paikallistenkin keskuudessa. Puolihaltia-trubaduuri Jocyn Elmaran esiintyy Seitsemän Hopeassa lähes joka ilta. Puolituinen Jimes Iggins, tämän vaimo Keitha ja tyttäret Rigna ja Fastva työskentelevät majatalossa. Muita työntekijöitä ovat renki Albon ja kokki Ulvang. Paikallisista Seitsemän Hopeasta löytää usein mm. samooja Grimscarin, kauppias Rennetin, sotaveteraani Geirrin ja ritari Drammotin.

Käräjätalo

Käräjätaloa käytetään yleensä kaupunginvanhimpien kokouksiin, oikeudenkäynteihin ja vieraiden kestitsemiseen. Vuosien saatossa se on nähnyt käyttöä myös parakkina, pakolaisten tilapäismajoituksena, kenttäsairaalana ja teatterina.

Puunhakkaajien kiltatalo

Puunhakkaajien kiltatalo on toimii kausiluonteisesti työskentelevien ulkopaikkakuntalaisten puunhakkajien majoitustilana, työkaluvarastona, tavarantoimitusasemana, palkkanmaksu- ja kirjanpitotoimistona ja killan jäsenten yleisenä oleskelutilana.

Erastilin temppeli

Tämän massivisen kokoisen hirsitalon katon alla on, paitsi Erastilin temppeli, myös useiden muiden Avistanilaisen panteonin jumalten kappeleita. Tiloissa toimii myös orpokoti.

Kaartintalo

Kaartintalo on yksi harvoja kokonaan kivisiä rakennuksia kaupungissa. Se on rakennettu paljon nykyistä asutusta vanhemman linnoituksen perustuksille, jolla sijaitsi aikoinaan myös Ekat Kassenin ja hänen miestensä tukikohta. Kaartintalo on harvoja rakennuksia kaupungissa, jossa on oikea kellarikerros pelkän maakellarin sijaan.

Rennetin rauta

Seppä Rennetin paja ja sekatavarakauppa on vinossa nojaava, notkokattoinen rakennus, josta näkee suoraan, että sitä ei ole rakentanut ammattimainen timpuri. Rennet itse on sitä mieltä, että talon vinous antaa sille "luonnetta", mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Syysmyrskyjen aikoihin kaupungin väellä on tapana vitsailla, että kohta se Rennetin putiikkin katto lentää jokeen ja seinät kaatuvat, kun katto ei enää ole niitä tukemassa.

Arnama Lastridin koti

Arnama Lastridin kotitalo on ollut Lastridin suvun käytössä jo monen sukupolven ajan. Se edustaa kaupungissa tyypillistä rakennustyyppiä, jossa seinät ovat hirsikehikon tukemaa valkoiseksi rapattua savea ja katto on valmistettu sammaleella ja kanervalla tilkittyistä punotuista heinistä ja oksista.

Drammotin koti

Lastwallilainen ritari Drammot asuu vuokralla Colbin Vetnarin omistamassa perhetalossa. Iso, vetoisa rakennus on Drammotin käyttöön turhankin iso, mutta Drammot ei tunnu tästä piittaavan.

Braggildin paja

Braggildin paja on matala, jykevän oloinen savitiilinen rakennus, jonka ensimmäinen ja ainoa kerros on puoliksi maanpinnan alapuolella.

Vargidanin perheen kartano

Vargidanien kartano on kaupungin suurimpia yksityisomistuksessa olevia taloja. Sen tummanpuhuvat hirret, poikkeuksellisen jyrkkä harja ja punaruskeaa savitiiltä olevat seinät saavat sen erottumaan selvästi naapuritaloista. Sen chelaxialaistyyppiset, mustaa rautaa olevat räystäskoristeet ja taidokkaasti koristekaiverrettua eebenpuuta olevat harjan päädyt ovat omiaan lisäämään kaupunkilaisten epäluuloja noidiksi väitettyjä Vargidaneja kohtaan.

Holgastin torni

Holgastin torni on vuosisatoja sitten Kassenin paikalla sijainneen linnoituksen ainoa kokonaan ehjäksi jäänyt osa. Torni on harmaata kiveä ja kolmikerroksinen. Torni oli ollut tyhjänä vuosikymmenet Holgastin muuttaessa siihen kymmenkunta vuotta sitten. Huhuttiin, että tornissa kummitteli sen huipulta kuolemaansa loikannut nimetön neito. Todennäköisempi syy tornin tyhjillään pysymiseen oli kuitenkin, että se on ankean näköinen, lähes ikkunaton ja kolea vuoden ympäri.

Uptalin kartano

Kaupungin päällikkö Jonark Uptalin koti on kartanoksi varsin vaatimaton, eikä juurikaan erotu kaupungin muista rakennuksista kuin kokonsa puolesta. Talossa asuu Jonark Uptal, hänen vaimonsa Embla, vanhin poika Faranir vaimonsa Hildirin ja lastensa Askan ja Ulvangin kanssa, keskimmäinen, jo aikuinen poika Geirrod, nuorin poika Gallri ja nuorempi tytär Hesta aviomiehensa Gustin kanssa. Vanhempi tytär Cygna asuu toisaalla aviomiehensä Roldaren kanssa.

Geirrin koti

Sotaveteraani Geirrin koti on kookas ja komea, joskin melko ränsistyneessä kunnossa, sillä Geirri itse on liian vanha tekemään korjaustöitä. Geirrin nuori vaimo Istva on turhamaisen ja teräväkielisen naisen maineessa. Talossa asuvat myös Geirrin jo aikuisuuden kynnyksellä oleva tytär Kyrhild edellisestä avioliitosta, sekä parin yhteiset lapset, kaksospojat Geir ja Halfdan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped