Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: Gastogh, Jacen, NiTessine, Rei, Zathow, Ziria
Hahmot: Yrmy, John Smith, Ahmet ibn Fahdlan, Lorgara Silverstream, Teziem Arkady, Siriel

  1. Shipyard Rats 2012-09-12
  2. Shipyard Rats 2012-09-12 2
  3. Shipyard Rats 2012-09-12 3

Cassomirin loosi

Cassomir on tunnettu muutamasta asiasta, ja ne kaikki ovat laivoja. Taldorin suurin laivavarustamo ja telakka sijaitsee nimenomaan Cassomirissa. Täällä paikalle kykenevät tiennäyttäjät on hälytetty kiireelliselle tehtävälle.

Kapteeni Hestia Themis on lyhyt, huomiota herättämätön taldaaninainen, jonka pitkät mustat hiukset ulottuvat olkapäille. Hän pitelee paksua nippua papereita kädessään ja tuhahtaa avatakseen ääntään. Hänen voimakas, kauaskantoinen äänensä on kaikkea muuta kuin mitä voisi olettaa sen kokoiselta naiselta. Themisin puhe täyttää Cassomirin pienen tiennäyttäjäloosin salin.

"Yksi meistä on kaapattu. Tiennäyttäjä Cestis siepattiin vain muutamia päiviä sitten huutokaupassa keisarin merivoimien telakalla, ja meillä on hyvä syy uskoa tämän katoamisen olevan yhteydessä muihin tässä kaupungissa tapahtuneisiin kidnappauksiin viime kuukausien sisällä. Nyt tämä koskee myös meitä, ja meidän tulee päästä tämän asian ytimeen."

Themis viittoo kädellään salin reunalla istuvaa teini-ikäistä poikaa, joka selvästi hermostuneena tarkkailee ympäröivää salia ja hikoilee vastentahtoisesti. Pojan hiukset ovat märät ja liimaantuneet vasten hänen otsaansa.

"Tämä on Nefti. Hän on erään ... minulle erittäin tutun henkilön assistentti. Nimittäin Aspis agentti Kafarin assistentti. Kafar, tuo piikki lihassani, katosi samaisessa huutokaupassa kuin Cestiskin ja tusinan muuta kaupunkilaista. Nefti oli huutokaupassa ja näki, minne pieni ryhmä kaapattuja vietiin. Lisäksi hänen holhoojansa, kuten asian voisi ilmaista, ovat antaneet meille luvan käyttää häntä oppaana löytämään kaapattu tiennäyttäjämme. Jos satutte törmäämään Kafariin..." Themis nielee sanansa hammasta purren. Hän pamauttaa paperinipun pöydälle, ja kova ääni kaikuu lyhyen hetken salissa. "Jos löydätte Kafarin, päästäkää hänet menemään, kuten olen sopinut hänen esimiehiensä kanssa. Teidän prioriteettinne on Cestis, ja Nefti voi johtaa teidän hänen luokseen. Kysymyksiä?"

Teziem hieroo leukaansa ja näyttää mietteliäältä. Haltia on pukeutunut väljiin osirionilaisilta näyttäviin vaaleisiin vaatteisiin jotka peittävät koko hänen vartalonsa. Hänen selässään on reppu ja lyhytjousi, muuta aseistusta tai panssaria ei näy. Teziem puhuu nopeasti ja elehtii paljon. "Millaisissa olosuhteissa muut kidnappaukset ovat sattuneet, tiedämmekö niistä enempää? Entä onko ketään saatu kiinni niihin liittyen? Osaatteko arvailla ketkä olisivat mahdollisesti kaappausten takana?" Pidettyään hetken taukoa Teziem jatkaa vielä kyselemistään ennen kuin Hestia ehtii vastata: "Mistä tunnet Kafarin?"

Kääpiöksikin lyhyt ja lihava Yrmy on jo ensi vilkaisulla saastaisin ja karmein juntti jonka koskaan tiedetään ryömineen kohti sivistyksen valoja Varisian kairamailta. Hänen partansa on takkuinen, sisältää asioita jotka ainakin muistuttavat ruuantähteitä ja sylkeä, ja näyttää aloittavan kasvunsa jo hänen poskipäistään. Sen keskeltä pilkistää yksi erittäin sijoiltaan kasvanut hammas. Hänen päällään on hämmentävän huonosti päälle sopiva tianilainen sotisopa, joka Yrmyn päällä näyttää yhtä lailla pellepuvulta kuin panssarilta, ja hänellä on aseena raskas, kevyesti ruostunut kirves.

"Kafar on kaveri", Yrmy jupisee itsekseen huonoa taldaania murtaen. "Kaikkii muit saa pistee pattaan. Selevä, hrehheh!" Hän kääntyy kohti Neftiä ja jysäyttää lattiaa kirveensä perällä. "Hei poeka! Milt se siu pomomies näyttee?"

John antaa katseensa kiertää ympäri huonetta samalla kun kuuntelee muiden puhetta. Hänen asusteensa on selkeästi matkassa kulunut, mutta panssarista muista varusteista pidetään hyvää huolta. Hän itse on kenties pisin muiden näkemä ihminen. "Osan teistä olenkin nähnyt aikaisemmin järjestön tiloissa. Voitte kutsua minua Johniksi", hän sanoo muille. "Jos yksi meistä on kaapattu, niin todellakin pitää toimia. Olen aikaisemmin törmännyt orjakauppiaisiin, mutta tämän kaltainen toiminta ei tunnu luontevalta heille. Tässä on pakko olla jotakin muuta, jolloin kaikki mahdollinen lisä informaatio auttaisi meitä. Paljonko näitä katoamisia on tapahtunut, milloin ne alkoivat ja missä ne ovat tapahtuneet?", hän osoittaa sanansa Themisille. "Toisaalta jos tiedämme paikan jonne kaapattuja on viety, niin liika aikailu ei ole myöskään hyväksi", hän toteaa puoliääneen itsekseen.

Siriel seuraa tarkkaavaisesti Themisin tehtävänantoa vakava ilme yleensä hymyilevillä kasvoillaan. Hän on pukeutunut yksinkertaiseen punaiseen mekkoon, jonka päällä on hyvin hoidettu rintapanssari. Kaulassa on puinen riipus, johon on kaiverrettu ja maalattu lintu, jonka pitkässä pyrstössä välkkyvät kaikki sateenkaaren värit. Pehmeän ruskeisiin kiharoihin on pistetty punainen kukka, joka tuoksuu vienosti. Olkapäällä keikkuvaan reppuun näyttäisi olevan kirjailtu kukkakuvioita. Kuunneltuaan ensin muiden kysymyksiä nyökytellen, Siriel jatkaa hiljaisella sointuvalla äänellä: "Tarvitsisimme varmaan myös kuvauksen Cestisistä, jos hän kerran on pääkohteemme. Vai tunteeko joku meistä hänet?" Siriel hymyilee ujosti muille tiennäyttäjille. Sitten hän suuntaa sanansa pojalle, ystävälliseen ja rauhoittavaan sävyyn: "Huomasitko olivatko Cestis ja Kafar siinä kaapattujen joukossa, jonka näit?"

*=Darklands

Hestia Themis katsoo Teziemin suuntaan. "Olosuhteet eivät olleet sen kummallisemmat. Huutokauppa, missä esillä oli useita muinaisia tai epätavanomaisia artefakteja. Nämä eivät tuntuneet kiinnostaneen kidnappaajia. Näistä kulkee huhua, että ne olisivat pimeiden maiden* kieroutuneita asukkaita, jotka pilvisten öiden turvin nousevat viemäreistä ja katakombeista kaupunkiin. En itse usko, että huhu pitää kutinsa. Vaikuttaisi ennemmin siltä, että joku nokkelana on pistänyt liikkeelle lööperiä peittääkseen omat operaationsa. Tuloksena näitä kidnappauksia ei lähdetä viranomaisvoimin tutkimaan niin verkkaisesti." Themis pitää lyhyen tauon ja katsahtaa sitten Johnin suuntaan. "Katoamiset alkoivat muutama kuukausi sitten. Cassomirin kaltaisessa kaupungissa katoamiset eivät ole harvinaisia, mutta nämä eroavat huomattavasti tavanomaisesta. Nämä erikoistapaukset ovat kaikki sattuneet satamavarustamon alueilla, ja kidnapatut ovat siten olleet puuseppiä, laivanrakentajia, merimiehiä ja sitä rataa. Cestis kaapattiin tusinan muun lisäksi. Nefti jäi kaaoksessa kaappajien käsien ulkopuolelle meidän onneksemme."

Kapteeni kääntelee päätään hermostuneesti ennen kuin jatkaa: "Kafar on Aspis konsortion jäsen, ja on tehnyt minun työstäni harvinaisen vaikeaa ja stressaavaa. Lievästi sanottuna."

Nefti reagoi Yrmyn kirveen kolautukseen säikähtäen, ehkä päästäen pienen inahduksen. "Ka-Kafar on taldaani, tu-tummat hyvinhoidetut hiukset ja-ja viikset. H-hän pukeutuu usein Taldorin väreihin." Vapisevien sanojen jälkeen Nefti katsahtaa Sirieliä ja yrittää antaa vienon hymyn. "Juu", Nefti nyökkää. "Cestis ja Kafar olivat kaapattujen joukossa."

Themis napsauttaa sormiaan merkiksi, ja alkaa selailemaan paperinippua, vetäen sieltä esiin paksun, kupruilevan paperiarkin, ja ojentaa sen Sirielille. "Cestis oli fiksu kun antoi loosille muotokuvansa. Nykyään hänellä tosin taitaa olla parta."

Huoneen kauimmaiseen laitaan on työnnetty tuoli, jossa istuu hermostuneen oloinen, todella nuoren näköinen haltia. Lorgaran vaaleanruskeat hiukset on letitetty päätä kiertävälle palmikolle, ja kirkkaanvihreät silmät tuijottavat lattiaan. Hänen vaatteensa ovat tummanharmaat ja tyyliltään hyvin neutraalit: tuolin vieressä istuu nuhraantunut reppu, jonka ylälaita on omituisen möykkyinen, kuin sen sisällä olisi päällimmäisenä jokin särmikäs esine. Aseistuksenaan Lorgaralla on pitkämiekka ja todella jykevän näköinen, mutta orgaanisilla, pyöristetyillä kuvioilla koristeltu teräskilpi, panssarinaan taas vain rengaspaita. Hän vaikuttaa kuuntelevan keskustelua, vaikkei ketään katsokaan - paitsi vilkaisee nopeasti ja hätääntyneesti Yrmyn suuntaan tämän paukauttaessa kirvestään lattiaan.

Yrmy nojaa lähemmäs Neftiä ja kaventaa silmiään epäluuloisesti. "Häh? Mitä ne Taldorin värit on?" Sitten hän katsahtaa Johniin ja sysää rähmäisen kätensä kohti tätä. "Morjesta vaan joo. M' oon Yrmy." Hän tarjoaa kättään myös muille, virnistäen kaikille jotka uskaltavat siihen tarttua ja irvistäen niille jotka eivät. Eroa on hankala hahmottaa.

"Vihreä ja sininen, arvon Yrmy," pöydän ääressä istuva keleshimies toteaa. "Olen Ahmet ibn Fahdlan ibn Raschid ibn Hamid ibn Abbas ibn al-Hazred." Vaikka hän on pukeutunut vaaleisiin, qadiralaistyylisiin pussihousuihin, leveähihaiseen paitaan sekä liiviin, hän puhuu taldorilaisittain korostaen. Hänen vyöllään riippuu sapeli ja liivin välistä pilkistää rengaspaita.

"Minä olen oppinut läksyni kääpiöiden kanssa. Älä koskaan juo kilpaa jos porukassa on kääpiö", John sanoo hymyillen ja tarttuu Yrmyn käteen, omalla selkeästi työmiehen kädellään, puristaen sitä varman oloisesti. "Kaikki kadonneet siis liittyvät laivoihin. Onkohan katomisten syynä alue vai osaaminen?", hän pohtii vielä ääneen esittämättä kysymystä sen tarkemmin kenellekkään.

Yrmyn suu ja silmät pyöristyvät Ahmetin nimen lausumisen edetessä. Hän toistaa perässä itsekseen mutisten: "Ahmeti... bhnfh... fatla... Joo! Sininen ja vihree, selevä!" Hän pumppaa Johnin kättä tyytyväisenä. "Joo, niihä se menee, hrehe! Mut hei, harjootust se vuan vaatii! Tääki nuor mies tässä" - Yrmy silmäilee Neftiä - "on selevästi harjootusta vailla. Muutamee rohkasuryyppyy huutaa, on niin säikyn olonen."

John kääntää huomionsa Neftin puoleen. "Osaisitko kuvailla miltä kaappaajat näyttivät ja miten he olivat aseistuneet? Käyttivätkö he taikuttaa tai joitain erikoisia välineitä", hän kysyy Neftiltä.

"E-en tiedä", Nefti vastaa hermostuneesti heiluttaen päätään. "Piilouduin kun kaappaus alkoi. Ja j-jos minä olisin ollut paikassa missä näen ne, niillä olisi ollut mahdollisuus nähdä minut. Taldaania ne eivät tosin pu-puhuneet."

Teziem sanoo Keleshiksi rauhalliseen sävyyn "Senkin kamelinnussima kapinen piski, se maksoi neljä kultaa vielä eilen." Teziem tulee Neftin luo. "Rauhoitu poika, ei tässä nyt mitään hätää ole. Kuulostivatko ne tältä?" Tämän jälkeen hän vilkaisee Yrmyä ja kääpiön eteen työnnettyä kättä ja kättelee pikaisesti. Muille hän sanoo: "Arvon tiennäyttäjätoverit, nimeni on Teziem. Ehdottaisin että lähdemme liikkeelle, sillä kokemukseni mukaan kidnapattujen etsinnöissä ei ole aikaa hukattavaksi." Haltia hymähtää ja jatkaa: "Olen itse parempi etsimään varjoja ja piilopaikkoja kuin tiedustelemaan elävien otusten perään. Viime kerralla jäljitin kaapattua henkilöä labyrintissa eikä se päättynyt kovin hyvin. Onko teistä, toverit, kukaan kokenut jäljittäjä tai muuten neuvokas tiedustelemaan erinäisten henkilöiden perään?"

"En ole mikään jäljittäjä, mutta muutaman asian siitä tiedän. Tosin Nefti näki minne yksi ryhmä kaapattuja vietiin", John sanoo ja katsoo Teziemiä. "Nefti, montako kaapaajaa oli siinä ryhmässä jota seurasit. Oleetan siis, että koska näit minne he menivät, niin näit heistä vähän enmmän", John vielä sanoo Nefitlle.

Nefti nyökkää Johnille. "Kun kuulin heidän lähteneen, seurasin heitä lyhyen matkan. Hahmoja oli hieman yli puolen tusinaa, kai. Oli kuitenkin hämärää, saatoin sekoittaa osan kaapattuihin."

Themis nyökkää ja katsoo tiennäyttäjäryhmää puntaroivasti. "Toivoisin tosiaan, että saisitte pelastettua Cestiksen tai vähintään selvitettyä hänen kohtalonsa. Cestiksen katoamisesta on jo muutama päivä, joten pieniin viivästyksiin on varaa." Hän vilkuilee ympärilleen hiukan, aivan kuin odottaisi jotain. "Minulla on myös muita suunnitelmia tänään", Hestia jatkaa. "Voitte kysellä Neftiltä yksityiskohtia matkalla telakalle."

"Muutama päivä! Miksi tässä on näin kauan odotettu?", John kysyy. "No minulla on kuitenkin tarvikkeeni mukana", hän sanoo ja kävelee seinän viereen ja ottaa siitä reppunsa ja keihään.

Hestia naurahtaa, mutta se näkyy ulospäin vain halveksuvana hymähdyksenä. "John hyvä", Themis aloittaa. "Korviini ei välittömästi kantaudu tieto Cestiksen katoamisesta. Toisekseen olen joutunut olemaan yhteistyössä ... Aspiksen kanssa saadakseni selville nämä kuviot. Tässä on monen monta muuttujaa, jotka ovat valitettavasti viivästyttäneet pelastuksen aloitusta. Niin, ja teitäkään ei tänne Cassomiriin aivan vartin sisällä huudeta." Sättimisen oloisesta puheesta huolimatta Hestia vaikuttaa hiukan huvittuneelta, vilkaisten vaivihkaa Yrmyn suuntaan. "Kun kutsun kiireellisesti kuusi agenttia paikalle, minulla ei ole liiemmin varaa valittaa."

Siriel on seurannut muiden keskustelua sivusta. Ryhmän jäsenten ryhtyessä esittäytymään hän pudistaa jokaisen kättä ystävällisesti hymyillen ja sanoo etunimensä. Huomatessaan, että John tekee jo lähtöä, Siriel tiedustelee: "Lähdemmekö suoraan Neftin matkaan vai onko meillä vielä suunnitelmia tehtävänä tai asioita hoidettavana? Itse voisin kyllä ostaa muutaman tarvekalun matkalla, jos meillä ei ole tulenpalava kiire." Sitten Siriel poimii puisen kilpensä ja nuijansa penkiltä, tarkistaa että reppu on kunnolla selässä ja jää sitten katsomaan ovatko muut valmiita lähtöön.

"Itse pyrin olemaan valmistautunut aina kun koskaan ei tiedä millainen kiire on. Kuten Hestia totesi, niin pieniin viivästyksiin on aikaa. Jos siis tarvetta on repun täydennykseen, olisi se oiekastaan tyhmää jättää tekemättä. Eihän sitä tiedä, jos vaikka joudumme nopeasti etenemään siitä paikasta, johon Nefti meidät opastaa", John toteaa Sirielle. "Osaatko suositella hyvää kauppaa meille, vai onko täällä loossin oma kauppa?", John kysyy vielä Hestialta.

"Mä käyn ostaan vähän evästä matkalle," Yrmy sanoo tyytyväisen tietämättömänä. "Tavataan sit siel... Niin mis me tavataankaan? Jollakin telakalla?"

Teziem heilauttaa reppunsa selkään. "Olen valmis lähtemään heti kun tekin olette", hän sanoo ja silmäilee muita vuorotellen.

Johnin kysymykseen Hestia nauraa kuuluvasti. "Voi kuule, Cassomirissa ei ole kuin hyviä kauppoja", hän sanoo samalla kääntyen poispäin ja lähtee kävelemään omaa toimistoaan kohti. Themis vilkuilee vielä tiennäyttäjien perään, ilme vakavoitua samalla. "Ja muistakaa ilmoittakaa minulle mitä pikimmiten löydöistänne."

Lorgara nostaa repun selkäänsä ja suuntaa myös ulos, tuijotellen edelleen ilmeettömästi jonnekin kaukaisuuteen. Hän on kyllä esitellyt itsensä sukunimeä myöten kaikille, mutta ei ole katsonut vielä ketään silmiin. "Toivottavasti ehdimme ajoissa pelastaaksemme niin monta kuin mahdollista." Haltian puheessa on eksoottinen korostus, jota on vaikea paikantaa.

"Ajattelin vain, että jos täällä on Aspiksen agenttikin, niin saattaisi olla myös kauppoja, joita ei ehkä kannattaisi käyttää", John toteaa Lorgaran postuvalle selälle. "Mutta lähtekäämme sitten pikaisesti kaupoilla ja siitä sitten Neftin opastuksella kohteeseemme", hän sanoo muille. "Ehkä maidän kannattaisi pysyä ryhmänä, niin ei tarvitse etsiä toisiamme ostosten jälkeen", hän toteaa vielä Yrmylle.

Matkalla kauppaan Siriel tiedustelee uusilta tiennäyttäjätovereiltaan, onko näillä jotakin parannusvälineistöä, jota mahdollisesti haluaisivat käytettävän itseensä tarpeen tullen. Samalla Siriel näyttää missä taskussa pitää parannusjuomaansa - kaikenvaralta, jos nyt jotain sattuu. "Ja onhan kaikilla happopullo tai jotain vastaavaa? Satamavarastoista kun ei koskaan tiedä, niistä voi löytyä vaikka hämähäkkejä tai rottia.."

"Minulla on vyölaukussa yksi happopullo ja repussa toinen. Parantavaan taikuuteen taas ei valitettavasti ole ollut varaa", John vastaa Sirielille.

Epäonnisen Seilorin Majatalo

Nefti johdattaa teidät Epäonnisen Seilorin majataloon. Se on huonossa kunnossa oleva erittäin suuri rakennus, joka seisoo likaisten vetten päällä kuluneiden paalujen varassa. Puolet majatalon seinistä on maalattu vastikää valkoisella maalilla, vaikka suurin osa rakennuksen ikkunoista on laudoitettu umpeen. Katosta parhaiten näkee, kuinka majatalo viettää sataman vesien suuntaan, selvästi viitaten entisen juottolan lähestyvästä tuhosta.

Majatalon ovelle vievät laiturit ovat paksua puuta, joka on homehtunutta ja lahoa paikoin, mutta riittävän kestävää. Laiturin paaluihin on sidottu muutamat soutuveneet, joiden kunto on huomattavasti laituria ja majataloa parempi.

Nefti pysähtyy jo hyvän matkan päässä majatalosta, osoittaen sitä sormellaan. "Tuonne", hän aloittaa käsi vapisten. "Tuonne heidät vietiin."

Majatalon itälaidalla, kadun puolella, oleva ovi on laudoitettu umpeen paksuilla lankuilla. Sataman pienet laineet loiskivat vettä hiukan ylitse. On melko tuulinen päivä, ja koko taivas on peittynyt tasaisen harmaaseen pilvikerrokseen.

Jos kukaan ei pysäytä häntä, Yrmy marssii suoraan laituria pitkin oikeanpuoleiselle ovelle.

Siriel nappaa Yrmyä hihasta kiinni: "Odota hetki, ehkä meidän pitäisi ainakin yrittää hankkia lisätietoja tilanteesta ennen kuin marssitaan suoraan sisään. Joku voisi varmaan käydä vaikka kurkistamassa ikkunasta sisään. Osaisiko joku teistä hiipiä hiljaa?" Viimeinen kysymys on osoitettu koko ryhmälle.

Lorgara katselee rakennusta selvästi huolestuneena. "En oikein pidä ajatuksesta, että joudumme menemään selvästi uppoamisen partaalla olevaan rakennukseen..." Hän on hetken hiljaa Sirielin mainittua hiipimisestä, ja vastaa tälle katsellen samalla omaa kämmentään. "Hiipiminen ei varsinaisesti ole alaani, mutta jos se ei ole kenenkään muunkaan, voin toki yrittää." Lorgara tekee kuitenkin samalla epämääräisen eleen Teziemin suuntaan.

"Tuosta oikeanpuoleisesta sivuovestako kaapatut vietiin sisään?", John hysyy Neftilta ja katsoo rakennusta. "Se sisäänkäynti on aika kaukana. Jos vain yksi hiipii sinne, niin hän joutuisi havaittuna olemaan yksin aika kauan ennen kuin muut ehtisivät paikalle. Lisäksi en todellakaan haluaisi juosta tuolla laiturilla", John toteaa muille. "Nefti, kauanko tuo rakennus on ollut poissa käytöstä? Sehän ei varmana enää toimi majatalona, mutta miksi se on kuitenkin osittain maalattu? Tiedätkö kenen nuo soutuveneet ovat? Ja yksi aika tärkeä kysymys, onko simulla käistystä talon pohjapiirrustuksesta?", John kysyy vielä Neftiltä. "Minulla olisi repussa sorkkarauta, mutta lautojen poistosta saattaa tulla sen verran ääntä, että se herättää sisällä olevien huomion. Siksi olisi hyvä tietää mitä minkäkin oven takana olisi", hän jatkaa vielä.

Nefti tuijottaa Johnia hätääntyneenä ja aukkoo suutaan tietämättömänä. "E-en minä tiedä!" saa hän viimein sanottua vapisevalla äänellä. Hän kohottelee avuttomana olkiaan Johnin kaikille kysymyksille. Poikaparan pää on paineen alla mennyt aivan sekaisin. Neftin kehon eleet ilmaiset selvästi hänen halunsa palata takaisin vaikka loosiin tai holhoojansa luokse.

"Sissänkäynnin luokse mentäessä pitää kulkea pitkä reittiä. Vaikka ikunnat on laudoitettu, niin jostain sieltä saattaa pystyä tarkkailemaan aluetta ja tulijoita. Pimeä olisi ehkä hyvä meille, mutta en tiedä kauanko voimme odottaa", John tuumii ääneen muille. "Oliko kukaan teistä ehtinyt olemaan kaupungissa vähän kauemmin ja kuulemaan juttuja koskien tätä rakennusta?", John kysyy muilta.

Stealth +7 "Hiljainen tiedustelu vaikuttaa hyvältä ajatukselta. Voin käydä tutkailemassa miltä tuolla näyttää ja kertoa sitten teille ennen kuin ryntäämme suoraan sisään", Teziem sanoo. Jos tämä sopii muille Teziem hiippailee talon viereen ja yrittää katsoa laudoitettujen ikkunoiden raoista sisään.

Yrmy jupisee partaansa ja hypistelee kirvestään. "Hiljanen tierustelu, pöh... Tyylikäs tierustelu ois parempi... Kumminki koht aletaan rähisemmään..."

"Kadulle ei ole ikkunoita, joten pääsisimme rannan puoleiselle ovelle ilman että kukaan sisältä näkisi. Lisäksi ikkunattomuus viittaa siihen että se olisi varaston puoli, eikä painavia kuormia tavaroita olisi tarvinnut viedä laituria pitkin sisälle. Kuinkahan tiukassa nuo lankut ovat? Mutta mielestäni voisimme kyllä siirtyä tuolle rannan puoleiselle seinustalle ja tutkia sitä ovea samalla kuin sinä Tetziem koitat kurkkia muutamasta ikkunasta sisälle", John vastaa muille. "Ja älä sinä Yrmy harmittele, sillä kyllä kohta todellakin saattaa rähinä alkaa", hän toteaa vielä erikseen Yrmylle.

Kun muu joukkio kokoontuu rannanpuoleiselle kaksoisovelle, lähtee Teziem Arkady hiippailemaan entisen majatalon vasenta seinustaa pitkin. Hän saapuu laudoitetun ikkunan luokse, ja koittaa varovasti tarkastella lautojen välistä majatalon sisälle. Lautojen välistä on hankala huomata mitään olennaista. Hän näkee himmeän valon kajastavan rakojen välistä.

Kaksoisovilla ryhmä toteaa, että laudoitus on tehty hätäisesti ja sen purkaminen ei vaatisi yliluonnollisia voimia. Sen sijaan se varmasti päästäisi sen verran melua, että ken ikinä sisällä olisikaan kuulisi taatusti saapumisen.

"Pahus. Tämä olisikin varmaan ollut liian helppoa jos olisimme tuosta päässyt sisään kenenkään huomaamatta", John harmittelee kuiskaten muille. "Ei varmaan kannata menna tuosta sisälle ennen kuin kuulemme mitä Teziem on havainnoinut. Jos meidän pitää mennä hiipien sisälle, niin pahoin pelkään, että varusteineni ja kantamuksineni mahdolliset sisällä olijat huomaavat minut", hän lopettaa kuiskaten.

Teziem palaa hiljaisesti muiden luo. "Joku tuolla on, valoa kajastaa lautojen välistä. Laudoitus on kuitenkin sen verran tiivis ettei sisään näe sen tarkemmin", hän sanoo. "'Etuovesta vauhdilla läpi' vaikuttaa tällä hetkellä ainoalta toteutettavalta suunnitelmalta. Joku voisi toki jäädä tähän ulos vahtimaan ettei jostain raosta juokse ketään pakoon meidän siitä tietämättä."

"Ovatko nämä kaksi ovea ainoat vaihtoehdot? Oliko muita ovia tai huonosti suljettuja ikuunoita?" John kysyy muilta.

Yrmyn ilme kirkastuu ja tämä alkaa hytkyä paikallaan silminnähtävästi Teziemin tilannekuvauksen jälkeen.

"Jos meillä on kaksi ovea, ehdottaisin itse, että joko menemme molemmista sisään tai tukimme toisen niin, ettei siitä pääse pakenemaan... ainakin jos tavoitteenamme on eliminoida mahdolliset sisälläolijat." Tapansa mukaan Lorgara tuijottelee horisonttiin puhuessaan, ja hän punnitsee raskasta kilpeään kädessään.

Siriel pohdiskelee tilannetta ääneen: "Jos menemme kahdesta eri ovesta sisään, saatamme joutua pitkäksikin aikaa erilleen toisistamme. Majatalossa tuskin kaikki ulko-ovet johtavat samaan huoneeseen. Pahimmassa tapauksessa yritämme hiippailla toistemme kimppuun. Hiippailu ei kyllä oikein ole minun alaani.." Siriel siirtyy muutaman askelen kauemmaksi ovesta antaen tilaa niille, jotka mahdollisesti haluavat ryhtyä sitä avaamaan.

Hetken emmittyään Ahmet huikkaa takaa. "Sorkkaraudalla päästäisiin varmasti sisälle kyllin nopeasti, löytyykö keltään?" Samalla hänen silmänsä tutkivat ryhmän kokoonpanoa. Ahmetilta ei jää huomaamatta kääpiön itseään suurempi kirves. "Lorgara ja Teziem olisivat oivia kiertämään selustaan laitureille ja sitä kautta ovista sisälle. Avataan ovi ja päästetään Yrmy irti." Keleshi ottaa sapelinsa valmiiksi esille ja eleillen kehoittaa muita tekemään saman.

Stealth +7 Teziem virnistää ja napsauttaa tikarit käsiinsä. "Jep, kuulostaa hyvältä. Lorgara, mennään." hän sanoo ja lähtee hiipimään laitureille.

Guidance niin moneen vapaaehtoiseen kuin ehtii Siriel tarkistaa, että kilpi on kunnolla kiinnitetty vasempaan käsivarteen, mutta jättää aseet yhä vyölleen roikkumaan. Sen sijaan Siriel alkaa hiljaa kuiskutellen lukea loitsusanoja, koskettaen vuoron perään tiennäyttäjätovereitaan. Siriel pysyttelee taisteluvalmiimpien rivistön takana.

STR 17 (+3) ja sorkkarauta +2. Keihäs laskettu oven viereen. "Minulla on sorkkarauta ja tämä alkaa kuullostaa suunnitelmalta", John toteaa hiljaa hymillen ja kaivaa repustaan sorkkaraudan esille. "Hiljaa vai nopeasti? Meillä olisi tässä pieni hetki samalla kuin muut etenevät hiljaa toista kautta", hän kysyy. "Jos hiljaa, niin mielelläni ottaisin vastaan mahdollisen avun avaamisessa. Lankuista kiinni pitämistä, taikuutta tai ihan mitä tahansa", John sanoo muille samalla kun valmistautuu lankkujen iroittamiseen.

"Joo, toi on hyvä suunnitelma. Tosi fiksu. Mä tykkään." Yrmy nyökyttää päätään vakavasti. Kun Teziem ja Lorgara ovat jo menneet, hän havahtuu kysymään: "Hei kaverit. Meenks mää sit tonne noitten perään vai avaako ne jonkun toisen oven?"

"Ei. Me menemme tästä ovesta sisälle", John sanoo yrmylle. "Joko Lorgara ja Teziem on asemissa?", John kysyy muilta samalla kun on valmiina irroittamaan ekan lankun ja toimimaan niin nopeasti kuin mahdollista.

Stealth +7, Perception +7 Päästyään sivuovelle Teziem koettaa hyyyyvin varovasti olisiko se auki pitäen samalla silmänsä ja korvansa höröllä.

Teziem astelee kevyin askelin natisevalla laiturilla ja pääsee sivuovelle vaivatta, mutta takana olevan Lorgaran harhaileva katse ei huomaa lahoa lankkua. Lorgaran jalka menee kevyesti läpi ja hän kaatuu laiturin päälle. Kaikkien onneksi tömähdys vaimentuu aaltojen loiskeeseen, ja Lorgara pääsee jatkamaan Teziemin perässä.

Kun haltia kurkkaa oven raosta, hän näkee selvästi majatalon sisälle. Epäonnekseen hänen kiiluvat silmänsä kohtaavat tuijotuksen suurelta rotalta. Rotan viikset heiluvat sen nuuhkiessa uutta otusta oven toisella puolen.

Viime hetken actionit (standard) ennen inskaa, kiitos. T. GM Sillä välin pääovella hetken odotettuaan John lykkää sorkkaraudan lautojen väliin ja vääntää. Lankut ovat yhtä lahoja kuin laiturikin, ja puupalikat ratkeavat kuin hammastikut. Lautojen raksahtelu on erittäin äänekästä ja epäilemättä sisällä tiedetään vieraiden olevan tulossa.

John pudottaa sorkkaraudan ja nappaa keihäänsä valmistautuessan seuraamaan Yrmyä sisälle. Hän tuntee adrenaliinin virtaavan kun tieto lähestyvästä taistelusta kulkee ajatuksissa.

Ahmet vetää hiljaa sapelinsa esiin, suu puristettuna viivaksi, keskittynyt ilme kasvoillaan.

Kun John saa laudat irti seinästä, Yrmy riuhtaisee oven auki.

Lautojen irrottua Yrmyn riuhtaisu saa puolilahon oven aukeamaan selkosen selälleen ja irti saranoista. Suuren majatalon korkeassa tilassa on useita pöytiä, kussakin palaa kynttilöitä valaisten koko suuren huoneen. Vesialtaan vierellä kummallakin puolella lymyilee koiran kokoisia rottia, joista toisen silmät tuijottavat sivuovea. Kauempana baaritiskin, jonka päällä makaa selvästi kidutettu henkilö, vierellä seisoo luiseva mies. Miehellä on nahkapanssari, puinen kilpi ja nuija, joka himmeästi hohtaa vihreää, sairaalloista valoa. Tämän vierellä selvästi muita suuria rottia hirveämpi rotta paljastaa hampaansa sähisten tiennäyttäjien suuntaan.

"Tunkeilijoita! Tappakaa!" mies rääkyy.

Inska!
Teziem 23
Yrmy 20
Lorgara 17
Ahmet 13
John 8+
DRC 8
Siriel 7
DR 4
Dude 3

Move (ovi auki), Move ruutuun D10. Tikarit esillä molemmissa käsissä. Teziem avaa edessään olevan oven ja liikkuu sisään. "Lorgara, kun ne tulevat iske niiden selustaan!" Teziem ohjeistaa.

Rage, tuplamove ruutuun M14. AC 16. Yrmy ryntää sisään silmät levällään ja suu vaahdoten, karjuen jotain mistä ei ottaisi selkoa millään kielitaidolla.

Kilpi oli jo valmiiksi kädessä, miekan veto ja ruutuun G12. Lorgara keskittää vihdoinkin katseensa johonkin loogiseen, eli lähimpänä olevaan rottaan. Hän vetää pitkämiekan esiin, ottaa tukevamman otteen kilvestään, ja alkaa lähestyä vastustajia.

Double move ruutuun J13, Acrobatics +8 pöydän päälle loikkaamiseen. Ahmet juoksee sisään, kiertää ketterästi pöydät ja loikkaa pöytälevylle lähimmän rotan viereen.

John liikkuu ruutuun K16, double move, long spear esille liikkeen aikana. John ryntää sisälle, nostaen selästään pitkän keihäänsä ja asettuen pöydän taakse asemiin.

Useimpien rynnättyä sisälle huomaavat he majatalon nurkassa viisi ihmistä, kukin sidottu ja suukapuloitu. He seuraavat tiennäyttäjiä suurin silmin ja yrittävät selvästi huutaa heille. Huuto vaimentuu kuitenkin pelkäksi surkeaksi muminaksi.

Miehen takana hampaitaan paljastellu rotta säntää liikkeelle ja ryntää Yrmyä kohti. Yhteentörmäyksessä rotta hypähtää kohti Yrmyn kurkkua. Isku on kääpiölle helposti torjuttavissa ja kirveensä varrella pysäyttää rotan hampaat. Rotta lysähtää Yrmyn eteen ja entistä ärtyneempänä säihsee kääpiön rumilukselle.

Tupla move ruutuun K17 Siriel kävelee sisään majataloon ja Johnin taakse. Nähtyään vangit hän sanoo heille "Älkää pelätkö, olemme tulleet auttamaan teitä."

Ahmetin hypättyä pöydälle yrittää suuri rotta napata hänen nilkastaan palan. Rotan hampaat takertuvat Ahmetin saappaaseen, mutta hän saa riuhtaistua sen irti ilman kummempia vahinkoja. Hirmurotta ärhentelee pöydän päällä taituroivalle keleshille, jonka alla oleva pöytä heiluu jatkuvasti piskuisen otuksen yrittäessä napata vaatteenparruista kiinni.

Vesialtaan luona toinen hirmurotta säntää Teziemin kimppuun. Se on herkeämättä tuijottanut haltiaa siitä hetkestä lähtien, kun tämän silmät oven takaa huomasi. Viime hetkellä hirmurotan salamannopea pyrähdys päättyy, kun Teziem vikkelästi kaataa tuolin rotan reitille. Teziemin nahka on turvattu, mutta samaa ei voi sanoa tuolista, joka rotan hurjasta voimasta pirstoutuu pieniksi säleiksi.

Taaempana mies jatkaa rääkymistään. "Viekää niiden henki! Tämä maailma ei ota heitä vastaan! Ei ketään!" Samalla mies alkaa messuamaan, ja lattialle alkaa pikkuhiljaa muodostua usvainen pilvi. Siriel tunnistaa tämän loitsun Summon Nature's Ally I:ksi.

Miehen maaninen nauru säestää alkavaa taistelua.

Fulari rottaan. +4/+4, 1d4+2/1d4+1 Teziem yrittää lisätä rottaan muutaman tuuletusaukon lisää.

Puiset säpäleet luovat rotalle oivan suojan, mutta Teziemin toinen tikari löytää ennen pitkää kohteensa rotan jalan alta. Haava on pieni, mutta hirmurotan kirkuminen antaa ihan toisen kuvan.

Greataxe +6, d12+7, +1 att & dmg jos rotta chargasi kimppuun Yrmy murjoo rottaa silmittömästi.

Raivopäissään Yrmy tuhoaa suurkirveellään kaiken edessään olevan lattiaa myöten, mutta rotta jää kaiken tuhon keskelle vahingoittumattomana. Yrmy tuskin itse sitä huomaa, kuinka hirmurotta piskuisella vikinällä vaikuttaisi nauravan ivallisesti.

Liike ruutuun F10, longsword +4 (koska flank) 1d8+2. Lorgara hyökkää tyynesti kohti Teziemin vieressä olevaa rottaa; hän ei näe, mitä pylvään takana oleva mies tekee, mutta messuaminen kuuluu tänne asti. Kulmiaan kurtistaen ja edelleen katseensa jyrsijässä pitäen hän kysäisee iskunsa jälkeen Teziemiltä haltiakielellä: "Pärjäätkö tässä, jos yritän hieman hillitä äänekästä vastustajaamme?"

Lorgaran miekka viuhuu, mutta yllättävän nopealiikkeinen rotta näkee kuin näkeekin sen selän takana taistelevan haltian. Pitkä miekka ei uppoa rotan nahkaan, ja se jatkaa irvistelyä ja sähisemistä.

mwk scimitar +7 [norm. +6 sekä +1 higher ground -etua] (1d6+4/18-20) Ahmet sivaltaa sapelillaan pöytänsä ympärillä hyppivää rottaa.

Villisti hyppivä rotta kokee kohtalonsa kun Ahmetin sapeli viiltää tusinan verran pitkiä viiltoja. Viillot vuotavat vuolaasti verta ja hirmurotta vikisee viimeisen hetken lysähtäen liikkumattomana lattialle pöydän eteen.

John double move liike ruutuun M9. John lähtee takana nauravaa miestä kohti pitkäkeihäs valmiina, talloen matkan varrella Ahmetin silpoman rotan ja väistäen toisen rotan terävät hampaat.

Rotta hyökkäyksensä päätteeksi ottaa 5ft stepin ruutuun N13. Yrmyn kimpussa painiva hirmurotta yrittää saada kitansa kääpiön nilkkoihin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Yrmy potkaisee rotan sivummalle samassa rytäkässä, mutta rotta tästä vähät välittää ja jatkaa sähisemistään.

Liike ruutuun J14, Guidance Ahmetiin. Siriel siirtyy Ahmetin luo ja koskettaa tätä lausuen pienen rukouksen Shelynille.

Teziemin ja Lorgaran piirittämä rotta jatkaa mielipuolista Teziemin saappaiden havittelua. Vertavuotavan rotan väsyneet yritykset Teziem väistää leikiten, ja hirmurotta päätyy nakertamaan tuolista jääneitä lautoja entistä pienempiin osiin.

Hirmurotta ilmestyy ruutuun P9, chargaa Johnia, ja tippuu vuoronsa päätteeksi miinuksille. Maanisella virneellä mies nauraa samalla, kun usvasta muodostuu taas yksi hirmurotta Johnista 10 jalkaa oikealle. Hirmurotta sähisee ja lähtee heti ryntäämään Johnia kohti. Valppaana John huomaa lähestyvän uhan ja asettaa keihään rottaa vastaan seivästääkseen tämän. Ja keihään varteen se rotta juokseekin ja menettää puolet nahastaan. Sen tarmo johdattaa sen kuitenkin Johnin nilkoille, joita se yrittää viimeisillä voimillaan nakerrella. Vaan hirmurotan voimat ehtyvät, ja se lyyhistyy tajuttomana lattialle. Lattialle valuva veri saa Johnin tuntemaan kuuman pohjoisen veren palon suonissaan ja hän alkaa hymyillä kylmästi.

Dude chargaa Johnin kimppuun, siirtyy ruutuun M8. Kutsumansa lemmikin kuolemasta hurjistunut mies ryntää nuija heiluen Johnin kimppuun, laukoen yhä kiivaammin mielipuolisia herjojaan. "Surkea olento! Sielusi joutukoot ikuiseen kadotukseen!" Hullun kiilto selvästi häiritsee tähtäämistään, sillä John saa pitkäkeihään varrella torjuttua iskun ja työnnettyä sen sivuun. Mies katsoo suurin, tyrmistynein silmin Johnia.

Full atk rottaan, +6/+6 (flank), 1d4+2+1d8/1d4+1+1d8 Teziem yrittää viimeistellä rottaa ja sanoo sitten Lorgaralle: "Joo kyllä mä pärjään!"

Veitset viistävät ilmaa villisti. Vaikuttaa siltä, ettei keskustelu taistelun temmellyksissä ole Teziemin vahvimpia puolia, sillä rotta vikkelästi väistelee kaikki lähestyvät iskut.

greataxe +6, d12+7, x3 Yrmy ärisee rotalle takaisin ja jatkaa sen huitomista.

Kääpiö suurkirves halkoo ilmaa pelottavalla voimalla, kunnes viimein mätkähtää lattiaan. Suurkirveen terä miltei halkaisee poloisen rotan, joka jää verta vuotavana lattiaa tahraamaan.

Swiftinä pinna arcane poolia longswordiin (+1 enhancement bonus) ja liike vastustajan viereen ruutuun L8. Lorgara ei reagoi näkyvästi Teziemin vastaukseen, vaan suuntaa vain pilarin kulmalle. Silmämääräisesti etäisyyttä vastustajaan mitaten hän ravistaa päätään kuin pettyneenä: nopeasti keskittyen hän mumisee muutaman sanan ja lähtee sitten miekka tanassa loitsijaa kohti.

Haltian tepastellessa muualle yrittää rotta näykkiä ohikulkevia jalkoja. Hirmurotta saa aimon annoksen ilmaa haukattua, ja haltian saappaat säilyvät naarmuitta.

Liike ruutuun L8, hyökkäys mwk scimitar +7 [sis. +1 guidancesta] (1d6+4/18-20). Acrobatics, jos tarvitaan, +8. Ahmet loikkaa alas pöydältä ja juoksee Johnia uhkaavan miehen luokse, yrittäen suolestaa tämän sapelillaan.

L8 ruutu on jo varattu, Ahmet liikkuu ruutuun L9. Mies jo hiukan hätääntyneenä katsoo ympärilleen ilmestyneitä tiennäyttäjiä, ja parhaansa mukaan rääkyy solvauksia. Kesken lauseen mies yskäisee ja hiljenee, sillä Ahmet terävä sapeli on viiltäny aimo haavan miehen rintaan. Mies lyyhistyy voimakkaan osuman johdosta maahan tajuttomana.

tuplaliike G12, reach aseella flanking. John katsoo lyyhistyvää miestä. "Muitakin kaapattuja ryhmiä on. Tarvitsemme tietoja elävältä velholta ja kidutettu vaatii hoitoa. Estäkää loitsut", John sanoo muille samalla kun siirtyy auttamaan Teziemiä.

Liike ruutuun L12, Stabilize Dudeen jonka Ahmet silpoi. Siriel kävelee lähemmäs lyhistynyttä hyökkääjää ja loihtii sitten jotakin, osoittaen lopuksi sormellaan kaatunutta vastustajaa.

Hirmurotta yrittää tavoiteilla hampaillaan Teziemin saappaita, mutta turhaan. Teziemin hädin tuskin tarvitsee edes liikkua väistääkseen puraisut.

Fulari rottaan. +4/+4, 1d4+2/1d4+1 Teziem koettaa lopettaa taistelua jatkamalla rotan lyömistä.

End of combat, pois inskajärjestyksestä. Viimein Teziemin puukko osuu hirmurottaa arkaan paikkaan ja saattaa tämän tajuttomaksi. Viholliset ovat lyötyjä, ja vain panttivangit ähisevät nurkissa. Pöydällä makaava tuntuu olevan juuri ja juuri tajuissaan.

Ahmetin wand of cure light wounds, 1d8+1 pinnaa parannusta. Nähdessään viimeisen vihollisen kuolevan, Ahmet kiirehtää pöydällä makaavan miehen luo, ottaen leveästä vyöstään ohuen sauvan, jolla hän koskettaa panttivankia. Pehmeä, sininen valo loistaa hetken ja tämän vammat umpeutuvat.
"Oletko kunnossa?" hän kysyy mieheltä.

John siirtyy nurkassa olevien miesten luokse ja poistaa näiltä aluksi suukapulat. "Keitä te olette ja onko täällä vielä muita vihollisia?" hän kysyy näiltä samalla kun kaivaa vyöltään tikarin alkaakseen irottamaan köysiä näiden käsistä.

Miehet puhuvat osittain päällekkäin, mutta hetken rauhoittelulla yksi näistä puhuu muidenkin puolesta. "Minä olin sen huutokaupan pitäjä, Calum. Muut tässä ovat kolme varakasta cassomiriläistä sekä imperiumin laivaston vartija. Pöydällä olevasta en tiedä, Kafar ehkä."

Pöydällä oleva mies vaikuttaa lähemmällä katselulla olevan elossa vain vaivoin. Hänen silmänsä ovat auki, muttei hän reagoi liikkeeseen tai valoon. Ahmetin parannus umpeuttaa joitakin haavoja, mutta makaava mies ei siihen juuri muuten reagoi.

"Onko siitä ryhmästä, joka tänne tuotiin kaikki tässä? Osaatteko kerto mitä huutokaupassa tapahtui?" John kysyy kaapatuilta samalla kun vapauttaa heidät. "Meidän on varmaan hyvä kokoontua, jotta kaikki kuulevat mitä tiedätte", hän jatkaa vielä.

Yrmy lopettaa vaahtoamisen hiljalleen, tuijottaa rotanraatoa maassa ja potkaisee sen sivuun. Sitten hän kaivaa repustaan pullon tyytyväisesti hymisten ja juo sen tyhjäksi.

Kaapattu mies hieroo ranteitaan kun tiukat nöyrit irtoavat. "Tässä ei ole kaikki, puoli tusinaa ainakin puuttuu", hän vastaa. "Emme tiedä minne heidät on viety. Heräsimme taistelun jälkeen täältä." Noustessaan pystyyn hän auttaa muita samoin, varsinkin kun varakkaat cassomiriläiset ovat pulleampaa sorttia, ja puhdistaa pölyt päältään. "Hyökkäys tapahtui äkkiä. Ikkunoista ammuttiin useita nuolia tai vasamia ja osuman saaneet lyyhistyivät nopeasti. Myrkkyä, oletan. En ehtinyt nähdä hyökkääjiä, valitan."

Heal +7 tarvittaessa Siriel siirtyy pöydällä makaavan miehen luo ja tutkii tämän haavoja, vilkaisten ensin ympärilleen nähdäkseen tarvitseeko kukaan muu apua.

"Osaatko nimetä henkilöitä ja mahdollisesti heidän ammattejaan niistä, jotka puuttuvat vielä?" John kyselee samalla kun siirrytään muiden luo. "Jos kaikki olitte tajuttomia, niin se tarkoittaa, että teidät kannettiin tai siirrettiin jollain välineellä tänne. Mitä täällä tapahtui sen jälkeen kun tulitte takaisin tajuihinne? Kenen tämä rakennus on?" John jatkaa vielä. Hän katselee ympärilleen ja sen jälkeen kun vapautetut ovat vastanneet hän alkaa tutkimaan ympäristöä etsisen johtolankoja. Velhon taskut, muut huoneet jne. Hän koittaa hekea ulkoa katsottuna mahdollisimman huomaamattomasti ovelle tiputammansa sorkkaraudan. "Jos laituri on tähän paikkaan kuuluva, eikä enää muuten käytössä, niin niistä veneistäkin saattaa löytyä joitakin vinkkejä", John sanoo muille.

Muut panttivangit pöydällä makaavaa lukuun ottamatta ovat hyvässä kunnossa eivätkä vaadi hoivaa. Pöydällä oleva mies saattaisi pitkällisellä uurastuksella tai kevyellä taikuudella parantua tajuihinsa.

Huutokaupan pitäjä pohtii ja kädellään hieroo partaansa. "No, yksi näistä toisaalla olevista lienee melko varmasti tiennäyttäjä, näin suunnannäyttäjän hänellä. Ja joo, meidät on todennäköisesti siirretty isolla joukolla tai kärryillä." Calum keskeytetään kun imperiumin laivaston vartija sanoo sanottavansa. "Puoli-örkkejä. Ja olin vielä jotenkin tajuissani kun minut tänne tuotiin. Nämä kaappaajat kuuluivat puhuvan meidän myymisestä orjiksi Cheliaxiin Keikistelevällä Prinssillä. Kafar ei ideasta kovasti pitänyt ja, no, päätyi pöydälle pilkottavaksi." Calum nyökkää hyväksyvästi. "Juu, aivan näin. Meidät olisi varmaan hyvä viedä turvaan. Emme ole edes syöneet hyvin viime päivinä." Calumin ja vartijan takana kolme ylipainoista ylimystön jäsentä nyökkäilevät varovaisen innostuneesti.

"Hmm. Cestis lienee siinä toisessa porukassa sitten." Teziem sanoo ja kääntyy sitten Calumin puoleen: "Missä huutokauppa pidettiin? Saattaisimme löytää sieltä lisää vihjeitä joilla pääsisimme kadonneiden ja kaappaajien jäljille."
"Ahmet, parantaisitko Kafaria vielä toistamiseen? Hänellä voisi olla jotakin mielenkiintoista kerrottavanaan."

"Kuka tietää lähistöllä olveien laivojen nimet vai pidetäänkö niistä mitään kirjaa? Olisi nimittäin hyvä tietää koska kaapatut oli tarkoitus kuljettaa laivalle", John sanoo samalla kun käy loitsijan taskuja ja tavaroita läpi. Tämän jälkeen hän koluaa huoneet pintapuolisesti läpi ja sen jälkeen käy katsomassa ne soutuveneet läpi.

Cure light wounds, 1d8+2 Siriel katselee pöydällä makaavaa kidutettua miestä säälivä katse silmissään. Sitten hän asettaa kätensä miehen rinnan päälle lausuen muutaman sanan. Hetken valo näyttää virtaavan kädestä tajuttomaan mieheen ja tämän haavat umpeutuvat.

Huutokaupan pitäjä silminnähden hermostuu Teziemin kysymyksestä. "Tuota, en hirveän mielelläni paljasta huutokauppojen sijainteja, juuri tästä syystä. Mitä useammalle paljastan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sinne tulee kutsumattomia vieraita, kuten nytkin." Tämän todettuaan hän vielä heilauttaa kättään ilmassa. "Enkä usko, että sinne jäi juuri mitään. Tavaranikin taisivat viedä mennessään", hän puhahtaa.

Laivaston vartija katsoo Johnia kummaksuen ja nyrpistää nenäänsä. "Satamamestari tietenkin tietää, missä mikäkin laiva sijaitsee. Tässä satamassa Taldorin ulkopuolisen laivan löytäminen on toisaalta lasten leikkiä. Ja ei, se ei ole mahtavaa Taldorilaista alkuperää, vaan joku piskuinen Qadiralainen paatti. Sen näkee sokeakin", vartija toteaa kansallista ylpeyttä pursuavana. Hän suoristaa selkänsä sotilaan tavoin ja alkaa katsella ympärilleen. "Olisi varmasti jo aika viedä Cassomirin hyvät kansalaiset jo turvaan täältä rotankolosta. Calum pystynee vastaamaan muihin kysymyksiinne." Näillä sanoilla hän alkaa lompsia murrettua ovea kohti viitaten cassomiriläisiä seuraamaan häntä.

John ei löydä loitsijan taskuista kuin raskaan pussin kultakolikoita, joita John laskee olevan 50, ja sen mitä miehellä oli päällään. Nahkahaarniska, raskas puukilpi sekä tavanomainen nuija. Pintapuolisesti ei majatalossa ole juuri mitään muuta kuin pölyä ja vanhoja kalusteita, jotka ovat siellä olleet siitä lähtien kun majatalo hylättiin. Ulkona hän huomaa tuulen yltyvän, ja soutuveneet kolisevat toisiaan vasten kovenevassa aallokossa. Niissä ei näytä olevan juuri muuta kuin airot, jos niitäkään.

Sirielin parannus ei lopulta tuota kuin pienen sinertävän hehkun, ja umpeuttaa vain hivenen pöydällä makaavan miehen haavoista. Mies edelleen ähisee tajuttomana.

"Vaikka emme löytäneet omaa kohdettamme, niin hyvät että saimme teidät pelastettua. Jatkamme muiden etsintää samalla kuin koitamme löytää oman toverimme. Jos muistatte vielä jotakin oleellista, niin ottaisitteko yhteyttä polunnäyttäjien loossiin", John sanoo poistuville miehille.

John ojentaa Sirielille löydetyn rahapussin. "Jos muilla ei ole parempia ideoita, niin tuolla kannattaisi varmaan ostaa jonkin parannusjuoma jatkoa ajatellen", häns sanoo samalla. "Itse en löytänyt täältä mitään vinkkiä antavaa, joten tietolähteemme tulevat olemaan satamamestari, Kafar ja tuo kiduttaja. Tuuli on yltymässä ulkona. Jos laiva on jo satamassa, niin huono sää tarjoaisi orjakauppiaille mahdollisuuden siirtää lasti kenenkään huomaamatta, joten meidän pitää toimia nopeasti", John sanoo muille.

Sivustalla aatelisia mulkoillut Yrmy liittyy taas seuraan. "Nonnii, ilmeesesti talipallot suatiin vieriteltyy muuanne. Mihin mennään seuraavaks?"

Wand of cure light woundsista 1d8+1 niin kauan kunnes jätkä herää tai neljä laakia on poltettu, kumpi sitten ensin tapahtuukaan. Ahmet tutkii pöydällä makaavaa miestä ja käyttää taikasauvaansa uudemman kerran.

John katselee Ahmetin sauvan heilutuksia. "Jos Kafar ei tuosta tokene niin ehdotan, että viemme hänet ja tuon loitsijan loossiin odottamaan. Tosin saattaa olla, että Nefti on odottamassa ja vie Kafarin mukaansa. Mutta tuolta iljettävällä orjuuttajalta saattaisimme saada joitain tietoja sitten kun hän palaa tajuihinsa. Satamamestarillakin pitäisi käydä, jotta saisimme tiedon onko laiva jo satamassa. Jos on, niin lastaaminen saattaa tapahtua piankin. Cestis joko on jo viety laivalle tai hän on odottamassa jossakin vastaavassa rakennuksessa alueella", John sanoo samalla kun varmistaa tajuttoman loitsijan suukapulan ja köydet. "Jos ei muuta, niin hänet pitäisi lopulta luovuttaa viranomaisille rangaistavaksi", hän toteaa vielä halveksien.

Kaksi latinkia Ahmetin CLW wandista meni. Ahmet antaa parannussauvasta kaksi latinkia, kunnes mies pöydällä alkaa virkoamaan. Tämä nostaa hitaasti käden otsalleen, pidellen sitä aivan kuin kärsisi pahimmasta päänsärystä. Hän aukaisee silmänsä hitaasti ja räpyttelee muutamia kertoja. Vaivalloisesti hän yrittää nousta istumaan, samalla tarkastellen ympärillään häärääviä hahmoja. "Päivää", hän sanoo matalalla äänellä.

"Ai tää on Kafar?" Yrmy kysyy Johnilta ja tökkää parannettavaa miestä. Tämän virottua Yrmy sanoo: "No morjesta päivää. Ootsie Kafar? Me etitään semmost tyyppii kun Cestis. Missä se on?"

Mies pällistelee oudon näköistä kääpiötä hetken. "Kyllä, minä olen Kafar. Ja te etsitte Cestistä..?" Kafar tuntuu tässä vaiheessa jäätyvän, silmillään tarkkailee joukkion varusteita ja vaatteita. "Te olette tiennäyttäjiä", Kafar toteaa lakonisesti. "En tiedä, minne Cestis on viety." Hän kummallakin kädellään hieroo naamaansa ja huokaa syvään.

John katselee Kafiria. "Tietämättömyys Cestiksestä on valitettavaa, mutta yksi tärkeä asia on että täällä olleet on pelastettu orjuudelta. Sinut joko samalta kohtalolta tai kenties jopa kuolemalta. Olit nimittäin aika huonossa kuonnossa ennen kuin ryhmämme jäsenet paransivt sinua. Kaikki näihin kaappauksiin liittyvä tieto, jota pystyt kertomaan olisi avuksi. Voimme kyllä koittaa saada tuolta orjakauppiaaltakin jotain tietoa", John sanoo tönäisten maassa makaavaa sidottua vankia kengällään.

Kafar murahtaa kun vilkaisee maassa makaavaa miekkosta. "Sekopäisiä hulttioita. Noita näkee tämän tästä. Enkä meinannu tanssia niiden pillin mukaan. Varsinaisia ääliöitä koko sakki." Halveksumisensa jälkeen tämä kääntää katseensa taas Johnia kohti. "Jos meidät orjiksi meinasivat, ovat takuulla laivaan viemässä. Miksi eivät näiden päivien aikana sitä jo tehneet, en tiedä. Hulluja tai tyhmiä, tai molempia."

"Mitä he sitten halusivat sinulta sellaista, johon et suostunut? Ja ennen kaikkea niin paljon, että olivat valmiita kiduttamaan sinua?" John kysyy ja jatkaa, "Olit kuitenkin jo kaapattu, sidottu ja kapuloitu". John katselee Kafiria ja tämän ruumiinrakennetta ja olemusta.

"Pistin hanttiin", Kafar aloittaa. "Kai kidutuksella halusivat antaa minulle opetuksen. En minä tiedä, kysy häneltä." Kafar osoittaa maassa olevaa tajutonta miestä.

Kafar on pitkä, voimakasrakenteinen mies, jonka sänki on päivien kuluessa kasvanut melko tuuheaksi. Hänellä on keskipitkät, tummat hiukset. Vaatetus on tumma ja vaikuttaisi erittäin sopivalta pimeillä kujilla hiipimiseen.

John alkaa tuntea kehittyvää inhoa tätä yhteistyökyvytöntä ikävää henkilöä kohtaa ja ymmärtää miksi Hestia inhoaa tätä niin paljon. "No jos et kuullut mitään ja osaa muuta sanoa tästä tilanteesta, niin kai edes tiedät mistä satamamestarin löytäisi?" John odottaa hänen vastaustaan.

Siriel katselee Johnia ja muita ryhmäläisiä: "Mitähän meidän seuraavaksi kannattaisi tehdä? Ehkä kuulustella tätä tässä?" Siriel osoittaa sidottua loitsijaa. "Kuulostaa siltä, että meidän olisi syytä löytää Cestis pian, ennen kuin hänet ehditään viedä pois kaupungista." Johnille Siriel sanoo: "Pidä sinä vain ne kultapalat, en tiedä ehdimmekö juuri nyt kauppaan. Ja reppuni alkaa olla jokatapauksessa valitettavan täynnä. Minulla on myös jo parannusjuomapullo ja muitakin keinoja käytettävissäni."

"Satamamestari on tietenkin satamamestarin toimistossa", Kafar tokaisee. "Täällä satamassa se ainoa pirteä, eli punainen, rakennus. Se saattaa näkyäkin jopa tänne asti." Kafar nyökyttää päätään, viitoten itsestään katsoen vasemmalle. Hän irvistää hiukan ja käpertyy hiukan kokoon kivusta. "Minut jukolauta kidnapattiin kesken huutokaupan ja oletat minun pitäneen silmät ja korvat auki tajuttomanakin? Orjiksi ovat meidät myymässä, ties mistä syystä! Ehkä meillä huutokaupan asiakkailla on enemmän markkina-arvoa ulkomailla!" Kafar tuhahtaa, ja tarkkakuuloisimmat voivat huomata hänen mumisevan sadatteluja tiennäyttäjistä.

"Kafar, missä huutokauppa pidettiin?" Teziem kysyy, ja sanoo sitten muille hiljempaa: "Voisimme käydä siellä kyselemässä paikallisilta ovatko he nähneet näitä kaappaajia, miten monta heitä oli ja mihin suuntaan mahdollinen toinen ryhmä on lähtenyt."
"Käyn vielä kysymässä Calumilta josko hän osaisi opastaa meidät edes huutokauppa-alueen yleiseen suuntaan." Teziem sanoo ja harppoo cassomirilaisten perään.

Yrmy naurahtaa Kafarin puheille. "Mitä sie vikiset, iso mies? Sellast sitä sattuu kun jäät kii, hröhhöhröhö."

Kafar puhahtaa ja nojaa raskaasti pöytää vasten. "Löysin kyllä huutokauppapaikalle, mutta en ole paikallinen, enkä siksi sinne enää osaisi." Calum keskeyttää Kafarin rykimällä kovaan ääneen, selvästi merkiksi. "Eikä tuo herra tuolla näköjään halua minun kertovan näitä paikkoja muutenkaan", Kafar toteaa.

Calum siistii taas itseään. "Pyydän anteeksi töykeyttäni, mutta en halua paljastaa huutokauppapaikkojani. Huutokauppoihini päästän vain kutsumani arvovaltaiset henkilöt, joihin voin luottaa. Muistelen tosiaan, että vartija puhui Keikistelevästä prinssistä. Jos sinne tämä Cestiskin on viety, se voisi viedä teidätkin suoraan kohteeseenne ilman johtolankoja."

Kafar mulkaisee kääpiötä tuimasti. "Sinä jäät kohta parrastasi kiinni, ellet pidä ruton syömää kitaasi ummessa."

"Tiedän, että sinulla oli vaikeaa ja että olit kidutuksen kohteena, mutta ei silti tarvitse olla töykeä pelastajillesi. Viimeksi näimme Neftin ulkona, joten kuvittelisin hänen vielä olevan sielä vielä jossakin piilossa", John toteaa Kafarille. "Menemmekö kaikki satamamestarin puheille, vai jääkö osa kuulustelemaan tuota kaapparia? Voimme kenties luovuttaa hänet viranomaisille ja varmaankin kuulustella häntä myöhemmin jos tarve tulee", John sanoo muille ryhmän jäsenille.

"Nefti?" Kafar sanoo yllättyneenä. "Eikö hän kelvannut hyökkääjille? Jo on."

"Ruton syömää kitaa? Poeka, mä vedän ruttoo aamusin leivän lisukkeena. Sä tosin näytät vähän rotansyömältä," Yrmy hihittää.

"Äläs nyt Yrmy. Emme halua ruveta rähinöimään turhaan ja vaikeuttamaan Hestian asemaa. Kafarilla on ollut kovaa", John sanoo Yrmylle. "Hänen omansa eivät halunneet riskeerata mitään resursseja, vaan odottivat useita päivä kunnes me saavumme paikalle valmiina uhraaman hänet. Ja saapumisemme tapahtui ihan vimme tipassa", John jatkaa vielä Yrmylle.

Yrmy heilauttaa kättään virnistäen ja kävelee olkapäät hytkyen sivummalle.

"Mennään vain satamamestarin luo. Tuskin näistä hepuista mitään tämän enempää enää irtoaa." Teziem sanoo ja laittaa tikarinsa takaisin koteloihinsa. Hän kohentaa reppuaan selässään ja toteaa: "Eiköhän mennä."

Hiljaisena seurannut Ahmet nyökkää. "Tehkäämme näin. Täällä ei ole enää muuta tehtävää kuin ajan tuhlaus."

Kun ryhmä alkaa kokoamaan kamppeitaan lähteäkseen satamamestarin luokse, kiittää Calum pelastajiaan ja lähtee Kafarin kanssa toiseen suuntaan. Ulkona tuuli on yltynyt ja pilvet tummenneet. Hämärästä voisi melkein luulla, että olisi jo myöhäinen ilta.

Tainnutettu mies, joka rotillansa yritti nilkat purra, toimitettiin Johnin toimesta vartioston huoviin. He vastasivat, että pitävät tämän rötöstelijän sellin suojissa niin pitkään kuin on tarve. Kaapattuna ollut vartija sattui olemaan paikalla, ja osasi ladella häntä vastaan sen verran syytteitä, että leukakeinu voi tulla kaapparin kohtaloksi.

Matka satamamestarin toimistolle on lyhyt. Kulahtanut punainen kivijalkarakennus kaipaa uutta maalipintaa. Sen ulkopuolella on vain kourallinen työläisiä siirtämässä painavia tynnyreitä ja laatikoita laiturilta varastoon suojaan myrskyltä. Yksi heistä huikkaa ryhmälle: "Ei pare pyöriä näil säil ulkon'! Kapakkahan siitä tai Gozreh lyö päi' näköä!"

Satamamestarin toimisto

Satamamestarin toimistossa haisee voimakkaasti kala. Heti ovesta sisään astuessa on muutamin lyhdyin valaistu aula, jonka takana väliseinä erottaa toimiston varastosta. Lyhdyn luomat varjot heiluvat vasten korkeita seiniä aavemaisesti. "Niin, niin, mitä asiaa teill' on?" kysyy hintelä, huonoryhtinen mies, eittämättä itse satamamestari vaatteista päätellen. Hän käveleksii hermostuneesti pöytänsä takana pitäen paperinivaskaa kädessään. "Myrsky illalla ja tavarat pitkin poikin laituria. Jos töitä haette niin nyt on hyvä hetki, hihat heilumaan ja tynnyriä varastoon! Yksi hopea jokaisesta tynnyristä ja laatikosta."

Siriel astuu sisään toimiston puolelle hymyillen hintelälle miekkoselle. "Hyvää iltaa, arvon satamamestari. Emme ole työtä vailla vaan etsimme laivaa nimeltä Keikistelevä prinssi. Osaisitteko kenties auttaa meitä?"

John katselee satamamestaria ja tokaisee: "Mulle kyllä kelpaa raha. Saisi illaksi muutaman kolpakon. En vain satu olemaan paikallinen, eli jos vaikka neidin etsimä laiva löytyy, niin voisi saattaa häntä samalla kun menisin lastaamaan kyseistä laivaa."

"Jaa niin, ette työmiehiä olekaan", satamamestari toteaa. Hän laskee paperit alas pöydälleen ja jatkaa erittäin nopeatempoista puhettaan. "Eikä tässä laivaan olla tavaraa lastaamassa, ainakaan tietääkseni! Tosin sekin Keikistelevä prinssi nyt on joku ulkomaan purkki. Jatkakaa satamaa pohjoiseen. Kolmimastoinen kaljuuna, qadiralaista tekoa, keulakuva muistuttaa kai tanssivaa prinssi Stavian kolmatta. Ei, en tiedä, älkää kysykö."

"Kiitoksia avustanne arvon mestari." Teziem sanoo ja kumartaa kohteliaasti. "Suuntamme lienee selvä, ja on paras toimia nopeasti ennen kuin myrsky yltyy liiaksi" hän sanoo muulle ryhmälle.

"Menkäämme, nyt on kiire. Myrsky sitoo laivan satamaan mutta lienee myös helpompi päästä kannelle sään turvin," Ahmet toteaa, käsi sapelin kahvalla.

"Asia selvä, mennään", John sanoo muille. "Katsotaan kuinka nopeasti saame erään huomman hoideltua alta. Jos aikaa jää, niin voisi tarjota auttavan käteni. En vain voi luvata nyt mitään", John sanoo satamamestarille.

Siriel lähtee suuntaamaan kohti toimistorakennuksen ulko-ovea kiitettyään ensin satamamestaria tiedoista.

JATKUU: Shipyard Rats 2012-09-12 2

Tämä osio on sitten sitä ns. "välitilpehööriä", jota voi halutessaan päivitellä. Peli on kuitenkin jatkumassa toisaalla, kts. linkki ylempää.

Intermission tai jotain?

Matkalla Keikistelevä prinssi -alukselle John tarkkailee ympäristöä jos jokin toinen sopiva hylätyn näköinen rakennus olisi matkan varrella.

John löytää kuin löytääkin hylätyn varastorakennuksen, jonka katto vuotaa kuin seula, tiputellen katon painaumiin kerääntynyttä vettä hiljalleen pieninä pisaroina.

"Tuo rakennus vaikuttaisi samankaltaiselta kuin se, johon Nefti meidät johti. Jos ihmiskauppiaat ovat etsineet hylättyjä rakennuksia väliaikaiseen uhrien säilytykseen, niin tuo saattaisi olla hyvä kandidaatti. Tosin kun sää on tällainen, niin vaikka tuo olisikin ollut siinä käytössä, niin se voi olla jo tyhjä, kun laivaa on helpompi lastata kenenkään huomaamatta. Kuitenkin pikainen vilkaisu siihen ei vienee kauan, vai mitä tuumitte?" John kysyy muilta. "Harmi että ei ymmärretty kysyä kauanko se laiva oli ollut jo satamassa", John toteaa selkeästi harmistuneena.

"Miltä se Stavian näyttää? Tietääks joku?" Yrmy kysyy kirveensä kahvaa hypistellen. "Tai miltä ne qadiralaisten paatit näyttää? Ja ollaanks me menos tohon hökkeliin? Jos ne on siel sisäl niin mennään ihmees."

"Emme tiedä ovatko ne tuolla. Oikeastaan tiedämme vain millä heidät on tarkoitus kuljettaa orjiksi. Ja jos he ovatkin olleet tuolla, niin he saattavat olla jo lastattuna laivaan. Jos siis sittenkin jatkamme ensin se laivan etsintää", John toteaa Yrmylle.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped