"Liebdagan kohtaaminen" - Tapahtumat

 • Tapahtumat jatkuvat suoraan siitä, mihin viimeeksi jäätiin. Korskeasti pahaa-aavistamattomat sankarit ja sankarittaret lähtevät etenemään Kirjastonhoitajan luota kohti Spiraalin sisintä ydintä ja Liebdagaa.

 • Matkanteko tyssää kuitenkin ikävästi valtavaan oveen, joka on töykeästi suljettu maagisin keinoin. Lähempi tarkastelu paljastaa kuitenkin, että oveen on kirjoitettu infernaaliksi yksinkertainen arvoitus. Ei, se ei ole "Puhu, ystävä, ja astu sisään", vaan "Halkaistu kahtia nimessä ja elossa - kutsu Häntä sisäpuolelta". OVet suorastaan lennähtävä auki Liebdagan nimen mainitessa.

 • Ensimmäisen oven takaa paljastuu uusi ovi, jonka takaa paljastuu uusi, jonka takaa paljastuu vielä yksi. Joukkio etenee jouhevasti, sillä arvoitukset eivät ole järin vaikeita, vaan tuntuvat pikemminkin palvelevan jonkinlaista rituaalinomaista tarkoitusperää Thrunen ja Asmodeuksen mahtia ja valtakuntia ylistäessään.

 • Neljännen oven takaa paljastuu viimein Spiraalin ydin: viisikymmentä jalkaa halkaisijaltaan ja korkeudeltaan oleva ympyränmuotoinen, lämpöä hohkaava kammio, jonka lattian täyttää yksi ainoa valtava punahehkuinen pentagrammi, kiteytynyttä verta muistuttavien pylväiden kohotessa kattoon asti huoneen keskustan ympärillä. Pylväisiin kiinnittyneenä, huoneen geometrisessä keskipisteessä roikkuu häkki, joka näyttää puristavan sisäänsä Liebdagan, paholaisherran olomouodon häilyessä Materiaalisen ja jonkin toisen maailmantason välillä.

 • Sisustusta ei jäädä ihailemaan, vaan seikkailijat astuvat kammioon. Kuten odotettua, Spiraalin viimeinen puolustuskeino, Liebdagan häkki, ei jää tätä seurailemaan toimettomana vaan lähtee hyökkäykseen kohti tunkeilijoita. Kasvattaen itsestään yhä uusia ketjuja rakennelma liikkuu mustekalan lailla sankareiden luokse yllättävän nopeasti. Villinä heilahtelevat ketjulonkerot tekevät ilkeitä mustelmia Eidiin, mutta seikkailijat eivät peräänny, vaikka adamantiinihäkin kovuus syökin hyökkäyksistä parhaimman terän. Häkkiä elävöittävä magia osoittautuu kuitenkin pohjimmiltaan heikoksi, sillä jo muutaman kunnon osuman jälkeen häkki muuttuu vain häkiksi.

 • Paluu elottomaksi ei ole kuitenkaan ainoa muutos, sillä myös häkin materiaali muuttuu adamantiinista lasiksi. Samanaikasesti Hänen Armonsa Helvetin Herttua Liebdaga Kaksonen ankkuroituu lujasti Materiaalimaailmantasolle, valmiina kostamaan vuosisataisen kärsimyksensä kenelle tahansa, joka vain sattuukaan lähistölle.

 • Ärjäisten paholaisherra särkee häkkinsä, aiheuttaen sankareille lyhyen mutta sitäkin piinallisemman lasinpalamyrskyn. Kaikki sirpaleet eivät ilmeisesti tuo onnea. Lentävät sirpaleet eivät kuitenkaan saa Westcrownia pelastamaan tullutta joukkiota kääntämään kelkkaansa ja määrätietoiseti Wiscranien Silmät etenevät sammutuksen vaiheesen kaksi: Infernaalisen Spiraalin Voimanlähteen tuhoaminen tai karkoitus.

 • Heti taistelun aluksi Liebdaga syöksyy Bessarionin kimppuun, riipien tältä pois aiemmin löydetyn Kaksosen Talismaanin. Voitonriemuisesti nauraen paholainen riipuksen saatuaan voimistuu silmissä. Voitonriemu vaihtuu kuitenkin vihan kautta epätoivoon sankareiden kestäessä Helvetin Herttuan moninaiset hyökkäykset ja jopa voimakkaan myrkyn. Lopulta kumeasti korahtaen Liebdaga rojahtaa maahan, niin täydellisesti voitettuna, ettei edes hänen sielunsa pysty enää häntä henkiin herättämään. Sielun raastavan vaikerruksen kaiku on ainoa, mitä pimenevään halliin jää kaikumaan, kun Helvetin Mahdit ovat imaisseet paholaisherran ruumin ja sielun takaisin lemure-paholaiset muodostavaksi limaksi.

 • Bessarionin ja Marshalin saatua tovereidensa avustuksella karistettua myrkyt elimistöstään joukkio lähtee palaamaan takaisin maan pinnalle. Kirjastoon saavuttaessa Kirjastonhoitaja vaatii painokkaasti saada tietää, mitä hittoa oikein on tapahtunut. Kun naista valaistaan Liebdagan kuolemasta, hän sekoaa täysin, kirkuen jotain: "Ei voi olla! Ja minä olen SILTI täällä edelleen jumissa! Vihaan Dargentua, tapan teidät kaikki!! Kuolkaa, äpärät!" Näkemystä ei oteta vastaan rakentavasti, joten rähinähän siitä tulee, huolimatta Rheinhartin yrityksistä rauhoitella kaikkia osapuolia. Taistelun aikana Kirjastonhoitaja paljastuu jonkinlaiseksi meduusamaagiksi, joka saa kivetettyä Borin, Eidin ja Rheinhartin. Bessarion saa myös henkilökohtaisesti selville, että teleportaatioloitsujen käyttöehtosopimuksessa on Spiraalissa "effects may vary" -alaviite, kun epäonnistunut Ulottuvuusovi-loitsu paiskaa miehen subjektiiviseksi ikuisuudeksi jonnekin tunnetun avaruuden tuolle puolen.

 • Pieni huone ei kuitenkaan suosi magian käyttäjää ja Kyrialian miekka saattelee meduusan veriseen loppuunsa, hampaiden viimeistellessä, mitä miekalta saattoi vielä jäädä. Hyllyistä löytyy yksi "Kivestä Lihaksi" -loitsu, joka käytetään Eidiin, koska Bessarionin suhde asiohin puuttuneeseen Rheinhartiin on hieman jännitteinen. Parempien ideoiden puutteessa kentauri ja villisika päätetään jättää toistaiseksi paikoilleen, koska kukaan jäljellä olevasta seurakunnasta ei saa patsaita kokonaisina kannettuna ulos, joskin Bessarionille kentaurin laitto pieniksi paloiksi "käy hyvin".

 • Nelikko pääsee ulos ilman välikohtauksia, mutta ovat hädin tuskin astuneet kartanon raunioista Kraaterikentälle - jota taivaisiin asti ulottuvat tulipilarit EIVÄT enää kirjo - kun vastaan astelee ripeästi ja hieman hermostuneesti porteille päin vilkuileva nuorehko mies, joka esittäytyy Jeremiah-bardiksi. Luonnollisesti hän olisi enemmän kuin kiinnostunut ensimmäisenä kuulemaan, mitä Westcrownissa ja erityisesti kraaterissa oikein tapahtui, sopivaa korvausta vastaan, tietenkin. Seikkailijoiden antaessa nopeaa yleiskuvausta Jeremiah utelee, missä loput joukkiosta ovat, hänen saamansa kuvauksen mukaan porukkaan piti kuulua viisi... Kuullessaan Rheinhartin ja Borin onnettomista kohtaloista miehen kasvot kirkastuvat ja hän ehdottaa diiliä: hän muuttaa kivettyneet toverukset takaisin elollisiksi olennoiksi jälleen, josta vastineeksi hän saa kuulla kaiken ja lupaavat jättää hänet penkomaan rauhassa hiipuvaa Spiraalia. Luonnollisesti bardia kohtaan ollaan hieman epäluuloisia, mutta koska tämä vaikuttaa vilpittömältä, tarjoukseen suostutaan. Jeremiah vaikuttaa olevan tästä helpottunut, ja vielä helpottuneempi, kun joukkio poistuu pihalta maan alle.

 • Bardi pitää lupauksensa ja pian seurueen eläimellisemmätkin jäsenet ovat jälleen hyvässä lihassa, joskin Rheinhartin nenä näyttää selittämättömästi kärsineen. Outoa! Rheinhartin paluu merkitsee myös, että tavaraa voidaan nyt ottaa kantoon enemmän, mikä viimeistään palauttaa hymyn Bessarionin huulille, vaikkakin miehen katse paikoin harittaakin oudosti... Seikkailijat pitävtä oman lupauksensa ja jättävät Jeremiahin Kirjastoa tutkimaan, toki esiteltyään tälle ensin hieman SPiraalin ydintä.

 • Tällä kertaa matka maan pinnalle ei suju tapahtumaköyhästi. Selvästikin muutkin kuin Jeremiah ovat jo huomanneet pilareiden sammumisen. Hyvin lähellä uloskäyntiä sankarit väijytetään muutaman naamioihin sonnustautuneen tappajan, yhden näkymättömän naisbardin ja yhden notkean munkin voimin. Erityisesti munkki osoittautuu joksikin aivan muuksi kuin kujalta kerätyksi heittopussiksi: mies väistelee Eidin iskuja hyvällä menestyksellä, saaden samalla omiaan perille tyydyttävällä tahdilla - mutta kriittisellä hetkellä horjahtaa Eidin todella ilkeän vasaranhumautuksen tielle. End of story. Bessarionin tulipallo polttaa pakoon yrittäneen naisbardin pohjaan, muiden siivotessa tusinatappajat pois häiritsemästä.

 • Jälleen ulos päästyään seikkailijat huomaavat paikalle saapuneen itsensä durotasi Saria Roccinin kera lähimpien upseeriensa ja ison joukon rividottareira. Nainen marssii sankareiden luokse. Kun pakolliset esittely on hoidettu, durotasi ilmaisee syvän kiitollisuutensa sankarien nopeasta toiminnasta epäilemättä koko kaupungin olemassaoloa uhanneen ilmiön edessä. Samaan hengenvetoon nainen tiedustelee seurueelta, huomasivatko nämä mitään outoa kahdessa aluetta komentaneessa dottariluutnantissa, lähinnä koska molempien porttien vartiostot oli ilmeisesti äskettäin surmattu viimeiseen dottariin luutnantteja lukuunottamatta. Sankarit kertovat havaintonsa. Jo ennestään vakavailmenen nainen näyttää synkistyvän entisestään. Pienen hiljaisuuden jälkeen hän paljastaa dottarien tämänhetkisen tilanteen olevan hyvin sekava. Pormestari on huhujen mukaan kuollut. Dottareita perinteisesti komentanut duxotar, ex-pormestarin rappioitunut juoppo veljenpoika, on löydetty kuolleena. Lisäksi Regicona on julistettu karanteenin oudon tarttuvan ja äkisti puhjenneen paholaispuistatusepidemian vuoksi, jonka huhut väittävät liittyvän pormestarin kartanon räjähdykseen. Saria ei ole saanut yhteyttä Regiconan alueella operoiviin durotasi-kollegoihinsa, Lhiana Strikisin ja Scasi Bolvonaan, eikä näin ollen tiedä, onko kyseessä todellinen epidemia vai jotain aivan muuta...

 • Durotasi ehdottaa seikkailijoille joka tapauksessa päivän hengähdystaukoa, sanoen itsekin tarvitsevansa sekavan kriisin edes jonkinlaiseen jäsentelyyn hetkisen. Sankarit sopivat tapaavansa Sarian ylihuomenna Parego Speran paremman luokan majatalossa, "Kristallipikarissa".

Henkilöt

 • Liebdaga Kaksonen - Helvetin Herttua, Avernuksen Armoitettu Aatelinen. Sankarien jäljiltä möykky lemure-kuonaa
 • Jeremiah - hyvää tarinaa etsivä, huonoja vitsejä tuntenut opportunistisen oloinen bardi
 • Saria Roccin - durotasi, Parego Speran dottarien komentaja. De facto mannerkaupungin johtaja pormestarin poistuttua näyttämöltä ja duxotarin kuoltua.

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

 • wand of make whole (16 chrgs)
 • +1 mithral dagger
 • headband of alluring charisma +2
 • amulet of natural armor +1
 • belt of physical might +2 (Str/Con)
 • bracers of armor +1
 • ring of protection +2
 • 2 x +1 spiked chain
 • 2 x +1 composite longbow (+1 Str)
 • 5 x +1 chain shirt
 • 4 x cloak of resistance +1
 • wand of sound burst (23 chrgs)
 • +1 buckler
 • mwk rapier
 • ring of protection +1
 • gray bag of tricks
 • arrows - jos joku tarvitsee
 • 5000 kultapalan arvosta maagille hyödyllistä tarpeistoa kirjastosta
  Edelliset sessiot
 • Talisman of the Twin
  • menetti magiansa Liebdagan kuoltua. Voi tietty pitää tyylin vuoksi!
 • Rod of splendor
 • Type IV bag of holding
 • Riimuin kirjottu rautasormus (Vartijasormus)
 • Staff of swarming insects
 • +2 returning mithral trident
 • Minor ring of cold resistance
 • Rope of entanglement
 • +1 dwarven waraxe
 • wand of quench (11 chrgs)
 • phylactery of positive channeling
 • Joriavahin irtaimisto, arvo 2000 gp
 • +1 keen mithral dagger
 • lyre of building

Mainitsemisen arvoiset

 • Ring of Protection +3 Eidi
  • Eidin Ring of Protection +2 taisi mennä Kyrialialle? Sazmo 2016-03-02 18:42
 • Ring of Wizardry I
 • Scroll of Sending
 • Wand of Cure Moderate Wounds (15 chrg - käytetyt?)
 • ''Wand of Spiritual Weapon (7 chrgs)
 • mwk breatplate
 • light steel shield
 • +1 shortspear
 • Headband of Inspired Wisdom +2
 • golden holy symbol of Mammon (arvo 120 gp)
 • 8 x Potion of CMW

Hädin tuskin kiinnostavaa

 • +1 leather armor x 8
 • mwk rapier x 8
 • mwk crossbow x 8
 • arvoesineistöä, arvo n. 2400 gp
 • Edellisistä sessiosta:
  • Tavaran myynnistä rahaa yhteensä 25090 gp (jos tasajako, niin 5018 gp per hahmo) Shade 2016-02-07 09:14

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped