Balaam Kunniaton

Male Tiefling Magus 6 / Witch 1
CN Medium Outsider (Native)
Player Zathow (4197-5)
Xp 18
Faction Sczarni
Prestige/Fame 23/31


Init +6
Senses Perception +0


AC 22, touch 13, flat-footed 16; (+6 armor, +2 Dex, +3 Natural armor, +1 Deflection modifier)
hp 57 (6d8+1d6+14+6fc)
Fort +7, Ref +4, Will +7
Special Defenses Fiendish Resistance: cold resistance 5, electricity resistance 5, and fire resistance 5.


Speed 30 ft.
Melee +1 Keen Scythe +7, 2d4+5, 19-20/x4
Melee +1 Keen Scythe +7, 2d4+5, 19-20/x4 and Bite +2, 1d6+3/x2
Melee Prehensile hair +7, d3+4 (10ft. reach)
Ranged Chakram +5, 1d8+3


Magus Spells known
2nd (4/day) - Scorching Ray, Pilfering Hand, Mirror Image, Alter Self, Acid Arrow, Cat's Grace, Frigid Touch, Invisibility, Minor Image, Stone Shield,
1st (5/day) — Shocking grasp, Enlarge person, Call weapon, Grease (DC 14), Shield, Expeditious Retreat, Longshot, Vanish, Frostbite, Corrosive Touch, Magic Missile, Burning Hands, Chill Touch, Mount, Obscuring Mist, Silent Image, Reduce Person, True Strike, Long Arm
Cantrips/Orisons (at will - 5/day) — All magus spells

Witch Spells known (Patron: Deception) (x)Failure 20%
1st (2/day) - Cure Light Wounds (x), Hypnotism (DC 14) (x), Obscuring Mist (x), Charm Person (DC 14) (x), Comprehend Languages (x)
Cantrips/orisons (at will - 3/day) - All witch spells


Str 16, Dex 14, Con 14, Int 16, Wis 10, Cha 8
Base Atk +4; CMB +7; CMD 19
Feats Armor of the pit, Weapon Focus (Prehensile Hair), Combat Reflexes, Improved Initiative, Expanded Fiendish Resistance (Acid)
Skills (ACP -1)

 • Bluff +8 (6)1 2 3 4
 • Intimidate +5 (3)
 • Knowledge (arcana) +10 (4)
 • Knowledge (dungeoneering) +7 (1)
 • Knowledge (history) +7 (1)
 • Knowledge (local) +6 (3)
 • Knowledge (nature) +7 (1)
 • Knowledge (planes) +7 (1)
 • Knowledge (religion) +4 (1)
 • Sleight of Hand +9 (7)
 • Spellcraft +13 (7)
  1 Gain +4 racial bonus to bluff checks when convincing an opponent that what is said is true when it is, in reality, a lie (Tiefling racial)
  2 Gain +2 trait bonus to bluff checks when attempting to join or implying that you belong to an evil organization (Underling trait)
  3 Gain +4 trait bonus to bluff checks to keep others from noticing your aggressive actions (Nonchalant thuggery trait)
  4 Gain +3 bonus to bluff from viper familiar

Traits Underling, Nonchalant Thuggery
Languages Common, Infernal, Draconic, Goblin
SQ

 • Darkvision 60ft
 • Maw: The tiefling has a bite attack that deals 1d6 points of damage and is treated as a primary natural attack.
 • Prehensile Tail: Many tieflings have tails, but some have long, flexible tails that can be used to carry items. While they cannot wield weapons with their tails, they can use them to retrieve small, stowed objects carried on their persons as a swift action. This racial trait replaces fiendish sorcery.
 • Beguiling Liar: Many tieflings find that the best way to get along in the world is to tell others what they want to hear. These tieflings' practice of telling habitual falsehoods grants them a +4 racial bonus on Bluff checks to convince an opponent that what they are saying is true when they tell a lie.
 • Arcane pool (6) (Magus 1)
 • Spell Combat (Magus 1)
 • Spellstrike (Magus 2)
 • Prehensile Hair (Su): The witch can instantly cause her hair (or even her eyebrows) to grow up to 10 feet long or to shrink to its normal length, and can manipulate her hair as if it were a limb with a Strength score equal to her Intelligence score. Her hair has reach 10 feet, and she can use it as a secondary natural attack that deals 1d3 points of damage (1d2 for a Small witch). Her hair can manipulate objects (but not weapons) as dexterously as a human hand. The hair cannot be sundered or attacked as a separate creature. Pieces cut from the witch’s elongated hair shrink away to nothing. Using her hair does not harm the witch’s head or neck, even if she lifts something heavy with it. The witch can manipulate her hair a number of minutes each day equal to her level; these minutes do not need to be consecutive, but must be spent in 1-minute increments. A typical male witch with this hex can also

manipulate his beard, moustache, or eyebrows.

 • Witch's familiar [Viper, +3 to bluff checks]
 • Magus Arcana: Close Range (Magus 3)
 • Spell Recall (Magus 4): Swift action to re-prepare a spell by expending Arcane pool points equal to spell's level.
 • Bonus feat (Magus 5): Improved Initiative
 • Magus Arcana (Magus 6): Arcane Accuracy

On person +1 Chain shirt 25lbs, Amulet of Natural Armor +1, +1 keen scythe 10lbs, 5 Chakrams 5lbs, Spell component pouch 2lbs, Spring-loaded wrist sheaths (2), Ring of Protection +1, Gloves of Reconnaissance
In backpack Pathfinders Kit 22lbs (10lbs w/o rations & bedroll), 50ft silk rope 5lbs, Ink, Inkpen, Charcoal stick, 2 parchment sheets, Alchemist's fire (4) 4lbs, Acid flask (5) 5lbs, Holy water (4) 4lbs, Wand of Infernal Healing [49], Wand of Shield [50], Spellbook 3lbs
Wealth 2975 gp
Special Member of thieves' guild (May use Sleight of Hand for day job checks)
Encumbrance 42 lbs. without backpack, 86 lb. with backpack (x76 lb. light/x 153lb. medium/x 230lb. heavy)


Notes

Spellbook: 0-level: 15 pgs. 1-level: 19 pgs. 2-level: 20 pgs.

54/100 pgs. used.


Absalom, Rovan 14. päivä, 4714 AR.
Lätäköt, tunti keskiyön soittoon.

"Balaam? Miks sä siitä vittupäästä haluat tietää?"
Eksynyt Kulkuri, Lätäköiden pahimpia loukkoja, oli lähes tyhjillään. Huppupäisellä miehellä oli rintapielessään kotkaritareiden alemman tason arvomerkki, ja häntä vastapäätä istui kovassa humalassa keleshiitti Mehmieth, qadiralainen maustekauppias ja orjien salakuljettaja.

"Nnoh", Mehmieth sammalsi, "olen kuullut että sillä on *hik* yhteyksiä. Mua kiinnostaisi ehkä tehä bisnestä sen kanssa, mut mä en koskaan tee bisnestä kenenkään kanssa josta mä en tiedä mitään." Kauppias kaatoi itselleen lisää halpaa viiniä. "Sen historia kiinnostaa. Jos sä tiedät jotain, niin *hik* se vois hyödyttää sunkin kukkaroa. Teillähän ei kai liksat oo huipussaan, heh." Mehmiethin juopunut nauru ja veltto hymy eivät saaneet huppupäiseltä kotkaritarilta vastausta.

"Mun tiliasiat ei oikeestaan kuulu sulle paskan vertaa, mutta koska pidän susta muuten, niin voinpa kertoakin." Mies piti tauon, ja aloitti.

"Joitain kymmeniä vuosia sitten, kukaan ei oikeestaan tiedä kauanko tästä on aikaa, Rätselporiin saapu palkkasoturijoukko nimeltä Teräsvarjot. Ne oli sekalainen porukka takkinsa kääntäneitä shoanteja, seikkailunhalusia ulfeeneja ja byrokratiaan kyllästyneitä cheliaxilaisia, jotka ryösteli ja raiskas shoantien kyliä orjien ja kankaiden toivossa. Siihe aikaan Egorianissa oli joku villitys shoantikudoksiin, ja niille oli kysyntää ja hinnat oli korkeella. Noh, kuitenkin, Teräsvarjoilla oli takanaan menestyksekäs reissu Storvalin ylängöllä ja ne tuli juhlimaan sitä Rätselporiin. Porukan velho, kutsuja nimeltään Eirithena, oli harvinaisen irstas ja sadistinen paskiainen. Totta kai illan edetessä se sitten päätti mennä haaskaamaan osan voitoistaan Blythen porttolaan. Pahaksi onnekseen Eirithena oli kuitenkin tiputellut liikaa paikallista pontikkaa, eikä saanu hommiaan hoidettua. Hakattuaan porton, josta se oli maksanu, se meni vaatimaan Blythelta rahojaan takasin, koska ei kuulemma voinu tehä mitään 'tommosen porsaan ja mammutin ristisiitoksen' kanssa. Blythen tapoihin ei, niinku varmaan arvaat, kuulu antaa palautuksia, mistä Eirithena hermostu pahemman kerran. Se marssi takasin pieksemänsä porton luokse, ja mutis mennessään että 'jos mä maksan rahaa siitä että tota lunttua naidaan niin sillon joku saatana nai sitä'."

Andoranilainen katseli hetken sivulle. Eksyneen kulkurin muut asiakkaat eivät tuntuneet kiinnittävän heihin huomiota. Mehmiethin silmät tuijottivat sameina eteenpäin, mutta hän vaikutti kiinnostuneelta kuulemaan lisää, ja niinpä huppupäinen mies jatkoi.

"Kutsujana se osas manata paikalle kaikennäkösiä otuksia, joiden se sitten käski hoidella sen porton. Niitä huutoja muisteltiin pitkään Blythen paikan lähistöllä... Ootko muuten koskaan miettiny millaset petitavat kytoneilla on? Noh, aikansa itseään viihdytettyään Eirithena lähti jatkamaan iltaansa muualle. Portto jäi makaamaan revittynä ja raastettuna Blythen paikkaan, ja Blythe ystävällisenä porttoloitsijana heitti sen kadulle seuraavana päivänä, koska 'sillä ei oo käyttöä huorille jotka paskoo ja kusee allensa.' Totta kai tää poloinen nainen oli tullu raskaaksi Eirithenan otusten seurauksena. Paholaisten siittämät penskat kehittyy toisinaan yllättävän nopeesti, ja ei menny kun pari viikkoa, ku tää portto, peshin ja muun kaman sekottamana synnytti pirunsikiön nimettömälle Rätselporin satamakadulle. Synnytys oli liikaa sille, ja se otti ja kuoli siihen paikkaan."

"Sekasikiöinen lapsi jäi kuitenkin henkiin, ja, ihme kyllä, sen löys kiertelevä varisialaisteatteriporukka, jotka nappas sen mukaansa ilmesesti tarkotuksenaan käyttää sitä osana niiden esitystä. Porukan mukana kulkevat penskat ei tietenkään suhtautuneet mitenkään ystävällisesti hännälliseen ja sarvipäiseen kakaraan, jonka iho oli luonnottoman paksu ja purppuranpunainen, eikä tää pirunsikiö saanu juuri viettää aikaa muiden kanssa niinä viitenä vuotena joina se oli tän porukan mukana. Viiden vuoden jälkeen Hiekkasärkän lähellä liikkuessaan joku hiisiheimoista siellä yllätti niiden karavaanin yöllä, sytytti sen tuleen ja tappo suurimman osan ihmisistä jotka ne löys. Tän jälkeen Balaam oli aika lailla omillaan, ja se hakeutu ennen pitkää takas Rätselporiin, missä se varttu erilaisten varkaiden, murhamiesten, salamurhaajien, kiristäjien, porttojen, koronkiskureiden ja ammattipettureiden parissa, ja oppi niiltä, miten elämässä selvitään: valehtele, petä ja ajattele vaan itteäs. Vieläks kiinnostaa tehä bisnestä?"

Mehmieth, jonka kulmat olivat kohonneet kertomuksen aikana, otti pitkän huikan kupistaan ja vastasi: "Tottakai, nyt vielä enemmän. Mieshän on varmasti täysin ostettavissa! Mutta mitenkä se päätyi sitten Tiennäyttäjiin? Eikös se pyöri niiden porukoissa *hik* tänä päivänä?"

"Pyörii hyvinkin. Siinä kävi jotakuinki näin. Balaam vei vähän turhan pitkälle sen pettämisen filosofiansa. Monen vuoden uran jälkeen sillä ei ollu Rätselporissa enää ketään jota se ei ois jossain vaiheessa puukottanu selkään - joskus ihan kirjaimellisesti - ja lista sen vihamiehistä alko olla aika mittava. Viimein, taas yhen epäonnistuneen salamurhayrityksen jälkeen se sai selville, että se isku oli Rätselporin Ylivaltiaiden tilaama, joten Balaam päätti et nyt on aika häipyä ja ettiä hommia muualta. Se tuns muutaman Sczarnin Rätselporissa, ja onnistu niiden kautta tapaamaan Guaril Karelan, joka hokas heti mistä oli kyse. Karela lupas hoitaa Balaamin kauas pois Rätselporista, aina Absalomiin saakka, mut vastineeksi Balaamin piti allekirjottaa Karelalle sopimus omalla verellään, missä se lupas pysyä Tiennäyttäjissä ja toimia siellä Karelan laskuun. Balaamilla ei ollu oikeen vaihtoehtoa, ja nyt se on Tiennäyttäjä. Ei sillä että se diggais siitä puuhasta hirveesti, mut ainaki se on vielä toistaseks hengissä."

Mies lopetti puheensa ja katsahti kumppaniinsa. Mehmiethin pää nuokkui, ja hän mutisi puoliksi itsekseen: "jahas, *hik*, mielenkiintoista, juu". Hetken päästä kauppiaan pää lysähti pöytään ja tämän silmät painuivat kiinni. Vihdoinkin, saatana. Lihava paskiainen on syönyt neljä annosta Taggitin öljyä ja tipahti vasta nyt. Noh, eivätpä ole minun öljyni.

Andoranilainen nosti kauppiaan olalleen ja lähti taluttamaan tätä ulos. "Ystäväni taisi nauttia liikaa, vien hänet lepäämään", hän huikkasi baarimikolle, joka mulkaisi takaisin, tarkisti että maksu oli hoidettu, ja nyökkäsi. Ulkosalla oli jo pimeää, ja sumu alkoi nousta Lätäköiden ylle. Kalan haju sekoittui Kulkurista tulevaan oluen katkuun. Mehmieth lemusi viinille. Kotkaritari lähti kulkemaan kauppiaan kanssa kohti rantaa, jossa syrjäisempien laiturien luona, koirien ja kerjäläisten seassa Karelan miehet odottivat.

"Huh, kylläpäs kesti. Aateltiin jo, että menikö hommat vituiksi."
"Paskamaha söi neljä annosta Taggitin öljyä ennenku se tipahti. Vittu, en olettanu sitä noin kestäväks. Jouduin sepittään sille kaikenlaista paskaa vaikka miten kauan", vastasi andoranilainen.
"Noh, ei mitään, me hoidetaan tää tästä eteenpäin", miehet vastasivat ja raahasivat Mehmiethin rannalla odottavaan veneeseen. Airot laskeutuivat hiljaa veteen, ja vene lähti vaitonaisena lipumaan kohti Hylkyhautoja.
Andoranilainen riisui viittansa ja jäi hetkeksi katselemaan. Hetken päästä naamiointiloitsu varisi hänen yltään paljastaen sarvet, hännän, ja purppuraisen ihon, ja Balaam lähti kulkemaan kohti Säilöttyä pikkupirua kotkaritarin viitta kainalossaan.


Pelatut pelit:

 1. 18.8.2012 First Steps—Part I: In Service to Lore GM AWARD
 2. 7.9.2012 First Steps, Part II - To Delve the Dungeon Deep GM AWARD
 3. 8.9.2012 #3-19 The Icebound Outpost GM Award
 4. 6.12.2012 #3-05: Tide of Twilight GM Award
 5. 12.1.2013 #4-11: The Disappeared
 6. 4.3.2013 #2-23: Shadow's Last Stand-Part 1: At Shadow's Door GM Award
 7. 18.3.2013 #2-24: Shadow's Last Stand-Part 2: Web of Corruption GM Award
 8. 29.3.2013 #0-24: Decline of Glory
 9. 6.9.2013 Feast of Ravenmoor GM Award
 10. 14.9.2013 #3-23: The Goblinblood Dead GM Award
 11. 7.10.2013 #5-02: The Wardstone Patrol
 12. 31.1.2014 #5-06: You Have What You Hold
 13. 13.2.2014 #2-21: The Dalsine Affair
 14. 3.9.2014 #4-03: The Golemworks Incident
 15. 13.9.2014 #5-99: The Paths We Choose

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped