Kuka kukin on

Golarionissa asuu muitakin kuin pelihahmoja. Taivalkapteenit, erikoisagentti Kalasääski sekä järjestön erilaiset liittolaiset tekevät kenttäagenttien elämästä paljon mielenkiintoisempaa.

Järjestön jäsenet

Ambrus Valsin

Male human rogue/sorcerer

Absalomin Suurloošin kamariherra. Virkansa sekä huomattavan pituutensa vuoksi yksi kaupungin näkyvimmistä taivalkapteeneista. Valsin huolehtii yksityiskohdista pikkutarkkuuteen asti ja pitää huolen loošin päivittäisten asioiden hoitamisesta ja palveluskunnan makromanageroinnista. Tästä huolimatta hän silti ehtii kaataa etenkin aloittelevien kenttäagenttien niskaan helppoja tehtäviä, jotka pitävät heidät poissa kokeneempien tiennäyttäjien tieltä ja antavat heille arvokasta mutta kohtalaisen turvallista kokemusta järjestön toiminnasta.

Suoraselkäinen, ulkonäöltään huoliteltu. Ei arvosta asennettasi tai kuittailuasi. Äärimmäisen kurinalainen ja tehokas.

Aram Zey

Male human wizard

Absalomin Suurloošin loitsumestari. Zey on opettanut kaikkia noviiseja taikuuden tiellä, vaikkakin hänen kärsivällisyytensä maagisesti lahjattomia oppilaita kohtaan on hyvin rajallinen. Sitä vastoin hän antaa mielellään ylimääräistä opetusta lahjakkaille ja älykkäille noviiseille. Ei vihaa ihmisiä aivan niin paljon kuin monet luulevat, mutta on kiintyneempi tutkimustyöhönsä kuin sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Ei jaksa kohteliaisuuksia. Kärsimätön, äkkipikainen ja epäsosiaalinen, mutta arvostaa älykkyyttä. Tietää aina, kuka on älykkäin henkilö huoneessa. Se on yleensä hän itse.

Kreighton Shaine

Male elf diviner/loremaster

Absalomin Suurloošin käärömestari. Käärömestari on kouluttanut kaikki noviiseja tutkimustyön käytännön puolessa, lingvistiikassa, paleografiassa ja arkeologiassa ja sen semmoisessa, riippumatta siitä kuuntelivatko he vai eivät. Mitä suurimmassa määrin teoreetikko. Kävelee ontuen, syistä joita ei suostu kertomaan mutta joilla on tekemistä hänen kolmen kuukauden sapattivapaansa kanssa Mwangin alangolla. Todennäköisesti vanhempi kuin Tiennäyttäjien järjestö ja luultavasti ei enää täysin terve.

Hajamielinen, joskus kärttyisä. Ripottelee todella obskuuria triviaa puheeseensa. Olettaa kaikkien huoneessa olevan yhtä älykkäitä kuin hän itse, mikä ei pidä paikkaansa edes Aram Zeyn kanssa.

Marcos Farabellus

Male human fighter/rogue

Absalomin Suurloošin miekkamestari, joka on kouluttanut kaikkia noviiseja fyysisen kamppailun jalossa taidossa. Ystävällinen ja iloluontoinen mies, joka on suosittu opettaja muidenkin kuin taistelijoiden keskuudessa. Hyvin tietoinen siitä että viime kädessä myös velhojen henki saattaa riippua hänen opetuksensa tasosta. Farabellus on lihaksikas, parrakas mies, joka pitää päänsä kaljuksi ajeltuna. Painottaa järjestön sisäistä yhtenäisyyttä ja yhteistyön tärkeyttä.

Huumorintajuinen ja herkkä nauramaan, mutta vastuuntuntoinen. Suvaitsee kaikkea paitsi suvaitsemattomuutta.

Liittolaiset

Guaril Karela

Male human rogue

Absalomin sczarnien päällikkö. Karelalla on sormensa vaikka kuinka monessa piirakassa ympäri Sisämeren aluetta sekä tietenkin vahvat yhteydet kotipuoleen Varisiaan. Tiennäyttäjät tekevät hänen kanssaan yhteistyötä muun muassa hänen laajan salakuljettajaverkostonsa vuoksi. Karela löytyy yleensä antikvariaatistaan sataman läheltä, nimeltään Pikkupirupikkelsi.

Rehvakas, antaa aina ymmärtää tietävänsä jotain mitä sinä et tiedä. Maksaa lojaaliudesta samalla mitalla. Häpeämätön flirttailija, imartelija ja valehtelija.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped