Tapahtumat

 • Tapahtumat jatkuvat jälleen kerran siitä, mihin edellisellä kerralla jäätiin. Sankarnelikko oli juuri saanut Mhartisin perhettä pitäneen roistojoukkion taltutettua, ja seuraavaksi avataan aatelisperheen siteet. Tautinsa selättänyt Eidikin löytää parahiksi paikalle, käytyään tosin ensin paritalon toisella ovella moikkaamassa Ciuccin perheen sisäkköä Berlandaa.

 • Mhartisin perheen päämies, hyvin iäkkään näköinen valkohapsinen ja huolten rypyttämä vanha mies vaikuttaa kärsivän jonkinmoisesta henkisestä traumasta, ollen lähestulkoon tavoittamattomissa ja suhtautuen pelastajiinsa jonkinlaisella väsyneellä vainoharhalla, epäillen näiden olevan ainoastaan uusin juoni perhaan kiduttamiseksi. Perheen emäntä sen sijaan avaa keuhkojaan miehensäkin edestä. Kyrialian avokämmenterapia ei paranna tilannetta, mutta uhkailemalla Kyrialia saa naisen kuitenkin hiljaiseksi (ja myös linnoittautumaan huoneeseensa toisaalla taloon).

 • Jo murhatun dottarimajurin Iltus Mhartisin lisäksi perheellä on kuitenkin kaksi muutakin poikaa. Näistä nuorempi, teini-ikäinen on jo sännännyt pois huoneesta häpeilevän näköisenä heti siteistä päästyään, mutta vanhempi osoittautuu yhteistyöhaluiseksi. Nuori mies esittäytyy Lodrosiksi. Joukkio suorittaa pikaista tietojenvaihtoa. Vaikka Lodros vaikuttaakin surevan veljensä kuolemaa ja olevan hieman huolissaan joukkiota edelleen alta kulmain mulkoilevan isänsä mielenterveydestä, on mies kuitenkin selvästi tietoinen myös siitä, että viimeisimmät tapahtumat ovat merkittävästi kohottaneet hänen arvoaan sekä perheen sisälle että aatelistossa. Luonnollisesti häntä ei ole vaikea saada suostuteltua samaan neuvottelupöytään Ciuccien kanssa ja Lodros lupaa tehdä parhaansa, jos vain Ciuccien perheen omalaatuinen ja jääräpäinen päämies saadaan paikalle. Lodros valittelee miehen olleen viime aikoina tavallistakin erikoisempi vuokraisäntä. Lisäksi Kyrialia yrittää vielä saada vakuutettua Lodroksen omasta viehättävyydestään. Tämä on hieman vaikeampaa johtuen Lodroksen äidin kohtelusta, mutta jonkinmoista edistystä kuitenkin tapahtuu (insert here trailer from movie: "Daughter-in-law from Hel- I mean, Abyss")

 • Rheinhartin ja Eidin siivottua ruumiit talon alla kätevästi oleviin viemäreihin, viisikko siirtyy ulkoilmaan avaran kesäisen taivaan alle pohtimaan tilannetta. Rheinhart on kiitollinen maisemanvaihdoksesta. Asia kiikastaa enää oikeastaan Guxer Ciuccista. Eri vaihtoehtojen puntarointi kuitenkin keskeytyy, kun hyvin hämmentynyt nuori nainen tiedustelee etäämpää, mitä ringissä ja päät kumarrassa puoliääneen mutiseva joukkio toimittaa heidän pihamaallaan. Lievästi epäluuloinen ilme sulaa kuitenkin ihastuneeksi hymyksi, kun tyttö tunnistaa Kyrialian alias Kayn kuuluisaksi näyttelijättäreksi. Vastaavasti muut paitsi Eidi ja Rheinhart tunnistavat tytön selvästi Ciuccien huoneistossa olevista tauluista Delilee Ciucciksi.

 • Delileen nyt saavuttua sankarit olettavat viimeinkin saavansa varmuuden, kuka Guxer Ciuccia piinaava muodonmuuttajaolento on. Delileen seurassa kaikki klausrofobista Rheinhartia lukuunottamatta menevät sisään Ciuccien residenssiin, missä he ehdottavat talon vähäiselle väestölle ympäripyöreästi kokeellista jumalaista magiaa, joka saattaisi auttaa talon isäntää Guxer Ciuccia pääsemään yli harhoistaan - kunhan kaikki vain ovat lähistöllä, kun Anael riitin suorittaa. Aavistuksen hämmentynyt palveluskunta ynnä Delilee suostuvat, ovathan ehdottajat kuitenkin varsin kuuluisia, jos kohta hieman eksentrisen oloisia. Joukkio siirtyy yläkertaan, jossa Guxerkin saadaan houkuteltua edes ovenrakoon. Anael loitsii Todennäön itseensä.

 • Todennäkö on voimakasta jumalallista magiaa, ja hetki Anaelilta menee silmiään siristellessään ja uuteen näköönsä totutellessaan... Hänen omat raajansa näyttävät kuultavan läpi jonkinlaista kalpeankirkasta, kylmää ja teräksistä jumalaista mahtia. Vierellä Bessarionin piirteet näyttävät värjyvän hänen ihmismuotonsa ja jonkinlaisen epäkuolleen lohikäärmeen välillä ja taaempana Eidin olemus kipinöi mustanpunaisenvihreää, hädin tuskin aisoissa pysyvää kaoottista energiaa. Vanhaa Guxeria ovella vartio huuliaanlipova, katseellaan kuolemaa, kärsimystä ja kidutusta lupaava alaston sarvipäinen naisdemoni, jonka verevää vartaloa verhoava läpinäkyvä harsomainen musta aura ei niinkään hehku voimaa kuin imee sitä kaikkialta ympäriltään. Tässä näkymässä palvelijat hädin tuskin erottuvat, mutta sen sijaan Delileen paikalla seisova naaraspuolinen pitkänlaiha, kalpeanharmaa ja arpien kirjoma olento erottuu hyvinkin selvästi.

 • Kuten arvata saattaa, tilanne eskaloituu melkoiseksi kaaokseksi - koska aluksi ainoastaan Anael näkee muodonmuuttajaan tosimuodon. Ihme kyllä sivullisilta uhreilta kuitenkin vältytään ja jopa Guxerin onnistuu paeta huoneensa uumeniin hengissä. Delileen muodon ottanut olento onnistutaan taltuttamaan ja sitä kuulustellaan. Olento kuitenkin vaikuttaa olevan lähinnä jonkinlainen elävä ase, joka on ilmeisesti vuosia jatkuneen kidutuksen ja vankeuden turvin muovattu palvelemaan - olennon epämääräisen kuvauksen perusteella kirjaimellisesti - epäinhimillistä Mestariaan. Nykyisellään olento on pakkomielteisen kiinnostunut ihmisen mielenterveydestä ja erityisesti sen murtumispisteestä, vaatien sankareita päästämään hänet vapaaksi suorittamaan koe Guxerilla loppuun. Tähän ei suostuta, vaan niljake teilataan.

 • Pahasti järkyttynyt Guxer ei onneksi ole vielä ylittänyt rajaa, vaan miehen mielenterveys saadaan elvytettyä jumalaisen magian voimin. Mielenterveyden eheytyminen saa vanhuksen kuitenkin ymmärtämään tilanteensa karmean todellisuuden ja sankarit joutuvat laajentamaan toimenkuvaansa myös virkaa tekeviksi sielunhoitajiksi. Bessarionin ylevin sanankääntein siivittämän synkkyydeen keskeltäkin kuitenkin löydetään toivon ja arvokkuuden rippunen jalojen tarkoitusperien kera ja Guxer Ciucci saadaan taivuteltua Mhartisien kanssa neuvotteluihin. Myös hyvin järkyttyneet palvelijat saadaan rauhoitettua. Hyvän päivätyön tehtyään sankarit onnittelevat itseään, jättäen nuoren nousevan suvun tähden Lodros Mhartisin solmimaan rauhaan hiipuvan Ciuccin suvun viimeisen tai toiseksi viimeisen jäsenen kanssa. Kadonnen Arten Ciuccin kohtalosta ei saada varmuutta, mutta hänen tikariaan aiotaan käyttää paikantamismagiaan myöhemmin.

 • Seuraavaksi viisikko suunnistaa Suuremman Suunnitelman (tm) mukaisesti kohti helvetinritareiden kaupungin tukikohtaa. Matkalla joudutaan taloja tuleen sytyttävien paholaisten väijyttämiksi, mutta tämä on hädin tuskin edes vähäpätöisen alaviitteen kokoinen maininta sankarien tulevissa elämänkerroissa. Helvetinritarien tukikohtaa lähestyttäessä törmätään lievästi hermostuneiseen kaupunkilaiseen, joka nimikirjoitusten pyytelyn lisäksi purnaa ritarien kokonaan sulkeneen tukikohtansa edestä menevän kadun. Huhutaan ritarien ja dottarien välisistä erimielisyyksiistä jne. jne. Entistä kiinnostuneempana kaupunkijulkimoiden joukkio jatkaa lähestymistään.

 • Ja toden totta! Helvetinritarien talo on muuria vasten ja edestä kulkeva leveä kivetetty väylä on tosiaan suljettu molemmista päistään häthätää kyhätyn näköisillä barrikadeilla, joiden takaa muutama ritari katua tarkastelee. Sankarit menevät lähemmäksi ja vaativat päästä tapaamaan päällystöä, kertoen olevansa dottarien asialla. Tällä ei kuitenkaan ole toivottua vaikutusta, vaan paikalla olevat ritarit hyökkäävät asiamiesten ja -naisten kimppuun. Sivukujilta paikalle pelmahtaa myös kovasti Neuvoston ryöväreiden näköistä sakkia. Kaiken nähneitä seikkailijoita ei kuitenkaan niin vain yllätetä: Kyrialian loitsima Pimeys yhdistettynä Bessarionin Tulipalloihin luo siinä määrin kaaosta, ettei lähitaistelijoilla ole suuria ongelmia kadun siivoamisessa. Muutamaa hetkeä myöhemmin sankarit huomaavat olevansa ainakin tilapäisesti kadun herroja ja valtiattaria.

Henkilöt

 • Guxer Ciucci - Ciuccin suvun päämies, taas tolkuissaan, ainakin hetken
 • Berlanda - Mhartisin perheen sisäkkö
 • Lodros Mhartis - Iltuksen manttelinperijä, kohoamassa nuoresta iästään huolimatta Mhartisien suvun de facto-päämieheksi isänsä ollessa ainakin toistaseksi sivussa
 • "Delilee Ciucci" - paljastettiin muodonmuuttajaksi, kuulusteltiin ja tapettiin

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Vampyyriltä

 • amulet of natural armor +1
 • ring of protection +1
 • cloak of resistance +1

Roistot sekä ryövärit (ml. vampyyrin kaverit)

 • 18 x mwk rapier
 • 18 x mwk hand crossbow
 • bolts
 • 18 x +1 studded leather
 • 18 x Potion of CMW 15x Hell Knighteille, 3x Kyrialia
 • 6 x +1 short sword
 • 6 x +1 hand crossbow
 • 20 x potion of mysterious poison
 • 2 x +2 studded leather

Pussukasta Ciuccien kryptasta

 • mwk dagger (Arten's)
 • gold and ruby wedding ring

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped