Pelaajien ToDo

 • Tehkää hahmoille ostokset (22 gp,uuu) ja level-up tasolle 2. Päivittäkää Mekanismiin. Voi myös lueskella PJ:n lisäämää fluffitekstiä Westcrownin kaupungista "Maailma"-osiosta, jahka sitä sinne ilmestyy. Shade 2014-01-26 20:06

"Tapahtumat" -osio on vielä kesken. Shade 2014-03-03 00:02

Saisiko tähän loputkin tpaahtumat niin mnun helpompi jatkaa loppuun tuo oma tekstini :) Evilkele 2014-04-08 13:09
Juu, toki toki. Sori viivestä! Eiköhän se hoitune tänä iltana. Arvostan, että joku jaksaa kirjoittaa omaa fluffia! Shade 2014-04-13 15:27
OK, pitäis olla valmis. Shade 2014-04-13 22:41

Tapahtumat

 • Tapahtumat alkavat seuraavan päivän keskipäivänä, jolloin Janiven kasaa sankarjoukkion - paitsi jonnekin kadonneen Kyrialian - neuvonpitoon. Janiven on saanut selville, että vangiksi jäänyt Arael on neuvottelujen jälkeen päätynyt Helvetinritareiden Piinapenkin ritarikunnan haltuun ja että hänet aiotaan siirtää samana päivänä ritareiden tukikohtaan, noin kahdenkymmenenen kilometrin päässä kaupungista olevaan Rivad-linnoitukseen.
 • Koska paras mahdollisuus pelastaa Arael vaikuttaisi olevan kaupungin ulkopuolella, mutta ennen kuin kymmenkunnan Helvetinritarikokelaan ja heitä johtavan upseerikokelaan saattojoukko kärryineen pääsee linnoitukseen, Janiven ehdottaa sankareille saattuen viäjytystä.
 • Pohdinnan jälkeen väijytys päätetään järjestää päätiestä erkanevalla, varsinaiseen linnoitukseen vievällä tienpätkällä kohdassa, jossa tie ylittää kivisiltaa pitkin kapean, mutta vuolaan Athua-virran.
 • Suurimman osan muista Wiscranien Silmät -liikkeen jäsenistä ollessa päivätöissä mukaan saadaan Ermolos ja Fiosa. Gorvio on lainannut kahdeksan hevosta enoltaan, ja odottaa niiden kanssa kaupungin ulkopuolella.
 • Joukkio lähtee liikkeelle ja ehättää hyvin valitsemallaan paikalle ennen Helvetinritareita. Hevoset jätetään kauemmaksi lukuunottamatta kahta hevosta, joita Fiosan ja Gorvion on määrä käyttää. Naamioidut sankarit asettuvat asemiinsa läheisiin puskiin - joskin Ruvok ja Aquila piileskelevät vedessä sillan alla.
 • Itse väijytys alkaa hyvin: Gorvio ja Fiosa saavat aluksi huijattua saattuen kolme ratsastavaa Helvetinritaria peräänsä ampumalla varsijousellaan neljännen ratsailtaan. Kaksikon paetessaan reilun sadan jalan päähän tiputtamat caltropit tekevät myös tehtävänsä ja ritareiden ratsut pillastuvat heittäen ratsastajat selästään.
 • Valitettavasti upseerikokelaan pelkuruus yllättää väijyttäjien suunnitelmat ja sen sijaan, että kärry lähtisi täyttä laukkaa kohti siltaa, jonka toisessa päässä odottaa Ermoloksen heittämällä alkemistin tulella käynnistyvä tuliansa, upseerikokelas määräkin kärryt kääntymään.
 • Sankarit syöksyvät piiloistaan. Seuraa taistelu 7 Helvetinritaria ja heitä komentavaa upseerikokelasta, Asmodeuksen kleeriä Shanwenia vastaan. Taiston loputtua kaksi ritaria sekä heidän komentajansa makaavat kuolleina, yksi ritari on antautunut, 4 ritarin ja Xeornin ollessa tajuttomia. Komentajan hallusta löytyy avain, jonka avulla kärryihin sisään lukittu ja pahoin piesty Arael saadaan ulos.
 • Sankarit repivät ritareilta irti kaiken, mikä irti lähtee, ottavat mukaansa toisen kärryjen hevosista, ajavat toisen karkuun, sullovat elävät ritarit kärryyn ja häviävät paikalta, jättäen kärryn nöyryyttävine sisältöineen linnakkeelta tulevan etsintäpartion löydettäväksi. Avain heitethähän jonkhaan.
 • Ennen kaupunkiin menoa joukkio jakaantuu siten, että Janiven, parannettu ja Janivenin hupullista viittaa lainaava Arael, Gorvio, Ermolos sekä Fiosa menevät pääportista, kun taas sankarnelikko lähtee hevosineen kiertämään kaupungin pohjoispuolen muurin aukoista Rego Caderin ja Rego Cruan kautta. Matka on tapahtumaköyhä, ja kaikki pääsevät onnellisesti Arodenin turvataloon.
 • Heti paikalle päästyään ja hevosilta - sekä Xeornilta - lastin purettuaan Janiven kertoo, että enolleen jo hevosia palauttamaan lähteny Gorvio toivoi myös sankarien mahdollisimman nopeasti palauttavan omansa.
 • Talleille päästyään sankarit pääsevät todistamaan, kuink Westcrownissa kohtuullisen tunnettu, sekä äksystä luonteestaan että laulutaidoistaan tiedetty tenori Thesing Umberto Ulvaud läksyttää Gorvion enoa Jacovoa siitä, kuinka tämä olikaan voinut vuokrata hänen tarvitsemansa hevosen ulos. Sanakarit nähdessään hän osoittaa Ruvokin hevosta: "Tuo! Juuri tuon minä haluan!"
 • Thesingin maine tai huonot käytöstavat eivät tee sankareihin vaikutusta, ja antaen hevosen miehelle he varsin tylysti toivottavat hänet muualle. Thesingin illan esitys menee pieleen, mistä hän, aiheellisesti tai aiheettomasti, antaa Jacovon kuulla kunniansa. Tämä ärsyttää Gorviota, minkä hän selkeästi sankareille tuo ilmi. Aquilan ja Ruvok onnistuvat kuitenkin hyvittelemaan nuorta miestä hieman.
 • Seuraavana päivänä jo täysin toipunut Arael kutsuu joukkion jälleen luokseen ja kiittää heitä vielä kerran. Koska ei itse vielä uskalla julkisesti liikkua kaupungilla,hänellä on sankareille jo kuitenkin seuraava tehtävä.
 • Arael kertoo ystävästään sisar/äiti/muori Clarice'sta, joka pitää yllä pientä "orpokotia" Westcrownin kodittomille katulapsille. Ennen vangiksi joutumistaan Arael ehti saada Clarice'lta sanan, että orpokodissa pyörivästä lapsiporukasta on kadonnut lapsia selvästi tiheämmin kuin mitä yleensä on tavallista. Arael ei kuitenkaan tiedä asiasta sen tarkemmin, ja ohjeistaa sankareita käymään Claricen juttusilla. Orpokoti sijaitsee Toivon Piirin pohjoisosassa, lähellä Epätoivon Piirin muusta kaupungista erottavaa muuria.
 • Toinen asia, jonka Arael toivoo sankarien hoitavan on muutaman varjo-olennon ruumiin etsiminen ja tuominen päämajaan. Varjo-olentojen ruumiin toimitus on Araelin järjestämän sopimuksen toinen puoli - sopimuksen, jota puolhaltiapappi oli juuri ollut neuvottelemassa ennen kiinnijäämistään. Vastalahjaksi ruumiista Araelin sopimuskumppani on luvannut tälle tiedon siitä, missä viime aikoina asukkaita terrorisoinut Erebuksen Äpärät -niminen rosvojoukkio pitää päämajaansa.
 • Sopimuskumppanilta Arael on saanut myös säkin, johon varjo-olentojen ruumiit on määrä laittaa. Puolhaltia kaivaa taskustaan mustan nenäliinan, joka auki taiteltuna osoittautuu kuitenkin hyvin hienosta silkistä tehdyksi säkiksi, jota koristavat ohuet ja hädin tuskin huomattavat hopeaiset loitsumerkit. Arael kertoo sopimuskumppaninsa sanoneen säkin kestävän noin 300 paunaa ja estävän varjo-olentojen ruumiiden "valumisen" ja yhdistymisen normaalin maailmantason läpi Varjotason kanssa. Puolhaltia osaa kertoa, että Epätoivon Piirin alaisissa viemäreissä huhutaan liikkuvan kaikenlaista, joten etsinnät voisi olla hyvä aloittaa sieltä.
 • Säkillä ja annetuilla tiedoilla varustettuina sankarit lähtevät kohti orpokotia. Perillä sisar Clarice luonnollisest vahvistaa Araelin kertoman. Hän osaa myös lisätä kertomukseen oudon yksityiskohdan: lapsilta kuulemiensa juttujen perusteella kadonneet lapset eivät ole täysin kadonneet, vaan ovat muutamia kertoja oudosti ilmestyneet ja pyydelleet muita lapsia mukaansa leikkimään - yleensä silloin, kun lapset ovat olleet leikkimässä yksin ja lähellä Muuria. Kukaan ei ole Claricen mukaan kuitenkaan pyyntöihin suostunut ja hänen jälkeenpäin asiaa lapsilta kysyessään he ovat kuvailleet ensin kadonneita ja äkkiä ilmestyneitä lapsia "oudoiksi".
 • Koska sankarit ovat joka tapauksessa menossa Epätoivon Piirin alueelle, he lupaavat pitää silmänsä auki kadonneiden lapsien ilmestymisten varalle. He ovat huolissaan myös siitä, löytyykö alueelta sisäänpääsyä viemäreihin, josta Xeorn mahtuisi. Sisar Clarice ei voi tietenkään luvat mitään varmaa, mutta arvelee muistavansa, että lähellä joenrantaa on kohtia, joissa viemärin katto, ts. katukivetys on antanut periksi ja sortunut viemäriin. Tälläisen sortuman hyväksikäyttö voisi olla yksi mahdollisuus.
 • Joukkio lähtee matkaan kohti sortumaa. Matkalla kohdataan yksi lapsi, jota yritetään lähestyä rauhallisesti. Lapsi kuitenkin säntää karkuun ja katoaa. Pienet etsinnät eivät tuota tulosta ja joukkio jatkaa kohti alkuperäistä kohdettaan.
 • Matkanteko keskeytyy ikävästi, kun sankarien ollessa jo melkein määränpäässä reitin katkaisee ryövärin näkäinen mies, joka ilman sen kummemmitta seremonioitta alkaa penäämään kulkumaksua. Mies varoittaa piilossa olevista kumppaneistaan ja uhoaa "jenginsä olevan pian kovempi kuin Erebuksen Äpärät koskaan". Tästähän sankarit innostuvat ja yrittävät taivutella sekä uhkailla ryövärin sopivasta hinnasta kertomaan, missä Äpärät majaansa oikein pitävät. Sankarit uhkailevat varsin pätevästi ja neuvottelujen loppua kohden mies alkaa vaikutta yhä pelokkaammalta, mutta kieltäytyy lähes paniikinomaisesti päästämästä joukkiota läpi ilman maksua. Myöskään Äpäröiden päämajan sijainnin hinnasta ei päästä yksimielisyyteen.
 • Tilanne kärjistyy väkivaltaiseksi, jolloin käy ilmi, että ryövärillä todellakin oli ystäviä läheisissä rakennuksissa. Näiden ystävysten joukossa on varsijousilla aseistettujen tusinaryöväreiden lisäksi myös varsin pätevän oloinen, haarniskoitu taistelija sekä näkymättömistä paikalle ilmestyvä, tikaria heiluttava maagi.
 • Hetken aikaa tilanne näyttää uhkaavalta, mutta lopulta sankarit seisovat voitokkaina ruumisröykkiön keskellä. Pienen pohdinnan jälkeen ruumiit raahataan hieman syrjemmälle, arvokkaanoloiset ja käyttökelpoiset esineet lipastetaan ja matkaa jatketaan. Sekä raskaasti aseistautuneelta tiefling-taistelijalta että maagitieflingiltä löytyvät kaulaketjuissa lähes identtiset tikarit, joihin tehtyjen kaiverrusten perusteella miesten voidaan päätellä olevan veljeksiä. Molemmat tikarit ovat lahja "Äidiltä".
 • Viemäreihin päästään pienen rampinrakennusurakan jälkeen. Sankarit kuljeskelevat ympäriinsä ja yhyttävät ensin yhden varjo-olennon ja sen jälkeen varjo-olentojen duon. Molemmat kohtaamiset päättyvät varjo-olentojen kannalta huonosti.
 • Säkin täyteen saatuaan sankarit kääntyvät paluumatkalle. Heidän kuitenkin saavuttuaan takaisin yhteen matkan varrella olleista monista risteyksistä, he suuntaa arpoessaan äkkiä näkevät pienen lapsen vilahtavan vielä tutkimattoman tunnelin päässä! Oudon sattuman kautta muuta joukkiota jäljittänyt Kaylee kääntyy viimeisestä mutkasta ja astuu risteykseen täsmälleen samaan aikaan.

Kohdatut henkilöt

 • Arael - puolhaltiapappi, lisätty päämajan henkilöihin
 • Clarice-muori - katulasten "sijaiskodin" ylläpitäjä ja henkilökunta.

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Päämajan resursseihin

 • Heavy mace (Xeornin barding)
 • Full plate (Xeornin barding)
 • 2 x longsword
 • 2 x light crossbow + 1 light crossbow, joka oli jo ennestään
 • 7 x 20 crossbow bolts
 • Heavy crossbow
 • Kasvonaamioita, joiden otsassa Arodenin silmä
 • Studded leather

Myyntiin (myöhemmin)

 • 6 x chain shirt
 • 5 x longword
 • 5 x light crossbow

Mukana, päättämättä

 • Scale mail
 • mwk. bastard sword
 • large wooden shield? - otitteko Daimyoilta?
 • 2 x throwing axe - Daimyonilta, unohdin mainita mokomat...
 • 2 x spring-loaded wrist sheath
 • 2 x dagger
 • 2 x silver dagger ohuissa kaulaketjuissa, nimikoitu 1 Deimionille ja 1 Daimyonille "Äidiltä".
 • Bandideilta sai niitä studded leathereja, otitteko? Kuka kantaa?
 • 180 paunaa shadowgarmia säkissä
 • 20 gp
 • CLW-pulloja tuli ritareilta yksi per naama ja yksi D et D:ltä (toinen niiltä tullut käytettiin ilmeisesti saman tien?). Jälkimmäinen meni käsittääkseni Modranille.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped