Dargentu Vheedille osoitettu kirje

Tapahtumat

 • Päästyään viimein takaisin ihmisten ilmoille sankarit juhlivat viikon verran myymällä saalistaan. Luonnollisesti Aquilaa ja Xeornia muistellaan kaihoisasti ja Bessarion neuvottelee itselleen diilin Wiscranin Silmien kanssa. Seurueeseen liittyy myös Rheinhart, kentauri, jonka Xeorn oli ilmeisesti humalapäissään onnistunut värväämään jossakin Parego Speran kapakassa.
 • Saatuaan juoksevat asiat hoidetuksi joukkio keskittyy saaliin mystisimpään osaan, Kheliaksilaiseen Kruksiin. Ailyn selittää, että hänen tietojensa mukaan tämänkaltaiset esineet pitää avata seuraamalla kaksitoistatahokkaan tahkoja kirjovia riimuja sormellaan oikeassa järjestyksessä. Epäonnistumista seuraava tulivaurio ei ole Bessarionille tai Kyrialialle vaarallista, joten yrityksen ja erehdyksen kautta esine saadaan lopulta aukeamaan.
 • Sisältä paljastuu nahkainen kansiotasku, jonka kanteen kirjaillun tyylitellyn "D":n Ailyn tunnistaa Delvehavenin symboliksi, kolme kääröä ja kaksi taikasauvaa, yksinkertainen ja pieni hopeinen rasia sekä epäkuollut erinyeksen pää.

 • Pää alkaa välittömästi kirkua ja herjata kaikkia läsnäolevia. Bessarion yrittää puhua sille järkeä, mutta huonolla menestyksellä. Pää kapuloidaan siihen asti, että keksitään, onko sille käyttöä muunakin kuin paperipainona.

 • Hopeisen rasian sisältä löytyy viisi hautakynttilää, jotka mahdollistavat kuolleille puhumisen, jos näiden jäänteet ovat saatavilla.

 • Kansiosta löytyy erilaisia papereita: inventaariolista Delvehavenin sisältämästä esineistöstä, "Cugnyn Häät" -niminen, heikkotasoiselta vaikuttava runo merimiehestä ja merenneidosta sekä pormestari Vheedille osoitettu kirje, jonka lähettäjä on ilmeisesti Vheedin pyynnöstä yrittänyt selvittää Arodenin kuoleman jälkeisessä kaaoksessa kadonneiden, Delvehavenin parhaimmistoa edustaneiden Polunnäyttäjien kohtaloa. Ilmeisesti lopullisena tarkoituksena on ollut tiedonhankinta Delvehavenin sisältämistä artefakteista.

 • Ailyn taustoittaa Delvehavenin historiaa Absalomista keräämiensä tietojen valossa:
  • Yhteys Delvehaveniin menetettiin Arodenin kuollessa 4606 AR. Juuri ennen jumalan kuolemaa Absalomiin oli kuitenkin ehtinyt kiiriä tieto, että Cheliaxin tunnetuimpiin Polunnäyttäjiin lukeutunut Donatalus Bisby oli kronikoitsijansa kanssa palannut syvältä Mwangin viidakoista, mukanaan tietoja, joiden epäiltiin mullistavan käsitykset tietyistä alueen heimoista. Retkikunta oli alunperin ollut huomattavasti suurempi, mutta kahta lukuunottamatta muut olivat menehtyneet. Tietojen lisäksi Bisbyn kerrottiin tuoneen mukanaan myös Valo/Varjo -dualismiin keskittyneeseen uskontoon liittyneen artefaktin.
  • Virallisesti yhteys Delvehaveniin palautui vuonna 4674 AR, kun Thrunen huone isoin juhlamenoin uudelleenavasi talon. Käytännössä kuitenkin ainoastaan Thrunen huoneen valitsemat Polunnäyttäjät pääsivät Delvehaveniin. Suurloossi suhtautui epäillen lähetettyihin raportteihin, joiden mukaan Delvehaven oli typötyhjä, mutta ei pystynyt järjestämään omia agenttejaan paikalle varmistamaan asiaa. Polunnäyttäjien ja Thrunen huoneen välinen väistämätön jyrkempi välienselvittely vältettiin ainoastaan, koska 4676 AR tapahtui jotakin yllättävää.
  • Ailynin tietolähteiden mukaan 4676 AR kaikki Delvehavenia tutkineet Polunnäyttäjät olivat yllättäen menehtyneet. Tämän seurauksena Thrunen huone oli välittömästi sinetöinyt talon. Muutamia viikkoja myöhemmin Westcrownin öitä alkoivat vainota varjomaisiksi kuvaillut olennot, ja näihin päiviin asti jatkunut Delvehavenin sulku on estänyt ketään astumasta taloon sisään.
  • Ailyn epäilee, että Thrunen Polunnäyttäjät olisivat löytäneet Bisbyn mukanaan tuoman artifaktin, mutta samalla laukaisseet Delvehaveniin jätettyjä puolustuksia ja aiheuttaneet jotain. Luonnollisesti Ailyn toteaa tämän olevan vain valistunut arvaus, mutta Delvehaven sulkemisen ja ulkonaliikkumiskiellon ajallinen yhteys on silmiinpistävä.

 • Ailyn on järjestön edustajana hyvin kiinnostunut kirjeessä mainituista Polunnäyttäjistä ja heidän lopullisesta kohtalostaan, sillä kaikki viisi on Absalomissa merkitty "kadonneiksi". Ailyn tarjoaa sankereille 1000 kultapalaa jokaisen Polunnäyttäjän kohtalon sitovasti todistavasta näytöstä, minkä lisäksi nainen lupaa, että jos joukkio saa selville kaikkien viiden kohtalot, heidän nimensä tullaan ikuistamaan Absalomissa sijaitsevaan Nimien Seinään.

 • Palkkio herättää joukkiossa kiinnostusta, minkä lisäksi prosessissa mahdollisesti saatava tieto voi auttaa Delvehaveniin pääsemisessä. Kirje tarjoaa useita johtolankoja. Koska runosta ei ainakaan välittömästi saada lisäinformaatiota, mutta kirjeessä mainittu Luccan nimi sen sijaan soittelee hämärästi muistin kelloa, päättää joukkio suunnata Rego Caderin lounaisnurkassa huhujen mukaan olevalle veriurheiluareenalle, jota tiettävästi pyörittää joku Lucca-niminen. Ajoittain joukkion on pysähdyttävä Kyrialian ja Marshalin nimikirjoitusten jakoa varten.

 • Toden totta, lounaisnurkasta tosiaan löytyy Rance Lucca viiden henkivartijansa seurassa. Seurue esittäytyy ja tuo ilmi toivomuksensa ostaa Luccan hallussa oleva rintakuva Ghaelfinistä - joka todellisuudessa on palanen oikeata Ghaelfiniä kivetettynä. Kauppaa aletaan hieromaan. Lucca ehdottaa, että sankarit osallistuisivat piakkoin tapahtuvaan veriurheilujuhlaan, jossa heillä olisi mahdollisuus otella hallitsevaa mestaria vastaan cupin voitosta. Tämän jälkeen Rance selittää heille turnauksen säännöt. Sankarit pohtivat asiaa Lupccan kiemurrellessa hieman hermostuneen oloisena. Hienovaraisesti utelemalla Bessarion saa luottamuksellisesti selville, että Lucca toivoisi mielellään hallitsevan mestarin, Thraxin joko häviävän tai sitten mystisesti sairastuvan ja kuihtuvan pois. Jos joukkio on kovin haluton osallistumaan turnaukseen, niin ehkäpä he voisivat sen sijaan tehdä pienen palveluksen ja hakea pienen pullon Luccalle Auringonlaskun Markkinoilta...

 • Bessarion sanoo joukkion mieluusti suostuvan tekemään molemmat, erityisesti, jos Lucca voisi pullonhakua vastaa hieman tarkistaa tulevan ottelun sääntöjä. Ainoastaan näyttävyyden lisäämiseksi, totta kai. Lucca lupaa harkita asiaa ja antaa kauppiaan nimen ja "Auringonlaskun Markkinoiden" sijainnin sinä iltana.

 • Koska paikka on syvällä Rego Cader'lla, seurue lähtee koko vahvuudessaan, toiset enemmän ja toiset vähemmän perillä asioista. Matka päätetään tehdä rantaa seuraten ja kohdataan ohimennen kalakauppias, vedessä lojuva ruumis ja todistetaan rantaan yrittävän soutajan teloitus. Normipäivä Westcrownissa.

 • Joukkio on jo lähellä määränpäätänsä, kun kimppuun hyökkää yht'äkkiä lauma lemureita. Pian näkyvyyden samentaa myös pahanhajuinen pilvi, jonka löyhkä aiheuttaa kuitenkin ongelmia ainoastaan Rheinhartille, Bessarionille ja Khelille. Varsinainen lähde vaikuttaa olevan tyhjästä ilmestynyt, lähitaistelijaksi pukeutunut, mutta mitä ilmeisimmin maagisia avuja omaava miekkonen.

 • Eidi, Kyrialia ja Marshal ahdistelevat maagia ja lemureita hyvällä menestyksellä, ajaen miekkosen pakosalle. Bessarion, Kheli ja Rheinhartkin toipuvat pahoinvoinnistaan ja matka jatkuu.

 • Joukkio on jo lähes perillä, kun Villiintyneiden Puutarhojen reunamilla heidän kimppuunsa käy kaksi salamurhaajaköynnöstä. Köynnökset eivät kuitenkaan murhaa ketään, vaan ne nirhataan. Lähistöltä löytyy erikoisen näköistä kasvillisuutta, joka päätetään jättää rauhaan, koska kukaan ei oikeastaan tiedä, mitä ne ovat tai miten niitä pitäisi poimia.

 • Markkinoille päästään ja liiketoimet suoritetaan diskreetisti Thrangin kanssa. Pullo mukanaan seurue palaa takaisin Rego Crualle, löytäen matkalta vielä parisataa kultarahaa kiven alle piilotettuna.

 • Seuraavana päivänä pullo lähdetään aamusta viemään Rancelle. Valitettavasti Rance Lucca on väkivaltaisen kuolemansa vuoksi kyvytön ottamaan pulloa vastaan. Löydettyjen jälkien perusteella murhasta on syytä epäillä samaa maagia, joka jo edellisenä iltana hyökkäsi joukkion kimppuun. Sankarit poistuvat paikalta vähin äänin, jälkensä peittäen ja toki vieden Luccalta ensin tämän käteisvaraston. Myös Ghaelfinin rintakuva käydään hakemassa.

 • Kynttilän turvin tehtävässä juttutuokiossa taivalkapteeni Aeger Ghaelfinin kanssa selviää, että suurimman osan Delvehavenin puolustuksen toteutuksesta hoiti Coriana Taivaankaari. Aeger kertoo varsin seikkaperäisesti, kuinka Eisethin Sisarten salamurhaajaorganisaatio Thrunen huoneen käskystä murhasi yhtä monista vastarintaliikkeistä johtaneen Corianan ja piilotti tämän krematoidut tuhkat. Taivalkapteeni oli vastannut tähän liittymällä itsekin vastarintaliikkeeseen, mutta Thrunen huone oli lopulta onnistunut murhauttamaan hänetkin. Muuta hyödyllistä juttutuokiosta ei selviä.

 • Saatujen tietojen, Eidin muistikuvien ja lähikuppiloista kuunneltujen huhujen avulla Sisarten näihin päiviin asti selvinnyt Westcrownin päämaja saadaan kuitenkin selville - samoin kuin se, että viimeiset sata vuotta ovat olleet sisarkunnalle alamäkeä.

 • Askeleet vievät jälleen kohti Rego Caderia. Perillä vastaanotto ei ole erityisen ystävällinen ja tilanne eskaloituu nopeasti kahdessa päämajan huoneessa käytäväksi taistoksi, jossa osallisena ovat kuusi Eisiethin Sisarta ja heidän lemmikkitulielementaalinsa. Taistelun ensimmäiset uhrit ovat kuoliaaksi palanut Kheli, Bessarionin keihästämä sisar sekä Rheinhartin mieskunto myrkyn poltellessa hetken aikaa kentaurin suonia.

Henkilöt

 • Nimetön erinyes-pahoilaisen pää: löytyi kheliaksilaisesta kruksista. Epäkuollut ja ihan sekaisin. Ei tykännyt Dargentusta.
 • Rance Lucca: erittäin alas vajonneen aatelissuvun viimeinen vesa. Piti veriurheiluareenaa Rego Caderin lounaisnurkassa, kunnes joutui oman urheilulajinsa uhriksi.
 • Thrax: veriurheilugladiaattori eli kutsujamaagi. Mahdollisesti hyökkäsi sankareiden kimppuun ja jätti jossain vaiheessa eroilmoituksen nykyisestä toimestaan tappamalla Rancen?
 • Thrang: asiakaspalveluhenkinen osirionolainen yrittäjä Auringonlaskun Markkinoilla. Keskittynyt erilaisia ongelmia ratkovien kemikaalien myyntiin.
 • Delvehavenin viimeisen taivalkapteenin Aeger Ghaelfinin sielunriekale.
 • Eisethin Sisaret, ihmisten murhaamiseen ja tuhkaamiseen erikoistunut sisarkunta. Jäsenistö kuihtunut melkoisesti Thrunen aikoja edeltävistä päivistä.

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Käsitelty Asmodeaanisen Solmun palkkiot (kts. Päämaja).

Kheliaksilainen Kruksi

 • Kruksi itsessään
  • paino 5 paunaa
  • sisältö voi maksimissaan painaa 200 paunaa, esineiden muoto ja koko ei tärkeää
  • avaaminen vaatii 3 peräkkäistä full-round -toimintoa
  • avaaminen tuo näkyviin kaikki esineet samalla kertaa
  • sulkeminen vaatii liike-ekvivalentin toiminnon
  • myyntiarvo 1000 kultapalaa
 • Delvehavenin omaisuuden inventointiin liittyvää paperistoa
  • +8 Appraise & +8 Spellcraft checks to identify items from Delvehaven
 • Lista Arodenin kuoleman jälkimainingeissa kadonneista Delvehavenin Polunnäyttäjien vaikutusvaltaisimmista jäsenistä (kts. sivun yläosa)
 • "Cugnyn häät" - runo, joka sisältää ilmeisesti jotain muutakin?
 • Death Ward - taikasauva (7 latausta)
 • Remove Curse - käärö
 • Viisi kappaletta puhumisen kuolleille mahdollistavia "Hautakynttilöitä".
  • Käytetty yksi
 • Tunnistamatta:
  • 2 kääröä
  • Yksi taikasauva

Auringonlaskun Markkinat

 • 200 kultapalaa kiven alta Rego Caderissa
 • 500 kultapalaa Rance Luccan ruumiista
 • Thrangilta saatu nimeämätön ja sinetöity pieni saviruukku

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped