Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Veltzeh
Pelaajat: Filadeus, Gastogh, Jacen, Zathow
Hahmot: Saviarius, Lnaij Ärðn, Daerith Cendir, Teziem Arkady.

  1. Delirium's Tangle 2012-06-10
  2. Delirium's Tangle 2012-06-10 2
  3. Delirium's Tangle 2012-06-10 3

Harhaverkko

Matkaan

Kapteeni Drandle Dreng tuijottaa sumuisin silmin toimistossaan neljää tiennäyttäjää, jotka viestintuojat ovat kiskoneet sängyistään tai loosin lähellä sijaitsevan kapakan lattialta. Dreng on selvästi väsynyt ja näyttää happamalta. "Anteeksi tästä aikaisesta herätyksestä", hän sanoo. Herätys on tosiaan ollut aikainen, sillä aurinko ei ole vieläkään noussut.

Dreng viittaa toimistossaan olevaan toiseen mieheen, joka istuu tuolissa ja jonka jalat kylpevät höyryävässä vedessä. Hänen kehonsa on kammottavien palovammojen peitossa. Hänen takanaan seisoo kaksi rautakangen nielaissutta ja teräkseen verhottua puoliörkkiä, joiden silmät hakevat jatkuvasti kohdetta. Dreng jatkaa unisesti: "Tässä on Suurmestari Soihtu, Järjestön... liikekumppani. Hän on tullut lunastamaan velkansa siitä Sedeqin jutusta."

"Älähän nyt, herraseni", tokaisee Soihtu, ja Dreng hymähtää itselleen. "Ei tämä palvelus, jota teiltä pyydän, pelkästään minua hyödytä. On nimittäin käynyt niin, että hyvä ystäväni ja satunnainen kauppakumppanini Nuar Henkinahka on kadonnut. Te saatatte tuntea hänet paremmin Absalomin Minotauriprinssinä eli taurilaisten suurlähetystön päällikkönä, joka sanoo puhuvansa kaikkien minotaurien puolesta. Tiedän, mistä teidän pitää häntä etsiä, sillä minulla sattuu olemaan tekstejä, joissa esitetään Absalomin alla olevan suuri labyrintti nimeltään Harhaverkko. Kerroin tästä Nuarille ja pyysin hänen apuaan, ja minotaurina hän ei voinut olla selvittämättä tätä sokkeloa. Hän on kuitenkin ollut jo omilla teillään monta päivää, mikä on huolestuttavaa, sillä hänen pitäisi kyetä ratkaisemaan labyrintti huomattavasti nopeammin."

Soihtu jatkaa: "En voi tietenkään vaivata kaartia tällä jutulla, sillä jos leviäisi tarina, että minotauriprinssi ei kyennyt ratkaisemaan labyrinttiä, rienat paisuisivat nopeasti todella noloksi skandaaliksi. Annan teille luonnollisesti ohjeet labyrintin sisäänkäynnille, kunhan lupaatte tuoda Nuarin ehjänä kotiin pitämättä siitä suurempaa ääntä. Järjestönne saa myös pitää artefaktin, jonka uskon olevan labyrintin keskustassa. Se on jokin muinainen haltioiden tiimalasi."

Dreng pyöräyttää silmiään lähes huomaamattomasti, mutta nyökkää silti päättäväisenä. "Nuar on tärkeä liittolaisemme, eikä tätä labyrinttiä voi jättää tutkimatta. Saatte tunnin aikaa valmistautua ennen kuin lähdette. Onko teillä kysymyksiä?"

Teziem: Knowledge (Local) +5, löytyisikö Nuarista ja/tai Harhaverkosta tietoa ennestään.

Vaaleaan ja löyhään paitaan, pussittaviin pitkiin housuihin sekä pään ja kaulan peittävään huiviin pukeutunut Teziem nostaa kätensä pystyyn heti Drengin lopetettua. "Labyrintti on siis säilynyt tutkimatta tähän päivään saakka? Tiedämmekö mitään sen mahdollisista asukeista tai vaaroista?" hän kysyy. Haltia puhuu nopeasti ja elehtii paljon. "Lähtikö Nuar tutkimusmatkalleen yksin?"

Nurkassa syrjemmällä seisova Saviarius, joka tähän asti oli keskittynyt tarkastelemaan vaatepartensa kuntoa ja siisteyttä aikaisen herätyksen seurauksena, myös viimein kiinnittää huomiota ympäristöönsä. Hetken seuruetta tarkasteltuaankin nuori taldani lopulta vain nyrpistää nenäänsä hienoisesti ja vaipuu takaisin seinää vasten nojailemaan samalla ilmaisten kehollansa, että tehtävä tahi seurue ei juurikaan innosta hänen mieleenkiintoaan. Voi kuitenkin huomata, että hän yhä jatkaa keskustelun seuraamista kaikesta näennäisestä piittaamattomuudesta huolimatta.

Aikaisesta herätyksestä huolimatta tarkaavaisen oloisesti kuunteleva Daerith kysäisee: "Kai todellakin osasitte antaa Nuarille vähän enemmän tietoa. Kaikki tämä voisi auttaa meitä hänen löytämisessään." Vilkaistaessaan ympärilleen Daerith huomaa Saviariusin ja vähäisesti reagoi tunnistaessaan hänen kansallisuutensa sekä käyttäytymisen ja parran, jotka vihjaavat paremmista sukujuurista.

"En ainakaan tiedä kenestäkään elossa olevasta henkilöstä, joka olisi labyrinttiä tutkinut tai sen maininnut. Ja jos minä en siitä tiedä, niin todennäköisesti sellaista henkilöä ei ole. Eihän kukaan halua mennä pelkkää uteliaisuuttaan Absalomin viemäreiden alle, vai haluaako?" vastaa Soihtu Teziemille hieman virnistäen. Hän jatkaa kohta ja vastaa Daerithille: "Enemmän tietoa? Ei, ainut hyödyllinen tieto tällä hetkellä on se, miten Harhaverkon sisäänkäynnille pääsee. Olepa hyvä." Soihtu ojentaa Daerithille viisi paperia, joissa on ohjeet varsinaiseen labyrinttiin pääsemiseksi.

Labyrintti sijaitsee Murattilassa (Ivy District), ja ohjeet neuvovat ensin viemäriaukon ja reitin viemärien läpi, minkä jälkeen ne muuttuvat täysin kummallisiksi. Ohjeissa sanotaan muun muassa, että on käveltävä 31 askelta etelään, käännyttävä 1980 astetta myötäpäivään, käveltävä 3 askelta, mietittävä mihin suuntaan tuuli puhaltaa tällä hetkellä maan pinnalla, jatkettava takaperin käytävän päähän ja piirrettävä lähimpään vasemmanpuoleiseen tiileen ihmisen korva, ja niin edelleen.

"Muistakaakin noudattaa ohjeita tarkasti. Muuten joudutte parhaimmassa tapauksessa aloittamaan alusta ja pahimmassa eksytte lopullisesti", Soihtu varoittaa.

Knowledge (local) +9

Lnaij on haltiaksi hieman lyhyt, noin ihmisen mittainen. Hänen ruskeavoittoinen vaatepartensa heijastaa halua näyttää mahdollisimman huomiotaherättämättömältä mahdollisimman monessa paikassa sekä sulautua mahdollisimman monenlaisiin ympäristöihin. Tikariensa ja nahkapanssarinsa kanssa hän menisi keskiverrosti varustetusta palkkasotilaasta lähes missä hyvänsä Sisämeren kolkassa.

Lnaij peittää haukotuksen kädellään ja hieroo unta silmistään, miettien samalla mitä on kuullut Harhaverkosta. Hän ei vielä kommentoi Soihdun kuvailemia kummallisia ohjeita. Teziemiin verrattuna hän on eleiltään hyvin hillitty ja puhuu tasaisella, hitusen tavallista keskusteluääntä hiljaisemmalla äänellä. "Osaako kukaan ryhmässämme käsitellä eläimiä? Mikäli saatavilla on jokin prinssi Nuarille kuulunut esine, voisimme kenties käyttää sitä apuna ja käyttää vainukoiraa hänen etsimiseensä sokkelosta."

Daerith kiittää ottaessaan ohjeet vastaan ja vilkaistuaan niitä vähän vastaa Soihdulle tämän kommentteihin ja varoituksiin. "Jos nämä on tehtävä, niin en yhtään ihmettele että paikka on säilynyt piilossa."

Handle animal +4, Daerith

"Hyvä ajatus. Itselläni on vähän kokemusta eläintenkäsittelystä." Daerith vastaa Lnaijille. "Pystyisimmeköhän jostain saamaan koulutetun vainukoiran tähän aikaan aamusta?" hän esittää kysymyksen muille.

Teziem kohottaa kulmiaan vilkaistuaan Daerithin olan yli Soihdun antamia ohjeita ja toteaa: "Melkoista. Parempi kuitenkin ottaa nämä tosissaan, kuka tietää etteivätkö katoamiset johtuisi juuri ohjeiden noudattamatta jättämisestä. Oudompaakin on tullut vastaan."

Daerithille hän toteaa: "Vainukoira voisi hyvinkin auttaa ellei viemärin löyhkä peitä Nuaria alleen. Koiratarhurit taitavat tosin olla vielä nukkumassa. Hmm." Tuumittuaan lyhyen hetken Teziem havahtuu ja nostaa äkisti katseensa Soihtua kohti: "Tiedämmekö mitään enempää tästä haltiatiimalasista? Onko se arvokas tai onko sillä taikavoimia? Yksi syy labyrintin salassa pysymiseen voisi hyvinkin olla voimakas, kirottu tiimalasi. Kuulisin siitä mielelläni enemmän, vai mitä te muut olette mieltä?"

Saviariuskin saapuu katsomaan ohjepaperia ja sitä itsekin vilkaistuaan tokaisee: "Hmph, ei näitä ohjeita kukaan selväpäinen ainakaan ole tehnyt. Artefakti kyllä kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, mutta muuten tässä onkin jo aikaa tuhlattu. Itsellä ainakin on parempaa käyttöä ajalleni kuin minotaurista huolehtiminen ja viemärien läpikäynti, joten eiköhän hoideta homma vaan pois alta." Saatuaan asiansa sanottua Saviarius siirtyy oven lähelle ja hieman kärsimättömänä koputtelee maata jalalla sukien samalla hienoisesti lyhyttä partaansa.

Soihtu katsoo Lnaijiin mietteliäästi. "Minulla ei ole antaa teille mitään esinettä, johon vain Nuar olisi koskenut. Ja tietenkään ette voi noin vain kävellä suurlähetystöön lainaamaan hänen tavaroitaan", hän sanoo pieni hymy huulillaan. Hän kääntyy Teziemin puoleen. "Tiimalasi on jokin haltia-artefakti, joten se on aivan varmasti arvokas ja taikavoimainen. Sen nimi on lappusieni mukaan Izryenin Tiimalasi ja se kuulemma jäi teikäläisiltä jälkeen, kun pakenitte Golarionista. Käsittääkseni se mainitaan usein haltioiden astrologiassa."

Daerith tietää, että vaikka eläinkauppojen varsinainen aukioloaika ei ole vielä alkanut, niissä on lähes aina joku paikalla vahtimassa eläimiä. Koiran saaminen tähän aikaan on siis mahdollista.

Knowledge (local) +9, Knowledge (everything else) +5 Lnaij kohauttaa olkiaan. "Voisimme käydä taurilaisten suurlähetystössä kertomassa mistä on kyse ja millaista apua tarvitsemme; heillähän olettaisi olevan suurimmat intressit prinssin löytymiseen. Ja eihän meidän tarvitse päästä penkomaan salaisia dokumentteja, taurilaiset voivat itse tuoda meille jonkun vaatekappaleen... Olettaen että ainakin taurilaisten lähetystössä jo tiedetään hänen retkestään labyrinttiin. Huolehdimmeko prinssin maineesta juuri toisten taurilaisten keskuudessa?" Hän esittää kysymyksen kapteeni Drengille ja suurmestari Soihdulle. Hän miettii myös, mitä on tullut kuulleeksi Izryenin tiimalasista.

"Ehkä koira ei olekaan hyvä ajatus. Jos kerran meillä ei ole mitään vainua varten. Labyrintissä viemärin jälkeen siitä voisi olla hyötyä, mutta vain jos olisi jotakin josta saisi vihin. Lisäksi en tiedä jos meillä on edes varaa siihen", toteaa tässä välissä Daerith muille.

"No, no", toppuuttelee Soihtu puhuessaan Lnaijille. "Mitä harvempi tietää tästä prinssin pienestä harharetkestä, sitä parempi. Muut minotaurit saattaisivat vaikka alkaa ...röyhkeiksi, jos he kuulisivat tästä, joten mikäli voimme olla kertomatta tästä heille, sitä parempi. Älkääkä huoliko, että jäisitte sille tiellenne; kapteeni Dreng tässä lähettää aivan varmasti pelastuspartion peräänne, jos teistä ei ala kuulua. Eikö vain?" hän kysyy vähän liiankin merkitsevästi.

Dreng yskähtää väsyneesti. "Soihtu, älä pelottele heitä tarpeettomasti." Huoattuaan hän jatkaa: "Hän on silti oikeassa. Taurilaiset eivät tiedä tästä vielä, ja niin on parempi."

"Minulla olisi vielä yksi kysymys. Kuinka kauan arvioisitte että tämän tehtävän pitäisi kestää, päivän, kaksi vai kauemmin?" kysyy Daerith vielä samalla kun alkaa siirtymään kohti ovea.

Knowledge (History) +2 - Onko Teziemillä tietoa Izryenin tiimalasista

"Saviarius, otahan rauhassa - mitä enemmän tiedämme etukäteen siitä, mikä meitä odottaa sitä pienempi riski meillä on päätyä syödyksi", Teziem sanoo. "Vaikka tiedämme kyllä että järjestö pitää huolen omistaan."

Saviarius hätkähtää omista mietteistään Teziemin puhuessa hänelle ja katse kääntyykin terävähkösti takaisin muuta seuruetta päin. Hetkeksi hänen olemuksensa jännittyy ja ilme kapenee, mutta pian hän kuitenkin rentoutuu ja rauhallisesti vastaa: "Olet ihan oikeassa. Ei kai tässä mitään kiirettä ole." Hieman omituinen hymy vielä välähtää Saviariuksen kasvoilla, mutta tyyni ilme palaa nopeasti takaisin hänen vetäytyessä nojaamaan seinää vasten.

Daerith: Knowl dungeoneering & nature molemmat +5. Mitä eliöitä saattaa tulla vastaamme?

"Tuo on aivan totta." toteaa Daerith. "Minulla ei ole entuudestaan tietoa kaupungin viemäreistä. Mitä meitä mahtaa odottaa siellä ennen kuin pääsemme labyrintille?"

"Koirasta voi olla hyötyä tai sitten ei", sanoo Soihtu. "Jos ei muuta, niin voitte usuttaa sen rottien kimppuun. Niitähän viemärissä pyörii, ja ötököitä. En käynyt tarkastamassa luolia henkilökohtaisesti, joten voitte luottaa yleistietoonne. Labyrintistä taas voi löytyä ihan mitä vain. Ja muistakaa ihmeessä lamput." Daerithille hän vastaa: "Päivän tai pari. Näin kuvittelisin tekstien perusteella, mutta voin olla väärässäkin. Älkää nyt kuitenkaan jääkö sinne vetelehtimään. Olisi kaikkien edun mukaista saada Nuar nopeasti kotiin."

"No, jos on kiire niin mennään kiireellä", Lnaij sanoo. "Jääköön koira ostamatta, haetaan vain lyhdyt ja eväitä ja lähdetään."

"Selvä, ei anneta Nuarin odottaa enempää kuin on tarvis. Tämän tarkempaa tietoa tulevasta tuskin tulee", Teziem sanoo tarkistaessaan rannekoteloidensa (spring-loaded wrist sheath) toimivuuden, minkä jälkeen hän lataa molemmat kotelot uudelleen. Haltian kädet ovat silminnähden tottuneet käsittelemään tikareita ja koko suoritus hoituu rutinoituneesti. Tämän jälkeen Teziem kävelee ovelle ja jää pitämään sitä auki muille. "Mennäänkö siis?"

"Hienoa." Saviarius toteaa muidenkin viimein ollessa valmiita ja marssii suoraan Teziemin ohi huoneesta ulos samalla hymyillen omaa hieman virneen kaltaista hymyään. Ilmiselvästi hän myös olettaa, että muut lähtevät seuraamaan häntä, sillä taakseen hän ei juurikaan vilkuile.

"Mennään tekemään tarvittavat hankinnat ja haetaan loput varusteet. Muuten olemmekin kai valmiita", sanoo Daerith. Sitten hän kumartaa Kapteenille ja Soihdulle tervehtien näitä "Herrat. Kiitämme tiedoista ja toivottavasti olemme luottamuksenne arvoisia."

Absalomin alla

Teziem, Lnaij, Saviarius ja Daerith suuntaavat kaupan kautta Murattilaan. Aamu on juuri sarastamassa, kun he löytävät oikean viemäriaukon ja heittävät hyvästit auringolle.

Viemärit osoittautuvat rauhallisiksi mutta sitäkin haisevammiksi, eikä siellä näy tavallisia rottia ja torakoita kummempia otuksia. He ohittavat viemärit noin tunnissa, ennen kuin päätyvät vieläkin syvemmällä oleviin luonnonluoliin.

Suurmestari Soihdun antamien ohjeiden seuraaminen on yllättävän helppoa, sillä vaikka niissä ei ole mitään järkeä, ne toimivat ja johdattavat ryhmää vääjäämättä kohti päämääräänsä.

Luonnonluolissa molemmat tarkkasilmäiset haltiat näkevät maassa kummallisia jälkiä, joista toiset ovat luultavasti jonkin humanoidin jättämiä ja toiset hyvin suurten hyönteisten. Daerith jopa tunnistaa jälkien perusteella, että suurikokoiset ötökät ovat luultavasti puolituisen kokoisia kaivoskoppakuoriaisia, jotka hohtavat pimeässä.

Vain neljän tunnin hämmentävän matkan jälkeen ohjeet loppuvat ja kapea tunneli laajenee suureksi sileäseinäiseksi kammioksi, jonka lattialla on paikoin vaaleaa hiekkaa. Kosteus saa luolan seinät kimaltamaan, ja vasemmalla puolella vesi on kerääntynyt lammikoksi. Kivien päällä kasvaa sienirihmastoja, ja kahden suuremman kivipilarin vieressä on erityisen rehevää kasvustoa. Pehmeässä hiekassa näkyy paljon epämääräisiä jälkiä.

Kammiosta lähtee useita käytäviä lähes joka suuntaan. Kaksi niistä ovat hieman leveämpiä kuin muut. Neljän hengen seurue on nyt toisen leveämmän käytävän suulla.

Perception & Survival +5, Take 10 -> 15.knowwledge nature & dungeoneering +5, take 10 -> 15

Daerith laskee repun ja keihään maahan. Hän kaivaa repustaan muutamia tarvikkeita ja siirtää ne pussiin vyölle. Tämän tehtyään hän alkaa kierrellä ympäriinsä luolassa koettaen tutkia maassa olevia jälkiä ja varoen sotkemasta niitä. "Harmi, että seinät ovat kosteat sillä nyt emme voi tehdä merkintöjä liidulla." Daerith tutkii seiniä tunnistaakseen kivilaadun, jos vaikka niihin voisi helpolla tehdä merkintöjä. "Jos labyrintin lattia olisi tasainen ja kiveä, niin ehkä voisimme käyttää hiekkaa tehdäksemme merkintöjä", hän toteaa vielä.

Perception +7

Teziem katselee jälkiä ja koettaa saada selville olisiko joku neljästä tunnelista enemmän käytetty kuin muut. "Mihin suuntaan haluatte lähteä?" hän kysyy muulta ryhmältä kävelleskellessään ympäriinsä. "Daerith, minulla on hiilikyniä mukana, niillä saa kyllä merkittyä kiven kuin kiven riittävän pitkäksi aikaa. Olisi varmaankin viisasta merkata ne tunnelit joista olemme jo kulkeneet." Teziem vaikuttaa olevan innoissaan eikä aikaisen herätyksen aiheuttama väsymys näy hänen kasvoiltaan.

Saviarius myös katselee ympärillensä jonkin aikaa, mutta huomatessaan jotain likaa tarttuneen hänen vaatteisiinsa tutkimisen aikana vetäytyykin nopeasti keskemmälle luolaa. "En haluaisi jäädä viettämään liikaa aikaa tänne, mutta tärkeämpää on valita oikea suunta kuin kiirehtiä liikaa", hän vastaa Teziemille tämän kysymykseen. Saviarius vielä hetken aikaa katselee molempia isoja luolanaukkoja ja sulkee lopulta silmänsä. Hän nostaa oikean kätensä ilmaan suoraksi ja hetken siinä pidettyään lopulta laskee kätensä osoittamaan suoraan kohti oikeanpuoleista käytävää. Avatessaan silmänsä taas Saviarus sanoo muille hymyillen: "No niin, vaistoni sanovat että oikea suunta olisi hyvä valinta, mutta jos näette jotain parempaa todistetta tai ideaa niin kuuntelen kyllä mielelläni."

"Itselläni on kanssa hiilikyniä. Kai ne ovat paras vaihtoehto tällä hetkellä", toteaa Daerith Teziemille. Samalla hän tekee merkinnän märkään seinään nähdäkseen miten hyvin jälki erottuu, jonka jälkeen hän kaivaa kompassin esiin ja varmistaa pohjoisen suunnan. "Eliöt tarvitsevat ravinteita. Miksiköhän tämä on näin rehevää?" Daerith ihmettelee ja kohdistaa huomiotaan myös pilaarien viereiseen kasvustoon.

Survival +1 Lnaij katselee mielenkiinnolla ympärilleen ja yrittää seurata humanoidin jälkiä nähdäkseen, mihin (jos mihinkään) käytävään ne vievät. "Kuljettujen reittien merkitseminen on hyvä idea. Jos joku osaa seurata jalanjälkiä, uskoisin sen olevan paras keino selvittää tämä sokkelo käymättä koko höskää läpi."

Daerith piirtelee märkään seinään ja toteaa, että jälki on heikko, mutta pysyy seinässä ehkä joitain päiviä. Teziem ja Lnaij nuuskivat lattiaa, mutta eivät saa selville vielä mitään.

Daerith jatkaa tutkimalla rehevää kasvustoa ja toteaa, että siellä on useita vaaleita ja pyöreitä esineitä, joista yksi on melkein kääritty paperinpalaseen. Sillä aikaa, kun hän ihmettelee näkyä, hiekka hänen vieressään alkaa liikahdella. Muut pitävät nenänsä kiinni omissa askareissaan, joten karaistuneempi seikkailija Teziem on ainoa, joka tajuaa, että itsestään liikkuvaan hiekkaan tulee kiinnittää huomiota. Hän näkee, kuinka kivipilarin takaa hiekasta syöksyy suuri koppakuoriainen, jolla on ikävän näköinen purukalusto.

Inska:
Saviarius 24
Teziem 11
Daerith 5+
Lnaij 5
Koppakuoriaiset 3
Yllätysrundi: Teziem ja koppakuoriaiset. Teziem näkee vain M7:ssä olevan ötökän.

Spring-loaded wrist sheatheista mwk daggerit käteen.

"Kuoriaisia!" Teziem huutaa ja ottaa veitsensä esiin.

Ötökät menevät ruutuihin L10 ja M10. Kaivoskoppakuoriaiset kipittävät upottavassa hiekassa aivan Daerithin viereen ja aikovat selvästi käydä pureskelemaan häntä. Toisella niistä on köysivaljaiden jäänteet ympärillään. Daerith sohaisee molempia hätäisesti keihäällään, mutta ei osu toiseen ja vain kolauttaa toista kitiinipanssariin.

Move action lähimmän kuoriaisen viereen ja samalla free actionilla molemmat aseet käteen. Kuoriaiseen power attack longswordilla +3 (1d8+5/19-20 x2).

Kuullessaan Teziemin huudahduksen Saviarius käännähtää nopeasti lähelle saapuneita kuoriaisia kohti. Molemmat miekat ilmestyvät hetkessä hänen käsiinsä ja Saviarius syöksyy miekka edellä lähimmän kuoriaisen kimppuun.

Saviarius on ruudussa K11. k1 ottaa 13 vahinkoa. Saviarius tunkee miekkansa suoraan koppakuoriaisen omituiseen suuhun ja seivästää sen kuoliaaksi.

Move ruutuun N9, hyökkäys tikarilla +6, d4+2 vahinkoa.

Teziem syöksähtää näkyvistä hävinneen kuoriaisen perään ja liikkuu tämän taakse jättäen sen osittain Daerithin ja Teziemin väliin. Hän koettaa survaista tikariaan hyönteisen kitiinikuoren läpi.

k2 ottaa 5 vahinkoa. Teziem pääsee toisen koppakuoriaisen viereen ja saa taiteiltua tikarinsa suoraan herkkään kohtaan otuksen panssarissa. Se kirskuu ikävästi ja kääntyy heti haltiaa päin.

Free action: pudota keihäs. Move action: ota esiin kilpi ja miekka. Longsword +3, vaurio 1d8+2, crit 19-20/x2. Daerith tiputtaa keihään maahan ja vetää esiin miekan ja kilven hyökäten vieressä olevan kuoriaisen kimppuun.

Daerith huitoo ötökkää miekallaan, mutta ei osu lähellekään.

Lnaij on ruudussa L11. Lnaij vetää tikarinsa esiin ja siirtyy Saviariuksen ja Daerithin väliin.

Teziemille 3 pojoa vahinkoa. Kuoriainen syöksyy suoraan Teziemin säären kimppuun ja repii siihen ikävän haavan.

Move L9 ja power attack longsword +3 (1d8+5/19-20x2)

Päästyään veren makuun Saviarius lähtee kiertämään seuraavaa koppakuoriasta kohti löytääkseen hyvän kohdan iskulle.

Saviarius kiertää otusta päin ja heilauttaa miekkaansa sitä päin niin raskaasti, että se vain liikahtaa parikymmentä senttiä pois aseen tieltä.

Full attack kahdella tikarilla flankista, +6/+6, d4+2+d8/d4+1+d8

Teziem murahtaa ja syöksyy tikarit ojossa tukalaan paikkaan joutuneen kuoriaisen kimppuun.

Teziem saa leikattua suurimman osan häirityn kuoriaisen jaloista irti, minkä jälkeen se tipahtaa maahan ja valuu hiljalleen kuiviin. Molemmat ötökät hohtavat vielä kuolleinakin. Mikään muu ei enää tunnu liikkuvan.

Heal +5, take 10 riittää bleeding hoitoon. Knwledge Nature+dung +5

Daerith laittaa asen huotraan ja kilven selkäänsä ja vilkaisee Teziemin haavaa, jos vaikka pystyisi tekemään sille jotakin. "Olen pahoillani. Uskoisin etä tämä oli minun syyni, sillä taisin häiritä niitä uhkaamalla pesää. Uskoisin nimittäin, että tuossa kasvuston keskellä on pesä ja kuoriaisten munia. Mutta siellä oli mielestäni kanssa jokin paperi" Daerith toteaa muille.

Pomittuaan keihään maasta Daerith tökkii sillä maassa makaavia kuoriaisia vähän varmistaakseen että ne ovat kuolleita eikä mikään refleksi saa niitä enää puraisemaan. "Lisäksi tästä saattoi olla hyötyä riippuen siitä, että kauanko nuo koriaiset hekuvat. Pimeässä loistavat merkit labyrintin seinillä saattaisivat auttaa meitä" hän jatkaa samalla kuin koittaa muistella mitä kaikkea noista kuoriaisista tietääkään. "Jos täällä on kuoriaisten pesä, niin niitä saattaa olla enemmänkin kuin vain nuo kaksi, joten olkaa varovaisia. Jos meillä on poistuessa aikaa ja palaamme tätä kautta, niin kannattaisikohan ottaa muutama muna mukaan, siis oleettaen että tuolla kasvustossa todella on pesä. Toisella kuoriaisista on ollut valjaat, joten niitä pystynee käyttämään lemmikkeinä. Tällaisessa tilanteessa munista voisi saada myydessä rahaakin. Mutta jos tarkastamme varovasti sen oletetun pesän samalla kuin joku pitää vahtia uusien kuoriaisten varalta" hän lopettaa.

Lnaij pälyilee ympärilleen pikaisesti päättyneen taistelun jäljiltä. Hän jättää miekkansa käteensä. "Tunnustan etten tiedä paljoa Absalomin kuoriaismarkkinoista. Silti, nuo valjaat mietityttävät. Millainenkohan olio ratsastaa tällaisilla? Hmm..." Hetken tauon jälkeen hän jatkaa: "Mutta. Minotaurit ovat suurkokoista väkeä. Jos jälkiä ei löydy, ehdotan että aloitamme etsinnät suurimmista käytävistä; toiset näistä näyttävät sangen ahtailta taurilaisen kokoisille kulkijoille."

Saviarius katselee ja tutkiskelee jonkin aikaa koppakuoriaisten raatoja. ""Hmm. Näistä voisi tosiaan koittaa leikata näitä hohtavia osia, jos ne toimisivat vaikka jonkin aikaa lampun korvikkeina", hän toteaa muille tutkiskelun jälkeen. Tämän jälkeen Saviarius kiinnittää huomionsa Daerithin puheisiin ja vastaa: "Puhuit jostain paperilapusta. Voisi ottaa vähän selvää oliko siinä kenties jotain kiinnostavaa. Koppakuoriaisten munat eivät kyllä minua sitten kiinnosta eivätkä varmasti sopisi asemallenikaan, mutta mene toki tönkimään pusikkoja, jos haluat."

Daerith toteaa ötökät kuolleiksi. Kun hän vilkuilee oletetun pesän suuntaan, hän erottaa munan muotoisten esineiden välistä paperin lisäksi jotain, joka voisi olla lasia.

Lnaij huomaa vilkuillessaan, että luolan pohjois- ja koillisosissa on selvästi enemmän kulkujälkiä kuin muualla. Jäljet ovat hänen mielestään hyvin sotkuiset ja epäselvät.

Saviarius on sitä mieltä, että ötököiden hohtavia osia voisi tosiaan käyttää lamppuina. Niiden valovoima on parempi kuin kynttilän mutta huonompi kuin tavallisen lampun.

Knowledge (Dungeoneering) +5 / (Local) +5 / (History) +2, mikä nyt on se mitä käytetään.

Teziem pyyhkii tikarit housunpuntteihinsa ja lataa ne takaisin rannekoteloihin. "Lnaij puhuu asiaa, meidän on järkevämpää keskittyä suurempiin tunneleihin", hän sanoo ja vilkuilee luolan pohjoisseinustaa kohti. "Tiedämme palatessamme valmistautua kuoriaisiin täällä mikäli niitä tulee jostain lisää tälle pesälle. Häijyjä otuksia. Onko meillä vapaaehtoista kuoriaislampunkantajaa? Näen hämärässä hyvin joten minulle sopisi jos joku muu ottaisi valon vastuulleen." Teziem pälyilee ympärilleen siltä varalta että kuoriaisia tulee lisää ja pohtii onko koskaan kuullut otuksista jotka valjastaisivat kuoriaisia.

Knowledge (everything) +5 Lnaij kyyristyy tutkimaan valjaita, jos ne vaikka sattuisivat tuomaan jotain mieleen. "Luolan pohjoisosan maa on tiheään tallattua. Ehdotan että menemme sinne ensin." Teziemin sanoihin hän sanoo, "Minullekin riittää tämä himmeä kuoriaisenkuoren hohde. Annan lamppuni tämänhetkisten öljyjen palaa loppuun - sitä riittää vielä kahdeksi tunniksi. Jos kuoriaiset eivät ole siihen mennessä lakanneet hohtamasta, voimme siirtyä niihin."

"Pohjoinen luolanaukko on ihan tarpeeksi hyvä suunta minulle. Olen valmis jatkamaan matkaa ellei Daerith sitten löydä kuoriaispesästä jotain mielenkiintosta", Saviarius vastaa ryhmän suuntaan. Samalla hän käy leikkaamassa muutaman hohtavan osan irti kuoriaisesta ja pistää ne talteen reppuun mahdollista myöhempää käyttöä varten, mikäli niiden kesto tosiaan riittää.

Survival for track +6 (against humans +8?). Onko eniten tallattu viimeksi käytetyin? Löytyykö jälkiä jotka voisi olla minotaurin?

Daerith siirtyy takaisin tutkimaan pesiä. Varovasti hän ottaa esiin paperin ja lasilta vaikuttavan kappaleen. "Ovatko ne kuoriaisen osat itsessään hehkuvia, vai onko niissä jotakin nestettä joka hehkuu?" hän kysyy Saviarukselta, joka oli kuoriaisen kimpussa. "Jos siinä on hehkuvaa ainetta, niin ehkä valaiseva keihäänkäri myös toimisi. Lisäksi merkinnät erottuisivat seinistä, mutta toisaalta haluammeko merkitä reitin jota kuljemme niin, että jokainen labyrintissä mahdollisesti vaeltava olio löytää meidät?" Daerith kysyy muilta. "Jos kuoriaisten valo riittää, niin hyvä. Jos ei niin pitää sytyttää lyhty uudestaan. Valon kantaja pitää sitten päättää uudestaan. Lisäksi tarkistan vielä jos saisin itse jotakin lisää jäljistä irti. Jos ei niin mennään minne ehdotitte", hän vielä jatkaa.

Tutkitaan näitä hohtavia osia tarkemmin, erityisesti valonlähdettä. Käytetään skilliä, jos sopivaa löytyy. Ehkä jonkun toisen knowledge check osaa sanoa.

"Hmm. En tiedä mikä saa nämä oikein hehkumaan. Voin koittaa tutkia vielä, mutta toki jos jollakulla muulla on tietoa tälläisistä otuksista niin osaa varmaan paremmin sanoa", Saviarius vastaa Daerithille. Hän heittää vielä Daerithin suuntaan yhden hehkuvan palasen ja sanoo: "Siinä sinullekin oma kappale. Voit itsekin tutkiskella."

Teziem ja Lnaij eivät keksi mitään sen ihmeempää valjaista. Saviarius toteaa, että jotkin koppakuoriaisen osat ovat hohtavampia kuin toiset. Ruumiinnesteet hohtavat vain vähän; jos niillä valelisi esineen, esineen varmaan löytäisi hieman helpommin täysin pimeästä luolasta.

Daerith kiittää Saviariusta kuoriasen palasta ja noustessaan kasvuston luota toteaa: "Tämäpä mielenkiintoista. Täällä näyttäisi olevan jokin papari jossa saattaa olla loitsun ohje, sekä muutama pullo. En osaa sanoa onko nämä piilotettu vai kuoriaisten tänne siirtämiä. En valitettavasti osaa tunnistaa näitä pulloja, mutta tuosta paperista saan ehkä enemmän irti". Hän näyttää pulloja muille samalla kuin poimii kuoriasien palan mukaan. "Mutta ennen kuin mikään sotkee jäkiä enemmän, niin haluan tarkistaa vielä luolan lattian", hän jatkaa vielä. Daerith tutkii luolaa ja pysähtyy pidemmäksi aikaa luolan koillisosan hiekkakasalle. "Täällä", hän sanoo muille. "Tuossa näyttäisi olevan myös jonkin kamppailun jälkiä. Mielestäni siinä on yhdet kavionjäljet ja ainakin, yhdet, kahdet, kolmet... sanoisin jopa mahdollisesti kymmenen humanoidin jalanjäljet". Daerith vähän sekoittaa maata kädellään ja nostaa esiin valkoisen karvatupon. "Tuliko kukaan kysyneeksi minkä näköinen ja värinen kohteemme on? Täällä olisi valkoista karvaa ja verijälkiä". Kohdistettuaan kaatseensa vielä maahan ja tutkittuaan sitä hetken Daerith toteaa vielä: "Taistelun jälkiä ja sitten jokin tai joku on raahattu koilliseen menevään tunneliin".

Spellcraft +5 "No mitä sanotte, koitanko tutkia loitsun ohjeita vai seuraammeko jälkiä? En osaa kuitenkaan käyttää loitsua, jos tuo sellainen on, joten siitä ei ole minulle mitään hyötyä. Jos koette että siitä olisi teille hyötyä, voin yrittää", Daerith sanoo.

Stealth +9

"No, Nuar on valkoinen minotauri joten eiköhän lähdetä seuraamaan jälkiä. Toivottavasti emme ole liian myöhässä. Lienee parasta kiirehtiä nyt eteenpäin ja tutkia loitsua myöhemmin." Teziem sanoo Daerithille, ja kääntää sitten katseensa kohti koillistunnelia. "Voin kulkea tiedustelijana muun ryhmän edellä jos haluatte."

"Tehdään näin," Lnaij sanoo.

"Juuh, eiköhän mennä eteenpäin vaan", Saviariuskin myötäilee.

Stealth +3 (ACP:llä)

"Mennään sitten", Daerith sanoo samalla kun kaivaa esiin kartoitus kitin ja tekee siihen muutamia merkintöjä vilkaisten kompassia ja laitaa molemmat vyöpussiin. "Jos joku haluaa itselleen tällaisen tunnistamattoman pullon, niin tässä olisi", hän tarjoaa niitä toisille ja jatkaa: "Lisäksi tunnistin tämän käärön. Se on vähäisempi palautusloitsu ja kuten epäilin, niin en pysty käyttämään sitä". Daerith lähtee kävelemään tunnelin suuntaan. "Voisin edetä toisena, niin pystyisin ehkä paremmin tarkkailemaan jälkiä". Daerith tarkistaa samalla, että hiilikynä on helposti saatavilla merkintöjä varten.

Koillisosan leveä käytävä on vain parikymmentä metriä pitkä ja tekee mutkan vasemmalle. Se aukeaa luonnonluolasta työstettyyn kiviseen huoneeseen, jossa on metallisia koristeita. Huone muodostaa kaarimaisia ja ympyrämäisiä muotoja, ja seinille on piirretty arkaanisia riimuja ja haltiankielisiä tekstejä. Kuusi pilaria kannattelee melkein viiden metrin korkeudella olevaa kattoa. Katosta roikkuu kolme lasipalloa, jotka hohtavat heikosti vihertävää valoa, ja yksi niistä sammuu, kun Teziem ja Daerith kurkistavat nurkan takaa.

Luonnonluolan suu on kammion pohjoisseinällä. Eteläseinällä voi erottaa puoliksi avonaiset pronssiset pariovet. Mahtipontisten pariovien viereisten seinien lähellä on läjät roskaa ja luita. Aivan ovien vieressä on paljon pieniä alkoveja, joissa on epäjärjestyksessä olevia esineitä.

Daerith kuiskaa muille: "Miten nyt? Tästä tulee vaikutelma, että tämä saattaisi toimia asuin-/majoitustilana. Se että tämä on tyhjä voisi tarkoittaa, että tällä olleet ovat menneet vangin kanssa pariovista eteenpäin. Mutta voimmeko olla varmoja, että kaikki menivät? Tämä olisi tavallaan hyvä väijytyspaikka tulijoille, jotka innokkaina kulkisivat oville." Mietteliäänä hän jatkaa: "Tunnistiko kukaan seinällä olevia kirjoituksia? Lisäksi juuri silloin kun kurkkaamme luolaan yksi valoista sammuu. Sattumaa ehkä, mutta kaikkien seinällä olevien riimujen kanssa kyseessä saattaa olla myös jokin hälytysmekanismi." Daerith kaivaa taskustaan ne aikaisemmin löydetyt kolme pulloa. "Oma ymmärrykseni näitä tutkittuani on että ne olisivat kevyitä parannusjuomia. En ole velho tai pappi, joten en voi tarkistaa asiaa millään loitsulla. Jos ne ovat mitä uskon niin minusta olisi hyvä, että niitä olisi useammalla."

Language: Elven, Stealth +7, Perception +7, Disable Device +9

Teziem silmäilee haltiankielisiä tekstejä siltä varalta että ymmärtäisi niistä jotain. "Jos kyseessä on jokin hälytysmekanismi meidän kannattaa pitää kiirettä ennen kuin tänne ryntää liikaa vartijoita. Toinen vaihtoehto olisi piiloutua noihin alkoveihin ja koettaa yllättää ketkä ikinä tuolta sitten olisivatkaan tulossa. On toki myös mahdollista että nuo hohtavat pallot sammuvat itsekseen, mutten luottaisi siihen päätelmään hetkeksikään, kuten en taikajuomiinkaan joista emme ole täysin varmoja." Teziem kuiskaa Daerithille.

"Käyn katsomassa noita riimuja lähempää. Jos niissä on jokin ansa osaan luultavasti purkaa sen. Pitäkää kuitenkin aseenne valmiina." Teziem jatkaa, ja lähtee varovasti hiipimään seinän vierustaa eteenpäin kohti riimuja tarkkaillen jatkuvasti ympäristöään ansojen varalta.

Stealth +2 Kuullessaan tiedustelijoiden kuiskaukset Saviarius lähtee hiljaa hiipimään itsekin lähemmäs Daerithia siltä varalta, että he onnistuvat herättämään jonkin vihollisen huomion tai muuten tarvitsevat apua. Hiipiessään Saviarius myös vetää kaiken varalta aseensa valmiiksi esiin käsille.

Stealth +7, Linguistics +7, Perception +7, Knowledge (everything) +5 Lnaij antaa Teziemin mennä edeltä ja seuraa muiden kanssa perästä, kantaen asetta yhdessä ja lyhtyä toisessa kädessään. Hän tarkastelee tekstejä lähempää.

Stealth +4 (ei kilpeä käytössä), Perception (Wis) +5 (+2 FE-humans), survival +5 (+1 tracking, +2 FE-humans) Daerith antaa Lnaijlle yhden pullon ja ottaa hieman paremman otteen keihäästään ja tarkkailee ympäristöä sen varalta, että pitäisi rynnätä Teziemin avuksi tai jos piilosta hyökätään kimppuun.

Lnaij ja Teziem näkevät, että seinäteksteissä ei ole mitään erityistä. Ne ovat suurimmaksi osaksi epämääräisiä ja monimutkaisia geometrisia kuvioita ja teksti selittää syntyjä syviä ajan ja paikan filosofiasta ja haltioiden kulttuurista.

Sammunut hohtava pallo syttyy, sammuu taas parin sekunnin päästä ja syttyy uudelleen. Ansoja ei näy, ainakaan luolan suuaukon lähistöllä.

Teziemin silmät suurenevat ja tikarit välähtävät rannesuojistaan hänen käsiinsä. Hän osoittaa toisella suurten ovien oikealle puolelle katonrajaan ja sanoo terävästi: "Tuolla! Tuolla on jokin otus!" Tämän jälkeen Teziem liikkuu lähemmäs ovea valmiina hyökkäämään.

Daerith lähtee siirtymään lähemmäksi Teziemiä ollakseen valmiina auttamaan tätä. Samalla hän tarkistaa, että linkoja kivet on helposti saatavilla jos kohde on muutoin liian korkealla.

Saviarius myös lähtee Daerithin perään valmiina osallistumaan itsekin hauskanpitoon. Kävellessään hän samalla heilauttaa miekkojansa pari kertaa ja ollessaan tyytyväinen miekkojensa kiiltoon ja kaarteisiin Saviarius keskittääkin täyden huomionsa Teziemin ja oven suuntaan vihollisen varalta.

Daerith: Know nature +5, Perception +5 Daerith koittaa nähdä olion, jos vaikka tunnistaisi sen, mutta kuitenkin vilkuilee jatkuvasti ympärilleen. Kuoriaisten kohtaamisen jälkeen hän on selkeästi pyrkinyt olemaan tarkkaavaisempi ja varovaisempi.

Daerith saa 9 vauriota. Kun Teziem, Daerith ja Saviarius tuijottavat tiiviisti oven yläpuolelle, olio hyppää heitä päin sivusta ja onnistuu yllättämään heidät. Se syöksyy suoraan Daerithin päälle ja humauttaa häntä nuijalla naamaan. Daerithin nenästä lentää vaikuttava kaari verta.

Inska:
Saviarius 21
Otus 20
Daerith 19
Teziem 17
Lnaij 11
Vihreä alue on vaikeakulkuista roska- ja luukasaa.

Otus jää Daerithin viereen ja huutaa seikkailijoille jotain tunnistamattomia sanoja.

Jos otus on tarpeeksi lähellä 5-foot step viereen ja full power attack: longsword +1 (1d8+5) / shortsword +1 (1d6+5) muuten move actionilla mennään otuksen viereen (flankkiin jos mahdollista) ja power attackia: longsword +3 (1d8+5)

Saviarius hätkähtää veren roiskahtaessa hänen vieressään ja huomaa otuksen tulleen heidän kimppuunsa sivusta. Nopeasti Saviarus astuu iskemään tätä röyhkeätä otusta, joka ei edes puhu ihmisten kieltä.


Otus ottaa 9 vauriota. Saviarius liikkuu ruman humanoidin viereen ja iskee sitä miekallaan. Otus kirkuu ja veri valuu sen kättä pitkin.

Daerith ottaa 8 vauriota eikä onnistu stabilisoitumaan, joten hän saa vielä 1 pisteen vauriota. Miekaniskun jälkeen se jatkaa Daerithin hakkaamista ja osuu hänen kalloonsa. Miehen päästä kuuluu ikävä rusahdus, ja hän tipahtaa lattialle. Otus kääntää katseensa kohti Saviariusta.

Move flankkiin Saviariuksen kanssa ja Atk Dagger +8 (1d4+2+1d8) Teziem hypähtää otuksen selustaan ja iskee tätä tikarillaan selkään.

Otus ottaa 9 vauriota. Teziem osuu otuksen keuhkoon, ja se yskähtää verta.

move x2 Lnaij kompuroi ja manaa henkensä alla jäätyään muista jälkeen. Hän lähtee piirittämään otusta kiertämällä sen taakse.

full power attack: longsword +3 (1d8+5) / shortsword +3 (1d6+5) (flank)

Nähdessään ainoan ihmistoverinsa makaavan maassa Saviarius iskee otuksen kimppuun uudistuneilla voimilla miekat heiluen.

Otus ottaa 10 vauriota ja tippuu maahan. Saviarius hämäyttää otusta lyhytmiekallaan ja tunkee samassa toisen miekkansa suoraan sen vatsan läpi. Otus kirkuu, mutta ääni vaimenee pian, ja se lyyhistyy liikkumattomaksi kasaksi maahan.

Daerith valuu yhden pisteen edestä.
Heal +1 -> epäonnistui
"Äkkiä! Onko kellään mukana parannusjuomia? Riskeerataanko yksi näistä tuntemattomista? Osaatteko parantaa?" Lnaij polvistuu Daerithin viereen ja alkaa sitoa tämän haavoja parhaansa mukaan improvisoiduilla työkaluilla.

heal -1, tiputetaan toinen miekka sivuun ja katotaan jos saataisiin napattua yksi Daerithin pulloista käteen

Saviariuksen kasvoille nousee synkän vakava ilme ja hän ryhtyy katsomaan, jos itse kykenisi auttamaan Daerithia ja samalla koittaa kaivaa yhtä Daerithin pulloista esille.

Saviarius kaivaa Daerithin taskusta kaksi pulloa, jotka Daerith löysi vain hetki sitten.

Use Magic Device +5 jos kukaan ei käytä wand of cure light woundsia Teziemin puolesta.

"Minulla on parannussauva mukanani jos sitä joku osaisi käyttää", Teziem sanoo polvistuessaan Daerithin viereen tutkimaan tämän haavoja. "Jos kukaan ei osaa voin yrittää itsekin mutten takaa onnistumista. Pidetään silmät auki muiden tuollaisten varalta."

Sauvanheilutus epäonnistuu. Daerith valuu taas pisteen. Teziem heiluttaa sauvaa, ja siitä irtoaa pieni vaaleansininen kipinä, joka katoaa kuin tuhka tuuleen.

Heal +1 -> epäonnistuu "En osaa, koita sinä", Lnaij sanoo, jatkaen haavojen paikkaamista parhaansa mukaan.

kaadetaan yksi potioineista Daerithin suuhun

"Varmaan parasta kaataa yksi näistä pulloista myös Daerithin suuhun. Epäiltiinhän niitä kuitenkin parannusjuomaksi, niin tuskin ne tilannetta pahentaakaan", Saviarius toteaa ja ryhtyy kaatamaan yhtä pulloista tyhjäksi Daerithin suuhun.

Daerith paranee 9 pistettä. (Nykyiset hipat siis 1.) Juoma selvästi vaikuttaa parantavasti ja Daerithin pää lakkaa vuotamasta.

"Mitä tapahtui?" Daerith kysyy vähän toivuttuaan. "Muistan vain, että jokin syöksyi kohti ja sitten pimeni."

Daerith: Know nature&dungeoneering +5, survuval 5 (taacking +1 ja humans +2). Tunnistanko olion? Täsmääkö jäljet aikaisempiin.

Vähän tasattuaan hengitystään ja saatuaan muilta tilannekatsausta hän toteaa: "No ainakin olin oikeassa pullojen suhteen. Valitettavasti kuntoni on kyllä vielä sellainen että eteneminen on vaikeaa. Ellei ole muita ehdotuksia joisin vielä sen toisen pullon. Jos jälkien tutkinta meni kunnolla, niin noita olisi vielä lähes kymmenen jäljellä."

Saviarius palauttaa toisenkin pullon Daerithille ja nousee itsekin ylös taputellen vaatteita samalla hieman. Daerithille hän sanoo: "Minun puolestani voit juoda pois vaan, kukaan muu meistä ei nyt ainakaan sitä tarvinne."

Tämän sanottuaan Saviarius kääntyy vielä otuksen luo katselemaan tarkemmin sitä. Vähän aikaa otuksen kasvoja tuijotettuaan ja jopa irvistettyäänkin sille, hän kohauttaa olkapäitänsä ja vetää lyhyen miekkansa esille. Saviarius leikkaa otuksen pään irti ja pistää sen talteen reppuun. Tämän tehtyään hänkin siirtyy tutkimaan huonetta tarkemmin, josko näkyisi mitään mielenkiintoista.

Daerith saa 7 hp takaisin. Daerith kulauttaa toisen juoman alas kurkustaan. "Sanoisin, että tämä on samoja joiden jälkiä näimme aikaisemmin. Ikävyyksiä on siis odotettavissa ottaen huomioon kuinka nopeasti tuo melkein tappoi minut. Ei todellakaan mikään helppo reissu", Daerith toteaa harmistuneena. Hän vilkuilee ympärileen ja tutkii jos rojuissa olisi jotakin hyödylliseltä vaikuttavaa.

Roskakasasta löytyy hienomman näköinen noin jalan mittainen sauva.

Saviarius tuhahtaa luolassa oleville roskakasoille, mutta menee kiinnostuneena tutkimaan hieman lähemmäs alkoveissa olevia arvokkaan oloisia idoleita. "Hmm. Nämä näyttävät aika arvokkailta, mutta en tiedä pitäisikö meidän pelätä ansoja näiden osalta. Varmaan jollakulla teistä on näppärimpiä sormia, jos haluatte tutkia vielä tarkemmin tai ottaa mukaankin. Tietenkin voi olla parempi jättää paluumatkaa varten aarteiden rahtaus sitten", Saviarius toteaa muulle ryhmälle vetäytyen itse hieman sivummalle odottelemaan, että muu ryhmä on tutkinut luolaa tarpeeksi ja ovat valmiita jatkamaan ovista eteenpäin.

Ehjiä idoleita näyttää olevan parikymmentä.

Take 20 ansojen etsimiseen: Perception 28 Daerithin päästyä jaloilleen Lnaij menee tutkimaan idoleita varovasti, varuillaan ansojen varalta. Hän katsoo ensin onko jokin niistä arvokkaan näköinen (tehty hopeasta/kullasta, tms.) ja sitten tarkastelee lupaavan näköisiä lähemmin.

Lnaij viettää viitisen minuuttia tutkien pieniä esinekasoja varovaisesti eikä löydä ansoja. Melkein kaikki idolit sisältävät joko jotain arvomateriaaleja tai ovat muuten kalliin näköistä käsityötä. Kaksikymmentä ehjää ovat varmasti 45 kullan arvoisia kappale.

"Onko tämä kenellekään tutun näköinen?" Daerith kysyy esittäen sauvaa. "Parhaimmassa tapauksesa tämä voisi olla maaginen. Ilman että tiedän tästä tämän enempää en voi sitä käyttää, joten haluaisiko joku muu pitää tätä? Heti kun olette valmiita, nin meidän kannattanee jatkaa tehtävän suorittamista", hän jatkaa vielä. Daerith kerää pudonneet tavaransa ja siirtyy lähemmäs Saviariusta, tarkkaillen koko ajan oven suuntaan. Lähempänä Saviariusta hän kaivaa vielä esiin kompassin ja tekee merkintöjä kartantekosetilla.

Rikkinäisten ovien takana näkyy tyhjä ja himmeästi valaistu käytävä.

"En juuri tunne taikaesineitä", Lnaij mutisee poissaolevasti. "Pitäisi joku vuosi niihinkin tutustua, ovat kovin hyödyllisiä monissa tilanteissa... Nämä ehjät pystit ovat melko arvokkaita, otetaan ne mukaan sitten paluumatkalla." Hän suoristautuu ja lähtee katsomaan himmeätä käytävää. "Tuonne siis seuraavaksi?"

"Pystyn käyttämään osaa sauvoista ja kääröistä, mutta en osaa tunnistaa niitä oikeita", Daerith kertoo. "Ei täällä muita reittejä näytääisi olevan, joten tuomme on mentävä sitten kun kaikki ovat valmiina. Mutta noita olioita on vielä monia vastassa. Meidän pitää olla hyvin varovaisia. Mitäköhän ne mahtavat tehdä vangeilleen? En usko, että mitään hyvää. Ehkäpä meidän olisi taas syytä myös vähän kiirehtiä", hän jatkaa.

Jatkuu: Delirium's Tangle 2012-06-10 2

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped