Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: Azuca, Jacen, Karma, mmultima
Hahmot: Jester, Jamir, Drusilla, Vasili Volkov

  1. Bloodcove Disguise 2014-08-17
  2. Bloodcove Disguise 2014-08-17 2

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.

Bloodcoven kartta

Mitä seuraavaksi?

Ryhmä on ottanut hieman etäisyyttä Verenpunaisesta Montusta. Nyt heillä on taas aikaa suunnitella seuraavaa siirtoaan.

"Se ei mennyt hyvin. Toivottavasti meitä pidettiin vain yksittäisenä porukkana, mutta nyt mielestäni meidän pitää toimia ripeästi ja päästä pois kaupungista. Ensin juoma ja toivottavasti se on tarpeeksi tai siitä voi selvittää kaavan", Jamir sanoo muille.

"Ala pelkaa, taal tapetaa nii paljo vakee et ei kukaa tajuu kaivata tota akkaa. Ja joo, mennaa viemaa toi litku ja sit nopee kamojen kans veks, ni ei ne edes ehi", Vasili tyynnyttää Jamiria. Hän vilkaisee kuitenkin nopeasti ympärilleen näkyykö seuraajia. "Jatketaa vaa, ma meen ton kaa ja te tuol jossai niiku enneki", hän sanoo.

Jester taputtaa pulloa paitansa sisällä. "Baarimestari sanoi tämän olevan sitä ainetta mitä Ichon lähetti Senzerille päivittäin. Herra itse ei ollut järin puolueellinen myöskään, ei näyttänyt pitävän itsekään nyt edesmenneestä naikkosesta." Jester kuiskaa vielä muille ennenkuin erkaantuu ja lähtee kulmenaa kauempana muusta porukasta, vetäen hupun takaisin päähänsä.

"Niin juu", Jamir sanoo ja lykkää muille säkkiä jossa on Luran haarniska ja miekka ja muut arvokkaat painavammat tavarat. "Ei sovi minulle ja mielummin kuljen kevyesti", sän sanoo tunnustellessaan että pullot ovat hyvin vyöllä. "Pitääpä muistaa tunnistaa ne juomat ja saa nähdä tuleeko tuosta pinnistä hyötyä", hän ajattelee mennessään.

"Viedään pullo kiireesti Senzerille, ja toivotaan että aine on oikeaa", Drusilla hoputtaa muita, ja lähtee kulkemaan Senzerin kaupalle päin. "Nopeampaa olisi toki hajaantua, mutta sanoisin että turvallisempaa on liikkua yhdessä."

Senzer Rulkepin luona

Ryhmä palaa Senzerin luokse, joka selvästi hermostuksissaan on alkanut kiertämään puotiaan ympäri kynsiään pureskellen. Tiennäyttäjien saapuminen kauppaan saa hänet nopeasti palaamaan tiskin taakse, joskin hänen hermostumisensa ei laannu. "Niin tuota, miten meni? Mitä kävi? Saitteko lääkkeen? Entä Lura? Miten hänen kävi?" hän kyselee nopeasti.

Astuessaan sisään puotiin Jester vetää hupun päästään ja virnistää leveimmän hymynsä. "Lääke saatu ja lehm.. leidi laiduntaa nyt vihreämmillä kevätniityillä", hän sanoo ja kaivaa paitansa sisältä putelin. "Mestan baarimikko sanoi tämän olevan sitä mitä pojallesi on lähetetty", puolihaltija sanoo vähän epäröiden ja hankaa maskeerauksia kasvoistaan kämmenselällään.

"Niinkö? Näytä", Senzer sanoo malttamattomana ja tulee Jesterin luokse suorastaan napaten tämän kädestä pullon. Kaksin käsin pulloa pidellessään hän ensin pyörittelee sitä, avaa korkin ja nuuhkaisee. Huojentunut ja hurmioitunut hymy valtaa Senzerin kasvot. "Tämä on juurikin se! Kiitos, kiitos oikein kovasti!" hän julistaa riemastuneesti. "Luotan sanaanne, että Lurasta ei ole enää harmia, miten muutenkaan olisitte tämän lääkkeen saanut. Voin taas jatkaa tavallisia töitäni ja jatkaa juomien, troppien ja kemikaalien toimitusta tiennäyttäjien retkikunnalle."

"Jepp. Me tehtii homma ja vedettii turpaa sita akkaa. Niinku nais hommis aina, njut tarttis se palkkio. Eli meida litkut sille koorille. Sulla pitas se meida lista jossai, et pistas ne kasaa. Paree kans nopeest, meil voi tulla kiiru jos Luran jengi tulee inisee", Vasili vastaa vielä kannustaen Senzeriä juomien nopeaan toimittamiseen. Hän astelee samalla ympäri liikettä ja katselee epäilevästi tarjolla olevia juomia, ottaen välillä jonkun käteensä ja nuuhkaisten sen sisältöä, yleensä irvistäen hajuille jotka ovat miestä itseäänkin voimakkaampia.

"Valitettavasti vain meidän pitänee lähteä kapungista mahdollisimman nopeasti, sillä taisimme herättää vähän liikaa huomiota", Jamir sanoo. "Eli ei ehkä ole hyvä tuntea juuri meitä jos joku kysyy", hän jatkaa odottaen että kaikki olisivat lähtövalmiina.

Senzer Rulkep on silminnähden häkeltynyt Vasilin esittäessä vaatimustaan ja alkaa hätäisesti katsella ympäriinsä puotiaan. "E-ei minulla ole ollut mahdollisuuksia tehdä kuukauteen mitään troppeja retkikuntaa varten, e-ei minulla vain ole", hän sanoo hätäisesti. "Menee ainakin viikko, että saan lähetyksen valmiiksi." Senzer on ilmeisen pelokas.

Jester mulkaisee Vasilia lyhyesti ja kääntyy sitten Senzerin puoleen hymyillen rauhoittavasti. "Onko mitään mitä saisit mukaamme jo tänään? Ymmärrämme kyllä ettet ole saanut tehtyä töitäsi, mutta retkikunnalla alkaa olemaan tiukat paikat ja viikon päästä voi olla jo myöhäistä. Voimmeko vielä jotenkin auttaa lähetyksen kanssa?" puolihaltija kysyy ystävälliseen sävyyn.

"Joo, ihan ymmärrettävää ja parempi sekin on että jatkuu, vaikka vähän myöhemminkin", Jamir lisää.

"A ni, eiha meida taha retkee pakko niit viel saada. Mut rupee pistaa padat porisee et saadaa sit joskus", Vasili vastaa muistaen ettei lähetystä ollutkaan tarkoitus saada vielä. "Ei siin sit muuta, mennaa hakee rojut ja lahetaan vetaan tast mestast", hän sanoo ja tyrkkää viimeisen tutkimansa pullon väärään paikkaan hyllyllä.

Muiden vielä selitellessä Jamir päättää tarkistaa löydetyt pullot. Jos hän ei mäistä saa mitään tietoon, niin Senzeriltä voi pyytää apua.

"Hyvät herrat, muistuttaisin että meillä on kohtalainen kiire. Jos olette jo ahdistelleet herra Senzeriä tarpeeksi, voisimme rientää karavaanille", Drusilla sanoo, odotellen kärsimättömän näköisenä kaupan ovella.

"Hyllyissäni on vain hyvin laimeita troppeja, tavallisille asiakkaille siis", Senzer myöntää hieroen käsiään. "Saan toimituksen aikaiseksi alle viikossa, ja se löytää perille varmasti. Olen tätä hoitanut monet kerrat."

Tarkemmalla tutkiskelulla pulloissa on etikettien mukaan ties mitä troppia vaivaan kuin vaivaan. Nuuhkaisut tosin viittaisivat siihen, että ne sisältävät pääasiassa jonkinlaista alkoholia.

"Niil meni siin kamoje ettimises vaha aikaa mut mennaa vaa potkii vauhtii", Vasili vastaa Drusillalle ja astuu ulos.

"Juu juu, mennäänmennäänmennään. Herra Senzer, kiitän palveluksistanne Tiennäyttäjille, ja toivon että kaikki menee nyt niinkuin pitää. Jos teille tulee vielä ongelmia niin ilmoittakaa järjestölle." Jester sanoo vielä hienoisesti kumartaen ja viipottaa muiden mukana pihalle. "No, se on alta pois. Sinne vankkurille sitten?"

Jamir laittaa Luralta otetut juomat takaisin taskuunsa. "No kai sitp pitää mennä. Turha tässä on viivytellä", hän sanoo.

Tiennäyttäjien poistuttua pihalle ei kestä kauankaan, kun Senzer pöllähtää ovesta pikaisesti pihalle. "Hetkinen, puhuitte karavaanista? Tiedän, missä se on, minähän sen teille tiennäyttäjille välitin", alkemisti kertoo, alkaen sitten neuvoa reittiä mistä Raimondo Scevolan voi löytää; joen toiselta puolelta Vapaakauppa-aukean reunamilta.

Karavaanihässäkkä

Ryhmä liikkuu varovaisesti joen toiselle puolelle Senzer Rulkepin puodista Vapaakauppa-aukealle, joskin he voivat huomata useampia katseita nyt tällä haavan matkaa. Sää pysyy tunkkaisena, eikä päivä tunnu liikkuvan ajan puolesta yhtään eteenpäin, kuumuuden paahtaessa tasaisesti.

Kun porukka pääsee viimein Vapaakauppa-aukealle, he löytävät rakennuksen, minkä Senzer heille neuvoi. Kiltatalon kuisti näyttää kuin miltäkin pahaiselta tavernalta, ei laisinkaan kunnioitetulta kauppapaikalta. Sisällä paikkaa koristavat viidakon tummista puista rakennetut pöydät ja plyysit istuimet. Vanhemmat miehet ja naiset juoruilevat juomiensa kanssa pöydissään, nuorien tulokkaiden yrittäessä näyttää vakuuttavilta.

Huoneen toisella puolelta kuuluu tumman, paksuviiksisen miehen vihaista karjuntaa. Hän pyyhkii punaposkisen miehen kanssa jakamansa pöydän koko kädellään, kaataen juomalasit ja pelikortit matolle. "Shinä pherkele!" humalainen viiksekäs mies huutaa. "Shinä huijarin ketale, Elanzo! Mhinä tarvitshen ne elukat! Minulla on ashiakash joka makshoi mun karavaanishta!"

Punaposkinen mies puristaa paidastaan pois juotavaa, mitä siihen oli roiskunut. "Ei ketään kiinnosta, Scevola. Ne olivat panoksena, ja sinun hevosistasi tulee patasapuskaa minun miehistölleni ennen kuin purjehdimme täältä huomisaamuna!" Viiksekäs mies, Raimondo, elehtii hermostuneesti ja aggressiivisesti. "Shinä shujautit jotain mun juomaan! Shinä otat mun hevoshet vashta kuolleen ruumiini yli!" Elanzo vain kohauttaa olkiaan ja napsauttaa sormiaan, muutaman körilään noustessa tuoleiltaan kylmän takan luona ja alkaessa astella pöytää kohti.

Jamir: Knowledge all +3. Jamir koittaa nopeasti pähkäillä onko toisen osapuolen nimi joistain tuttu. Tilanne jossa on yksi humalainen tai huumattu ja vastapuolella selvä ja tällä pari apuria vaikuttaa epäilyttävältä. Hämen mielessään käväisee ajatus nostaa tämä huomio esiin kaikkien kuullen. Lisäksi Elanzon on helppo väittää toimineen samoin muissakin kaupungeissa. Huumanneen toisen ja sitten pelanneen tältä omaisuuden pois pitäen mukanaan pari körilästä vaimentamaan toisen yksinäisen osapuolen.

Drusilla: Diplomacy +4 Drusilla hieroo ohimoitaan. Pitihän se arvata... "Mielelläni en puutu moukkien välienselvittelyyn," nainen mutisee tovereilleen, "mutta tässä taitaa panoksena meidän karavaanimme." Sen sanottuaan Drusilla astuu lähemmäs Scevolaa, ja alkaa rauhoitella tilannetta: "No niin herrasväki, lopetetaan tämä tappelu ennenkuin se alkaakaan. Mistäs tässä oikein on kyse?"

jester bluffffffff, diplomacy jotain "Scevola.. Scevola! Voi perse..!" Jester manaa puikahtaessaan sisälle rakennukseen ja vilkuilee tilannetta. "Hieno karavaaninjohtaja meillä.." hän mutisee tovereilleen ja levittää sitten leveimmän hymynsä kasvoilleen ja harppoo pikaisesti köriläiden ja kiistakavereiden väliin. "Scevola, sinä vanha juoppo! Mitä kuuluu, mihis kränään sä nyt olet osallistunut?" Puolihaltija kiekaisee tuttavallisesti taputtaen miestä ronskisti harteille ja tökkää tätä merkitsevästi kylkeen kyynärpäällään. Hän ei piilottele mukanaan olevia aseita ja yrittää itsekin näyttää mahdollisimman ryhdikkäältä ja voimakkaalta. Hän yrittää luoda mieheen merkitsevän katseen saadakseen tämän tilanteen tasalle.

Elanzo selvästi nyrpistää nenäänsä tiennäyttäjien osallistuessa tilanteeseen. "Pelasimme korttia, hän pisti pollensa panokseksi ja hävisi, sillä selvä", hän sanoo tyhjentävästi. Scevola sen sijaan tyrskähtää kovaäänisesti ja osoittaa vuorotellen Jesteriä ja Elanzoa. "Katosh! Tota... shinä kaveri! Mää tieshin että tulishit! Shiinäsh näit, Elanzho! Mulki on tyyppei! Äläsh shä ala shiin uhoo! Huijashit, tungit mun olueesheen jothain!" karavaanijohtaja uhoaa nyrkkiään heristellen. Elanzo ei muuta kuin pyörittele silmiään.

Elanzon kätyrit eivät lähesty, ja ovat selvästi hämillään tilanteesta, odottaen Elanzolta lisää ohjeita.

Vasili Knowledge nature +5 / Perception +6 / Social skills -2 "Voi se kiinnostaaki, riippuu vaha mika karavaani", Vasili sanoo ja siirtyy myös Scevolan vierelle. "Ai tuopis jotai vaaraa, no ans kattoo jos haisis", hän jatkaa ja ottaa Scevolan olutastian pöydältä. Vasili nuuhkaisee sitä, arvioiden pitkän juomannauttimiskokemuksen perusteella onko siinä mahdollisesti jotain ylimääräistä.

Jamir, Perception +6, Sense motive +0, Know all +3, Diplomacy +3, Bluf +3 Jamir jatkaa Elanzon tarkkailua, jos on havaittavissa että hän olisi huijannut pelissä tai todellakin huumannut Scevolan. Samalla hän koittaa miettiä mitä huumaamisessa olisi voitu käyttää ja miten sen voisi tunnistaa. '"Tällaisessa kaupungissa toinen todellakin voi huumata vastustajan voittaakseen, mutta mitä ainetta olisi voitu käyttää. Toisaalta onhan meillä alkemisti käytettävissä jos juomasta pitää todisteita kaivella. Todisteen mahdollinen löytyminen saattaisi saada Elanzon pelästymään", hän miettii samalla kuin siirtyy vähän erilleen muista vaikuttaakseen että tapaus herättäisi laajempaa mielen kiintoa eikä vain yhden yksittäisen ryhmän.

Siirryttyään sivummalle hän avaa suunsa jatkaen tarkkailuaan: "Ainahan voimme pyytää alkemistia tunnistamaan juomaan lisätyt aineet. Ja kyllähän tuo oikeastaan uskottavalta kuullostaa. Valitaan yksinäinen kohde ja aloitetaan pelaaminen tämän kanssa ja huumataan tämä ja kynitään tältä koko omaisuus. Jos tulee häiriötä, niin mukana on kaverit varmistamassa". Jamir katselee ympärilleen ja kysyy polyglotiksi: "Tunteeko kukaan edes tuota Elanzoa? Häntä en muista ennen nähneeni".

Vasilin tottunut nenä tunnistaa oluen hyvin huonolaatuiseksi hiivaolueksi, missä alkoholivolyymiä on tahdottu saada paljon ja nopeasti välittämättä lopputuloksen mausta. Mitään poikkeuksellista tai myrkyllistä ei brevoylaisen nenä löydä.

Elanzo pyörittelee ärtyneesti päätään ja katsoo Jamiria. "Mitä hiton salaliittoteorioita kehittelet? Scevola on kyllin tyhmä juodakseen päänsä täyteen ja pantatakseen koko omaisuuden korttipeliin. Tietenkin minä hyväksikäytän hänen typeryyttään", hän rähjää. "Ja melko moni täällä tuntee minut, puolituisen hyväkäs. Suuta soukemmalle", hän jatkaa polyglotiksi, heristäen sormeaan.

Scevola oikeastaan vain jupisee omiaan koko keskustelun ajan, muka kaveeraten uuden ystävänsä Jesterin kanssa. "Valehthelijan tunnishtaa aina! Jetshulleen!"

"No homma sillee et kato ne ei sen hevoi. Ne asiakkaa nii kauan ku ne varattu. Sitte ku ne palaa retkelt, nii voitte pistaa lihoiks, ei siin mitaa. Mut ne lahtee viemaa rojuu viel tanaa ja sille te ette maha mitaa. Kalja iha vaa kaljaa, emma haista huumetta", Vasili vastaa, ja heittää astian takaisin pöydälle.

"Paskat minä alan odottelemaan moista", Elanzo tuhahtaa. "Paattini lähtee huomenna aamulla. Pollet on siinä vaiheessa pihveinä odottamassa ruumassa. Capisce?"

jesterbluff +6, diplo +9 "Eeipäs hätiköidä nyt tätä hommaa, herrat." Jester puuttuu keskusteluun saatuaan Scevolan kimpustaan taputtelemasta ja höpisemästä. "Ilmeisesti tässä on nyt tilanne että alkoholi on tehnyt tepposet miekkosellemme. Ongelma on katsokaas se, että meillä on sama pomo." hän aloittaa nyökäten päällään Scevolan suuntaan. "Meidät on pestattu karavaanin vartijoiksi. Jos karavaani ei pääse lähtemään, niin meiltä menee myös keikka alta. Jostain syystä, jota ei meille kerrottu, saamme tästä keikasta aivan järjettömät massit perillä, joten meillä on tässä oma kaakki ojassa myös." puolihaltija kertoo päätään keikutellen hyvin harmistuneen näköisenä. Hän kääntyy sitten katsomaan Elanzoa. "Olisko tässä jotain millä saatais sotku selvitettyä ja karavaani ajoissa liikkeelle? Meidän pomo ei tykkäis siitä että kamojen kuskaus venyy." hän sanoo katsoen Elanzoa hätkähdyttävän vaaleilla silmillään, ja kaivaa paitansa sisältä Aspiksen merkin, jonka näyttää miehelle. Jester oli pyytänyt merkin hipelöitäväksi ryhmältään ja työntänyt sen visusti piiloon ennen paikkaan astumista.

Elanzo katsoo hieman hämmästyneenä Jesteriä ja tämän vilauttamaa merkkiä. "Jaa sillee vai? Oli miten oli, ei tässä kaupungissa noin vain uhittelemalla saa mitä haluaa, oli mikä sälli tahansa", Elanzo vastaa hieroen leukaansa. "Heppojen hinnalla säilytän niiden henkiparat, kolmesataa kultaropoa."

jester kaikkea mitä vaan voi yrittää Jester tyrskähtää ja yrittää näyttää tyrmistyneeltä. "Kolmesataa kultaa, niistä kaakeista? Hah! Oletko edes nähnyt polleja läheltä, ei niistä saisi sen vertaa edes teurastajalta! Scevola on vetänyt sinua höplästä. Hepat ovat siinä kunnossa että pääsevät eläkkeelle tämän reissun jälkeen. Voin antaa sinulle sata kultaa siitä että olet fiksu mies, ota tai jätä. Joudutaan joka tapauksessa raportoimaan pomolle viivästys, se saattaa kantautua pidemmällekin.."

Muiden puhuesa Jamir koittaa tarkistaa korttipakan. Humalaista on helppo huijata vaikka merkityillä korteilla.

"Siis sa vaittaa, et ne kaakit paras tapa saada ruokaa? Ma luulen et saat parilla kullalla senverra hjuvaa lihaa ku hevoist irtois. Nii kaua ku ne jaksaa kavella ne parempii elos, et ala puhu soopaa njut", Vasili hämmästelee hevosten aiottua käyttötarkoitusta.

Jamir: Jos kortit ovat kunnossa. Jos merkityt, niin se kerrotan ämän tilalta. Tarkistetuan kortit Jamir avaa taas suutaan: "Kolme vanhaa hevosta hinnalla, jolla saa vähintään tuplasti lihaksi kasvaetuja eläimiä. Jos oikeasti haluat ruokaa, niin minusta kuullostaa siltä että sait ihan hyvän tarjouksen, jolla miehistö pysyy tyytyväisempänä".

Jamir ei huomaa korteissa mitään poikkeuksellista.

Elanzo attitude++ Elanzo huokaisee ja nojaa pöytää vasten käsillään. "En minä tullut tänne neuvottelemaan rahasummia, mutta ymmärrän sanasi", hän huokaa, katsoen Jesteriä turhautuneesti. "Scevola sietää joskus saada nenilleen, tommonen juoppolalli kun on", hän jatkaa halventavalla äänensävyllä, osoitellen juopunutta karavaanipäällikköä.

jester vähän lisää diploa "Joo siinä olet ihan oikeassa, eikä me jätetä tätä hommaa selvittämättä. Minkä äijä itselleen mahtaa, tällaisessa kaupungissa. Meidän pomo pitää kyl huolen ukon kurittamisesta, mutta nyt meidän on tärkeintä vaan saada karavaani ajoissa liikkeelle, hevosine päivineen. Saat kultaa sen verran että saat pollejen edestä ruokaa laivallesi, käykö päinsä?" Jester koittaa sovitella asiaa, taputtaen Scevolaa välillä päälaelle, ja tarjoaa sitten kättään sovinnoksi.

"Aid" -2 "Mjaa, se varmaa reiluu. Me ei saada kaakkei tarpeeks nopee muualt, ja te tarttee murkinaa. Annetaa pomon sit hoitaa loppuu, kuha vaa njut paastaa kaikki menee", Vasili myöskin myöntyy Jesterin ehdotukseen.

Elanzo attitude-- Elanzo jostain syystä tyrmistyy käden tarjoamisesta ja katsoo nyrpeästi Jesteriä. "Niin, sen kolmesataa kultaa, mistä puhuinkin", hän ärjyy ja koputtaa hermostuneesti pöytää. Liekö jokin eriskummallinen käsitys Elanzolla kättelemisen merkityksestä...

Jamir Know all +3, Diplomacy +3 aid tai omanaan. Kumpi sopii paremmin GM:n mielestä. Jamir koittaa kuumeisesti miettiä mitä tapahtui ja jotakin oiminta tapaa, joka auttaisi tilanteessa lisää. Tämä lisäksi hän päättää osoittaa vähän tukea Elanzolle. "Hei, tämä herra tässä kuitenkin osoitti suurta kohteiliaisuutta ja järkevyyttä", Jamir sanoo kohdistaen Jesterille. "Ja muutenkin eiköhän se ole epäkohteliasta neuvotella kuivin suin", hän lisää kasoen kysyvästi Jesteriä. "Järkevät ihmiset pääsevä kyllä sovintoon, joten eiköhän tuo juoppalalli saa kohta poistua hoitamaan tehtäviään", Jamir sanoo katsoen toiveikkaasti Jesteriä ja Elanzoa. "Toivottavasti tämä nyt toimii, sillä minä en paljoa pysty 300 kultapalaan auttamaan", hän ajatelee mielessään.

jester raivokasta diploamista Jester mutristelee suutaan vilkaisten Jamiria tämän puhuessa, ja nostaa kätensä sitten puuskaan rinnalleen. Asian ratkaiseminen rauhanomaisesti vaikuttaa tämän mielestä jo aika kaukaiselta haaveelta. "Hei, mä yritän sovitella tätä fiksusti, mut on meillä tietysti tämä toinenkin tapa saada asia ratkaistua. Siihen en vaan välttis haluais alkaa." Puolihaltija sanoo muuttaen äänensävynsä vähemmän ystävälliseksi, ja kääntyy katsomaan Vasilia kohti. "Tällä herralla tässä on kokemusta toisenlaisista neuvotteluista, jos tarjoamani korvaus kaakeista ei kelpaa." hän sanoo hiljaa, ja katsoo sitten Elanzon kätyreitä arvioivasti.

Elanzo Attitude++ (indifferent) "Hyvä on, hyvä on", Elanzo myönnyttelee ja nousee ryhdikkäästi seisomaan. "En ymmärrä mitä miksi te niin kovasti haluatte antaa Scevolan luikerrella tästä pois, mutta se ei ole minun asiani. Pyydän kolmeasataa kultaa, koska se oli panokseni pelissä. Palkkioni alentaminen ei ole juuri ensimmäisenä ajatuksena mielessäni, tiedättehän kuitenkin kuinka paljon suuren väen ruokkimiseen menee rahaa." Elanzo väläyttää pienen virneen ennen kuin jatkaa. "Kuulin, että jokin sakki kävi tekemässä melkoisen ison diilin kaupungin toisella puolella muona- ja juomatavaroista."

Aid -2 jos joku vielä yrittää. "Ei me sita etta se pakoo paasee, tapelkaa lisaa ku tuut enskerran tanne. Mut meida tarttee vaa paasta menee ja hevot paljo vaikeempi hankkii ku ruoka. Jos sa viet ne nii pomo vetaa meit turpaa", Vasili tyynnyttelee Elanzoa.

jester raivokasta diploamista "Sä voit pitää ne kaakit, ja me ostetaan sillä kolmellasadalla kullalla uudet täältä, tai sitten sä otat meidän tarjouksen vastaan ja ostat moninkertaisesti lihaa joukoillesi sillä." Jester sanoo ryhdistäen omaa asentoaan, ja katsoo Elanzoa. "Mun mielestä ihan jees diili, siihen nähden että ratsujen liha ei ole kovin hyvää verrattuna lihaksi tarkoitettuun karjaan." hän jatkaa vielä yrittäen sivuuttaa Elanzon kiinnostuksen muonantilaajiin.

Jamir: Diplomacy +3 oma tai aid. Jamir käy hakemassa uuden juoman Elanzolle Scevolan kaataman tilalle. "Mieti rauhassa. Itse en kyllä hevosenlihaa söisi jos muuta olisi tarjolla. Juoppolalli joutuu tekemään keikkansa, jonka jälkeen hän ei edes omista hevosiaan itse, eli hän joutuu tekemään ylimääräisiä töitä saadakseen ne takaisin itselleen. Ainakaan itse en niitä hänelle vastikkeetta luovuttaisi, eli kyllä hän tästä nokilleen saa ja maine ryvettyy entisestään", Jamir sanoo Elanzolle tarjoten tälle uutta juomaa.

Elanzo on hetken hiljaa, vilkaisten Scevolaa joka välittömästi tarraa Jamirin tuomaan juomaan käsiksi. Huvittuneena tämä pudistelee päätään ja katsoo tiennäyttäjiä. "No menköön koira veräjästä, raukkaparka saa tuosta kuitenkin semmoisen darran, että neulan pudotuskin saa tärykalvot puhkeamaan", Elanzo nauraa, väläyttäen viekkaan hymyn. "Ei minun elämäni parista heposta ole kiinni. Pitäköön Raimondo-polo pollensa niin ei joudu heti mieron tielle." Hän näyttää vielä merkin kätyreilleen, jotka lähtevät hiljakseen poistumaan paikalta.

"Teinä pitäisin matalampaa profiilia. Ei sormella voi syyttää, mutta pisteet kun yhdistää niin olette jo melkoista myllinkiä aiheuttaneet", Elanzo sanoo ohimennessään. "Varmasti joku muukin on huomannut."

Elanzo poistuu, ja Raimondo Scevolan kulautettua vielä kerran oluestaan avaa sammaltavan arkkunsa. "Hei, khiva khaveri oot", hän alkaa sönköttämään Jesterille, vetäen tätä vaatteista lähemmäs. "She shaashtanen pashkhiainen huijash, mut ihan shama ny... te, tehän ootte ne mun jannut, ne..." Scevola alkaa raapia päätään selvästi hämmentyneenä. "Eihän Ashpish ollu she jolta mä masshit shain hevoshiin?" Raimondo ei selvästi ole itse kykenevä ymmärtämään Jesterin harhautusta.

jester diploa ja stealthia Jester hyssyttelee karavaanikuskia ja vilkuilee ympärilleen. "Nyt ihan hys hys. Aspiksen kavereina mokat menee toisen joukon niskaan. Joo, karavaani on meille ja se pitäisi saada lastattua, oletko kykeneväinen lähtemään tänään määränpäähän?" puolihaltija kysyy kuiskaten, ja yllättävän hyvin sopeutuvana viinankäryyn juurikaan nyrpistelemättä. "Meistä ei juuri tykätä täällä niin pidetään ihan vaan matalaa profiilia tän jutun kanssa." hän suostuttelee Scevolaa.

"Juu tokhi mä shulle", Scevola aloittaa. "Mut antakaash ni otan vähän lepiä punkassha. Josh vaikka illalla lähettäish... shillon on viileempikin."

"Parempi lahtee nii pian ku voidaa, taal liikaa vakee joiden kans tapeltii. Ota kahvii tai mita litkuu taal ikina onkaa, et saat paan kuntoo", Vasili sanoo Scevolalle. "Mut ne rojut, ne jo siel valmiina vai kuis? Pitas varmaa kattoo", hän jatkaa kääntyen muun ryhmän puoleen.

"Eihän ne kamat ole siellä valmiina ennenkuin ne maksaa. Pitää mennä sinne ladyn luokse tarkastamaan ja maksamaan tilaus, sitten kamat alkaa liikkua. Herra Scevola ehtii selvittämään päätään sen aikaa." Jester sanoo Vasilille, ja vilkaisee sitten karavaanin johtajaa.

"Joo!" Scevola kirkaisee iloissaan, eittämättä humalasta johtuvaa hihkumista. "Otan tirshat ja shit lähetään!" Raimondo nousee pöydästä jo huojuen ja ja hoiperrella yläkerran portaita kohti. "Mä... tuun shinne jonnekin shit!" hän vielä huutelee käsi ja sormi pystyssä.

"Pitäisiköhän kuitenkin mennä heti laittakaan karavaani kuntoon ja siirtyä kuormaamaan?", Jamir kysäisee muilta.

"Olisikohan Senzerillä ollut mitään millä tämän miehen saa tolpilleen...", Drusilla huokaisee. "En haluaisi odottaa iltaan asti että päästään lähtemään."

"Pakko antaa äijän selvitä sen verran että tietää mihin suuntaan lähteä. Mennään maksamaan kamat ja kuskaus tänne ja katotaan sitten tilannetta uusiks." Jester toteaa ja vilkuilee ympärilleen mahdollisia tuijottavia katseita.

"Joo, kurjaa juoppoo meian pitaa sietaa taal", Vasili sanoo, ottaa leilin vyöltään ja juo siitä tukevan viinaryypyn. "Mennaas sit hakee rojut ja potkii ne hommii", hän jatkaa ja lähtee kauppiaan luo.

Tiennäyttäjät päättävät jättää Scevolan selviämään ja palaavat Cartahegnin huoneelle maksamaan tavarat. Sovittu summa löytyy Aram Zeyn antamasta kolikkopussista. Novaria myhäilee tyytyväisenä ja kertoo työläisten alkavan kasaamaan tavaroita lastauslaiturille.

Kaupungin poikki kulkemisessa kestää aina jokusesti aikaa, ja aurinko ehtii jo painua horisontin taakse hyvinkin nopeasti. Heidän saapuessa takaisin kiltatalolle - Vaeltavalle Tielle - he löytävät Scevolan pitelemässä päätään pöydän ääressä, toisessa kädessä vesilasi. "Jaaa..." hän vaikeroi selvästi hyvin krapulaisena. "Jooh, kai me tästä sit lähetään", hän puhisee ja nousee vaivalloisesti ja lähtee samantien ovea kohti käppäilemään.

Raimondo hakee tallista omistuspapereita vastaan karavaaninsa ja hevosensa. Kiivettyään kyytiin ja otettuaan myös tiennäyttäjät mukaan hän alkaa hitaasti matkata pikkuhiljaa rauhoittuvia katuja pitkin Cartahegnin huoneelle. Matkalla ei enää tiennäyttäjiin kiinnitetä huomiota, hehän ovat karavaanin kärryn takana piilossa. Perille päästyään he saavat vaivatta lastattua karavaanin kaikilla tarvikkeilla, ja matka voi viimein alkaa.

Läävä jälkeen jää

Verenpoukaman jäädessä taaksepäin ei saapuva yö tuo yhtään helpotusta paahtavasta kuumuudesta ja kosteudesta. Avautuvat sisämaan tasangot itseasiassa tuntuvat kuumemmilta kuin mitä tuulisella rannikolla. Kauppatie, surkea polku, kiemurtelee kiertäen pienet kukkulat ja soiset rämeet, toisinaan ylittäen jokisuiston pienempiä ojia.

Kun karavaani saapuu kukkulan harjanteelle suuremman joen reunalle, yhtäkkinen kalina hiljentää viidakon muut taustaäänet. Kolme aseistautunutta miestä tulee esiin lehvistöstä. Mustaihoinen nainen kulkee heidän mukanaan, vaikuttaa olevan heidän johtajansa, harjaten hiussuortuviaan ja virnuillen leveästi. "Eipä jaaritella, tiennäyttäjät. Antakaa avain mitä kannatte niin voin antaa teidän jatkaa matkaanne. Kieltäytykää niin mieheni viskovat teidät jokeen ja voitte uida määränpäähänne."

Diplomacy aid -2 jos joku yrittää. "A no tepa aijii, kjul meida pitaa edes vaha uhota enneku aletaa pistaa turpaa", Vasili vastaa johtajalle. Hän samalla katselee arvoivasti etäisyyttä rosvoihin, pohtien kannattaako ottaa jousi vai käydä heti lähitaisteluun.

Jamir: Dip aid +3 (vaikutus +4) "Tietysti voin jakaa avaimeni... avaimeni onneen", Sanoo Jamir iloisesti jatkaen. "Se on musiikki."

Miekkoset ovat noin kuuden metrin päässä, sekä edessä että takana.

Nainen tyrskähtää Jamirin sanoille. "Te tiedätte mitä tarkoitan. Enkä minä toivo tästä mitään taistelua kehkeytyvän, mutta mikäli ette tee yhteistyötä, se on vääjäämätöntä."

Drusilla: Diplomacy aid +4 "Kenen kanssa meillä on kunnia puhua? Minä olen Lady Drusilla D'Alazario, hyvää päivää!" Drusilla toivottaa, pelaten aikaa. Hän muistaa Aram Zeyn saatesanat avaimen suhteen, joten siitä ei luovuta.

jester diploo sit prkl Jester on torkkunut alkumatkan ajan ja säpsähtää hereille ääniin, refleksinomaisesti painaen kätensä rintaansa, ja samalla karttaa ja avainta vasten. Selvitettyään pöhnänsä ja kuunneltuaan hetken sanailua hän huudahtaa. "Juu hei, ei tartte alkaa kinaamaan, mulla saattais olla jotain millä voisitte tehdä paljon enemmän.." hän aloittaa ja nousee ylemmäs seisomaan jotta hyökkääjien johtaja näkisi hänet.

Nainen kiinnostuu huomattavasti Jesterin ilmoituksesta ja ottaa varovaisen askeleen lähemmäs. "Olen Xeanja, todella... mitä teillä saattaisi olla, mikä herättäisi mielenkiintoni?"

Jester hymyilee leveästi naisen kiinnostukselle. "Minulla on.. tällainen." Jester sanoo kaivaen taskustaan Aspiksen pinssin, ja näyttää sen kämmenellään tummalle naiselle. "Tällä saa valtaa ja kunniaa Verenpoukamassa, ja avoimia ovia. Ja uskon sinun ymmärtävän että näitä ei ole aivan helppo saada käsiinsä."

Xeanja naurahtaa ja pyörittelee päätään, vetäen povestaan sitten esiin miltei samanlaisen Aspiksen symbolin. "No kas kummaa kun löytyy täältäkin samanlainen", nainen ivaa. "Jospa lopetettaisiin nämä leikit nyt tähän ja se avain ilmestyisi tähän hyppysiini, jooko?"

Jamir: Dip/bluf +3 "Anteeksi tyhmyyteni, mutta mitä avainta oikein haluatte?" Jamir kysyy toivoen että Xeanja paljastaisi mahdollisesti jotakin uutta heille. "Ja mikä tässä on ongelma jos te olette samalla puolella", hän jatkaa osittaen Jesteriä ja Xeanja leikkiessään tyhmää. "Mistä oikein on kyse?" Jamir kysäisee Polyglotiksi pitkittäen keskustelua ja koittaen saada itselleen ja muille aikaa miettiä ja valmistautua.

Jamir: Perception +6 Puhuessaan Jamir koittaa myös arvioida vastustajien osaamisen ja heidän käytössään olevat aseet ja muut keinot ja erityistaidot kuten loitsimisen.

Jester huokaa ärtyneesti ja naksuttelee niskojaan. "No, tästä olisi voinut päästä helpolla, ja voin sanoa että hyppysiisi ilmestyy kyllä mielellään jotain aivan muuta kuin avain jos tästä ei päästä rauhassa etenemään", puolihaltija sanoo äänensävyn muuttuessa uhkailevaksi, ja nostaa kätensä ylös jousensa luokse, valmiina vetämään sen esille.

Aid jutteluun yhä -2 Vasili huomaa Jesterin liikkeen ja valmistautuu myös nykäisemään aseensa esille. "A ni, meit nelja ja teit kans. Paastatte meida menee tai kaikkiin sattuu. Meil merkit, et samaa jengii, tai sit me kovempii ku pistettii jo turpaa. Et jos haluu viia kaikki raajat kotii tanaa nii paree lahtee", hän jatkaa Jesterin uhkausta.

Jamir: valmiina aloittamaan Inspire Courage:n Tarkkailunsa ohella Jamir valmistautuu aloittamaan laulun ja ottamaan tikarin esiin jousellisesta rannekotelostaan. Naisen porukka on hänen mielestään liian lähellä jotta jousta kannattaisi käyttää

1. kierros

Xeanja hymähtää tympääntyneesti. "Hyvä, lopetetaan tämä teatteri", hän saa sanotuksi, tehden pienen eleen kätyreilleen, minkä voi helposti ymmärtää käskyksi käydä kimppuun. Nainen alkaakin heti loitsia jotakin, jonka Jamir tunnistaa sleep loitsuksi.

Kätyrit ottavat vasta taisteluasentoaan – tietenkin – ja Jester muut ehtivät tehdä tehtävänsä.

"Itsehän kerjäsit.. " Jester mutisee ja vetää jousensa esille, yrittäen yksinkertaisen tehokkaasti ampua loitsivaa naista nuolella.

Nuoli lennähtää harmittomasti jonnekin viidakon pimentoon.

Drusilla: Move ->C4, Touch of Serenity DC15, pitää osua ensin, atk +0 Vai sitä ruvetaan loitsimaan... Drusilla tuumii vakavana. Nainen tarttuu hameenliepeisiinsä, ja lähtee tarpomaan viidakkomaastossa kohti Xeanjaa. Vihollisen vierelle päästyään, Drusilla vapauttaa toisen kätensä hameensa helmasta, ja taputtaa Xeanjaa kevyesti poskelle. "Noh, noh, on huonotapaista olla noin aggressiivinen. Oletko varma ettet haluaisi jutella tästä vielä?"

Drusilla huitoo auttamattomasti ohi Xeanjasta, jotka saa jatkaa loitsintaansa häiriintymättä.

Jamirille 14 pistettä nonlethal vahinkoa. Kätyrit lähestyvät hyvin päättäväisinä, aseinaan sukkanuijat. Äkkiä he saartavat sekä Vasilin että Jamirin, ja mätkivät onnessaan Jamirin unten maille. Vasilia kohti tullut hyökkäys sen sijaan menee kaukaa ohi.

Move C2, kiertäen että nainen ei ota AoO:ta. PA naiseen +7 2d6+9, tai +9 2d6+11 jos ihminen. Vasili huomaa Jamirin kaatuvan, mutta päättää että loitsija on vaarallisin, ja lähtee tämän kimppuun ottaen matkalla vasaran käsiinsä, koittaen väistellä rivirosvojen sukkanuijia kulkiessaan. Päästyään asemiin lyö hän naista kaikin voimin, ja huutaa: "Turpa kiinni, akka!"

Vasilin karatessa kätyreiden luota toinen heistä onnistuu kolauttamaan brevoylaisen olkapäätä kipeästä sukkanuijallaan, ilkkuen perään "Pelkuri!". Vasili kuitenkin sitten tulee pelokkaan oloisen naisen vierelle ja mätkäyttää tämän maantasalle kertalaakista.

Kaikessa tässä vilskeessä Jester huomaa jonkin pienen sisiliskon ujuttautuneen hänen vaatteilleen ja selvästi yrittää etsiä jotain. Tultuaan huomatuksi se näykkäisee Jesterin panssaria ja pakenee tiehensä.

Jester on katsonut haltioituneena Vasilin taidonnäytettä huomaamatta liskon luikertelua aluksi, mutta hokattuaan otuksen ensihämmennyksen jälkeen hän nappaa siitä nopeasti kiinni, laskien aseensa jos tarvitsee. Tämän jälkeen puolihaltja harppaa sitten kauemmaksi häntä lähellä olevasta jurosta vastustajasta. "Mikäs pikkulisko se tämä?"

Lisko yrittää puolustukseen purra Jesterin kättä, mutta nahkahanska vaimentaa näykkäisyn vaarattomaksi. Jester nappaa liskon käteensä melko vaivatta.

Move E4, Advice: +1 atk/dmg Drusilla nyökkää Vasilille, ylpeänä tämän tehokkaasta toiminnasta. "Noin, jatkakaa hyvää työtä. Muutama kunnoton pahalainen tarvitsee vielä ojennusta. Lyömällä rauhoittuvat," hän opastaa muita, ja harppoo lähemmäs toimintaa.

Huolimatta johtajattarensa kaatumisesta, kätyrit jatkavat urhoollisesti taistoaan. Yksi lähtee Xeanjan kaatajan, Vasilin, perään, mutta tämän huitaisu menee ohi. Jesterin kimppuun käy kaksi miekkosta, joista toinen onnistuu napauttamaan kipeästi vasempaan kylkeen.

Normal attack +7 (+9 human), 2d6+7 (2d6+9), 5ft step d3 tai jos vastus kaatuu niin move e2. Advice laskettu. "Ai sakin haluut turpaan?" Vasili hämmästyy kätyrin rohkeutta, ja jatkaa vasaransa kaarretta kohti uuden kohteensa päätä. Hän samalla vilkuilee miten muu ryhmä pärjää ja liikkuu heitä kohti.

Kätyri väistää vaarallisesti viuhuvan jättivasaran hiuksenhienosti.

"No nythän!" Jester älähtää ja astuu askeleen kauemmas, työntää liskon nopeasti reppuunsa ja yhdellä kädellä kiristää repun suuaukon narun kiinni niin ettei otus pääse karkuun. Tämän jälkeen hän ottaa askeleen takaoikealle ja viskoen ensin jousensa maahan ottaa miekkansa esille. "Ei mene nyt kyl yhtään niinkuin elokuvissa!"

Unarmed strike +1 / 1d6+1 advice laskettuna. Advice pysyy päällä Drusilla hivauttaa avokämmenellä lähestyvää rosvoa, pitäen sijaintinsa. "Jos Vasili-herra millään malttaisi viimeistellä sen pahalaisen, ja joutua tänne avuksi."

Drusilla mottaa hieman voimattomasti miekkosta poskelle. Jälki näyttää lähinnä imartelevalta.

Kätyrit yrittävät taas lähestyä saartamaan tiennäyttjiä, mutta sukkanuijat kaikki heiluvat ohi kohteistaan.

Normal attack G1 +7 (+9 human), 2d6+7 (2d6+9), 5ft step e2. Advice laskettu. "Govno, nilkki vaisti", Vasili hämmästyy iskun mennessä ohi. Hän toistaa yrityksensä ja koittaa keskittyä tarkemmin osumiseen. "Ala lapsi sita vaa humauta kunnolla!" hän yrittää opastaa Drusillaa.

Vasilin vasaranisku paukauttaa miekkosen syvempään uneen.

Jester yrittää huitaista miekallaan lähimpänä itseään olevaa roikaletta, näyttäessään siltä ettei ole ollenkaan elementissään. "Siitäs saat!"

Jester sohii ohi. Kätyri myhäilee, eli ei oikein ymmärrä olevansa pahasti alakynnessä.

Grapple +5 (improved grapple, flank, advice laskettu). Advice pysyy päällä (viimeinen kierros) Nyt kun Vasili ilmestyi lopulta vastustajan taakse, Drusilla nappaa miehestä kiinni, yrittäen pitää tämän paikoillaan. "Hyvältä näyttää, siivotaan vielä nämä viimeiset", hän ohjeistaa kumppaneitaan.

Drusillan napatessa miehestä kiinni tämä riuhtaisee itsensä samassa hetkessä pois ja mulkaisee vihaisesti. Hän luo katsee toiseen kätyriin, joka vartoo hetken. Saarrettu mies ottaa sivuaskeleen piirittääkseen Drusillan, jonka jälkeen kummatkin mätkivät sukkanuijillaan naista, siinä kuitenkaan onnistumatta. Drusilla ketterästi väistelee hyökkäykset.

5ft step e3, Normal attack G2 +7 (+9 human), 2d6+7 (2d6+9). Advice laskettu. "Tunarit, lahtekaa vetaa ku viel voitte", Vasili naurahtaa rosvojen huitomiselle. Hän ottaa askeleen eteenpäin ja jatkaa rosvojen vasaroimista.

Tällä kertaa Vasilin moukari tyrmää toisen kätyreistä maan tasalle verta vuotamaan.

Jester yrittää yhä huitoa viimeistä roistoa olemattomilla miekkataidoillaan.

Lähellä käy, vaan panssari torjuu iskun.

Advice loppu. Grapple +2 Drusillalta alkavat neuvot loppua, mutta toverit näyttävät pärjäävän hyvin ilmankin. Nainen pyyhkii hikeä otsaltaan, ja yrittää napata kiinni viimeisestä roistosta.

Kaikki karkaa Drusillan käsistä. Viidakkoilmasto ei selvästi sovi hänelle.

Eikä tunnu sopivan kätyrillekään. Huomattuaan viimein kaikkien muiden kaatuneen, tajuaa miekkonen ottaa jalat alle, ja juoksee pakoon minkä kerkiää.

Taistelu ohi (ellei joku jahtaa)

Raimondo Scevola kuljettajineen pikkuhiljaa tulee esiin viidakon lehvistöstä ja varovaisesti vilkuilee tiennäyttäjiä. "No, kuis on, kehtaako naamaansa näyttää?" hän kysyy arasti.

Jamir ja Xeanja ovat tajuttomina, kaksi maassa makaavaa kätyriä tuntuvat olevan vielä kuolemassa.

Jester huokaa helpottuneena taistelun ollessa ohitse, ja huutaa vielä viimeisen perään "Pare juostakin ja pikkasen lujaa!" Tämän jälkeen hän marssii tajuttoman Xeanjan luokse, kääntää tämän selälleen ja muitta mutkitta kaivaa Aspiksen pinssin tämän povesta. "Toinen jo tällä matkalla. Taidan alkaa keräämään näitä." puolihaltija mutisee ja flippaa merkin ilmassa, työntäen sen sitten taskuunsa toisen seuraksi. Hän vilkaisee myös Jamiria kohti. "Tuon voisi hoitaa hereillä olevien kirjoihin. Drusilla, minulla on villi fiilis että sinä osaisit auttaa häntä? Mitäs tälle tehdään, pistetään pakettiin ja metsään?"

"Osaan minä toki kaataa parannusjuomaa puolituisen kurkusta alas, ei siihen korkeakoulututkintoja tarvita," Drusilla vastaa Jesterille, ja ryhtyy tuumasta toimeen. Nainen penkoo Senzeriltä saadun juoman Jamirin tavaroista, korkkaa pullon, ja alkaa varovasti valuttaa juomaa tajuttoman puolituisen suuhun.

Jamirille 6 hp takaisin (sekä lethal että nonlethal, eli jäljellä nyt 8/10 hp) Pullon vaikutus saa Jamirin virkoamaan.

Jamir nousee istumaan päätään pidellen. Hän vilkuilee ympärilleen ja nyökkää Drusillalle. "Olipa se isku. Huomini taisi olla keskittynyt tuohon loitsijaan", hän sanoo.

Vasili katsoo vielä pakenevan rosvon perään. "Bah, ei enaa mun vaiva toi nilkki", hän toteaa, ja laittaa aseensa pois. Hän astelee rauhallisesti Jamirin luokse, ottaa leilin vyöltään ja hörppää tukevan ryypyn. "Sa sait aika tallin. Ota ryyppy, se auttaa", hän sanoo Jamirille ja tarjoaa viinaleiliä.

"Kiitos ei. Herkkä vatsani ei taitaisi pitää tuosta, enkä viitsisi menettää tajua paria kertaa päivässä", hän vastaa hilpeästi Vasilille pidelleen vielä päätään ja jatkaa, "No eiköhän tämä päänsärkykin tästä mene itsekseen ohi viimeistään aamuksi. Pitäisiköhän noita miekkosia auttaa. Pomosta en tiedä. Aspis on aina Aspis". Jamir noisee pystyy ja käy tarkistamassa maassa makaavat viholliset. Tavalliset rivijampat vähän säälittävät häntä. Täällä ei paljoa taida vaihtoehtoja olla, joten niiden auttaminen voi olla sijoitus tulevaan. Eniten häntä kuitenkin kiinnostaa johtajan tavarat ja varusteet. Tämä kuitenkin oli jonkinlainen loihtija.

Jester on tässä välissä sitonut pääleidin narulla ja puistelee käsiään. "No, tämä ei ainakaan pakoon pääse. Minä pidän sen pinssin." puolihaltija nurisee ja laskee sitten repun selästään. "Ja nyt katotaas mikä tämä otus oikein on." hän sanoo ja kaivaa hanskoineen liskon repustaan. "Et pure minua sitten.." hän mutisee ja pitää liskosta hyvällä otteella kiinni tutkien sitä. "Ei mitään ihmeellistä, näköjään. Yritit pölliä sen avaimen, kutale. Mitäs nyt mahdat, häh?"

Jamir: heal +0, Detect magic Jamir katsoo mitä voi olemattomilla parannustaidoillaan tehdä maassa makaaville vastustajille. Sitten hän puhuu taas sillä laulavalla nuotillaan joitakin muille vieraita sanoja, jonka jälkeen hän tarkkailee liskoa ja sidottua vankia.

Lisko vain tuijottaa Jesteriä. Sen katse, ihme kyllä, vaikuttaa närkästyneeltä, aivan kuin se ymmärtäisi mitä Jester puhuu.

Jamir saa selvitettyä, että Xeanja ja toinen kaadetuista rosvoista ovat vielä hengissä. Sen sijaan toinen kaatunut kätyri on lopettanut hengittämisen.

Xeanjalta löytyy muutamia tavaroita. Yksi maaginen käärö, yksi taikasauva, lyhytkeihäs ja taikakomponenttipussukka.

Jester mulkoilee liskoa samalla mitalla ja kaivaa taskustaan ohuen narunpätkän, josta sitoo taiteillen otukselle valjaat. "Nyt et pakene, liero. En tiedä mitään teikäläisistä, joten kunhan pääsen kaupunkiin niin luen parit opukset. Ja huudat kovaa jos on nälkä."

Jamir: Know all +3, spellcraft +3 Jamir koittaa muistella mitä hän tietää loitsijoista ja oudoista eläimistä heidän kanssaan. Sitten hän yrittää tunnistaa käärön ja taikasauvan. "No mitäs sitten?" Jamir kysyy muilta.

Knowledge: Nature +5, Handle Animal +2, Wild Empathy +0 "No, jaapa mulle enemma!" Vasili vastaa Jamirille, ja laittaa leilinsä takaisin reppuun. Hän huomaa Jesterin tutkivan liskoa ja astelee tämän vierelle. "Najutas tanne sita elukkaa", Vasili sanoo Jesterille. "Katotaa mika hemmo ja mitas se tjukkaa", hän jatkaa kumartuen tutkimaan eläintä ja kutittamaan sitä leuan alta.

Taikaesineet eivät kerro Jamirille itsestään mitään.

Vasili tunnistaa liskon hyvinkin tavalliseksi vihreäksi isoskinkkiliskoksi. Se tosin reagoi kutitteluun ärtyyntyneesti ja yrittää vältellä. Se tuntuu mulkaisevan Vasilia halventavasti.

Jamir muistaa, että ainakin velhot ja noidat, jälkimmäiset varsinkin, pitävät lemmikkejä. He hankkivat lemmikin rituaalin kautta, jolloin tavallinen eläin kehittää alkeellisen älykkyyden ja muuttuu siten maagiseksi olennoksi.

"Ehkä olisi hyvä pitää tuo yhtä tiukasti kiinni kuin muutkin. Se ei taida olla normaali, vaan loitsijan maaginen lemmikki. Eli hyvin sidoksissa häneen", Jamir nyökkää ryhmää johtaneen naisen suuntaan. "Mahdollisesti vakoilee hänelle. Mitäköhän hän muuten avaimesta tietää? Tietää enemmän kuin me koska sen halusi", Jamir kuiskuttelee muille.

"Jaa? Taikaotus? Sitä parempi." Jester virnuilee hieman ilkeästi ja tökkää liskoa kuonon kärkeen ennenkuin työntää sen yhteen lanteillaan olevista kangaspusseista. Narun hän sitoo huolellisesti vyöhönsä kiinni. "Siellä pysyy. Siitä avaimesta, no, kai se on tärkeä kun herraisoherra lähtiessäkin käski pitämään siitä huolta." Jester toteaa kohauttaen olkiaan. "Tallessa se kuitenkin on."

"Tavallisest ma jatan rosvot vaa lojuu, joku susi ne hoitaa loppuu varmast. Kai taalki jotai elukoit jotka pistaa poskee tommoset nilkit", Vasili sanoo katsoen tiellä lojuvia rosvoja. "Mut pida se elukka vaa, ei sen vika et toi akka tommone rjuokale. Paastetaa se menee perilla, tai jossai", hän jatkaa Jesterille.

Puolihaltija nyökkää Vasilille nopeasti, ja vilkaisee muita. "Hyvä. Jatketaanko matkaa sitten? Minun puolesta voidaan jättää nämä tähän oman onnensa nojaan, vai haluaako joku kuulustella? Minua ei voisi pätkääkään kiinnostaa räpeltää enempää aspiksien kanssa, saati armomurhata. Vieköön pedot jos ei ehdi sitä ennen herätä ja päästä irti." Jester puhisee ja käy keräämässä poisheittämänsä jousen maasta, nostaa sen selkäänsä ja työntää sitten miekan tuppeensa.

Jamir tarkistaa vielä muutkin vastustajat ja poistaa näiltä lähes kaiken mahdollisen. "No juu. Eiköhän jatketa matkaa. Saadaan tavarat perille ja tehtävä suoritettua", Jamir sanooa ja pyörittelee kääröä ja taikasauvaa uteliaana käsissään jatkaen, "Näitä voinee tunistella matkan aikana. Saattavat vielä olla hyödyksi"

Tiennäyttäjien kolutessa vihollisten tavaroita ja pohtiessa liskon kohtaloa, Raimondo tulee hätäisenä heidän keskelle ja osoittaa vapisevalla kädellä tulosuuntaan. "Tu-tuolla, katsokaa!" hän huudahtaa paniikissa. Jossain kaukana parveittain lintuja lentää poispäin viidakon puista, ja etäinen apinoiden pelokas mekastus viittaa jonkin suuren voiman vyöryvän viidakkoreittiä pitkin, enintään kahden tunnin matkan päässä. "Me-meidän pitää lähteä joutuin! Nyt perseet penkkiin ja lähetään, äkkiä!" Scevola hoputtaa.

Tiennäyttäjät sitten asettuvat Raimondon karavaanin kyytiin, joka osaltaan hoputtaa kuljettajiaan imemään hevosista kaiken vauhdin paetakseen mitä ikinä perästä onkaan tulossa.

Jatkuu seuraavassa osassa.

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped