164287-1

Pastebin link

Dwarf, Monk (Unchained) lvl 5
Size: M Gender: M Age: 71 Height: 4 ft. Weight: 160 lbs. Hair: Red Eyes: Green Speed: 30 ft.

ABLITY POINTS Actual points (Mod)
STR: 16 (3) DEX: 16 (3) CON: 16 (3) INT: 9 (-1) WIS: 15 (2) CHA : 5 (-3)

AC 17 Touch 17 Flat-footed 14
Fort 8 Reflex 8 Will 6
HP 55 BAB 5 CMB 8 CMD 21 Init 5

CLASS FEATS
1: Deflect Arrows (bonus feat), Flurry of Blows,Stunning Fist, Unarmed Strike
2: Evasion, Dodge
3: Fast movement, ki pool, ki strike (magic)
4: Still Mind , Ki Power: Sudden Speed
5: Purity of Body, Style Strike: Leg Sweep
FEATS
1: Snatch Arrows
3: Power Attack
5:
SKILLS Skill : Bonus (Ranks)
Acrobatics : +10 : (4)
Climb : +9 : (3)
Escape artist : +6 (1)
Knowledge (history) :+3 (1)
Perception :+6 (1)
Sense Motive : +6 (1)
Stealth : +7 (1)
Swim : +7 (1)

RACE TRAITS
Defensive Training, Mountaineer (replaces Stability), Hardy, Hatred, Greed, Stonecunning

TRAITS
Reactionary (combat), Indomitable Faith (faith)
SKENUT
First steps (tier 1)
Wounded Wisp (tier 1)
The City of Strangers—Part I (tier 1)
The Confirmation (tier 1)
Mists of Mwangi (tier 1-2)
Pallid plague (tier 1-2)

TAUSTAA
Palan taustaa valottaa muutama katkelma Pyhän Rogarin muistelmista:

4514: Tutkittuani Highelmin kirjastoa vuosia löysin etsimäni. Tiesin, etteivät kaikki jumalat olleet vielä paljastaneet itseään. Osastolla A4, erään hyllyn takana oli nuhruinen käärö. Se kuitenkin puhui minulle oluttahrojen ja repeämien läpi. Käärön viesti oli kuitenkin selvä: Kääpiöillä on Dorag niminen, unohdettu tai löytämätön jumala. Tästä täytyy kertoa eteenpäin. \\

...
4532: Yhteisömme kasvaa vastustuksesta ja kritiikistä huolimatta. Erityisesti Toragin kannattajat ovat vihaisia. Ilmeisesti nimen samankaltaisuus voi loukata joitakin suuresti. Tai sitten he ovat vain kateellisia, kun jumala ei ole ilmestynyt heille.
...
4541: Meidät ajettiin pois Highelmistä. Tämän on oltava Doragin koetus. Pyhässä Käärössähän, käy ilmi, että hän antaa meidän useiden selvityä itseksemme. Todistamme pystyvämme tähän, emme näiden ala-arvoisten pakanoiden vaan Doragin tähden.
...
4542 Highelmistä lounaaseen löytyi meille uusi kotin. Luolassa sijainnut majatalo on mennyt konkurssiin siitä liikkuvien huhupuheiden takia. Niiden mukaan luola olisi sortumassa. Tarkistimme katon emmekä löytäneet vaaraa. Tämän on oltava Doragin siunaama ihme!
...
4556: Vanhempien oppineiden kokouksessa päätimme, että Doragin pyhä ase on Temppelimiekka. Pyhät kääröt puhuvat jonkilaisesta Doragin lempiaseesta, jota hän käyttää kilven kanssa. Aseen tyypin mainitsevat osat tekstistä ovat ikävä kyllä lukemiskelvottomia. Aseen on kuitenkin oltava jonkinlainen miekka. Monet kääpiöiden yleensä käyttämät aseet ovat muiden jumalien käytössä. Miekkojen valmistus on opetettava jokaiselle aikuiselle miehelle, joka yhteisössämme elää.
...

70 vuotta sitten Pala syntyi Doragin palvojien yhteisöön. Molemmat hänen vanhempansa olivat tämän uudehkon jumalan hartaita seuraajia. Pala varttui luostarissa, jossa hänelle opetettiin taistelutaitoja jo pienestä pitäen - Pitihän Doragin seuraajien osata pitää huolta itsestään.

Palan aikuistumisen päivä läheni - päivä jolloin hänen tuli aloittaa opiskelu miekkojen valmistusta varten. Ennen koulutuksen alkamista Pala oli useamman vuoden hakenut Highelmistä muutaman kerran kuussa kääpiöterästä miekkojen valmistusta varten. Tätä reissua Pala vihasi, mutta tämä olisi onneksi viimeinen kerta.

Matka oli kuin toisintoa edellisistä kerroista. Palaa pilkattiin ja heiteltiin esineillä. "Palvotte kännisen munkin kopiointivirhettä!", kuului huuto. Hän oli kuullut saman niin monta kertaa. Häntä kohti heittetiin muutamia kiviä ja nuhjuinen sieni. Ketterä Pala oli kuitenkin oppinut väistelemään lentäviä tavaroita. Lisäksi silloin tällöin, kuin suututtakseen pilkkaajian hän nappasi niitä kiinni suoraa ilmasta. Kerran hän oli onnistunut nappaamaan käsiinsä kohti heitetyn mädän tomaatin, niin ettei se muussaantunut.

Palan saapuessa takaisin teräksennoutomatkaltaan häntä kohtasi kauhistuttava näky. Doragin temppelin oviaukko oli sortunut. Tuntien työn seurauksena hänelle selvisi, että suuaukko ei ollut ainoa sortunut osa temppelistä vaan katto oli tuhoutunut lähes kokonaan vieden mukanaan ilmeisesti koko yhteisön - myös hänen vanhempansa. Vain aseholvi monine miekkoineen oli säilynyt koskemattomana. Pala löysi aseiden joukosta isälle kuuluneen miekan ja palasi Highelmiin. Matka ei riittänyt rauhoittamaan häntä, joku saisi maksaa! Pala päätyi etsimään majatalon pitäjää. Huolimatta tämän lupauksista maksaa korvauksia, Pala suutuspäissään hakkasi vanhan miehen kappaleiksi. Hän hautasin ruumiin jäännökset hylättyn kaivokseen.

Muutaman päivän Pala vietti Highelmissä peläten, että ruumis löydettäisiin. Hän teki lupauksen, ettei koskaan enää rikkoisi lakia. Neljän päivän kuluttua karmeasta teosta hänen oli pakko päästä pois. Pakkattuaan vähäisen omaisuutensa ja Pala lähti kohti kulkemaan etsien tarkoitusta elämälleen.

Aika alkoi parantaa haavoja. Hän pääsi yli vanhempiensa kuolemasta pikkuhiljaa ja viha jumalia kohtaan laantui. Epäilykset Doragin olemassaolosta kuitenkin kasvoivat päivä päivältä. Suuri isku hänen uskolleen oli, kun hän eräänä päivän Almaksen kirjastossa lueskellessaan löysi maininnan yhteisöstään eräästä kirjasta, jossa puhuttiin Toragin harhaopeista. Sen mukaan raunioista löytynyt käärössä oli osa Toragin pyhiä kirjoituksia, joskin virheellisesti kopioituna. Käärö ajoitettiin kirjoitetuksi 4510 luvun alussa ja joidenkin lähteiden mukaan samana vuonna Toragin temppelistä sai potkut alkoholisoitunut munkki, mutta tästä ei ollut kuitenkaan varmoja todisteita.

Muutama kuukausi tästä Pala nähtiin laivassa matkalla kohti Kortosin saarta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped