Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: Arkhios, Filadeus, Jacen, Zathow
Hahmot: Rogar, Garum, Qvir, Teziem

  1. Crypt of Fools 2013-07-12
  2. Crypt of Fools 2013-07-12 2

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.

Viikko Tästä Eteenpäin...

Aiemmin koossa ollut ryhmä on suurimmaksi osaksi lähtenyt laivalla takaisin Absalomiin Teziemin jäädessä tarkkailemaan tilannetta. Loosiin saapuu muutamia vahvistuksia muilta mailta, ja noin viikko ehtiikin viime reissusta kulua kun alkaa taas tapahtua...

Ryhmä on kutsuttu kapteeni Hestia Themisin toimistoon Cassomirin kaupungissa. Tummatukkainen nainen pudistelee päätään ja pyörittelee äimistyneenä kädessään pitelemää kirjettä. Hänen puheensa on kiivasta ja nopeaa.

"Tämä on tavattoman kummallista. Jälleen yksi kidnappausaalto on iskenyt rakastamaani kaupunkiin. Nähtävästi kaupungin asukkaat ovat helppoja kohteita niille, jotka siitä hyötyvät. Vaikka tämä hämmentää minua, olen enemmän huolissani raporteista. Niissä puhutaan kuinka jotkut kaapatuista ovat palanneet kaupunkiin epäkuolleina hirviöinä sen luonnon kataklysmin kultin kätyreinä!"

Silmin nähden raivoissaan oleva kapteeni hyppää seisomaan ja lyö nyrkkinsä pöytään jatkaen välittömästi puhettaan. "Tämä loppuu tänään! Kolmatta kertaa taistelemme niitä Groetusta palvovia koiria vastaan ja neljättä kertaa ei tule!" Themis hammasta purren rauhoittaa itsensä ja nojaa kämmenillään työtasoaan vasten. "Lähetän teidät Swiftin vankilaan kuulustelemaan yhtä kultistia, joka napattiin itse teossa yrittäessään kaapata paikallista rakentajaa. Vankilan edustalla tapaatte tiedustelijani Garverin, hän johdattaa teidät sen kultistiääliön luokse. Selvittäkää missä hänen toverinsa majailevat, missä viimeisimmät uhrit ovat ja miten heistä tulee epäkuolleita. Vapauttakaa niin monta Cassomirin asukasta kuin mahdollista, järjestö kaivaa aina silloin tällöin hyvää julkisuutta. Ymmärretty?"

Ilmeenkään rävähtämättä Hestian raivoisasta selonteosta huolimatta, Rogar Eilif nyökkää ymmärtäen kiusallisen tilanteen. "Tehtävänanto on harvinaisen selvä. Yksi asia kuitenkin mietityttää. Miten tahdotte tämän Groetuksen kultin jäsenille tapahtuvan? Onko suotavampaa, että he ... katoavat jäljettömiin, vai tahtooko viranomaistaho kenties kuulusteltavia ja sittemmin saattaa heidät vastaamaan teoistaan oikeuden eteen?" Lyhyt mutta leveäharteinen, harmaapartainen ulfeenimies kysyy kapteenilta.

Themis kääntyy ulfeenia kohti yllättävän rauhallisesti. "Vankilassa olevaa sekopäätä älkää muuttako maan matosiksi - hyödyllinen tiedonlähde kun sille päälle sattuu - mutta muut eittämättä päätänne halajavat voitte päästää tuskistansa. Sama kohtalo heitä odottaisi viranomaistenkin käsittelyssä. Autatte byrokratian rattaita, vaikkapa."

Rogarin leuka kiristyy, kun tämä puree hampaansa yhteen ja nyökkää kapteenille. Sitten mies nousee tuolistaan, oikaisten yllänsä olevat turkikset ja poistuu paikalta tarkistamaan varusteensa; ja tarvittaessa täydentämään niitä tehtävää varten.

"Epäkuolleita? Hmmm, minun pitää täydentää tarvikkeitani ainakin pyhällä vedellä sitten", sanoo värien sekamelskaan pukeutunut garundi. Sekamelska kuvaa vaatteita hyvin, sillä tuskin kenellekkään tulisi mieleen yhdistellä kaikkia niitä värejä joita hänellä on päällään. Tosin vaatteitakin paremmin silmiinpistävää on hänen silmänsä. Ne ovat vihreät, mutta hyvin sameat. Käyttäytymisestä päätellen hän ei kuitenkaan ole aivan sokea, mutta vaatteiden perusteella vähintään värisokea kuitenkin. "Anteeksi, kaikki eivät varmaan tunne minua. Olen Qvir", hän esittäytyy ja jatkaa sitten kylmästi, "Epäkuolleita luovat ansaitsevat kuoleman".

Astuessaan Qvirin kohdalle vankkarakenteinen ulfeeni pysähtyy, ojentaa kätensä puristaakseen garundin kättä ja puhuu, hymyillen: "Rogar Eilif, Kalsgardista. Ehkä olet kuullutkin Linnormikuninkaiden Maista, ystävä?" Qvirin onneksi Rogarin pitkät ja lievästi kiharat hiukset sekä palmikoitu leveä parta ovat luonnostaan hopean harmaat, eikä siten ainakaan siltä osin tule väärinkäsitystä värin suhteen. Muuten väljien, tylsän värittömien vaatteiden ohella tämän ulfeeniksi lyhyen miehen varustuksiin kuuluu mammutinturkkitalja, kiedottuna olalle ja vyötäisille. Käsissään ja jaloissaan tällä on, kuin myös mammutin taljasta valmistetut saappaat ja käsivarsisuojat. Taljan alla miehen yläruumis on paljas ja lihaksikas, mutta miehellä ei näytä olevan juurikaan minkäänlaista aseistusta. Ainoastaan muutama heittokeihäs selässä.

"Ihan vain selveentääkseni asioita, niin en kuulu papistoon, vaikka Sarenraeta palvon ja osaan myös parannustaikuutta. Ja kyllä olen kuullut Linnormikunikaiden maasta. Itse olen kotoisin pohjoisesta Varisiasta juuri Irrisen ja Linnormikunikaiden maan lähistöltä", Qvir kertoo kätellessään.

Ihmisten edetessä jo pois huoneesta kiinnittää Hestia Themis katseensa kääpiöön ja haltiaan. Hiukan kummaksuen hän katsoo kääpiötä. "Luulin, että Yrmy passitettiin Absalomiin. Vai kukas sinä olet?"

Paikalla toistaiseksi hieman jähmettyneenä seisonut kääpiö hätkähtää lasittuneesta katsestaan ja katsahtaa terävästi kapteenin suuntaan murahtaen: "Hrhm. Etkös kääpiötä toisesta erota?". Garum on tosiaan jo selkeästi kääpiöksikin hieman iäkäs ja runsaiden arpien peittämä. Kasvonpiirteitä hallitsevat muhkea joskin sekava rinnalle ulottuva parta sekä kalju pää, jota peittävät kuluneet sotamaalaukset. Haarniskana toimii hieman tummentunut ketjupanssari ja vaatteet alla näyttävät myös jo hyvin käytetyiltä. Selässä myös näyttää heiluvan valtava kirves sekä leka. Myös jokin pyöreä kypärän näköinen näyttäisi roikkuvan siellä.

Garum tuhahtaa vielä pari kirosanaa kääpiöksi ja lähtee liikkeelle muiden luo, jossa mörisee: "Garum on nimi. Our'rk, nurrk aazh. Kapteenin Liekki, k'ar gann th'azturzh nurtka lalpoahth. Eh?" Päätteksi vielä irvistää, jota toki joku voisi tulkita myös hymyksi sekä viittoo kohti kaupunkia.

Rogar virnistää kuullessaan taakseen jääneiden keskinäisen vuoropuhelun; ja etenkin kääpiön jupinan. "Tämäpä yllätys! Enpä olisi arvannut, että olisit niin pohjoisesta kotoisin", Rogar jatkaa Qvirille, heidän jatkaessaan kulkuaan pois kapteenin toimistolta. "En toki tarkoita loukata" Hän vielä lisää nopeasti.

"En loukkaannu. Suurin osahan ei niin pohjoisessa ole, mutta jotkin klaanit saattavat vaeltaa kauan ja kauas läytäkseen itselleen sopivan alueen. Näin oli myös oman klaanini kohdalla. Useampi sukupolvi matkaa pohjoiseen. Mutta turha tässä on puhua klaanistani, sillä meillä on tehtävä ja pitää valmistautua ennen sitä", Qvir lopettaa pitkän puheensa.

Rogar nyökkää ilmaisten, että asia on loppuunkäsitelty.

Qvir on juuri lähdössä kun hän kääntyy vielä Rogarin puoleen. "Tiedätkö kuka tämä neljäs henkilö on?" hän kysyy vähän hämillään. "Garum ilmeisesti kuuluu ryhmäämme, mutta entä tuo haltia? Kolme on nimittäin mielestäni vähän pieni ryhmä", hän jatkaa.

Tehtävänantoa synkkä ilme kasvoillaan kuunnellut Teziem havahtuu mietteistään Qvirin osoitettua tätä. Haltia kohottaa osirionilaistyylisen hupun verhoaman päänsä ja katsoo muita vuorotellen silmiin mustilla, pupillittomilla silmillään. "Anteeksi, jäin pohtimaan viime viikkojen tapahtumia ja sitä, mikä yhteys niillä olisi nyt näihin epäkuolleiksi - haltia sylkäisee sanan sanottuaan - muuttumisiin. Nimeni on Teziem, Teziem Arkady. Olen viettänyt Cassomirissa kohta kuukauden ja epämiellyttävän pitkän ajan siitä kaupungin alisissa viemäreissä." Haltian vaaleat pussihousut ja löysä paita ovat tarkemmin tarkasteltuna tummuneet sieltä täältä, minkä lisäksi Teziemin ympärillä leijuu vieno laskiveden haju. "Pahoittelen tätä lemua. Osa siitä tulee viemäreistä, osa taitaa olla jäämistöä Yrmystä, toisesta kääpiöstä joka oli mukana aiemmissa tutkimuksissa..."

"Ennen kuin lähdette hippulat vinkuen", Themis keskeyttää, "Ottakaa kuitenkin mukaanne tämä Cassomirin kartta. Uskon, että Teziem löytäisi tiensä Swiftin vankilaan unissaankin, mutta muille vanhan kaupungin sokkeloiset kadut voivat aiheuttaa päänvaivaa." Kapteeni vippaa pöydälle nahkaisen kotelon, eittämättä kartta sisällään.

"Jo on sekavat merkinnät kartassa", Rogar ajattelee, huomaamattaan ääneen, nähdessään kartan numeroidut sijainnit ja niiden listauksen kartan laidassa "ei minkäänlaista johdonmukaisuutta", mies mutisee huokaisten vielä lopuksi turhautumistaan.

"Parempi se kuin ei mitään. Itse olen nimittäin uusi täällä enkä tunne kaupunkia ollenkaan. Mennään reittiä jonka varrelta saan ostettua pyhää vettä. Muuten olen valmis", Qvir sanoo.

"No, enpä tiedä kenen ajatus oli pistää nähtävyydet noin sekavaan järjestykseen", Hestia Themis toteaa ääneen, käsiään levitellen. "Ehkä joku nero ajatteli, että pitkin kaupunkia väsyttämällä saadaan kaikki killingit taskuista juottoloihin." Tämän sanottuaan kapteeni käännähtää ikkunaa kohti. "Mutta mikäli teillä ei enempää jupistavaa ole niin kannattaa varmaan mennä vankilan edustalle joutuin. Graver odottaa teitä siellä."

"Totta. Minulle on aika se ja sama mitä kautta menemme. Kenties tämä Teziem tietää parhaimman, ja ennen kaikkea nopeimman reitin?" Tämän sanottuaan, Rogar noutaa muut varusteensa säilytyksestä ja jatkaa matkaansa ulos odottamaan muita varmistuttuaan siitä, että tällä on kaikki tarvitsemansa.

Vilkaistuaan karttaa Teziem toteaa muille löytävänsä vankilan helposti. "Pyhän veden hankkiminen lienee viisasta muillekin, joten kävellään temppelin kautta. Minulla on vahva aavistus siitä, että puhe epäkuolleista ei jää vain puheeksi", hän toteaa. Sanottuaan tämän Teziem kääntyy Garumia päin ja sanoo tälle hymyillen: "Mukava nähdä, etteivät kaikki Avistanin kääpiöt ole aivan yhtä, hm, ronskeja kuin täällä aiemmin töissä ollut Yrmy." Lopuksi Teziem kättelee vielä Qviria ja toivottaa tämän tervetulleeksi porukkaan. "Rogarilla tuntui olevan kiire, joten lähtisimmekö tästä sitten liikkeelle, kuten arvon kapteeni kehotti?"

Garum huomatessaan, että hänen inspiroiva selityksensä ei ollut nostattanut ryhmää heti aivan oikeanlaiseen toimintaan, ryhtyy etsimään olutnassikkaa käsille. Tämän saatuan hänen ilmiselvänä aikomuksena on juoda se ja ehkä pari muutakin matkalla määränpäähän.

"Ehkä olette huomanneet, mutta en näe kauas", Qvir selittää vähän kiusaantuneena muulle ryhmälle matkalla vankilalle.

Qvir: Rogarin Wand of Cure Light Wounds (38 latinkia jäljellä)

Rogar kääntyy katsomaan Qviriä silmiin, ja nyökkää ymmärtäneensä yskän. "Sanoit osaavasi parannustaikuutta. Mahtaisitko kenties osata käyttää tällaista?" Rogar kysyy, ojentaen järjestön leimalla varustettua parannussauvaa, "Itse en ole saanut perehdytystä pappistaikuuteen. Siksi ehdotankin sopimusta: minä, Garum ja Teziem pidämme huolen, että pysyt mukana ja turvassa, ja aina silloin tällöin, kysymättäkin, käytät tätä sauvaa haavoihimme joita aivan varmasti tulemme näkemään ennemmin tai myöhemmin? Käytettäväksi tämä on tarkoitettu, joten älä suotta kursaile." Silmäillessään muiden ilmeitä ehdotuksensa johdosta, ulfeeni jatkaa vielä, kohdistaen katseensa kääpiöön ja haltiaan, mutta puhuen pikemminkin kaikille: "jos muiltakin löytyy omia parannussauvoja, ei liene pahitteeksi jos yhdistämme resurssit yhteisen hyvän puolesta? Ai niin, yksi asia vielä. Meidän pitäisi löytää henkilö nimeltä Teppish, oli tämä sitten elossa, kuollut tai peräti epäkuollut. Ymmärsin, että olet ollut tekemisissä hänen kanssaan aiemminkin, Teziem, joten mahdatko vielä tunnistaa hänet?"

"Enköhän, ainakin luulisin niin. Teppishin pitäisi kylläkin olla jo menehtynyt, mikä viittaisi epäkuolleena nousemiseen", Teziem vastaa Rogarille. "Parannussauvojen yhdistäminen on hyvä ajatus. Tämän kepin kanssa olen saanut aikaan lähinnä sinisiä kipinöitä", hän jatkaa ja ojentaa Qvirille hieman tummuneen, viemärinhajuisen parannussauvan joka näyttää lähes identtiseltä Rogarin vastaavaan. "Mikäs silmissäsi on, Qvir? Kenties joku papeista voisi tehdä niille jotain samalla kun käymme hakemassa pyhitettyä vettä", Teziem sanoo ja katsoo garundimiestä hieman huolestuneen näköisenä.

"Parannussauvojen käytö on ongelmatonta. En itse kyllä sellaista vielä omista", Qvir sanoo ottaessaan sauvat talteen ja laittaen ne helposti saataville. "En tiedä onko syynä lumikenttien loiste vai mikä, mutta siitä lähtien kun muistan en ole nähnyt kauas tai erottanut värejä. Valitettavasti mikään ei tunnu pystyvän parantamaan sitä", hän sanoo kääntyessään Teziemiä kohti. Saatuaan pyhitettyä vettä sen yhden johon hänellä on varaa, Qvir ilmoittaa olevansa valmis jatkamaan vankilaan.

Qvir: Garumin Wand of Infernal Healing (50 latinkia jäljellä)

Garum päästessään ulos ja saatuan ryypyn sisälle hieman tihrustelee ympäristöä ja toteaa puoliääneen: "Hrhm. Emme taidakaan olla Kaer Magassa." Hän kaivaa vielä jonkin kirjekuoren taskustaan ja sitäkin tihrustettuaan pudistelee päätänsä ja työntää sen takaisin jonnekin taskujensa syvyyksiin. Tässä kohdin Garum myös huomaa, että Qvir näyttää keräilevän jotain keppejä, niin hänkin käy iskemässä omansa sinne. "Drurgah zh'ur ath ponart, otahan tämä. Jos alan vuotaa lattialle, niin heilutteles tätä mun päällä vähän aikaa", hän vielä tokaisee tunkiessaan keppiä Qvirin käteen.

"Käytän näitä tilanteen mukaan", Qvir sanoo laittaessaan kolmannenkin sauvan saataville. "Nyt vain pitää huolehtia, että ryhmä ei jakaannu liiaksi kun kaikki sauvat ovat minulla", hän vielä lisää perään vähän huolestuneena.

"Eihän meillä olekaan mitään syytä jakautua. Eikä se ole kokemukseni mukaan koskaan viisasta", Teziem sanoo. "Kas, tuossa näyttäisi olevan Abadarin temppeli, sieltä varmaankin saadaan pyhitettyä vettä", hän jatkaa ja astelee sisälle temppeliin. Ostokset tehtyään Teziem palaa kadulle temppelin edustalle odottamaan muita ja katselemaan Cassomirin katujen vilinää.

Qvir astelee ulos Temppelistä melko pian Teziemin jälkeen. "Ymmärsin, että olet ollut täällä jo kauemmin ja suorittanut joitain tehtäviä. Eli siis suurin osa meistä on ikään kuin täydennysmiehiä. Miten aikaisempien ryhmien on käynyt? Toivottavasti ruumiita ei ole tullut", Qvir kyselee ja jutustelee odotellessa Teziemin kanssa.

"Ei kukaan ole suinkaan kuollut. Cassomiria on piinannut jonkinlainen rottakultti joka kaappaa ihmisiä, ja tämänhetkinen tilanne ilmeisesti liittyy siihen. Luulen, että muut ryhmäläiset vain tympääntyivät viemäreissä pyörimiseen ja niiden idioottien jahtaamiseen, minkä vuoksi he suuntasivat takaisin Absalomiin parempien tehtävien toivossa. Enkä voi siitä heitä syyttää", Teziem vastaa Qvirille.

"Kuulin huhuja, että tämä Yrmy, joksi kapteenikin Garumia aluksi luuli, olisi aiheuttanut astetta enemmän pahennusta ja lähetettiin kurinpitojäähylle Absalomiin..." Rogar hekottelee tullessaan pian Qvirin jälkeen temppelistä ja kuullessaan keskustelun. "Tottakai huhut saattoivat olla liioiteltuja, mutta kapteenin äänensävyssä oli jotain hyvin huvittavaa." Rogar virnistää ja sujauttaa viimeisenkin pullon pyhitettyä vettä vyölaukkunsa uumeniin.

Vankilaan Tie Vie

Matkalla läpi vanhan Cassomirin ehtii Teziem valmistella tiedoillaan muuta ryhmää vankilasta. Viikon ajan hän on ehtinyt kuulla muutamia tietoja vankilan tarkoituksesta ja toiminnasta. Nähtävästi byrokratia ja kaupungin ahneus ovat aikojen saatossa rappauttaneet moraalit, ja vangit voivat rahalla ostaa itselleen paremmat oltavat. Vankilassa on jopa niin sanottu "kahlevero", viisi hopeaa kuukaudessa, joka vangin tulee maksaa jottei päätyisi kahlituksi. Erivapauksissa mennään jopa niin pitkälle, että väkivallattomat vangit voivat ostaa luvan käyskennellä vankilaa ympäröivällä kadulla kunhan eivät ylitä näkymätöntä rajaa, jota kutsutaan Swiftin säännöksi. Vangit, jotka tämän näkymättömän esteen ylittävät ja saadaan uudelleen kiinni päätyvät giljotiiniin. Harvempi on tohtinut kokeilla onneaan.

Tästä moraalin puutteesta on tullut ongelma myös siksi, että vartijat tahtovat osansa. Täten rikkaammat vangit ovat voineet ostaa suorastaan luksusta itselleen maksamalla järjettömiä summia vartijoille. Yleelliset ruuat, yksityiset huoneet, mukavat sängyt ym. Moiset vartijat irtisanotaan, jos toimensa tulevat päivänvaloon.

Ryhmä saapuukin vankilan porteille - suuri kunnioitettava kaari - ja siitä sisäpihalle. Sisäpihan keskellä on kullattu patsas, joka välinpitämättömällä katseella vahtii vankilan tuomittuja. Ryppyiset, vanhat kasvot vilahtavat kellaritason kalterien välistä, surkeasti ruikuttaen kupareita maksaakseen kahleveroaan.

Patsaan vieressä seisoo hoikka taldaanimies työläisen vaatteissa, joka huomaa tiennäyttäjät. Hän nousee ylös mitä pikimmiten ja suoristaa nuttunsa. "Terve", hän aloittaa. "Te lienette Hestian miehet? Hyvä. Seuratkaa minua." Mies lähtee oitis sen enempää sanoja syytäen kohti vankilan ovia, aina välillä tarkistaen ryhmän seuraavan perässä. Hän kulkee pitkin kapeita, kiemurtelevia käytäviä kunnes päätyy yksinkertaiselle mutta paksulle puuovelle. Garver nappaa taskustaan avaimen ja ojentaa sen.

"Meidän vangittu kultisti pitää vieraista, ja jos pidätte hänen töistään, ne ovat kaupan."

"Noh, mennäänpä kyselemään sitten. En oikein usko että kukaan tahtoisi rahoittaa tätä kulttia, tai ainakaan meidän ryhmästämme kukaan", Teziem sanoo ja jää odottamaan että Garver avaa oven. Haltia on katsellut vankilan touhua melko lailla ilmeettömästi, ajatellen että maassa toimitaan maan tavalla, vaikkei itse moista järjestelmää vankiloihin ikipäivänä rakentaisikaan. Liikaa riskejä korruption myötä.

"Mutta joskus kulta avaa lukot suusta. Etenkin jos se on 'maan tapa'", Qvir toteaa. Ja jos hän on vankilassa, niin se ei välttämättä edes mene kultin rahoitukseen, vaan elämiseen", hän lisää hetken kuluttua. "Ennen kuin menemme, niin mitä osaat kertoa meille tästä kultistista, Garver?" Qvir kysäisee.

Rogar seuraa kaikkien vankien ja vanginvartijoiden toimia ja puheita epäilevästi (Perception +8 & Sense Motive +8)

Rogar on seurannut Garverin johdatusta kultistin sellin ovelle hieman muista jäljessä, kuitenkin noudattaen lupaustaan pysytellä lähellä Qviriä - muutaman nopean harppauksen päässä. Mietteliään näköisenä Rogar toteaa itsekseen, että oli hyvä ajatus jättää ylimääräiset hilut loosiin säilöön - sillä vankilassa, jossa vangit saavat käyskennellä täysin vapaasti, on suuri riski, että irrallinen omaisuus vaihtaa omistajaa, vaikka olisi kuinka valppaana. Siitä huolimatta Rogar kuitenkin tarkkailee lähelle tulevia vankeja, ja Teziemin valistuksen myötä myös vanginvartijoita, erityisen varuillaan.

Garver empii hetken raapien niskaansa. "Tämä kultisti napattiin kultin tuhoutumisen jälkimainingeissa. Kova on myös maalaamaan, eikä ole ihan selväjärkinen. Nimeä ei saa ulos, eikä tuo tunnu häntä haittaavan. Olen pahoillani, mutta enempää en kultistista tiedä... tajuatte sitten kun puhutte hänelle."

Rogarin epäilevä katse on kiinnittänyt pieniin yksityiskohtiin paljon huomiota. Vartijoita ei juuri tiennäyttäjien reitillä ole, ja vangitkin ovat pysytelleet etäällä. Vaikuttaisi siltä, että tiennäyttäjiä ympäröisi jokin aura. Todennäköisesti rahalla hankittu suoja, sillä kukaan ei edes pyri katsomaan taskuja rahojen toivossa. Rogar jakaa tämän havaintonsa muille ryhmän jäsenille sopivalla hetkellä kun kukaan muu ei ole kuulemassa - edes Graver.

Garum vankilassa tallustellessaan mulkoilee jokaista vastaantulijaa mutisten jotain typeristä ihmisistä ja heidän tavoistaan.

Garver avaa oven lukon ja työntää sen auki, johtaen ryhmää vielä muutamat askelmat kellaritasolla olevaan varjoiseen huoneeseen. Huoneessa Garver lykkää kahden vartijan kouraan muutamia kolikkoja, joiden myötä vartijat lähtevät sanaakaan sanomatta pois huoneesta, sulkien oven perässään.

Huoneessa on kolme selliä, joista keskimmäisessä on repaleisiin vaatteisiin sonnustautunut mies kahlittuna metrin pituiseen kettinkiin. Selli on yltäpäältä eriväristen maalitahrojen peitossa, ja mies itsekin suhii likaiselle kankaalle villistä erilaisia värejä paletiltaan. Ryhmän saapuessa mies äkisti lopettaa, tuijottaa kalterien läpi, ja huudahtaa hampaattomalla hymyllään. "Sinulle, oi mestari! Aina ja vain sinulle!" Hän jatkaa siirtäen pikaisesti maalauksen pieneen pinoon ja nappaa uuden tyhjän kankaan telineeseen, ja suorastaan hyökkää sitä kohti värien maailmallaan.

Nähdessään millaisen seinähullun kanssa ryhmä on joutunut tekemisiin, Rogar huokaisee syvään ja pyörittää silmiään turhautuneesti. "...vai niin..." Rogar mutisee partaansa.

Teziem vilkaisee maalaria ja hänen kulmansa kohoavat hämmästyksestä. "Tässä saattaakin sitten kestää", haltia toteaa muille, ja kääntää sitten pupillittomat silmänsä kohti kultistia. "Päivää. Kertoisitko meille, kuka on mestarisi, jolle maalaat?"

Maalari ei alkuun reagoi mitenkään Teziemin keskustelunyritykselle, huudahtaen vain "Vain sinulle, mestarini!" kesken kysymyksen. Pienen hetken päästä kuitenkin maalarin suti lakkaa liikkumasta, ja mies hitaasti kääntää katseensa haltiaa kohti, hymyn levetessä miltei korviin asti.

"Ystävät! Mestari tielle teidät pistänyt, maalarimiekkosen tykö tuonut? Totta joka sana, vääjäämättä oikein. Eläköön päivien päättäjä, ylistetty hänen tarkoitus! Salaisuuteni tietää tahdotte, sanaisen arkkuni aukaista? Se aika on koittavi, toivo toivoni toteutuvan! Tarve taulujen täyttymykseksi, ryhmän apu vertaistana vailla!" mies julistaa, osoittaen sormellaan sellinsä nurkkaa, jossa kolme kangasta nojaa seinää vasten. Yksi näistä on tyhjä. "Vankilan edustalla vartija kultainen, katse tuima vankkumaton! Pysti minulle tarkoin kuvailkaa, ja salani mä paljastan!"

"Öh... Pysti tää, niin kovin mystiseks' jää, kertoa tohditko siitä vielä lisää, tai paljastaa, mis seuruees' itää", Teziem vastaa imitoiden parhaansa mukaan messuavan papin laulavaa nuottia. Puhelaulettuaan tämän haltia vilkaisee Qviria, Rogaria ja Garumia ja kohauttaa olkiaan epävarma ilme kasvoillaan.

"Patsaan kultaisen mä nähdä tahtoisin, vaan kalterit raudan mut aloillaan pitää. Pihalla tämän tyrmän, kotini mun, ikuistettuna arvostelija kaltaisteni. Kankaalle sen näyn halajan, siks teiltä palvelusta anelen", mies vastaa. Hänen katseensa tuntuu lipsuvan, aivan kuin hän alkaisi tuijottamaan Teziemiä hänen lävitseen.

"Voihan Droskar", Garum mutisee partaansa ottaen leilinsä samalla esille, josta ryhtyykin naukkailemaan. Samalla hän myöskin asettuu hieman sivummalle antaen pitkäkoipien puhua kaltaistensa kanssa.

perseption +1, jos voi tarkistaa huomasiko patsaasta mitään jälkikäteen. Qvir koittaa muistella mitä hän patsaassa näki. "Teziem, sinä olet ollut täällä jo jonkin aikaa. Oletko sattunut kuulemaan mitään ketä se patsas esittää, tai jotakin muuta joka voisi auttaa?" Qvir kuiskaa haltialle. "Oliko se kultaisen värinen?" hän mutisee sen jälkeen itsekseen. "Jos ei muuta, niin ehkä pienellä lahjuksella joku meistä voisi päästä vielä vilkaisemaan sitä patsasta ja takaisin", hän vielä kuskii muille. Hetken mietittyyään hän avaa vielä suunsa: "Vai haluaako hän meidän maalaavan sen hänelle?"

Qvir ei sumealta näöltään muista patsaasta juuri muuta kuin kultaisen värin. Garver kuitenkin jatkaa heti Qvirin jälkeen. "Kyllä te voitte pihalla käydä ilman, että vartijat teitä häiritsevät. Jos olette kuitenkin epävarma, voin opastaa teidät sinne ja takaisin."

Perception(?) +8, Wisdom +3, mitä tähän nyt vois käyttääkin? Myös Rogar miettii, josko tämä osaisi kuvailla patsaan ulkomuistista ja kenties asettuu malliksi samaan asentoon mikäli se on olennaista. Valitettavasti ulfeenilla ei ole mitään muistikuvaa patsaasta. Rogar puistaa päätään turhautuneena ja toteaa: "Kaipa sitä voisi käydä vilkaisemassa uudemman kerran. Jospa kävisimme kaikki, yhteistuumin saisimme ehkä paremman kuvan aikaiseksi, kuin että jää vain yhden harteille muistaa yksityiskohtia?"

"Tehdään näin, ystävämme ei kuitenkaan ole karkaamassa täältä mihinkään", Teziem sanoo kuultuaan kultistin vastauksen. Tälle hän lausuu vielä: "Palaamme pian pystin päälliset puolet puheessamme, odotathan vain hetkisen."

Garver johdattaa ryhmää takaisin pihalle, missä kultainen patsas sijaitse. Se loistaa kirkkaasti auringon valossa. Korkeutta kokonaisuudessaan 10 jalkaa, josta 3 jalkaa on harmaakivistä jalustaa. Patsas kuvastaa lyhyttukkaista, kurvikasta taldaaninaista, jonka yllä on liehuva kaapu. Kaavussa on koristeina kuunsirppejä. Patsaan vasen jalka murskaa alleen vaa'an. Qviriä lukuun ottamatta kaikki huomaavat samaisessa vasemmassa jalassa tekijän merkki, pieni "I" kirjain.

Qvir: Guidance kaikkiin. Ulkona Qvir patsasta katsellessaan mumisten muutamia sanoja ja koskee muita ryhmän jäseniä kutakin vuorollaan.

Hetken päästä kun ryhmä on suorittanut tutkimisensa johdattaa Garver heidät takaisin kultistin luo. Rogar ryhtyy kuvailemaan patsasta parhaansa mukaan, vetäen sattumanvaraisesti Teziemin hihasta esittämään patsasta siihen asentoon kuin se ulkona kököttää, kuvaillen yksityiskohdat niin tarkkaan kuin muistaa; ja jos jotain unohtuu, Rogar olettaa muiden auttavan. Rogar mainitsee myös pienen I-kirjaimen patsaan jalassa, lähinnä piruillakseen, mutta eihän sitä tiedä vaikka seinähullu kultisti siitä jotain kiksejä saisi...

Qvir: Guidance taas kaikkiin. Tehostaakseen ryhmän toimintaa Qvir taas mumisee sanoja ja koskee ryhmäläisiä

Kultisti alkaa välittömästi maalaamaan raivoisasti kankaalleen katsomatta ollenkaan sitä mihin asentoon Rogar yrittää Teziemiä tyrkkiä. Hän pysyy täysin hiljaa reagoimatta siihen, mitä ryhmä tekee. Maali läiskyy kankaalta maalarin sudista pitkin selliä.

Kuluu kotvanen aika kunnes maalarin pensseli pysähtyy, ja kultisti kääntää kankastelineen ryhmää kohti. Kuva patsaasta on saanut kieroutuneen perspektiivin, ennen kaunis patsas tuijottaa katsojaa paholaismaisella virneelllä. Pienet humanoidit suurine mustine silmineen rääkkäävät vankeja taustalla. Yksinäinen hahmo taistelee humanoideja vastaan, pitäen yllä loistavaa riipusta, kiistatta pyhää symbolia. Qvir tunnistaa nyt kaapujen kuukuvioiden viittaavat Groetukseen, lopun päivien jumalaan.

"Nyt kokoelma on valmis, työ viimeinen. Kertoa salani voin, paheeni paljastaa. Mestariani etsitte, piilossa lymyilee. Hölmöjen kryptaan suunnatkaa, käsistäni voin ennustaa. Syvällä kaupungin tän, tuo kuolleiden koti sijaitsee. Ken tietää missä krypta, ei maalari ainakaan. Tieto kaupungin saloista, viisaus historian takaa. Rakentajat, suunnitelijat, kaupungin luojat, omassa pyhätössään tietävät. Ihmeiden sali, mysteerien tyyssija. Heil' kaikki tieto on, kas valtio kun kylän perusti. Piiloon pahat perheet pisti, kielsi kryptaan käymästä. Siel se salaisuus siintää, etsikää etevin elkein." Kultisti istuu sellissään hymyssä suin.

Rogar nostaa kulmiaan kun mies mainitsee houreissaan Hölmöjen kryptan, pitihän se arvata. Vaikka kultistin henkisen terveyden laita on vähintäänkin erikoinen, tämän kryptisissä puheissa on kosolti vihjeitä ja jopa hyviä ideoita. "Myös patsaan tekijä saattaa tietää jotain, joten olisi kenties hyvä ottaa selville tämän henkilöllisyys. Ehkä siinä sivussa löydämme vihjeitä kaupungin perustajiin ja rakentajiin noin muutenkin. Patsas lienee kuitenkin melkoisen iäkäs", Rogar pohtii ääneen.

"Hölmöjen krypta, hrrhm. Tosiaankin", Garum mutisee partaansa ja alkaa kaivaa kädellänsä jotain esille. Kopeloituaan varusteitansa hetken ja todettuaan leilinsä taas kerran tyhjäksi, hän toteaakin koko ryhmälle: "Pitäisi varmaan etsiä taverna ja selvitellä asiaa? Tätä nyt on kuitenkin ennenkin jo tehty."

"Kyllähän se arvaa, että sinua taitaa tuo sima kiinnostaa enemmän kuin tehtävän tärkeys ja kiire, Garum." Rogar piikittelee kääpiölle. "Sitäpaitsi tavernoissa asioiden kysely saattaa kiinnittää ei-toivottua huomiota ja hankaloittaa tehtäväämme entisestään."

"Mutta meitä on uusia tässä kaupungissa, joten kai se historian perustajien ja arkkitehtien kysely olisi sellaista, että siihen ei niin paljoa huomiota kiinnitetä", Qvir selittää ajatuksiaan. "Muutenkin eiköhän paikalliset vain koe ylemmyyden tunnetta kun joku on kiinnostunut kaupungin historiasta ja arkkitehdeistä."

"Sitäkään tuskin saa yhtään sen paremmin selville juopuneilta kanta-asiakkailta, vai mitä olet mieltä? Kaupungintalo voisi olla parempi paikka aloittaa. Tämä on toki vain mielipide, mutta..." Rogar toteaa.

Teziem miettii muistaako jotain mainintaa kryptasta: Knowledge (local) +5, (history) +2 "Olen Rogarin kanssa samaa mieltä, kaupungin arkistot paljastavat varmasti enemmän kuin satunnaisille ihmisille juttelu. Jos te kuitenkin tahdotte käydä kyselemässä ympäriinsä, minä ja Rogar voimme käydä kaupungintalolla sillä aikaa. Tavataanko Hestian toimistolla kuuden tunnin kuluttua ja vaihdetaan tietojamme?" ehdottaa Teziem juteltuaan vielä muutamia sekavia lauseita kultistin kanssa.\\ "Kuulostaa joka tapauksessa siltä, että tiemme vie taas maan alle... Josta löysimme viimeksi hautautuneen kaupungin jäänteet. Se saattaa olla oikea paikka, mutta koetetaan etsiä lisätietoa nyt ensin. Ainakaan minä en näet nähnyt mitään kryptaa siellä, mutta saatan hyvinkin olla väärässä."

Teziem menee vielä vankilasta ulos kävellessään puhumaan Garverille: "Niin tuota, mitäs sanoitkaan näiden töiden maksavan ja kenen taskuun rahat niistä menevät? Olin kuitenkin mallina yhdessä niistä ja siitä tuli aika näköinen."

Garver selvästi pidättelee nauruaan Teziemin kysymykselle. "Tuo tuorein teos on yhden kultapalan. Hänellä on myös muita töitä, ne ovat viisi hopeaa", Garver vastaa. Hän samalla kääntyy muunkin ryhmän puoleen jatkaakseen. "Ja mitä tuosta kultistin puheesta sain selvää, hän mainitsi ihmeiden salin. Semmoinen rakennus kyllä löytyy kaupungista, mikäli sinne mielitte. Niin, ja rahat menevät minun taskuuni", Garver sanoo aivan kuin iskien silmää viimeisen lauseen aikana. Ennen lähtöä Qvir vilkaisee läpi nuo muut taulut, jos niissä olisi joitakin maamerkkejä ja muita vinkkejä.

Tauluja on arvatenkin tusinoittain, mutta kolmen kappaleen kokoelman kaksi muuta taulua ovat ainoat, jotka ovat selvästi esillä. Muut pinossa olevat vaikuttavat tyylittelevän enemmän jotain abstraktin taiteen tyylisuuntaa.

Toisessa taulussa on kuvattuna vaikuttava valkoinen kivirakennus. Puolen miehen mittaiset korkokuvat kiertävät rakennuksen ulkoseinää maantasalla, jotka kuitenkin ovat kieroutuneita ja vääntyneitä, ominaista kultistin taideteoksille. Isosilmäiset pienet humanoidit seisovat rakennuksen portailla rankaisten kivillä ja piiskoilla ihmisiä, jotka vaikuttaisivat pitävän yllään taldaanihallinnon virka-asuja. Rakennuksen toisessa kulmassa oleva korkokuva kuitenkin loistaa kirkkaan valkoisena. Toisessa taulussa nähty sama hahmo yrittää lohduttaa ryhmää lapsia soittamalla huilua, nuottien leijuessa hahmon yläpuolella.

Kolmannessa taulussa on kuvattuna jonkin raunion jäänteitä. Teziem on tunnistaa rauniot Quickfallin luostarin raunioiksi, tarkemmin katsottuna kuvattuna koillisesta päin. Taulussa tusinat vihaiset pienet humanoidit viskovat kirkkailla väreillä maalattuja uurnia yhtä pystyssä pysyvää seinää päin. Sama tuttu hahmo yrittää epätoivoisesti työntää ilmiselvästi teljettyä ovea, joka on seinän keskellä, paetakseen toista ryhmää pieniä humanoideja, jotka vaikuttavat olevan hahmon perässä.

Quickfallin luostari on alun alkaen ollut pyhä paikka Arodenin palvojille, ja myöskin keskipiste Cassomirille. Nykyiset rauniot kuitenkin pysyvät verrattain rauhassa, sillä paikalliset pääasiassa välttävät turhaa käyskentelyä luostarin raunioilla. Huhutaan, että ihmisiä on kadonnut mystisesti jälkiä jättämättä, ja myös kummituksista ja pelottavista kirkaisuista on ollut legendaa.

"Onko nuo mahdollista saada ostettua myöhemmin? Nyt nimittäin ei ole varaa niihin", Qvir kysäisee. "Taulut saattavat nimittäin tarjota jotakin muutakin vinkkiä kuin rakennuksen ja jos eivät, niin ainakin se olisi näyttävä muisto seikkailusta. Oleettaen että hän selviää hengissä tästä. Tuo maalauksessa oleva rakennus saattaa kanssa olle jokin vinkki, vaikka hän väittikin että ei tiedä missä krypta on", hän vielä kuiskaa muille. "Onko tuo hahmo tuttu jostain paikallisesta tarustosta tai muusta?" hän vielä kysäisee Teziemiltä.

Teziem, todettuaan Garverille, että ostaa taulun ja tulee hakemaan sen myöhemmin, kääntyy kohti Qviria. "Tuossa kolmannessa taulussa kuvatut rauniot näyttävät Quickfallin luostarin raunioilta. Hahmoja en tunnista, joskin noista isosilmäisistä tulee ikävästi mieleen otukset joita kohtasin Absalomin alisissa sokkeloissa vuosi sitten. Yksi tiennäyttäjä jäi sille tielle iäksi", Teziem sanoo surullisena. Haltian kasvoille tulee kuitenkin pian päättäväinen ilme ja hän jatkaa: "Tämä tehtävä ei kylläkään, jos se vain suinkin on minusta kiinni, pääty yhdenkään toverin kuolemaan. Mutta asiaan. Haluatteko te, Rogar ja Garum, vielä kysellä jotakin vai lähdetäänkö hankkimaan lisätietoa tahoillemme?"

Koska Teziem osti kalleimman taulun, niin Qvir ostaa ne kaksi muuta ja noutaa ne myös myöhemmin.

"Liikkeelle vaan. Ei nyt tänne hullujen huoneeseen jäädä ainakaan", Garum vastaa ja taputtelee hieman tyhjää leiliänsä pienellä hymyntapaisella.

"Tuo Quickfallin luostari kuullostaa aika hyvältä paikalta suorittaa tutkimuksia. Kadonneita ihmisiä ja epämääräisiä ääniä. Sitten kun se vielä on maalauksessa, niin jotakin asiaan liittyvää siellä varmaankin on. Mutta voimme tutkia asiaa muualtakin. Tuollaiset kummitusjutut ja vastaavat on juuri niitä asioita, joita tavallisilta ihmisiltä kuulee ja tavernat yhdistävät alkoholin ja ihmiset. Siellä tarkkakorvaiset kuulevat paljon asioita. Sitten oli ihmeiden sali myös, joten meillä on aika paljon vinkkejä", Qvir selittää matkalla vankilasta pois.

Tutkimista Cassomirissa

Diplomacy (Gather info) +4 Teziem kohentaa vyötään ja sanoo: "Noh, aloitetaan sieltä kaupungintalolta sitten. Kysellään vielä matkalla paikallisilta josko he osaisivat kertoa jotain muuta Quickfallista, ja voidaan Garumin toiveesta pysähtyä pikaisesti jossain tavernassakin - juopuneilta kuulee joskus enemmän kuin arvaisikaan." Puhuttuaan Teziem lähtee määrätietoisesti kohti kaupungintaloa. Matkalla haltia jutustelee katu- ja torikauppiaiden, kerjäläisten, sekä seikkailijoilta näyttävien henkilöiden kanssa kysellen heiltä Quickfallista sekä tarjoten tiedoista vastapalvelukseksi muutamaa hopearahaa.

Diplomacy +7 "Käy minulle"; Qvir toteaa. Jos tarvernassa poiketaan, niin Garumin täyttäessä varastojaan, niin Qvir kuuntelee ja vähän kyselee.

aid Qvir, Diplomacy -3 Garum käy matkalla koukkaamassa tavernan kautta ja sen jälkeen rupeaa taitavana juttumiehenä leilinsä avustuksella auttamaan Qviriä tiedustelussaan.

Monta tuntia on kulunut siitä kun ryhmä lähti tiedustelemaan johtolankoja kaupungille. Rogarin hamuilu ei ole tuottanut juuri mitään tulosta huolimatta siitä, että hän on ulfeeni; ehkä kukaan ei ottanut lyhyttä pohjoisen miestä tosissaan. Vastaavasti Garumin alkoholin lemulla oli vastaavanlaiset vaikutukset, eivätkä ohikulkijat jääneet antamaan vastausta rujolle kääpiölle.

Qvir saa kuitenkin omin avuin, jopa omaan huononäköisyyteensä vedoten, ohjeet Ihmeiden Saliin. Kyseinen rakennus sijaitsee aivan pohjoisemman portin lähellä. Quickfallin luostarista Qvir kuulee huhuja, kuinka luostarin muinaiset munkkien haamut vieläkin remuaisivat raunioissa tärkeinä öinä. Semmoisina öinä raunioille meneminen saattaisi johtaa kadotukseen, sanotaan.

Teziem ei myöskään kuule kuin huhuja ja taruja Quickfallin luostarista. Tuntuu kuin kukaan kaupungissa ei tiedä hevon helvettiäkään kaupungin historiasta ja vielä vähemmän viemäreissä lymyilevistä vaaroista.

Kun ryhmä taas on sopivasti koossa ilman ylimääräisiä korvia, Qvir kertoo muille asiat jotka kuuli ja Ihmeiden salin sijainnin.

Rogar on saapunut paikalle harvinaisen hapan ilme kasvoillaan, kuin tämä olisi menettänyt uskonsa ihmiskuntaan, ja siinä sivussa muihinkin kansoihin. "Tässä on tuhraantunut jo liiaksikin aikaa - turhaan. Kiitos tyhjästä, Cassomir, etten sanoisi. Ainoat johtolankamme lienevät siis Quickfall ja Ihmeiden Sali, joten turhaan me tässä enää pidempään märehdimme. Kumpi on lähempänä?" Rogar puhisee ja kysyy ryhmätovereiltaan ja näyttää siltä kuin tämä voisi hetkenä minä hyvänsä lyödä ensimmäiseltä vastaantulijalta hampaat kurkkuun.

"Quickfall on sataman pohjoispuolella ja ihmeiden sali pohjoisimman portin lähellä, joten olisikohan Ihmeiden sali melkein matkan varrella Quickfallille. Jospas siis menemme ensin ihmeiden salille", Qvir koittaa järkeillä heikolla paikantuntemuksellaan ja muistikuvilla kartasta. "Eikun, hetkinen, missä me edes nyt olemme? Onko mitään maamerkkejä näkyvillä?" hän kuitenkin kysyy hetkisen kuluttua punastuen vähän kun ei näe viereistä taloa pidemmälle.

Ryhmä on tällä hetkellä erään tavernan edessä, Garumin päätöksestä, vanhan Cassomirin alueella.

Teziem tyynnyttelee Rogaria: "Säästä raivoasi, sitä tarvitaan vielä mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. Suunnataan hetimmiten Ihmeiden Saliin ja katsotaan josko sieltä päästäisiin sitten Hölmöjen kryptaan selvittämään tätä kuolleista palaamissoppaa." Puhuttuaan haltia tarkastaa, että molemmat rannekotelot ovat käyttövalmiina tikareineen. Näyttäen päättäväiseltä hän kääntää katseensa Garumiin: "Garum, joko mennään? Ihmeiden Sali odottaa."

"Hrhm. Ihmeitä, varmastikin. No mennään vaan, eipä tässä muutakaan oikein ole", Garum vastaa ja nyökkää Teziemille.

"Jups. Eiköhän vain jatketa matkaa sinne Salin suuntaan", Qvir myötäilee muita.

Ihmeiden Sali

Ryhmä saapuu ennen pitkää ihmeiden salin lähistölle. Rakennuksen huomaakin jo kaukaa niin kuulolla kuin näöllä. Suuri erikoisen muotoinen kaksikerroksinen rakennus puskee ulos höyryä pienistäkin koloistaan läntiseltä seinustalta, ja valtava rattaiden meteli peittoaa katujen keskutelut alleen. Suuri kyltti julistaa rakennuksen Ihmeiden Saliksi. Rakennuksen sisäänkäynti on todennäköisesti sumun peitossa, kun ei sitä muualtakaan näe.

Äänekkäässä hammasrattaiden ja värkkien metelissä vain Teziemin korvat erottavat vaimeat huudot rakennuksen sisältä.

"Sisältä kuuluu huutoja. En tiedä, ovatko kyseessä työmiehet vai onko siellä jokin tilanne päällä, mutta meidän lienee varmuuden vuoksi parasta edetä varoen. Sisään ei näe; mennään vaikka tästä suoraan ja katsotaan olisiko ovi siellä", Teziem sanoo ja etenee sumuun, silmät ja korvat valppaina yllätysten varalta.

"Odottakaa hetkinen", sanoo Qvir aloittaen mumisemisen ja sitten hän heittää kaikkiin vuorollaan Guidancen. "No niin nyt mennään", hän sanoo muille sitten.

Valpastuttuaan Teziemin havainnon seurauksena, Rogar tarkistaa rannekoteloidensa jousitukset ja sisällön, sekä tyhjentää pienen lasipullon toisesta nopealla huikalla.

Garum haistaa taistelun lähestyvän ja mieli kohoaa. Hän asettaa kypäränsä tukevasti päähän ja ottaa pitkävasaransa esille ennen kuin astuu myöskin sisälle.

Qvir laittaa kilven valmiiksi ja lähtee kanssa etenemään sumuun muiden mukana etsimään sisäänkäyntiä. Hän pyrkii pysymään taustalla.

Ryhmä lähestyy höyryävää Ihmeiden Salia, siinä missä väkijoukot pysyttelevät kauempana ihmetellen. Vaimeat huudot alkavat olla selvempiä kaikille.

Teziemin ja Rogarin edetessä sumuun he miltei törmäävät kiviseinään. Höyry heikentää näkyvyyden viiteen jalkaan.

Teziem move B4-B5-B6 jne. kunnes vastassa on ovi/ikkuna, jolloin PERSKA +7 näkyykö/kuuluuko mitään. "Täällä näkee huonommin kuin hiekkamyrskyssä", Teziem manaa. "Lähden OIKEALLE etsimään ovea, liikutaan ryhmässä!" hän jatkaa, ja lähtee etenemään tunnustellen seinää mennessään, korvat valppaina uusien äänien varalta.

Seuraa Teziemiä ja Garumia, pitäen Qvirin mukanaan. "Selvä!" Rogar vastaa, ja ottaa Qviriä ranteesta kiinni "Seuraa minua."

Garum seuraa Teziemiä. kts. alhaalta tarkemmat määritykset.

Garum pysyttelee Teziemin perässä ja on valmiina iskemään vihollisten päälle.

Qvir: Jos ei mitään yllättävää, niin mennään näin. Nopea parannuksen tarve -> channel Qvir seuraa muita pitäen 5ft etäisyyden lähimpään.

Teziemin johdolla ryhmä lähtee etsimään ovea oikealta. Mitään, ei ikkunaa saati ovea, ei löydy seinämältä. Toisaalta hän havaitsee ylemmässä kerroksessa ikkunan. Seinä vaikuttaa olevan kiivettävissä ainakin jotenkin.

Teziem: Climb +4 ikkunalle, sitten tähyilyä sisään. "Tuolla näyttäisi olevan ikkuna. Voisin kiivetä sinne vilkaisemaan sisään; tietäisimme ainakin mistä nuo huudot tulevat. Murtautuminen tuonne keskellä kaupunkia ei nyt kuitenkaan vaikuta, ainakaan vielä, mitenkään järkevältä toiminnalta", Teziem sanoo muille, käärii hieman hihojaan ja alkaa kivuta varovaisesti kohti ikkunaa. "Varokaa sitten siinä alla, tämä seinä saattaa olla yllättävän liukas sumun takia!"

"Emme kaikki varmaan pysty seuraamaan perässä", Qvir kuiskaa Teziemille. "Ptiäisikö meidän etsiä toinen reitti?" hän kysyy vielä.

Teziem pääsee leikiten kiipeämään ikkunan luokse. Ikkunan toisellakin puolella on samaa usvaa, joka peittää näkyvyyttä melkoisesti. Hän kuitenkin huomaa, ettei ikkunan toisella puolella ole tässä kerroksessa lattiaa.

"Näkyykö mitään, Teziem?" Rogar huikkaa yläilmoihin kavunneelle haltialle, yrittäen samalla parhaansa mukaan nähdä eteensä ja ympärilleen hernerokkasumussa.

"Sumuista on täälläkin. Sisällä taitaa olla isompi sali, koska lattiaa ei näy", Teziem sanoo ja kiipeää alas. "Parasta jatkaa maan tasalla seinän viertä eteenpäin ja koettaa löytää ovi", hän toteaa ja jatkaa Ihmeiden salin ulkoseinän vierustaa eteenpäin.

Rogar murahtaa nyökäten, vaikkei kukaan tätä näkisikään, ja jatkaa tiiviisti Teziemin kannoilla, varmistaen että Qvir pysyy mukana.

Muiden kulkiessa ohi Qvir kääntyy seuraamaan heitä.

Garum myöskin pysyttelee tiivisti porukan mukana.

Ryhmä kääntyy kulman taakse ja näkee kolmet ikkunat. Niistä näkee läpi toimistohuoneisiin, jotka ovat autioita. Huudoissa erottuu nyt erilaisia ääniä, osa korkeampia, osa matalampia.

Teziem: Ovi ruutujen G12-G13 välissä, minkä jälkeen ovi H11-10 & Stealth +8. Teziem kokeilee edessään olevaa ikkunaa. Todettuaan sen aukinaiseksi, Teziem kiipeää sisään ja kehottaa muita jatkamaan perässään, "Tästä pääsee, mennään katsomaan!", mennen itse huoneen toisessa päässä olevalle ovella, jota hän raottaa varovasti ja kurkistaa sisään.

Ovesta kurkistaessaa hän näkee välittömästi kahden puoliörkin kurittavan pientä maahista ja maassa makaavaa miestä, kummatkin selvästi puolustuskyvyttömiä ja kovilla ruhjeilla. "Ei, älkää! Pyydän!" maahinen huutaa puoliörkkien repiessä kauluksista. Kurittamisesta huolimatta niin puoliörkit kuin uhrit huomaavat Teziemin oven avaamisen. "Tunkeilijoita!" kuuluu naisen ääni ylempää tasanteelta. "Hoidelkaa ne, pojat!" Puoliörkit unohtavat mekaanikkoparat välittömästi ja kiinnittävät katseensa haltiaan.

Rogar ja Qvir kuulevat kyllä naisen karjaisut, Garum sen sijaan on tainnut vanhuuttaan kasvattaa korviin turhan paljon karvaa.

Kuullessaan huudot Rogar avaa vieressään olevan ikkunan ja kapuaa siitä sisään, liikkuen oven luokse ja vetäisten samalla selässään keikkuvasta kotelosta heittokeihään.

Garum mönkii Teziemin perässä, mutta ihmisille suunniteltu ikkuna osoittautuu kömpelölle kääpiölle suureksi esteeksi. Kääpiö jää toistaiseksi ulkopuolelle ähisemään.

Ylemmällä tasolla oleva nainen selvästi loitsii jotain, katsoen tuimasti Teziemiä. Pimeä energia ei oikein osu haltiaan, joka heittää kintaalla surkeaa loitsua. Puoliörkit sen sijaan asettuvat lähemmäksi, riipaisten voimakkaasti oven sepposen selälleen. Nuijat viuhuvat, osuen lähinnä ovenkarmeihin. Teziem on juuri todistanut ehkä surkeimman offensiivin ikinä urallaan.

Kuinka kauan tänne pääsy kesti? Nelisen vuoroa.

Qvir siirtyisi Rogarin taakse, ellei ikkunasta kapuaminen kaikkine tavaroineen tekisi tätä sangen vaikeaksi. Qvir ei vielä näe vihollisia, vaikka taistelun ääniä jo kuuleekin.

Huomattuaan vastustajiensa kömpelyyden Teziem napauttaa rannekotelostaan tikarin käteensä ja pujahtaa edessään olevan puoliörkin jalkojen välistä pantterimaisen ketterästi väistellen molempien korstojen viuhuvia nuijia. Ohitettuaan vihollisensa haltia nousee ylös kobran lailla iskien samalla ohittamaansa puoliörkkiä toisesta ranteesta esiin ottamallaan tikarilla niskaan. Tikarin terä viiltää puoliörkkiin kylkeen vuotavan haavan.

Rogar iskee olkapäällään huoneen oven auki, astahtaa saliin tehden pikaisen silmäyksen salissa vallitsevasta tilanteesta ja havaitsee käskyjä jaelleen naisen ylätasanteella. Hänen heittämänsä heittokeihäs jää kuitenkin lyhyeksi ja tömähtää huoneen toiseen päähän.

Garum jatkaa taistelua ikkunan kanssa. Aiemmin taisteltuaan hän tempaisee itsensä ikkunan toiselle puolelle etevästi kuin gepardi. Hänen pitkävasaran heilautus kuitenkin osuu oviaukon reunoihin.

Ylätasanteella ollut nainen huomaa heittokeihään ja katoaa sumuun. Rogar kuulee muutamia askeleita miltei hänen yläpuoleltaan.

Teziem ottaa 7 pistettä vahinkoa. Selvästi jonkunlaisen taistelukoulun käyneet puoliörkit asettuvat Teziemin vastakkaisilla puolille ja yrittävät parhaansa mukaan nuijia haltialta tajun kankaalle. Toisen huitoessa huti osuu toinen isku kipeästi Teziemin reiteen.

Qvir: jos sisään on move, niin guidance ja sisään. Jos full, niin sitten kerran vielä ja seuraavalla kierroksella kilpi pois -> -2 vain ACP. Qvir koittaa uudestaan ikkunasta sisään. Huolimatta opastavasta loitsusta ei Qvir saa itseään romppeineen sisään.

Teziem irvistää saatuaan nuijasta, mutta kiepsahtaa kuitenkin ketterästi pois örkkien välistä ja iskee Rogarin edessä olevaa örkkiä molemmilla tikareillaan kohteenaan vastustajansa suojattomat kainalot. Iskuillaan Teziem tosiaan miltei riuhtoo kädet kokonaan irti, puoliörkin kirkuessa tuskissaan, kaatuen maahan kalpeana ja verta vuotavana. Kasvoille on jähmettynyt äärimmäisen kauhun ja pelon piirteet, vaikka puoliörkki onkin ilmiselvästi kuollut.

Move ruutuun J10 (huom Mobility AC 24), Standard Unarmed +6 (1d6+3, x2); +1 to Critical Hit Confirmation roll. Scorpion Style* (DC 14 Fort); *kts. hahmiksesta Rogar kierähtää jäljelle jääneen puoliörkin huitomisen ohitse, jättäen tämän itsensä ja Teziemin väliin, ja suuntaa jykevän nyrkkinsä miehen kylkeä kohti aikeenaan lamauttaa tämä. Isku kyllä osuu, mutta puoliörkki ei tunnu ontuvan lainkaan.

Garum: 5ft-step H11. Dwarven Longhammer +4 (2d6+9/x3, B, reach) PA. Priorisoidaan parempikuntoisen lyömistä. Garum astahtaa oviaukolle ja antaa vasaran heilahtaa vähän voimakkaammin. Momentin keräämisessä kuitenkin vierähtää hivenen verran pidempään, minkä aikana puoliörkki ehtii täpärästi väistää saapuvan kuoloniskun.

Ylemmällä tasolla sumuun kadonnut nainen ilmestyy yläraiteiden toisesta päästä. Huomatessaan toisen puoliörkin raadon kappaleet ja toisen olevan saarrettuna ja haavoittuneena, nainen nostaa epäpyhän symbolinsa ja muutamalla sanalla antaa purppuraisen negatiivisen energian vyörytä ylätasanteelta kaikkien päälle.

5 pistettä vahinkoa Rogarille, 2 Garumille ja Teziemille. Rogariin isku osuu muita pahemmin, joskin kyyryssä kidutusta vältelleet paikalliset tuntuvat menettävän tajuntansa negatiivisen energian voimasta.

Rogar ottaa 6 pistettä vahinkoa. Viimeinen, saarrettu puoliörkki ottaa pienen askeleen sivulle ja yrittää mätkäistä nuijalla ohikiitänyttä Rogaria. Isku osuu vaarallisen lähelle päätä, mutta Rogar saa sen ohjattua hartiaansa.

Qvir kilpi pois ja yritystä sisään. Kun mahdollista movea niin että channel bust kattaa kaikki. ja enemat rajataan pois. Qvir pudottaa kilven maahan ja koittaa kömpiä ikkunasta sisään. Ikkuna vaan tuntuu toivottavan hankalalta, se on kuitenkin verrattain korkealla ja kaikkine tamineineen eivät Qvirin voimat riitä tässä kiireessä pääsemään toiselle puolelle.

Teziem tekee 10 + 9 damagea. Teziem nykäisee tikarinsa irti korahtelevan örkin ruumiista, irvistää purppuraisen aallon hyökyessä ylitseen, mutta tokenee sitten nopeasti ja käy vimmalla pystyssä olevan örkin kimppuun tavoitellen tämän kaulaa. Sivallus aukaisee kaulan melkoisesti ja puoliörkki kaatuu maahan. Puolustuskyvytöntä puoliörkkiä onkin sitten helppo lyödä, ja Teziem sivaltaa vihollisen pään roikkumaan taisteluhurmoksessaan.

Rogarin aidista yhteensä 9. Ei onnistu. Nähdessään kuinka Teziem silpoo puoliörkin tikareillaan, Rogar päättääkin jättää haltian veren lumoihin ja lähtee auttamaan Qviriä taistelussaan ikkunaa vastaan. Qvir vaan tuntuu ähertävän jotain muuta ikkunan takana, niin ulfeeni ei voi tarjota auttavaa kättään.

Garum couppaa, 46 damagea raukkaparalle (oli -13:ssa) Garumilla alkaa jo hieman ryppyjä tulla selkeämmin näkyviin otsalla ja hän selvästi aikoo osua puoliörkkiin ainakin kerran, riippumatta onko se ehtinyt tippua maahan jo ennen sitä. Kääpiö silpoo raukkaparkapuoliörkin atomeiksi.

Garum 3 pistettä, Teziem 1 piste. Nainen tasanteella jatkaa kanavoimistaan. Purppurainen aalto tuntuu syövän pahasti kituvista paikallisista elinvoimaa pois tasaiseen tahtiin.

Puoliörkit eivät tee mitään.

Qvir pyyttää taas jumalallaista apua jo koittaa vielä kerran kömpiä sisälle ikkunasta käyttäen kaiken tarjotun avun. Vaan taitaa Qvir-parka tarvita suurempaa apua ikkunakapuamisen kanssa, sillä kolmannellakaan yrittämällä ei hän saa itseään toiselle puolelle.

Teziem: Climb +4, G8->U7->W7, jos ehtii niin grapple +4 Teziem pudottaa tikarinsa ja loikkaa vieressään olevan kovakuoriaispatsaan päälle, sekä siitä edelleen ylös kulkusillalle. Naikkonen on vain muutamien metrien päässä, selvästi silmät ymmyrkäisinä katsoen haltiaa.

Rogar nappaa Qviriä rinnuksista kaksin käsiin ja tokaisee: "Lakkaa vouhottamasta sen jumalasi perään, näkeehän tuon ettei nyt hirveästi ole avuksi. Keskity vaan siihen kiipeämiseen!"

Garum: Climb +0, koitetaan johonkin hyvään kohtaan ylös naikkosen lähettyville niin pitkälle kuin ehtii, jos sattuu onnistumaan. Vasara myös pistetään selkään tässä kohtaa. Garum huomaa Teziemin kiipeilevän ylös kohtuullisen ketterästi ja koittaa samaa perässä. Hän saa puuskuen kammettua itsensä rapuhärvelin päälle, muttei sen pidemmälle.

Nainen virnistää haltialle, joka aseettomana on kivunnut kulkusillalle. Hän loitsii jonkin loitsun, joka saa hänen esille ottamansa suurmoukarin hehkumaan kirkkaan valkoisena. "Estämäänkö tulit? Viimeinen päivä koittaa sinulle, surkea tiennäyttäjä."

Paikalliset insinöörit viruvat lattialla verta vuotavina.

Qvir. Yritystä kunnes onnistuu. sitten move, channel vastustaja pois sulkien. Qvir jatkaa yrityksiään päästä ikkunasta sisälle. Tällä kertaa yritys tuo tulosta, ja Qvir kiiruhtaakin hetimiten suureen saliin, ja huomattuaan maassa makaavat miekkoset hän lähestyy heitä.

Teziem ottaa 11 pistettä vahinkoa. Teziem kurtistaa kulmiaan naisen vedettyä moukarin esiin. "Katsotaanpa onko tuo kilkutin yhtä turha kuin niin kutsutut loitsusi", haltia kuittaa ivallisesti, ja syöksähtää sitten kapealla sillalla, pyrkien naisen taakse. Yritys epäonnistuu kuitenkin katastrofaalisesti, kun naikkonen saa suurmoukarillaan momenttia ja jysäyttää sillä haltian ilmat keuhkoista. Moukari kuin suorastaan hakeutui Teziem-poloiseen.

Rogar paranee 3 pistettä. Rogar kääntyy kannoillaan ja parin juoksuaskelen ohessa napauttaa rannekotelostaan pullon ja tyhjentää sen, jolloin tämän nuijanruhjeet parantuvat hieman.

Garum: Rage, Climb +2. Dwarven Longhammer esille, mikäli ylös päästään. Garum kiroaa kääpiöksi haltian toheloidessa ylhäällä ja pinna viimein napsahtaa. Hän puhtaalla voimalla koittaa heilahtaa ylös ja liittyä taisteluun. Silkalla apinan raivolla kääpiö taistelee itsensä kulkusillalle ja nappaa pitkävasaransa taas esiin.

Garum 2 pistettä vahinkoa, Teziem 5 pistettä vahinkoa. Nainen nyt ruudussa Y7. Itsevarmana naikkonen vain virnuilee, ottaa askeleen taaksepäin ja antaa taas purppuraisen usvan levitä saliin. Usva haihtuu ilmaan ennen kuin ehtii Rogarin tai Qvirin ihoa koskettamaan, mutta maassa kituvat paikalliset korahtelevat entistä enemmän tuskissaan.

Kaikki paranevat 6 pistettä. Qvir ryntää huoneeseen, tekee nopean vilkaisun ympärilleen ja kanavoi parantavaa energiaa jättäen naisen, jonka kanssa Teziem tappelee, vaikutuksen ulkopuolelle.

Teziemin silmät muljahtavat ympäri purppuraisen aallon hyökyessä hänen ylitseen ja haltia vaipuu tajuttomana kulkusillalle. Qvirin parantava energia virvoittaa hänet kuitenkin nopeasti, ja mustuus väistyy haltian silmistäni tämän palatessa kiroten tajuihinsa. Hapuileva haltia noukkii äsken kädessä olleen tikarinsa takaisin kouraansa kompuroidessaan ylös, ravistaa päätään ja vetäisee ähkäisten toisen tikarin esille. Hän ottaa muutaman askelen taemmas ennen kuin kohottaa katseensa ja arvioi naista nyt uudemman kerran tajuten aliarvioineensa hänet pahasti. Haltian silmissä tuikkii kostonhimoinen välke.

Rogar on jo aikeissa kiivetä rapuhärvelin päältä ylätasanteelle, kun tämä tajuaa, että ylhäällä on pahasti ruuhkaa ja ottaa muutaman juoksuaskelen ohi rapupatsaan ja loikkaa ylöspäin, tarraten leikiten kiinni kävelysillan reunasta, ja kampeaa itsensä siitä ylös. Kiirehtiessään naikkosen selustaan yritetään ulfeenia moukaroida, mutta suurmoukari sotkeutuu kaiteeseen. Minkäs tunari luonnolleen mahtaa. Ulfeeni remahtaa nauruun surkealle esitykselle: "Äitimuori käsittelee kaulintakin taitavammin, olisikohan aika palata kyökkiin harjoittelemaan?" Rogar ilkkuu silmää iskien naikkoselle.

Garum: move w7, josta isketään naista: Dwarven Boulder helmet +6 (1d4+8, B) PA+R Garum astelee lähemmäs naista tuima ilme katseessaan ja täräyttää kypärällänsä naista palleaan. Iskun voimasta nainen kaatuu sätkynuken lailla kulkusillalle.

Sumu hälvenee rakennuksen etuosassa. Rauhan laskeuduttua ehtii ryhmä katsoa ympärilleenkin saliin, jossa on kaikennäköisiä härveleitä. Yhdessä nurkassa on hitaasti pyörivä kasa palloja ringeissä, Qvir ainakin tunnistaa häkkyrän kuvaukseksi Golarionista ja muista planeetoista.

Sen vieressä on suuri masiina täynnä naksuvia hammasrattaita. Mikälie.

Suuri rapukone vaikuttaa erittäin vanhalta, Teziem on joskus kuullutkin rapuaparaatista. Sen sisälle pääsee ohjaamaan, ja siellä onkin kaksi ehjää vipua. Kahdeksan muuta vipua näyttävät katkenneet ajan saatossa. Kaikesta päätellen kyseinen värkki vaikuttaa enemmän museokamalta kuin maahismaisesta, itseohjattavasta golemista.

Maassa makaavat miekkoset ovat vielä taju kankaalla.

Taistelu ohi.

Qvir: tarvittaessa stabilize. Tikkuja, mutta jos parannusta tarvitsevia on monia, niin channelin voisi ehkä käyttää. Tikkujen omistajien halun mukaan mennään. Qvir tarkistaa maassa makaavat ja ryhmäläiset. Kultistit ovat tuhannen kappaleina, mutta kidutetut insinöörit ovat stabiileja, joskin tajuttomia. Sitten hän kaivaa parannussauvoja esiin ja käyttää niitä ryhmäläisten pyyntöjen mukaan.

Teziemillä ennen parannusta 4hp jäljellä, koko mies on ruhjeiden peitossa. Teziem vetää henkeä ja laittaa tikarit takaisin vyölleen. "Kiitos, Rogar. Tuo pahalainen pääsi yllättämään; se taisikin aluksi vain esittää heikkoa", haltia sanoo. Savun hälvettyä Teziem huomaa taaempana tikkaat, joita pitkin hän palaa alakertaan etsiskelemään sinne aiemmin jättämiään tikareita, jotka lojuvat yhä kulkusillan alla rapulaitteen vieressä. Haltia silmäilee tutkiskelevasti rapuaparaattia ja virittää samalla mestarityönä tehdyt tikarit takaisin rannekoteloihinsa. Koteloiden jousimekanismia ladatessaan hän huikkaa Qvirille: "Hei Qvir, tulisitko tänne? Minulla on murjottu olo, sain aika pahan tällin tuolla ylhäällä tapellessani."

Heal: +3 stabilize. Rogar nyökkää Teziemille, muttei kommentoi asiaa sen enempää, vaan kumartuu kolkatun naisen ylle, tunnustellen onko tämä vielä elossa ja tekee parhaansa nopealla operaatiolla, jotta tämä ei kuolisi ainakaan ihan vielä. Huolimatta siitä, onnistuiko aikeessaan vai ei, Rogar kaappaa naisen kantoon ja kapuaa alakertaan, jossa toteaa Qvirille viitaten ohimennen maassa makaaviin museon työntekijöihin: "Paranna toki nuo epäonniset jaloillensa. Minun piikkiin. Ja onhan minulla toki muutama haava, mutta eivät ne menoa hidasta." Sitten Rogar laskee kantamuksensa Qvirin jalkojen juureen, ja jatkaa: "Tätä hupakkoa voisi ehkä kuulustella hieman, mikäli tuosta tokenee. Yritin parhaani tasapainoittaakseni hänen vointiaan, mutta en ole parantajana erityisen kaksinen." Pikainen vilkaisu tosin todistaa, että pahimmat haavat eivät enää vuoda.

Teziem paranee 16 hp, 2 chargea mennyt. Lisää? Qvir nyökkää Rogarille ja uhraamatta sen enempää ajatusta naiseen hän heittää loitsun joka vakiinnuttaa tämän tilanteen. Tämä jälkeen hän käyttää Rogarin sauvaa kertaaleen jokaiseen maassa makaavaan miekkoseen. Huolimatta kirkkaista valkeista välähdyksistä ei kukaan kohteista vielä virkoa. Vaihdettuaan Teziemin sauvaan hän parantaa tätä kunnes haltia vaikuttaa tyytyväiseltä. "Tarvitseeko joku muu parannusta?" hän kysäisee tämän jälkeen.

Garum myös puuskuttaen tulee alas ja kaivaa itsellensä huikan kätköistänsä, samalla puoliääneen mutisten: "Hrhm, rasittavaa tuollainen haltiamainen kiipeily." Qvirin kyselyihin Garum vielä toteaa kättänsä heilauttaen: "Hmh, heistä edes ollut nahkani läpäisyyn."

Qvir: Miekoset ovat vielä tajuttomina. Uusiksi Rogarin sauvalla? Moniko tarvitsee parannusta vielä? "Eivät heränneet vielä", Qvir sanoo käytettyään sauvoja kidutettuihin miekkosiin.

Kolme chargea Rogarin tikusta. Huomattuaan Rogarin nyökkäyksen vilkaistuaan häntä kohti, Qvir jatkaa miekkosten palauttamista tajuihinsa ja samalla parantaa Rogariakin. Miekkoset virkoavat tajuihinsa muutaman sauvaniskun jälkeen. Pökertyneinä he katselevat ensin ympärilleen, näkien silvotut ruumiit ja naisen tajuttomana, kauhistellen välittömästi väkivaltaa. Maahinen, selvästi paikan pääjehu, pikaisesti ryömii nojaamaan koroketta vasten kasvot kalpeana. Hän katsoo ylöspäin tiennäyttäjiä. "Ke-keitä te olette? Mitä te haluatte?" maahinen kysyy vapisevalla äänellä.

Kidutettu mies pysyy näennäisesti rauhallisempana, mutta on vain kauhusta kankeana ja makaa lattialla mahdollisimman paikallaan.

Qvir. Diplomacy +7. Qvir vilkaisee myöskin ympärilleen ja vasta nyt kiinnittää vähän huomiota siihen millaisina paloina kuolleet viholliset ovat. "Tuota noin, huomasimme että täällä oli jotakin hämminkiä ja kun tutkimme asiaa näimme tietä kidutettavan. Toivottavasti voitte jo paremmin", Qvir vastaa laittaen parannusvauvoja takisin vyölleen siten, että heille ei jää epäselväksi ryhmän parantaneen heitä. "Keitä nuo olivat ja mitä he halusivat?" Qvir vielä kysyy.

"Kiitos, Qvir, tuntuu taas ihan uudelta!" Teziem sanoo. Korjailtuaan vaatetuksensa paikoilleen haltia manaa nähdessään veritahrat paidan selkämyksessä, mutta kääntyy sitten uteliaana kauhistuneiden työmiesten sekä maahisen puoleen: "Rauhassa vaan, emme ole täällä teitä satuttaaksemme. Tulimme etsimään tietoa kaupungin historiasta, tarkemmin sanoen halusimme puhua juuri teille, mutta nuo öykkärit sattuivat olemaan paikalla juuri väärään aikaan. Heidän kannaltaan siis, teidän kannaltannehan me satuimme tänne juuri sopivasti", Teziem hymyilee.

"Jaa, niin, no niin kai", maahinen nielee sanansa ja nousee sitten varoen pystyyn, pidellen kipeää kylkeään. "Joku vihonviimeinen kultti tänne tunkeutui. Ryöstivät kaupungin kaaviot ja piirustukset, puhumattakaan parhaiden työläisten kidnappaamisesta!"

"Voi, ei. Tämä on juuri se kultti joka kuulemani mukaan on pidemmän aikaa kidnapannut tämän kaupungin asukkaita", Qvir huudahtaa. "Veivätkö he kaikki kaaviot ja kartat? Jos ei mitään löydy, niin olisiko joku joka osasi kertoa asioita. Meillä on nimittäin epäilys missä heidän tukikohtansa saattaa olla ja minne kaapatut on voitu viedä."

"Ongelmana on se, ettemme tiedä heidän mahdollisen tukikohtansa sijaintia maantieteellisesti. Toivoimme löytävämme kenties täältä tietoa, esimerkiksi mainitsemistanne kaupungin piirustuksista..." Rogar jatkaa siitä mihin Qvir jäi.

Maahinen suoristaa selkäänsä kipeän näköisenä ja loitsii, hänen vaatteensa puhdistuen pölystä ja veritahroista. "Niin, no, lampsivat sisään ja vaativat väkivallalla uhaten kaupungin pohjapiirustuksia ja, no, kaavioita, eritoten niitä, jotka kertovat hölmöjen kryptasta. Sivukorvalla kuulin jotain, no, jupinaa piilotetun tunnelin salaisuuden säilyttämisestä, sano." Hän auttaa kollegaansa siistiytymään ja kysyy sivussa vointia. Hän kääntyy kuitenkin pikaisesti takaisin tiennäyttäjien suuntaan. "Ja, niin, veivät kuusi insinööriäni. Juurikin ne, jotka kaupungin rakenteista eniten tietävät. Ainiin, minä olen muuten Queck Majet. Kiitos että tulitte."

"Niin, ja, no, hölmöjen kryptan löytää muutenkin, kai. Sen sisäänkäynti on siis semmoinen, sano, suihkulähde jossain vanhan Cassomirin alla. Kerrotaan, että tekijät jättivät vihjeitä kolmeen Cassomirin monumenttiin. Näiden, no, öh, triangulaarimuodostelman geograafinen sentraalipiste ilmaisisi kryptan maanpäällisen sisäänkäynnin. Toimivat myös, no, kombinaatioavaimena sisäänkäynnin mekanismien aukaisemiseen. Vanhat Ismacco-suvun rakentamat pytingit voisivat olla, no, avainasemassa. Se roskasakki se kai on käyttänyt hölmöjen kryptaa tukikohtanaan rikollisiin toimiinsa sitten kun se, no, krypta jäi käyttämättömäksi."

"Kuten esimerkiksi Cassomirin vankila, arvaan. Sen sisäpihalla oli kullattu patsas, jonka kivijalassa oli signeeraus 'I', joka viitannee Ismaccoihin?" Rogar miettii ääneen, samalla kun kaivaa esille Cassomirin karttaa, jonka ryhmä sai tehtävänannossa.

"No mutta," Queck aloittaa, hänen silmänsä loistaen iloisuutta. "Kyllä, se patsas on kyllä Ismaccojen tekoa. Koko vankilan tekoa johti ryhmä Ismaccon insinöörejä, ja olenkin anellut kaupunkia tuhoamaan sen, no, iljettävän Groetus-patsaan. Hetkinen, olivatko nämä tunkeutujat Ismaccolaisia?" Naismaahisen muuttuu salamannopeasti nyrpeäksi ja vihaiseksi.

"Niinhän tässä voisi olettaa, sikäli kun Groetus on yhdistävä tekijä," Rogar myötäilee. Rogar ryhtyy hahmottelemaan kartalle mielessään kolmiota, käyttäen vankilaa yhtenä kolmion kärjistä ja jatkaa: "Osaatteko kertoa missä nämä muut monumentit sijaitsevat?"

"Patsas, Quickfallin rauniot ja sitten se valkoinen rakennus. Kolme taulua, kolme kiintopistettä", Qvir mutisee ääneen ääneen. "Onko Quickfallilla mitään tekemistä Ismacconien kanssa?" hän kysäisesee havahduttuaan mutinastaan. "Ja mikäköhän" rakennus täällä olisi valkoinen kivirakennus, jota kiertää kohokuvat. Mahdollisesti jokin hallintorakennus?" Qvir lisää.

"Hmm?" Garum myhähtää tullessaan seuraamaan keskustelua. "Ismacco, kuulostaa jotenkin tutulta.." hän mumisee vielä itsekseen.

Teziem liittyy keskusteluun: "Ihmeiden sali voisi olla se kolmas paikka jota kohokuviot kiertävät." Katsahtaen Queckiin hän sanoo: "Emme nähneet mitään ulkopuolella joka oli sumun peitossa. Kiertääkö salia jokin kohokuvio? Tai muodostuuko Salista, vankilasta ja Quickfallista jonkinlainen kolmio, jonka keskipiste olisi fiksussa paikassa, Rogar?" Teziem innostuu ja tulee tutkimaan karttaa. Haltia nostaa kuitenkin päänsä heti ylös ja käännähtää Garumiin päin. "Tiedätkö jotain näistä Ismaccolaisista, Garum?"

Queck pudistelee päätään. "Ei tämän ihmeiden salin ympärillä ole, no, kohokuvia. Tarkoitatte varmaankin imperiumin arkistojen salia."

"Olisitteko niin ystävällinen ja näyttäisitte tältä kartalta missä tämä Imperiumim Arkistojen Sali on, maahinen. Tässä ei nyt ole aikaa jaaritteluun.." Rogar tiuskaisee, muistuttaen että kultin pysäyttämisellä on pieni kiire ja viittaa karttaa maahiselle. "Ja jos näiden kolmen sijainnin keskellä on jotain merkityksellistä, voisitte kertoa samalla senkin, ja ehkä edesautatte Groetuksen kultin tuhoamisessa, ettekä viivytä sitä enempää."

"Löytyykö näitä vanhoja karttoja ja kaavioita myös imperiumin arkistojen salista? Jos löytyy, niin kultistit saattavat iskeä myös sinne", Qvir kysyy äkkiä vaikuttaen vähän huolestuneelta. "Olen ensinmäistä kertaa käymässä tässä kapungissa", hän lisää selitellen.

Queck silminnähden ärtyy Rogarin tivailusta. "Ei teillä siellä pohjoisessa ainakaan kärsivällisyyttä opeteta, se on nyt selvä! Tässä mitään ole viivytelty, siisti suusi!" Hän suorastaan nykäisee kartan pois ulfeenin käsistä ja osoittaa sitä sormellaan. "Niiden kolmen pytingin keskellä on amiraalin linnake10, tästä etelään, ette voi erehtyä, muuritettu linnake vanhan Cassomirin alueella. Ja en usko arkistosalissa3-10 välissä olevan mitään niin vähäpätöistä kuin kaupungin muinaisia piirroksia, joita ei nykyään edes käytetä."

Perception -1 "Olen kuullut vain, että Ismaccot rakennuttivat salaisia osia töihinsä. Pitäkää toki silmällä myös tälläisten varalta", Garum toteaa Teziemin kyselyyn. Kääpiö vielä tutkii salia minkään silmäänpistävän kiinnostavan varalta ja ryhtyy sitten valmistautumaan matkan jatkoon.

Qvir: Perception +1 "Todella paljon kiitoksia", Qvir kiittää Queckia innostuneena. "Lähdemme tutkimaan sitä paikaa ja toivottavasti rikolliset saavat ansionsa mukaan. Mutta ennen sitä oliko täällä vielä jotakin, josta nuo olivat kiinnostuneita, vai miksi he kiduttivat teitä?" Qvir kysäisee. Samalla hän menee vielä tutkimaan voitettujen vihollisten varusteet jos sielä löytyy jotain hyödyllistä tai lisä vinkkiä. Huomatessaan Garumin katselevan ympärilleen Qvir tekee myös nopean vilkaisin. "Näitkö jotain erikosita?" hän kysäisee.

"No, yrittivät kaivaa meistä lisää tietoa irti, ehkä. Kovasti tivasivat siitä, no, hölmöjen kryptasta. Jäivät tänne varta vasten piiskaamaan, sano. Kuulin tuon naikkosen puhuvan lähteville, että, kuulemma jollekin Daliriolle piti viedä", Queck selostaa samalla astellen yhteen toimistohuoneista, mistä hän nappaa kapsäkin ja ojentaa sen Qvirille. "Tässä kiitokseksi pelastuksestamme. Neljä parannusjuomapulloa ja vajaa sauva salaovien etsimistä varten", hän sanoo varsin rauhalliseen sävyyn. "Me lähdemme arvatenkin, no, kotiin potemaan vaivojamme, ei parin hengen voimin tätä taloa voi pyörittää."

"Kiitoksia", Qvir saa sanotuksi ottaessaan lahjat vastaan. "Dalirio kuullostaa tutulta, mutta jos löydämme perille saamme varmistuksen asiasta", hän vastaa. "Minä pysyttelen taustalla ja koska parantavat sauvat ovat hallussani, niin ottaka te nämä", hän sanoo ojentaessaa juomat muille. "Tämä sauva ei vaikuta tutulta, joten suoraan en sitä varmaan pysty käyttämään, mutta koska olen kaikenlaisia taikaesineitä käytellyt, niin jotakin pystyn tälläkin varmaan tekemään. Jos joku osaa paremmin, niin saa kyllä tämän", Qvir sanoo hypistellessään vajaata taikasauvaa. Tämän jälkeen hän kumartuu takaisin maahan sitomaan elossa olevaa vankia ja takistamaan vielä kaikki vastustajat ja näiden tavarat. "Haluamme kuulustella tätä yhtä, vai pitäisikö hänet toimittaa vartioille?" hän vielä kysyy.

Teziem, joka on kuunnellut keskustelua kiinnostuneena, nojaa lähemmäs Qviria ja kuiskaa tämän korvaan: "Dalirionhan piti olla kuollut!" Haltia vaihtaa äänekkäämpään puheeseen ja sanoo sitten koko ryhmälle: "Jätetään nuo vartijoiden hoidettavaksi. Tuskin osaavat tai haluavat kertoa mitään, mitä emme olisi jo saaneet selville."
Huomatessaan maahisen jo raahustavan kohti ovea Teziem harppoo tämän kiinni ja puhelee ystävällisesti: "Anteeksi, mutta ennen kuin menette, osaisitteko kertoa mitään amiraalin linnakkeesta? Vaikka olemmekin olleet Cassomirissa jo pidempään, en ainakaan minä ole vielä tullut niin tutuksi kaupungin kanssa, että tietäisin mikä paikka se linnake on."

Maahinen hymyilee haltialle. "Ei ihmekään, amiraalin linnake ei ole varsinaisesti semmoinen, no, turistikohde. Linnakkeen muurien sisäpuolelle päästetään yleensä vain sotilaita, ylempiarvoisia virkamiehiä tai muita, joilla on saattue ja lupa. Ajattele sitä eräänlaisena armeijan tukikohtana. En usko, että pääsette sinne ilman kirjallista lupaa", Queck selostaa.

Rogar koputtaa Teziemiä ja Qviriä olkapäälle ja viittilöi nämä sivummalle, ennen kuin kuiskaa: "Olisikohan Themisillä meille keino päästä linnakkeeseen? Ja lienee paras käydä tarkastamassa ainakin nämä muut Ismaccojen tekeleet mahdollisten vihjeiden osalta. Tai sitten käymme ostamassa sen hullun kultistin taulut. Niin hullua kuin se onkin, en yllättyisi jos niissä tauluissa olisi nimenomaan nämä yksityiskohdat esillä."

"Mehän ostimme tauluja, mutta ne on vielä säilytyksessä. Mutta tarvitsemmeko niitä, sillä nyt ne paikat on tunnistettu ja ne muutamat yksityiskohdat on varmaan osalla muistissa. niitä oli ainakin yksi tietty kohokuvio seinässä, pyhä symboli ja ovet. Mutta ei nämä kultistit voi kulkea tukikohdan tiloista sisälle. Sen on pakko olla varsinaisten tilojen ulkopuolella. Tai sitten varijoita on lahjottu paljon", Qvir vastaa.

"Unohdat nyt sellaisenkin vaihtoehdon, että kultistit ovat voineet soluttautua vartiostoon." Rogar pohtii.

Garumin kaiveltua ympäristöä ilman juuri minkäänlaista tulosta palaa muun ryhmän luo ja odottelee päätöksiä katseen hiljalleen lasittuessa.

"En tiedä, mutta ehkä meidän pitäisi käydä tarkistamassa ne muutkin kohteet, jos vaikka selviää tarkemmin onko ovessa merkkejä ja mikä kuvuo oli taulussa korostettuna", Qvir sanoo hetken kuluttua, "ja niiden kohteiden piti antaa vinkkejä kryptaan pääsemiseen ja sijaintien taas piti paljastaa missä sisäänkäynti on. Sijainti nyt on sitten kohtuu selvä, mutta kaikki vinkit ehkä eivät. Ehkä Themis osaisi auttaa meidät sisään sinne, en tiedä"

"Themis lienee paras vetomme, jos haluamme sisään amiraalin linnakkeeseen. En tosin tiedä, miten hyvin he uskovat jos menemme ilmoittamaan, että kellareissanne saattaa asua epäkuolleita rottakultisteja jotka haluaisimme hengiltä", Teziem toteaa kuivakkaasti. "Tauluja voisimme kyllä käydä katsomassa uudestaan. Ja saattaahan amiraalin linnakkeen vieressä olla vaikkapa, noh, viemärikaivo, jonka avulla pääsisimme tutustumaan linnakkeen alisiin tiloihin", haltia jatkaa. "Ehdotan siis että mennään käymään vielä kerran vankilalla ja käydään sitten katsomassa sitä linnaketta ulkoapäin. Jos mitään ei löydy, kysytään Themisiltä vinkkiä kirjallisen kulkuluvan hankkimiseen." Hetken päästä hän lisää vielä: "Niin tuota, Imperiumin arkistojen sali kuulostaa paikkana sen verran kiehtovalta, että haluaisin poiketa vielä sielläkin. Jos aloitetaan niistä tauluista?"

"Tauluista, vai taulujen kohteista? Nimittäin meillä on tiedot mistä taulut olivat ja vähäsen mitä niissä oli oleellista/korostettua. Mutta jos ne halutaan vielä tarkistaa, niin olkoon", Qvir toteaa Teziemille.

"Nyt kun mietin tarkemmin, niin ehkäpä meidän olisi viisainta mennä nyt ensin Themisin juttusille" Rogar toteaa.

"En ole vielä niin tuttu tässä kaupungissa, joten missä 'toimisto' olikaan? Nimittäin matkan varrella olevissa paikossa voisi käydä vilkaisemassa", Qvir sanoo.

"Hrhm. No käydään nyt vaikka kapteenin kautta. Turha tässä päivänvalossakaan seistä", Garum toteaa keskusteluun.

Niinpä ryhmä jättää ihmeiden salin, mistä samassa poistuvat insinöörit. Paikka on selvästi vielä taistelun jäljiltä sotkuinen ja verinen. Queck Majet kutsuu vartijat hakemaan ruhot pois, jotka teitä silmillä pitäen keräilevät raajojen paloja.

JATKUU...

Lisätkää tekstiä tämän kommentin yläpuolelle.

Bonusinfokenttä: Rogar: jubailua Garum: Seurailee keskustelua. Valmis matkanjatkoon kunhan kohde selvä. Qvir: Juttelua Teziem: Puhumassa muille, valmis lähtöön heti kun päätös on selvillä.

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped