Tapahtumat

 • Hädin tuskin ovat sankarit ehtineet alkaa pyyhkimään pölyjä asuistaan edellisen, Taranikin talon portin edustalla käydyn taistelun jälkeen (kts. edellinen peli), kun helvetinritarien Westcrownin päämajan talon pariovet äkkiä rämähtävät auki. Ovien takaa paljastuu pihamaata epäilevästi silmäilevä, enemmän salamurhaajaa kuin helvetinritaria miekkonen, joka ei seikkailijat nähdessään selvästikään ilahdu, vaan huutaa hälytyksen.

 • Lähes tulkoon ajatusta nopeammin ovat Kyrialia, Eidi ja Rheinhart jo kuitenkin rakennuksen etuovella, tukkien tehokkaasti ulospyrkivien helvetinritareiden ja ryöväreiden reitin. Ennen omaa paikalle lennähtämistään Bessarion havaitsee rakennuksen toisen kerroksen parvekkeella käväisevän upseerin näköisen helvetinritarin, joka kuitenkin nopeasti kääntyy palaamaan kohti rakennuksen sisätiloja

 • Oviaukko ja sen takainen leveähkö käytävä hakataan auki nopeasti. Sisemmältä rakennuksesta paljastuu suurempi sali, jonne eturivin sankareiden ja näiden jo ennestään ahtaalle ajamien vihollisten seuraksi pelmahtaa myös Bessarionin aiemmin näkemä upseeri kaksi ritaria mukanaan. Tilanne saa kuitenkin oudon kääntee, kun upseeri seurueineen alkaakin taistelemaan ryövärien ja toisten helvetinritareiden kanssa.

 • Kahden rintaman väliin ja nurkkaan ajettu joukkio yrittää vielä epätoivoissaan ennen kuolemaansa murhata upseerin, ja melko hyvään alkuun he pääsevätkin, ennen kuin sankarit viimein kukistavat heidät.

 • Ruhjottu upseeri esittäytyy hengitystä hieman tasattuaan paraliktori Gonville Chardiksi, Taranikin talon senhetkiseksi komentajaksi. Mies kertoo joutuneensa lähimmän adjutanttinsa, lipunkantaja Ara Verennierin (toim. huom. "lipunkantaja" on helvetinritariksi lyöty, joko jumalallista tai arkaanista magiaa käyttämään pystyvä järjestön jäsen) ja ilmeisesti myös talon asevaraston hoitajan pettämäksi. Kaksikko oli edellisiltana hyökännyt puolen miehistön avustamana toisen puolikkaan ja paraliktorin kimppuun. Kuin kutsuttuna paikalle oli myös alkanut lappaa selkäänpuukottavia hiippareita.

 • Yllätetyksi ja alakynteen joutunut paraliktori oli pelastanut minkä oli voinut, ja olikin onnistunut haavoittuneine joukkoineen linnoittautumaan rakennuksen yläkerrokseen, jonka jälkeen tilanne oli jämähtänyt pattitilanteeksi. Myöhemmin mies kertoo nähneensä toisen kerroksen ikkunasta kapinan johtajien ja kourallisen helvetinritareita poistuneen yön pimeinä tunteina. Komentaja selittää, että ritarikunta oli selvästikin saanut vihiä tulevasta petoksesta, sillä Verennier oli aiemmin päivällä välittänyt viestin ritarikunnan päälinnoituksesta, jonka mukaan koko linnoituksen portit suljetaan epämääräiseksi ajaksi sisäisen inkvisition vuoksi. Synkentyen komentaja lisää tilanteen olleen siis hyvin suotuisa piirittäjille, epäilemättä nälkä ja jano olisivat parissa päivässä tehneet lopun komentajasta ja hänen uskollisistaan.

 • Seikkailijat esittäytyvät omasta puolestaan, kertoen olevansa epävirallisesti Parego Speran durotasin Saria Roccinin asialla. Kuullessaan selkkauksesta dottarien ja helvetinritarien välillä riutunut paraliktori on välittömästi valmis lähtemään kohti Roccinin toimistoa tämän helvetinritarien kunniaa tahraavan käsityksen korjaamiseksi. Helvetinritarien tilannetta jäädään kuitenkin vielä pohtimaan. Vaikka neuvotteluosapuolten näkemykset toistensa tavasta hoitaa ongelmat ovat lähtökohtaisesti melko kaukana toisistaan, päädytään kuitenkin siihen, että nykyisessä kaupunkia koettelevassa ongelmavyöryssä yhteistyö olisi käytännöllistä - ja helvetinritarithan ovat ennen kaikkea pragmaatikkoja. Näin ollen Anael kanavoi Gorumin elvyttävää energiaa haavoittuneiden vahvistamiseksi, minkä lisäksi näille jaetaan vielä parannuspulloja.

 • Kun nyt kaduille on saatu järjestymään ainakin muutama helvetinritaripartio luomaan illuusiota kurista, seikkailijat, paraliktori ja tämän uusin adjutantti lähtevät suunnistamaan iltapäivän hautovassa lämmössä kohti Saria Roccinin toimistoa Rego Penassa.

 • Paikalle päästyään Sariaa joudutaan odottamaan pieni hetki, mutta tätä ei koeta ongelmana. Puolen tunnin kuluttua durotasi saapuukin paikalle. Naisen lyhyiksi leikatuissa mustissa hiuksissa näyttää jälleen olevan muutama harmaa hius lisää.. Ymmärrettävästi nainen on erittäin kylmäkiskoinen ja jäätävä paraliktoria kohtaan, mutta sankarien selitysten ja Chardin täydennysten jälkeen suhtautuminen on jo parantunut viileän muodolliseen.

 • Durotasi selittää olleensa kaupungin eteläosissa, tapaamassa laivastotukikohdan lähdettään henkilökohtaisesti saadakseen puristettua mahdollisimman tarkan käsityksen kenraali Vournen liikkeistä. Valitettavasti kenraali vaikuttaa edelleen liikkuvan alavirtaan heltymättömästi, ollen paikalla varmasti päivässä tai parissa. Roccin myös vielä kiittelee sankareita näiden erinomaisesta työstä aatelisten parissa, yhteistyösopimus on kuulemma jo solmittu. Parego Dosperan dottari-komentajasta Arik Tuornosista Saria on saanut selville ainoastaan, että mies on ilmeisesti lähtenyt jäljittämään jonkinlaista uhkaa Rego Caderiin, mikä on hyvin poikkeuksellista - mutta niin ovat Rego Cruan viimeöisistä tapahtumista liikkuvat huhutkin... Speran alueen komentaja toivoo, että seikkailijat kävisivät ainakin varmistamassa Arikin hyvinvoinnin, jotta mannerkaupunki pysyisi edes jonkinlaisessa hallinnassa (mielellään tietenkin naisen omassa). "Muusta", Saria lopettaa, viitaten ilmeisesti saareen ja aiemmin ilmaisemaansa toivomukseen kahden muun durotasin tapaturmaisesta kuolemasta, "voimme puhua myöhemmin." Nainen vilkaisee sivukarein paraliktoria. "Tulkaa tapaamaan minua mihin aikaan tahansa." Lopuksi dottarikomentaja kirjoittaa seikkailijoille tuhannen platinapalan palkkion näiden avusta helvetinritarien ja aatelisten kanssa. Näine hyvineen seikkailijat poistuvat, jättäen Roccinin ja Chardin vielä neuvottelemaan keskenään mahdollisesta hyvityksestä sekä seuraavista toimista.

 • Seuraavaksi joukkio suunnistaa Wiscranien Silmien yleiseen sairastupaan, josta viimeisimmät vielä elossaolevat ovat viimein saaneet jalat allensa. Araelilla on kiire pakata tavaroitaan, sillä puolhaltia ei aio jäädä odottelemaan enää kolmatta Neuvoston iskua, vaan aikoo vakaasti vaihtaa paikkaa kaupungissa. Janiven sen sijaan on selvästi odottanut liikkeen eliittijoukkoja. Seikkailijat päivittävät kuulumisensa, selittäen liiton helvetinritareiden kanssa olevan välttämätön, mutta tilapäinen. Janiven ei ainakaan tällä hetkellä näe sitä ongelmana, kunhan Araelista ei mainita halaistua sanaa. Tiukalle vedetyn jousen oloinen nainen osaa myös kertoa Rego Cruassa olleen viime yönä huhujen mukaan liikkeellä monenlaista hirviömäisyyttä, alkaen ryöstömurhista ja päättyen tarinoihin verenhimoisista ihmisrotista ja kammottavista epäkuolleista. Lopuksi Janiven ojentaa seurueelle Ruhjeiseen Iilimatoon "Kay"'lle osoitetun kirjeen, jonka Yacupulio-puolituinen oli toimittanut.

 • Kirjeen on allekirjoittanut "O"-niminen henkilö, joka kiittää seikkailijoita pelastamisestaan. Hyödyllisyytensä osoittaakseen O on myös lahjonut palkkioin ja lupauksin myöhemmin saatavista lisäpalkkiosta dottari-luutnantin, jonka vastuualueena ainakin lähiöinä tulee olemaan regidottarien komentajattaren Lhiana Strikiksen tukikohdan syrjäinen rantautumislaituri. Luonnollisesti "O" ei voi luvata mokoman lahjottavan lurjuksen rajatonta uskollisuutta, mutta Lhiana ei huhujen mukaan ole koskaan ollut alaistensa suosiossa, joten jos arvon sankarit suinkin voisivat käydä murhaamassa naisen ikään kuin henkilökohtaisena muistiaisena "O":lta, hän arvoistaisi sitä suuresti, ehkäpä huomattavankin summan edestä. Naiselta myös voisi kuvitella löytyvän mahdollisesti hyödyllistä tietoa... Lisäksi kirjeessä on pieni kartta, johon merkatulta syrjäiseltä sivukujalta löytyy merkintöjen mukaan 3000 kultarahaa kolmen jalan syvyydestä (asia, jota kirjeen ensimmäisenä näppeihinsä saava Kyrialia yrittää turhaan piilotella muilta epäluuloisilta tovereiltaan).
 • Tietojenvaihdon jälkeen joukkio lähtee kohti Rego Caderia. Matkalla yhytetään dottari-partio, joka on joutunut kääpioiden kaltaisten rautaukkelien moukaroimaksi. Peltiheikit yllytetään sankarillisesti dottarien kimpusta paksunahkaisten seikkailijoiden kimppuun, minkä jälkeen ne puretaan väkivalloin viimeiseen siipimutteriin. Häkellyttävästi koko dottari-partio saadaan luutnanttia myöten elvytettyä, minkä jälkeen laitteiden alkuperää aletaan ihmetellä. Syypääksi paljastuu viereisen lelukaupan omistava Rolan-kääpiö, joka on kaikessa hiljaisuudessa alkanut pikku hiljaa luisua kohti vahvaa vainoharhaa ja mielipuolisen toimeliaasti onnistunut rakentamaan pienen järjestyksenpitojoukkion, joita mahdollisesti on humalapäissään mennyt puolihuolimattomasti käskyttämään. Käsittämättömällä diplomatialla ja hienovireisellä tilannetajulla seikkailijat saavat Rolandin ja dottarit pidettyä poissa toistensa kurkusta. Kääpiön kanssa sovitaan treffit Ruhjeiseen Iilimatoon, jahka tämä on ehtinyt nukkua päänsä selväksi.

Henkilöt

 • Gonville Chard, paraliktori, Taranikin talon helvetinritareiden komentaja
 • Roland-kääpiö, alkava vainoharha ja alkoholismi, silti nerokas keksijä. Socially-challenged.

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Saria Roccinilta 1000 pp aatelisten ja helvetinritareiden asioiden hoidosta

 • Jaettu 200 pp per pää

Eirtein Oberigolta (ilmeisesti??) 3000 gp pelastuksestaan

 • Jaettu 600 gp per pää

Paraliktor Gonville Chard lupasi 3000 gp lipunkantajan Ara Verenniestä elävänä (1000 gp kuolleena)

Lvl-up to lvl 12: Bessarion, Rheinhart, Eidi

Vampyyriltä

 • amulet of natural armor +1
 • ring of protection +1
 • cloak of resistance +1

Roistot sekä ryövärit (ml. vampyyrin kaverit)

 • 18 x mwk rapier
 • 18 x mwk hand crossbow
 • bolts
 • 18 x +1 studded leather
 • 18 x Potion of CMW 15 kpl helvetinritareille, 3 kpl Kyrialialle
 • 6 x +1 short sword
 • 6 x +1 hand crossbow
 • 20 x potion of mysterious poison
 • 2 x +2 studded leather

Pussukasta Ciuccien kryptasta

 • mwk dagger (Arten's)
 • gold and ruby wedding ring

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped