ToDo

 • Ei-tiefling -hahmojen Mekanismi-sivun päivitys tasolle 4 kesken session tulevaa level-upia silmällä pitäen Shade 2014-10-15 01:43

"Draamaa lavalla ja pormestarin kartanossa" -Tapahtumat

 • Esirippu nousee jälleen kentaurivoimin, ja esitys jatkuu viidennestä koettelemuksesta. Pitkällisten puheiden jälkeen viidennes koettelumus viimein paljastuu kahdeksi Helvetin legioonia simuloiviksi peikkoluurangoksi, jotka marssivatkin ilman kummempia esittelyitä "Larazodin" kimppuun.
 • Otukset paljastuvat pelottavasta ulkonäöstään huolimatta kuitenkin melko kömpelöiksi. "Tybainin" nyrkit murskaavat toisen ja "Dentris" moshaa toisen kuoliaaksi

 • Viimeinen, kuudes koettelemus paljastuu pelkäksi kuriositeetiksi, huipentuen siihen, kuinka "Asmodeus" - varsin vaikuttavasti maskeraattu ja selvästi maagisin efektein varustettu Robahl - vie "Haanhdertaalin" alias Thesingin mukanaan "alas Helvettiin".

 • Esitystä seuraavat raivoisat suosionosoitukset sekä pienten, mutta arvokkaiden näköisten esineiden ja kolikoiden sade näyttämölle. Lukuisten kumarrusten jälkeen esityksentekijät vetäytyvät viimein teatterin takaosaan, jossa hädin tuskin roolimeikeistään peseytynyt Thesing raivoaa ohjaajalle, kiroten Robahlin ja koko esityksen alimpaan Helvettiin ennen kuin painuu ulos. Vaikka ei aivan raivokohtukasen partaalla vaikutakaan oleva, myöskään Delour Aulamaxa ei varsinaisesti hehku tyytyväisyyttä, ennen kuin poistuu paikalta ennen muuta joukkiota.

 • Ulospäästyään näyttelijät kannetaan riemukulkueessa laivalle, jossa se saavat jakaa nimikirjoituksiaan niin paljon kuin vain ikinä kehtaavat (Kyrialian alias "Kay"'n kohdalla pyytäjien jono lyhenee nopeasti ensimmäisen pyytäjän saatua nimikirjoituksensa polttomerkittynä ihoonsa).

 • Mannerkaupunkiin päästyään näyttelijoukko avustajineen suunnistaa takaisin Robahlin Savitalo-teatteriin, jossa suoritetaan juhlallinen rahanjako. Seikkailijoista jokainen saa 520 kultapalaa osuutenaan lipputuloista, minkä lisäksi jokainen näytelmän loppuun selvinnyt näyttelija saa Robahlilta ylimääräisen 500 kultapalan bonuksen.

 • Robalh välittää myös eteenpäin kaupungin pormestarin kutsun seikkailijoille saapua seuraavana iltana rooliasuissaan pormestarin kartanoon, jossa heidän kunniakseen järjestetään suuri karonkka, Cornucopia.
 • Valtavat tienestit ja pormestarin terveiset taskussaan joukkio poistuu Westcrownin iltaan juhlimaan Calseinican kanssa, päätyen Rego Penassa sijaitsevaan ylellisen majatalon salonkiin. Kaikkien yllätykseksi seurue ei aiheuta majatalossa valtavaa pahennusta, joskin yönsä Calseinican kanssa viettänyt Kyrialia ei enää löydä naista aamulla huoneestaan.

 • Tähtiseurueen palattua takaisin Wiscranien Silmien päämajaan, Arael ja Janiven sekä paikalle odotteleva Ailyn Ghontasavos onnittelevat heitä menestyksekkäästi hoidetusta tehtävästä. Arael parantaa sankarien haavat Janivenin kertoessa pahoitellen, ettei ole saanut pormestarin kartanosta selville mitään ryhmän tarkoitusperien kannalta hyödyllistä. Asmodeaanisen Solmun luonne ja sijainti ovat yhtä mystisiä kuin ennenkin. Nainen on kuitenkin onnistunut etsimään käsiinsä muutamia parannuspulloja, jotka hän jakaa sankareille.

 • Ailyn osaa jonkinverran tarkentaa etsimäänsä. Kaupungissa Thrunen huoneesta keräämiensä tietojen perusteella nainen pitää erittäin todennäköisenä, että Delvehaveniin liittyvät tiedot on suljettu Cheliaaniseen Ristiin, joka on vaikeasti avattava, monitahoinen laatikko, jota Thrunen huone suosii arvokkaimpien esineidensä säilytyksessä.

 • Seikkailijat tekevät hieman suunnitelmia illan varalle ja käyvät ostoksilla. Päivä kuluu kuitenkin nopeasti ja äkkiä onkin jo ilta, vettä tulee kuin aisaa ja juhllin olisi lähdettäviä.

 • Seurue pääsee enemmän tai vähemmän kuivana perille kartanolle, jossa heidät otetaan vastaan ja ohjataan suureen ruokasaliin, jonne mennessä heidät juhlallisesti esitellään sekä oikeilla että näytelmänsä roolinimillä. Juhlasalin H:n muotoista juhlapöytää katetaan par'aikaa valmiiksi ensimmäiselle ruokalajille.

 • Juhla alkaa salin suuren kaappikellon lyödessä kumeasti kuutta. Illan aikana ruokalaji runsaine juomineen seuraa toistaan tasaista tahtia. Vieraiden joukossa kiertelevät tähtinäyttelijät kuulevat seuraavat huhut:
  • Pormestari Aberrian Arvanxin kartanon monet maagiset toiminnot tuntuvat kärsivän pienistä, hädin tuskin huomattavista, mutta selvästi toistuvista häiriöistä. Myös pormestari vahvisti tämän, minkä lisäksi seikkailija huomasivat outoja häiriöitä itsekin, joten huhua voinee pitää hyvinkin luotettavana... Aberrian vaikutti olevan asian suhteen hieman hämmentynyt, harmistunut ja häpeissään.
  • Aberrianilla on salainen, epämuodostunut äpärälapsi piilossa talonsa ullakolla. Kerran vastaavissa juhlissa pormestari oli heittänyt osan vieraista ulos juhlistaan vieraiden yritettyä tunkeutua ullakolle etsimään siellä silloistan huhujen mukaan piiloteltua Aberrianin salaista haaremia.
  • Majordomo Crosael, keski-ikää lähestyvä huomaamattoman näköinen ihmisnainen, joka vastaa pormestarin kartanon pyörityksestä, jumaloi runoutta. Aquilan kanssa käydyn keskustelun päätteeksi hän nimeää lempirunoilijakseen kauan sitten kuolleen cheliaxilaisen runoilija Nevezandiuksen. Ennen lähtöään pois Crosael uskoutuu mieltään painavasta asiasta: hyvin äskettäin kartanon henkilökuntaan piiaksi palkattu Sian-niminen keski-ikäinen nainen on ollut kadoksissa kaksi päivää. Hänen mukanaan on kadonnut myös melko kookas Asmodeuksen rintakuva, jonka Crosael pelkää nyt menettäneensä lopullisesti.
  • Ruvok ja Kyrialia vaihtavat Wiscranien Silmien salaisuuksia Eirtein Oberigon kuulemiin huhuihin Aberrianin kartanosta. Kartano koostuu kolmesta erillisestä osasta: kartanosta, sen alaisista tyrmistä, joita kutsutaan Nessiaaniseksi Spiraaliksi sekä holvista, Asmodeaanisesta Solmusta. Holvi sijaitsee itse asiassa kokonaan omassa varjomaisessa tasku-ulottuuvudessaan, jonka sisäänkäynti on jonkinlainen peili jossain kartanossa. Holvin vartijat ovat todennäköisesti sekoitus Helvetin ja Varjon käskyläisiä. Oberigo tarjoaa myös 2000 kultapalan palkkion, jos seikkailijat saavat selville sisäänkäynnin sijainnin.

 • Keskiyön lyödessä palvelijat vetäytyvät omille leposijoilleen ja vielä tajuissaan olevat vieraat ovat täysin kykenemättömiä mihinkään järkevään toimintaan. Oiva hetki aloittaa holvin etsinnät! Seikkailijat koluavat läpi koko talon lukuunottamatta palvelijoiden siipeä ja löytävät viimein pitkällisten etsintöjen jälkeen holvin sisäänkäynnin ullakolta, joutuen murtamaan vain yhden riippulukolla lukitun oven. Matkan varrelta Aquila ja Marshal löytävät onnistuneesti kääröjä, pulloja ja kaksi sauvaa hylätyn näköisestä huoneesta. Xeorn onnistuu ainakin hetkellisesti eksyttämään itsepäisesti Kyrialian seuraa etsivän Calseinican joukkion jäljiltä.

 • Tutkittuaan holvin peilimäisen oven joukkio huomaa, että oven suojaloitsut on murrettu. Tämä ei kuitenkaan ole deaktivoinut ovea, joten eteenpäin!

 • Saavuttuaan holviin sankarit löytävät ensi töikseen vanhahkon, kaapuihin puetun haltiamiehen ruumiin. Tarkemmat tutkimukset paljastavat kuolemansyyksi monet teräaseen iskut ylävartaloon. Ruumis ei vaikuta aivan äskettäin kuolleelta, joskaan ei muumioituneeltakaan.

 • Lähistöltä löytyy kahden käytetyn käärön lisäksi myös handy haversack, joka sisältää helmen, viisi kääröä sekä pergamentin palan, jonka marginaaliin on kirjoitettu yhteiskielellä: "Mahdollisia salasanoja: Venderbaxis; Vlenderaxits; Vlenkervandis; Vledervaddus... Toivottavasti jokin näistä toimii holvin avaukseen!" Muu osa paperia on kirjoitettu infernaaliksi. Aquilan tehdessä pienen präntin tarkemman tutkimuksen paljastuu, että paperi kiroaa omistajansa ja että hän on nyt itseasiassa riimukirouksen uusi ja onnekas omistaja!

 • Mitään paholaista ei heti kuitenkaan ilmesty Aquilaa hutkimaan, joten tästä pienestä takaiskusta huolimatta joukkion matka jatkuu eteiskäytävän toisesta päästä aukeavasta ovesta holvin käytäviin. Ensimmäisten päästyä kuitenkin hädin tuskin ovesta läpi korvia raastava ulvonta repii varjojen täyttämien hallien hiljaisuutta ja kolmesta käytävästä hyökkää yhtä monta demonista petoa, jotka tunnistetaan ulvojiksi. Taistelu on ohi nopeasti, eikä Kyrialialtakaan kestä kovin pitkään nyppiä petojen Ruvokiin jättämiä piikkejä.

 • Huolimatta siitä, että eteenpäin näyttää vievän kolme käytävää, paljastuu, että kaikki päätyvät samaan paikkaan. Tämän oven takaa paljastuu kaikkia perspektiivin lakeja uhmaava portaikko. Sankarit tekevät empiirisä kokeita valaistulla vasamalla ja huomaavat, että portaikon keskellä oleva aukko kiertyy itseensä, saaden nuolen putoamaan portaiden ohi yhä uudelleen ja uudelleen.

 • Tätä ei ehditä kuitenkaan kovin pitkään ihmetellä, sillä Ruvokin läheltä avaaman salaoven takaa paljastuu kaksi varjoa seisomassa kahden mustan peilin edessä. Varjot hyökkäävät empimättä. Yksi tuhotaan, mutta lähes samantien peileistä valuu kaksi uutta, saaden epäonnisesti sijoittautuneen Aquilan pahaan pinteeseen.

 • Sankarit yrittävät perääntyä hyvässä järjestyksessä, mutta aineettomat varjot liikkuvat vaivattomasti seinien läpi, piirittäen Aquilan, syöttäen naiseen lopulta negatiivista energiaa niin paljon, että ihonalaiset verisuonet antavat viimein periksi. Jo mustuvana raatona noita luhistuu maahan. Aina käytännöllinen Kyrialia jää seisomaan viimeiseen vartioon toverinsa ruumiin vierelle varjoja vastaan- ainakin siksi ajaksi, että kerkeää kerätä Aquilan arvokkaimmat tavarat tämän ruumiilta. Tämän jälkeen Kyrialia kasvattaa itselleen siivet, sarvet, kaviot ja muut naiselliset tykötarpeet, lennähtäen pakoon kohti portaikon sisäänkäyntiä. Ilmenee, että varjot eivät voi seurata perässä ulos portaikkohuoneesta. Samoin ilmenee, että varjojen uhriksi joutunut muuttuu tuota pikaa itsekin varjoksi.

Henkilöt

 • Aberrian Arvanxi, Westcrownin pormestari
 • kenraali Vourne, Gemcrown-lahden keisarillisen laivaston komenteja. Tylynoloinen sotilas, kutsuvieraana Cornucopiassa.
 • Crosael Rasdovain, majordomo, Aberrian Arvanxin kartanonhoitaja. Asiallinen naisihminen.
 • Chammady Drovenge, merkittävän aatelissuvun ylimielisen oloinen nuori naisedustaja.
 • Eirtein Oberigo, vanhahko kalju mies, vähäisemmän aatelissuvun tiedonjanoinen edustaja.
 • Sascar Tilernos, keski-iän ylittänyt aatelisnainen, joka on kiinnostunut viininjuonnista ja Xeornin anatomiasta.

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Teatteriesitys

+1020 gp näyttelijöille, +520 gp Xeornille - jaettu per hahmo, ei ryhmän varallisuudessa mukana

1 Cure Serious Wounds -pullo + 1 Lesser Restoration - pullo jokaiselle Janivenilta - jaettu per hahmo, ei ryhmän varallisuudessa mukana

Pormestarin kartano

Nimikoidut:

 • 1 Lesser Restoration -pullo - käytetty
 • 1 Remove Disease - pullo - Xeorn
 • Dispel Magic -käärö - Xeorn
 • Remove Curse -käärö - Xeorn
 • Cure Serious Wounds -sauva (latausten määrä tuntematon, vaati Spellcraftin) - Xeorn

Nimikoimaton

 • Sauva - Xeorn

Ruumis holvin eteisaulassa

 • runecursed scroll - Kyrialia
 • handy haversack - pending
 • maaginen helmi - pending
 • kaksi tunnistamatonta kääröä - pending
 • Ray of Exhaustion -käärö - pending
 • Vampiric Touch -käärö - pending
 • False Life -käärö - pending

Lootit käsitelty Laerlorn 19.10.2014 klo 22:57

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped