Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Postausesimerkki alkaa!

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä,
se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta.
Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa
prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki.
Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään. Kirjoita postaukset sivun loppuun, tai jos hahmon tekoset sopivat paljon paremmin postausten väliin, sinnekin saa kirjoittaa. Korjatkaa typoja!

Postausesimerkki loppuu!

PJ: Veltzeh
Pelaajat: FranKc, Gomis, Laerlorn, Shade
Hahmot: Pulsu, Nereia, Sephyr, Eleine

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.


Alla olevasta listasta pääset eri osioiden alkuun.
Padiskar
Yö tulee
Väijytys
Tiikerinsilmäluostari
Luostarin yö


Hyökkäys mahdottomuuteen

Padiskar

Ryhmä tiennäyttäjiä on kutsuttu Jalmerayn saarelle sen pohjoiskärjessä sijaitsevaan Padiskarin kaupunkiin. Padiskar ei oikeastaan ole kaupunki vaan kehä kyliä, jotka ympyröivät valtavaa ulisevaa rauniota. Rauniosta kuuluu edelleen vudranilaisen maharadžan Khiben-Saldin sinne muinoin jättämän hirviön huutoa.

Padiskarin uusi taivalkapteeni Vasuman Mihir pitää Tiennäyttäjäjärjestölle pientä turvataloa. Vanha pitkäaikainen kapteeni Aamina Shahrazad on kuollut vastikään. Hänet murhasi joukko rosvoja, jotka tekevät töitä rosvopäällikkö Zamirille. Zamirin huhutaan oleva Aspis-konsortion agentti, joka pitää majaa lähistöllä viidakossa.

Turvatalo on pieni varastotila, jonka takahuoneessa tiennäyttäjät tapaavat.

Takahuoneeseen astelee sotkuisissa vaatteissa hieman erikoiselta tuoksuva mies. Hymyilee leveästi rusehtavat hampaat vilkkuen kaikille. Kaivaa repustaan savisen ruukun, jonka kylkeen on maalattu koristeellisen spiraalin päälle hieman kömpelöin kirjaimin "KORADAN ILOISTA TIPPAA". Mies tarjoaa ruukkua ympäri muille paikallaolijoille. "Toisin ku meitsin keitokset yleensä, tästä tulee ihan haan hyvä olo. Mä oon Ralph McLrchanch, eli Pulsu. Johtuu näist bulareista toi nimi." Mies raapaisee pulisonkiaan pitkällä likaisella kynnellään.

Hieman liian pian Pulsun perässä paikalle saapuu puolhaltianainen tummassa joustavassa pitkässä mekossa. Hänen kasvoilleen on jähmettynyt hymy, joka ei koskaan tunnu aivan aidolta. Mekon kätköissä näyttää olevan erilaisia pieniä taikuuteen liittyviä nyssäköitä. Lisäksi naisen olkapäällä istuu korea musta varis, joka kraakkuu; "Halpaa viinaa – halpaa viinaa – vatsaas piinaa! Kraa kraa kraa!" Nainen itse kieltäytyy maistiaisista vienosti hymyillen, "Mukava tavata. Ralph, minua voit kutsua Sephyriksi." Esittäydyttyään nainen niiaa notkeasti.

"Jos ei nyt tällä kertaa", toteaa kaksikon perässä takahuoneeseen harppova nainen. Kyseessä on suhteellisen pitkä, roteva ja muodokas, piirteiltään varisialaisen oloinen naishenkilö, tosin tämän ulkonäöstä on ilmeisen selvää että kyseinen henkilö ei ihan ihminen ole, sillä tällä on hyvin paljolti vasemmalle kehon puolelle sijoittuneita epämuodostumia – yksi käyrähkö sarvi, toisessa silmässä musta valkuainen, toisessa kädessä on vain kolme isoa sormea ja se on punaisten suomujen peitossa, ja takamuksesta kasvaa pitkä punasuomuinen häntä. Naisella on yllään haarniskavahvisteinen takki, nahkahousut ja -saappaat sekä korsetti, ja mukanaan hilpari, sotavasara sekä jousi. Neiti vilkuttaa muille tervehdykseksi, iloisella terävähampaisella hymyllä varustettuna. "Minun nimeni on Nereia, hauska tutustua teihin muihinkin~"

Nereiaa seurailee huoneeseen lattiaan ujosti vilkuileva kevyesti haarniskoitu nuori nainen, jonka ruskea otsatukka ei aivan onnistu peittämään kahta pientä sarventynkää. "E-eleine", hän änkyttää muille huoneessaolijoille, punertavan ruskeat silmät pyöreinä ja pääasiassa Nereiaa tuijottaen. Lähes näkyvin ponnistuksin naisen repäisee katseensa irti, jonka jälkeen hänen silmänsä harhailevat korppimaagittaresta Pulsuun ja tämän kädessään pitämään saviruukkuun. Tiefling nyrpistää nenäänsä ja hänen kulmansa rypistyvät: "P-p-pulsu?! E-emmekö me sopineet, ettet – ettet tarjoile tuota kenellekään? Mitä D-d-di Duangkin sanoisi, jos t-t-tietäisi, miten hyödynnät Koradan nimeä?" hän tiukkaa alkemistilta, riisuen samalla raskaan näköisen selkäreppunsa olkaimia, ennen kuin humauttaa reppunsa maahan hieman ärtyneen oloisesti.

Sephyrin hymy kitkeröityy asteittain kun hänen uudet toverinsa marssivat paikalle yksitellen, ajatuksissaan hän ei kuitenkaan säästele katkeria sanoja; "Voi paska, ja minä luulin että ihmiset ja ympäristö olisi tasokkaampaa Tiennäyttäjissä, ja täällä minä olen kolmen pirunverisen kanssa! Eikä minulla ole edes loitsua jolla tehdä heistä kauniita! Byääh!" Sephyrin suunnalta kuuluu vain pidätelty voihkaus.

Kun varastossa inventaariota tekevä Mihir huomaa kaikkien tulleen paikalle, hän ei aikaile. Hän saapuu huoneeseen ja vilkaisee paikalle saapunutta ryhmää lievän epäuskoisesti. Hän alkaa silti selittää tehtävää heti ja ottaa laukustaan esille hohtavilla riimuilla koristellun valtikan, jossa on paljon jalokiviä. "Tämä on kaarivaltiaiden valtikan kopio. Teidän pitää matkustaa karavaanilla Niswaan päin ja ottaa mukaanne sekä tämä että muutama laatikollinen vähäpätöisiä taikaesineitä. Lähettini Waman antaa teille tarkan matkareitin, jota teidän on noudatettava. Jossain vaiheessa matkaa teidät tullaan väijyttämään, sillä Waman on Aspis-konsortion vakooja, joka on pettänyt ja murhauttanut tusinan tai enemmän kollegojamme ja liittolaisiamme ja varmasti myös Padiskarin entisen taivalkapteenin. Tämä valtikka toimii syöttinä hänelle asettamassamme ansassa. Älkää kertoko Wamanille tietojanne, sillä on tärkeää, että tämä juoni toteutuu kuten suunniteltu, jotta pääsette hänen mestarinsa jäljille. Mestarista lienette kuulleetkin: hän on rosvopäällikkö Zamir. Wamanin hoidan itse, kun tämä keikka on tehty."

Mihir nostaa esiin toisen esineen, tavallisen näköisen wayfinderin. "Tämäkin on väärennös, mutta toisin kuin valtikka, tämä tekeekin jotain." Hän siirtelee wayfinderia valtikan ympärillä, ja kaikki näkevät helposti, että kompassineula osoittaa aina kohti valtikkaa.

Mihir jatkaa: "Waman on aiemmin antanut Zamirille tietoja, joiden avulla tämä on varastanut artifakteja monista karavaaneistamme ja turvataloistamme. Hän osaa jotenkin purkaa artifaktit niin, että hän voi huomaamatta salakuljettaa ne Cheliaxiin. Tähän mennessä emme ole tienneet missä Zamir on, sillä hän ei koskaan hyökkää joukkionsa mukana."

"Vuosin Wamanille tiedot matkastanne ja siitä, että teillä on mukananne tämä arvokas kaarivaltiaiden valtikka. Odotan, että Zamirin joukkio hyökkää kimppuunne joskus matkan aikana. Aiempien kokemusten perusteella vaikuttaa siltä, että ryöstelijät eivät tapa, ellei ole pakko. Antakaa heidän varastaa valtikka, mutta älkää luovuttako vastustelematta. Haavoittakaa heitä tai tappakaa pari, mutta joka tapauksessa teidän on päästettävä heidät karkuun valtikan kanssa."

"Lähtekää sitten muutaman tunnin jälkeen heidän peräänsä. Käyttäkää tätä wayfinderia jäljittämiseen. Sen pitäisi johdattaa teidät Zamirin luo. Zamir on röyhkeä mies, joka toimii sen tahon puolella, jonka hän uskoo tekevän hänet kuuluisaksi Jalmerayssa. Tällä hetkellä tuo taho on Aspis-konsortio. Teillä on kaksi vaihtoehtoa hänen suhteensa. Voitte käännyttää hänet järjestön puolelle, koska hän olisi vahva liittolainen. Tai sitten voitte yksinkertaisesti pysäyttää hänet. Onko teillä kysyttävää?"

Kuunnellessaan tehtävän antoa Sephyrin olemus alkaa osoittaa piristymisen merkkejä. "Oooh, tämä haaste on kuin luotu minulle – ja kaikessa monimutkaisuudessaan tehtävässä onnistuminen nostaisi minut mainettani!" Sitten Sephyr antaa katseensa kiertää hieman huolestuneena jälleen toverinsa. "... mutta todellinen kysymys taitaa olla, onko heistä auttamaan minut onnistumaan..." Ääneen hän lopulta kujertaa, "Tehtävä kuulostaa hienolta haasteelta, olen otettu että meidät on valittu suorittamaan se. Minulla saattaa olla loitsu joka saa syöttimme näyttämään uskottavalta."

"Tämähän kuulostaa jännittävältä!" Nereia toteaa innostuneena. "Vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Juonitteluja ja salamyhkäisyyttä!" neiti hihkuu ja heilahtaa pari kertaa energiseen poseeraukseen kuin voimistaakseen sanojensa viestiä. "Minä olen itse parempi fyysisessä kontaktissa, mutta nämä kolme muuta näyttävät kyllä siltä että muistavat varmasti mitä meidän pitää tehdä ja miten, hienoa!" Nereia toteaa iloisen hännänheilautuksen saattelemana.

"Ai väärennöstä, huijausta, valehtelua ja väijyttämistä? Jopas sattui! Öööh, mun on varmaan parempi pitää pääni kiinni paikanpäällä. Mulla on huono pokerinaama. Missähän alueella noi rosvot yleensä käy kimppuun?" Pulsu häntä laittaa ruukun korkin paikalleen kuin huomaamatta. Mies yrittää ottaa huikan mutta tökkäisee itseään huuleen suljetulla pullolla.

"Ovatko – ovatko he a-ainoa rosvojoukko, joka noilla seuduin k-k-kiertelee? T-tarkoitan, siis – öhm, ei kai ole mitään mahdollisuutta, että annammekin jonkun väärän rosvojoukon vahingossa vi-viedä valtikan?" Eleine kyselee hermostuneena. "Onko Zamirin joukkiolla jotain t-tiettyä – tiettyä tuntomerkkiä?"

Mihir katsoo kiinnostuneesti Sephyriin. "Todellako? Pyysin jo kaveriltani tähän taika-auran, mutta voi olla, että toinen samanmoinen parantaisi mahdollisuuksia, jos Zamir näkee siitä läpi. Vai oliko mielessäsi jotain muuta?" Pulsulle ja Eleinelle hän vastaa: "He hyökkäävät usein kauppareitin varrella jossain kohtaa viidakkoa. Zamir on käsittääkseni palkannut melkein kaikki seudun rosvot. En usko, että itsenäisten rosvojen hyökkäyksiä tarvitsee pelätä. Heillä ei tietääkseni ole tuntomerkkejä. Toisaalta, jos väärä porukka varastaa valtikan, haette sen siinä tapauksessa takaisin ja yritätte uudelleen."

"A-aivan, aivan", Eleine nyökyttelee pontevasti taivalkapteenin sanoille. "Tarjoaako järjestö ruuat, vai o-ostammeko omat?"

"Joo, saatte tarvittavat muonat Niswaan saakka, sen pitäisi riittää hyvin", vastaa Mihir.

skrobata = mennä, tehdä, alkaa tjsp "Aletaa skrobaa sit vai?" Pulsu katsahtaa kysyvästi tovereitaan.

"Öööh... miten vaan", Eleine mutisee lievän ylenkatseellisesti alkemistille. "Otatko – otatko N-nereia wayfinderin, se o-on varmaan t-turvallisinta. K-kuka ottaa valtikan? Olisiko – olisiko uskottavinta, jos Sephyr...?" naisen kysymys haaltuu epävarmaan hiljaisuuteen.

Sephyr ei ole ollenkaan valmis ryntäämään matkaan puutteellisin suunnitelmin; "Älkäämme hätäilkö! Hyvä suunnitelma on selvästi elintärkeä, ja uskoakseni tämä on turvallisin paikka tehdä se, ilman että sillä on mahdollisuutta karata vääriin korviin. Ettehän odota Wamania palaavaksi pian?" Pian hän jo jatkaa: "On hienoa, jos te Mihir pystytte varmistamaan sen että valtikka näyttää siltä miltä pitääkin. Mielestäni suunnitelman suurin kompastuskivi on saada tappiomme näyttämään aidolta, kuitenkin niin että vältämme veremme vuotamisen ja toisaalta että olemme heti valmiita seuraamaan valtikan ryöstäjiä. Ensinnäkin, osaako joku parantaa jos joku menettää tajunsa? Minä en kyllä pidä siitä suunnitelmasta, liian riskialtista. Mutta miten muuten järjestäisimme tappiomme? Antaudummeko pienen kahakan jälkeen? Vai pakenemmeko jättäen valtikan löydettäväksi ilman vastarintaa?"

"Käskin Wamania tuoda kärryt tänne noin tunnin kuluttua." Mihir hymyilee hieman, kun Sephyr mainitsee, että hän tietäisi, miltä valtikka näyttää. "Kukaan ei oikeasti tiedä, miltä valtikka näyttää. Aito on tietääksemme edelleen kateissa. Minä en myöskään ole taikoja, joten en voi tässä tehdä valtikalle mitään. Mitä tappeluun tulee, tehkää mitä parhaaksi näette. On kyllä uskottavampaa, että tällaisella taikaesineellä ei ole ihan totaalisia pelkureita vartijoina."

"Onks meist kukaan hyvä jallittaa? Mun juttuja ei ota tosissaan ku hyväuskoiset puolituiskakarat. Jos ollaa vaan urhoollisesti lähetää karkuun jahka ekaa meistä lyödään? Jätetään kärryt oman onnensa nojaan ja todetaan ääneen että jäipähän henkikulta tai että ei meille tämmösestä makseta." Pulsu yrittää taas ottaa huikan, mutta korkki on edelleenkin kiinni. "Hä... Niin ja ei meistä kukaan muu ku Nereia näytä siltä että kestäis tappelussa kovin pitkään."

"No, m-minun – minun juttujani monet tuntuvat k-k-kyllä uskovan, vaikkeivat – vaikkeivat ne aina aivan t-t-totta olisikaan," Eleine mutisee häpeilevän näköisenä, huoneen nurkkia vilkuillen. Pienen mietteliään hiljaisuuden jälkeen tiefling lisää: "Ti-tietysti, voimmehan tehdä vaikka – vaikka niin, että, m-minä ja N-nereia" - hän nyökkää ujosti demonisen näköistä naista kohti – "menemme e-etulinjaan ja minä p-p-pari iskua saatuani t-t-teeskentelen meneväni kanveesiin. Nereia voi - voi sitten p-"pelastaa" minut vetämällä samalla, kun sinä Sephyr huudat vaikka... vaikka: "Ei enää loitsuja jäljellä!" ja sitten lähdemme k-k-kaikki pakoon, minä tietenkin edelleen t-"tajuttomana". Varmaan – varmaan olisi siinä vaiheessa p-parasta, ettei valtikka olisi enää k-kenelläkään meistä mukana...? Tai jotain, e-en... en oikein tiedä..." Nainen katselee epävarmasti muita huoneessaolijoita.

"... aivan, hienoa." sanoo Sephyr, mutta ei vaikuta ollenkaan vakuuttuneelta. "Tuntevatko ryövärit Wamanin? Mitä jos joukossamme olisi 'tupla-petturi', joku joka esiintyisi Wamanina. Hän voisi todennäköisesti kääntää näin taistelun mittasuhteet osoittamalla ladatulla varsijousella omiensa selkää. Silloin kolmikon olisi todellakin viisainta laskea aseensa. Waman voisi kertoa tunteneensa, että hänen valheiden verkkonsa olivat purkautumassa ja hänen petoksensa paljastumassa. Nyt kun palkintona on tarunhohtoinen Kaarivaltiaiden Valtikka, hän haluaa itse olla sitä toimittamassa Zamirille, kaikkien onnistuneiden tiedonantojen jälkeen. Minä voin loitsuin muuttaa ulkonäköni muistuttamaan Wamania, mutta loitsu ei peitä ääntäni. Olisin siis miehen roolissa epäuskottava. Toisaalta kun teitä muita katsoo, niin saataisiinko teistä jostakusta uskottava Waman." Hänen katseensa kiertää kriittisesti kunkin kollegansa kautta ja kääntää sitten katseensa Mihiriin. "Kertoisitko lisää Wamanin ulkomuodosta ja taustasta?"

Mihir nyökyttelee Eleinen suunnitelmalle. "Yleensä ryöstäjät penkovat lähinnä tavaroita ja tyytyvät pitämään uhrit poissa tieltä. Siltä kantilta olisi paras panna valtikka muiden taikaesineiden joukkoon." Hän kuuntelee kiinnostuneena Sephyrin ideaa. "Tuo voisi toimiakin. Näette tosiaan Wamanin, kun hän tuo kärryt paikalle. Hän on paikallinen nuori poika ja kotinsa varhain jättänyt. Mutta... mitä teet, jos ryövärit uskovat sinua? Joutuisit todennäköisesti eroon tovereistasi, mikä ei ole hyvä idea. Ja jos he eivät usko sinua, he tai viimeistään Zamir saattavat alkaa aavistella, että jokin on vialla."

Sephyr puree hammasta ja käy selvästi läpi mielessä vaihtoehtoja; "Niin, tarvitsisimme siinä suunnitelmassa myös katoamistempun.. mutta.. minä en taida osata sitä.. kään loitsua vielä. Keksimmekö mitään muuta keinoa jolla sabotoisimme kärrymme tai taistelutahtomme?"

"No... Mähän voisin vaikka epähuomiossa räjäyttää kärrystä osan." Pulsu innostuu silminnähden.

"K-kai sekin voisi – voisi toimia", Eleine sanoo, kuulostaen kuitenkin enemmän kuin hieman epäilevältä Pulsun motiivien suhteen. "K-k-kunhan et vain aivan yhtäkkiä sitä tee..."

"Hienovarainen sabotaasi voisi hyvinkin olla uskottavaa! Mitä räjäyttäisimme... asevarastomme? Kärryjemme pyörän? Lasti itsessään ei saa vahingoittua, tai ryöstäjät tuskin uskovat teon takana olevan Wamanin. Onnistuisko asekirstun ansoittaminen savupommilla?", Sephyr alkaa jo innostua ideoimissessiosta.

"Jos kärry menee räks niin me ei päästäs lastin kanssa karkuun. Vois olla uskottavampaa kikeen lähtöö. Pommi kärryn renkaan viereen sillai lukamas vahingossa. Löystytellään pulttia renkaasta ja liikaa akselirasvaa, leimahtaa pahan näkösesti mut kamat ei syttys." Pulsu aprikoi. "Mä en taida ehtiä väsätä savupommia täs välillä, vai miten paljon täs oli aikaa?"

"Tunti minimissään, ja olisi hyvä, jos pääsisitte lähtemään tämän päivän puolella", vastaa Mihir.

Pommin heitto k-k-kärryn viereen voisi – voisi t-t-tosiaan toimia", Eleine myönnyttelee. "Oliko – oliko se valtikka jossain?" nainen kyselee ujosti taivalkapteenilta.

"Tässähän se", sanoo Mihir ja ojentaa valtikan Eleinelle.

"Mä alan sabotööroimaan kärryjä. Onks tääl rasvaa ja muuta tököttiä vai ryntäänkö kaupalle?" Pulsu kysäisee Mihiriltä. "Alkakaa tekemään tekin ihmeessä." Pulsu toteaa tovereilleen silmäillessään varaston nurkkia.

Eleine: Appraise +1 Eleine tarkastelee valtikkaa, punniten sitä kädessään ja arvioiden joutilaasti, paljonko valtikasta Absalomin mustassa pörssissä saisi rahaa köyhille jaettavaksi. "Älä nyt vielä, odota – odota, että Waman ensin t-t-tuo ne ja lähtee itse paikalta... Ettei Zamir saa t-tietää ja ala epäillä jotain", nainen toteaa hajamielisesti valtikkaa silmäillessään. "Ottaako – ottaako Nereia wayfinderin? hän kysyy äkisti, katsahtaen lihaksikasta tieflingnaista.

Sephyr tuijottaa hieman halkeillutta seinää ja maalaa mielessään sille maisemaa tulevasta. "Aivan, valmistelu on syytä aloittaa heti. Ralph, varmista että meillä on kaikki tarveaineet sabotaasiin, kunnes saamme kärryn käyttöömme. Me voimme tarvittaessa varmasti ajaa puoli tuntia, ja tehdä viimeiset valmistelut tien päällä. Mielestäni wayfinder ja veitsiä tulee piilottaa varusteisiimme, niin että wayfinder ei vahingossakaan päädy ryöstäjiemme käsiin ja näin tuhoa suunnitelmaamme. Veitsiä siksi, että saamme tarvittaessa vapautettua itsemme siteistä. Haluaisin kysyä vielä – Mihir, että missä kunnossa ryöstäjien käsissä selviytyneet tiennäyttäjät ovat olleet? Onko heidät sidottu tai muuten saatettu liikuntakyvyttömiksi?"

"Mm, voin toki ottaa sen!" Nereia toteaa ja ottaa wayfinderin vastaan.

"Tuollahan sitä on." Mihir neuvoo Pulsulle rasvan paikan varastossa. "Älkää nyt heti tuhotko kärryjä, joudutte varmaan päivän tai pari matkustamaan kuitenkin. Rosvot hyökkäävät muistaakseni useimmiten yöllä." Sephyrille hän vastaa: "He tyytyvät yleensä yllätyshyökkäykseen ja sitten uhkailuun ja häirintään. Eivät yritä erityisesti tappaa eivätkä viitsi ruveta ottamaan ketään kiinni. He tuntevat seudun ja pystyvät karistamaan tavanomaiset jäljittäjät pois kannoiltaan."

"Jaa mä funtsasin et jossain lähiskutassa tulis skräbää. Mut sit bonussmäigät sillai et näyttäs huonolta, jos tulee ikkunaa. Joutuu soveltaa väkisinki ni varasuunnitelmat ei haittaa." Pulsu aprikoi. "Niin kukas hoitaa puhumisen jos tää ei mee heti tappeluksi?" Pulsun häntä kiertyy edellämainitun tisleastian korkin ympärille.

"Jos – jos k-k-kukaan muu ei meinaa, ni-niin kai minä voin – voin jotain sanoa", Eleine mutisee, lattiaa tuijotellen.

Pulsun pikakirjoitus on infernaalin ja abyssaalin sekoitusta jonka lukemiseen tarvitsee osata molempia kieliä ja selvitä linguistiikasta (DC 1d20+5) Pulsu valmistaa vaseliinista ja matkalaboratorionsa sisällöstä vahvasti savuttavaa tököttiä, jota säilöö pieneen putkiloon. "Tätä sit kärrynpyörään niin näyttää pahalta jos pääsen pamauttamaan pommin vieressä. Ollaanks valmiita? Miltä tää Aspiksen häiskä muuten näyttää ja onko ihminen?" Pulsu kirjaa pikakirjoituksellaan ylös ohjeet pieneen vihkoseensa.

"Ai Waman vai? Kyllä hän on ihminen. Kyllä hän sitten esittäytyy, kun tulee paikalle, ei teidän tarvitse hänestä huolehtia. Kunhan ette kerro suunnitelmaa hänelle", sanoo Mihir. "Vai tarkoititko Zamiria? Hän on myös paikallinen, himoaa julkisuutta. Luulee saavansa sitä Aspiksen leivissä. Parempi olisi, jos hän olisi meidän puolellamme. Ulkonäöltään hän on aika tavanomainen. Ihmismies. Häntä ei ole näkynyt pitkään aikaan, mutta kerron kyllä, miltä hän näytti, kun hänet viimeksi nähtiin." Mihir kuvailee myös Zamirin tarkemmin.

Sephyr tietää, että Zamirin huhutaan olevan ihmistiikeri tai ehkä rakshasa. Jalmerayn thakur (johtaja) haluaa Zamirin pidätettävän, koska Zamir on kapinallinen.

Pulsun hommaillessa Eleine siirtyy varaston nurkkaukseen seurailemaan alkemistin touhuja ja käymään läpi tavaroitaan vielä viimeisen kerran, odotellen samalla tuntia kuluvaksi ja Wamania saapuvaksi.

"Hmmm, hmmm, tästä tulee jännittävää~" Nereia hyräilee itsekseen ja hypistelee wayfinderiä jonkin aikaa käsissään, laittaen sen sitten turvaan takintaskuunsa jottei kyseinen tärkeä esine vaan joutuisi hukkaan.

Tunnin kuluttua vankkurit tulevat paikalle ja niitä aletaan lastata. Laatikoita tulee kyytiin yhteensä neljä. Vankkurit ovat aika pienet ja niitä vetää muuli, joka näyttää syöneen liikaa kasvua edistäviä aterioita. Waman bongaa tiennäyttäjäläjän ja tulee heti selostamaan suunnitelmaa: "Terve kaikki, minä olen Waman! No niin, jutussa ei ole mitään hirveän monimutkaista. Tässä on kartta, tie lähtee tuolta." Hän viittoo itäportille päin. "Reitiltä ei kannata poiketa. Nämä tässä ovat leiriytymispaikat."

"Onks mitää ongelmii tiedos? Tai vaaroi? Ollaa uusii tääl." Pulsu avaa keskustelun.

"Mi-minkälaista säätä lähipäivinä on luvassa, osaatko - osaatko sanoa?" Eleinekin liittyy keskusteluun ujosti. Nainen on ottanut viittansa pois ja käärinyt sen valtikan ympärille, kantaen kankaaseen kiedottua esinettä nyt käsivarsillaan.

"Kiitos Waman, kuinka jännittävää! Saanko katsoa karttaa, meidän paikallistuntemuksemme ei valitettavasti ole kehuttava." Sephyr siunaa Wamania liukkaalla hymyllä.

"Tietty! Kartan saatte ikiomaksi." Waman antaa kartan Sephyrille. "Mmno, on täällä jotain rosvoja bongattu, mutta teidänlaisenne selviävät niistä helposti! Villielukoita on aika paljon, mutta ne pysyy poissa kauppareiteiltä. Jaa, säästä on hankala sanoa. Tuskin mitään kovin ikävää tulee, pahinta on varmaan sade ja kuurot, tähän aikaan vuodesta!"

Sephyrin mielestä Wamanin ehdottama reitti näyttää oikein leppoisalta.

Eleine nyökyttelee Wamanin vastaukselle ja koettaa kuikuilla Sephyrin pitelemää karttaa, mikäli velhotar ei ole erityisen omapitäväinen sen suhteen. Samalla tieflingnainen yrittää vielä mietiskellä jotain vaaratonta, epäluuloa hälventävää kysyttävää Wamanilta ja kakaisee: "Krhm, mitä – mitä nimeä t-tuo muuli muuten to-tottelee?"

Pulsu ei tajua kartoista mitään. bluff +1 Pulsu kurkkii Sephyrin olan yli karttaa. "Aa joo tollanen, näyttäs ihan hyvältä meitsin vinkkelistä. Vahvan näkönen aasi. Joko mennää?"

Sephyr lirkuttelee "Reitti näyttää minun silmiini selkeältä, kiitos vaivan näöstänne Waman!" kartan hän ojentaa Eleinelle. Hän hakee oman laukkunsa ja nostaa sen kärryn kyytiin. "Minun takiani ei tarvitse matkaan lähtöä vitkutella. Mitä nopeammin pääsemme tienpäälle, sen nopeammin ehdimme perille. Toivottavasti vältämme sateen, kuulostaa ikävältä tienpäällä."

"Aina on paras lähteä liikkeelle mahdollisimman aikaisin, olemme varmaan kaikki jo valmiita", Nereia toteaa ja tekee itsekseen jotain epämääräisiä voimisteluliikkeitä.

"Aasin nimi on Zarta", sanoo Waman ja taputtelee sitä. "Matkaan sitten vain!"

Yö tulee

Tiennäyttäjät ahtautuvat pieniin kärryihin ja odottavat väijytystä innokkaasti, mutta ensimmäisenä päivänä ei tapahdu mitään. Edes vettä ei sada. Yö on rauhallinen ja vain itikat kiusaavat seikkailijoita. Toisen päivän aikana he matkustavat rosoisten kukkuloiden yli ja saapuvat illalla karttaan selkeästi merkitylle leiripaikalle. Kun he viimein näkevät leiripaikan, he huomaavat, että siellä on jo joku. Savua nousee leiritulesta, jonka yllä on paistumassa jotain. He näkevät myös neljä ihmistä, joista yksi vahtii paistia ja kolme muuta ovat levittelemässä makuupussejaan. Heillä on mukanaan neljä muulia ja läjä tavaraa.

Eleine raapii korvansa takana olevaa kutiavaa itikanpistoa. Nainen siristelee silmiään ja katselee leiritulta, nuuhkien savun tuoksua. "K-kaipa - kaipa me mahdumme heidän k-k-kanssaan samalle leirinuotiolle, vai mitä?" hän kyselee hiljennetyllä äänellä tovereitaan vilkaisten. Valtikan nainen on jo pari päivää sitten laittanut muiden tavaroiden joukkoon. "Vai...? Ehkä - ehkä vartion pitäminen o-olisi tosin viisasta? Vaikka onhan heilläkin t-t-tavaraa..." naisen ääni haaltuu epävarmana kohti hiljaisuutta.

Sephyr ei ole tottunut kiikkerissä kärryissä kulkemiseen ja hänen heiveröinen kehonsa särkee ikävästi; "Puuh, toivottavasti.. auts.. jotakin sattuu pian. Ai! Mutta nuo tuskin ovat meitä väijyttämässä, tai he ovat tyhmän rohkeita levitellessään tavaransa tantereeseen. Parempi kuiten valmistautua mahdolliseen näytökseen." Sephyr nappaa pussukastaan jotakin pientä jonka hän piilottaa käteensä.

"Mennään vaan heidän kanssaan leiritulelle!" Nereia ilmoittaa kantansa. Pari päivää kärryissä istumista on saanut Nereian jokseenkin levottomaksi, nainen venyyttelee jo valmiiksi kärryistä hyppäämistä varten. "En usko että he rupeavat ryöstämään meitä ainakaan ihan heti, tai lainkaan, hehän näyttävät siltä että käyvät nukkumaan."

Eleine tökkii selittämättömästi nukahtanutta alkemistia, jonka tienoilla leijuu seitinohut etanolin tuoksahdus. Tieflingillä ei ole kuitenkaan menestystä alkemistin huomion herättämisessä. Huokaisten hyppää alas kärryiltä, siirtää huomionsa aasiin ja läiskäisee Zartaa lempeästi toiselle lautaselle. "No-nooh, menepäs eteenpäin siitä." Kärryjen mahdollisesti alkaessa jälleen liikkua eteenpäin tiefling kipuaa niille takaisin.

perska +4 vaaniiko joku puskissa Kärryjen nytkähtäessä liikkeelle Pulsu havahtuu torkuiltaan ja älähtää: "VERMLEK! MÄSANOIN! SE EI PALA!" Pulsun häntä siirtyy äkisti tämän sulle tukkeeksi ja mies vilkuilee ympärilleen arvellen tilannetta.

Pulsu näkee vankkurin sisäpuolen.

Kun tienraivaajat lähestyvät leiriytyjiä, paistia vahtiva miekkonen kääntyy katsomaan heitä. Hän näyttää olevan varuillaan ja tuijottaa tulijoita hetken epäillen mutta rentoutuu hieman, kun on selvää, että aseita ei olla ainakaan heti vetämässä esiin. Hän näyttää paikalliselta ja on pukeutunut siisteihin vaatteisiin. Hänellä on päällään myös ketjupaita ja vyöllään lyhytmiekka ja lyhytjousi. "Iltaa! Matkustajia vai? Haluutte varmaan leiriytyä? No, kyl tässä tilaa on", mies sanoo.

"Tervehdys matkalaiset! Todellakin, meillä on pitkä taival takana, ja suunnitelmissamme on leiriytyä näillä main. Olisi hienoa jos voisimme jakaa leiripaikan yhdessä, se toisi meille kaikille hitusen turvaa ja viihdykettä näillä kovin vierailla ja puisevilla etapeilla." Sephyr tarttuu tarjoukseen, kenties hieman liiankin innokkaan oloisesti. Hän laskeutuu arvokkaasti alas kärryistä ja päättää kävellä viimeiset metrit. Kehon suoristaminen kuitenkin aiheuttaa selkeästi kivuliasta jomotusta, sillä hän vaivoin saa peitettyä irvistyksen.

Eleine: Perception +6
Sense Motive +5
Eleine tarkkailee syrjäkarein miestä tämän puhuessa ja vilkuilee leiriä sekä miehen matkatovereita. Samanaikaisesti tiefling kiipeää alas kärryiltä ja nyökkää ujon ja varovaisen tervehdyksen paistivahdille.

Eleine ei havaitse ympäristössä väijytystä tai muutakaan epäilyttävää. Sen sijaan leiriä pystyttämässä olevat tyypit vaikuttavat hänen mielestään olevan ainakin ulkomuodon perusteella pätevähköjä taistelijoita.

Kaksi naista säätävät neljän muulin kantamuksia, mutta kaksi miestä ovat hieman puheliaammalla tuulella. "Haluutteko ruokaa? Tästä riittänee teillekin", sanoo paistia vahtiva heppu. Toinen saa makuupussinsa sopivaan paikkaan ja tulee myös nuotion luo. "Mitäs porukkaa te ootte? Kauppiaitako? Täällä saattaa olla vähän vaarallista. Me ollaan kuultu että täällä on hyökkäilty matkustajien kimppuun."

+1 sense motive meinaavatko murhata ja varastaa "Kyl skruudis ja seura passaa. Meki kuultii läpät et rosvoi liikkeellä, saadaa tuplavahdit. Mullaki on tuomisia illallispöytään." Pulsu ottaa repustaa tutun astian vaikka häntä häntä yrittääkin estellä.

"Tulemme kaikki varmasti mielellämme aterioimaan kanssanne~" Nereia hihkaisee samalla kun itse mönkii ulos vaunuista ja hypähtää hiekalle, lähtien lähestymään leirinuotiota.

Eleine seurailee Nereian perässä, jääden istumaan nuotion ääreen hieman jäykästi ja kyräillen toisen seurueen jäseniä hieman epäluuloisen oloisesti aina silloin kun arvelee, etteivät nämä huomaan mitään. Koska ei havaitse kuitenkaan mitään epäluuloja herättävää, tiefling valuu vähitellen hieman rennompaan asentoon. Nainen ei juuri osallistu keskusteluun, vaan lähinnä nauttii nuotion ja sen avulla keittämänsä teen lämmöstä. Johonkin väliin Eleine kuitenkin rohkaistuu esittämään kysymyksen: "Oletteko – oletteko t-t-te reissanneet tätä reittiä u-usein?"

Kauppiaat turinoivat mielellään muutamasta harmittomasta paikallisesta juorusta. Pulsun mielestä he ovat puhdasjauhoisia. Puheliaampi miehistä vastaa Eleinelle: "Joo, kyl me aika usein täällä pyöritään."

Kraa-Kraa-Kraa low light-vision, perception +6 Sephyr nauttii nähtävästi matkamiesten seurasta ja tarinoista, ja kertoopahän muutamia omiaankin kaukaisen Magnimarin synkistä, valottomista ja lohduttomista kolkista. Kuitenkin niistä kaikista kumpuuaa kauneus, uljaus ja elämän riemu. Hän ottaa myös vapaaehtoisesti ensimmäisen vahtivuoron, "Ystävät, uskon että teidän silmänne on luotu paremmin yön pimeyteen, kun minä ja Kraa-Kraa-Kraa olemme enemmän hämärän lapsia." Leirin rauhoittuessa Sephyr jää istumaan nuotiolle ja varis lentää kärryn päälle katsellen valpaasti ympäristöön. Sephyr taas leikitellen loitsii pieniä värikkäitä loitsuja, jotka ilmestyvät vain hetkeksi kadotakseen sitten. Jokainen loitsu kuitenkin aiheuttaa Sephyrissä selkeästi suurta riamastusta. Kraa-Kraa-Kraa jatkaa koko ajan tunnollisesti vahdissa.

Kartassa on kauppiaiden (A1–4) nukkumispaikat.
Suorakaide on vankkuri ja m:t muuleja. Oranssi pallo
on nuotio. Sininen on puro, vihreä puskaa (difficult
terrain, antaa 20%:n concealmentin) ja tummanvihreät
puita (isoista ei voi kulkea kulmittain, pienistä saa
coveria, isoista coveria rungon suuntaan).

Tienraivaajat pitävät seuraavaa vahtivuoroa: Sephyr, Nereia, Eleine ja viimeisenä Pulsu.

Ensimmäisenä vahtia pitävä kauppias on hieman hiljainen mutta kuuntelee mielellään Sephyrin juttuja ja katsoo esitystä.

Ympäristö suhteellisen helppokulkuista mutta puskaista, joten näkyvyys on aika huono.

Väijytys

Yöllä on pilvistä, mutta se ei haittaa pimeänäöllä varustettuja synninsikiöitä. Keskellä yötä, kun Nereia on vahtivuorossa, toinen kauppiaiden vahtivuorolla oleva nainen huomaa jotain ja alkaa huutaa: "Apua! Ne tulevat tuolta! Herätkää kaikki!" Hän osoittaa kohti luodetta. Kaikki heräävät huutoon.

Rosvot juoksevat saman tien lähemmäksi. Kaksi rosvoista puhuu toisilleen tuntemattomalla kielellä (joskin Sephyr ja Pulsu tietävät, että se on vudrania) ja menevät suoraan seikkailijoiden vankkurille. Kaksi muuta kipittävät eteenpäin.

Vartiovuorossa ollut kauppias nostaa jousensa ja ampuu yhtä rosvoista. Nuoli lentää kuitenkin ohi.

Myös kaakosta päin rynnistää rosvoja. Kaksi puskee pusikon läpi ja tulee ahdistelemaan Pulsua. "Tää on ryöstö! Parempi vaan jos pysytte rauhassa maassa!" Kaksi muuta kiertävät pusikkoa ja ovat tulossa Nereiaa päin.

Inska:
Rosvojoukko 1: 22
Pulsu: 20
Sephyr: 14
Nereia: 13
Eleine: 11+
Kauppiaat: 11
Rosvojoukko 2: 6

Ensimmäisen rosvojoukon tutkijat penkovat vankkureita ja mumisevat jotain. Kaksi muuta heiluttavat miekkojaan ja astahtavat lähemmäksi tökkimään niillä hereillä ollutta kauppiasta. Toinen osuu.

Kaikki muut paitsi Nereia ovat maassa.
Yös nouseminen on move-equivalent action.
Aseet pitää myös poimia maasta movella.
total defence, ylös ja 5ft step, AC17 maassa, 21 jalkeilla. Liike ruutuun joka on suoraan ylöspäin. (tabilla vaikea katsoa ruudukkoa) Pulsu pelästyy ja nousee rosvojen aseita varoen pystyyn, jonka jälkeen astuu lähemmäs nuotiota.

Rosvo huitaisee Pulsua, mutta vetää kunnolla ohi.

Sephyr hyökkää pystyyn punkastaan, kerää pikaisesti tavaroitaan syliin ja ottaa askeleen kohti nuotiota, "Hyvänen aika! Ryhmittäytäkäämme nuotion ääressä, näyttää että vastustajamme on vahva ja monilukuinen!"

ase käteen, faivari U15:a
ja hujautus herra R8:aan, hilpari +4.
Nereia ottaa vieressään olleen hilparinsa käteensä samalla liikahtaa askeleen eteenpäin ja hujauttaa lähintä roistoa aseellaan.

move ylös, std. total defense
swift ase käteen, 5 ft. step. S11
AC 23.
Eleine ponnahtaa pystyyn enemmän nukuksissa kuin hereillä, haahuilee pari askelta lähemmäksi nuotiota ja napsauttaa refleksinomaisesti tikarinsa rannesuojuksesta käteensä, yrittäen hahmottaa tilannetta tokkuraisilla silmillään.

Nereia pääsee liikkumaan rosvon viereen ja huitaisemaan. Terä osuu suoraan rosvon vatsaan, ja onneton jaa pitelemään mahaansa ja huojumaan.

Kolme nukkumassa ollutta kauppiasta nousevat ylös ja ottavat miekkansa maasta. Hereillä ollut kauppias sohaisee yhtä rosvoa, mutta ei osu. "Ne penkovat teidän vankkureitanne!" hän sanoo.

Toisen rosvojoukon kätyrit etenevät Nereian ja Pulsun luo. Nereian haavoittama rosvo tosin toteaa olevansa taistelukyvytön ja lähtee perääntymään. Toinen huutaa hänellle jotain vudraniksi. Loput kolme huitovat kirveillään Pulsua ja Nereiaa, mutta eivät osu.

Ensimmäisen rosvojoukon kaksi taistelijaa seuraavat hereillä ollutta kauppiasta ja huitovat kirveillään ohi. Kaksi penkojaa mutisevat edelleen, mutta kuulostavat toiveikkaammilta.

step S15, STR mutagen AC 19 yms. uhkaa claweilla ympäröiviä ruutuja (+5 1d4+4) Pulsu astahtaa rosvoista kauemmas ja juo pienen pullollisen jotain tököttiä. Etiketissä lukee 'KORADAN VIHAISTA TIPPAA' ja Pulsu nahka paksuuntuu, lihakset pullistuvat saaden miehen takin saumat natisemaan. Pulsun ääni kuulostaa hieman etäiseltä, mutta oudon läpitunkevalta. "Ai te meinaatte nussia meidän kamat!? Katotaa vaa!" Pulsu katsoo uhkaavasti kahta rosvoa jotka kävivät hänen kimppuunsa äsken.

Sephyr; move to Q15, cast Color Spray (Will DC15) Sephyr kiertää vikkelästi nuotion ja sitten sysää käsistää maagisten värien myrskyn joka käy Pulsun vierellä olevien ryöväreiden psyyken kimppuun.

Sephyrin linjalla ensimmäisenä oleva rosvo karistaa värit silmistään, mutta toinen menee sekaisin ja mätkähtää puskaan.

Survaisu hilparilla Rosvo 7:aan attack +4. Nereia huomaa viereensä ilmestyneen uuden roiston ja päättä silpaista tätäkin hilparillan nyt kun tässä niin mukavasti hollilla ollaan.

Nereia lyö ohi. Rosvo huutaa edelleen taakseen jotain.

Eleine: move P11, hyökkäys R3:een
mwk cold iron dagger +6 + flank, 1d4+1d8 sneak
"T-tapan teidät aivan kohta! Painukaa takaisin metsään, mistä tulittekin!" Eleine uhkailee tikaria heristäen polunlöytäjien vankkureille liikkuneita rosvoja. Tiefling lähtee kiertämään vaunujen toiselta puolelta, pysähtyen auttamaan kauppiaita heitä kiusaavan rosvojoukon kanssa.

Eleine joutuu kävelemään toisen rosvon ohi, jolloin tämä yrittää viiltää häntä kirveellään. Rosvo ei kuitenkaan osu. Eleine sen sijaan osuu, ja rosvo älähtää.

Eleinen vieressä oleva kauppias käskee kaveriaan kiertämään Eleinen haavoittaman rosvon selustaan. Sitten kauppias tökkää rosvoa miekallaan ja rosvo kaatuu maahan. Kaksi muuta kauppiasta huitovat toista rosvoa, mutta eivät osu. Viimeinen kauppias kipittää Nereian avuksi ja yrittää viiltää rosvoa. Hän ei kuitenkaan onnistu.

Toinen rosvojoukko näyttää jo huolestuneelta ja pikaisen sanavaihdon jälkeen he kaikki päättävät perääntyä.

Samaan aikaan vankkurien penkojat huudahtavat toiveikkaasti. Kun he huomaavat, että heidän kaverinsa ovat perääntymässä, hekin lähtevät litomaan. Eleine ehtii nähdä, että heillä on valtikka mukanaan. Rosvoista vain yksi jää vielä hädin tuskin näkyviin, kun muut katoavat puskiin.

epäletaalia clawia kahdesti +1 1d4+4 Pulsu ärähtää ja yrittää repiä naamansa edessä heiluvan rosvon kurkun auki. "Tais tulla noutaja!"

Pulsu iskee kyntensä rosvoon ja mukiloi tämän.

Sephyr Do nothing but babble incoherently.
Kraa-Kraa-Kraa fly 40ft, perception +6, low
light vision to follow the robbers from the sky
Sephyr huudahtaa; "Kuinka kauheaa! Onneksi he päättivät perääntyä, luulin että meille kävisi huonosti". Sen jälkeen Sephyr supattaa jotakin hitaasti heräilevälle varikselleen, joka lähtee laiskasti seuraamaan pohjoiseen karanneita varkaita lentoteitse.

Nereialta liike O10:een vinosti ruuduissa
niin kolkyt jalkaa nopeutta pitäisi juuri
riittää, hiukan penkoo kärryjä.
Nereia katsoo ympärilleen ja huomaa että rosvoja ei ole enää maisemissa muuta kuin maassa makaamassa. Nereia ei ole vielä ihan varma, onko valtikka napattu, ja säntää tarkistamaan asiaa kärryistä.

Nereia toteaa, että valtikka on todellakin viety. Maassa on myös muutama taikahely – rosvot aikoivat ottaa nekin mukaansa, mutta eivät ehtineet ottaa kuin ehkä muutaman.

Eleine: Bluff +6
move 30 ft.N&
"He ottivat valtikan!" Eleine huutaa tovereilleen, yrittäen kuulostaa kauhistuneelta, liikkuen sitten ikäänkuin olisi lähdössä rosvojen perään, jättäen maassa makaavan rosvon kauppiaiden armoille. "T-t-tulkaa takaisin ja tapelkaa, saastat!" nainen kirkuu metsään katoaville ryöväreille.

Viimeinenkin rosvo katoaa yön pimeyteen. "Pahus, pääsivät karkuun", toteaa yksi kauppiaista. "No, ainakin nämä kaksi jäivät." Kaksi miestä tutkivat väliinsä kaatunutta rosvoa hetken.
Vahtivuorossa ollut nainen katselee Eleinen perään. "Tuntuivat olevan vain sen valtikan perässä. Oliko tärkeäkin?" hän kysyy.

Eleine: Bluff +6 "No oli! Lastissamme olleista esineistä se oli selkeästi arvokkain!" Eleine puuskahtaa, yrittäen vaikuttaa hyvin tuohtuneelta. "En tajua, miten he ylipäätään ymmärsivät sitä etsiä! Ei kai tässä muu auta kuin lähteä jäljittämään mokomia..." Eleine valehtelee ja pimittää tietojaan varmuuden vuoksi, ohjaten sitten keskustelua muihin aiheisiin: "Veivätkö – veivätkö ne t-t-teiltä mitään, haluatteko liittyä jahtiin vai – vai lähdettekö jatkamaan matkaa heti? Vaikka... t-t-tuskinpa he aivan heti iskevät uudestaan." Tieflingin katse osuu maahan kaatuneeseen rosvoon: "Miltä – miltä hänen t-te-terveydentilansa vaikuttaa?"

+1 aidaa Eleinen bluffaamista, +5 yrittää löytää rosvojen jälkiä survivalilla "Ei kai me anneta niiden noin vain kadota metsään!? Perään!" Pulsu ärähtää ja ryhtyy tutkimaan maastoa jälkien varalta kärryjen läheltä.

Sephyr; Diplomacy +1, Bluff +1 kummatkin aidina jos mahdollista "Voi kamala!" Sephyr jatkaa päivittelyään. "Ehkä meidän.. todellakin pitäisi koittaa jahdata heitä, mutta en ymmärrä miten me onnistumme siinä tuossa pimeydessä. Toivottavasti lintuparkani ei eksy, nuotiomme ohjaa sen toivottavasti takaisin luoksemme." Päiviteltyään taas lisää hän sanoo matkamiesliittolaisille; "Onko teidän mahdollista vahtia vaunujamme, jos lähdemme takaa-ajoon?"

"Ei me voida tulla teidän kanssa. Pitää mennä Padiskariin ensin", sanoo yksi kauppiaista. "En usko, että meiltä pöllittiin mitään, niitä tuntu kiinnostavan vain teidän lasti. Pelotettiin ne varmaan niin pahasti et eivät kyllä yritä uudestaan."
"Aiotte ihan oikeesti jahdata niitä keskellä yötä?" kysyy toinen. "Siitä ei hyvä seuraa. Sitä paitsi niitä oli paljon enemmän, ehkä ne ei pärjänny meille kaikille kahdeksalle mut teille neljälle olis kyllä liikaa."

Pulsu ei löydä ensimmäistäkään jälkeä, mikä on hänen mielestään todella outoa, kunnes hän muistaa, että on olemassa loitsu nimeltä pass without trace.

"Kannattaako meidän lähteä heidän peräänsä keskellä yötä vai vasta aamulla?" Nereia kyselee muilta. Hän muistaa kyllä että heillä on mukanaan wayfinder jolla löytää rosvot päivälläkin, nainen ei ole vain ihan varma miten pitkälle tiimitoverit haluavat vetää esitystään. "Ajattelin lähinnä loitsujen palautumista ja sen sellaista, voimme joutua tappeluun kun löydämme heidät uudestaan..."

"Ei jälkeäkään löydy. Nilkeil oli suunnitelmat hanskas. Otetaan loppuyö lepiä ja mietitään aamulla. Eiks meillä oo kuulusteltavia?" Pulsu palailee metsästä hetken päästä yhä takinsauma sykkien sydämen lyöntien tahtiin.

"Niin... Ehkä – ehkä olette o-oikeassa", paikalle palaileva Eleine myötäilee. "Sinänsä k-k-kannatan kyllä hyökkäystä yöllä, mutta t-toisaalta, t-tänä yönä he varmaankin – varmaankin ovat kaikkein valppaimmillaan." Tiefling haukottelee. "P-paljonko aikaa on auringonousuun?" nainen kysyy, katsellen epävarmasti yöllisen seurueen jäseniä, miettien samalla, kuinka tarkasti taivalkapteenin ohjeita lähdöstä muutaman tunnin kuluttua rosvojen perään pitäisi noudattaa. "Ovatko – ovatko he elossa?" Eleine kysyy lopuksi, viitaten kädellään maassa makoileviin ryöväreihin.

"Aurinko nousee noin viiden tunnin päästä", vastaa yksi kauppias. "Nuo ovat elossa. Tuo näyttää olevan tajuissaankin", hän sanoo Eleinelle ja osoittaa toista rosvoa, jota toinen kauppias on riisumassa panssarista ja sitomassa köydellä. "Aiotte ihan tosissaan lähteä niiden perään neljästään? Ette te varmaan pelkkiä matkalaisia tai kauppiaita sitten ole. Onko tässä joku juju takana? Ei siinä, jos te oikeesti ootte rosvojen perässä ja onnistutte lyömään ne, niin sitä parempi."

"Ehkä", Eleine mutisee, kohauttaen hartioitaan kasvot välinpitämättömänä kauppiaan arveluihin. "Olemme, ööh, t-t-tietenkin k-kiitollisia äskeisestä – äskeisestä avustanne rosvojen kanssa, m-mutta valitettavasti ei ole minun asiani sanoa enempää..." nainen mutisee pahoitellen, joskin lähinnä öistä taivasta tuijotellen. "Sopiiko – sopiiko, jos vaihdamme p-pari sanaa hänen kanssaan?" tiefling kysyy, osoittaen köysiin paketoitavaa rosvoa.

Sephyr; käskee Kraa-Kraa-Kraata empaattisella linkillä palaamaan leiriin tietoineen, jos mailin kantosäteellä. "Juju? Ystäväni kaikki näkevät pimeässä ja ovat varsinaisia rämäpäitä, joten heidän mielestään ryntäily tuolla juuri nyt olisi hieno idea. Minä kuitenkin aion nyt sanoa järjen äänellä, että meidän on jatkettava lepoa, ja katsottava aamulla onko jotakin tehtävissä. Ryövärit olivat liian hyvin valmistautuneita, jotta voisimme enää tilannetta kääntämään eduksemme.. ainakaan tänä yönä." Eleinelle Sephyr sanoo: "Toki voit esittää vangille kysymyksiä, kiittäköön jalouttamme hengestään! Heikkopäisempi olisi lyönyt heidät kuolleeksi tajuttomuudessaan."

"Emmä ees löydä jälkiä, ei pysty lähteen perään. Voiks tääl hakee jeesii miliisiltä tai jotain? Tiiättekste pätevii metsämiehiä sattumalta?" Pulsu on selvästi ärtynyt ettei löytänyt jälkiä. "Ja hei, näytänkö mä joltain normijampalta? Ei olla iha naapureita."

"Kyl te voitte sille puhua", vastaa yksi kauppias Eleinelle. "Kai ne pitäis viedä jonnekin vartiostolle kuulusteltavaks... Me voitais varmaan kuskata ne Padiskariin. Jos ne sit ketroo mis niitten leiri on, niin kai thakur haluaa lähettää porukkaa niittämään ne." Hän virnistää vähän Sephyrille ja Pulsulle. "No ette te tosiaan tavalliselta näytä. Jotain te kyl yritätte nyt selittää. Ehkä se ei oo meiän asia, mut kai te ny sen myönnätte, että se vaikuttaa epäilyttävältä?"

"Jos kuvailisin kumppaneitani, niin 'epäilyttävä' olisi todennäköisesti lähinnä kehua, minkä saisin sanotuksi" Sephyr hymyilee kyselijälle leveästi, "Mutta nyt minä ainakin kaipaan takaisin levolle. Ai, mutta.. missähän korppini lie? Kraa?!?" Sephyr huudahtaa pimeyteen, koittaen pitää äänensä matalana.

+1 aid bluffiin kait? "Niin mitä epäilyttävää ja missä? Noi jepet tiesi että meidän kärrystä löytyy arvoesinettä ja niillä oli pakoplaani ettei päästä perään. Tottakai me halutaan varastettu tavara takasin eikä nää jampat vaikuta erityisen vaarallisilta. Mut jos tää heppu tai sen kaverit laula niin ei me vaan saada meidän kamoja takasin." Pulsu nurisee karavaanareille.

"No ne tuntui olevan just tuon, mikä se nyt oli, valtikan perässä", jutustelee kauppias. "Ja musta te yritätte kyllä esittää, että se on tärkeempi kuin se on tai jotain." Muut kauppiaat ovat samalla panemassa tajutontakin rosvoa pakettiin. "Mut hei, älkää vetäkö hernettä nenään tai mitään. En vaan tajua miks te yritätte esittää, eihän me olla rosvoja! Te autoitte meitä ja mä annan teille kyl mielelläni palkkion siitä. Ilman teitä ois saattanu käydä huonosti, kun niitä oli niin paljo." Hän kaivaa taskustaan rahanyssykän, jonka hän parin sekunnin mietinnän jälkeen antaa Nereialle.

Korppi kääntyy ympäri tuntiessaan kaipuuta empaattisen linkkinsä kautta ja palaa jonkin ajan kuluttua Sephyrin luo. Se kertoo, että rosvot liittyivät toistensa seuraan ja jatkoivat sitten kaakkoon.

"Ah, ei teidän nyt tarvitsisi..." Nereia vastustelee, mutta ottaa rahanyssykän kuitenkin vastaan, koska onhan se kohteliasta. "Kiitos vaan", nainen vielä toteaa kauppiaalle.

"Minusta tuntuu että jännitys on saanut teidän mielikuvituksenen laukkaamaan. Toki valtikan menetys kirvelee, mutta saimme pitää henkemme ja muut arvotavaramme. Kiitos kuuluu myös teille, olette oikeassa, yhdessä olemme vahvempia. Mutta nyt, minä palaan kauneusunilleni." Sephyr asettuu raukeasti takaisin petiinsä, mutta pian palaavan korpin kanssa hän vaihtaa pari sanaa. Sen terveiset hän kertoo tovereilleen vasta aamulla, kun kauppiaat ovat jatkaneet matkaansa.

Kauppias pudistelee vähän päätään. "No älkää nyt sentään yrittäkö loukata. Kyllä meillä on silmät päässä", hän sanoo Sephyrille. Muut asettavat napatut rosvot pötköttämään maahan. "Niin, halusitteko kuulustella? Saatte kyllä meidän puolestamme. Tai jos haluatte, niin aamulla." Sen jälkeen kauppiaat vetäytyvät keskustelemaan hetkeksi keskenään.

"Aamul levänneenä vois jututtaa. Ja siis mitä meidän asiat teille kuuluu ylipäätään? Kummasti teidän kamat ei kiinnostanu varkaita lainkaan? Tekö ne tänne houkutitte?" Pulsu ärähtää kauppiaalle, jonka jälkeen käy varmistamassa rosvojen köydet ja paketoinnin. Lisää suukapulat jos sellaisia ei vielä ole.

Kauppias näyttää vain huvittuneelta. Yksi hänen kavereistaan sen sijaan näyttää suutahtavan, mutta muut sanovat hänelle jotain eikä mitään tapahdu. He jatkavat juttelua vielä hetken, minkä jälkeen kolme heistä menee nukkumaan ja yksi jää jälleen vahtimaan.

Noin kuuden tunnin kuluttua aamu koittaa kaikille, myös vangituille rosvoille. Toinen heistä on nyt paremmassa kunnossa, mutta toinen on edelleen tajuton. Kauppiaat valmistautuvat lähtöön, ja näyttää siltä, ettei heillä kestä siinä kauaa, koska kenekään heistä ei tarvitse valmistella loitsuja tai mitään vastaavaa. "Hei salamyhkäilijät!" huikkaa puheliain kauppias kun ainakin kolme tienraivaajista on hereillä. "Me ollaan lähdössä tossa aamupalan jälkeen. Saatteko kuulusteltua tuota sillä aikaa? Me voidaan sen jälkeen kuskata se ja sen kaveri Padiskariin vartioston hellään huomaan."

Sephyr; Charm person DC14 Will tajuissaan olevaan ryöväriin. Muuten, Aid another charisma +1 what evah! Sephyr on jo tovin selaillut loitsukirjaansa ja harjoitellut magiaa pienin näyttävin tehostein. Hän havahtuu kauppiaan kehotukseen, "Aivan, käykäämme toimeen". Sephyr odottaa että ainakin pari toveria asettuu vierelle ja sitten ystävällisesti hymyillen hän kuiskaa houkuttelevia ystävyyden lupauksia vangin korvaan.

"Mmm, joo, kyllä, ei pitäisi mennä ihan hirveän kauaa!" Nereia huikkaa kauppiaille tässä aamutoimiensa keskellä. Pirunsikiö venyttelee hetken ennen kuin etsiytyy vangin ja Sephyrin luokse, lisää voisi venytellä lähtiessä liikkeellekkin. "No niin, no niin... Aika laulaa", Nereia helähtää, istahtaen vangin eteen hurmaavasti hymyillen.

pulsu auttaa diplossa -1 Pulsu on ollut aamuhartauksellaan tiputtamassa erilaisia tisleitä moniin pieniin pulloihin, joissa kaikissa tuntuu olevan spiraalisymboli. Kauppiaiden hoputuksesta maleksii ihastelemaan rosvoja. "Eiks ookki kaunis päivä joutua putkaan ja hirteen?"

Nereia: Diplomacy +3 (plus aidit plus charm person..?) Nereia hymyilee vangille iloisesti. "Juteltaisiinko? Eilisen tapahtumista ja sen sellaisista, tällaista kevyttä ja mukavaa heti aamusta."

Rosvo innostuu silmin nähden Sephyrin sanoista ja muuttuu huomattavasti yhteistyökykyisemmäksi. Pulsun hän jättää huomiotta. "Niin mitä halusitte tietää? Mä en ny ihan kaikkee tiedä, mut jos tiedän, niin totta kai kerron."

Sephyr juttelee herttaisesti miehen kanssa, "Aivan, asiat voidaan aina hoitaa diplomaattisesti! Olen pahoillani että me, ja teidän joukkionne jouduimme yhteentörmäykseen viime yönä. Toivomme tosiaan selvittävämme välimme heidän kanssaan, edelleen näin diplomatian keinoin kuten kanssasi, jos mahdollista. Montako tovereitasi on? Ja mistähän voisimme tavoittaa heidät?"

Vielä heräämisprosessia työstävä Eleine istuu taustalla, räpyttelee silmiään pöllämystyneesti ja haukottelee makeasti, liian terävät hampaat aamuauringossa välkkyen.

"No, kyllä meitä siellä päälle parikymmentä pyörii, mut harvemmin samaan aikaan. Tää viidakko on aika laaja. Eilen tais olla jotain tusina tai jotain", vastaa rosvo. "Me kykitään tuolla vanhassa luostarissa. Joku Tiikerinsilmäluostari. Sinne pääsee noin tunnissa täältä. Se on tästä kaakkoon." Rosvo jatkaa tarkempien ohjeiden selittämistä.

Eleine: Bluff +6 "Onko – onko sinne u-useampia sisäänpääsyreittejä? Tarkoitan vain, että varmasti yritämme sitten sisään pääovesta emmekä vahingossa eksy vaikkapa keittiön sisäänkäynnille... Se saattaisi vaikuttaa epäilyttävältä, emmekä toki haluaisi aloittaa diplomaattisen ratkaisun etsimistä näyttämällä epäilyttäviltä", Eleine laskettelee sujuvasti luikuria, nousten samalla seisomaan jäseniään venytellen.

"Hmm, ja.. tiedätkö onko luostarissa ansoja, varomattomien kulkijoiden turmaksi?" Sephyr kuiskii väliin.

"Ömm... Ei siel ansoja ole. Se luostari on siis sellanen, et sitä ympäröi muuri. Sen etuportti etelässä on rikki ja siitä pääsee kuka vaan, ja pohjosen muuri on sortunu, sieltäki pääsee. Mut ne vartijat on tosiaan passis kaikilla neljällä muurilla. Sit sielä luostarin sisällä on kahet portaat alas mis ne kämpitään, mut ne vie samaan paikkaan", vastaa rosvo.

Sephyr oikein säteilee onnea ja energiaa uuden ustävänsä suosiosta, "Olemme erittäin kiitollsia avustasi, ystävä! Minä aion henkilökohtaisesti puhua puolestasi, jos sinä uhkaat joutua tuomiolle. Onko teillä muilla vielä kysymyksiä mielessänne?"

Eleine kohauttaa olkiaan ja vilkuilee tovereitaan epävarmasti. "Onko t-t-teillä joku – joku johtaja? Jos on, niin k-kai hänet aina löytää linnoituksesta? Hän ei – ei t-tapaa poistua koskaan? Tarkoitan, vain, että hän olisi varmaankin luontevin osapuoli neuvottelemaan kanssamme", tieflingnainen vielä utelee ryöväriltä.

"Joo, Zamir on meidän pomo. Kyl se joskus lähtee mut tosi harvoin, yleensä on omassa huoneessaan meidän kämppihuoneen takana. Niin paitsi et välissä on joku sali, jossa on joku liikkuva patsas. Se kai saattaa hyökätä kimppuun jos menee liian lähelle mut mä en yhtään tiiä miten se toimii..." rosvo jatkaa.

Tämähän kertoo vaikka mitä hyödyllistä! Pulsu tuumii mielessään ja kuuntelee hymyillen rosvon avuliasta puhetulvaa. Ei enää ikinä kultisteja, jos nämä rosvot ovat näinkin järkeviä.

Sephyr katselee vankia liikuttuneen oloisena, "Olet auttanut meitä paljon, onko jotakin, jolla voisin tehdä sinulle vastapalveluksen?"

"Um... No jos päästäisitte menemään?" mutisee rosvo. "En hirveesti haluais vankilaan tai orjaks..."

Sephyrin hymy katoaa, ja hän lasittuu katsomaan vierasta karavaania toviksi, selvästi laskelmoiden asioita. Lopulta hän lausuu, "No, he eivät ole tainneet luottaa meihin muutenkaan, miksipäs ei". Sephyr leikkaa vangin siteen poikki. "Tuntuu kamalalta sanoa näin, mutta toivon että tiemme eivät kohtaa uudelleen. Hyvästi ystävä." Sephyr lähtee kävelemään karavaania kohti rauhallisesti. "Vanki ansaitsi vapautensa tiedoillaan, meidän takaa-ajomme onnistuminen on nyt varma ja artefakti tullaan palauttamaan oikeisiin käsiin. Tehkää toiselle vangille, niin kuin oikeaksi näette."

Rosvo on selvästi iloinen tilanteesta. "Tattista kovasti! Mä en oo teille enää yhtään vaivaks!" Sen sanottuaan hän lähteen joen yli länteen päin.

"Hei!..." aloittaa yksi kauppiaista. Hän kuuntelee kuitenkin mitä Sephyrillä on sanottavana. "Noh, noh... Kaipa sitten. Kyllä nuo aika hyviltä tiedoilta kuulostivat, voimme sitten antaa ne eteenpäin Padiskarissa." Jos kukaan ei estele tai halua kysyä enempää, kauppiaat lastaavat tajuttoman rosvon yhden aasin päälle ja lähtevät Padiskaria päin.

Pulsu viimeistelee muistinpanonsa ja virnistelee rosvon paineltua metsään. "Mennäänkö nyt vetämää tota pataan? Vai onks sun paras kaveri pitkäänkin kiva?" Osoittaa kysymyksen Sephyrille.

"Hän on luonnollisesti aivan lumoissani kokonaisen... tunnin." Sephyr alkaa kertomaan itse varmasti, mutta kirpeä irvistys karkaa hänen huulilleen. "Noh, ainakin alkuun hän näytti valitsevan reitin joka ei risteä meidän kanssa, mutta jos hän sattuu myöhemmin toikkaroimaan vastaan, saatamme joutua hiljentämään hänet. Ehkä meidän on syytä pitää kiirettä, että olemme ensimmäisinä luostarilla passissa."

Kauppiaiden ja rosvon lähdettyä Nereia kaivelee taskujaan, ottaen esiin porukan wayfinderin. "Tämän avulla meidän pitäisi joka tapauksessa löytää valtikan luo - toivottavasti ennen Sephyrin uutta ystävää."

"Eihän toi meidän paras kaveri ikinä lähteny suoraan varoittamaan kavereitaan?" Pulsu tihrustaa Nereian pitelemää wayfinderia. Pulsulla on laboratorio pakattuna ja lähtövalmiina.

Kaikki tienraivaajat Nereiaa myöten tajuavat, että rosvon reittiehdotus tekee selvästi outoja mutkia. Kompassi todennäköisesti kuitenkin osoittaa siihen suuntaan, missä rosvon kertoman reitin määränpää on.

"Niin tää sun kaveri menee tuttua reittiä suoraan kämpille ja kertoo että me ollaan tulossa? Tunnin päästä ei enää lämmitä toi sun loitsukaan." Pulsu katselee rosvon perään ja hipelee lekaansa.

"..ja entäs jos jäädään tähän murehtimaan? Tuo ryöväri tietää, että vastaanotto on joka tapauksessa muiden ryöväreiden luona kylmä, vielä enemmän kun hän tajuaa miten paljon on meitä auttanut kostoiskussamme. Josko laitetaan tylsämieliset mutinat sikseen ja lähdetään suorittamaan sitä tehtävää, jonka takia täällä olemme? Ties vaikka läski tummuisi vielä tänä iltana? Eikö olisi kiva?" Sephyr vastaa kylmästi ja lähtee pakkaamaan vähiä tarvikkeitaan reppuun.

Sephyrin käännettyä selkänsä Eleine suorittaa turvallisesti naisen katseen ulottumattomissa sarjan ilmeitä, joiden sävy on ilmeisesti tarkoitettu pilkkaavaksi. Kasvon ihoa pingottavien veitsenarpien vuoksi ja Eleinen kasvolihasten hallinnan ollessa hieman ei-hienovireistä, viesti jää kuitenkin aavistuksen epäselväksi. Nenäänsä tuhisten nainen painuu pakkaamaan varusteitaan, tarkistaen lopuksi rutiininomaisesti, että rannekoteloiden jouset toimivat edelleen.

Nereia kurtistelee kulmiaan Sephyrin asenteelle tämän selän takana, muttei sano mitään asiasta ääneen. "No mutta, menemmekö ystäväsi suosittelemaa reittiä, vai seuraammeko kompassia? Kompassi opastaisi meidät suoraan."

Eleine kohauttelee olkiaan ja maahan tuijotellen mutisee epävarmasti: "No, ryöväri vaikutti - vaikutti a-ainakin minusta puhuvan totta... Ehkä – ehkä hänen reittinsä k-kiertelee pahimmat ryteiköt...?" Nainen kiirehtii lisäämään: "T-t-tietysti, mitäpä m-minä tietäisin... En ole k-k-kummoinenkaan eränkävijä enkä muutenkaan tunne näitä seutuja..." tiefling lopettaa, nielaisten lauseen lopun. Pienen hiljaisuuden jälkeen hän vilkuilee vielä muita kysyvästi: "Pitäisikö – pitäisikö nuo vankkurit t-työntää hieman syrjemmälle? K-koskaan ei voi tietää...Sanotaan, että – että tilaisuus tekee varkaan..."

"Mennää reittiä ku neuvottii. Ei hotsita tippuu suohon tai eksyy skuttaan." Pulsu toteaa ja työntää kärryt pensaaseen. Asettelee lehvikkoa peitteeksi ja pyrkii peittämään renkaiden jäljet. "Haluaaks joku täältä messiin kamaa?"

Eleine pudistaa päätään, kiskoen reppunsa käsivarsilleen ja nyykähtäen hieman eteenpäin painavan pakkauksen heilahtaessa hänen selkäänsä.

Sephyr jättää piiloon varaloitsukirjansa (tyhjä) ja waterproof bagin. Light load repun kanssa. Sephyr vaikuttaa tyytyväiseltä tovereidensa valitsemaan etenemissuunnitelmaan. Kärryihin hän piilottaa huolella jotakin omaisuudestaan, ennen kuin ottaa repun kapeille hartioilleen, "Kulkekaamme!" hän lausuu aavistuksen ylienergisesti.

Tiikerinsilmäluostari

Tienraivaajat viettävät noin tunnin kävellessään polulla kukkuloiden ja mäkien yli. Reitti tosiaan kiertää jonkin verran, mutta on suhteellisen helppokulkuinen. Lopulta kaikki näkevät hädin tuskin puiden ja mäen takana olevan luostarin rauniot. Tältä etäisyydeltä rakennuksesta ei vielä näe muuta kuin pieniä osia seinää. Wayfinderin kompassi osoittaa juuri sinne.

"Mennään minne weijari johdattaa..." Pulsu hyräilee kunnes havaitsee luostarin. "Käyks Ellu kurkkaa vai pistetääks rähinä käyntiin heti?" kuiskaa hän Eleinelle.

Kraa-Kraa-Kraa; Fly +6, Perception +6, Stealth +10 Sephyr tiirailee raunioitunutta luostaria dramaattisesti keskittyen. Pulsun kommenttiin hän kuitenkin puuttuu, "Elaine varmasti on hyvä nuuskimaan, mutta ehdotan että Kraa-Kraa-Kraa tekee myös ylilennon. Häntä tuskin muistetaan viime yöstä, vaikka joku sattuisi huomaamaankin." Kraa-Kraa-Kraa lähtee nimensä rääkäisten lentoon, laiskasti muta taitavasti räpiköiden puunlatvojen korkeudella.

Eleine: Light load, Stealth +9, take 10, half speed
Perception +6, (take 10, jos soveltuu?)
Pulsulle nyökännyt Eleine laskee repun selästään hitain liikkein, mutisten samalla infernaaliksi itsekseen"[Se on ElEine, senkin tärkeilevä...]", katkaisten toteamuksensa säikähtäneellä vilkaisulla maagiin varmistakseen, ettei tämä vain ymmärtänyt tai kiinnittänyt huomiota hänen mutinoihinsa. Pienellä, mahdollisimman hiljaisellä yskäisyllä Eleine selvittää kurkkuaan ja kuiskii tovereillaan: "K-k-käyn ki-kiertämässä luostarin. P-palaan pian. Yritän – yritän selvittää, missä olisi vähiten va-vartijoita... " Sitten nainen lähtee hitaasti etenemään kohti luostaria, aloittaen kierroksen. Tiefling yrittää ensisijaisesti pysyä näkymättömissä ja toissijaisesti nähdä, missä kuulustellun rosvon mainitsemia vartijoita on ja kuinka lukuisina.

Kraa-Kraa-Kraa palaa hetken kuluttua ja kertoo, että neljällä muurilla on neljä vartijaa.

Eleine on juuri ehtinyt kiertää luostarin länsipuolelle ja laskenut kaksi vartijaa, kun hän kuulee luostarilta huutoa: "Hei! Kuka siellä menee? Lähe meneen, tää on yksityisaluetta!" Eleine on puskassa ja piilossa, eikä vartija näe häntä suoraan, mutta hänen mielestään vartija ainakin selvästi katsoo suunnilleen hänen suuntaansa.

Muut kuulevat luostarilta uteliasta huutoa, mutta eivät saa selvää sanoista.

Eleine: Stealth +9 Eleine sadattelee mielessään vietävästi ja harkitsee kiitävän hetken ajan rohkeaa bluffia, mutta muistaessaan, että osa rosvoista saattaisi tunnistaa hänet viime yöltä, hylkää suunnitelman, perääntyy hitaasti luostarin laitamilta ja kiertää takaisin tovereidensa luokse, sadatellen koko matkan.

"Mjaa... Venataanko pimeätä vai mennäänkö saamaan neppariin samantien?" Pulsu istuu puun juurella kaivamassa nenäänsä ja kurkistelee Eleinen perään.

Nereia odottelee tiedusteluraporttia ja potkiskelee pikkukiviä. "Mjaaaa, aina on turvallisempaa mennä pimeällä, koska suurin osa meistä näkee pimeässä, ja he eivät", Nereia järkeilee. Ainakin hänen mielestään se on hyvä perustelu.

Eleine pääsee takaisin. Kaikki kuulevat vielä pari vartijoiden huutoa, mutta ne vaimenevat pian.

Päästyään tovereidensa luokse nainen kuiskuttelee häpeän puna kasvoillaan: "Va-vartijat t-t-todellakin o-ovat hereillä. Ehdin – ehdin laskea länsimuurilta vain kaksi... [Voi horoperse paholaisnarttu!]", hän sähähtää loppuun äkisti kipakan kirouksen ja läimäisee itseään avokämmenellä ohimolle. "T-tuota, meidän lienee – lienee p-p-paras kiirehtiä... Vai?" tiefling lopettaa epävarmasti, edelleen varvikoita tuijotellen ja käsiään vatvoen. "Jos – jos joku haluaa, niin repussani on vielä yksi ylimääräinen alkemistintuli..." Hermostuneesti Eleine liikkuu maahan laitetulle repulleen ja vaihtaa seikkailijanvyössään olevan pyhän vetensä alkemistintuleen, tarjoten toista repussaan ollutta alkemistintulta vielä kädessään tovereilleen.

"Ääääläs ny hosu. Just juteltiin et vois venata et tulee pimeet. Muute ku et tääl on hyttysii ja jotain skuttaa niin meil olis ikäänku etua siitä et on pimeet ku lähetää liikeelle. Ne tietää et me ollaan tulossa, vartijat on muureilla ja niineespäin." Pulsu toppuuttelee Eleineä.

"Tjaah...", Eleine näyttää epäilevältä, siirrellen ylimääräistä alkemistintulta kädestä toiseen, on jo laittamaisillaan sen takaisin reppuun, mutta päättäkin sitten taas sen sijaan siirtää sen toiseen käteen. "N-noh, k-kai se voisi onnistuakin... Vaikea - vaikea keksiä, miten se voisi a-ainakaan huonontaa mahdollisuuksia", nainen mutisee hiljaa, epävarman näköisenä, istahtaen sitten huoahtaen aluskasvillisuuden sekaan, kiskoen polvet vasten rintaansa ja nojaten leukansa niihin. Pienen hiljaisuuden jälkeen hän masennusta ja vihamielisyyttä kuultavalla karhealla kuiskauksella kysyy Sephyriltä: "Saiko - saiko tuo lintusi selville jotakin?"

"Kraa-Kraa-Kraa-Kraa laski neljään asti, ja ne kaikki odottavat valppaina muurilla. Lähestyminen on hyvin riskialtista, kuten kenties arvaatkin jo. Yhdyn tovereidesi ajatukseen. Luostarissa kenties nyt jo tiedetään, että täällä on joku vaanimassa, niin antaa heidän kyllästyä ja unohtaa pelkonsa. Me iskemme kun olemme vahvoilla ja heidän huomionsa jo herpaantunut." Sephyr luennoi Eleinelle aavistuksen omahyväisesti. "Hyökkäämmekö yhdestä suunnasta, vai kenties kahdesta, pimeyden turvin?"

"Jos eka kurkkis pimeän turvin onks muurissa reikiä, portteja ynnä muuta miten. Pitää etäisyyttä ettei noi hoksaa niin helpolla. Mnja kai se on parempi olla hajautumatta liikaa, jos nää gosarit on tehokkaampia ku kaverinsa puskassa." Pulsu pähkäilee hiljaiseen ääneen.

Eleine ehti nähdä muurien eteläpuolella oviaukon. Siinä oli joskus ollut portti, joka nyt makasi maassa.

"Ei varmaan kannata hajautua, emme tiedä kuinka paljon vihollisia tuolla sisällä on, eikä ole millään tapaa varmaa että kukaan meistä pystyisi ottamaan heitä vastaan yksin tai kaksin", Nereia toteaa.

Eleine nyökyttelee, mutisten hitaasti, samalla näkemäänsä mieleensä palautellen: "Muurien eteläpuolella t-taisi – taisi olla oviaukko, jonka portti oli k-kaatunut... Voisin t-taistelun alussa hieman – hieman lisätä pimeyden astetta hetkeksi, pariksi. Heillä on va-varmaankin valonlähteitä, mutta saan niitä vähän himmeämmiksi..." Pienen pohdiskelevan tauon jälkeen tiefling lisää epävarmasti: "Jonkinlainen harhautushyökkäys voisi k-kyllä oli hyvä idea, mutta – mutta se on aina niin vaikeaa... Jos harhautus ei ole tarpeeksi uhkaava, vartijat vain valpastuvat k-kaikilla muureilla sen sijaan, että k-k-kerääntyisivät yhdelle. T-toisaalta, ilman harhautusta joudumme tekemisiin kaikkien vartijoiden kanssa. Vaikka ehkä – ehkä he painuvat pakosalle, jos iskemme nopeasti monta heistä alas..." Pitkähkön, ei-mihinkään johtavan puheenvuoronsa jälkeen nainen vaipuu taas hiljaisuuteen.

"Tuskin ne gigeen lähtee, tää on niiden byroo. Onks muuri miten korkee jos sitä kokeilee kiivetä?" Pulsu kyselee Eleineltä lisätietoja. "Jos kattelis kauempaa skutasta ajan kanssa et miltä näyttää? Vois saada vaik kartan tehtyä. Ei niiden haukansilmät ny mitä tahansa näe."

Muurit olivat 15 jalkaa korkeat ja näyttivät kiivettäviltä, ainakin jos on hyvä kiipeämään.

Nereia: mainostaa spell-like ability shatteria. "Jos muuten tarvitsee, niin minä osaan rikkoa aika hyvin kaikenlaisia esineitä, ovia ja muuta vastaavaa. Siis vähän niin kuin taialla", Nereia selittää. "Sillä tavalla voisi ehkä aiheuttaa harhautuksenkin, jos haluaa."

Eleine: Perception +6 take 20
hyvän paikan löytämiseen, Stelth +9
"No, mikäpä – mikäpä siinä", Eleine myöntyy hieman epäröiden Pulsun ehdotukseen, nyökäten samalla Nereialle, selvästi pohtien tämän ehdotusta. "Jospa minä yritän hiipiä hieman lähemmäksi johonkin – johonkin hyvään piilopaikkaan seurailemaan muurin tapahtumia. Onhan meillä t-t-tietysti myös Sephyrin k-korppi, mutta... ehkä liian monta ylilentoa saa heidät epäluuloisiksi...?" Nainen nousee pystyyn, pyyhkii tomut housuistaan ja lähtee taas hiipimään, etsien huolellisesti paikkaa, josta voisi huomaamatta pitää silmällä eteläpuolen aukon tapahtumia.

Eleine hiippailee taas menemään, mutta taas sama vartija huomaa hänet ennen kuin hän ehti löytää mitään parempaa piiloa. Tällä kertaa vartija huutaa hänelle kielellä, jota hän ei tunne. Lisäksi vartija ampuu jousellaan varoitusnuolen, joka ei tule kovin lähelle Eleineä, mutta selvästi hänen suuntaansa.

Luostarin yö

Aamupäivä, iltapäivä ja ilta kuluvat hiljalleen ja erittäin tylsästi. Illalla sadekuuro kastelee seikkailijat, mutta yötä kohden sää selkenee ja tulee harmillisen kylmä. Kuu möllöttää taivaalla ja valaisee tienoot hämärästi. Rosvoja ei ole näkynyt luostarille johtavalla tiellä.

"Minun alkaa olla jo vaikea nähdä, ehkä meidän hetkemme on lähellä!" Sephyr ratkeaa lopulta puhumaan ääneen, "Oletteko hereillä?" hän kysyy mulkaisten pimeyden kätkemien tovereidensa yleiseen suuntaan. "Mitä taktiikkaan tulee, jos minä pääsen lähelle, pystyn sokaisemaan heitä ymmärryksen ylittävillä loitsuillani, mutta yksitellen valitettavasti. Ja jos saamme heidät ryntäämään suuressa joukossa, minulla on vielä yksi väkevämpikin loitsu takataskussa. En kuitenkaan usko että meillä on ylellisyyttä odottaa aamuun asti, jolloin pääsisin tutkimaan uudelleen loitsukirjaani." Hän jatkaa monologia itsevarmalla äänellä.

Pulsu juo STR mutageenin ensin sekä Shieldin kierroksella 0 "Jos me Nereian ja Eleinen kanssa mennään ekana aukosta sisään. Eleine pistää pimeäksi just ennen ku ollaan soihtujen kantamassa niin eivät pääse räiskimään jousillaan meitä. Sephyr joutuu olemaan vähän paitsiossa tän proggiksen ajan. Hiivi perässä sillai hetken jälkeen. Ei kuitenkaan tiedä mimmonen herhiläispesä toi on. Ihmiset ei tunnetusti näe pimeässä, mutta voi siellä olla muutakin. Tappelu tulee väkisinkin, mutta ei näitä tarvi erityisen kovaa tintata niin tippuvat. Ehkä siellä on joku väkevämpi kaiffari tyrkyllä tosin... Näyttääkö se meidän jäljitin vielä luostariin muuten?" Pulsun kielenkäyttö selkenee huomattavasti tämän päästessä suunnittelemisen makuun. "Mul on tropit valmiina menoon, kiskaisen nää naamariin jahka lähdetään. Niin mennäänkö muurin aukosta vai jostain muualta?"

Sephyr vaikuttaa aavistuksen huolestuneelta tästä suunnitelmasta, jossa hänet jätetään yksin pimeyteen törmäilemään epäarvokkaasti, "Ehkä saatatte minut kuitenkin mahdollisimman lähelle, minä voin käyttää hyväkseni heidän valaistustaan, vaikka itse pimeyden kätköissä." Linnulleen hän huikkaa "Rakas lintuni, käy vielä kiertämässä temppelin raunio korkalta taivaalta ja kerro sitten meille ollaanko siellä varuillaan ja onko päiväisestä jokin muuttunut". Sephyr suukottaa heräilevää lintua, joka lähtee jälleen matkaan, tällä kertaa suunnaten suoraan kohti pimeää taivasta.

"Emme tietenkään halua että sinulla on vaikeuksia", Nereia toteaa Sephyrille. "Koita pysyä sen verran lähellä ettet joudu hukkaan kunnes itse näet taas."

"A-ansija ei kuulemma ollut missään ja vahdit tuntuvat – tuntuvat olevan t-t-tarkkasilmäisiä kuin kotkat ja k-k-kuulevan kuin lepakot. Ehkä meidän kannattaisi mennä sisään lähimmästä oviaukosta, ettemme – ettemme vahingossa paljastu kiertäessämme", Eleine ehdottaa vastaukseksi Pulsun kysymykseen. Nainen nuolaisee huuliaan hermostuneena. "Mutta – mutta odotetaan toki, mitä lintu kertoo..." hän mutisee.

Sephyrillä ei ole ongelmia nähdä hämärässä. Kraa-kraa-kraa käy lentelemässä luostarin yllä ja palaa kertomaan, että muureilla on edelleen neljä vartijaa.

"Me-mennäänkö sitten?" Eleine kyselee kuiskien, vilkuillen hermostuneesti linnoituksen suuntaan. "O-on kai jollakulla köyttä? En - en oikein saa omaani k-k-kannettua ilman, että se haittaa liikkumistani... Jos joku haluaa ylimääräisen köyden, niin sen voi kyllä ottaa", nainen lisää, viittoen reppunsa päälle laittamaansa köysikieppiin.

"Mä voin ottaa köyden ja lähetään vaan." Pulsu ottaa köyden ja katsoo kysyvästi Nereiaa.

Nereia nyökkää. "Mennään, emme tule tämän valmiimmiksi pidempään odottamalla."

Eleine: Stealth +9, take 10
Perception +6
Eleine nyökkää ja lähtee hipsimään (jälleen kerran) hitaasti kohti luostaria, viittoen muita seuraamaan. Edetessään nainen yrittää nähdä muureilla olevia vartijoita soihtuineen, ja pysähtyy, kun arvioi olevansa noin kymmenen jalan päässä soihdun valaiseman alueen rajasta.

Muurien neljässä kulmassa on soihdut, ja Eleine pääsee niiden valaiseman alueen ulkopuolelle luostarin eteläpuolelle. Vartijat eivät tunnu huomaavan häntä, ja luostarille on nyt noin 40 jalkaa. 10 jalkaa on vielä metsää. Luostari ei vieläkään näy kunnolla, mutta se on pienen mäen päällä ja sen muurit ovat 15 jalkaa korkeat. Portti on rikki ja kaakkoiskulmassa oleva torni on sortunut. Yksi vartija seisoskelee muurin päällä.

Spehyr: Stealth +2 Sephyr pyrkii sipsuttelemaan muiden perässä äänettömästi, ja kummeksuu kun letka pysähtyy ennen aikojaan. Hän pyörittelee traagisesti silmiään ja nakkelee niskojaan, mutta ei uskalla puhua paljastumisen pelossa, "Tehkää nyt jotain valopäät! Taikani eivät toimi näin etäältä.." hän ajattelee positiivisesti ja korrektisti.

str mutagen sekä shield CL2, stealthisti puolta vauhtia eteenpäin Pulsu ottaa kahdesta eri taskumatista huikkaa, ensimmäinen aiheuttaa miehen tutun efektin aiemmalta rosvotappelulta, jälkimmäinen ei näytä vaikuttavan mitenkään ainakaan paljaalla silmällä tarkastellessa. Saatuaan litkut kurkusta alas alkemisti astelee muina miehinä rauhallisin askelin puiden suojista kohti porttia.

Nereia etenee stealthilla -1. Nereia pyrkii parhaansa mukaan olemaan huomaamaton ja hiljainen astellessaan Pulsun jäljessä kohti linnoituksen porttia.

Eleine: swift: tikari esiin
std: loitsii Darknessin tikariinsa
move: hiipii puolta nopeutta
Stealth +9
Eleine napsauttaa tikarinsa jälleen esiin, katsellen sen kuunvalossa kimmeltävää terää hetken, ennen kuin huoahtaa ja viiltää vasemman kätensä kämmenpohjaan pienen viillon. Mutisten hiljaa infernaaliksi, nainen antaa veripisaroidensa tipahdella tikarin terälle. Veren peittäessä tikarin välkkeen myös yö naisen ympärillä pimenee. Pidelleen mustunutta tikariaan oikeassa kädessä ja pyyhkäisten vasemman kätensä housuihinsa Eleine hipsii Pulsun ja Nereian perään.

Nereia onnistuu törmäämään hyvin äänekkäästi kahisevaan puskaan. Vartijat tietysti huomaavat sen, minkä jälkeen lähimpänä oleva bongaa Eleinen pimeyden. Hän huutaa jotain kavereilleen ja sitten yleiskielellä: "Mitä...? Mikä siellä on?"

Insk:
Eleine 24+
Rosvot 21
Nereia 18
Sephyr 24
Pulsu 10

Hahmot aloittavat riviltä 25 (tai isommalta) ja vapaavalintaiselta sarakkeelta. Viivakäyrät luostarin ympärillä ovat korkeuskäyröjä, niiden ylittäminen vie yhden ruudun enemmän liikettä. Sortumat ja puskat ovat difficult terrainia. Puskassa saa coveria ja concealmeantia. Muualla on hämärää (dim light), paitsi soihtujen alueella (kirkasta) ja Eleinen ympärillä (pimeää). Kartan ulkopuolella on difficult terrainia, paitsi sarakkeella M, jossa on polku.

Eleine: Liike ruudusta L26
ruutuun L22. Jos toimintoja jää,
niin alkemistintuli toiseen käteen.
En ollut ihan varma diffarin määrästä.
Eleine säntää äkkiä muutaman kymmentä jalkaa eteenpäin, jotta saisi pimeytensä peittämään aluetta mahdollisimman laajalti.

Sephyr: Delay Nereian jälkeen. Liike kohti temppeliä, mahdollsiuuksien mukaan 30ft range lähimpään uhkaan Sephyr ei näe juurikaan mihin jalkansa laittaa pirulaisen loitsimassa keinotekoisessa pimeydessä. Hän odottaa Nereiaa, ja liikkuu tämän perässä kohti temppeliä.

Vartija huutaa jotain kavereilleen, jotka kipittävät esiin muurien toisista osista. Kolmella heistä on jouset, ja he tuijottavat epäilevästi Eleinen pimeyttä. He sanovat taas jotain ja ampuvat summitaisesti sen keskelle. Hämmästyttävästi jopa kaksi nuolta tulee päin Eleineä. Toinen osuu maahan, mutta toinen kolahtaa hänen panssariinsa.

Nereia: liike L25:ä ruutuun L21. Nereia lähtee etenemään kohti porttia, pysytellen kuitenkin vielä Eleinen pimeyden turvissa. Nainen kapuaa kaksi nousua ylös.

Sephyr: Standard cast Ghost Sound,
target F25 neljän hengen seurueen
haamuäänet [oksien napsahduksia ja
hiljaista epäselvää muminaa, kuin porukka
keskustelisi keskenään], Will DC 14
disbelief. Move K25:ä ruutuun K23.
Sephyr kuulee nuolien ujelluksen ja koittaaa kätkeä rinnastaan kumpuavan kirkaisun urhoollisesti. Hän reagoi kuitenkin nopeasti ja loitsii kauemmas ryhmästä muka-ääniä, jotka kuulostavat toiselta lähestyvältä nelikolta. Sen jälkeen hän lähtee hapuilemaan Nereian perään.

Pulsu kävelee portille ja ottaa Pulsuferin matkalla käteensä.

Eleine: delay Nereian jälkeen Eleine jää hetkeksi paikalleen odottelemaan, että Nereia ja Pulsu ehtivät molemmat portille.

Vartijat huutelevat toisilleen ja kolme heistä ampuu kohti äänirykelmää, jonka Sephyr taikoi. Itäisellä muurilla oleva rosvo vaikuttaa vihaiselta. Hän tietää, mihin ei pidä tähdätä mutta ei mihin pitäisi tähdätä. Hän ampuu Nereian vasemmalle puolelle.

Nereia: liike O17:ta [jos vauhti riittää,
ellei ylitetty ovi ole diffaria.
Sitten niin pitkälle kuin pääsee.]
Nereia jatkaa matkaansa linnakkeen sisään, yrittäen lähteä kiertämään sieltä puolelta missä on vain yksi vartija, ja toivoo kovasti että Eleinen pimeys tulee perässä.

Eleine: Liikettä ruutuun
P16
Eleine säntää Nereian kannoilla sisään luostarin sortuneesta portista, vilkuillen olkansa yli hieman huolestuneena Sephyrin suuntaan tämän jäädessä hetkeksi ulos pimeyden kehästä.

Sephyr: Tupla move, destination L18 porttikongissa
tai ensimmäiseen pimeään ruutuun temppelin muurien sisällä.
Sephyr tajuaa olevansa kuin kala kuivalla maalla, pimeyden karatessa kohti temppeliä. Hän ryntää arvokkaasti mekkoaan nostellen kohti pimeyden luomaa suojaa ja temppelin muurien katvetta ylhäällä väijyviin jousimiehiin.

Liike P17 ja pommi R3 +6 1d6+4 FIRE Pulsu ähkäisee ja kävelee Nereian ohi. Heittää pommilla yksinäistä rosvoa. Pulsu viittoo Eleineä portaiden suuntaan.

Portaat ovat difficult terrainia ylöspäin. Tikkaita pitää kiivetä (Climb DC 2).

Pulsu osuu muurilla olevaan rosvoon, joka kirkuu jotain vudraniksi. Muut puhuvat myös toisilleen ja osoittelevat pimeyteen. Kaksi heistä ampuu kohti Eleineä mutta eivät osu. Toiset kaksi ampuvat Pulsua, mutta toinen ei osu ja toinen ei lävistä hänen paksua nahkaansa.

Nereia: tuplaliike R17:a. Nereia suuntaa kohti portaikkoa ja syöksähtää siitä muurille.

Nereia pääsee tikapuiden puoliväliin. Keskellä olevassa rakennuksessa on oviaukko. Nereia ehtii vilkaisulla nähdä seinillä joitain patsaita. Aivan ovien vieressä on portaat.

Eleine: liikettä
ruutuun H17
Eleinen katse sinkoilee Pulsun ja Nereian välillä. Tuskallisen epätietoisuuden jälkeen nainen näyttää lopulta päätyvän jonkinlaiseen ratkaisuun. Hän liikkuu portaikon juurelle, valmistautuen syöksymään rosvojen kimppuun, toivoen, että Nereia pärjää yksittäisen rosvon kanssa. "Toisaalta, nämä kolme eivät varmasti näe Nereiaa pimeyteni läpi", hän selittelee itselleen toiveikkaasti. "Kunpa he vain tulisivat alas!" hän kirahtaa ajatuksissaan turhautuneesti.

Sephyr Stnd Blinding Ray Sp
[+2 ranged touch in 30 feet range,
target Blinded (Dazzled if fewer hit dice)
for 1 round. 7/day.] to R2. Move to J17
Sephyr pelästyy hahmojen rynnätessä ohitseen, .. vain kadotakseen muurin rappujen suuntaan. Siellä näyttää seisovan yksi vartijoista, kuten hän muistelikin nähneensä yhtenä harvoista valoisista hetkistä. Häntä Sephyr tervehtiikin ampumalla kohti sokaisevan säteen.

Sephyr onnistuu osumaan rosvoon, joka huutaa jotain.

tuplamove F17, reach-ase kädessä jota viholliset eivät ole kai nähneet Pulsu mulkaisee Nereiaa ja painelee Eleinen ohi portaita muurille.

Sephyr: 6 pojoa vahinkoa. Rosvot Pulsun vieressä huomaavat vihollisen tulleen keskuuteensa, joten he ottavat lyhytmiekkansa esiin ja yrittävät tuikata Pulsua. He eivät kuitenkaan osu. Kolmas samalla muurilla olija paikantaa Sephyrin ja ampuu velhoa kohti. Nuoli löytää tiensä Sephyrin keuhkoon. Yksinään oleva rosvo ampuu Nereian viereen.

Nereia: liike R16:a,
shortbow käteen liikkeessä,
ampuu kohti R3:a shortbow'lla +2 1d6/x3.

Nereia huomaa harmikseen tovereidensa menneen ihan eri suuntaan. Toinen harmin aihe on se, että sillä muurin puolella johon Nereia kapuaa näkyy olevan sortuma, juurikin roiston ja ystävällisen naapuruston osapirumme välillä. Nereia päättää kuitenkin hoidella tällä puolen muuria olevan roiston yksin, kun nyt tänne asti on kiivennyt, ja ottaa ystävänsä kiinni myöhemmin. Nereia nousee tikkaat ylös ja liikkuu hiukan parempaan kohtaan, kaivaen samalla jousensa esiin, ja ampuu kohti rosvoa lyhytjousellaan.

Nereia ampuu ohi.

Eleine: Drop dagger
movella jousi esiin
std: shortbow +5 1d6/x3
R4

Eleine manailee mielessään muurin kapeutta, tiputtaa tikarinsa portaille toistaiseksi, vetäisee sitten esiin jousensa ja ampuu muurin päällä seisovaa rosvoa kylmärautaisella nuolella.

Myös Eleine ampuu ohi.

Sephyr: stnd Full Defence
Move from J17 to H14
Sephyr kirkaisee kun nuoli uppoaa syvälle hänen rintaansa. Hän kiroaa ja nostaa huivin suojakseen, ja seinää tapaillen hakee suojaan luostarin kulman takaa.

liike H18 stanu lyö +8 1d12+6 R1 kohteena (mutagen ja näkymättömistä lyöminen laskettu) Pulsu kävelee rosvon ohi muurille ja pamauttaa Pulsuferilla lähintä rosvoa. Infernaaliksi murahtaa ontolla äänellään: "Eleine, tule lyömään! Ei nämä talliaiset näe sinua."

Pulsu mätkäisee rosvoa ikävästi torsoon, minkä seurauksena rosvo pitelee tuskissaan kylkeään ja valuu tajuttomana maahan.

Yksi rosvo yrittää pompata portaiden yli Pulsun kimppuun, mutta Pulsu mätkäiseen myös hänet maahan. Äsken Sephyriä ampunut kaivaa myös lyhytmiekkansa ja lyö ohi Pulsusta. Hän kyselee jotain, mutta vastaajat ovat selvästi vähentyneet. Nereian kimpussa oleva tulee hieman lähemmäksi ja ampuu taas ohi jousellaan. Hän ottaa miekkansa esiin.

Nereia: shortbow Rosvo 3:a,
+2 1d6/x3.
Nereia yrittää ampua roistoa uudestaan.

Tällä kertaa Nereian nuoli osuu rosvoa ikävästi lantioon.

Eleine: jousi alas
tikari ylös, squeeze
ruutuun E18. Jos ei voi,
niin liike F16:een.

Eleine huomaa hämmästyksekseen pimeytensä olevan tehokkaampaa kuin kuvittelikaan, pudottaa jousensa ja poimii tikarinsa liikkuen vartijoiden lähituntumaan.

Sephyr; Perception +4
Kraa-Kraa-Kraa hämmästelee
maailman menoa Sephyrin
olkapäällä.

Sephyr on sekä helpottunut että peloissaan todetessaan olevansa pimeydessä yksin, mutta kuullessaak kuolon kirkaisuja muurilta. Neuvokkaanan naisena hän keskittyy kuuntelemaan, kuuluuko muualta kuin muurilta ääniä.

Sephyr tai Kraa-Kraa-Kraa eivät kuule mitään muuta.

5ft kauemmas ja +8 1d12+6 Pulsu astuu kauemmas naamallaan heiluvasta rosvosta ja antaa lekansa laulaa.

Pulsu haavoittaa rosvoa pahasti.

Nereian lähistöllä oleva rosvo lähtee synninsikiötä päin ja yrittää pistää miekallaan. Hän ei osu. Pulsun vieressä oleva rosvo on nyt kauhuissaan ja tiputtaa aseensa maahan. "Apua, älkää lyökö, mä antaudun!" Toinen rosvo alkaa huutaa kaverilleen vihaisesti.

Nereia: pudottaa jousen, vaihtaa
hilpariin, hilpari +4 1d10+4/x3

Nereia toteaa jousen epäsopivaksi aseeksi rosvon hyökätessä naamalle, joten neiti pudottaa jousensa maahan, nappaa luotettavan hilparinsa selästään, ja survaisee vihollistaan kohti aseen terällä.

Nereia ei osu.

Eleine: Liike takaisin
jousen luo ja aseen
ylöspoiminta.

Eleine huomaa hämmästyksekseen vastusten kadonneen ja liikkuu takaisin jousensa luo, poimien sen jälleen käteensä.

Sephyr; Move pohjoiseen dim lightin alueeseen, ready move back to darkness, jos vihollinen/vihollisia ilmestyy näkökenttään. Sephyr huomaa pimeyden seinän palaavan ja peittävän hänet alleen. Tuskastuneena sen suomasta turvasta, mutta myös sen aiheuttamasta kyvyttömyydestä reagoida tapahtumiin, hän astelee tyhmänkin rohkeasti seinää seuraillen ja pysähtyy vasta kun näkyvyys palaa. Hän on kuitenkin valmis... pakenemaan takaisin pimeyteen.

Ready rosvon reaktioon: jos tottelee niin lyönti epäletaalilla, jos ei niin letaalia vahinkoa +8 1d12+6. Sama hyökkäysbonus koska prone ja epäletaali kumoavat toisensa. Pulsu ärähtää rosvolle yleiskielellä: "Ase pois ja maihin, muuten käy huonosti!"

Pulsun vieressä oleva rosvo on jo tiputtanut aseensa, mutta hän tottelee ja menee maahan. Sitten Pulsu murjoo hänet pahasti.

Nereian kimpussa oleva rosvo huutaa vieläkin vudraniksi jotain ja lyö jälleen kerran ohi Nereiasta.

Nereia: hilpari +4 1d10+4/x3

Nereia ei tahdo jättää rosvoa huutelemaan kielellä jota nainen ei osaa, vaan koittaa survaista rosvoa uudelleen hilparillaan, jos nyt osuisi.

Nereian hilpari löytää rosvon vatsan, ja mies kaatuu muurille valumaan.

Eleine: move N17, drop dagger,
attack +7 shortbow 1d6/x3 TAI
jos R3 kanttuvei, niin tuplamove
P13:en

Eleine liikkuu jousineen ja tikareineen lähemmäksi Nereiaa, yrittäen parhaansa mukaan tarjota tälle tieflingsisarellista apua.

Sephyr; Perception +4, Ready;
jos vihollinen ilmestyy näkökenttään,
ammutaan sitä Blinding Ray:llä.
Sephyr katselee uteliaana, mutta varovaisesti sisäpihalle. Jos joku epäonnekas astuu hänen näkökenttäänsä hän on valmistautunut jälleen loitsuin pimentämään tämän näkökentän.

Enempää rosvoja ei näy ja yöstä tulee taas hiljainen.

1d8+1 sephyriin
-> 4 hipaa takaisin.
Pulsu rauhoittuu ja käyskentelee parantamaan Sephyria sauvallaan. "Tarkastetaan mihin erikois-veijari osoittaa."

Wayfinderin viisari osoittaa suunnilleen linnakkeen etupihalle, mutta se pyöriskelee välillä ympäri. Oletettavasti kohde on siis maan alla.

perception +5 Pulsu ryhtyy penkomaan nurkkia ja muistaa hetken päästä tajuttomaksi piestyt rosvot. "Kippaskohan ne kaikki..." Mutisee tämä puoliääneen.

Eleine: Full-round: tikari pois.
Perception +5

Eleine tunkee tikarinsa takaisin hihaansa ja räpyttelee silmiään pari kertaa maailman muututtua äkkiä mustavalkoisesta takaisin kuunvalon sävyiseksi. Nainen siirtyy Pulsun lailla tutkimaan rosvoja ja heidän varusteitaan, vilkuillen samalla hermostuneesti ympärilleen, selvästi vain odottaen puolen tusinan uuden rosvon ilmestymistä nurkan takaa.

Eleine: Perception +2 Puna palaa pikkuhiljaa takaisin Sephyrin kasvoille ja hän kiittää Pulsua taitavasta sauvan käytöstä. "Täällä on jonkinlainen sisäpiha, muta en ole havainnut siellä ketään. Ihmeellistä että kukaan ei tullut auttamaan muureilla vartioineita. Ehkä he ovat nukkumassa? Väijytys luottaen omien puolustuslinjojen murtumiseen kuulostaa typeryydeltä, mutta parempi varoa kuin katua.. kaiketi. Korppiseni, teepä läpilento tuosta edestä ja kerro näetkö siellä elävää sielua." Korppi räpyttelee raskaasti ja lentää läpi rakennuksen pikaisesti, sen jälkeen kiertää rakennuksen ulkokautta tummaa taivasta vasten liitäen ja palaten Sephyrin luokse.

Kaikki rosvot ovat lakanneet vuotamasta, vaikka heidät kaikki on rusikoitu pahanpäiväisesti. Heiltä kultakin löytyy lyhytjousi, lyhytmiekka, nahkapanssari ja nuolia.

Kraa-Kraa-Kraa lehahtaa keskellä olevan rakennuksen läpi. "Ei eläviä!" se hihkaisee, kun palaa.

Kun ryhmällä on nyt enemmän aikaa katsella ympärilleen, he toteavat, että keskellä oleva rakennus näyttää osaksi sortuneelta kiviseltä tornilta. Sen seinät ovat korkeammat kuin muurit, mutta ne ovat kuitenkin romahtaneet, eikä rakennuksella ole enää kattoa. Kun seikkailijat katsovat oviaukoista sisään, he näkevät, että sisäpiha on siistimmässä kunnossa kuin muu osa luostarista. Rakennuksen pohjoisemmat portaat johtavat alas ja eteläisemmät ovat joskus johtaneet ylös. Sisäpihalla on useita patsaita, jotka esittävät tiikerinpäisiä ihmisiä taisteluasennoissa. Muutama kynttilä valaisee pihan heikosti. Kurkistelupaikoiltaan Nereia ja Pulsu huomaavat, että kaksi pohjoisimmasta patsaista eivät olekaan patsaita, vaan patsaita esittäviä ihmisiä.

Nereia pyyhkäisee hilparistaan loput roiston verestä takin helmaansa ja silmäilee mukapatsaita tuimasti, laskematta asettaan.

Eleine katselee pihan toiselta puolelta hieman ihmetellen Nereian tuimistelua. "Öhm...?" hän äännähtää epävarmasti, katsahtaen kahta muuta toveriaan.

Pulsu osoittaa kahta vaarallista teesketelijää, eli patsaita sormellaan. Pulsufer nousee taisteluvalmiuteen. Kuiskaa Eleinelle ja Sephyrille "Nuo liikkuvat."

Eleine siristelee silmiään ja vilkuilee vuoroin patsaiden ja vuoroin Pulsun suuntaan epäluuloisesti. Lyhyen tutkiskeluhetken jälkeen tieflingnainen napsauttaa tikarinsa esiin ja kuiskaa Sephyrille: "Onko - onko sinulla jo-jotakin, vai t-t-teemmekö...?" hän kysyy ja kohottaa tikariaan hieman.

Pian kaikki tajuavat, että kaksi patsaista eivät ole patsaita. Patsastelijat eivät tosin vieläkään reagoi.

Ready action lyödä jos patsaat tulevat päälle, jos semmoista saa tehdä ennen aloitteen ottoa +6 1d12+5, liike ruutuun L12 "Katotaas miten fiksua taisteluakieltä nuo osaavat..." Pulsu kumisee ontolla äänellään ja astelee lähemmäs patsastelijoita. Vaihtaen kieltä jokaiselle tovereistaan puhuessaan Pulsu on selvästi kehittänyt suunnitelman. Lohikäärmeiden kielellä Sephyrille: "Ne on immuuneja illuusioille jos ovat patsaita, yritä nähdä ne kunnolla enenku loitsit." Eleinelle helvetin infernaalisella kielellä: "Mä kokeilen houkuttaa ne tuolta seinän vierestä niin kokeile päästä selkään." Ja lopuksi Nereialle syvyyksien kurlivalla röhimisellä: "Vedetään ne pois seinustalta että päästään vähän piirittämään. Mä kokeilen houkuttaa niitä keskemmälle niin oota ennenku ryntäät päälle." Yleiskielellä Pulsu sanoo patsaille: "Me tulemme rauhassa, viekää meidät johtajanne luo." Pulsulla on edelleenkin ase valmiina lyöntiin.

Eleine valmistautuu tahollaan liikkumaan "patsaiden" taakse selkäänpuukotusasemiin, jos tilaisuus vain tarjoutuu.

Nereia valmistautuu houkuttelemaan mukapatsaita seinustalta kimppuunsa heti kun on tarvis.

Sephyr vilkuilee epäröiden patsaita Pulsun lähestyessä niitä.

Molemmat "patsaat" heräävät ja tuijottavat ärsyyntyneinä Pulsua. He astuvat alas jalustoiltaan, ja nyt on helppo nähdä, että he ovat pukeutuneet harmaisiin munkin kaapuihin ja heillä on päässään tiikerinaamiot. Toinen heistä alkaa älistä Pulsulle jotain vudraniksi ja osoitella oviaukkoa. Munkit näkevät muutkin ryhmästä, mutta eivät kiinnitä heihin juuri huomiota.

"Älämölö, pilipali, puliluli." Pulsu vastaa naamariveikkojan mölinään yleiskielellä. "Me mentäs tonne alakertaan. Vai alatteksteskräbääkärsäähä?"

Munkit jatkavat huutamista ja oviaukon osoittelua.

Eleine: Intimidate aid -1 "[No, mikäs nyt eteen? Ovatko he ystäviä vai vihollisia? Yritämmekö puukkoa vai suukkoa?]" Eleine sähähtelee Pulsulle infernaaliksi, nuoleskellen huuliaan hermostuneesti. Mikäli Eleine havaitsee jonkun tovereistaan yrittävän pelotella munkeilta luulot pois, tiefling yrittää parhaansa mukaan näyttää mahdollisimman paholaismaiselta taustalla.

Sephyr: Sense Motive +2, kun Kraa-Kraa-Kraa olkapäällä. Diplomacy +1 Sephyr katselee olentojen älämöintiä sekä hämmentyneenä että kiinnostuneena, yrittäen ymmärtää heidän epätoivoisesti välittämäänsä viestiä. Hän lausuu lopulta hitaasti ja vakaasti; "Anteeksi, rauhoittukaa. Puhutteko te yleiskieltä? Mikä on hätänä." Loppuun hän iskee pimeyttä valaisevan leveän hymyn.

Sephyr ei tajua mitään sen ihmeellisempää.

Nyt munkit alkavat puhua lähinnä toisilleen ja tuntuvat inttävän jotain välillä huvittuneina ja välillä turhautuneina. Toinen heistä osoittaa taas jokaista tienraivaajaa erikseen ja sitten uloskäyntiä.

"Vedetään sit turpaan kun eivät sivistyneitä kieliä osaa." Pulsu murahtaa ja lähtee lyömään.

Inskat:
Eleine 25
Munkit 21 (L11, M11)
Pulsu 20
Nereia 17
Sephyr 14

Kukaan ei ole yllättynyt, kun Pulsu alkaa näyttää väkivaltaiselta. Eleine on kuitenkin parhaiten perillä tilanteesta.

Eleine: 5 ft. step K11 (K12:sta)
att. +6 1d4+1d8(flat)+1
Eleine astahtaa yhden sivuaskeleen ja yrittää tuikata lähempänä olevaa munkkia oikeaan kylkeen tikarillaan.

Eleine tumpeloi tikarinsa kanssa ja melkein ottaa sen terästä kiinni.

Pulsu: 2 pojoa vahinkoa. Munkit vastaavat nopeasti väkivaltaisuuksiin ja yrittävät kovasti mukiloida Pulsua. Vain yksi nyrkki löytää Pulsun naaman.

Pulsu mätkii toisen munkin rintakehän sisään ja munkki kaatuu. Sen jälkeen Pulsu astahtaa munkin päälle, jolloin ensimmäinen munkki jää hänen ja Eleinen väliin.

Nereia: Faivari M13:a, hilpari-isku +4, 1d10+4/x3 Nereia ottaa paremman aseman ja survaisee hilparilla kohti jäljelle jäänyttä munkkia.

Nereian isku menee ohi.

Sephyr, Surprice round; Blinding Ray Pulsun kohteeseen, kun taistelu alkaa. Sephyr astelee etäällä Pulsun perässä ja valmistautuu sokaisemaan Pulsun kohteen säteellä ennen kuin tämä ehtii valmistautumaan iskun vastaanottoon.

Munkki näyttää selvästi siltä, että hän sokaistui, sillä hän huitoo hieman ympärilleen ja huutaa jotain.

Eleine: att. M1 +6+2 1d4+1d8+1 Eleine saa tikarinsa pyöriteltyä käsissään jälleen oikeinpäin ja yrittää uudestaan tuikata aiempaa kohdettaan.

Eleine saa tökättyä munkkia kylkeen, mutta tämä ei vielä kaadu.

Munkki yrittää nyt mukiloida Eleineä, mutta ei osu.

Pulsu murskaa jäljelle jääneen munkin rintakehän sisään selkäpuolelta ja munkki tippuu verisenä maahan.

Molemmilla munkeilla on kaavut, naamari ja taikajuomaputeli.

"Yhhhhhhh.." Sephyr parkaiseee. "Olisi armollista elvyttää heidät jos mahdollista, emmehän todella tiedä yrittivätkö he varoittaa vai ohjata meidät turmaamme. Hienoa työtä kaikki!" hän lausuu ja väläyttää leveän tsemppi hymynsä.

craft alchemy +9 (koska mutageeni) juomien tunnistamiseen. Otan kympin jos GM hyväksyy. "Nii..." Pulsu mutisee tutkiessaan munkkien taikajuomia. "Laita vaik laastari..." Kuuluu vastauksentapainen Sephyrin ehdotukseen.

Putelit ovat kevyitä kuureja.

2hp vahinkoa eli puteli tuo ne takaisin väkisinkin. Stealthilla eteenpäin +3. "Ottakaa joku tuo." Pulsu laskee yhden parannusjuomista käsistään ja kiskaisee toisen naamaansa. Tämän jälkeen lampsii kohti alakertaa hissuksiin.

Sephyr; +2 hp pullosta Sephyr katselee janoisena yli jäänyttä parannuspulloa, ja kun muut eivät tunnu siitä kiinnostuneen, nappaa hän sen ja juo neitimäisesti sipsuttaen sen tusinassa erässä, irvistellen välissä, ilmeisesti aavistuksen karvasta makua.

Eleine: Heal +1, Stealth +9 Eleine kumartuu tutkimaan munkkien tajunnan tasoa, yrittäen tyrehdyttää ilmeisimmät henkeä uhkaavat verenvuodot - jos munkeissa vielä henkeä pihisee. Kaapuja sormeillessaan naisen mieleen juolahtaa ajatus munkkien kaapujen ja naamioiden käyttämisestä valeasuina, mutta pienen harkinnan jälkeen Eleine hylkää idean, arvellen puutteellisen kielitaitonsa paljastavan valeasun liian helposti. Harmitellen hukattua tilaisuutta salamyhkäisyyteen nainen hipsii Pulsun perään, vilkaisten vielä epäluuloisesti ympärilleen tyhjällä pihalla, ennen kuin askeltaa portaisiin.

Kun Eleine tutkii ensimmäistä munkkia ja yrittää sitoa hänen haavojaan, mies kuolee hänen käsiinsä. Veri valuu hiljalleen painovoiman avustamana lammikoksi lattialle. Toinen munkki on vielä hengissä eikä tarvitse ensiapua.

Jatkuu sivulla Kimpossible 2014-05-06 2!

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped