Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Postausesimerkki alkaa!

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä,
se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta.
Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa
prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki.
Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään. Kirjoita postaukset sivun loppuun, tai jos hahmon tekoset sopivat paljon paremmin postausten väliin, sinnekin saa kirjoittaa. Korjatkaa typoja!

Postausesimerkki loppuu!

PJ: Veltzeh
Pelaajat: Atteisti, Azuca, Deus, mmultima, HuMu
Hahmot: Aloidia, Alistina, Rravn, Folium, Bolstan

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.


Alla olevasta listasta pääset eri osioiden alkuun.
Alakerta


Hyökkäys mahdottomuuteen

Folium katsoo tajuttomia munkkeja ja pudistelee päätään. "Niin turhaa, kun meillehän sopisi liitto ihan hyvin. No, toivottavasti itse päällikkö on rauhallisempi", hän sanoo. Vilkaistuaan rosvoilta lainattuun nuoliviiniin hän jatkaa: "Käyn keräämässä hiukan lisää neuvotteluvälineitä, koittakaa paikata itsenne ja nuo". Folium kiipeää nopeasti tikkaat ja juoksee hakemaan viininsä täyteen nuolia tajuttomilta rosvoilta.

Aloidian taika valmistuu. Hän katsahtaa Rravnia, hymyilee ja kertoo että voi toistaa toimenpiteen. Hän katselee muita tovereitaan, ja arvioi että ovatkohan he haavoittuneet taistelussa, ja nostaa taikasauvaansa merkiksi että voi parantaa muitakin. Aloidian kutsuma kotka on vielä muutamia sekunteja paikalla, kunnes pöllähtää takaisin sinne maailmantasolle mistä tulikin.

Bolstan paikkailee munkit vakaaksi. "Joo, ei anneta näidenkään kuolla, kun ei vielä ole tapettu ketään. ja liittolaiseksihan me ensisijaisesti Zamir halutaan", hän vastaa Foliumille. "Minuun ei tullut naarmuakaan, kiitos vaan", Bolstan vastaa Aloidian parannustarjoukseen. "Pienestä koosta on joskus hyötyä", hän naureskelee.

Bolstanin haavojensitominen onnistuu selvästi hyvin. Munkit näyttävät olevan mukavassa paketissa ja veri pysyy sisällä.

Alistina laskee aseensa alas ja tömähtää huoahtaen maahan istumaan. "No, me olisi voitu saada se roisto tuolta muurilta tulkiksi, mutta ei, mätkitään se tajuttomaksi niin ei varmasti saada sanaa perille." puoliörkki nurisee puoliksi itsekseen ja alkaa nyhtämään nuolentynkää irti jalastaan irvistellen. "Tähän olisi kiva saada jotain.." hän mutisee puoliääneen.

"Itsehän käskit laittaa sen rosvon pakettiin, enkä siinä häthätää parempaakaan keinoa keksinyt", Bolstan sanoo Alistinalle pilke silmäkulmassa. "Ja rosvoja täällä näyttäisi riittävän vaikka tulkeiksi, jos niin halutaan... Vaikka niidenkin pakottaminen meidän hommiin alkaa muistuttaa liikaa orjuutta", hän päättää vuodatuksensa hiljaiseen kuiskaukseen.

"Ne on sen ansainnu, samoin kun kertomalla tietonsa ansaitsevat sitten päästä pakoon." Alistina toteaa hieman ärtyneeseen sävyyn. "Tästäkin olisi voitu päästä puhumalla ohi."

"Asmodeen munkkeja", Rravn toteaa lakoniseen sävyyn. "Pahasanaisia. Ärtyneitä. Kielitaidottomia." Vasta sitten tengu noteeraa Alistinan ja Bolstanin kiistelyn. "Astuimme sisälle. Sitten hyökkäsivät. Eivät aiemmin. Turha taistelu", hän toteaa, asettaen miekan vihdoinkin huotraan. "Mikä rosvo? Missä rosvo? Mitä tapahtui?"

"No, minä löin tajuttomaksi yhden muurilla olleen rosvon, jonka kanssa Alistina olisi halunnut jutella, ei sen kummempia", Bolstan selittää tapahtumat Rravnille.

"Muurilla oli roisto joka puhui vissiin samaa kieltä kuin nuo munkit, ja se oli niin peloissaan että sitä olisi voinut vetää kuin pässiä narussa, mutta tuo eräs mätkäisi siltä tajun pois." Alistina sanoo näreissään. "Olisin voinut laittaa sen puhumaan noille ja koko hässäkkä olisi jäänyt väliin."

"Minusta se rosvo näytti pelkäävän enemmän munkkeja kuin meitä ja ne olisi voineet johdattaa meidät tosi pahaan ansaan", Bolstan puolustautuu. "Ja ihan hyvinhän tämäkin hässäkkä meni, ei edes keritty mukaan, kun kaikki oli jo ohi. Joka tapauksessa tehty mikä tehty, ei muisteta pahalla, eihän?" Bolstan hymyilee Alistinalle söpöimmällä ilmeellään.

Aloidiaa hämmentää Bolstanin ja Alistinan kovaääninen sanailu. Hän katselee ympärilleen selvästi vaivaantuneena, ja istahtaa nojaamaan muuria vasten. Hän kaivaa Lizzien suojapussistaan, ja silittelee lemmikkiään toivoen että väitteleminen saataisiin nopeasti ohi.

Alistina vain tuhahtaa katsoen poispäin, ja lopulta saa nyhdettyä nuolen jalastaan jääden tarkastelemaan haavaa.

"No niin, laittakaa itsenne kuntoon, niin päästään alas etsimään Zamir", Bolstan hoputtelee kärsimättömänä. Hän kertoo kaikille, mitä rosvo kertoi muurilla, että alhaalla on Zamirin huone, lisää rosvoja ja munkkeja ja joitakin velhoja sekä huone, jossa on liikkuva patsas.

Rravn wand of clw chargeja niin paljon Alistinaan kunnes täysissä
-> 1 charge kuluu
Rravn tuhahtaa ja höpisee jotain hiljaa itsekseen murhapummeista, ja antaa Aloidian loitsun pikkuhiljaa parantaa hänen haavansa. Hän vilkaisee Alistinaa ja vetää parannussauvansa esille. "Haava. Kipeä. Parannan", hän jupisee ja astelee puoliörkin luokse, koskettaen tätä sauvalla.

Alistina: 7 hipaa takaisin. Alistina paranee.

Tengu sitten kääntyy puolituisen suuntaan. "Tieto arvokasta. Rosvo tietää. Sinä et. Sinä arvoton", hän latelee ja toruu sormeaan heilutellen. "Paljonko rosvoja? Rosvo tietää. Sinä et. Puhuuko enää? Ei."

"Ei nyt vähään aikaan. Pitäisikö se käydä herättämässä? Ja sinua auttamaanhan minulla oli kiire, taskuunko se rosvo olisi pitänyt pistää? On se kumma, ensin halutaan rynnätä tänne ja lahdata kaikki ja sitten kun kopautan yhtä rosvoa ihan pikkaisen päähän, niin nousee kauhea meteli", Bolstan marmattaa päätään pyörittäen Rravnille ja Alistinalle.

"Tyhmä murhapummi", Rravn tokaisee, silmien vaihtuvan punaiseen sävyyn. "Tietenkin ryntäämme, sillä meillä on enemmän lähitaistelijoita. Mutta emme täällä ole tekemässä heistä jauhelihaa. Se yksilö oli ainoa, joka antautui, vai? Se ainoa, jolla oli älliä päässä. Olitko kateellinen ja mätkäisit sitä siksi päähän?" tengu raivoaa puolituiselle.

"No ei tommonen rivirosvo kovin paljoa meitä auttaisi. Zamir vakuuttuu varmasti jo siitäkin että pääsemme hänen luokseen, näiden luotettavien ja urhoollisten kumppaneiden läpi", Folium sanoo ja osoittelee suuntaan minne haavoittuneet rosvot olivat paenneet.

Aloidia nousee ylös ja laittaa Lizzien takaisin suojapussiinsa. Hän näyttää keräävän rohkeutta puhumiseen ja odottaa hetkeä kun Alistina, Rravn ja Bolstan ovat hetken hiljaa. Hetken tullessa hän sanoo heille "Tuota, mmh, voisimmekohan jatkaa tehtäväämme. Voitte varmaankin keskustella taistelukentän etiikasta pitkällä laivamatkalla Absalomia kohti, mutta nyt annamme ikävästi vihollisillemme aikaa ajatella ja valmistautua.." Aloidia yllättyy itsekin rohkeudestaan ja hetken aikaa seisoo selkä suorana. Nähdessään muiden tovereidensa ilmeet, vanha epävarmuus palaa takaisin, jolloin Aloidia hieman punastuu ja katsoo taas varpaitaan.

Alistina kiittää vaimeasti Rravnia parannuksesta ja nousee sitten seisomaan. "Mitä jos se Zamir ei puhu ollenkaan meidän kieltämme? Pointtina oli se, että millä me se saadaan puolellemme jos kukaan ei ymmärrä tai puhu samaa kieltä. Se rosvo olisi auttanut siinä." puoliörkki selittää alkaen selvästi turhautua jankkaamaan samaa asiaa.

Rravn turhautuessaan heilauttaa vain kättään ja lähtee lompsimaan portaikkoa kohti, vetäen miekkansa huotrastaan. "Tälle tielle lähdemme, tälle tielle päädymme", hän horisee astuessaan portaikkoon.

Bolstan unohtaa koko kinastelun, kun muistaa wayfinderin. "Hei! Minullahan on vielä tämä. Tämän pitäisi johtaa meidät suoraan Zamirin huoneeseen", hän hihkaisee ja katsoo minne se osoittaa lähtiessään Rravnin perään.

Alistina hieraisee vielä kasvojaan turhautuneesti, mutta nostaa sitten vasaran olalleen ja lähtee seuraamaan muita alakertaan.

Aloidia siirtyy joukon perälle, hieman harmiintuneena mutta yrittäen kanavoida keskittymisensä tehtävään. Eihän sitä tiedä miten paljon lisää rosvoja alhaalla on, hän ajattelee.

Bolstan etsii ansoja Perception +7
+1 Perception trap finding
"Mennään nyt kuitenkin varovasti, jos täällä kumminkin on ansoja", Bolstan kuiskaa portaissa.

Alakerta

Wayfinder osoittaa luostarin sisällä etelään. Kohde on selvästi lähellä, mutta todennäköisesti maan alla. Bolstan hiippailee alas eikä löydä ansoja. Sen sijaan hän kuulee puhetta ja hieman jauhamisen ja muun pienen näpertelyn ja askartelun ääniä. Hän näkee, että alhaalla on jokseenkin ahdas tila, jossa on neljä työpöytää, joilla on erilaisia tavanomaisia ja erikoisempia työkaluja. Pöytiin on kahlittu neljä vankia, jotka ovat varuillaan ja tekevät työtään hitaasti. Heitä on vahtimassa kaksi rosvoa, jotka juttelevat toisilleen hiljaa vudraniksi ja vaikuttavat pelästyneiltä. Etelässä olevan oviaukon läpi hän näkee avaralta näyttävän tilan, jossa on patsas. Puisella patsaalla on kolme tiikerin päätä ja kuusi aseistettua kättä.

"Varmaan hyökätään vartijoiden kimppuun?" Bolstan kysyy kerrottuaan mitä näki.

"Näkivätkö?" Rravn kysyy tympääntyneenä ja astelee portaikkoa alemmas, pistäen miekkansa takaisin huotraan.

Kun Rravn tulee alaspäin, rosvot huomaavat hänet. "Mitä?" sanoo toinen heistä. "Kuka? Ei tänne saa tulla! Menkää pois", hän jatkaa. Hänellä on miekka kädessään, mutta hän ei näytä siltä, että aikoisi heti hyökätä. Toisella rosvolla on jousi, ja hänkin lähinnä tuijottaa Rravnia ja yrittää saada hänet lähtemään ajatuksen voimalla.

Vangit säikähtävät Rravnia ja perääntyvät minkä kahleiltaan voivat. Kaksi lähintä menee työpöytiensä alle piiloon.

Kuullessaan puhetta Alistina kulkee portaat alas Rravnin taakse, laskien vasaran sivulleen maata myöten. Hän katsoo hetken hämillään huoneen tavaroita. "Hei, nyt ihan rauhassa. Me ei haluta haastaa riitaa, löytää ainoastaan Zamir. Mitä.. mitä te teette täällä?" puoliörkki kysyy rauhalliseen sävyyn vilkaisten uudemman kerran huoneeseen.

"Niin", Rravn aloittaa Alistinan jälkeen, vilkaisten hiukan ihmetellen puoliörkkiä. "Emme tappele. Ette tappele. Yhteisymmärrys. Etsimme Zamiria. Missä on?" hän jatkaa uteluaan kääntyen rosvoja päin, käsi kauempana miekan kahvasta.

Bolstan aid Rrawn Diplomacy Bolstan säestää Rravnia ja Alistinaa: "Me halutaan vain jutella Zamirin kanssa."

Aloidia on seurannut taustalla keskustelun kulkua, toivoen että väkivaltaisuudet saataisiin ohitettua puhumalla. Hän ei kuitenkaan uskalla avata suutaan, luottaen Rravnin ja Alistinan keskustelutaitoihin.

Rravn diplomacy +7 Rravn tuhahtaa mykille rosvoille. "Vastatkaa! Missä Zamir?"

Rosvot ovat vieläkin pikkuisen varuillaan, mutta laskevat aseensa. "Jaa...? Ai Zamiria... Hm", mutisee äsken puhunut tyyppi, mutta äänensävy on vielä nihkeä. "No ehkä voitas tulla jonkinlaiseen sopimukseen", hän jatkaa ja hieroo peukaloaan ja etusormeaan yhteen vihjailevasti. "Vai onko teillä tarjota jotain parempaa?"

Rravn tökkii Alistinaa kyynerpäällään vihjailevasti, vilkaisten tätä ylöspäin.

Alistina intimidate +8

Alistina vilkaisee nopeasti Rravnia, kurtistaa kulmiaan ja ryhdistää vartensa, nostaen vasaran olalleen. Hän siirtyy askeleen lähemmäs puhunutta roistoa, ja mulkaisee tätä kulmiensa alta. "Jos tehdään sellainen sopimus että kerrotte kiltisti mitä tiedätte, tai se riitely ei olekaan enää poissuljettu vaihtoehto. En ehtinyt tuohon aiempaan kahakkaan mukaan, ja olen lopen kyllästynyt tähän turhaan venkoiluun." puoliörkki sanoo matalalla äänellä, ja pyöräyttää sitten vasaraa kierroksen kädessään, laskien sen takaisin hartialleen.

Folium aid intimidate +0 Folium astelee Alistinan vierelle jousi kädessään, pyöritellen nuolta toisella kädellään. "Niin, meillä on tarkoituksena päästä sopimukseen Zamirin kanssa, tai poistaa hänen meille aiheuttamansa uhka toisin tavoin. Molemmat tavat sopivat meille, teidän valinnaksenne jää yhteistyö tai lopullinen poistuminen", hän täydentää Alistinan uhkailua.

"Öh, öh", mumisee rosvo, häkeltyneenä ja säikähtäneenä. Toinen ei näytä sen paremmalta. "Ö-öm, Zamir on tuolla... tuolla perällä", hän sanoo ja osoittaa puisen patsaan ohi isomman kammion perällä näkyvää ovea.

Rravn, varmaan intimidate +2 tai diplo +7 "Orjat? Miksi? Pudottakaa aseenne! Tavaranne! Sitten menkää matkoihinne!" Rravn ärjyy, puistellen nyrkkiään rosvoille.

"Zamir käski niitä purkamaan taikaesineitä!" toinen rosvo parahtaa. He tiputtavat kamppeensa. Toinen heistä katsoo idänpuoleiseen käytävään ja sanoo vudraniksi, jota Rravn ymmärtää nyt: "Tvarihd, täällä on jotain seikkailijoita! Mut ne haluaa vaan Zamirin. Tuu pois sieltä äläkä hyökkää niitten kimppuun tai mitään niin ne päästää meiät menemään!"

Yhdestä sellin näköisestä kopista kurkistaa yksi tiikerinaamioinen munkki, joka tulee esille aika itsevarmana, mutta näyttää muuttavan mielensä, kun näkee, että tienraivaajia on paikalla aika paljon. Hän puhuu toiselle rosvolle vudraniksi: "Jotain likaisia ulkomaalaisia... Zamir ei ainakaan ole tämän arvoinen." Rosvot näyttävät myönteleviltä. Jos kukaan ei estä, he poistuvat pikaisesti ylös.

"Fiksu päätös." Alistina mutisee ja siirtyy syrjään portaiden edestä. ja antaa roistojen mennä omia teitään. Hän menee sitten lähimmän orjan luokse, laskien aseensa taas lattiaa vasten. "Puhutko yleiskieltä?"

Rravn ei myöskään estele rosvojen pakoa, joskin kuiskaa niiden ohimennessä uhkauksia tenguksi.

Aloidia päästää rosvot ja munkin kulkemaan vierestään, jonka jälkeen liikkuu orjien luokse. Tämänlainen vankeus tuo mieleensä omat vankeusaikansa, ja saa olon vaivautuneeksi. Hän menee toisen orjan luokse määrätietoisesti ja sanoo: "Nyt teidän ei tarvitse enää pelätä, päästämme teidät vapaaksi. Oletteko nähneet kahleisiinne avaimia?"

Bolstan Disable Device +8, Thieves Tools on "Hakekaa te avaimia, minä koetan sillä välin avata kahleita omin keinoin." Bolstan tulee vankien luo ja alkaa tiirikoida lukkoja auki.

Vangit ovat vielä hetken pahasti säikähtäneitä, mutta ryömivät sitten esiin. Ensimmäinen vanki nyökkää täristen Alistinalle. Toinen vastaa Aloidialle: "Z-zamirilla... kai... Hän kiinnitti kahleen."

Muut eivät löydä lännessä ja idässä olevista selleistä muuta kuin huonokuntoisia petejä ja ämpäreitä. Yhden työpöydän alla on tosin rasia, jossa on muutamia kultakolikoita.

Sillä aikaa Bolstan saa kuudella yrittämällä avattua kaksi kaulapantakahletta. Vapautetut vangit ovat helpottuneita ja mutisevat kiitoksia pienillä äänillään. Bolstanilta menee vielä kahdeksan yritystä avata muiden kahden vangin kahleet.

"Zamir on siis tuolla patsaan takana olevassa huoneessa? Tiedättekö mikä tuo patsas on ja miten se toimii? Kuulemma se joskus liikkuu? Entä tiedättekö joistain velhoista, joita täällä myös pitäisi olla?" Bolstan kyselee vangeilta avatessaan kaikkien kahleet. "Hiukan outo lukkomalli minulle ja pimeätäkin täällä on, mutta eiköhän nämä saada kaikki auki, kärsivällisyyttä vain."

Alistina kyykistyy alas ja nojaa kyynärpäitään polviinsa, vilkuillen patsashuoneeseen hiljaa, ja kääntää katseensa sitten vankia kohti. "Mitä esineitä teidät on laitettu purkamaan?"

"Niin", vastaa äsken puhunut vanki Bolstanille. "E-en tiedä patsaasta, meitä ei ole päästetty tutkimaan sitä... mutta kyllä se joskus on l-liikkunut... öm, kai se sitten olisi animoitu esine."

Toinen vanki jatkaa hiljaa: "Me olemme velhoja kaikki. Zamir kidnappasi meidät ja otti loitsukirjamme pois. Hän opetti meidät purkamaan taikaesineitä peruskomponentteihinsa. Kai sen tarkoitus on tehdä niistä hankalammin tunnistettavia, että ovat harmittomamman näköisiä ja voi viedä muualle."

Alistina nyökkäilee, vilkaisten taas patsashuoneeseen ja on hetken hiljaa. "Millainen tyyppi se Zamir on?" hän kysyy lopulta velholta, joka puhui viimeksi.

"Salakuljetusta. Taikaesineitä. Aspis", Rravn mutisee itsekseen ja seuraa muiden keskustelua.

"Öh... aika... häikäilemätön? Kaipaa huomiota... Mutta ei sentään kiduta..." mutisee yksi velhoista.

Ready attack patsaaseen jos se tekee mitään aggressiivista, päällä kunnes päästään ohi. "Jotain sentään jäljellä sydämestä, ehkä saamme hänet houkuteltua puolellemme ja parempiin tekoihin. Tokihan hänellekin on annettava toinen mahdollisuus. Eivät rosvotkaan murhaajia olleet, vaan vain rahan perään", Folium sanoo. Hän katselee epäilevästi patsasta, ja laittaa nuolen jänteelle valmiiksi. "Tuo siis liikkuu? Kuinka sen ohi pääsee ilman että se käy kimppuumme?" hän kysyy vangeilta.

"Hei, täällähän on kultakolikoita! Pistetään jakoon", Bolstan huudahtaa, kun näkee rasian työpöydän alla. "Ottakaa tekin osanne korvaukseksi kärsimyksistä", hän sanoo vangeille ja jakaa kolikot 9 osaan kaikkien kanssa tasan.

Alistina vilkaisee Bolstanin saalista ja puistelee päätään. "Pitäkää te, tarvitsette niitä enemmän. En ole kullan perään." Tämän jälkeen puoliörkki kääntyy taas katsomaan patsashuonetta kohti, nousten ylös ja vetää vasaransa perässään siirtyessään huoneen rajalle.

Aloidia katselee että velhovangit saavat olonsa rauhoitettua, jonka jälkeen siirtyy Alistinan lähettyville. Hän huikkaa Bolstanille kävellessään, että "kyllä ne looshilla hoitaa jakamisen, ei kannata nyt murehtia siitä."

Bolstan Disable Device +8 "Saiskohan patsaan jotenkin kytkettyä pois päältä?" Bolstan miettii ääneen ja tutkii patsasta etäältä ja etsii mahdollisia kytkimiä astumatta vielä huoneeseen, jossa patsas on.

Rravn katsoo velho-orjia. "Mistä olette?" hän kysyy tivakasti. "Missä loitsukirjat? Odotatte. Viidakko vaarallinen. Hoidamme Zamirin. Sitten lähdemme. Tulette mukaan."

Velhot ovat hyvin hämmentyneitä ja varovaisia. Yksi heistä ottaa tarjotut rahat vastaan eikä kykene vastaamaan mitään. Toinen yrittää vastailla kysymyksiin patsaasta. "S-se... en tiedä, se ei aina toimi. Se aktivoituu menemällä lähelle, luulisin. Kai se on joku animoitu esine? Tai golem? E-emme ole päässeet tutkimaan sitä..."

Kolmas velho, joka on nainen, yrittää vastata Rravnille puhuen hiljaa mutta selvemmin: "Minä olen Cheliaxista ja muut ovat kotoisin täältä. Zamir vei loitsukirjamme. Hän kai myi tai tuhosi ne." Hän uskaltaa jo hymyillä, kun kuulee, että ryhmä voisi viedä heidät pois. "Kiitos paljon."

Bolstan näkee siistissä hallissa puupatsaan, oven, pari soihtua valaisemassa oven vieressä ja telineitä, joilla on puisia harjoitusaseita. Patsaan käsissä on erilaisia munkkiaseita, kuten keppi, sai ja kama.

Alistina tuijottaa patsasta pitäen vasarastaan kiinni, ja hetken hiljaisuuden jälkeen tokaisee. "Heitetään sitä jollain."

Folium longbow +5, 1d8 "Heitetään? Miten olis tämä terävä tikku millä tähtään sitä?" Folium vastaa Alistinalle. "No, kokeillaan, eipä kellään tunnu olevan tietoa ohituskeinoista", mies jatkaa ja ampuu nuolensa patsaaseen.

Nuoli osuu patsaaseen eikä mitään tapahdu.

"Hm." Alistina hymähtää. "Jos se aktivoituu ainoastaan lähelle menemisestä, niin ei se auta kuin mennä lähelle. Tuonne oven taakse meidän on kuitenkin mentävä." puoliörkki huokaa ja nousee ylös, ottaen vasaran käsiinsä. "Suojatkaa." hän sanoo ja astuu askeleen huoneen puolelle, aikomuksenaan kävellä niin lähelle patsasta että se reagoi, jos reagoi.

Patsas on selvästi poissa toiminnasta, sillä se ei liikahdakaan, vaikka Alistina menee aivan sen viereen.

Aloidia huokaa helpotuksesta, ja viittilöi muitakin tiimiläisiään liikkumaan lähemmäksi. "Toivottavasti Zamir on valmis neuvottelemaan, väkivaltaa on nähty tänään niin paljon," hän miettii kävellessään Alistinan lähelle.

Alistina tuijottaa patsasta epäilevästi, ja tökkää sitä vasarallaan.

Folium kohauttaa olkiaan, ja käy hakemassa ampumansa nuolen patsaan vierestä. "Ei kai patsaatkaan nyt aina jaksa riehua. Pidetään vain mielessä että se on selkämme takana jos edessäpäin joudutaan vaikeuksiin", hän sanoo jatkaessaan matkaansa Aloidian vierelle.

Rravn mulkoilee velhoja hieman ennen kuin seuraa muita huoneeseen. "Pikkuinen hölmö. Luottaa rahaa. Ette pakene. Viidakko vaarallinen. Odotatte. Padiskar. Tiennäyttäjät. Saatte töitä", tengu selostaa. Astuessaan huoneeseen ja kääntäen katseensa patsaaseen, hän vetää miekan esiin. "Ovi. Vartija. Zamir. Hmm. Raitoja", tengu mutisee itsekseen.

"Turhaan pelättiin typerää patsasta. Nyt Zamiria tapaamaan", Bolstan sanoo reippaasti, kävelee patsaan takana olevalle ovelle, koputtaa ja avaa oven.

"Mitä?! Idiootti!" Rravn huudahtaa puolituiselle.

Kun Bolstan avaa oven, hän näkee mukavasti sisustetun huoneen, jossa on tuoleja, sohva ja pöytä. Sohvan takana on suuri ja hieno seinävaate, joka esittää aavikkotaistelijoita. Seinillä roikkuu eläinten päitä ja nahkoja, jotka on täytetty ja hoidettu hyvän maun mukaan. Sohvan edessä seisoo nahkapanssariin pukeutunut vudralaismies, joka näyttää yllättyneeltä nähdessään Bolstanin ja hänen takanaan seisovat tienraivaajat. Hänellä on kädessään kaarivaltiaiden valtikan väärennös. "Keitä te olette ja mitä te teette täällä?" hän tivaa. Hänen jaloissaan pyöriskelevä tiikeri nostaa päätään ja tuijottaa Bolstania jokseenkin arvioivasti.

Rravn diplomacy +7 Rravn talsii tomerasti oviaukolle ja sysää puolituisen pois tieltään, mulkaisten tätä todella pahasti. Tämän silmät muuttuvat valkoisiksi heti kun hän siirtää katseensa taas uuteen huoneeseen. "Arvon Zamir. Me olemme tiennäyttäjiä. Me olemme tulleet tapaamaan sinua", hän aloittaa, pistäen miekan takaisin huotraan. "Me tiedämme, että murhautit kapteenimme. Siksi olemme täällä, mutta emme koston aikeissa. Näemme, että olette vihollisorganisaatiomme, Aspis konsortion, palkollisena. Me olemme täällä tarjoamassa ... vaihtoehtoa."

Bolstan aid Rrawn Diplomacy +6 Saatuaan tasapainonsa takaisin Bolstan osallistuu keskusteluun oviaukolta: "Niin juuri! Paljon parempaa vaihtoehtoa."

Aid diplomacy -1. Aloidia lähestyy Bolstania ja Rravnia, kumartaa kevyesti Zamirille ja yrittää auttaa juttelemisessa. "Tiennäyttäjät ovat kunniallista väkeä, heidän kanssaan kaupankäyminen olisi hyvin tuottavaa ja palkitsevaa meille molemmille. En ole henkilökohtaisesti tavannut Aspis-konsortion agentteja, mutta olen kuullut että he eivät ole rehellisiä edes omille agenteilleen."

Alistina seuraa neuvottelua taaempaa, kulkien patsaan luota huoneen ovelle kurkkimaan, muttei sano mitään väliin.

Aid Diplomacy +0 Folium katsahtaa vielä kerran patsasta ja liittyy neuvotteluun. "Aivan, taitonne tekivät vaikutuksen ja toivomme että voisimme olla samalla puolella." hän sanoo ja kumartaa liioitellun hienostuneesti.

"Ai jaa?" Zamir näyttää kyllä kiinnostuneelta, mutta nyrpistelee vähän nenäänsä. Hän tepastelee hieman pöytänsä vieressä. "Kunniallista väkeä muka? Sitten teidän leivissänne ei varmaan pääse tekemään mitään hienoa ja mahtavaa, vaan kaikkien pitää olla kiltisti rivissä, vai?"

Rravn diplomacy +7 "Teimme rynnäkön vartioituun linnakkeeseen keskellä päivää, ja siitä on vain muutama minuutti", Rravn vastaa katsoen Zamiria lievän huvittuneena. "Ja näistä retkistämme tehdään kirjoja."

Aid -1 Aloidiaa hämmentää, että hän yhä puhuu näin julkisesti, mutta jatkaa vielä: "Parahin Zamir, tarkoitin kunniallisuudella sitä, että meidän pomomme eivät puukota meitä selkään. Liekö melkein jokaisella tiennäyttäjällä sivutoimia, joihin järjestö ei puutu. Kenties sinäkin voisit pitää jotain sivussa?"

"Olihan se kieltämättä rohkeaa", toteaa Zamir ja menee silittelemään tiikeriään, joka alkaa hurista. "Ja oikein kirjoja! Se kuulostaa jo paremmalta. Minusta varmasti riittäisi kerrottavaa useampaakin", druidi myhäilee. "Eivät Aspikset ole minua kohdelleet väärin, mutta ymmärrän vihjeen", hän sanoo hieman salamyhkäisesti. "Onko teidän järjestössänne etenemismahdollisuuksia?"

Rravn diplomacy +7 "Meidän agenttien jälkeen tulevat seikkailukapteenit, jotka toimivat suuren piirin edustajina", Rravn selittää. "Esimerkiksi täällä Jalmerayssa nykyisin tiennäyttäjäedustusta ylläpitää kapteeni Mihir. Sitten on tietenkin mestarit, jotka ovat vastuussa uusien tulokkaiden kouluttamisesta. Ja kaikkein ylimpänä salaperäinen dekamviraatti."

Folium diplomacy aid +0 "Niin, ja mehän olemme vielä uramme alkupäässä, ja olemme jo näin lumoavia", Folium täydentää hymyillen. "Kukaan ei voi aavistakaan kuinka satumaisiin seikkailuihin vielä pääsemmekään".

Aid -1 Aloidian sosiaaliset taidot alkavat olla hänen omasta mielestään loppumaisillaan, mutta hän yrittää vielä auttaa muita vakuuttamaan Zamiria tiennäyttämisen hyvistä puolista: "Ehkä sinusta voi vielä tulla tämänkaltainen taivalkapteeni, joka antaa käskyjä meidän kaltaisillemme alokkaille."

"Käskyjen antaminen kyllä sopii!" Zamir näyttää tyytyväiseltä itseensä. "Arvostetaanko näitä kapteeneja ja mestareita paljonkin? Nyt kun mietin, niin kyllä minä ainakin yhden tiennäyttäjän tiedän, Eando Klinen. Minusta voisi varmasti tulla vähintäänkin hänen veroisensa. Eikö?" Hän virnistää. "Jos saatte sen kuulostamaan tarpeeksi hyvältä, niin voisin vaikka lopettaa tämän pikku rötöstelyn täällä."

Rravn diplomacy +7 "Kapteeneille ei ryppyillä", Rravn tokaisee. "Ja heillä on usein ovelia suunnitelmiakin. Esimerkiksi tuo arkkivaltiaiden valtikka..." Tengu jää myhäilemään hetkeksi. "Se on kopio, jonka avulla löysimme luoksesi. Ja Waman? No, kapteenimme on ottanut hoitaakseen hänet jo."

Alistina nojailee ovenkarmiin kädet puuskassa, vasara laskettuna sivulleen ja seuraa keskustelua hiljaa taustalta.

Bolstan aid Rrawn Diplomacy +6 "Ja kannattaa ottaa huomioon, miten voi käydä, jos et liity meihin. Me päästiin helposti tänne sinun huoneeseen asti ja päästään varmasti uudestaankin tarvittaessa", Bolstan varoittelee Zamiria.

Folium aid Diplomacy +0 "Saamme aikalailla vapaat kädet hoitaa asiat kotiin, joko ystävällisyydellä tai sitten aseilla. Emme me mitään murhaajia ole, valinta kummin käy on usein vastapuolella", Folium jatkaa ja kumartaa Zamirille.

Aid -1 Aloidia alkaa menettämään toivoaan saada Zamir puhuttua puolelle, mutta yrittää vielä nyökkäillä muiden jutuille. "Tarpeeksi fiksut pääsevät antamaan käskyjä, uskoisin että sinusta olisi siihen, sillä olethan näitä omiakin miehiäsi käskenyt hienosti."

Zamir alkaa hiljalleen vakuuttua tiennäyttäjien sanoista, mutta häntä pitää vielä voidella jonkin aikaa. Lopulta hän kuitenkin hyväksyy uuden työnantajansa. "Tuolla valtikan kopiolla huijaaminen tuntuu kyllä vähän selkäänpuukottamiselta... No, kun kerran olette niin hyviä tyyppejä, haluatte varmaan viedä velhot ja nämä taikaesineiden palatkin. Siitä vain, minua ei pahemmin kiinnosta. Se oli vain Aspisten mikälie projekti. Odotan, että se teidän työnantajanne tulee tänne juttelemaan jatkosta."

"Valtikalla oli tarkoitus vain päästä juttelemaan sinulle, ja se onnistui. Olen helpottunut, että saimme puhuttua asian läpi. Ja toki veisimme velhot takaisin koteihinsa turvaan, ja kaiken muunkin mikä ärsyttää aspiksia. Tervetuloa joukkoon, arvon Zamir." Sanottuaan tämän, Aloidia huokaisee helpoituksesta, ja ryhtyy miettimään miksi oli näinkin puhelias. Ehkäpä väkivallan uhka oli hyvä syy tulla pois kuorestani, hän miettii itsekseen.

"Et kai sinä tänne korpeen yksiksesi aio jäädä?" Rravn kysyy nauraen. "Kaikki rosvosi ovat ottaneet jalat alle, viimeisetkin lähtivät pelkällä puhuttelulla. Meidän mukana saat saattueen Padiskariin", tengu houkuttelee Zamiria tulemaan mukaan, sen sijaan että jäisi luostariin vain paetakseen heti kun silmä välttää.

"Niin, ja ymmärräthän, ystäväiseni, että näin vapaassa järjestössä me saamme palkkiomme vasta kun tuomme jotain selvää todistetta paikalle. Siksi tulemme hengailemaan seurassasi kunnes homma on selvä", Folium sanoo ja hyppää lähimmälle pöydälle istumaan sen näköisenä että aikoo viettää siinä pitkän tovin.

"Minä voin ottaa nyt sen valtikan," Bolstan sanoo Zamirille. "Ja nämä taikaesineiden palatkin", hän jatkaa kerätessään vikkelästi taskuihinsa kaiken taikaesineeltä tai sen osalta näyttävän.

"No en", vastaa Zamir Rravnille. "Mutta thakur varmaan haluaa vieläkin pääni, joten en näytä naamaani kaupungissa vähään aikaan." Hän näyttää mietteliäältä, kun Rravn mainitsee rosvojenkin kaikonneen. "No, pelkureita mitä pelkureita. Jos teitä pelottaa, että muka pakenisin, ottakaa mukaanne vaikka joku noista metsästysmuistoistani ja pankaa joku velho vakoilemaan minua. Tai Jumraa." Hän poimii tiikeristään läjän karvaa ja ojentaa sen tengulle. "Ellette sitten aio mennä ja kannella thakurille heti? Koska siinä tapauksessahan minä en voi olla teidän kanssanne tekemisissä."

Rravn diplomacy +7 "Meillä ei ole velvollisuuksia Jalmerayhin, tai oikeastaan mihinkään valtioon", Rravn toteaa. "Miksi me tulevaa liittolaista heti tiikerin hampaisiin heittäisimme?"

Aloidia Aid diplomacy -1 Aloidia harmittelee ajatuksissaan sitä, että pääsi unohtamaan Thakurin vaateet Zamirista. Hän yskäisee, ja kerää rohkeutta puhumiseen, ja sanoo: "Voit kyllä luottaa meihin, meidän tehtävämme oli saada sinusta liikekumppani ja emme me halua vaarantaa tulevaa kumppanuutta mitenkään, varsinkaan kantelemalla Thakurille."

Bolstan aid Rravn Diplomacy +6 "Yhteistyötähän me vain tänne tulimme sopimaan ja nythän kaikki näyttäisi olevan kunnossa, eikö?" Bolstan myötäilee etsiessään viimeisiä taikaesineiden palasia.

"Toki, toki. Kiitos siitä!" nyökyttelee Zamir. "Mutta minä en naamioidu, joten en tule vielä kaupunkiin. Odotan täällä."

Aloidia niiaa kevyesti Zamirille, kiittää häntä yhteistyöstä ja alkaa asettelemaan tavaroitaan matkakuntoon. Muille tiennäyttäjille hän toteaa: "Voimme varmasti luottaa häneen, raportoidaan toki taivalkapteenille tästä ja hän hoitaa neuvottelut arvon Zamirin kanssa." Tämän sanottuaan hän menee patsashuoneeseen, kaivaa Lizzien suojapussistaan ja silittelee rottaansa hellästi, kunnes muut tiennäyttäjät ovat valmiina lähtemään.

Kun Bolstan on kerännyt kaiken tarvittavan, he ottavat mukaansa vielä valtikan, wayfinderin ja velhot ja lähtevät takaisin kohti Padiskaria. Velhot ovat aliravittuja eivätkä jaksa kulkea kovin pitkään tai nopeasti, mutta heidän mielialansa on selvästi parempi ja he kaikki valmistelevat innoissaan read magic -loitsuja levätessään. Paluumatka on raskas ja sateinen, mutta he kaikki pääsevät perille.

Padiskarissa Mihir on tyytyväinen uutisista ja lähtee pian tapaamaan Zamiria. Myöhemmin tienraivaajat kuulevat, että Zamir on todellakin ryhtynyt järjestön agentiksi ja auttaa nyt Mihiriä pohjois-Jalmerayssa.

Miltei heti Zamirilta lähdettyä Rravn oli muuttunut taas tavalliseksi pälli-itsekseen, ja alkanut kaakattamaan mitä eriskummallisimpia kahden sanan lauseita. Lähinnä hänen kotkotuksistaan sai selville sen, että hän piti lopputulosta kummallisena ottaen huomioon, että Zamir oli murhauttanut järjestön kapteenin. Hän kuitenkin jatkaa päättelyketjuaan toteamalla tovereilleen, että Zamir todennäköisesti päätyy tekemään samanlaisia viemärikeikkoja kuin tavallisetkin agentit.

Dayjob: Craft paintings +8 Aloidia on yrittänyt rupatella matkan aikana velhoille, harmitellen heidän loitsukirjojensa puutetta. Hän tarjoaa omaansa velhoille lainaksi, jotta pääsevät helpommin alkuun. Hän miettii matkan aikana myös nousevaa sosiaalisuuttaan, ja harkitsee ottavansa enemmän tilaa keskusteluissa. Aina tauoilla hän luonnostelee vihkoonsa kuvaa tiennäyttäjistä hyökkäämässä kohti Zamirin linnoitusta, ja päästyään kotiinsa Absalomiin hän maalaa luonnoksensa kanvaasiin, toivoen että joku ostaisi sen.

Alistina on kulkenut muun joukon mukana, ja Zamiria puhuessa ympäri lähinnä inhonnut mielessään tapaa millä mies piti nuoleskellea puolelleen, joten ei sen takia ottanut osaa keskusteluun. Hän jäi myös ihmettelemään ettei Zamirille jätetty minkäänlaista vartiota, mutta tilanne eteni niin nopeasti ettei puoliörkki ollut ehtinyt juuri reagoida. Alistina yllättyy suuresti kuultuaan että Zamir on todellakin pitänyt lupauksensa tulla järjestön liittolaiseksi, ryhmän ympäripuhuminen kun oli kuitenkin mielestään hieman ontuvaa, mutta toteaa sitten mielessään että ehkä herra näytti fiksummalta kuin mitä oli.

Dayjob: Craft bows +6 Matkan aikana Folium on esitellyt kaikille halukkaille ja haluttomillekin vammojaan, jotka melkein koituivat nuoren miehen kohtaloksi. Kun sopivia uhreja ei ole kuuntelemassa, viettää hän aikansa kokeillen erilaisia materiaaleja ja toteutuksia joilla voisi saada tehtyä itselleen sopivamman jousen. Absalomiin päästyään hän käy etsimässä järjestön varastoista tummapuuta ja ryhtyy luomaan elämänsä parasta jousta.

HUOMIOITAVAA
Buffit, valot, jne.

Kirjoittakaa tähän, missä hahmot ovat ja mitä tekevät: Alistina: Hablaablaa. Aloidia: Rravn: Folium: Bolstan: etenee taisteluun, yrittää kiertää huomaamatta selän taakse lyömään

Automaatio: Folium: Survivalilla leiriä etsimään. Taisteluissa mahdollisimman hyvin maastoa hyödyntäen ja kaukana, ammutaan ensin 20 rosvoilta vietyä nuolta ja sitten omia.

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped